Giriş

Orijinalini görmek için tıklayınız : Punto Evo Almaya Karar Verdim Sizin Yorumlarınız ?

BurakG
29/03/2012, 14:18
Yaklaşık 6-7 senedir benzinli opel meriva kullanıyoruz değiştirmeye karar verdik DYNAMIC Start & Stop 1.3 MULTIJET 75HP Bu donanımdaki evo yu düşünüyorum tabi opsiyonlarla beraber skydome asist kit evo kit gibi siz kullananlarım yorumları benim için çok önemli pişman olurmuyum acaba aldıktan sonra :hmm: + ları - leri nedir kronik problemleri varmı yakıt tüketimi nasıldır benzinden yaka silktim artık. Şimdiden çok teşekkürler .

byspayn
29/03/2012, 14:40
Multijet motorlar zaten sağlamlığı ve ekonomisiyle kendini kanıtlamış motorlar.. Biz zamanında tercihimizi benzinliden yana kullandık ama dizel kullanan fazlaca arkadaş var forumda..

Biz aracı alalı iki sene oldu 10bin km yaptık bu dönem içinde.. Kronik kapı gergisi sorunu hariç bi problem çıkarmadı. Onu da garantiden çok rahat bi şekilde hallettiler. Belki yeni evolarda o sorun da olmayabilir zaten. Güzel ve konforlu bi araç iç mekan olarak oldukça ferah ama merivadan sonra biraz küçük gelebilir tabi..

BurakG
29/03/2012, 14:43
Teşekkürler yorumunuz için bu city arızası kronik bir sorunmu ?

motor delisi
29/03/2012, 15:01
Teşekkürler yorumunuz için bu city arızası kronik bir sorunmu ?
2 tane puntom oldu city hep açık mükemmel birşey city direksiyon ve hiç tık demedi

aykut_1914
29/03/2012, 15:03
:Ç evo :Ç

çok memnunum,hem performans,hem tüketim,hem görsellik :)
sorunlara gelicek olursak;
city arızası bildiğim kadarıyla evolarda minimum a indirildi o konuda içiniz rahat olsun ama makina sonuçta %100 diyemem size. Şu ana kadar 1 tane evoda duydum city sorununu.
Benim araçtada havalar ısınınca kapılar garç gurç ötmeye başladı :) haftaya servise ugrıycam gergi değişimi için,birde otobanda 100 üstü sol kapıdan gelen rüzgar sesi var onuda periyodik bakımımda hallettiler :)
daha fazla sorunuz varsa memnuniyetle satıcı edasında cevaplıyabilirim:book0000:

ervatan
29/03/2012, 15:14
:Ç evo :Ç

çok memnunum,hem performans,hem tüketim,hem görsellik :)
sorunlara gelicek olursak;
city arızası bildiğim kadarıyla evolarda minimum a indirildi o konuda içiniz rahat olsun ama makina sonuçta %100 diyemem size. Şu ana kadar 1 tane evoda duydum city sorununu.
Benim araçtada havalar ısınınca kapılar garç gurç ötmeye başladı :) haftaya servise ugrıycam gergi değişimi için,birde otobanda 100 üstü sol kapıdan gelen rüzgar sesi var onuda periyodik bakımımda hallettiler :)
daha fazla sorunuz varsa memnuniyetle satıcı edasında cevaplıyabilirim:book0000:
kapılarınıza negibi bi işlem yaptılar acaba paylaşabilirmisiniz

aykut_1914
29/03/2012, 15:17
kapılarınıza negibi bi işlem yaptılar acaba paylaşabilirmisiniz

aracı bakıma bırakıp gitmiştim,döndüğümde sordum sol kapı ve çamurlugunuz uyumlu değildi ayarladık dediler

BurakG
29/03/2012, 18:02
Tekrardan herkese teşekkürler skydome dan sorunu olan varmı acaba yolda giderken ses yapma yada su alma gibi ?:)

lektonstar17
29/03/2012, 18:08
sky dome dan böyle sorunlar duymadım.Bende evo mjet sahibiyim ve çok memnunum.Eğer kesin alıcaksanız kesinlikle full olanını alın,evo kit olsun ve sky dome olsun veee beyaz olsun .Emin olun aracınıza sabah akşam bakmaya doyamıcaksınız.Sadece benzinliden dizele geçtiğiniz için performans konusunda sıkılabilrsiniz,Zaten 75 bg bi araçtan çok fazla bi performans beklemiceksiniz.

tayfux
29/03/2012, 18:13
bence skydome düşün..

