Orijinalini görmek için tıklayınız : Ah şu çocuklar
rockforever
29/03/2012, 16:15
https://b1203.hizliresim.com/v/x/3x7kx.jpg (https://bit.ly/c25MCx)
https://b1203.hizliresim.com/v/x/3x7lk.jpg (https://bit.ly/c25MCx)
top oynarken camı da halletmişler 2. cam idi kasko delindi:@
DarknessFall
29/03/2012, 16:21
ööhhh nası bi topmuş o öyle , eskiden mikasalar vardı taş gibi onlardan heralde , geçmiş olsun.
geçmiş olsun hakkaten uyuz oluncak bi olay!!!
Ziyaretci036
29/03/2012, 16:30
geçmiş olsun ..
aykut_1914
29/03/2012, 16:51
geçmiş olsun,çok iyi bilirim çok ama çok sinir bozucu
Ayberk0616
29/03/2012, 16:52
Çok geçmiş olsun yavuz abi allah beterinden korusun
geçmiş olsun çocukları bahçeden kovmaktansa top arabaya gelmesin diye önlem almak lazım sanırım
rockforever
29/03/2012, 17:01
geçmiş olsun çocukları bahçeden kovmaktansa top arabaya gelmesin diye önlem almak lazım sanırım
zaten bahçede her zaman bir yere gidip geldim evin önüne koydum o sırada patlattılar:)
geçmiş olsun o çocukları yakalayıp dövmek gerek
ali_vatan
29/03/2012, 17:46
geçmiş olsun çoçuklar işte bizde çok cam lamba kırmıştık diyecek çok fazla bir şey yok...
Nazar işte.. Geçmiş olsunn
geçmiş olsun ..iyi tarafından bakın sticker yokmuş hem..yenisine yapıştırırsınız artık:)
çocuklar özellikle kar yağdığı sıralarda beni canımdan bezdirmişlerdi sağolsunlar.
siz çok dayak yediniz sanırım!
inşallah bu zihniyetle çocuk yetiştirmiyorsunuz dur.
geçen sene benim okulda çocuk toğu attı gözlerimin önünde aracımın panjurunu indirdi ertesi hafta benim anten bir çocuğun elinde dolanıyordu sonra benim silgeç yine bir çocuğun elinde oynuyordu..ahh o çocuklar ahhhh dışı sizi içi beni yakar..
rockforever
29/03/2012, 18:19
çocukların hepsi komşu çocukları ..olmasada farketmez zaten çocuk işte diyip geçtik işte..
rockforever
29/03/2012, 18:22
yok yok dövmek fln çocuk oynayacak tabi anca nasihat ederiz..allahtan film vardı arka camda olmasaydı bir çocuk da camın yakınında olsaydı yüzüne patlayabilirdi allah korusun...bir de filmi yasaklarlar...
Geçenlerde velinin birtanesi okula gelip kendi çocuğunu dövdü diye başka bir çocuğu dövdü...dediğiniz olay buna çok benziyor..fakat burda sorulacak birtek soru var o velinin dövdüğü çocuk ile farkı ne??
geçmiş olsun. temperli camlara sivri uclu nesnlere vurulunda patlıyor. topla felan değildir taş atmışlardır.
etrafa zarar veren çoçuklara dayak atmak yerine önce onlara eğitim ve terbiye vermeyenlere atılmalı.
Ziyaretci037
29/03/2012, 19:04
Eskiden bahçede top oynarken bize kızarlardı oynamayın arabalara geliyo diye ama ozaman ne değerli arabanız var derdim,ama şimdi ufak çocuklar gene bahçede oynuyo,bu sefer ben kızıyorum gidin başka yerde oynayın diye:)
Üzücü bi durum geçmiş olsun..
reddragon
29/03/2012, 19:49
Geçmiş olsun. Çocuklara yapacak hiçbişey yok. Onların olmadığı yerlere park etmekten başka.Bazı semtlerde sokakta oyun kültürü devam ediyor. Bazen sitelerde bile bahçede oynayan çocuklar zarar verebiliyor...
yavuzselim
29/03/2012, 21:41
Geçmiş olsun. Benim arabanın etrafındada çocuklar oynuyor. Bir gün bende böyle bir konu açacağım sanırım...
