Orijinalini görmek için tıklayınız : Az önce reklam'da gördüm 1.2 69hp pop donanım punto 29500tl
Ayberk0616
02/04/2012, 22:30
Millet fire'den dert yanıyo bunlar daha beterini çıkartıyo:no000000:
FeyyazYavuz
02/04/2012, 22:36
16V olabilir bide torkuda yüksektir belki, o zaman iş görür :)
Ayberk0616
02/04/2012, 22:38
16V olabilir bide torkuda yüksektir belki, o zaman iş görür :)
16 v olsa 69 hp olmazdı palio go 'lardaki gibi 80 hp olurdu
Malesef motor 1.2 8v 69 hp
rohan4421
02/04/2012, 23:35
yeni bi reklammı bu
o araba gitmez hele ki araca 3- 4 kişi binip yokuş yukarı gidiyorsanız :)
gp konsoluyla zor satar biraz...
Ziyaretci037
03/04/2012, 00:12
Gereksiz bi motor..
efe_erdem
03/04/2012, 00:14
Direkt lpgli cıkarsalar o fıyata ve o motora cok az yakardı tercıh sebebı olabılırdı
vayy adamlar twinairleri avrupaya avrupadaki 1.2 8v.leri türkiyeye bu nasıl bir çakallık ya :D
aynen bunların çakallıklarnı yemeyelim almayalım :)
Aracın fiyatı ucuz olasunda nasıl olursa olsun nasılsa alan çok amaç ucuz olsun bizim olsun. Geçenlerde bir sohbette 2006 model passat henüz 51000 de çok temiz abimiz 35000 tl dedi alacak olanda tata var dedi gerisini siz düşünün...
motor delisi
03/04/2012, 09:25
Beter olduğunu nerden çıkarttınız ? Gidip test mi ettiniz 100 ümü geçemediniz ? Nedir bu çelişki ? Fiestaya Corsaya Poloya Aveo ya 1.2 çıkardılar Puntoya çıkıncamı dert yanıldı ?
İçi eğer evo gibi olsaydı büyük satışlar olurdu bence fakat içi gp ile aynı olunca satmaz tek eksiği bu motordan yana bi sıkıntı yok corsa 1.2 otomatik kullandım emin olun fire motordan yana kalır bi tarafı yok ( şehir içinde ) Bayanlar ve şirketler alabilir heleki içi evo gibi olsaydı kesin bayan arabası olurdu.
Eniştemde 2.0 dizel mondeo var yengem sürdüğünde ne zaman binsem 50 60 geçmıyor işte böyle bayanlar için şehir içinde 1200cc 69hp bence çok ideal. Ayağımı yerden kessin hoş tasarımı olsun az yaksın markete alışverişe vs gidiyim yeter diyenler alır bence 1.4 den çok satar.
Bu arada bu sizin ön yargıyı linea içinde şirketten biri yapmıştı 1.5 symbol kullanıyordu linea ile kafa kafaya gider dediğimde o 1.3 gitmez diyordu.
Ayberk0616
03/04/2012, 10:49
Beter olduğunu nerden çıkarttınız ? Gidip test mi ettiniz 100 ümü geçemediniz ? Nedir bu çelişki ? Fiestaya Corsaya Poloya Aveo ya 1.2 çıkardılar Puntoya çıkıncamı dert yanıldı ?
1.4 fire kullandım o bile doğru düzgün gitmiyo fire 1.4 motor 77 hp sen aynı arabaya 1.2 69hp koyarsan hepten gitmez hepten çekmez.
1.2 69 hp araba 1.4 fire dan daha performanslı olamıycağına göre :tooleet0:
Arkadaş symbol dedğin araba 1.5 65 hp,linea 75 hp onu söyleyen arabadan anlamıyomuş zaten bu işlerden
Yagmuradam
03/04/2012, 11:11
İçi eğer evo gibi olsaydı büyük satışlar olurdu bence fakat içi gp ile aynı olunca satmaz tek eksiği bu motordan yana bi sıkıntı yok corsa 1.2 otomatik kullandım emin olun fire motordan yana kalır bi tarafı yok ( şehir içinde ) Bayanlar ve şirketler alabilir heleki içi evo gibi olsaydı kesin bayan arabası olurdu.
