Orijinalini görmek için tıklayınız : Arka kapı sesi
Merhaba arkadaşlar siteye yeni üye oldum , Öncelikle siteye emeği geçen herkeze teşekkürler güzel bir ortam olmuş , Benim puntomun şöyle bir problemi var çözemedim , Arabayı yıkattıktan sonra arka sağ ve sol kapı da inanılmaz gıcık edici bir gıcırtı geliyor , sürekli kapı pimlerini ve menteşelerini yağlamama rağmen önüne geçemedim, bu konu ile ilgili ne yapabilirim ?
Merhaba kapı kilidinin geldiği yerde kare bir yer var kilidin geldiği yere bi iki tur elektirik bandı sararsan gecebilir dene istersen
yildiray
05/04/2012, 16:40
Kapı pimini ve menteşelere yağ sürme daha çok ses yapacaktır,yağ yerine çocuk pudrası dök ses kesilecektir ama bir süre sonra tekrar başlayabilir araban garantide ise serviste değişirler.
kronik bir sorun malesef :S
hadi yaa garanti dahalinde bir değişim söz konusu galiba az önce forum da okudum bunun için istanbul anadolu yakasında tavsiye edebileceğiniz servis var mı ümraniye - ataşehir yakınlarında ben daha önce karden oto ya gittim ancak pek aracın yakınında tutmadılar ben serviste iken aracın dibinden ayrılmak istemiyorum :) tüm servis süresince ustalar ile birlikte aracın yanında olmak istiyorum sanırım fazla şeyler istiyorum :)
Merhaba kapı kilidinin geldiği yerde kare bir yer var kilidin geldiği yere bi iki tur elektirik bandı sararsan gecebilir dene istersen
hocam kapı kapalı iken ses gelmiyor acılır kapanırken sürtünen pimlerden geliyor ses
Kapı pimini ve menteşelere yağ sürme daha çok ses yapacaktır,yağ yerine çocuk pudrası dök ses kesilecektir ama bir süre sonra tekrar başlayabilir araban garantide ise serviste değişirler.
enterasan bir yöntem ama değişim daha mantıklı
gurcan45
05/04/2012, 23:16
hiç ugrasmayın aracınız garantılı ise dırek servıse garantıden kapı menteselerı degısecek gecmıs olsun
arkadaşım benim arabamdada arka sağ kapıda dediğin gibi ses geliyodu yağladım geçti.
Merhaba arkadaşlar siteye yeni üye oldum , Öncelikle siteye emeği geçen herkeze teşekkürler güzel bir ortam olmuş , Benim puntomun şöyle bir problemi var çözemedim , Arabayı yıkattıktan sonra arka sağ ve sol kapı da inanılmaz gıcık edici bir gıcırtı geliyor , sürekli kapı pimlerini ve menteşelerini yağlamama rağmen önüne geçemedim, bu konu ile ilgili ne yapabilirim ?
kapı gergi kollarından geliyor o ses iki menteşe arasındaki koldan.palio ve puntolarda kronik.aracınız garantili ise değişim talep edin ancak ilerleyen zamanlarda tekrar yapacaktır.aracı yıkatir ken kapı içlerine su tutturmayin.
yildiray
06/04/2012, 09:13
Evet arkadaşlar bu kronik bir olay benim arka iki kapı menteşesi garantiden değişti....Servis sesi duyduğu anda size bile sormadan anın da değişiyor.
enterasan bir yöntem ama değişim daha mantıklı
bnm arabamda da oldu aynı ses eşek anırtısı gibi gıcık edici bi ses menteşe mekanızması garantiden değiştirildi servise gidiniz:gatherin:
evet servisten günumu aliyorum yarın için servise gidip arka kapının iç kısmına gizli ce giren eşşeği çıkartacaklar :) böyle bir ses olamaz etrafta insan varsa arka kapıları kullanmamaya çalışıyorum :)) bilgilendirmeleriniz ve yardımlarınızdan dolayı teşekkür ederim.
bnm arabamda da oldu aynı ses eşek anırtısı gibi gıcık edici bi ses menteşe mekanızması garantiden değiştirildi servise gidiniz:gatherin:
eşşek anırtısı :) :) sesin tam tarifi o güzel benzetme:)
Selam bende arabamı yeni aldım.Yeminle aynı yıkamadan sonra bu olay başladı yani ses olayı.Lütfen eğer çözüm bulursan banada haber ver.
nihayet sabırsızla beklediğim gün geldi arka kapılar bugun gıcırdamaya başladı :) yagladım daha beter oldu sildim cok azaldı sanırım yaglamak yaramıyor
servis yolu taştan :D
10 bin bakımı yetkili serviste yapıldı 20 bini özel fiat servisinde yaptırdım. Acaba kıllık yaparlarmi garanti dışı kaldı diye falan :)
yildiray
11/04/2012, 11:39
Arkadaşlar gıcırtı için birde pudra deneyin göreceksiniz sonucu ses bitiyor...
putrayı fitilleremi vurucaz
kapı gergilerini değişin kronik
putrayı fitilleremi vurucaz
yok hocam kapı gergi kollarına sürüyoruz.
Servisten baska yol yok sanirim daha servise gieemedim pudrayi fitilemi menteseyemi dokelim
Benim GT-I9100 cihazımdan kullanarak gönderildi.
