Orijinalini görmek için tıklayınız : Alfa Romeo 147 mi Punto T-Jet mi yardım arkadaşlar
merhabalar arkadaşlar malum şuanda arabam yok ve bir kaç ay içerisinde herhangi bir aksilik çıkmazsa bu iki arabadan birisini almak istiyorum eşim alfa romeo 147 istiyor kırmızı bense grande punto 1.4 t-jet ve alfa romeo arasında kaldım çoğu kişi alfa romeonun ikinci el piyasası yok diyecek ama 2. el piyasası benim için çok önemli değil er geç satılır nasılsa punto alırsam chip lpg blow off vs düşünüyorum aynı şeyi alfa romeo 147yede yapmayı planlıyorum siz olsanız ne yapardınız güzel bir alfa romeo 147 mi yada t-jet mi yardımlarınızı bekliyorum
OAGP1960
29/03/2012, 18:14
Eski bir Alfa kullanıcısıyım fakat şu anki aracım Grande Punto t-jet ve kesinlikle t-jet tavsiye ediyorum size.:)
rockforever
29/03/2012, 18:17
ben de alırken ikisi arasında kaldım ve t jet aldım karar senin...
fiery_hunter
29/03/2012, 18:21
bütçe ne kadar?
bütçe ne kadar?
20 23.000 arası ama değişedebilir
daha önce 1.4 fire active kullandım 3 sene kadar daha sonra alfa romeo 145 kullandım ama 145 beni ayrı etkiledi motor sesi hızlanışı felan eski olmasına rağmen güzel gidiyordu şuanda 145ten etkilenmemden dolayı 147 daha sıcak geliyor açıkcası
rockforever
29/03/2012, 18:34
147 güzel araç motor sesi benide çok etkiliyor açıkçası, şekilde tmm ..ama alıcaksan yeni kasasını ve full olanını al derim...
Sadece, performans ve modifiye için tercih yapılacaksa o zaman t-jet derim.Basit bir çiple bile çok yüksek performans alınmakta.Bir de daha modern bir araç GP.147de (1.6) performans için biraz daha fazla uğraşmak gerekiyor.Ancak o da Alfa, tarzı çok farklı sonuçta...
fiery_hunter
29/03/2012, 20:08
2004 2006 arası 147 alabilrsin gerçekten başka bi araç
tonymontana
29/03/2012, 20:09
Ben punto mu almadan önce alfa kırmızısı yeni kasa bir 147 beğenmiştim hatta sahibiyle anlaştım, ekspertize götürmek için bile anlaştık. Paramı da hazırlamıştım.
Sonra yakıtı,parçası ve 2.eli yüzünden vazgeçtim. 2.eli sıkıntı ama beklersen satılır. Ben sadece daha çabuk elden çıkarma yönüne baktım. Ama alfa bambaşka bi dünya.
T-jet özel bi motor falan olabilir, severim de. Ancak dedim ya alfa bambaşka bişey. Aslında çirkin ama karizması çok. Ne yaparsan yap bi puntoyla o karizman olamaz, ben buna inanıyorum. Taşıdığın amblem bile yeterli alfa için konuşuyorum :) Hayalim Alfa GT almak gerçi benzin olmuş 5tl nereye alıyoruz :(
Ayberk0616
29/03/2012, 20:35
Alfayı bi aldığında sevinirsin bide sattığında :)
herkesten duyduğum şeyi söylemişsiniz ikinci el durumu benim için pek önemli değil alıp 2-3 sene sonra satmayacağım ki olaki zoraki bi satma durumunda değerinden aşağı galericiler kapıyo arabaları allah göstermesin düşürmesin ben hemen satmayı düşünmüyorum biraz performans istiyorum arabada alacağım zaman daha önce 77 bglik puntoda pek bi performans göremedim ondan daha eski 145 alfa daha performanslıydı o yüzden acaba 147 daha mı performanslı olur diye düşündüm punto bambaşka ama alfa romeo acayip çekici geliyor :)
Romeo_er2
30/03/2012, 12:24
20-23 arasina pek iyi bi tjet bulamazsiniz..biraz piyasasinin assasi o fiyatlar..24-25 den acmak lazim keseyi ;)
jrgakbulut
30/03/2012, 14:44
alfa al 2.eli yok diyolar çnku alfa saticisi her zaman tok saticisidir kimse yanlıs anlamasin bindikleri arabayi genelde binip satmak için almazlar bence alfa diyorum
T-Jet tabi ki. Eger Alfa dusunuyorsan MiTo ve ustune bakmalisin, 147'ye degil..