Budweiser
29/03/2012, 22:04
Yüzsüz çocuklar varya esas ben onlara uyuz oluyorum dövsen dövülmez. Yakında camın önüne web camera yerleştirip videolarını çekip ailelerine göstericem
Ya ne kadar ayıp ********ce bir şey bu yapılan? Bu çocukların anaları babaları nasıl terbiyesiz insanlardır ki çocuklarına terbiye vermiyorlar, olmayan terbiye verilmez zaten. Bir insanın dışarıda duran savunmasız malına nasıl zarar verilir inan çok üzüldüm. Bir daha yaparlarsa hukuken güç kullanarak malını savunma hakkın var haberin olsun..
geçmiş olsun. Topunu kesmek lazım bunların
Ya ne kadar ayıp ********ce bir şey bu yapılan? Bu çocukların anaları babaları nasıl terbiyesiz insanlardır ki çocuklarına terbiye vermiyorlar, olmayan terbiye verilmez zaten. Bir insanın dışarıda duran savunmasız malına nasıl zarar verilir inan çok üzüldüm. Bir daha yaparlarsa hukuken güç kullanarak malını savunma hakkın var haberin olsun..
demek hala toplumumuzda bu tarz insanlarda var.
sen hiç çocuk olmadın mı arkadaşım bak adı üzerinde çocuk çocuk ne anlar maldan mülkten onun tek istediği biraz koşturup eğlenmekti. aileler ne yapıcaklar dı peki çocuğu odaya mı kilitleyecekler yoksa zincire mi vuracaklar. bu tarz yorumları okudukça gözlerime inanamıyorum.:welcome:
Geçmiş olsun. Çocuklara yapacak hiçbişey yok. Onların olmadığı yerlere park etmekten başka.Bazı semtlerde sokakta oyun kültürü devam ediyor. Bazen sitelerde bile bahçede oynayan çocuklar zarar verebiliyor...
"sokakta oyun kültürü" her mahallede çocuklara oyun alanları yaptıkta benim mi haberim yok!
geçmiş olsun. temperli camlara sivri uclu nesnlere vurulunda patlıyor. topla felan değildir taş atmışlardır.
etrafa zarar veren çoçuklara dayak atmak yerine önce onlara eğitim ve terbiye vermeyenlere atılmalı.
evet artık okullarımızda sokaklarda top oynanmayacağını öğretmeliyiz sonuçta çocuk dediğin sus pus evinde oturur.terbiyeli çocuk dediğinin ne işi var dimi sokaklarda top peşinde. bir düşün bakalım ozaman arkadaşım sende terbiyesizmiydin değilmiydin. sanırım aramızda bu terbiyesizliği yapmıyan yoktur. hepimiz eğitimsiz ve terbiyesmişiz ki sokaklarda top oynamışız.
cemal arslan
31/03/2012, 00:55
geçmiş olsun...
olmasa iyi ama çocuk işte...anlamazlar...bilmezler...
demek hala toplumumuzda bu tarz insanlarda var.
sen hiç çocuk olmadın mı arkadaşım bak adı üzerinde çocuk çocuk ne anlar maldan mülkten onun tek istediği biraz koşturup eğlenmekti. aileler ne yapıcaklar dı peki çocuğu odaya mı kilitleyecekler yoksa zincire mi vuracaklar. bu tarz yorumları okudukça gözlerime inanamıyorum.:welcome:
Kardeşim ne saçma konuşuyorsun, biz de çocuk olduk ama ailemiz bize terbiye verdi başkalarına, başkalarının mallarına saygılı olmayı öğretti. tabii çocuklar yaramazlık yapar kötü niyetli değillerdir ama onları aileleleri terbiye etmek zorundadır. Senin gibi tarzların olduğuna da ben inanamıyorum, benim yazdığım yazının ana fikrini anlayamayacak kadar düz mantık, ilginç. Neyse polemiğe gerek yok, ben ailelerin çocuklarını eğitmeleri, oynarken başkalarının malına mülküne canına zarar vermemeleri gerektiği konusunda terbiye etmeleri gerektiği kanısındayım. Eğer çocuk bir insanın arbasına zarar verdiyse insan olan ebeveyn gider onu öder, çocuğuna da gerekli tembihte bulunmalıdır... Bu kadar basit ve anlaşılır. Ne var ki hatayla insan bile ölüyor değil mi? Yok öyle senin dediğin gibi başıboşluk...
