PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Tıkırtı burcu sorunu olanlar..

Ziyaretçi048
03/04/2012, 18:17
uzun zamandır ön takım kucağımda gidiyordum. teybin sesini açıyor hiçbir şey yokmuş gibi davranıyordum.. 17 jant taktıktan sonra bu durum çekilmez oldu.Artık teypte kurtarmadı. tıkırtı burcu dedikleri şey de zaten burç falan değil. direksiyon rotunun direksiyon kutusu içinde sabitleyen bilezik gibi plastik bir parça. forumdan serkan Ülger kardeşimin tavsiyesiyle megane 2 tıkırtı burcu aldım. ancak o parça bana güven vermedi.. usta birkaç ay sonra tekrar başlar gider bu dedi. Soluğu tornacıda aldık. Elinde bu işler için Plastik bir takoz vardı. tornada onu güzel bir bilezik haline getirdi al ömürlük oldu dedi. 10 tl para aldı :happydan: ustamda taktı güzel yerine daha sonra motor koruyucu bor katkıları doldurdu direksiyon kutusunun içinde.Uzun süre yağlar bunu bu dedi..daha sonra rot balansını yaptırdık .. şu anda zil gibi ne ses ne seda.. arabama tekrar aşık oldukm. Toplam maliyet 30 ustaya 20 rot balans 10 tl de tornacıya.. Hepsi bu.. Sakın ola servislere çıkmacılara yüzlerce lira kaybettirmeyin:w00t2000: Bu arada resim çekemedim kusura bakmayın.. makinemi yanıma almayı unutmuşum :(

GP COSKUN
03/04/2012, 18:35
tornacının kullandığı parça delrin büyük ihtimal
delrin üzerinde torna işlemi yaparak bir tür burç yapmış
ömrü konusunda bir şey diyemem

Ziyaretçi048
03/04/2012, 19:07
tornacının kullandığı parça delrin büyük ihtimal
delrin üzerinde torna işlemi yaparak bir tür burç yapmış
ömrü konusunda bir şey diyemem

Coşkun Ustam kullanılan malzeme tabiki ömürlük değil. Yağlandığı sürece aşınma olacağını sanmıyorum. o yüzden burdaki usta içine bor katkısı gibi bir şey attı. Körükleride sıkıca kapattı akıp gitmesin diye.. uzun süre baş ağrıtmaz dedi.

hayırlısı bakalım .. zaman gösterecek. Ama şu anda çok değil acaip derecede memnunum. araçtan soğumuştum bu ses yüzünden..

alicanveliy
22/04/2012, 17:21
Bu işlem direksiyon kutusu sökülmeden halledilebiliyor mu? Aracı kaldırıp, tekerleğin biri sökülmesi yeterli mi? Tam olarak nerde bu burç ve nasıl takılıyo? Biraz daha açıklayıcı bilgi olsa...

Ziyaretçi048
23/04/2012, 15:15
Bu işlem direksiyon kutusu sökülmeden halledilebiliyor mu? Aracı kaldırıp, tekerleğin biri sökülmesi yeterli mi? Tam olarak nerde bu burç ve nasıl takılıyo? Biraz daha açıklayıcı bilgi olsa...

Direksiyon kutusu sökülmeden halledilmez.. ses yapan yer direksiyon kutusunun sağ taraftaki rotu.. Traves sökülüyor rotlar sökülüyor. Direksiyon kutusu aşağı alındıktan sonra sağ direksiyon mili yerinden sökülüyor. Direksiyon tıkırtı burcu denilen şey direksiyon kutusunun ortasından geçen mili sağa sola çarpmasın diye tutan plastik bilezik gibi bir parça..Zamanla lastiğe vuran darbelerden dolayı plastik genişliyor ve ortadan geçen rot ses yapmaya başlıyor.2 milim boşluk yapsa sanki ön takım kucağında gidiyorsun. O plastiğin aynısını tornacıda sıfır töleransla yaptırıyorsun bilezik gibi geçiriyorsun yağlıyorsun ve kapatıyorsun. Bütün olay bu

caner_ege
23/04/2012, 15:53
maşallah güle güle kullan aracı üstad kazasız belasız sürüşler...