Orijinalini görmek için tıklayınız : Dizelin vergisi artacak!
Otomobillere Yeni Vergi Düzenlemesi Geliyor
Enerji Bakanı Taner Yıldız, araç piyasasıyla ilgili yeni vergi düzenlemesi ile ilgili bilgi verdi. Yeni yapılacak düzenlemeye göre çevre dostu araçtan az, çevreyi daha çok kirletenden daha fazla vergi alınacağı bir sistem kurgulanacak. Bunu Şubat ayında yayınlanan Enerji Verimliği Strateji Belgesi’nde de bir politika kararı olarak ortaya koyduklarını vurgulayan Bakan Yıldız, bu önlemin belgede öngörülen süre içinde hayata geçirileceğini belirtti.
Enerji Bakanı Yıldız, bu uyarıyı dün katıldığı Limak Enerji ve Kalkınma Bankası enerji verimliliği kredi anlaşması töreninde yaptı. Yıldız, enerji verimliliği konusuna büyük önem verdiklerini ve bu kapsamda Şubat ayında Enerji Verimliliği Strateji Belgesi’ni yayımladıklarını vurgulayarak, “16 milyon aracın harcadığı petrol türevi enerji sektöründe kullanılan petrol türevinden daha fazla. Strateji Belgesi’yle çevre dostu aracın az vergi ödeyeceği, çevreyi çok kirletenden daha çok vergi alınacağı bir sistem kurgulanıyor. Bu konuda hükümette tüm bakanlıklarla birlikte ortak bir dil kurduk” diye konuştu.
Bakan Yıldız’ın dikkat çektiği 2012-2023 yıllarını kapsayan Enerji Verimliliği Strateji Belgesi atılacak adımı şöyle anlatıyor: “Emisyon seviyesi düşük çevre dostu (yürürlükteki tip onayı mevzuatına uygun) küçük motor hacimli, yakıt pilli veya elektrikli hibrit araçların özendirilmesi ve ekonomik ömrünü doldurmuş araçların kademeli olarak trafikten çekilmesi. Mevzuat revizyonu ile Bakanlık ve Maliye Bakanlığı işbirliği ile yapılacak düzenleyici etki analizi sonuçlarına bağlı olarak ve Maliye Bakanlığı tarafından belirlenecek kriterler çerçevesinde, Avrupa Birliği ve OECD’ye üye ülkelerdeki uygulamalar dikkate alınarak, taşıt araçlarında çevreci vergileme rejimine geçilmesine yönelik çalışmalar yapılacak. Maliye Bakanlığı’nın sorumluluğunda yürüyecek bu eylemle ilgili Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı ve Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanlığı koordinasyonuyla yürütülecek.”
24 AY İÇİNDE DEVREDE
Belgede eylemin tamamlanma süresi 24 ay olarak belirlendi. Bu konuda belgede, “İlgili kanunlarda değişiklik yapılmasına dair kanun tasarısı hazırlıkları ve mevcut kanunlar çerçevesinde yapılabilecek ikincil mevzuat düzenlemeleri için belgenin yayım tarihinden itibaren 24 ay içinde yapılacaktır” ifadeleri yer aldı.
Söz konusu kararın içeriğiyle ilgili bakanlık yetkilileri şu bilgileri verdi: “Uygulamanın 2 yönü olacak. İlk yönü, ekonomik ömrünü doldurmuş araçların trafikten çekilmesi sağlanacak. Bu kapsamda sahiplerine bu araçları trafikten çekmeleri ve yerine yeni otomobil olmaları halinde vergi teşviği sağlanacak. İkinci yönü ise Motorlu Taşıtlar Vergisi’nin sil baştan düzenlenmesi olacak. Buna göre halen yeni araçtan daha yüksek, eski araçtan daha düşük vergi alan sistem, tersine çevrilerek, eski araç kullananlara daha yüksek, yeni araç kullananlara daha düşük MTV uygulanacak. Böylece MTV oranları, şimdiki gibi eski araçlardan yeni araçlara doğru artarak değil, azalarak gidecek.
DİZELİN VERGİSİ ARTACAK:surprise:
Araçlarda dizel-benzinli ayrımı da yapılacak. Dizel araçlara daha yüksek oranlı vergi uygulanması üzerinde çalışılıyor. Bununla ilgili vergi yasaları başta olmak üzere mevzuatın yeniden yazılması için gereken süre başladı. Bu yasal düzenlemelerin tamamı 2014 Şubat ayına kadar tamamlanmış olacak.
eexelanss
21/03/2012, 15:16
Yani dizelciler daha az yakıyor gelin bakalım siz şukadar vergi verin benzinden alınan vergiyle dizelden alınan verginin arasını kapatalım diyorlar..
blk_hakan
21/03/2012, 15:16
Vatana millete hayırlı olsun şimdiden ne diyelim , herkesi yakında bisiklete bindirecekler :S
yani dizelciler daha az yakıyor gelin bakalım siz şukadar vergi verin benzinden alınan vergiyle dizelden alınan verginin arasını kapatalım diyorlar..
vatana millete hayırlı olsun şimdiden ne diyelim , herkesi yakında bisiklete bindirecekler :s
+1000000
Allah devletimize zeval vermesin. yoksa aldığımız asgari 701 tlyi nerelere harcardık. vergiler artacak ki devlet kazansın biz fakirleyelim.
clubber_style
21/03/2012, 15:43
arabaya binmeye korkuyorum artık.yakıttı vergiydi aldı basını gidiyor.
motor delisi
21/03/2012, 16:05
Aslında bu olay mantıklı senelerdir bu söylenti var çünkü araştırmalara göre dizel araç benzinli araçtan çok daha fazla havayı kirletiyor ve bunun bedeli olarakta vergiden kar etmeye çalışıyor devletimiz ( lanet devletimiz :) )
cemehmetbaran
21/03/2012, 16:10
Alayının Allah belasını versin. İşleri güçleri vatandaşı nasıl yolarız.
dizel araçların emisyon değeri benzinli araçlardan daha düşük Co2 salınımlarına bakarak vergi düzenlerlerse dizeller benzinli araçlardan çok daha az vergi ödemesi gerekir
devlet vatandaşına bu kadar mı zulmeder!
gelir vergisini maaş elime geçmeden keserler,
KDV diye soygunculuk kılıfı bulmuşlar, hep nihayi tüketicinin canı yanar,
deprem de ÖTV çıkardılar, sonra kalıcı oldu, iliğimizi kurutuyor,
cep telefonundan telsiz vergisi, sanki telsizle en ufak ilgisi var,
araçtan MTV,
hepsine eyvallah tamam, diyecem ama;
yeğenim okul öncesi ZORUNLU eğitime gidiyordu geçen sene 75 tl (ki en ucuzlarındanmış) aylık alıyorlardı. hem ZORUNLU hem ÜCRETLİ.