BurakG
29/03/2012, 18:17
Sırf skydome olduğu için fiestadan vazgeçirdi beni punto mutlaka olucak yani diğer opsiyonlarıda almak istiyorum tabiki :) 0 km fiyatı nerdeyse 44-45 bin tl ye denk geliyor 0 mı almak mantıklı yoksa az kullanılmış 2.elmi ?

ali_vatan
29/03/2012, 18:19
benim aracımda bu dediğin opsiyonların tümü var ve özellikle sky dome konusunda çok şükür hiç bir sorun yaşamadım.fakat benzinliyle dizel arasında performans açısından baya bi fark var onu da dikkate al derim.illa dizel dersen en azından 95hp lik olan araçla muhakkak test sürüşü yapmanı tavsiye ederim.hayırlısı olsun

BurakG
29/03/2012, 18:31
Performans beklemiyorum açıkçası 75hp 1.3 motor sonuçta yakıtı iyi olsun rampalarda çok fazla tıkanmadığı sürece hiç sorun değil 95hp de manuel seçenek varmı ?

must
29/03/2012, 18:39
Yakit/performans olarak bence gayet iyi. Rampalarda da suana kadar hic bayilmadim daha. Performans olarak acikcasi beni tatmin ediyor 1.3 75hp.

ali_vatan
29/03/2012, 18:47
burak malasef daha 95hplik motorun manueli yok ama sana bir tavsiyem var aracı hangisi olursa olsun pazarlık yapmayı unutma en az 2000-3000 lira indirim yapabiliyolar sıkıştırmayı unutma.bu indirimde sana alacağım opsiyonlar bedavaya gelmiş olur.

BurakG
29/03/2012, 18:56
Pazarlık işlerinde babam iyidir abi :D kesin bir karar verebilsem buradaki sorunlar biraz kafamı karıştırdı açıkçası :S https://forum.grandepuntotr.com/genel/22656-evo-sorunlari-new-post.html

aykut_1914
29/03/2012, 18:57
Performans beklemiyorum açıkçası 75hp 1.3 motor sonuçta yakıtı iyi olsun rampalarda çok fazla tıkanmadığı sürece hiç sorun değil 95hp de manuel seçenek varmı ?

burak yakıtı hor kullanmadıgın sürece gayet iyi,yokuşlardada şu zamana kadar önümdeki yavaşlayıp dibe vurmadıgı sürece hiç vites küçültme gereği duymadım :)
devri koruması çok rahat.
Bence 75 lik yeterli bir motor

elensar77
29/03/2012, 19:03
Sıfır punto evo üretilmeyecekmiş, bayilerin söylediği kadar, umarım bulabilirsiniz istediğiniz aracı.

BurakG
29/03/2012, 21:45
Neden üretilmiycekmiş acaba bilginiz varmı ?

rohan4421
29/03/2012, 23:13
punto üretilmcek die bişey yok grande punto ve evo ayrımı kalksın die tek isim punto oldu, puntonun duzu gp fulu ise punto evo ama şunu söleyebilirim evo resmen özel seri , punto evonun evo kitlisi esp paketlisi skydome olanı inanılmaz bi araç çoğu üst sekment arabadan daha iyi ama ne yazıkkı yeni puntoda biraz kısıtlamalar var sanırım ama dediğim gibi evo ayrıcalık almanızı şiddetle tavsiye ederim...