OAGP1960
30/03/2012, 15:11
Cüneyt beye katılıyorum, t-jet ile 147 yi performans yönünden kıyaslamak mümkün değil, 147 1.6 ve atmosferik emişli, t-jet 1.4 turbo beslemeli ve bu, özellikle modifiye edilebilirlik ve de tork değeri açısından t-jet lehine bir durum, benim t-jet im şu anda makul bir harcama ile 200 HP civarında ve hiçbir 147 1.6 bu performansı çok büyük modifikasyonlar dışında sağlayamaz kanısındayım.
Tesekkur ederim arkadaslar mitoya maddi gucum elvermez ya tjet yada 147 alacagim ama butce malum tjetleri 20000 23000 arasi bulabilcegimi sanmiyorum pek istedigim gibi(skydome vs vs :) ) esimde kullanacak arabayi alfa konusunda pek israrci cok arada kaldim
Benim oyum her açıdan değerlendirildiği zaman t-jete..
efe_erdem
30/03/2012, 22:36
T jet rules :)
25 bin tl cıvarıdna 2008 model temız dusuk kmsı olan bı t jet alabılırsın. aracı satarken de en dusuk aldıgın paraya satarsın ama alfa alacak olursan 2008 model alfayı o paraya ancak alırsın ve 1 2 yıl sonra butcen artar baska bı arac ıcın satmak ıstersen 20 bın lıraya zor satarsın. Alfaların yedek parcaları cok pahalı ve performansı t jetın yanında gecemez. Alfada esp hıllholder 6 adet aırbag gıbı guvenlık ozellıklerını de bulamazsın. Ayrıca alfalar cok yakar t jet hem az yakar hem de cok kacar dostum
Gonzales
30/03/2012, 22:57
25 bin tl cıvarıdna 2008 model temız dusuk kmsı olan bı t jet alabılırsın. aracı satarken de en dusuk aldıgın paraya satarsın ama alfa alacak olursan 2008 model alfayı o paraya ancak alırsın ve 1 2 yıl sonra butcen artar baska bı arac ıcın satmak ıstersen 20 bın lıraya zor satarsın. Alfaların yedek parcaları cok pahalı ve performansı t jetın yanında gecemez. Alfada esp hıllholder 6 adet aırbag gıbı guvenlık ozellıklerını de bulamazsın. Ayrıca alfalar cok yakar t jet hem az yakar hem de cok kacar dostum
156 ların bazılarında 12 hava yastığı var buna ne diceksin ? Alfayı niye küçümsüyosun anlamıyorum. tjet sonuçta 1.4 araç alfa 1.6 ayrıca çok yakmaz tüple uyumda sağlar tjet sağlamaz yedek parçaları inan tjetten ucuz ;) normal puntodan pahalı
işte 25.000 tl yi veremem malesef 22.000 arabaya verip alış masrafları sigortası kaskosu felan 25.000 i bulur diye düşünüyorum ki anca çıkaracağım bu parayı yalnız şöyle bir durumda var alfa romeoda bu fiyatlara 10 airbagi olan hız sabitleyici vs olan model mevcut benim tek düşüncem performanstı onuda t-jetin yerini tutmayacağını anladım ama malum maddiyat neye el veriyorsa malesef onu almak zorundayım
emrahisilti
31/03/2012, 13:52
tjet için abartılmış 25-26 falan ben 24.000 ilan yazdım 1 allahın kulu kalkıpta aramadı bile.Benim aracımdan temizide kolay kolay yoktur.
efe_erdem
31/03/2012, 14:12
25-26 cokyuksek fıyatlar degıl aslında. 2008 modelse aracınız normal ama 2009 ve sonrası ıcın serı 2 aynı seylerı soyleyemıycem. seri 2yle 1 arasında farklılıklar var. Bu arada Egemen kardesım 22bın lıraya aldıgın bı arabanın satıs masrafı derken notere 70 lıra verıyosun bska ne var masraf zaten? Kasko zorunlu degıl yaptrsan bıle en fazla bın lıra kaskosu trafık sıgortası 300 lıra cıvarı. Masraflar oyle cok fazla degıl.
22 - 23 arasi tjet bulunabilir kanimca Mayis'tan once.
Sent my GT-I9100 using
emrahisilti
31/03/2012, 21:34
güzel pazarlıkla arabasını bmw merso sanmayan birinden 20-21 e çok rahat alınabilir.
Romeo_er2
31/03/2012, 21:54
güzel pazarlıkla arabasını bmw merso sanmayan birinden 20-21 e çok rahat alınabilir.