hasta olursan REÇETE parası, MUAYENE KATKI parası, özel hastanelerde yeni %70 den %90 çıkardılar, özel hastaneler sgk dan size verdikleri hizmet için 100 tl alıyorlarsa şimdi 90 tl de sizden isteyebilecekler. yani özel hastane tek hizmet için 2 kez para alacak. biri sgk dan biri hastadan.
elektrikte KAYIP KAÇAK, SAYAÇ OKUMA ve başka ad altında, özelleştirilen elektrik dağıtıcılarını ihya etme parası.
güzel yapılmış, güvenli ve hızlı gideceğin yollar yani OTOYOLLAR paralı,
köprü paralı, sanki başka seçenek var köprüyü kullanmak dışında,
akaryakıt - doğal gaz - tüp bunları hiç söylemeye gerek yok.
madem herşeyden ücret alacaksın niye benden vergi alıyorsun!!!
kaldır vergileri, yaptığın her hizmet para al, amenna.
kendi vatanımızda KÖLE olduk.
3 lira kazanıyorsam 2 lirası vergi ve zorunlu harcamalara gidiyor.
şükretmiyorum şükür arttırırmış. bu zulme şükredilmez. ama ALLAHIMA HAMD OLSUN.
cihankardes
21/03/2012, 16:27
Böyle düzen olmaz!
bugün mais de fluence ze inceledim :) sanırım sonumuz elektrikli araçlar...
celenlee
21/03/2012, 17:50
dizel araçların emisyon değeri benzinli araçlardan daha düşük Co2 salınımlarına bakarak vergi düzenlerlerse dizeller benzinli araçlardan çok daha az vergi ödemesi gerekir
Sanırım sadece CO2'e bakılmıyor.
Farklı gazlar ve partiküller var muhtemelen işin içinde ;)
Ziyaretci037
21/03/2012, 17:56
Söyleyecek o kadar çok laf varkiii..Malesef yeri burası diil !
cemal arslan
21/03/2012, 17:56
Ekomaxın faydaları :))))
https://dosyalar.akilx.com/dosyalar/2009022470300702/484e0c5858efeeca27e51b5e366dd2ee.jpg
https://dosyalar.akilx.com/dosyalar/2009022470300702/7c2d9b9c6edcc9cd4ceb664588f5da6c.jpg
engincantan33
21/03/2012, 18:05
hocam dedğiniz kesinlikle doğru kı ınsallah oyle olur benım aracım euro 5 motor fazladan dpf tasıyorum ve emısyonun dusuk...buna gore vergılendırme yapılırsa zaten vergı dılımının en altında olacak bu tarz araclar..:D:evet::evet::evet::evet::evet::dilcikar tma::dilcikartma::dilcikartma:benzınlıler fazla sevınemıyecek gene:bye10000::bye10000::bye10000:
engincantan33
21/03/2012, 18:07
hocam dedğiniz kesinlikle doğru kı ınsallah oyle olur benım aracım euro 5 motor fazladan dpf tasıyorum ve emısyonun dusuk...buna gore vergılendırme yapılırsa zaten vergı dılımının en altında olacak bu tarz araclar..:D:evet::evet::evet::evet::evet::dilcikar tma::dilcikartma::dilcikartma:benzınlıler fazla sevınemıyecek gene:bye10000::bye10000::bye10000:
ekleyım dedım bende benzınlı arac taraftarıyım hanı sımdı okudum tekrardan benzınlı arac sahıbı arkadaslar yanlıs analyabılır duzelteyım dedım..hernekadar dızel kullansamda BENZINLI arac herzaman cok baskadır...sevınemeyecek derken prım anlamında soyledım lutfen yanlıs anlasılmalar olmasın..saygılar
Solitude
21/03/2012, 18:46
Emisyon değerleri.
Şaka yaptın :D DEĞİL Mİ ?????
motor delisi
21/03/2012, 18:50
elektrikli araba çıkmasın sakın türkiyeye gelmesin bu sefer elektriğe vergi geçirir bu devlet sonra karanlıkta kalırız :)
DİZELİN VERGİSİ ARTACAK
Araçlarda dizel-benzinli ayrımı da yapılacak. Dizel araçlara daha yüksek oranlı vergi uygulanması üzerinde çalışılıyor. Bununla ilgili vergi yasaları başta olmak üzere mevzuatın yeniden yazılması için gereken süre başladı. Bu yasal düzenlemelerin tamamı 2014 Şubat ayına kadar tamamlanmış olacak.
Arkadaşlar burada emisyondan bahsetmiş mi hiç. Adam vergiyi dizelden çok alacam demiş.... Benzinli araç kullanan arkadaşlar rahat olun..... İnanmayan linke baksın Buyruunnn.....!
Otomobillere Yeni Vergi Düzenlemesi Geliyor - Doviz.com (https://haber.doviz.com/otomobillere-yeni-vergi-duzenlemesi-geliyor/48909)
Adam dizel vergisini artıracam diye başlık atmış yahu Lütfen dikkatli okuyalım.....
motor delisi
21/03/2012, 19:05
Bence dizel benzin değilde modelleri tamtersi yapabilirler. mesela 2001 in vergisi 2012 den nasıl düşük tam tersi olacak sonuçta 2001 araç havayı daha çok kirletir daha geri teknoloji vs vs. 2012 araç 60 tl ise 2001 840tl falan :)
elektrikli araba çıkmasın sakın türkiyeye gelmesin bu sefer elektriğe vergi geçirir bu devlet sonra karanlıkta kalırız :)
elektrikli fluenceler bayiilerde :)
vatandaş aman ucuz birşey kullanmasın vurun hemen tepesine..
vatandaş aman ucuz birşey kullanmasın vurun hemen tepesine..
ne ironik...!!!
ucuz dediğiniz yakıtın litresi 4 tl oldu. 45lt lik depo 180 tl ye doluyor. sizi eleştirmiyorum yanlış anlaşılmasın. ucuz diyebildiğimiz yakıt bile fahiş fiyat aslında. ama öyle bi hale geldik ki "ucuz" diyoruz bu fahiş fiyata,
çok ironik...!!!
vay arkadaş inadına yapar gibi. her gün başka bir başlık görüyorum.
