Giriş

Orijinalini görmek için tıklayınız : Fahri Trafik Müfettişinin Yazdığı Ceza

takres
22/03/2012, 21:29
Sonunda benim de başıma geldi bu illet. 08.03.2012 tarihinde sis farı kullanmaktan fahri trafik müfettişi ceza yazmış. fotoğraf vs yok. tamamen ya tutarsa mantığıyla yollanan bir ceza:@. akşamları asla sis farı kullanmam. gündüz ise hava yağmurlu sisli karlı ise dikkat çekmek için sis farı kullanırım.

22.03.2012 tarihinde elime ulaştı ceza. tebliğ olarak 1 hafta süresi olduğunu duymuştum. bu cezaya nasıl itiraz edebilirim. mahkeme masrafları vs cezadan pahalıya mı patlar? tecrübesi olan arkadaşlar yardım ederse sevinirim.
bu arada ceza 72 lira.

tayfux
22/03/2012, 22:30
hemşerim okuyunca içimden öde geç dedim:D ama sen yine de araştır bi önce polise git durumunu anlat bakalım ne dicekler..

ali4193
22/03/2012, 22:34
Bencede Yani DAvaya Felan ne Gerek var:D

takres
22/03/2012, 22:44
hemşerim okuyunca içimden öde geç dedim:D ama sen yine de araştır bi önce polise git durumunu anlat bakalım ne dicekler..

fahri trafik müfettişlerinin cezalarına karşı açılan davaların kazanma olasılığı çok yüksekmiş hocam...tek derdim dava masrafı birde önce suç duyurusunda mı bulunacağım yoksa cezayı mı ödeyeceğim onu bilmiyorum...

tayfux
23/03/2012, 00:41
fahri trafik müfettişlerinin cezalarına karşı açılan davaların kazanma olasılığı çok yüksekmiş hocam...tek derdim dava masrafı birde önce suç duyurusunda mı bulunacağım yoksa cezayı mı ödeyeceğim onu bilmiyorum...
benim bildiğim sana öde diyorlar ama sonra itiraz et diyorlar..

GP COSKUN
23/03/2012, 00:52
serhat uğraşıp uğraşacağına pişman olursun
72 tl öde dertsiz başına dert açıp dert sahibi olma

takres
23/03/2012, 00:57
serhat uğraşıp uğraşacağına pişman olursun
72 tl öde dertsiz başına dert açıp dert sahibi olma

15 gün içerisinde 54 lira ama çok sinirlendim abi...belki trafikte tartıştığım biri kasıtlı olarak yaptı bunu...ceza yazılan yeri bile bilmiyorum adamakıllı...

GP COSKUN
23/03/2012, 00:59
anlıyorum seni serhatçım ama
ne yapıcan
lanet olsun de gitsin
başının gözünün sadakası olsun

uraaal
23/03/2012, 01:01
maalesefki kanunun ilgili maddelerine cok takılmayınız elimde gerekçeli kararlı şahsıma ait bir ceza var tebliğ süresi 1 hafta olsada devlet size geç göndersede tebliğat kanununa aykırı işlem yapılsada mahkeme geçerli bir delil ortaya süremediğiniz için aleyhinize karar veriyor.bilgi almak için varsa trafik mahkemesi yoksa değ.görevle sulh ceza mahkemelerine basvurun devletin 1.kademesindeki memurların(hakim) verdigi cevaplar sizi fazlasıyla tatmin edecektir.çok doluyum bu komik ceza durumlarında ama birşey yazmak gelmiyor içimden çünkü "dövlöt bize bahğmiyir"

takres
23/03/2012, 01:03
maalesefki kanunun ilgili maddelerine cok takılmayınız elimde gerekçeli kararlı şahsıma ait bir ceza var tebliğ süresi 1 hafta olsada devlet size geç göndersede tebliğat kanununa aykırı işlem yapılsada mahkeme geçerli bir delil ortaya süremediğiniz için aleyhinize karar veriyor.bilgi almak için varsa trafik mahkemesi yoksa değ.görevle sulh ceza mahkemelerine basvurun devletin 1.kademesindeki memurların(hakim) verdigi cevaplar sizi fazlasıyla tatmin edecektir.çok doluyum bu komik ceza durumlarında ama birşey yazmak gelmiyor içimden çünkü "dövlöt bize bahğmiyir"

trafik mahkemesine başvururum olmazsa ama mahkeme masrafları vs ne kadar tutuyor...birde ruhsat sahibinin mi dilekçe yazması lazım...

izoci
23/03/2012, 02:25
Öde gitsin.

takres
23/03/2012, 14:31
başka bilgisi olan yok mu ?