Siz kendi aracinizi o fiyata verirmisiniz?? Fire active ler o fiyatlara gidiyor..
emrahisilti
01/04/2012, 01:20
Siz kendi aracinizi o fiyata verirmisiniz?? Fire active ler o fiyatlara gidiyor..
gerçek satıcıysam paraya ihtiyacım varsa başka bir aracı kafama koyduysam ev alacaksam evleneceksem vs.. vs.. veririm.Fire active ler bu araçlardan daha çok tutulduğu için bu fiyata gidiyor.Benzinin litresi 4.70 TL oldu.Şehiriçi 10lt yakan aracı kolay kolay satamazsınız.Her haftasonu 1 gün için 50 TL benzin koymaktan bende sıkıldım.Yukarıdaki mesajda dediğim gibi 24.000TL 1 parça boyalı kazasız darbesiz tertemiz araç için 2 hafta ilan kaldı 1 kişi bile aramadı.24.000'e ilana koyduğum için forumdan bazıları hani etmezdi gibi şeyler söylediler.Bende piyasayı onların yükselttiğini dış dünyada böyle bir fiyat olmadığını anlattım.Etmediğini ben kendi aracım üzerinde resmen kanıtladım.Şans eseri o paraları birileri verdiyse aracın değerinin o olacağını maalesef göstermiyor.
Romeo_er2
01/04/2012, 01:54
gerçek satıcıysam paraya ihtiyacım varsa başka bir aracı kafama koyduysam ev alacaksam evleneceksem vs.. vs.. veririm.Fire active ler bu araçlardan daha çok tutulduğu için bu fiyata gidiyor.Benzinin litresi 4.70 TL oldu.Şehiriçi 10lt yakan aracı kolay kolay satamazsınız.Her haftasonu 1 gün için 50 TL benzin koymaktan bende sıkıldım.Yukarıdaki mesajda dediğim gibi 24.000TL 1 parça boyalı kazasız darbesiz tertemiz araç için 2 hafta ilan kaldı 1 kişi bile aramadı.24.000'e ilana koyduğum için forumdan bazıları hani etmezdi gibi şeyler söylediler.Bende piyasayı onların yükselttiğini dış dünyada böyle bir fiyat olmadığını anlattım.Etmediğini ben kendi aracım üzerinde resmen kanıtladım.Şans eseri o paraları birileri verdiyse aracın değerinin o olacağını maalesef göstermiyor.
öncelikle kullanışlılık ve talep hakkında haklısınız buna katılıyorum(3 kapı oluşu-benzinli oluşu vs) ama şunuda söyleyeyim bundan önceki aracım grande punto fire idi..ve bu araba gücüne göre inanınki fire dan daha tassarruflu oldu benim için her zaman..tabi bu yinede benzini 4.70 le almamıza mani olmuyor..çok aciliyeti yoksa kesinlikle o paralara vermemek lazım diye düşünüyorum..olurda 1-2 araç o fiyata giderse ki zamanında benzer satışlar oldu bu yüzdende araçlarımızın değerleri yerlerde geziyor şu an..benim aracıma daha bu yaz 26.000tl teklif edildi ama malesefki satamıyacağım durumda olduğum için satamadım..daha sonra kendim satmaya çalıştığımdada o rakamları ben alamamıştım malesef..işin gerçeği spor arabaya değerini anca hastası ve çok beğeneni veriyor..iş aciliyete dönerse değerler 3-5 bin lira arası düşüyor malesef.
Gonzales
01/04/2012, 02:38
öncelikle kullanışlılık ve talep hakkında haklısınız buna katılıyorum(3 kapı oluşu-benzinli oluşu vs) ama şunuda söyleyeyim bundan önceki aracım grande punto fire idi..ve bu araba gücüne göre inanınki fire dan daha tassarruflu oldu benim için her zaman..tabi bu yinede benzini 4.70 le almamıza mani olmuyor..çok aciliyeti yoksa kesinlikle o paralara vermemek lazım diye düşünüyorum..olurda 1-2 araç o fiyata giderse ki zamanında benzer satışlar oldu bu yüzdende araçlarımızın değerleri yerlerde geziyor şu an..benim aracıma daha bu yaz 26.000tl teklif edildi ama malesefki satamıyacağım durumda olduğum için satamadım..daha sonra kendim satmaya çalıştığımdada o rakamları ben alamamıştım malesef..işin gerçeği spor arabaya değerini anca hastası ve çok beğeneni veriyor..iş aciliyete dönerse değerler 3-5 bin lira arası düşüyor malesef.
Güç arttıkça para artmıyo ;) 26.000 i kimse puntoya vermez
Romeo_er2
01/04/2012, 03:00
Güç arttıkça para artmıyo ;) 26.000 i kimse puntoya vermez
pardon üstadım bizim kafa basmıyo bu işlere heralde pek :bye10000: fire active ve t-jet sport arasında sadece güç farkımı var? sizin araç punto değil galiba ondan 45.000 e satılıyo..
efe_erdem
01/04/2012, 03:07
Fire active ile t jetı aynı kefeye koyan varsa hemen kendını camdan atsın :)
Güç farkı, donanım farkı, konfor farkı ve dolayısıyla fiyat farkı var.