cemal arslan
31/03/2012, 01:05
katılıyorum...
başkalarının malına canına hakkına hayatına düşüncesine saygılı olmak zorundayız...
kimse kimseyi sevmek zorunda değil ama saygı göstermek zorunda...
evet artık okullarımızda sokaklarda top oynanmayacağını öğretmeliyiz sonuçta çocuk dediğin sus pus evinde oturur.terbiyeli çocuk dediğinin ne işi var dimi sokaklarda top peşinde. bir düşün bakalım ozaman arkadaşım sende terbiyesizmiydin değilmiydin. sanırım aramızda bu terbiyesizliği yapmıyan yoktur. hepimiz eğitimsiz ve terbiyesmişiz ki sokaklarda top oynamışız.
Arkadaşım, ne ben ne de arkadaşım okullarda çocuklara sokakta top oynamama öğretilsin, eve hapsedilsin demiyor, dosdoğru oku, eksajere etme lütfen... Sadece analar babalar çocuklarını başkalarına saygılı olmak konusunda eğitmeli, ve çocukları zarar verdiyse bunu adam olup karşılamalı... Kulağının üzerine yatmamalı...
Kardeşim ne saçma konuşuyorsun, biz de çocuk olduk ama ailemiz bize terbiye verdi başkalarına, başkalarının mallarına saygılı olmayı öğretti. tabii çocuklar yaramazlık yapar kötü niyetli değillerdir ama onları aileleleri terbiye etmek zorundadır. Senin gibi tarzların olduğuna da ben inanamıyorum, benim yazdığım yazının ana fikrini anlayamayacak kadar düz mantık, ilginç. Neyse polemiğe gerek yok, ben ailelerin çocuklarını eğitmeleri, oynarken başkalarının malına mülküne canına zarar vermemeleri gerektiği konusunda terbiye etmeleri gerektiği kanısındayım. Eğer çocuk bir insanın arbasına zarar verdiyse insan olan ebeveyn gider onu öder, çocuğuna da gerekli tembihte bulunmalıdır... Bu kadar basit ve anlaşılır. Ne var ki hatayla insan bile ölüyor değil mi? Yok öyle senin dediğin gibi başıboşluk...
evet çünkü çocuk arabanın camını kale yapmıştır tek amacı onu kırmaktır. yada belki bunu ona terbiye vermeyen ailesi söylemiştir.
çocuk nerede oynayacak bahçede tabi ki oynanan şeyde top her yere vuracaklar elbet. küçükken ailen sana nasıl bir terbiye verdide hiç bir şey kırmadan oyun oynayabildin ben beceremedim wallaha. çocuktur kıracak dökecek bilerek yapmadığı sürece her zaman herkezin başına gelir bu terbiye ahlak eğitimle filan alakası yoktur. ancak eğer çocuk belli ise elbette ailesi verilen zararı ödeyecektir ödemek zorundadır.
Arkadaşım, ne ben ne de arkadaşım okullarda çocuklara sokakta top oynamama öğretilsin, eve hapsedilsin demiyor, dosdoğru oku, eksajere etme lütfen... Sadece analar babalar çocuklarını başkalarına saygılı olmak konusunda eğitmeli, ve çocukları zarar verdiyse bunu adam olup karşılamalı... Kulağının üzerine yatmamalı...
ben farklı bir şey demiyorum yukarıda bir sürü yorum var topunu keselim asalım keselim dövelim o çocukları diye ne dövme meraklısı milletiz yaa.
ailesinin terbiyesizliği asıl o hasarı karşılamadığında başlar.