Ziyaretçi051
23/03/2012, 14:45
Serhatçığım allah kolaylık versin

AYTEK AYDIN
23/03/2012, 16:20
ben olsam öderim hiç uğraşmaya değmez.

rbcn
23/03/2012, 16:21
valla size soylemiyorum ama sisleri ve normal farları xenon yapan ve dördünü birden açıp gözümüzü kör eden vatandaşlara bırakın trafik cezasını trafikten men etmek gerekiyor

takres
23/03/2012, 18:48
ruhsat benim üzerime olsa uğraşacağım ama maalesef değil...diğer türlü de zor olacak gibi...

kukart
24/03/2012, 00:27
geçmiş olsun
bende 50 ile gitmem gerektiğini sötyledikleri baya bir dik inişte zor bela 75 e düşürdüm aracı ve sağa çektim 290tl yi bir ceza makbuzunun üzerine yazarak elime verdiler :)

itiraz demeye kalmadı kamara kayıtta dediler

ama senin durumunda ne kayıt ne de yer bilgisi var bence hiç birşey yapmassan bile trafik polisleriyle ilgili telefon la veya emaille ulaşabileceğin halka ilişkilermi olur ne olursa şikayet merkesi mi artık ne tür hizmet veriyorlarsa hepsine durumu anlat..yani ilgili yerlere şikayet et..
en azından için rahatlar..

ibrahim06
24/03/2012, 00:31
Yahu bu işe amma gıcık oldum. Fahri müfettişmiş. Oh ne ala. Gözüne kestir yaz rast gele. Kamera yok kayıt yok. İtiraz hakkı yok. Ne ala memleket.

sebasti
24/03/2012, 00:37
Yakın arkadaşımın aracı Adana'da olmasına rağmen Araca Ankara'da ceza kesilmiş müfettişler tarafından :) komik ama gerçek

Emniyet, müfettişin bilgilerini paylaşmıyor, uğraştı ama sonra pes etti arkadaşım.
her an herkesin başına gelebilir böyle saçma sapan şeyler...

makeles
24/03/2012, 00:37
fazla gönüllüymüş arkadaş dayanamamış yazmış..

muhtemelen takıntılıdır..

puntor
24/03/2012, 00:48
Mahkemeye Selamın Aleyküm dersen Dosya açılacak pul,zarf cart curt alacaksın vs... vs..1000 Tl ilk dava masrafın 500Tl sonra dava uzarsa ve kaybedersen karşı tarafın av. ücreti tahsili felan sen 6000 -7000 tl masraflı ayrılırsın...Ha kazanırsan ayrı masraflarını alıp yoluna devam edersinn... Ama hocam 72 tl ye değmezzz.. Uğraşma. Bu dava en basitlerde adamı en az 1000-2000 tl ile bırakır..... Gerek yok..Öde kurtul.... Çünkü mahkeme senden ispat isteyecek nasıl ispat edeceksinn....

makeles
24/03/2012, 00:52
kubilay bey biraz araştırıp yazsaydınız keşke..
itiraz dilekçesiyle varsa trafik mahkemesine yoksa sulh ceza mahkemesine başvurmanız yeterli.
harç ücretleri öyle uçuk rakamlar değil.

engincantan33
24/03/2012, 00:54
banada yazılmıstı hatta 4 dakıka arayla ıkı tane kırmızı ısık yazmıs adam!!! gecmem demıyorum kırmızı ısıktan ama bahsettıgı kavsaklardan ıs cıkısı 4 dakıkada gecmem ımkansız en az 20 dakıka surer ve gecılecek ısıklar degıldı...odedık pasa pasa...hocam emın degılım ama sulh mahkemesıne gıdıp 1 tl karısılıgında dava acılıyor dıyorlardı bana kulaktan dolma bılgı tabı...