Romeo_er2
01/04/2012, 03:09
Fire active ile t jetı aynı kefeye koyan varsa hemen kendını camdan atsın :)
Güç farkı, donanım farkı, konfor farkı ve dolayısıyla fiyat farkı var.
bahsettiğimiz fiyat farkları 5000-10000 tl olsa abartıyoruz dicemde öyle bişeyde yok..bizim dediğimiz fiyatlar bile ucuz bence bu arabaya göre..kimseye zorla araba satmıyoruz zaten =) meraklı olan beğenir gelir alır..
polis_01_54
01/04/2012, 03:27
araba 2, eli parçası için alınmaz.. araba yaşam tarzıdır hangisi sana hitap ediyorsa onu al derim...
Gonzales
01/04/2012, 03:44
bahsettiğimiz fiyat farkları 5000-10000 tl olsa abartıyoruz dicemde öyle bişeyde yok..bizim dediğimiz fiyatlar bile ucuz bence bu arabaya göre..kimseye zorla araba satmıyoruz zaten =) meraklı olan beğenir gelir alır..
Araban olmasa 26.000 tl paran olsa tjetemi verirdin? Yoksa Honda Civic, Golf, Leon gibi araçlaramı ? tjetin bi honda civicten artıları nelerdir?
Bana sataşma mı var yoksa? :)
Emrah, aracının değeri inan istediğin fiyat.Hatta daha fazlası ama bizim insanımızın Fiat bu, tek kapı satmaz vb. tarzı bakış açısı nedeniyle değerinin altında gitmekte.Aynı özelliklerde Polo Sport olsa 30000TL ye satılır anında,
Dediğin gibi aciliyet yoksa, beklemeyi göze alıp fiyatı düşürmemek bizlerin yararına.Tabi 27000TL ve üstü fiyatlar biraz uçuk bence de...
emrahisilti
01/04/2012, 11:28
Emrah, aracının değeri inan istediğin fiyat.Hatta daha fazlası ama bizim insanımızın Fiat bu, tek kapı satmaz vb. tarzı bakış açısı nedeniyle değerinin altında gitmekte.Aynı özelliklerde Polo Sport olsa 30000TL ye satılır anında,
Dediğin gibi aciliyet yoksa, beklemeyi göze alıp fiyatı düşürmemek bizlerin yararına.Tabi 27000TL ve üstü fiyatlar biraz uçuk bence de...
abi senle şu konuda anlaşamıyoruz.Bu araba keşke 30.000 etse.Benim bundan zararım olmaz karım olur :) Ama gel gör ki bu arabayı o fiyatlara alacak adam türkiyede toplasan 10 tane yok.Galeriye götürsem taş çatlasın 17-18 bin teklif edecekler.Elimden çıkarmak istiyorsam binicisine 21-22 den yukarı gitmiyor.İstersen benim arabanın yeni resimlerini çekeyim sahibinden.com dan sen ilan aç pazarlığını yap bana 22 ver gerisi senin olsun :) ?
Ayberk0616
01/04/2012, 12:04
Araban olmasa 26.000 tl paran olsa tjetemi verirdin? Yoksa Honda Civic, Golf, Leon gibi araçlaramı ? tjetin bi honda civicten artıları nelerdir?
26bin tlye kaç model cvic alıyosun kaç model golf alıyosun kaç model leon alıyosun ki aldığın araçların donanımı nasıl? biraz mantıklı olun!
dediklerinde haklısın abi 27ye kadar olabilir. ama üstü fazla
emrahisilti
01/04/2012, 12:19
26bin tlye kaç model cvic alıyosun kaç model golf alıyosun kaç model leon alıyosun ki aldığın araçların donanımı nasıl? biraz mantıklı olun!
dediklerinde haklısın abi 27ye kadar olabilir. ama üstü fazla
27 ye kadar olabilir mi ? Ayberk sen bu aracı kaça aldın arda ve sende rahatsız olmayacaksanız açıklayabilir misiniz?
Romeo_er2
01/04/2012, 12:30
Ankarada 22 ye komple boyali tjet satiliyo..gecen gunlerdede pert sayilacak bi tjet 16 ya satildi..İtalyan bi tasarim harikasini kesinlikle bir japonla kiyaslamiyacagim..dedigim gibi kimseye zorla arac satmiyoruz isteyen istedigi fiyati ceker..