bende çok kırdım küçükken ama hepsi ödendi bütün komşu camları okul camları. benim çocuğumda amacı sadece oyun oynamak olduğunda ve bilerek isteyerek zarar vermediği sürece kırsın döksün çalışır öderiz.
dogus618
31/03/2012, 10:07
şunu bir kez daha anladımki bizler arabalarımızı ne kadar sevsekde korusakta elbet bi yerden bişi oluyor ve gerçeekten cok tat kaçırıcı bir durum oluyor insan üzülüor tekrar geçmiş olsun allah daha büyük şeylerden koruusun
ben farklı bir şey demiyorum yukarıda bir sürü yorum var topunu keselim asalım keselim dövelim o çocukları diye ne dövme meraklısı milletiz yaa.
ailesinin terbiyesizliği asıl o hasarı karşılamadığında başlar.
bende çok kırdım küçükken ama hepsi ödendi bütün komşu camları okul camları. benim çocuğumda amacı sadece oyun oynamak olduğunda ve bilerek isteyerek zarar vermediği sürece kırsın döksün çalışır öderiz.
Ezik zihniyetiyle bakmayin olaya, cocuguna elalemin arabasini kale yapma diyeceksin o kadar. Ne demek cocuktur yapar ! Tedbirini alacaksin, cocuguna söz gecirmeyi bileceksin. Dedim ya hata ile adam bile ölüyo nolcakki dersin o halde. Bu kadar da olmaz. Direkt dayak da olmaz muhakkak ama senin cevaplarin objektif ve cozumcu olmaktan uzak. Mantiksiz.
sapla samanı birbirne karıştırmamak gerek. Çocukların oyun oynamaları gerek bu topta olur başka oyun türüde. ev, sokakta ya da okulde fark etmez. Yalnız şunu bilmek gerek çoçuğuna başkalarına karşı saygılı olmayı ve etrafa zarar vermemelerini öğretmek gerek. ne o öyle saldım çayıra mevlam kayıra misali.Nedense terbiye değince akla ilk gelen evde büyüklerinin sözünden çıkmayan, konuşamayan tipler aklına geliyor.
Şimdi benim yeğenlerim gelse ve senin aracını güzelce bi kale yapsalar. Çocuklara olabildiğince de sert şut çekiyorlar ve aracın hasar medana gelse gülsem afferim olum ne kadar güzel şut çekiyorsun desem. Sence doğrumu olur? ve sende bu durumu görsen bize katılsan bir kaç şutta sen çeksen ne de olsa tecrübelisin.
Böylemi yapmamız gerekli yoksa benim olum neden insanların araclarına zarar veriyorsunuz. onlara kızıp oyun oynarken etrafa zarar vermenden dikkatlice oynamalarını belirtesem herhalde terbiyesizlik yapmamış olurum.
rockforever
31/03/2012, 19:09
arkadaşlar polemik yaratmeya gerek yok herkesin haklı oldu noktalar var...ancak ben aynı çocuklara yani sürekli evin önünde oynayan çocuklara defalarca dikkatli olmaları konusunda uyardım,fakat yeterli gelmemiş demekki..ayrıca dün bütün komşu çocukların ailelerine bu konuyu sorduğumda benim çocuğum yapmamıştır kesin diyip yinede bir sorarım çocuğuma..şeklinde cevaplar aldım ki ne para talep ettim ne bişi ..haa biri çıkıp dese ya kusura bakma benim çocuk yapmış aracına zarar vermiş fln bu daha ahlaklı olurdu kanımca ...tamam arabalarımızı çok seviyoruz ama mal gelir geçer bütün komşularımız oturdukları evin sahibi uzun süreler yüzyüze bakacağız allah ömür verirse...benim çocuğum böyle birşey yapıp bana söylemese ve başkasından duysam karşıma alıp oturup bir güzel konuşup hatasını anlamasını sağlardım hatta komşumun zararı ne ise karşılardım fakat her insan bir değil maalesef ....bu durumlar insan ilişkileri çok önemli aslında kimin nasıl kişilikte olduğunu daha iyi anlıyorsun ...sonuçta araba için büyütülecek bir durum yok ancak çıkarılacak dersler var...