Bakalım nereye kadar sabredicez... Çünkü hükümet bilmelidir ki onlara en büyük cezayı kendi sempatizanları sandıkta verir. İpin ucunu kaçırmamaları dileğiyle. Benden söylemesi.
karargah26
21/03/2012, 21:04
Allah bu adamları bildiği gibi yapsın nerden nasıl halktan para kopartacaz diye bakıyorlar.
legendarylaz
21/03/2012, 21:45
elektrikli araçları özendircekmiş sanki onun elektriğini siz satmıyacksınız.desenize delikanlı gibi dönmüyor ekonomi elimzde patladı diye.
tonymontana
21/03/2012, 22:02
öyle demeyin arkadaşlar her 2kişiden biri memnun bu ülkede yaşamaktan bu şartlar altında. yaşamak denirse tabi.
Yaw arkadaş bu hükümetin hiçmi dini imanı yok.İnsan kulundan utanmıyorsa Allah'tandamı utanmaz ya.Benzine zam ona zam buna zam.Yok ötv si yok kdv si inanın bunlar utanmasa aldığımız nefesten biler vergi alacaklar.Zoruma gidiyor arkadaş ya.
tonymontana
21/03/2012, 22:06
Bence bunlar iyi günlerimiz... Daha kötüsü de gelecek diye düşünüyorum.
thekafkef
21/03/2012, 22:09
Dünyanın en küçük motor hacimli araçlarını kullandırtıyorlar mazot ve benzin fiyatları yüzünden şimdi birde vergilere zam yaparlarsa bisiklete falan binmek lazım....
Bence bunlar iyi günlerimiz... Daha kötüsü de gelecek diye düşünüyorum.
Emin ol gelecek bize müztehak çünkü bunlara oy verenlerede bunlarada hakkımı helal etmiyorum.
engincantan33
21/03/2012, 22:14
DİZELİN VERGİSİ ARTACAK
Arkadaşlar burada emisyondan bahsetmiş mi hiç. Adam vergiyi dizelden çok alacam demiş.... Benzinli araç kullanan arkadaşlar rahat olun..... İnanmayan linke baksın Buyruunnn.....!
Otomobillere Yeni Vergi Düzenlemesi Geliyor - Doviz.com (https://haber.doviz.com/otomobillere-yeni-vergi-duzenlemesi-geliyor/48909)
Adam dizel vergisini artıracam diye başlık atmış yahu Lütfen dikkatli okuyalım.....
Yeni yapılacak düzenlemeye göre çevre dostu araçtan az, çevreyi daha çok kirletenden daha fazla vergi alınacağı bir sistem kurgulanacak.
hocam dıkkat edersenız burada yazdıgı cumleler ıle emısyon degerını ısaret edıyor...
Bakan Yıldız’ın dikkat çektiği 2012-2023 yıllarını kapsayan Enerji Verimliliği Strateji Belgesi atılacak adımı şöyle anlatıyor: “Emisyon seviyesi düşük çevre dostu (yürürlükteki tip onayı mevzuatına uygun) küçük motor hacimli, yakıt pilli veya elektrikli hibrit araçların özendirilmesi ve ekonomik ömrünü doldurmuş araçların kademeli olarak trafikten çekilmesi. Mevzuat revizyonu ile Bakanlık ve Maliye Bakanlığı işbirliği ile yapılacak düzenleyici etki analizi sonuçlarına bağlı olarak ve Maliye Bakanlığı tarafından belirlenecek kriterler çerçevesinde, Avrupa Birliği ve OECD’ye üye ülkelerdeki uygulamalar dikkate alınarak, taşıt araçlarında çevreci vergileme rejimine geçilmesine yönelik çalışmalar yapılacak. Maliye Bakanlığı’nın sorumluluğunda yürüyecek bu eylemle ilgili Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı ve Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanlığı koordinasyonuyla yürütülecek.”
24 AY İÇİNDE DEVREDE
Belgede eylemin tamamlanma süresi 24 ay olarak belirlendi. Bu konuda belgede, “İlgili kanunlarda değişiklik yapılmasına dair kanun tasarısı hazırlıkları ve mevcut kanunlar çerçevesinde yapılabilecek ikincil mevzuat düzenlemeleri için belgenin yayım tarihinden itibaren 24 ay içinde yapılacaktır” ifadeleri yer aldı.
Söz konusu kararın içeriğiyle ilgili bakanlık yetkilileri şu bilgileri verdi: “Uygulamanın 2 yönü olacak. İlk yönü, ekonomik ömrünü doldurmuş araçların trafikten çekilmesi sağlanacak. Bu kapsamda sahiplerine bu araçları trafikten çekmeleri ve yerine yeni otomobil olmaları halinde vergi teşviği sağlanacak. İkinci yönü ise Motorlu Taşıtlar Vergisi’nin sil baştan düzenlenmesi olacak. Buna göre halen yeni araçtan daha yüksek, eski araçtan daha düşük vergi alan sistem, tersine çevrilerek, eski araç kullananlara daha yüksek, yeni araç kullananlara daha düşük MTV uygulanacak. Böylece MTV oranları, şimdiki gibi eski araçlardan yeni araçlara doğru artarak değil, azalarak gidecek.
burdada aynı degerlerden yanı cevreyı az kırletenden daha az vergı alınacak denıyor..kı AVRUPA'DA sıstem boyle yuruyor...
DİZELİN VERGİSİ ARTACAK
son paragraftada sızın dedıgınız cumleler yer alıyo...buda olabılır ama yukarı tarafıda baz alınca yanı emısyon degerlerını cıkmaza gırmıs gıbı...acıkcası ben ısın ıcınden cıkamadım..gercı burası TURKIYE hersey olur
ben ıyı okudum ve bunu anladım...:D
Yeni yapılacak düzenlemeye göre çevre dostu araçtan az, çevreyi daha çok kirletenden daha fazla vergi alınacağı bir sistem kurgulanacak.
hocam dıkkat edersenız burada yazdıgı cumleler ıle emısyon degerını ısaret edıyor...
24 AY İÇİNDE DEVREDE
burdada aynı degerlerden yanı cevreyı az kırletenden daha az vergı alınacak denıyor..kı AVRUPA'DA sıstem boyle yuruyor...