Ayberk0616
01/04/2012, 12:37
27 ye kadar olabilir mi ? Ayberk sen bu aracı kaça aldın arda ve sende rahatsız olmayacaksanız açıklayabilir misiniz?
2009 model skydome lu kmsi 30-40 bin olan bi t-jet 26-27 eder tabiki
Sizin öldürdüğünüz fiyatlara almadım orasından emin olabilirsiniz
abi senle şu konuda anlaşamıyoruz.Bu araba keşke 30.000 etse.Benim bundan zararım olmaz karım olur :) Ama gel gör ki bu arabayı o fiyatlara alacak adam türkiyede toplasan 10 tane yok.Galeriye götürsem taş çatlasın 17-18 bin teklif edecekler.Elimden çıkarmak istiyorsam binicisine 21-22 den yukarı gitmiyor.İstersen benim arabanın yeni resimlerini çekeyim sahibinden.com dan sen ilan aç pazarlığını yap bana 22 ver gerisi senin olsun :) ?
Emrah, eğer sen: bizim araçlar normalde 30000TL yi hakediyor ama gereksiz önyargılar yüzünden bu fiyata satamıyoruz diyorsan kesinlikle anlaşıyoruz :)
Ayberk isterse yazabilir Emrah benim için herhangi bir sıkıntı yok ama 27000 e değil tabiki..
İkinci el hep söylediğim gibi biraz da şans işi denk gelir aynı gün satılır ya da 3 ayda satılmaz.Bunun dışında bakım, km, kaza, boya...hatta şehir..hepsi fiyatı etkilemekte.Örneğin tek parça boyalı bir araçla boyasız bir araç arasında bizim araçlarda 1000-2000TL oynamakta.Normal mi? Bence değil.Ancak Türkiyede 2. elde direkt boyaya bakılıyor.İnsanımız boyasız diye motoru olmayan bir araç bile alır:)
efe_erdem
01/04/2012, 14:13
Bir defa su konuda anlasalım :)
2008 kasa ıle 2009 kasa arasında bıel farklılıklar var.
Ayrıca aractan araca bıle donanım farklılıkları olabılıyor.
Motorlar aynı.
Bi defa cam tavan ıstıyorsan aracın fıyatı 2 bın lıra fark edıyor ortalama.
Ustune cruise kontrol de grıyor.
Seri ikide yagmur sensoru karartılmıs farlar bluetooth derken tabıkı fıyat farkedecek.
Arkadasların 21 22 bın lıra fıyat dedıklerı t jet sportlarda bu ozellıklerın hangısı var acaba?
Ve kmlerı kac, kazaları ne?
Araca fiyat belırlerken atıp tutmamak lazım. Her aracın fıyatı farklıdır.
Bi arkadasta 2008 1.seri kazalı toplanmıs bı arac var standart. Diğerinde temız bakımlı kmsı 30 40 bın arası full donanımlı bır arac var.
Tabııkı bu ıkı arac arasında 4 5 bın lıra fıyat farkı olacak.
Saygılar.
Ayberk0616
01/04/2012, 15:02
Kimse kusura bakmasında ben bu insanları anlamıyorum ya arkadaş 20-21 dediğn rakama adamlar 2000-2001 model honda 1.6 ies satıyorlar t-jetin yanında civic araba mı?
Kalkmış 27 çok diyorsun neden çok?
Adamlar 25-26 ya 98-99 model civic vti satıyor arabada ne var?
Sadece tork yoksunu 160 hp 1.6 motor var bide sunroof başka bi özellik yok km sayacı bile şahinlerdeki gibi analog
O zaman bizim arabalar 21-22 ediyosa o vti lar 15 eder,1.6 iesler de 11-12 eder ama git baka bakalım piyasaya fiyatlar ne alemde adamlar 1.4 is leri (tek kapılı) 17-18 lere satıyor
10 yaş büyük donanım olarak bahsi geçen arabaların belki 10 katı donanıma ve teknolojik bi motora sahip olan t-jet 26 deyince çok dencek söz yok.
emrahisilti
01/04/2012, 15:59
en iyisi boşverin delinin teki konuyu açtı bizde tartışıyoruz :) Herkesin aracı inşallah 30 40 bin eder :):)
Ayberk0616
01/04/2012, 16:02
en iyisi boşverin delinin teki konuyu açtı bizde tartışıyoruz :) Herkesin aracı inşallah 30 40 bin eder :):)
T-jet sahipleri olarak biz tartışmıyacağızda kim tartışacak ? :D
30bin 40 bin eder diyip konuyu kestirmemek gerek;
Sonuç olarak size canlı örnekler verdim sağlam 1-2 parça boyalı kmsi 60-70 bin deki bi t-jet 23 etmeli boyasız skydome lu kmsi 30-40bin km gibi olan bi araçta 26falan etmeli bunda yanlış bi düşünce yok.
rockforever
01/04/2012, 16:10
benim araç 1 parça boyalı ilanı da var 25350 yazdım... haa bana göre benim araç gibi temiz bir t jet 25 eder...isteyen alır isteyen seyreder ya da gider 2000 2002 model honda w.v opel fln alır..