Servisten baska yol yok sanirim daha servise gieemedim pudrayi fitilemi menteseyemi dokelim
Benim GT-I9100 cihazımdan kullanarak gönderildi.
ortadaki siyah menteşe ye
yildiray
12/04/2012, 11:35
Yağ döktüğünüz yerlere orta gergi ye sürebilirsiniz pudranın hiç bir zararı yoktur.....
buraktii
12/04/2012, 11:47
kapı içi mekanızması fabrikadan sorunlu gelmiş servis balıkesirde telefon açıp bilgi verdi gittim değiştirdim ama 5 ay sonra tekrar aynı ses özellikle güneşli havalarda yine yapıyor pudrayı deniyeceğim birde
Misafir047
12/04/2012, 12:08
bu cumartesi günü kapı gergilerini serviste değiştirecekler umarım tekrar sıkıntı çıkmaz inşallah
CEMDUMAN
20/04/2012, 13:39
benımkındede ses cok gelıyodu ne zamndır ustam saolsunnn yag fılan surduu gectı kurtuldummm valla:)
bulentozgurcetin
24/04/2012, 00:16
arkadaşlar ben bugün üye oldum. emeği geçen herkese teşekkür ederim. bu 3. puntom. şimdi 0 km aldım 1,4 fire active cam tavan ve skydoom. aynı ses 4 5 ay sonra arkalarda bendede başladı. serwise gideceğim. herkese iyi akşamlar
arkadaşlar bu ses bazı puntolarda ouyormuş ebnm puntodada oldu iki kapının gerigisini garantiden değiştirdiler yağlamayla sadece bi süre geçiyomuş sonra ses geri geliyomuş oyle dediler sorun çıkıyor bazı araçlarda dedişler garantiden değiştirdiler şuan bi sorun yok
Yağla falan uğraşmayın bu hafta 30000 bakımı için gittim. Kapı gıcırtısını duyunca bana sormadan FIRAT OTO değiştirdi. Garantili.
Serviste değişen kapı gergileri, yıllar geçse de ses yapmıyor mu? Yoksa birkaç ay sonra yeniden ses yapacak mı? Gergilerin tasarımını değiştirip yıllarca ses yapmayacak bir hale getirmişler mi?
Yani demek istediğim, yeni gergileri taktırınca onlar da birkaç ay sonra ses yapacaksa, değiştirmenin hiçbir anlamı yok. Arabanın orjinalliği bozulmasın bari... Yetkili servislerde çeşitli sorunlar yaşadım, hiçbir yerin işçiliğini beğenmiyorum. O yüzden yıllarca ses yapmayacak kesin bir çözüm değilse, gergileri değiştirmemekten yanayım... Var mı yanıt verebilecek olan?
Ses geçsede tekrar yapmaya başlıyor pudra kesin çözüm ama önce garantiden değiştirmenizi öneririm hiç değil se 5-6 ay ses kesiliyor
benimde puntodan gıcırdama sesi geliyor ve garantili aracım tek sorum şu ; ilk 10bin bakımına girmiş 20bin bakımına özel serviste girmiş suan 23binde servise gitsem sorun olurmu?
halit1472
13/03/2013, 17:43
KALıN GRES YAGI SüR GEçER USTA BENİMDE AYNI SORUNUDI BEN İNAnamadım allatan oto yıkamacı gres yagı sürdü gecti benide paradan ve garantide beklemekten kurtardı
ggultekinus
14/04/2013, 16:04
Aynı ses bende de var, servise gideceğim. Ses o kadar kötü ki geçici olarak sprey yağlayıcılardan sıktım, ses kesildi.
Gress Yağı sorunu çözecektir aynı sorun bendede vardı 3 Liraya sorunu çözmek mümkün oldu denemenizi tavsiye ederim :)
tunalent
14/04/2013, 20:57
Servis garantiden değiştiriyor ama linea nınkilerle değiştirilmesini isteyin bir daha asla ses olmuyor
ggultekinus
12/05/2013, 11:38
Dün servise götürdüm aracımı, garantiden arka kapı gergileri değişti. Umarım tekrarlamaz.
Dün servise götürdüm aracımı, garantiden arka kapı gergileri değişti. Umarım tekrarlamaz.
hocam inşallah tekrarlamaz ama maalsef olduğunu duyduk..bu arada o sesler için bazı servisler yeni bir parça çıktığını ve İtalyadan getirtip taktıklarından bahsediyorlardı..
teacherofenglish
12/05/2013, 16:14
10 bin bakımı yetkili serviste yapıldı 20 bini özel fiat servisinde yaptırdım. Acaba kıllık yaparlarmi garanti dışı kaldı diye falan :)
20-40-60 bin bakımları serviste 30-50-70 bin dışarıda garanti bozmaz diyordu bir arkadaş geçen forumda bir aratın isterseniz.
ggultekinus
14/05/2013, 15:44
hocam inşallah tekrarlamaz ama maalsef olduğunu duyduk..bu arada o sesler için bazı servisler yeni bir parça çıktığını ve İtalyadan getirtip taktıklarından bahsediyorlardı..
İnşallah tekrarlamaz, tekrarlarsa tekrar götüreceğim ve Linea'nın gergi kolunu veya yeni gelen parçayı takmalarını isteyeceğim.
Ufak bir parça gerçekten çok can sıkıyor.