PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Kopan Kayış?

PuNTo
04/04/2012, 20:14
merhaba arkadaşlar,

Eşim bugün aracı çalıştırdığında garip tak tuk sesler geldiğini arayarak söyledi sonrasında akü ikaz ışığı ve direksiyonda sertleşme olmuş akşam işten geldiğimde kontrol ettim sesten eser yok sonrasında kaputu açtığımda klima,alternatör ve devirdaim pompası (pompa olduğundan tam emin değilim) kayışı kopmuş olarak gördüm dd pompasının kasnağını ellediğimde yerinde sallanıyordu ve en kötüsü tamda pompa altında çok fazla olmayan su kalıntısı var.
Şimdi eşim aracın hararet yapmadığını söyledi zaten 3-4 km yol gitmiş saatler sonra aynı yolu geri dönmüş radyatör yedek deposunu kontrol ettim içinde su mevcut bariz bir azalma görünmüyor hatta normal seviyesinde şimdi araç normal çalışıyor fakat bir zarar görmüşmüdür arıza sizce devirdaim pompasındamıdır aracım daha 76 binde biraz erken bozulmadımı ve bozulmasının sebebi sizce nedir tamircimle görüştüm yarın gelip bakacak aracı çalıştırma dedi tahminen masraf ne kadar çıkar?

OzzY
04/04/2012, 22:11
devridaim trigere bağlı oluyor.

GP COSKUN
04/04/2012, 23:46
multijetlerde devirdaim trigere bağlı değil

muhtemelen devirdaim pompasının kasnağı dağılmıştır
pompa değişecek kayış değişecek

pompa fiyatı servis ve sanayiye göre değişiklik gösterir

90 ila 160 tl arasında fiyatı var

cihankardes
05/04/2012, 00:00
Devirdaim alternatör falan v kayışına bağlıdır.
Araç km ve yılına göre değiştirmek gerekli.
Ses de mi yapmıyordu bu zamana kadar?

PuNTo
05/04/2012, 00:49
arkadaşlar yorumlarınız için teşekkürler,

Aracı ben pek kullanmadığım için bilemiyorum ama eğer sıra dışı bir ses yapsaydı kopmadan önce haberim olurdu,bende kullandığım süre içerisinde bir olumsuzluk duymadım birden pat diye oluverdi bozulan yatak yavaş yavaş bu noktaya gelmesi lazım aslında.
Peki bu bozuk pompa ile kullanılan süreçte aracın motoruna bir zarar vermiş olabilirmiyiz?
Coşkun bey 150-200 ben buna razıyım daha büyük bir şey çıkmasın.

GP COSKUN
05/04/2012, 16:51
çıkmaz allahın izniyle
aracın motorunada bir zarar gelmemiştir
ama bu şekilde kesinlikle kullanmayın ve çalıştırmayın aracı
kayış pompa vesaire değişimi yapıldıktan sonra yola devam

PuNTo
05/04/2012, 17:59
merhabalar,

Sabah aracım için servisten geldiler bakıldı dd pompası dağılmış dedi çekici ile götürmemiz gerekiyor kaskodan çekici talebinde bulundum ve tamiri yapıldı dd pompası ve kayış değişti pompaya ulaşmak için lastikleri sökmüşlerdi balatalarda bitmiş onlarda değişti toplam 300 TL sıkışmış allahtan motora bir şey olmadı yardımlarınız yorumlarınız için teşekkürler

GP COSKUN
05/04/2012, 18:58
hadi bakalım murat dediğimiz gibi çıktı
balatalarda yenilendi
yazda başladı sayılır artık sana güle güle gezmeler

kukart
20/05/2012, 00:52
merhaba arkadaşlar,

Eşim bugün aracı çalıştırdığında garip tak tuk sesler geldiğini arayarak söyledi sonrasında akü ikaz ışığı ve direksiyonda sertleşme olmuş akşam işten geldiğimde kontrol ettim sesten eser yok sonrasında kaputu açtığımda klima,alternatör ve devirdaim pompası (pompa olduğundan tam emin değilim) kayışı kopmuş olarak gördüm dd pompasının kasnağını ellediğimde yerinde sallanıyordu ve en kötüsü tamda pompa altında çok fazla olmayan su kalıntısı var.
Şimdi eşim aracın hararet yapmadığını söyledi zaten 3-4 km yol gitmiş saatler sonra aynı yolu geri dönmüş radyatör yedek deposunu kontrol ettim içinde su mevcut bariz bir azalma görünmüyor hatta normal seviyesinde şimdi araç normal çalışıyor fakat bir zarar görmüşmüdür arıza sizce devirdaim pompasındamıdır aracım daha 76 binde biraz erken bozulmadımı ve bozulmasının sebebi sizce nedir tamircimle görüştüm yarın gelip bakacak aracı çalıştırma dedi tahminen masraf ne kadar çıkar?