Ayberk0616
01/04/2012, 16:12
isteyen alır isteyen seyreder ya da gider 2000 2002 model honda w.v opel fln alır..
+1500:evet:
tjetini takas etmek isteyen :D
efe_erdem
01/04/2012, 17:12
haha t jetler arttı pıyasa oldu burda :D
Takas degıl de aracımı satıyorum. Paraya ıhtıyacım olmasa takas edebılecegım arac mutlaka baska bır punto olur du buna emınım
Sonuç olarak konuya dönersek sanırım t-jet sport ağır basmakta :)
efe_erdem
01/04/2012, 18:01
Kesinlikle.
emrahisilti
01/04/2012, 22:28
T-jet sahipleri olarak biz tartışmıyacağızda kim tartışacak ? :D
30bin 40 bin eder diyip konuyu kestirmemek gerek;
Sonuç olarak size canlı örnekler verdim sağlam 1-2 parça boyalı kmsi 60-70 bin deki bi t-jet 23 etmeli boyasız skydome lu kmsi 30-40bin km gibi olan bi araçta 26falan etmeli bunda yanlış bi düşünce yok.
dostum sen biraz yüksek fiyattan almışsın :)) arda benim arabayada bir müşteri bulsan çok dua ederim :)
dostum sen biraz yüksek fiyattan almışsın :)) arda benim arabayada bir müşteri bulsan çok dua ederim :)
Emrah, benim satış fiyatım da tam bir muamma oldu :) Bana sorarsan aracımı oldukça uygun fiyata sattım.Senin istediğin rakamla neredeyse aynı,
Ben sadece kendi aracıma kefilim.Ayberk, iddia ediyorum Türkiyedeki en temiz sportu aldı.Emrah ben hiç beceremem bu alım satım işini.Aracım inan çok temizdi.Zaten ben hiçbir aracım için ilan vermedim hep eş, dost aldı.Yani ben müşteri bulmadım.Müşteri hep beni bulur.Bunu da Ayberk aldı.Kendisi de araçlardan anlayan, titiz, dikkatli birisi...Sonradan duyan tanıdıklarım üzüldüler kaçırdıklarına,
Emrah, aracını istediğin ve hakettiği fiyata kısa sürede satman beni de çok sevindirir inan...Ancak şu alım-satım konusunu bitirsek bu başlıkta ve esas şu tercih konusuna dönsek hep beraber...
emrahisilti
02/04/2012, 00:22
Emrah, benim satış fiyatım da tam bir muamma oldu :) Bana sorarsan aracımı oldukça uygun fiyata sattım.Senin istediğin rakamla neredeyse aynı,
Ben sadece kendi aracıma kefilim.Ayberk, iddia ediyorum Türkiyedeki en temiz sportu aldı.Emrah ben hiç beceremem bu alım satım işini.Aracım inan çok temizdi.Zaten ben hiçbir aracım için ilan vermedim hep eş, dost aldı.Yani ben müşteri bulmadım.Müşteri hep beni bulur.Bunu da Ayberk aldı.Kendisi de araçlardan anlayan, titiz, dikkatli birisi...Sonradan duyan tanıdıklarım üzüldüler kaçırdıklarına,
Emrah, aracını istediğin ve hakettiği fiyata kısa sürede satman beni de çok sevindirir inan...Ancak şu alım-satım konusunu bitirsek bu başlıkta ve esas şu tercih konusuna dönsek hep beraber...
yok satmıyorum durumumu düzeltebilirsem yazın 0 almak istiyorum bakalım kısmet..Şaka yapıyorum zaten :) neyse konuya dönelim ben olsam 2sinide almam.30 bin civarı param olsa mito alırım 40 bin civarı olsa kia sportage alırım
yok satmıyorum durumumu düzeltebilirsem yazın 0 almak istiyorum bakalım kısmet..Şaka yapıyorum zaten :) neyse konuya dönelim ben olsam 2sinide almam.30 bin civarı param olsa mito alırım 40 bin civarı olsa kia sportage alırım
Bak buna katılıyorum sonuna kadar :) Kendi sınıflarında Mito (Premium) ve Sportage gerçekten çok güzel araçlar...