DİZELİN VERGİSİ ARTACAK
son paragraftada sızın dedıgınız cumleler yer alıyo...buda olabılır ama yukarı tarafıda baz alınca yanı emısyon degerlerını cıkmaza gırmıs gıbı...acıkcası ben ısın ıcınden cıkamadım..gercı burası TURKIYE hersey olur
Konuyu yine anlamamış görünüyosunuz Engin bey kardeşim linke tıklarmısın... KOCAMAN PUNTOLARLA DİZELİN VERGİSİ ARTACAK yazıyor mu?? Yazmıyor mu??? Neden kabullenmek istemiyorsunuz. Adamlar emisyondan artırmassa başka bişey bulacak demek bu. Kafaya koymuş adam Dizelin vergisini artıracam diyor. Yani bi anlamda benzinli araçla dizeli dengeleyecek. Şunu ifade ediyor halk dili : Senın cebindende aynı parayı alacam; kubilayın cebindende aynı parayı alacam..... Maalesef durum bu ÜZGÜNÜM
engincantan33
22/03/2012, 00:46
Konuyu yine anlamamış görünüyosunuz Engin bey kardeşim linke tıklarmısın... KOCAMAN PUNTOLARLA DİZELİN VERGİSİ ARTACAK yazıyor mu?? Yazmıyor mu??? Neden kabullenmek istemiyorsunuz. Adamlar emisyondan artırmassa başka bişey bulacak demek bu. Kafaya koymuş adam Dizelin vergisini artıracam diyor. Yani bi anlamda benzinli araçla dizeli dengeleyecek. Şunu ifade ediyor halk dili : Senın cebindende aynı parayı alacam; kubilayın cebindende aynı parayı alacam..... Maalesef durum bu ÜZGÜNÜM
ben bırdaha okumayım cunku bence sız okuyamıyorsunuz salt cumleyı soyluyorsunuz ama farkındaysanız ben genel paragrafı ozetlıyorum sıze tarafsız sekılde... sız haklı olun ben cekıleyım ıyı aksamlar dıleyım
Dizel denince buna kamyon, kamyonet, kırsal motorin, eurodizel gibi birçok kavram girmekte.Sonuçta euro5 turbo dizellerin emisyonu oldukça düşük ancak örneğin 80 model dizel bir aracın emisyon oranı çok yüksek.Bu ayrıma göre vergilendirme yapılacaktır.Sonuçta bizlerin korkması gereken birşey olacağını düşünmüyorum.Zaten Fiatımız Avrupada senelerdir düşük emisyon ödüllerini toplamakta :)
engincantan33
22/03/2012, 01:03
Dizel denince buna kamyon, kamyonet, kırsal motorin, eurodizel gibi birçok kavram girmekte.Sonuçta euro5 turbo dizellerin emisyonu oldukça düşük ancak örneğin 80 model dizel bir aracın emisyon oranı çok yüksek.Bu ayrıma göre vergilendirme yapılacaktır.Sonuçta bizlerin korkması gereken birşey olacağını düşünmüyorum.Zaten Fiatımız Avrupada senelerdir düşük emisyon ödüllerini toplamakta :)
bende bundan bahsetmeye calısıyorm:Ç
KOCAMAN PUNTOLARLA DİZELİN VERGİSİ ARTACAK yazıyor mu?? Yazmıyor mu??? Neden kabullenmek istemiyorsunuz. Adamlar emisyondan artırmassa başka bişey bulacak demek bu. Kafaya koymuş adam Dizelin vergisini artıracam diyor. Yani bi anlamda benzinli araçla dizeli dengeleyecek. Şunu ifade ediyor halk dili : Senın cebindende aynı parayı alacam; kubilayın cebindende aynı parayı alacam..... Maalesef durum bu ÜZGÜNÜM
ben bırdaha okumayım cunku bence sız okuyamıyorsunuz salt cumleyı soyluyorsunuz ama farkındaysanız ben genel paragrafı ozetlıyorum sıze tarafsız sekılde... sız haklı olun ben cekıleyım ıyı aksamlar dıleyım
kubilay bey devletin vergi iştahı ve yolacak kazlar çoğalmış mantığıyla ve haberde yazan DİZELe vergi ifadesini dikkate almış, haklı olarak.
arda bey ve engin bey ise mantığın, teknolojinin, adeletin gereği olarak son model ve euro5 dizellere vergi yükünün arttırımının yanlış olacağını belirtiyor.
fikirler birbirine muhalif değil bence, fikirlere sebep olan duygular farklı. kubilay bey karamsar, engin ve arda bey ise biraz iyimser, biraz umutlu.
hayırlısı olsun, iyi olan kazansın :p
can-asan
22/03/2012, 01:31
dizel az yakıyor diye vergiden binidiriyorlar ki eşitlik sağlansın :)
engincantan33
22/03/2012, 01:32
kubilay bey devletin vergi iştahı ve yolacak kazlar çoğalmış mantığıyla ve haberde yazan DİZELe vergi ifadesini dikkate almış, haklı olarak.
arda bey ve engin bey ise mantığın, teknolojinin, adeletin gereği olarak son model ve euro5 dizellere vergi yükünün arttırımının yanlış olacağını belirtiyor.
fikirler birbirine muhalif değil bence, fikirlere sebep olan duygular farklı. kubilay bey karamsar, engin ve arda bey ise biraz iyimser, biraz umutlu.
eyvallah hocam guzel yorum hakıkaten tebrıkler :D ama bıraz daha dıkkat edın bence :D kacırdıgınız yerler var:D:D
ekleyim dedim bu arada malum objektif davranıyoruz verılere bakarsanız dizel motor benzinliye göre daha az karbon salıyor olabılır fakat cok bilinmeyen bir gerçek var dizel motorlar benzinliye göre daha çok NOx gazı salınımı yapıyor!!
Dizelde, benzinli araçlara göre NOx farkı 24 kat fazla. Yani Dizel bir araç benzinli bir araca göre insan sağlığı açısından 24 kat daha zararlı madde yayıyor.
not: nox gazı:ınsan saglıgına oldukca zararlı!! co2 ise cevre saglıgı ıle alakalı :D
dizel araçlarda vergi yükselecek derken otobüs minibüs kamyon v.b araçlardan bahsediyor olabilir bizim araçların co2 salınımları benzinden az olduğundan vergisinin az olacağını düşünenlerdeyim en azından umarım öyle olur :)
eyvallah hocam guzel yorum hakıkaten tebrıkler :D ama bıraz daha dıkkat edın bence :D kacırdıgınız yerler var:D:D
ekleyim dedim bu arada malum objektif davranıyoruz verılere bakarsanız dizel motor benzinliye göre daha az karbon salıyor olabılır fakat cok bilinmeyen bir gerçek var dizel motorlar benzinliye göre daha çok NOx gazı salınımı yapıyor!!
Dizelde, benzinli araçlara göre NOx farkı 24 kat fazla. Yani Dizel bir araç benzinli bir araca göre insan sağlığı açısından 24 kat daha zararlı madde yayıyor.
not: nox gazı:ınsan saglıgına oldukca zararlı!! co2 ise cevre saglıgı ıle alakalı :D
engin bey neyi kaçırdığımı çok merak ettim. zira yazım ek bilgi içermiyordu ki, sadece kendimce tespit-çıkarsama yaptım sizin yazılarınızdan. yanlış-doğru demedim.
nox dediğiniz şey ise eksik olan, onu bilmiyordum öğrenmiş oldum sağolun. dizel-benzin arasındaki çevrecilik sorunsalını biraz anladım. dizel in atığı daha çoktur derlerdi ama CO2 verileri benzinliden düşük verilirdi. nasıl oluyor da dizel benzinliden daha zararlı anlamazdım. şimdi öğrendim teşekkür ederim.