merhaba
bu akşam benim akü ikaz lambası yandı akabinde direksiyon sertleşti, hareket edince yavaş yavş yumuşuyor direksiyon fakat durunca tekrar sertleşiyordu.. gerçi pazartesi gübü kasnak deişecekti ses yapıyordu ama ptsine kadar sabretmedi meret..
şimdi sorum şu olacak : pzrtesi günü yaklaşık 25km uzaklıktaki tamircime kadar bu aracı sürerek götürsem bi sıkıntı doğarmı?

yoksa çekici ilemi gitmeliyim..

daha büyük bi sorun yaratsın istemiyorum city ile ilgili bir arza değildir umarım? ::(
alternetör kayışının bağlı olduığu kasnak tırıl tırıl ses yapıyordu değişcek.. bu arada sağ lastik bilya yı da değiştirecek ses gelmeye başladı..

yardımı dokunur ilgili sorunla karşılaşanlara diye sonucu yazayım:
araç çekiciyle özel servise çekildi
devirdaim (su pompası) değişti (yerli malı 50 tl tuttu)
şarz dinamosu kasnağı tek satılmıyordu
benzerini buldum ufak bir torna eli değdi : 100tl de o tuttu

arıza giderlidi ama içim rahat etmedi biraz da keyfi ; girmişken sağ bilya ve alt iki tabla değişti..
bu arada devirdaim deiştiği için antifiriz suyuda yeniden tazelendi...

OzzY
20/05/2012, 02:23
akü lambası yandığına göre akü şarj olmuyordur bu durumda akü bittiğinde araç stop edip yolda kalır. eğer kayış görevini yerine getirmiyorsa devridaimde çalışmıyordur bu nedenle hararette yapar. kasko varsa hiç uğraşmadan çekici çağırın.

kukart
20/05/2012, 02:33
teşekkürler ozan
hararet yapmıyor kayış çalışıyor sadece kayışı dönderen zımbırtı yerinde duramıyor yane kımıl kımıl :)
sık aralıklarla tırııl tırıl ses ediyor akünün şarz olmaması görevini yapmıyor yane kasnağın dönderdiği kayış boşa dönüyor manasınada geliyor sanırım?

araçla gitmeyi deniycem.. usataya da sorarım gelemmi yoksa senmi gelip alırsın diye .:)

OzzY
20/05/2012, 03:43
bu durumda öyle anlaşılıyor yani kasnak dönüyor ancak boşa dönüyor alternatörü çalıştırmıyor. yoksa akü lambası yanmazdı. cmaxlerde kronik denilebilcek alternatör sorunu var, alternatör bozuluyor. bu bizimde başımıza geldi alternatör bozulduktan sonra akü ile gittiği yere kadar gidiyor ancak. bizim akü biraz eskiydi 10-15 dk sonra otoyolda stop edip kaldı araç, en ufak elektrik yoktu araçta bağaj bile açılmıyordu, akü lambası yandığı için yolda kalma riskini almaktansa baştan çekiciyle gitmek bence daha mantıklı. kasko yada ücretsiz çekici varsa tabii.

Du Hast
20/05/2012, 03:56
sakın 25 km aracı o şekilde sürmeyin yazık günah yolda hararet yaptırırsınız boştan yere conta yakar hatta yatak sardırırsınız. 1 - 2 km olsa çok dikkatli şekilde gidilir de devirdaim riski işin içine girdiği için arabayı yola çıkartmayın. bir arkadaşınızdan rica edin arabayı yavaştan çekerek götürün :)

kukart
20/05/2012, 04:34
teşekkürler arkadaşlar
budurumda sizi dinliycem..
kaskonun yol yardımı muhabbetinden faydalanırım (daha önceki sene kullanmıştım)

işin ilginç olan tarafı iki dir tamir için randevu alıyorum gün gelmeden araba cortluyo.. yani bir iki gün daha dayanamadı:)
alfa da da helezon ları deiştirecektim yarın gelirim dedim ustaya çıktım yolda helezon lastiğe oturdu çekiciyle götürdük bi gün yattı araç..
bundada ptsi boş günüm gelirim hallederiz dedim.. usta uzun yola gitme dedi.. gitmedimde ama işte bugün burada trafik berbattı 1.5 saatte 10 km gidebildim .. Malum 19 mayıs ve samsun.. neyse sağlık olsun pazarı evde kızımla pepee izleyerek geçirecem artık .)