Orijinalini görmek için tıklayınız : Navigasyon + kamera ?
motor delisi
23/03/2012, 10:43
Merhaba arkadaşlar dün annemi park çalıştırırken evom ciddi bir kaza atlattı :) Sensör olmasına rağmen artık dıt dıt değil dııııııııııııııttt diye aralıksız ses geliyo ve aynadan daha kurtarır diyerek gaza bastı çok az dokundu ve plaka olan siyah yere denk gelmiş neyseki bişey olmadı :) ( evonun siiyah kısmını iyiki yapmışlar dedim kendi kendime :) )
Neyse asıl soruma geleyim 5" navigasyonum var ve kablo vs çekmeden plakalık veya aydınaltma tarafına kamera takılarak geri görüş kamerası uygulaması oluyormuş bunu ben kendim nasıl yaparım ? Ve araç garanti dışı kalsın istemiyorum o yüzden kablosuz. Bu konu hakkında yardımcı olabilirseniz sevinirim hem taktırmak isteyen arkadaşlarada yardımcı oluruz :)
Misal şu ürün
https://urun.gittigidiyor.com/elektronik/gps-navigasyon-geri-gorus-kamerasi-50222362
kamera gps teybin arkasına doğru takıcaz ( malum teyp sökmek sorunsuz ) birde arkada biyerlerde kameranın olduğu yerde ( mesela bagaj ) :)
Malum kadınlar HB Arabada bile sensör yetmiyor, fiat 500 istiyorlar ama ben tabiki asla diyorummm :)) Gerçi kadınlar onada geri görüş kamerası isterler :ryb: :D
1ocak2011
23/03/2012, 10:51
Forumda en son bu uygulamayı ben yaptım sanırım.
1-Öncelikle Navigasyonun AV-IN girişi olması lazım
2-Kablosuz olanlar kafası çok büyük ve ekstra elektrik için navigasyon şarjından alıyor.
3-Bendeki kamera plakalık lambasında Yeni F10 BMW'de olanlar gibi hiç bir delme işlemi yok, Tamamen orijinal
4- Kablo çekmen lazım
5- Ankarada olsan Birmot'ta yaptırırdık.
motor delisi
23/03/2012, 11:13
Forumda en son bu uygulamayı ben yaptım sanırım.
1-Öncelikle Navigasyonun AV-IN girişi olması lazım
2-Kablosuz olanlar kafası çok büyük ve ekstra elektrik için navigasyon şarjından alıyor.
3-Bendeki kamera plakalık lambasında Yeni F10 BMW'de olanlar gibi hiç bir delme işlemi yok, Tamamen orijinal
4- Kablo çekmen lazım
5- Ankarada olsan Birmot'ta yaptırırdık.
1- AV-IN girişi mevcut navigasyonumda :)
2- kablosuzdan kastım gps olarak olması yani bagajdan taaa ön taraf değilde gsp yoluyla gönderenlerden istiyorum.
3- Şu ürünün linki vs bişeyi varmıdır :)
4- Kablo çekicem biliyorum ama bi öne bi arkaya az işcilik sanırım ( siz nasıl yaptınız bi topic varmı ? )
5- birmot da montaj için ne kadar ücret alıyorlar ?
1ocak2011
23/03/2012, 11:19
1- AV-IN girişi mevcut navigasyonumda :)
2- kablosuzdan kastım gps olarak olması yani bagajdan taaa ön taraf değilde gsp yoluyla gönderenlerden istiyorum.
3- Şu ürünün linki vs bişeyi varmıdır :)
4- Kablo çekicem biliyorum ama bi öne bi arkaya az işcilik sanırım ( siz nasıl yaptınız bi topic varmı ? )
5- birmot da montaj için ne kadar ücret alıyorlar ?
Plaka Aydınlatmaya Monte Geri Görüş Vites Kamerası - İlan ve alışverişte ilk adres sahibinden.com'da - 35441841 (https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-yedek-parca-aksesuar-otomobil-arazi-araci-geri-gorus-vites-kamerasi-plaka-aydinlatmaya-monte-site-de-t-35441841/detay/)
Ürün budur. Ben hiç kablo gözükmesin diye göğüs arkasından getirttim alt kanallardanda bagaja gelip geri vites kablosuna bağlandı.
Ücret için maalesef yorum yapamam.
motor delisi
23/03/2012, 12:25
Plaka Aydınlatmaya Monte Geri Görüş Vites Kamerası - İlan ve alışverişte ilk adres sahibinden.com'da - 35441841 (https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-yedek-parca-aksesuar-otomobil-arazi-araci-geri-gorus-vites-kamerasi-plaka-aydinlatmaya-monte-site-de-t-35441841/detay/)
Ürün budur. Ben hiç kablo gözükmesin diye göğüs arkasından getirttim alt kanallardanda bagaja gelip geri vites kablosuna bağlandı.
Ücret için maalesef yorum yapamam.
Peki birşey sormak istiyorum, kameranın aktif hale gelmesi için navigasyon bölümü açık olması gerekiyor geri vites lambasına takılıyor ve navigasyonda eğer navi denen yer açık değilse mesela müzik çalıyor sistem işlemiyormu ? ve ben navigasyon açık adres arıyorken geri takınca iptalmi oluyor yada navigasyon sistemi çalışmıyormu
1ocak2011
23/03/2012, 12:39
Navigasyonun açık olması lazım, Ekranda ne olursa olsun geri viteste kameraya otomatik geçer...Sonra geri vitesten çıkınca ekrana döner...
motor delisi
23/03/2012, 12:46
Navigasyonun açık olması lazım, Ekranda ne olursa olsun geri viteste kameraya otomatik geçer...Sonra geri vitesten çıkınca ekrana döner...
navigasyon çalışıyorsa onnumara ama bunun montajını kendim yapamam bi ustala görüşmekgerek :)
Benımde hosuma gıttı benım typ te av ın gırısı var acaba benım type uyumlu olur mu arkadaslar