Eniştemde 2.0 dizel mondeo var yengem sürdüğünde ne zaman binsem 50 60 geçmıyor işte böyle bayanlar için şehir içinde 1200cc 69hp bence çok ideal. Ayağımı yerden kessin hoş tasarımı olsun az yaksın markete alışverişe vs gidiyim yeter diyenler alır bence 1.4 den çok satar.
Bu arada bu sizin ön yargıyı linea içinde şirketten biri yapmıştı 1.5 symbol kullanıyordu linea ile kafa kafaya gider dediğimde o 1.3 gitmez diyordu.
Bayanlara uygun olabilirdi ama manuel vitesli araç kullanan sayısı zaten çok az. Otomatik olsaydı belki daha fazla satabilirdi. Aveo da aynı şekilde 1.4 olanda otomatik var o da baya fazla yakıyor..
comanchee
03/04/2012, 14:28
1.4 fire kullandım o bile doğru düzgün gitmiyo fire 1.4 motor 77 hp sen aynı arabaya 1.2 69hp koyarsan hepten gitmez hepten çekmez.
Arkadaş symbol dedğin araba 1.5 65 hp,linea 75 hp onu söyleyen arabadan anlamıyomuş zaten bu işlerden
üstad mühendisler hesap kitap bilmiyorlarmı yani.gider ama gidişi beklentinize göre sizi tatmin eder veya etmez püf noktası işte bu kısımda saklı.performans beklentiniz varsa arabam sıfırdan 100 e 8-9 sn çıksın istiyorsanız tamam derim bu araba gitmez.fakat memur bir aile 2 kişi birde çocuk varsa alır temiz temiz gezerler.unutmayalım bundan 15 sene önce 55-60 hp 80-100nm torklu tofaşlara r12 /r9 lere biniyorduk çoğumuz.
2.si 1,5 65hp ile 1,3 75 hp arasında sanırım son hızda biraz fark olur mjt lehine.her ne kadar 1,3mjt kağıt üzerinde üstünsede 1,5 dci hacim büyklüğü sayesinde torku daha homojenize bir şekilde daha üst devirlere taşır diye düşünüyorum
since1453
03/04/2012, 14:36
berk 1.2 otm corsa ile küfür yemediğim ışık kalmadı.ilk ivmelenmesi sıfır
hayatımda küfür yediğim tek araç oydu
since1453
03/04/2012, 14:38
1,5 dizel sümbül kullandım(60bin km den fazla)kesinlikle ilk ivmelenmesi ve anı hızlanması fire dan çok daha iyi.ama 100 kmden sonra güvensizliği hiissediyor insan 140 a geldiğinde dua etmeye başlıyorsun.frenleri sıfırrrr
Ayberk0616
03/04/2012, 14:51
üstad mühendisler hesap kitap bilmiyorlarmı yani.gider ama gidişi beklentinize göre sizi tatmin eder veya etmez püf noktası işte bu kısımda saklı.performans beklentiniz varsa arabam sıfırdan 100 e 8-9 sn çıksın istiyorsanız tamam derim bu araba gitmez.fakat memur bir aile 2 kişi birde çocuk varsa alır temiz temiz gezerler.unutmayalım bundan 15 sene önce 55-60 hp 80-100nm torklu tofaşlara r12 /r9 lere biniyorduk çoğumuz.
2.si 1,5 65hp ile 1,3 75 hp arasında sanırım son hızda biraz fark olur mjt lehine.her ne kadar 1,3mjt kağıt üzerinde üstünsede 1,5 dci hacim büyklüğü sayesinde torku daha homojenize bir şekilde daha üst devirlere taşır diye düşünüyorum
Ben zaten mühendisler hesap kitap bilmiyor demedim yazımı okursanız gereksiz bi motor dedim insanlar fire motor yeterince performanslı değil diyor.Bunun içinde 1.4 77 motorun çekmediği kasayı 1.2 69 hp nasıl çeksin?