geçmiş olsun kardeş sıkma canını...
adamın arabasına zarar gelmiş çocuklar tarafından,dolayısıyla canı yanmış,bazıları da oturmuş pedagogluk yapıyor... önce bi geçmiş olsun diyin,moral verin...
geçmiş olsun kardeş sıkma canını...
adamın arabasına zarar gelmiş çocuklar tarafından,dolayısıyla canı yanmış,bazıları da oturmuş pedagogluk yapıyor... önce bi geçmiş olsun diyin,moral verin...
arkadaşım sende biraz zahmet ette konunu başlarını oku.
sapla samanı birbirne karıştırmamak gerek. Çocukların oyun oynamaları gerek bu topta olur başka oyun türüde. ev, sokakta ya da okulde fark etmez. Yalnız şunu bilmek gerek çoçuğuna başkalarına karşı saygılı olmayı ve etrafa zarar vermemelerini öğretmek gerek. ne o öyle saldım çayıra mevlam kayıra misali.Nedense terbiye değince akla ilk gelen evde büyüklerinin sözünden çıkmayan, konuşamayan tipler aklına geliyor.
Şimdi benim yeğenlerim gelse ve senin aracını güzelce bi kale yapsalar. Çocuklara olabildiğince de sert şut çekiyorlar ve aracın hasar medana gelse gülsem afferim olum ne kadar güzel şut çekiyorsun desem. Sence doğrumu olur? ve sende bu durumu görsen bize katılsan bir kaç şutta sen çeksen ne de olsa tecrübelisin.
Böylemi yapmamız gerekli yoksa benim olum neden insanların araclarına zarar veriyorsunuz. onlara kızıp oyun oynarken etrafa zarar vermenden dikkatlice oynamalarını belirtesem herhalde terbiyesizlik yapmamış olurum.
ne güzel seneryo yazdınız hemen madur arkadaşımız olayı böyle yazmamış nereden çıakrttınız hemen arabayı kale yapmışlar sert şut çekmişler filan. yoksa siz miydiniz o :) yolada bahçede oynarken top bu ee çocuklarımızda birer messi değil topu hep istediklere yere vurabilsinler.
bu arada madur arkadaş olayı daha ayrıntılı olarak yazmış evet bu durumda aileler suçlu ve terbiyesizlik yapılmış. ancak olay daha yeni bu şekilde aktarıldı. benim kısdığım nokta çocuklar top oynarken arabanın camını patlatmış yazınca birden insanların asalım keselim o çocukları ne terbiyesiz ne ahlaksız filan diye yazmaları.
Arkadasim sana katiliyorum keza sen de bana katilmissin... Ne yazikki cocuklarini egitmemeyi, terbiye vermemeyi bir halt bilen insanlar var. Bunlarin topluma saygisi olmadigi asikar. Ama onlarin cocuklarina hayat verir dersi, sonra aglarlar cocugumm ah cocugumm diye... Arkadasimiza cok gecmis olsun yazik olmus arabasina, ne kadar cani yanmistir...
Nasil olsa bir daha yapar o cocuklar kardesim, sen dikkatli ol tespit et kim oldugunu, sonra da cocugu kulagindan tut ailesine teslim et sonra da savciliga sikayetci olursun. Alsin bunlar gibi cocuk simartmayi halt bilen sözde ebeveynler cezayi da akillari baslarina bi nebze gelsin...
rockforever
01/04/2012, 16:34
yapan çocuğu uğraşlarım sonucu bulduk çocuk korkudan söyleyememiş önce ve aynen plastik top ile kırılmış cam. ailesi de evimize geldi tatlıya bağladık ....çocuk ailesinin yanında ağlayıp özür dileyince içim burkuldu doğrusu onun da gönlünü aldık sana bir şey olmasın dedik geçtik ...daha önce benim çocuğum yapmamıştır diyen aile de mahcup duruma düştü neyseki her şey yolunda olan benim orj. cama oldu kasko yan sanayi taktı fiatla anlaşmaları yokmuş diye..birdaha ki kaskoda artık orj. cam taktırırım biraz dandik durdu sanki:)