Norveçli ülkesinde dizel istemiyor,tahammülü yok.bizzat gördüm,fiyatlar hep yüksek,zaten dizel araç yok.
https://img846.imageshack.us/img846/1405/norveh.png (https://imageshack.us/photo/my-images/846/norveh.png/)
Hiç Birşey diyemiyorum. Anlamak istedğiniz gibi anlayın uğraşamayacam. Görünen Köy klavuz istemez. Engin Bey hatırlarsanız dizel benzinli muhabbetini yavaş yavaş dediklerim çıkıyor değil mi? Ben boş laf konuşmam............
dizel araçlarda vergi yükselecek derken otobüs minibüs kamyon v.b araçlardan bahsediyor olabilir bizim araçların co2 salınımları benzinden az olduğundan vergisinin az olacağını düşünenlerdeyim en azından umarım öyle olur :)
Engin bey bence siz anlamak istediğiniz gibi anlıyorsunuz. Bence boşa muhalif oluyorsunuz............... Aklın yolu bir.........
aykut_1914
22/03/2012, 13:15
Norveçli ülkesinde dizel istemiyor,tahammülü yok.bizzat gördüm,fiyatlar hep yüksek,zaten dizel araç yok.
https://img846.imageshack.us/img846/1405/norveh.png (https://imageshack.us/photo/my-images/846/norveh.png/)
onur abi biz bir norveç veya ingiltere miyiz allah aşkına?
adamlar orda "hava kirliliği" yaşamamak için bu fiyatları belirliyorlar. Bizim yeni motorlarımızında emisyon değerleri benzinliler kadar iyi,belkide daha iyidir teknik değerleri bilmiyorum.
Diyeceğim şudur ki;onlar çevreye bu kadar duyarlı olmasaydı emin olun fiyatlar yine bizim altımızda olurdu bunun X ülke Y ülke ile alakası yok.
onur abi biz bir norveç veya ingiltere miyiz allah aşkına?
adamlar orda "hava kirliliği" yaşamamak için bu fiyatları belirliyorlar. Bizim yeni motorlarımızında emisyon değerleri benzinliler kadar iyi,belkide daha iyidir teknik değerleri bilmiyorum.
Diyeceğim şudur ki;onlar çevreye bu kadar duyarlı olmasaydı emin olun fiyatlar yine bizim altımızda olurdu bunun X ülke Y ülke ile alakası yok.
kyoto protokolüne bakarsan anlarsın kyoto görüşmelerinde özellikle dizel araçlardan bahsediyor.Vergi artırımı istiyor ki Türkiye bu anlaşmayı hem imzaladı hem onayladı :D
Birde arkadaşlarım sizler sadece co 2 değerlerine bakıyosunuz. Artık yeni düzenlemede co2 değerinin yanısıra ŞU değerlerde kıstas olacak :
Karbon Monoksit (CO): Renksiz, kokusuz ve zehirli bir gazdır. Yanışın
tam olmadığı fosil yakıtlardan, demir çelik tesislerinden ve petrol rafi nerilerinden
kaynaklanmaktadır. Trafi ğin çok yoğun olduğu yerlerde çok fazla birikimi
olur51.
Kurşun: Vücuda solunum ve beslenme yoluyla giren kurşun, insan sağlığı
için çok tehlikelidir. Havanın kurşunla kirletilmesinde en büyük etken
motorlu taşıtlardır. 1920’lerde motorlardaki verimi artırmak için benzine kurşun
ilave edilmeye başlanmıştır. Ancak egzozdan çıkan kurşunla hava önemli
oranda kirlenmiştir52. Daha sonraki düzenlemelerle kurşunsuz benzinin yasaklanması
söz konusu zararların önlenmesinde olumlu sonuçlar oluşturmuştur.
Partikül Madde: Dizel motorlu araçlarda oluşmaktadır. 10 mikrometreden
küçük olanlar tehlikeli sınıfa girmekte, akciğerlere kadar kolayca ilerleyebilmektedir53.
Karbon Dioksit (CO2): Yanmanın tam olduğu fosil yakıtlardan çıkmaktadır.
Zehirli değildir fakat solumaya da elverişsizdir. Hava kirlenmesi artıkça,
atmosferdeki oranı da artmaktadır. Karbondioksit uzun dalgalı radyasyonu
tutmaktadır. Dolayısıyla dünyanın enerji kaybını azaltmakta ve birkaç derecelik
ısı artışına yol açacaktır. Bu ısı artışı da kutuplarda buz kütlelerinin
erimesine, deniz seviyelerinin yükselmesine yol açacaktır54. Karbondioksit,
insan-yapımı sera gazlarının en önemlisi denilebilir. Karbondioksitin iklim
değişimine yol açmadaki payı, diğer sera gazları ile kıyaslandığında, % 50 ile
en fazladır55.
Benzinli motorlardan CO, azot oksit (NOx) ve hidrokarbonlar yayılırken;
dizel motorlu araçlardan ise CO, NOx ve partikül maddeler yayılmaktadır. Söz konusu partikül maddeler insan sağlığına ciddi tehdit unsuru oluşturmaktadır.
Avrupa ülkelerinden Almanyanın uygulaması şu şekildedir. Benzinli Binek Araç Dizel Binek Araç
Her 100 cm3 başına 2 euro benzinli araçlardan ve her 100 cm3 başına 9,50 euro dizel araçlardan vergi tahsil etmektedir.Tabi ana birim g/km....
Enerji Bakanı Taner Yıldız, çevre dostu aracın az vergi ödeyeceği, çevreyi kirletenden daha çok vergi alınacağı yeni bir sistemin geleceğini açıkladı. Bu kapsamda dizel araçlara daha yüksek oranlı vergi uygulanması üzerinde de çalışılıyor.