1,5 dizel sümbül kullandım(60bin km den fazla)kesinlikle ilk ivmelenmesi ve anı hızlanması fire dan çok daha iyi.ama 100 kmden sonra güvensizliği hiissediyor insan 140 a geldiğinde dua etmeye başlıyorsun.frenleri sıfırrrr
Orda arkadaş 1.5 dci symbol ile 1.3 dizel linea yı kıyaslamış fire al alakası yok konunun
since1453
03/04/2012, 14:55
Ben zaten mühendisler hesap kitap bilmiyor demedim yazımı okursanız gereksiz bi motor dedim insanlar fire motor yeterince performanslı değil diyor.Bunun içinde 1.4 77 motorun çekmediği kasayı 1.2 69 hp nasıl çeksin?
Orda arkadaş 1.5 dci symbol ile 1.3 dizel linea yı kıyaslamış fire al alakası yok konunun
multijet kullanmadım kıyaslama yapamam.ama 1 depo kırsal mazot ile kullanımıma göre şehir içi 700-800 km arası yapıyordum sümbülle.
Ayberk0616
03/04/2012, 14:59
multijet kullanmadım kıyaslama yapamam.ama 1 depo kırsal mazot ile kullanımıma göre şehir içi 700-850 km arası yapıyordum sümbülle.
Symbol yakıt yönünden çok avantajlı multijetle kafa kafaya yakar tahminimce
bu motora sahip puntomu 3 yıldır beğeni ile kullanıyorum, şehir içinde yol bilgisayarımın değeri sürekli 5.2-5.3 bandında, daha ne olsun, yok bayan arabasıymış yok markete giderken kullanılırmış, arkadaş uzayamı gideceksiniz arabayla yaa:) 30bin km olmuş karadeniz yaylasından akdeniz sahiline gezmediğim yer kalmadı, lpg ye dizele gerek yok 10 numara motor...
emreaktan
21/10/2012, 01:48
valla arkadaşlar benim kayınpederde 1.2elx doblo var 2005 model arbada puntoya göre ağır ben araba alana kadar her bayram sıkış tepiş onunarabayla gittik yokuş bayır bilmem ne köy çamur dinlemeden daha yağ değişimi harici götürmedi aracı kendisi marongoz etmediği kalmadı araca tık yok maşşallah geçen pazar dizel diye 20 tl lik mazot atmişlar anlayıncada üzerine full performans basmişlar tam depo ilk çalıştırdığımda almadı allah allah hayret dedim yol bilgisayarıda bi az yazıyo 5.7 6.8 şehir içi kıllandım ben enteresan şekilde vites aralıkları uzamış ve performans artmiştı gece söyledi bana gülerek böyle böyle diye velasıl kelam araba 100 de 3000 deviri geçiyo çok performans yok yaşlı adam karı koca yetiyo 80 90 gidiyolar o kasayı kaldıran aran puntoyu hayli kaldırır arada 7 sene fark var herhalde bişeyler yapmiştır mühendisler .H a bana deseler alırmısın bedeva olsa 1.2 arabaya binmem sollamadan etmeden kıyı kıyı yok abi bana göre değil
Konu hortlamış olsa da nokta konmuş :D
fire motordan dert yananlara gülüyorum, tasarımı görüp maseratimi aldınız sanıyorsunuzda gitmiyor diyorsunuz. size vaadedilen neyi yapamıyor fire?
1.2 motorda alınır binilir beklenti önemli...
Honor COOPER
21/10/2012, 03:22
Arkadaşlar evet bir çok marka 1200 cc motor kulanıyor ama hiç biri teknik açıdan bu kadar verimsiz değil.