Ziyaretci037
24/03/2012, 01:01
Hangi iş doğru ki memlekette bu da doğru olsun..

M@GIC
24/03/2012, 01:09
kafasına göre ceza nasıl kesiyor onu anlamış değilim. ceza tutanığında imzanız olması gerekir. eğer imza yoksa cezayı kesen şahısın elinde resim vb. görüntü vea resmi kolluk kuvveti ise 2 kşinin şahitliği gerekiyor. onun dışındaki ceza geçersiz kalıyor.
bunula ilgili bi avukat cezaya itiraz etmişti ve haklı olduğu cezayı ödemekten kurtulmuştu.
zamanın varsa uğraşamanı tavsiye ederim. tüketici haklarına uğrayıp durumu anlatmanda yarar var. onlar hukuki süreçleri daha ii biliyorlar ve sana yol gösterirler.

SteinGP
24/03/2012, 01:11
abi öde geç nedir ya.neden ödesin ki adam? ödeme kardeşim araştır neyse bunun prosedürü sonuna kadar kovala hakkını. bi iş ancak boynuna düşeni yaptıktan sonra allaha havale edilir.seni suçlayan senin suçunu ispat etmek zorunda senin suçun ispatlanmadan sen masumiyetini ispatlamak zorunda değilsin.

Şuraya bak herkes adaletten vazgeçmiş yazıklar olsun ya!

takres
24/03/2012, 02:06
işin peşini bırakmak istemiyorum ama araç benim üzerime kayıtlı değil...babamın üzerine...kendisi kırşehirde ceza ise ben ankarada kullandığım için ankarada yazılmış...
eğer mahkeme dilekçe vs ile ben uğraşabiliyorsam vekalet vs olmadan sonuna kadar gideceğim ama yok ruhsat sahibi şart koşuluyorsa babam uğraşmaz maalesef...

Nokta.
24/03/2012, 02:38
ya en azından senin arabanda sis farı varmışta ceza kesmişler benim arkadaşımda sisfarı yok sis cezası geldi o ne yapsın trafik şubeye gitmiş demiş benim arabamda sis yok sisten ceza geldi yapacagımız bişi yok ödeyin itiraz dilekçesi yazın demişler :) :)

takres
24/03/2012, 02:52
ya dh de okuduğum kadarıyla bizim forumdan du hast nickli kişide kırıkkaledeyken ankarada makas attığı şeklinde bir ceza gelmiş :) kasıtlı yapıyorlar tarihi de sallıyorlar resmen

uraaal
24/03/2012, 13:05
işin peşini bırakmak istemiyorum ama araç benim üzerime kayıtlı değil...babamın üzerine...kendisi kırşehirde ceza ise ben ankarada kullandığım için ankarada yazılmış...
eğer mahkeme dilekçe vs ile ben uğraşabiliyorsam vekalet vs olmadan sonuna kadar gideceğim ama yok ruhsat sahibi şart koşuluyorsa babam uğraşmaz maalesef...
takres hiçbir şekilde hiçbir harç ödemiyorsun sadece sulh ceza mahkemesine gidip bir dilekçe yazman lazım(internet üzerinde bolca mevcut);aracın babanın veya amerikadaki michaelin üzerine olması problem degil tahminen en gec 15 gun icinde sonuclanır acılan dava fakat ben %100 haklı sebeple iptal gerektiren bir durum içindeyken hakim yapıcak bişey yok postahane gonderısını delil sayamayız diyerek aleyhte karar verdi işin kotu tarafı aynı yerden tekrar daha hızlı geçtiğim kararına varılarak 2.bir ceza daha geldi totalde 400 tl gibi bir tutar odedım.bana kalırsa itiraz et ancak peşinden herhangi bir suçtan plakana yazılacak cezayada hazırlan birkaç farklı arkadasımdada cezaya itirazdan sonra daha agır cezalar gonderıldı ustelik emniyette sizi kayıtlara bakmak istediginiz zaman avukatla bile gitseniz "mahgeme gararı lazım gardeşşimm " diyor.dediğim gibi bu konularda cok doluyumda bizim millete müstehak hepsi memuru gorunce abi demeye alışmış birkere.geçmiş olsun tekrardan hakkını mutlaka ara gevşemiş insan müsveddelerine bırakma kaybeden olsan bile....

