Orijinalini görmek için tıklayınız : Rüzgar sesine de çözüm :D kafam rahat
lektonstar17
07/03/2013, 18:58
Bir de keşke sitede ürünlerin kalınlığı da yazsaydı. Aldığımız hortum kalın gelirse sıkıntı olur.
aliastam
07/03/2013, 19:21
Bir de keşke sitede ürünlerin kalınlığı da yazsaydı. Aldığımız hortum kalın gelirse sıkıntı olur.
Zaten hava hortumları akvaryum için kullanılan hava motorları için olduğu için hepsi standart.Yani x bir akvaryumcudan alınan hortumlarla buradan alınan hortumun ebatları değişmez.Yanlız bizim lastikler değişkenlik gösteriyorsa o sıkıntı:)
Ziyaretci040
19/03/2013, 00:14
Arkadaşlar nedir bu fitil tüm sayfaları bir solukta okudum vallahi. :) Eğer bu sesi kesiyor ise %30 oranında bile olsa denemeye değer diyorum. Akvaryum hortumu metresi 1 tl olsa 15 metre 15 lira eder bişi değil. Uygulamasıda öyle atla deve değil 1 saati geçmez bence :) 2 kişi olursak tabiki. Varmı istanbuldan denemek isteyen arkadaşımız beraberce yapalım.
erosistanbul
19/03/2013, 00:25
dostum ben yaptım, uygulamadan çokta memnun kaldım.sağolsun arkadaş böyle bi paylaşımda bulundu bizde faydalandık. metresi 1 tl den 14m aldım, bagaj dahil yaptım. uygulama çok basit. yalnız lastikleri çıkartmanız lazım.bi elektrikçi klavuz teli,biraz da el yıkama sıvı sabun. hepsi bu kadar.pendik tarafında yakınsan yardımcı olurum.:)
fethican
03/05/2013, 11:10
arkadaşlar bu uygulamayı bende yaptım bütün kapılara ama kapılar şuan çok zor kapanıyor. acaba zamanla alışır mı
muratxx5
04/05/2013, 19:08
3-4 aydır kullanıyorum. Kapinin ikisi kolay ikisi zor kapanıyor. Çok kullanılan kapılar alıştı galiba. Yapacak bir şey yok rüzgâr sesinden iyidir:) azcik sert carpacaz
arkadaşlar şu içeri rüzgar alma olayı sadece fıat özgü bir şey olmadığını anladım. bu rüzgar olayı arçların %85'inde var bilginize. bunun da bir çaresi var yaptım içeriye bir dirhem rüzgar sesi almıyor artık :cool: gidip o sesi kesmek için bir dünya para vermeyin. yapılacak işlem çok ama çok basit. ilk önce gidip akvaryumculardan, koç taş veya bahaus gibi yerlerden akvaryum hortumu alacaksınız hani şu seruma benzeyen şefaf hortum işte ondan alın ve aracınızın fitillerini yerinden sökün. fitil derken bilmeyenler için söylüyorum kapıyı açtığımızda kapı çerçevesini çevreleyen lastikler işte onu çekin yerinden çıkıyor aşağıda bağlantı yeri var orayı da bir birinden ayırın bu işlemi de yaptıktan sonra aldığınız hortumu birazcık mintakla sürün kayganlaşsın diye ondan sonra fitil içine gönderin dört kapıya da yapın tüm rüzgar sesini kesiyor.
arkadaşlar bazı forum arkadaşları rüzgar sesinden dolayı servise gidiyorlar kimisine sesin nerden geldiğini bulamadıklarını veya direklerin çekileceğini(bu uygulama afınıza sığınarak söylüyorum tam bir mallık) veya aynadan geldiğini söylüyorlar kesinlikle bunların hiçbiriyle alakası yok arkadaşlar. dediğim gibi yapın aracınıza keyifle binin.i gidip bu basit işlem için bir dünya para verip aracınızı rezil etmeyin :D :X
İşlem basit görünüyor yapılmayacak şey değil ama benim aklıma takılan bu işlemin faydası oluyormu kesiyormu acaba gerçekten rüzgar sesini?......
14 ay sonra konuyu hortlattın ya hocam.
yapanlardan biri android marketten desibel ölçer indirin
aynı yol üzerinde aynı hızla aynı hava şartlarında yapmadan önce ve yaptıktan soonra deneyin demiş. Demekki işe yarar bişey
SRCNTRKR
16/07/2014, 22:52
Bu sitedeki ürünlerden kullanan varmı arkadaşlar linkini atarsa çok ii olur
Kapı fitillerine şeffaf hortum ile uygulamaları okudum ve geçtiğimiz gün yaptım. Şuan kapıların kapanışı biraz sert ve tok bir ses çıkıyor. Ama rüzgar sesini henüz test edemedim. Bu arada bagaj fitiline de yaptım. Uygulama için fitillerin sökülmesine gerek yok. Fitil içindeki küçük delikleri biraz esneterek sıvı sabun ile kolaylıkla ilerliyor hortum. Eşikteki fitil birleşim yerine gelince ölçtüğüm hortumun diğer ucunu aynı delikten ters yöne sokarak altta fitil birleşim yerinde karşılaştırdım.
kaç mm lik kullandın hortumu.
yapanlardan biri android marketten desibel ölçer indirin
aynı yol üzerinde aynı hızla aynı hava şartlarında yapmadan önce ve yaptıktan soonra deneyin demiş. Demekki işe yarar bişey
Haklısın dediğin gibi yapılabilir ama gerek yok yapan arkadaşlar memnun kalmışlar belli.........
FtpkQZbPDo8
uygulamalı anlatım videosu burada ...
esatalemdar
11/03/2015, 14:08
Arkadaşlar
Bu işlemi 2 sene oncet bende uyguladim ama şimdi kapi zor kapanıyor sahin kapisi gibi sert vurmak gerekiyor
Bilginize
bende yaptım ama öyle ahım şahım bi değişiklik olmadı
bende yaptım ama öyle ahım şahım bi değişiklik olmadı
Büyük ihtimalle o fitiller zamanla sertleştiği için özelliğini kaybediyordur dolayısıylada sertleşip randıman vermiyordur......... Fitilleri yenilesen kapı başı 250tlden 1000tlyi buluyor maalesef......