Orijinalini görmek için tıklayınız : İstanbul'dan selamlar ve bir ufak soru?
astronaut
28/03/2012, 12:32
merhaba arkadaşlar, fiata birçok önyargılı yaklaşımlara inatla karşı koyarak dün punto sahibi oldum :) aracım 2007 model dynamic 58binde dualogic granit gri grande punto, benzin+lpg (brc marka).. henüz tam alışamadım dualogice ama zamanla oturcaktır çünkü yıllardır manuel kullanmış birisiyim..
tek korkum dualogicin bana ilerde ciddi masraf çıkartıp çıkartmaması konusu.. şimdilik bir problemi yok ustalar genelde yarı otomatiklerin sorunlu olduğunu söyler dururlar.. gerçi bende özellikle aramadım ama bir sokak altta komşumuzun sattığını öğrenince gidip inceledim ve gayet temiz bir kapı arabası olduğunu görünce kaçırmak istemedim..
ayrıca city modu arızası yüzünden korkmuştum ama bence citye gerek bile yok direksiyon zaten çok hafif geldi bana :)
bir sorum sizce servis mi (b.düzü birmot çok yakın bana) kullansam bakımlarda yoksa iyi bir fiat ustasıda işimi görürmü arada uçurumlar var mıdır.. yağ zamanı gelmiş çünkü filtreleri falanda değiştirmek istiyorum..
Ziyaretci036
28/03/2012, 12:34
....
GP COSKUN
28/03/2012, 12:51
tuncay bakımlarını yetkili serviste yaptırmanın faydası var
özellikle aracın dualogic ileride bir sorun yaşama ihtimalini göz önünde bulundur bence
bu arada şunuda dipnot olarak belirteyim
cıty direksiyon sen cıty modunu açsanda açmasanda her zaman devrede
yani kullanımla alakalı bir durum değil arıza yapması
astronaut
28/03/2012, 12:57
cevaplar için teşekkürler, aracımın garantisi yok malesef..
ben city tuşuna basınca city modunu kullanıldığını düşünmüştüm.. birde dikkatimi çeken avcılar fiat servisiyle b.düzü birmotun kontrol olarak verdikleri fiyatlarda çok farklı.. avcılar fiat 230tl derken birmot 120tl dedi.. peki periyodik bakımların tutarı aşağı yukarı ne tutar?
bu arada şunuda dipnot olarak belirteyim
cıty direksiyon sen cıty modunu açsanda açmasanda her zaman devrede
yani kullanımla alakalı bir durum değil arıza yapması
aaa hep devrede mi, o zaman niye kapatalım ki, kapattığımızda ömrü uzar diye biliyordum. Coşkun Üstat harikasın ya, sizin şu servis işi ne oldu, valla gözüm kapalı aracı teslim edeceğim tek kişi siz olursunuz:)
hayırlı uğurlu olsun güle güle kullanın ve hoşgeldiniz...aynı araçtan bir arkadaşım daha bakıyor ne kadara aldınız acaba?
efe_erdem
30/03/2012, 22:54
City mod devamlı devrede değildir. Sadece açma kapama tuşuyla çalışıyor.
City mod devamlı devrede değildir. Sadece açma kapama tuşuyla çalışıyor.
Motoru devamlı çalışıyor onun.
efe_erdem
30/03/2012, 23:09
Motoru calısıyor ama aktıf etmek ıcın tusa basmak gerekmıyor mu. Tusa basınca dıreksıyon hafıflıyor zaten. Benim aracımda oyle yanı.
yavuzselim
30/03/2012, 23:44
ben cityi kapama tuşunu iptal etmek istiyorum. Bu özellikden kendimi mahrum edemem :D
astronaut
02/04/2012, 14:36
hayırlı uğurlu olsun güle güle kullanın ve hoşgeldiniz...aynı araçtan bir arkadaşım daha bakıyor ne kadara aldınız acaba?
dostum aracımı 20.750 ye aldım, tiptronice de alıştım artık iyice arada müdahele ediyorum kendisine 2. viteste yokuş çıkmaya çalışıyo bazen :) city mod konusunda ise bende tuşa basınca aktif hale getiriliyor diye biliyorum.. basmayınca klasik hidrolik direksiyon değil midir? ayrıca 80den sonra direksiyonun ağırlaşması çok güzel bir özellik..
Hayırlı Olsun .... Hoşgeldiniz