Orijinalini görmek için tıklayınız : Sol Ön Taraftan Gelen Tıkırtı.
Geçenler Van'a giderken bir çukura girdim. Bir müddet sonra sol taraftan tıkırtılar gelmeye başladı. Normal düz yolda yok. Stabılize yada bozuk yollarda tıkırtı ortaya çıkıyor. Direksiyonda ve yol tutuşta bir sorun yok. Arabanın altına baktık. Gözle görülür bir şey de yok. Ne olmuş olabilir?
aynı şekilde bende bi çukura girmiştim fakat bende şöyle bir sorun vardı araba yüksek devirde tıkırtı yapıyor daha sonra rahatsız edici bir sürtünme sesi geliyordu arabanın altındaki egsoz bogazının ordaki demir eğilmiş egsoz çarpıyormuş bi bakın isterseniz geçmiş olsun şimdiden
Geçenler Van'a giderken bir çukura girdim. Bir müddet sonra sol taraftan tıkırtılar gelmeye başladı. Normal düz yolda yok. Stabılize yada bozuk yollarda tıkırtı ortaya çıkıyor. Direksiyonda ve yol tutuşta bir sorun yok. Arabanın altına baktık. Gözle görülür bir şey de yok. Ne olmuş olabilir?
bitlisde hava sıcaklığı kaç derece suan....Eğer -lerde ise benim başıma geldi salıncağın o kısma buz doluyor ve süspansiyona baskı yapıyor sizde bunu lokurtu olarak duyuyorsunuz. Aracı lifte kaldırın kesinlikle...
engincantan33
22/03/2012, 17:11
benzer bı sorun bendede olmustu evo kullanırken on sol davlunbaz hafıf kendını bırakmıstı yapıstırınca servıste hallolmustu sorun...
Anlaşılan eksili hava sıcaklıkları var dediğim gibi hocam eğer aracıda yıkatmadıysanız. Salıncak kısmında biriken buzdan kaynaklıdır. Can sıkacak bi durum yok. Aracı gündüz yıkatın. Ses kesilmesse hemen lifte kaldırıp bi baktırın o kısma bende aynı durumu yaşadım. Geçmiş olsun.
bu linkte faydalı izlemek lazım konu açılmışken.....
https://www.facebook.com/photo.php?v=10150359168359563
Teşekkürler arkadaşlar. Verdiğiniz cevapların işığında aracı tekrar kontrol ettim ve davlumbazın yerinden hafif çıktğını ve en ufak bir harekette sallandığını farkettim. Tahminim ordandır.