Bence konuyu açan arkadaşa senin aracı verelim tartışma da konu da kapansın :D
Ayberk0616
02/04/2012, 02:09
30 bin civarı param olsa mito alırım 40 bin civarı olsa kia sportage alırım
bu cümleden bişey anlaşılmıyor mito tek kapılı araç sportage bildiğin jeep bu ne perhiz bu ne lahana turşusu :D
Neyse herkes kendi arabasını istediği fiyata satmakta özgür kimse kimseye silah zoruyla araba satmıyo araba aldırmıyo ama bana göre t-jetlerin edeceği paralar 23-26 arası aracın durumuna göre altı ölüdür üstü abartıdır
efe_erdem
02/04/2012, 02:16
Ayberkın aracı cok temız bır arac ve aldıgı fıyatta gaye uygun ben bılıyorum. Pıyasadakı cogu t jetın durumu ıcler acısı oldugu ıcın mecbur fıyatları 21 22 ye cekıyorlar. Guzel araca bınmek guzel para oder ve keyfını de surer bu kadar basıt :)
Butun punto t jetlerın fıyatı aynı olamaz, butun multıjetlerınkı de aynı degıl. 2006 model 15 bın lıraya m jet var 23 24 bın lıraya da var ısteyen ıstedıgını alır. Ancak unutmamak lazım kı bır arac ne kadar ucuzsa o kadar sorunludur, acıl saıtılık olanları gecıyorum.
Saygılar.
Ziyaretci037
02/04/2012, 02:29
Bende puntomu almadan önce 2.el 147'lere bakıyodum ancak daha çok masraf çıkardıklarını duyduğum için sonradan puntoya yöneldim..
efe_erdem
02/04/2012, 02:31
punto candır :)
tam bir sene öncesine kadar alfaR 147(2004) kullanıcısıydım,
tavsiyem söylediğin fiyast aralığında seçenekler arasında alabileceğin en iyi araç
LPG ye uyumlu
parça konusunda hiçde söyledndiği gibi değil..
alt takımlar amortisör yaylar.. bunlar fiatın almayı düşündüğün modeli ile kafa kafaya..
ayrıca yan sanayii sizi yerli üretim birkaç çeşit bile bulabilme imkanın var.. (adres tel verebilirim parça konusunda)
ikinci el konusunda: alfanın alıcısı belli..ben aldığım araç 6 ay otokoç un deposunda yatmış satılmayı beklemiş sıfır araç takasında 23bin den sayılararak alınmış satılamayınca her ay fiyat düşürülmüş ve en sonunda bana sıkı bi pazarlıkla 16.5 a aldığım bir araçtı.. aracı aldığımda sıkıntısı vardı (alt takımlar komple) 1500 tl abartılı bi masraf ettim.. bindim 18.500 e sattım..
sattığımda hiç bir sıkıntısı yoktu diyebilirim.. yani satmasamda olurdu hatta keşke satmasaydım
çok yakıyor diye sattım ama maalesef şuan aldığım dizel otomatik gP ş.içi LPG li 147 den farksız.. o yüzden pişmanım sattığıma..
kısaca sana fikir vermiştir umarım...
kolay gele..
.......
İkinci el hep söylediğim gibi biraz da şans işi denk gelir aynı gün satılır ya da 3 ayda satılmaz.Bunun dışında bakım, km, kaza, boya...hatta şehir..hepsi fiyatı etkilemekte.Örneğin tek parça boyalı bir araçla boyasız bir araç arasında bizim araçlarda 1000-2000TL oynamakta.Normal mi? Bence değil.Ancak Türkiyede 2. elde direkt boyaya bakılıyor.İnsanımız boyasız diye motoru olmayan bir araç bile alır:)
aynen katılıyorum
2 gün önce yeğenime ford focus 2007 dizel otomatik aldık
otokoç ta expertiz raporu çıkartırdık
araçta gram boya yok
sadece diskler eskimiş değişsede olur dediler..kısaca araç fiyatına göre gayet makul..
parayı verdik satışı yaptık
oradan benim usataya götürdüm.. baktı etti araç temis dedi biz yinede tüm bakımlarını yaptırdık..
bu arada sigoratacı arkadaşa haber saldık sigorta kasko falan başlat dedik.
birazdan bir tel:
sigortacı : araçın pert kaydı var. '!!