DarknessFall
24/03/2012, 13:41
itirazdan önce sanırım ödenmesi gerekiyor diye biliyorum bende ,

takres
24/03/2012, 14:36
takres hiçbir şekilde hiçbir harç ödemiyorsun sadece sulh ceza mahkemesine gidip bir dilekçe yazman lazım(internet üzerinde bolca mevcut);aracın babanın veya amerikadaki michaelin üzerine olması problem degil tahminen en gec 15 gun icinde sonuclanır acılan dava fakat ben %100 haklı sebeple iptal gerektiren bir durum içindeyken hakim yapıcak bişey yok postahane gonderısını delil sayamayız diyerek aleyhte karar verdi işin kotu tarafı aynı yerden tekrar daha hızlı geçtiğim kararına varılarak 2.bir ceza daha geldi totalde 400 tl gibi bir tutar odedım.bana kalırsa itiraz et ancak peşinden herhangi bir suçtan plakana yazılacak cezayada hazırlan birkaç farklı arkadasımdada cezaya itirazdan sonra daha agır cezalar gonderıldı ustelik emniyette sizi kayıtlara bakmak istediginiz zaman avukatla bile gitseniz "mahgeme gararı lazım gardeşşimm " diyor.dediğim gibi bu konularda cok doluyumda bizim millete müstehak hepsi memuru gorunce abi demeye alışmış birkere.geçmiş olsun tekrardan hakkını mutlaka ara gevşemiş insan müsveddelerine bırakma kaybeden olsan bile....

ruhsat sahibinin dilekçe yazmasına gerek yoksa pazartesi günü başvururum...önce cezayı ödemek vs gerekiyor mu peki?

egmngnl
24/03/2012, 16:03
Gecmis olsun hemserim kirsehirde denetim daha fazlaymis diye biliyoru.m odegec derm

takres
24/03/2012, 19:31
Gecmis olsun hemserim kirsehirde denetim daha fazlaymis diye biliyoru.m odegec derm

sağolasın hemşehrim evet kırşehirde denetim fazla ama maalesef bu olay ankarada oldu...

takres
25/03/2012, 19:29
arkadaşlar ceza kağıdı geldi şu an...ceza kendi içinde çelişiyor zaten...
saat: 10.23 de yazmışlar ve cezanın açıklaması şu şekilde...
GECE sis ışıklarını sisli havalar dışında diğer farlarla birlikte yakmak...
saat 10.23 de GECE olduğunu sanıyor ********...

madenmaden
25/03/2012, 20:48
Ben de Ankara da KGYS ye takılmıştım ambulansı takip ediyordum bunu ispatladım o gün gittiğimiz hastaneden rapor aldım ceza iptal oldu eğer sen de ispat edebilirsen cezan iptal olur ispat edemezsen cezayı ödemek zorundasın

uraaal
26/03/2012, 12:03
ruhsat sahibinin dilekçe yazmasına gerek yoksa pazartesi günü başvururum...önce cezayı ödemek vs gerekiyor mu peki?
hayır ancak itiraz cezai süreç işlemlerini durdurmuyor maalesef durduracagı yonunde adli yorumlar olsada pratikte boyle degil.ancak cezanın tutarı dusuk oldugu ıcın odemedende itirazda bulunulabilir.

Ziyaretci037
26/03/2012, 12:26
arkadaşlar ceza kağıdı geldi şu an...ceza kendi içinde çelişiyor zaten...
saat: 10.23 de yazmışlar ve cezanın açıklaması şu şekilde...
GECE sis ışıklarını sisli havalar dışında diğer farlarla birlikte yakmak...
saat 10.23 de GECE olduğunu sanıyor ********...

Gerçekten komik ya ama sorun şurda ki,sis farlarını aslında gece yakmak yasak.Gündüzleriyle ilgili bi ibare bulunmuyo diye biliyorum cezanın içeriğinde,ama tabi memleketimizde her cezayı olduğu gibi bunuda kılıfına uyduruyolar..

Ayrıca,bende itirazdan önce cezanın ödenmesi gerekiyo diye biliyorum..