Yıldız, enerji verimliliği konusuna büyük önem verdiklerini ve bu kapsamda şubat ayında Enerji Verimliliği Strateji Belgesi’ni yayımladıklarını anımsatarak, şunları söyledi:
"16 milyon aracın harcadığı petrol türevi enerji sektöründe kullanılan petrol türevinden daha fazla. Strateji Belgesi’yle çevre dostu aracın az vergi ödeyeceği, çevreyi çok kirletenden daha çok vergi alınacağı bir sistem kurgulanıyor. Hem çevreyi hem yeşili hem de enerji verimliliği ön planda tutarak ciddi bir enerji yapılanmasını uygulamak istiyoruz"
Getirilmesi düşünülen yeni sistemde, yaşlı otonun vergisi artırılırken, çevreci araçların vergisi düşürülecek. ayrıca araçlarda dizel-benzinli ayrımı da yapılacak. Dizel araçlara daha yüksek oranlı vergi uygulanması üzerinde çalışılıyor. Buda Hürriyetin attığı başlık..... hala inanmayın dizele yüksek vergi üzerinde çalışıyorlar. Engin Bey imkanım olsada bakanla görüştürsem sizi...... :D
aradaki fark ile ne alsak acaba :D
Engin bey kelime aynen şu : Dizel araçlara daha yüksek oranlı vergi uygulanması üzerinde çalışılıyor. Bununla ilgili vergi yasaları başta olmak üzere mevzuatın yeniden yazılması için gereken süre başladı. :D :D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D
SİZ BU KELİMEDEN NE ANLADINIZ BUNUN CEVABINI YAZINIZ.Burada kaz biraz dizel sahipleri olmuyor mu?
Engin bey kelime aynen şu : Dizel araçlara daha yüksek oranlı vergi uygulanması üzerinde çalışılıyor. Bununla ilgili vergi yasaları başta olmak üzere mevzuatın yeniden yazılması için gereken süre başladı. :D :D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D
SİZ BU KELİMEDEN NE ANLADINIZ BUNUN CEVABINI YAZINIZ.Burada kaz biraz dizel sahipleri olmuyor mu?
KIBLELERI ABD SECDELERI USD OLMUS BUNLARIN.
aRTIK ORMANDA YURUMEKTE PARALI OLMUS ARAC 10,YAYA 7.5 TL
KIBLELERI ABD SECDELERI USD OLMUS BUNLARIN.
aRTIK ORMANDA YURUMEKTE PARALI OLMUS ARAC 10,YAYA 7.5 TL
Yani orası kesinlikle öyle bende bunu ifade ediyorum. :spider: a böle örümcek gibi sardılar etrafımızı....
engincantan33
22/03/2012, 15:17
valla kubılay bey sızdekı bu benzın fanatıklıgı ve dızel dusmanlıgını anlayamadım bos muhalıf olmuyorum farkındaysanız..ben aynı zamanda dızel aracların fazlaca ınsan saglıgına zararlı maddelerıde yazıyorum ve yazımı ıncelersenız SIZIN DEDIGINIZDE DOGRU burası turkıye bellı olmaz dedım bundan sonra sızın konularınıza yoru yapmam bos konusuyorsam olur bıter
engincantan33
22/03/2012, 15:19
kı daha oncekı konularda yazmıstım motorın fıyatı dahada yukselecek dıye benzın tuketımı suan ulkemızde dusuk herkes motorıne hucum edıyor dıye...vergılendırme olmasa dahı akaryakıt fıyatları mumkun oldugunca yakınlastırılıcak...
engincantan33
22/03/2012, 15:22
24 AY İÇİNDE DEVREDE
DİZELİN VERGİSİ ARTACAK
bu yazıda allah askına bana bırılerı bırseyler desın ya ben burda sadece dızel ve benzınlı mukayesesı yapıp KUBILAY bey ın soyledıgınınde dogru oldugunu yazdım...ben turkce bılmıyorum sanırım
kı daha oncekı konularda yazmıstım motorın fıyatı dahada yukselecek dıye benzın tuketımı suan ulkemızde dusuk herkes motorıne hucum edıyor dıye...vergılendırme olmasa dahı akaryakıt fıyatları mumkun oldugunca yakınlastırılıcak...
ya kardeşim neden alınganlık yapıyosun.. Kırmak istemedim seni. Lütfen üzülüyorum. Boş konuşma derken işte yazışmadan kaynaklanan ifade eksikliğinden oluyo bunlar takma bu kadar. Kırdıysam özür dilerim seni kırmak istemem kardeşim. Şuçlu hissettim kendimi....
24 AY İÇİNDE DEVREDE
DİZELİN VERGİSİ ARTACAK
bu yazıda allah askına bana bırılerı bırseyler desın ya ben burda sadece dızel ve benzınlı mukayesesı yapıp KUBILAY bey ın soyledıgınınde dogru oldugunu yazdım...ben turkce bılmıyorum sanırım
tamam engin bey haklısın tamam. 1 2 3 tıp. abi ok.
engincantan33
22/03/2012, 15:24
kardes haklısın ben alınganlık yapıyorum kusura bakma...yazılardan bu anlasılıyorsa..eyvallah...
özellikle benim konulara yorum yapmanızı istiyorum engin bey.....
engincantan33
22/03/2012, 15:27
Barıştık mı????
kubılay kardesım kusmedıkkı barısalım :uhm00000: hanı tartısıyoruz sadece alınganlık yapmadım sınırlendım dogru...uzun yazdıgım yazıda sadece tam okunmadıgını hıssettım yada ben yanlıs yazmısım olay kapandı gıttı sorun yok yanı:)
kubılay kardesım kusmedıkkı barısalım :uhm00000: hanı tartısıyoruz sadece alınganlık yapmadım sınırlendım dogru...uzun yazdıgım yazıda sadece tam okunmadıgını hıssettım yada ben yanlıs yazmısım olay kapandı gıttı sorun yok yanı:)
bak geçen gün senın için ceza bile aldımmm yaaaaa kızma daha yaaa... Özür dilerim... Bende iğneleyici yazarım bana alış huyum bu ne yapayım :D
engincantan33
22/03/2012, 15:35
bak geçen gün senın için ceza bile aldımmm yaaaaa kızma daha yaaa... Özür dilerim... Bende iğneleyici yazarım bana alış huyum bu ne yapayım :D
kardes benım ıcın nıye ceza yedınkı :icon11:
kardes benım ıcın nıye ceza yedınkı :icon11:
dizel benzinli muhabbetini açtık diye :d SENINLE FARKINDAYSAN AŞIK ATIŞMASI GİBİ ATIŞTIŞTIKYA ONDAN.
engincantan33
22/03/2012, 15:39
dizel benzinli muhabbetini açtık diye :d SENINLE FARKINDAYSAN AŞIK ATIŞMASI GİBİ ATIŞTIŞTIKYA ONDAN.
valla kubılay kardesım ben burda olabıldıgınce objektıf davranırım benım aracım dızel dıye ovmem yada benzını dıye ovmem ama forum burası mutlaka tartısıcaz belırlı kurallar altında
valla kubılay kardesım ben burda olabıldıgınce objektıf davranırım benım aracım dızel dıye ovmem yada benzını dıye ovmem ama forum burası mutlaka tartısıcaz belırlı kurallar altında
aslında ben bu kadar uzatmam da dengesizin biri sana giren çıkan ne gibi bi kelime kullandı ona sinirlendim .