motor delisi
29/03/2012, 23:59
dualogic muhteşem birşey otomatik ama istersen manueldede kullanıyosun ben 3. viteste otomatikteyken bi anda manuele attım devirli gideyim diye debriaj derdin olmadan bildiğin vites attırıyosun devri yakalarsan süper seriye bağlıyor :)

blk_hakan
30/03/2012, 00:37
Dostum alıcak evo 95 lik otomatik vites skydom full al inanki ne pişman olursun nede satarken zarar edersin eger forumdan 2. el temiz bi aracda bulursan kacırma .Fiestadan vazgectigin iyi olmus alan bi pişman almayan bi pişman :)

abahri
09/04/2012, 23:16
Öncelikle herkese merhaba.2004 model puntoaracımı 1.3 dualogic full evo ile değiştirdim.İlk hedefim sıfırını almaktı ancak üretimi evo olarak durmuş.türkiye de de stoklarda olmayınca sıfır full beyaz evo hayalim zora girdi.elimdeki 2004 aracı 3 günde sattım.2012 model beyaz 4.328 km'de dualogic+skydom+asist kit aracımı istanbuldan ikinci el 39.000 tl'ye aldım.araç için pazarlık bile yapmadım desem yeri.Çünkü bu aracı bulmak giderek zorlaşacak.20 günde 3.000 km yol yaptım.İnanılmaz derecede araçtan memnunum.bu arada iç rengi bordo.yakıt ilk etaplarda biraz fazla(5,4 lt/100km).Ancak sürüş keyfi mükemmel.otomatik-manuel-ekonomik-spor her türlü kullanabiliyorsunuz.Bu akşam vites boştan 1'e geçmedi.ilk sıkıntı bu ama sonuçta elektronik bir sorun sanırım.stop edip çalıştırınca düzeldi ama 10.000 bakımında baktıracağım.Bu arada foruma yeni üye oldum,Oldukça tecrübeli arkadaşların yorumlarını okumak bilgimizi arttıracak sanırım.katkılarınız için teşekkürler.bu arada bu aracı almak için bence biran bile tereddüt etmeye gerek yok.Selamlar.

hayalci79
09/04/2012, 23:37
Öncelikle herkese merhaba.2004 model puntoaracımı 1.3 dualogic full evo ile değiştirdim.İlk hedefim sıfırını almaktı ancak üretimi evo olarak durmuş.türkiye de de stoklarda olmayınca sıfır full beyaz evo hayalim zora girdi.elimdeki 2004 aracı 3 günde sattım.2012 model beyaz 4.328 km'de dualogic+skydom+asist kit aracımı istanbuldan ikinci el 39.000 tl'ye aldım.araç için pazarlık bile yapmadım desem yeri.Çünkü bu aracı bulmak giderek zorlaşacak.20 günde 3.000 km yol yaptım.İnanılmaz derecede araçtan memnunum.bu arada iç rengi bordo.yakıt ilk etaplarda biraz fazla(5,4 lt/100km).Ancak sürüş keyfi mükemmel.otomatik-manuel-ekonomik-spor her türlü kullanabiliyorsunuz.Bu akşam vites boştan 1'e geçmedi.ilk sıkıntı bu ama sonuçta elektronik bir sorun sanırım.stop edip çalıştırınca düzeldi ama 10.000 bakımında baktıracağım.Bu arada foruma yeni üye oldum,Oldukça tecrübeli arkadaşların yorumlarını okumak bilgimizi arttıracak sanırım.katkılarınız için teşekkürler.bu arada bu aracı almak için bence biran bile tereddüt etmeye gerek yok.Selamlar.

Arabanız hayırlı olsun, güle güle kullanın. Aldığınız fiyat normal bence, iyi bile denilebilir. Eski sahibi neden sattı acaba?

Dualogic vitesle ilgili ciddi bir sıkıntı yaşayacağınızı zannetmiyorum. Mutlaka kullanım kılavuzunu okuyun, alıştıkça daha çok keyif alacaksınız.

mfnserim
09/04/2012, 23:57
Ben de Aralık ayında almıştım. 2012 1.3 MJ Start-Stop, Evo Kit ve ESP paketiyle. 3300 km oldu, çoğunlukla şehiriçi kullanıyorum. Bir defa memlekete gidip geldim, gidiş 3.8 lt ortalama.Dönüşte biraz bastım, 4.2 lt oldu. Araçtan çok memnunuz, yalnız kapı gıcırtısı bizde de oldu, bu kronik sorun ama serviste sorunsuz hallediyorlar.