N-ciniir
26/03/2012, 13:01
valla size soylemiyorum ama sisleri ve normal farları xenon yapan ve dördünü birden açıp gözümüzü kör eden vatandaşlara bırakın trafik cezasını trafikten men etmek gerekiyor

Aynen. Ben de trafikte böyle araçlar gördükçe gidip fahri müfettiş olasım geliyor...

pdr42
27/03/2012, 03:06
Arkadaşlar sis farı ceza konusu değil bu konuda size ceza yazamazlar. benim arkadasımm bu cezayı dava açmadan iptal ettirdi haberiniz olsun

burhankutlu
27/03/2012, 04:22
O harcı ödeyebilecek maddi durumun varsa bırakma ver mahkemeye gitsin. Hep bundan değil mi zaten bu durumlar öde geç öde geç.. sonra da arkandan kitlesin cezayı dursun kitlesin dursun onu yazanı bulabilme imkanın olacak ki soracaksın hayatında zevkine yarım saat sis farı yakıp gezmedin mi...

takres
27/03/2012, 13:15
sorun sis farını gece yakmam olsa anında öderim sesim bile çıkmaz...ama asla gece sis farı yakmam...
zaten ceza kendi içinde çelişiyor...cezanın saati 10.23 ceza ise GECE sis farı yakma :S

ZAK1980
20/04/2012, 00:43
Arkadaşlar fahrı trafık muffettısının yazdıgı ceza hakkındakı konudan sonra çalıştıgım üniversitedeki fahrı trafık mufettısı olan bır prof. hocamız ıle sohbet ettık hocam sızın yazdıgınız cezaya ya ıtıraz edılırse durum ne oluyor dıye sordum oda ceza yazdıgı bırının mahkemeye ıtıraz etmesı sonucunda kendısının mahkemeye cagrıldıgını ve hakımın bu cezayı yazmıssınız karsı taraf ıtıraz etmıs savunmanızı rıca edeyım demesı uzerıne hoca neden ceza yazdıgını hakıme aktarmıs ve sonuc karsıtarafın alehıne ,fahrı trf. mufettısleri genelde prof,doç.dr,yrd doc secılıyormus ve bu kısılerın egıtımlı olmasından dolayı mahkeme bu kısılerın savunmalarını daha bır dıkkate alıp delıl gıbı goruyormus kısacası ugrasmaya gerek yok ıtıraza

timurgoksel
21/04/2012, 00:43
indirimden yararlanıp 54 tl öde derim, onun dışında çıkarılacak sonuç SİS farı yakmayalım :) yazıyorlar her türlü cezayı

uzuncocuk
21/04/2012, 11:42

kardes senı cok ıyı anlıyorum...ıkı yıldır van mardın bolgesındeyım.. vanda 1 kez benı durduran olmadı polıs arkadaslardan... bır ıkı kez cevırme ve radar gordum toplamda.... oda devlet buyuklerı tesrıf ettıklerınde.... ne ısıga uyan var ne kural bılen. lay lay lom .... kavsakta duran polıs kırmızıda gecene ceza yazmıyor.... mantık su.... polıs halk butunlugu bozulmasın, cok degerlı gundiköy halkı polıse dusman olmasın... sız ( ıkı ay sonrada ben) bu ulkenın yol su elektrık saglayıcıları olarak daha coooook sagılacagız.. burdakı arkadaslarım konteynır da yatarken, onlar antalyada otelde beleşe konakladıkları sürece her cocuga 300 tl cukka yaptıkları sürece bu iş yaş.... bu arada batıda çocugu olan aılelerı goreve davet edıyorum... g.doguda devlet sağlam cocuk parası ödüyor... başvurunuz .... bıldıgım kadarı ıle batıda böyle bir uygulama yok....cezaya gelınce bende once öde gitsin dedim içimden ama lanet olsun kı hukuk petagonya hukuku.... öde arkadasım... kurus katkı gelmeyen hakkarı yuksekovaya ıkı çivi de sen çak....

sezerism
21/04/2012, 12:49
Arkadaşım geçmiş olsun .
Bence bu cezayı ödeyip öyle itiraz etmeni tavsiye ederim , çünkü bunun kanıtı ispatı olmalı sana karşı bir elle tutulur bir kanıt yok ise bu işten yıstarsın devlet senin hatalı olduğunu ispatlamalı kanıt ve ispat olmadan suç ve ceza uygulanamaz.Saygılar.