engincantan33
22/03/2012, 15:43
aslında ben bu kadar uzatmam da dengesizin biri sana giren çıkan ne gibi bi kelime kullandı ona sinirlendim .
neyse gecmıs gıtmış...
engincantan33
22/03/2012, 15:44
ama merak etme yakında benzınlı olucam ınsallah guıletta alabılırsem eger
ama merak etme yakında benzınlı olucam ınsallah guıletta alabılırsem eger
ona lafım yok......
engincantan33
22/03/2012, 15:47
ona lafım yok......
hayret tartısamadık :rambo:
hayret tartısamadık :rambo:
Bendede varda o yüzden :D
engincantan33
22/03/2012, 15:50
Bendede varda o yüzden :D
tek cumle ıle acıkladın hocam bravooooo :surfing:
eyvallah kardeşim :D 1,4- 1,6 hangisi olacak İşallah
engincantan33
22/03/2012, 15:53
eyvallah kardeşim :D 1,4- 1,6 hangisi olacak İşallah
multıaır 170 lık olacak umarım ama zor gorunuyor yaz sezonunu ıyı gecırıp bol para kazanmak sart :book0000:
multıaır 170 lık olacak umarım ama zor gorunuyor yaz sezonunu ıyı gecırıp bol para kazanmak sart :book0000:
1,4 170 bg çok güzel ideal bi araç bence Gaza dokunman bi çok şeyi hallediyo ama yakıt yinede puntor ! a göre fazla :D bide basarsan
sorması ayıp turizm cimiydin :D pardon rehbersin :D süper .....
engincantan33
22/03/2012, 15:59
1,4 170 bg çok güzel ideal bi araç bence Gaza dokunman bi çok şeyi hallediyo ama yakıt yinede puntor ! a göre fazla :D bide basarsan
tabıkı fazla kardes 1.4 77 nerde 1.4 170 nerdeeeee
tabıkı fazla kardes 1.4 77 nerde 1.4 170 nerdeeeee
yanı ne kadar ekmek o kadar köfte....
engincantan33
22/03/2012, 16:05
yanı ne kadar ekmek o kadar köfte....
tuketıme gırmek ıstemıyorum ama korkuorummmmmm :ryb:
alibozpinar
22/03/2012, 16:14
önce benzin , Şimdi dizel ,sonra lpg, sonra elektrik en son güneş enrjisi ona bile vergi koyar bunlar :)
boşa ya boşa .:( hür hak adalet bu!!
engincantan33
22/03/2012, 16:16
önce benzin , Şimdi dizel ,sonra lpg, sonra elektrik en son güneş enrjisi ona bile vergi koyar bunlar :)
boşa ya boşa .:( hür hak adalet bu!!
alı guıletta satan var mı dayanamıooooormmmmmmmmmm:shuriken:
aykut_1914
22/03/2012, 16:31
tekrar sölüyorum,norveçte ve ingliterede sadece dizel kullanımını engellemek,havayı temiz tutabilmek için,o fiyatları koyuyorlar. Benzine teşvik için. Aynı ülkelerde benzin ne kadar acaba?
ne kadar komik değil mi benzin bedavaya yakın ancak motorin dünyanın en pahalısı.
engincantan33
22/03/2012, 16:34
tekrar sölüyorum,norveçte ve ingliterede sadece dizel kullanımını engellemek,havayı temiz tutabilmek için,o fiyatları koyuyorlar. Benzine teşvik için. Aynı ülkelerde benzin ne kadar acaba?
ne kadar komik değil mi benzin bedavaya yakın ancak motorin dünyanın en pahalısı.
dedıgın gıbı guzel kardesım dızel ınsan hayatına benzıne gore 24 kat daha fazla zararlı gaz salıyor
Aykutcum Almanyada durum daha vahim biliyomusun????? Antidizel ülke bunlar Türkiyede bu ülkeleri örnek alıyo..... Sebep : Kyoto
cemal arslan
22/03/2012, 17:35
kolayı var...dizeli kökten yasaklasınlar....
Eğer bu devlet yeni olupta dizel olan araçlardan aynı kategorideki benzinli bir araca göre yüksek vergi alacaksa, inanın bir dk bile durmam benzinliye geçerim, zaten benim niyetimde mazotun 5 tl olacağı gün var, 5 olunca niyetimden ya garajda yatırmak geçiyor veya satmak geçiyor...Tabi bu arada maaşım tutupta 3 binin üzerine çıkarsa bunu yapacakta değilim :)
celenlee
22/03/2012, 17:51
Eğer bu devlet yeni olupta dizel olan araçlardan aynı kategorideki benzinli bir araca göre yüksek vergi alacaksa, inanın bir dk bile durmam benzinliye geçerim, zaten benim niyetimde mazotun 5 tl olacağı gün var, 5 olunca niyetimden ya garajda yatırmak geçiyor veya satmak geçiyor...Tabi bu arada maaşım tutupta 3 binin üzerine çıkarsa bunu yapacakta değilim :)
Zaten şu anki durumda bile dizel araç kolay kolay alınamıyorken, bir de vergisi artınca iyice alınamaz olacak zaten :)
rockforever
22/03/2012, 17:51
o zaman adana da bizim kırmızı belediye otobüslerini kaldırsınlar kalkışta bile dumanından duramıyorum benim arabanın 1 ayda saldığı co2 yi bir kalkışta salıyor onu ne yapacaklar acb??
aykut_1914
22/03/2012, 18:02
o zaman adana da bizim kırmızı belediye otobüslerini kaldırsınlar kalkışta bile dumanından duramıyorum benim arabanın 1 ayda saldığı co2 yi bir kalkışta salıyor onu ne yapacaklar acb??
yaşa abi,85 model otobüsler geziniyo şehirlerde
yaşa abi,85 model otobüsler geziniyo şehirlerde
Belediye otobüslerini doğalgazlı hale dönüştürüyorlar yada MAN ' a para kazandıracaz diye yeni sistem otobüsler alıyorlar.Kimi belediye bunu kademeli olarak yapıyo kimide yapmıyo. O konuda ne yapacaklar bilende yok zaten biliyosunuz çoğu belediyenın parasından çok borcu var... Ama bunu yapan Tayyip onuda düşünür...
Kaça satacan kanka alıcı var.... Burada...... Bu arada konuya hoşgeldin :D:surfing:
tüm halkı aynı anda yolamazsın yoksa çok tepki çekersin bölüp bölüp yolacaksın!