şok
al sat bakım yaptır bir gün içinde 300 tl hava olduğu yetmezmiş gibi araç da elimizde..
hemen geri götürdük konuş tartış falan derken adamdan çek aldık aracın devrini verdik.
ucuz yırttık
ARACIN PERT KAYDI: motor değişimden kaynaklanıyormuş.. gram boya yok sel yok yangın yok tek secenek bu çıktı..
pert olmuş bir aracın motorunu buna koymuşlar...
kısaca boya önemli ama bu kadarda değil .:)
tam bir sene öncesine kadar alfaR 147(2004) kullanıcısıydım,
tavsiyem söylediğin fiyast aralığında seçenekler arasında alabileceğin en iyi araç
LPG ye uyumlu
parça konusunda hiçde söyledndiği gibi değil..
alt takımlar amortisör yaylar.. bunlar fiatın almayı düşündüğün modeli ile kafa kafaya..
ayrıca yan sanayii sizi yerli üretim birkaç çeşit bile bulabilme imkanın var.. (adres tel verebilirim parça konusunda)
ikinci el konusunda: alfanın alıcısı belli..ben aldığım araç 6 ay otokoç un deposunda yatmış satılmayı beklemiş sıfır araç takasında 23bin den sayılararak alınmış satılamayınca her ay fiyat düşürülmüş ve en sonunda bana sıkı bi pazarlıkla 16.5 a aldığım bir araçtı.. aracı aldığımda sıkıntısı vardı (alt takımlar komple) 1500 tl abartılı bi masraf ettim.. bindim 18.500 e sattım..
sattığımda hiç bir sıkıntısı yoktu diyebilirim.. yani satmasamda olurdu hatta keşke satmasaydım
çok yakıyor diye sattım ama maalesef şuan aldığım dizel otomatik gP ş.içi LPG li 147 den farksız.. o yüzden pişmanım sattığıma..
kısaca sana fikir vermiştir umarım...
kolay gele..
Çok tesekkur ederim cok saol baya baya elimdeki paraya gore karar verdim gibi ins bnde senin gibi sansli olur ucuza temiz bi 147 bulurum yada hic olmadi 9. Ayi bekleyip kredi cekmek mito vs almak hayirlisi aramaya baslamadim daha sadece netten ilanlara bakiyorum umarim denk getirip alirim tesekkurler
emrahisilti
02/04/2012, 17:51
bu cümleden bişey anlaşılmıyor mito tek kapılı araç sportage bildiğin jeep bu ne perhiz bu ne lahana turşusu :D
Neyse herkes kendi arabasını istediği fiyata satmakta özgür kimse kimseye silah zoruyla araba satmıyo araba aldırmıyo ama bana göre t-jetlerin edeceği paralar 23-26 arası aracın durumuna göre altı ölüdür üstü abartıdır
Senin anlaman için yazmamıştım anlayıp anlamaman benim için çokta önemli olmasa gerek.Ben beğendiğim araçları yazdım.Sen pahalıya aldığın tjet ile mutlu ol ben tjetimle mutlu olayım :))
emrahisilti
02/04/2012, 17:58
aynen katılıyorum
2 gün önce yeğenime ford focus 2007 dizel otomatik aldık
otokoç ta expertiz raporu çıkartırdık
araçta gram boya yok
sadece diskler eskimiş değişsede olur dediler..kısaca araç fiyatına göre gayet makul..
parayı verdik satışı yaptık
oradan benim usataya götürdüm.. baktı etti araç temis dedi biz yinede tüm bakımlarını yaptırdık..
bu arada sigoratacı arkadaşa haber saldık sigorta kasko falan başlat dedik.
birazdan bir tel:
sigortacı : araçın pert kaydı var. '!!
şok
al sat bakım yaptır bir gün içinde 300 tl hava olduğu yetmezmiş gibi araç da elimizde..
hemen geri götürdük konuş tartış falan derken adamdan çek aldık aracın devrini verdik.
ucuz yırttık
ARACIN PERT KAYDI: motor değişimden kaynaklanıyormuş.. gram boya yok sel yok yangın yok tek secenek bu çıktı..
pert olmuş bir aracın motorunu buna koymuşlar...
kısaca boya önemli ama bu kadarda değil .:)
keşke devri vermeseydiniz.Çek çok sakat bir konu.Çek karşılıksız çıkarsa arabada gitti..
Ayberk0616
02/04/2012, 18:45
Senin anlaman için yazmamıştım anlayıp anlamaman benim için çokta önemli olmasa gerek.Ben beğendiğim araçları yazdım.Sen pahalıya aldığın tjet ile mutlu ol ben tjetimle mutlu olayım :))
He evet ben pahalıya aldım tmm? kapat konuyu gitsin kimin arabası ne para ediyo ortada
emrahisilti
02/04/2012, 19:00
He evet ben pahalıya aldım tmm? kapat konuyu gitsin kimin arabası ne para ediyo ortada
ben 5 msj önce konuyu çoktan kapatmıştım sen çevirip çevirip tekrar açtın.Kim neyi ne kadara alıyorsa alsın hayrınıda görsün.
Ayberk0616
02/04/2012, 19:01
kim neyi ne kadara alıyorsa alsın hayrınıda görsün.
+1500