Swift =94hp
Corsa =80hp
İ20 =85HP
Rio =85hp
Clio =75hp
Bu motorların hepsi daha verimli.Kaldıki Fiatın elinde bunlarla baş edebilecek motor varken kullanmaması üzüyor insanı.
Yukarda yazdığım araçları kullanan insanlar benden az yakıp az vergi vererek aynı yada daha iyi performans alıyorlar.
Punto aşkına katlanıyoruz ama.
Xenophan
21/10/2012, 09:51
Seat Leon 1.2 105bg
Evo'dan tepetaklak ile gönderildi.
Honor COOPER
21/10/2012, 11:52
Seat Leon 1.2 105bg
Evo'dan tepetaklak ile gönderildi.
Turbolu motorları yazmadım zaten.Onlar başlıbaşına verimli.
celenlee
21/10/2012, 12:18
Maddi imkanlar yüzünden 1.2 TSI DSG ibiza alamadım.
İnanıyorum ki şimdiki kullanımım ile fİre dan daha düşük yakıt tüketimi elde ederdim.
Ayrıca basınca da babalar gibi kaçıyor meret. Bir süre kullanma imkanım olmuştu.
Test aracının bile yakıt ortalaması 7.2lt gözüküyordu. 1.2 TSI DSG ibiza
Benim aracımda ise son depoda ortalamam 8.5 gözüküyor yol bilgisayarında, ki aman yakmasın diye nazlanıyorum!!!!
karizmatik_boy
21/10/2012, 12:58
İnanıyorum ki şimdiki kullanımım ile fİre dan daha düşük yakıt tüketimi elde ederdim.
Ayrıca basınca da babalar gibi kaçıyor meret. Bir süre kullanma imkanım olmuştu.
Benim aracımda ise son depoda ortalamam 8.5 gözüküyor yol bilgisayarında, ki aman yakmasın diye nazlanıyorum!!!!
Bana göre fire sadece lpg için var...
Honor COOPER
21/10/2012, 12:59
Aynı ortalamadayız.
Ama ne gariptirki şehiriçi 6.0 ortalamanın altında yaktığını iddaa edenler var.Heralde gariplik bizde?:melek:
Aynı ortalamadayız.
Ama ne gariptirki şehiriçi 6.0 ortalamanın altında yaktığını iddaa edenler var.Heralde gariplik bizde?:melek:
Onur hocam şu şartlarda şehir içi 6.0 nın altına düşmek imkansız..benzinli araçlar şehirler arası 5.0-5.5 ortalama ile giderler genelde..
karizmatik_boy
21/10/2012, 13:17
Aynı ortalamadayız.
Hocam gariplik sizde değil... Motor belli fire zaten... Kullananların genel yorumları ve tüketimleri belli... Bu tür iddalarda bulunanlar ya hesaplama hatası yapıyorlar yada kasıtlı bir şekilde aldatıcı ifadede bulunuyorlar...
Hocam gariplik sizde değil... Motor belli fire zaten... Kullananların genel yorumları ve tüketimleri belli... Bu tür iddalarda bulunanlar ya hesaplama hatası yapıyorlar yada kasıtlı bir şekilde aldatıcı ifadede bulunuyorlar...
+1283
Sent my iPad 2 using
celenlee
21/10/2012, 15:00
Aynen ben de katılıyorum..
6.0 litrenin altına bende inanmıyorum :D 4.viteste 50 ile giderken düz yolda anlık 4.4 tüketiyor onun haricinde ortalamada 6'nın altında değer hiç görmedim.. Şu an şehir içi ortalama tüketimim ise 6.8.
istanbulda hangi bayide test ettin ibizayı ben bi iki yeri aradım test aracı yok dediler
celenlee
21/10/2012, 16:05
istanbulda hangi bayide test ettin ibizayı ben bi iki yeri aradım test aracı yok dediler
Yenibosnada, sefaköy kavşağında var Seat+VW bayi.
Orda denemiştim 1 sene önce ;)