önce benzine sonra LPG'ye sonra dizele zam yapacaksın hepsine aynı anda yaparsan olmaz uyanır halk!
bizim halk çok gariptir: benzine zam yapınca cebine para girmiş gibi dizelci sevinir, sonra dizele yapınca bu sefer benzinci sevinir, aslında ikisi de soyulduğunu anlamaz böylece!
ondan sonra pahalı pahalı dizel araç satacaksın ekonomi yapar çıkartırım diyecek halk yolunacak, sonra vergi koyacan ekstra yolacan, ondan sonra fahiş fiyata elektrikli oto satıp yolacan, ondan sonra elektrik vergisi koyar onları da bir gün yolarsın elbet!
yanlış mıyım?
Aykutcum Almanyada durum daha vahim biliyomusun????? Antidizel ülke bunlar Türkiyede bu ülkeleri örnek alıyo..... Sebep : Kyoto
BENCE;
kesinlikle kyoto ile bir ilgisi yok. çevreci düşünce olsa 5bin küsür HES-kimi faal,kimi inşa halinde kimi proje aşamasında-olmazdı bu ülkede. yazın suyu kuruyan dereye bile hes yapıyorlar. hangi çevreci anlayıştır bu!
tek sebep var, çeşit çeşit kampayalarla, özendirmelerle bize sattıkları o kadar dizel araçtan vergi geliri olarak faydalanmak. bu fırsatçılık büyük devletlere yakışmaz ama! benim ne suçum var ki sana inandım da dizel araç aldım diye, şimdi beni yolacak kaz, sağılacak inek gibi görüyorsun!!!
tüm halkı aynı anda yolamazsın yoksa çok tepki çekersin bölüp bölüp yolacaksın!
önce benzine sonra lpg'ye sonra dizele zam yapacaksın hepsine aynı anda yaparsan olmaz uyanır halk!
Bizim halk çok gariptir: Benzine zam yapınca cebine para girmiş gibi dizelci sevinir, sonra dizele yapınca bu sefer benzinci sevinir, aslında ikisi de soyulduğunu anlamaz böylece!
Ondan sonra pahalı pahalı dizel araç satacaksın ekonomi yapar çıkartırım diyecek halk yolunacak, sonra vergi koyacan ekstra yolacan, ondan sonra fahiş fiyata elektrikli oto satıp yolacan, ondan sonra elektrik vergisi koyar onları da bir gün yolarsın elbet!
Yanlış mıyım?
+ 1000
sehzadeamasya
22/03/2012, 20:04
ben bunları yaradana havale ediyorum arkadaşlar artık
BENCE;
kesinlikle kyoto ile bir ilgisi yok. çevreci düşünce olsa 5bin küsür HES-kimi faal,kimi inşa halinde kimi proje aşamasında-olmazdı bu ülkede. yazın suyu kuruyan dereye bile hes yapıyorlar. hangi çevreci anlayıştır bu!
tek sebep var, çeşit çeşit kampayalarla, özendirmelerle bize sattıkları o kadar dizel araçtan vergi geliri olarak faydalanmak. bu fırsatçılık büyük devletlere yakışmaz ama! benim ne suçum var ki sana inandım da dizel araç aldım diye, şimdi beni yolacak kaz, sağılacak inek gibi görüyorsun!!!
kyoto protokolünü okumanız dileğiyle ...... :D
effect1903
23/03/2012, 10:55
Benzin veya dizel... Bir şekilde cebimizden çıkan para artıyor neden birbirinizle tartışıyorsunuz ki? Bunun zararı hepimize... 2 güne bir benzine zam yapıldı e dizelde benzine yaklaştı şimdi birde vergi çıktı dizelinde pek bir avantajı kalmadı benzininde yani ikisinin birbirinden pek üstün bir tarafı yok kademeli olarak ikisinede bindiriyorlar...
benzin veya dizel... Bir şekilde cebimizden çıkan para artıyor neden birbirinizle tartışıyorsunuz ki? Bunun zararı hepimize... 2 güne bir benzine zam yapıldı e dizelde benzine yaklaştı şimdi birde vergi çıktı dizelinde pek bir avantajı kalmadı benzininde yani ikisinin birbirinden pek üstün bir tarafı yok kademeli olarak ikisinede bindiriyorlar...
+1000000
kyoto protokolünü okumanız dileğiyle ...... :D
protokolün içeriği konumuz dahilinde değil, alakasız atıflarda bulunmayın...!!!
protokolün içeriği konumuz dahilinde değil, alakasız atıflarda bulunmayın...!!!
ben sebep olarak gösterdim okusanız zaten dizele neden vergi konduğunu anlayacaksınız.....alakasız kelimesi yakışık almıyo.....
rockforever
23/03/2012, 13:57
bu gün haberlerde dinledim dizele ayrı bir uygulama yok ama benzini geçecek euro dizel onu söyleyim
dogus618
23/03/2012, 15:08
verin bu hükümete oy verin haydi allah sonumuzu hayır etsin bunlar iyi günlerimiz
Bu hoşuma gitti Alıntıdır (Cumhuriyet Portal (https://emedya.cumhuriyet.com.tr/?kn=9&hn=323672))
ZAM DEĞİL..
GÜNCELLEMEDİR O..
HÜKÜMET YAPMIYOR..
HÜKÜMET,
HİÇBİR ZAMAN BU TÜR ŞEYLERE,
YANİ..
DOĞAL GAZ, ELEKTRİK, BENZİN, MAZOT, ÖTV...VB..
VEKİL VE DANIŞMAN MAAŞLARINA..
ASLA..
HİÇ ZAM YAPMADI..YAPMAZ..
YALNIZCA,
"AYAR" ÇEKER..
"GÜNCELLER..."
AMA..
ASGARİ ÜCRETE,
MEMUR MAAŞLARINA,
GURURLA...
****ZAM***** YAPAR!!
% KOSKOCAMAN %3 - %6..!
NANKÖRLÜK ETMEYİN ...?!?
TÜRKÜYÜ HATIRLAYIN..
"AYNI YOLDAN GEÇMİŞİZ BİZ..
AYNI SUDAN İÇMİŞİZ BİZ.."
SİZ YA YOLU..
YA SUYU BULAMAMIŞSINIZ..!
SUÇ SİZİN..! (AHMET ANAK)
engincantan33
24/03/2012, 00:57
bu gün haberlerde dinledim dizele ayrı bir uygulama yok ama benzini geçecek euro dizel onu söyleyim
bunu defalarca soyledım...benım aldıgım duyumlar da bu yonde...
bunu defalarca soyledım...benım aldıgım duyumlar da bu yonde...
Abi dilimde tüğ bitti demedin bu sefer :D
engincantan33
24/03/2012, 01:56
Abi dilimde tüğ bitti demedin bu sefer :D
tırstım senden heralde :D
tırstım senden heralde :D
ESTAĞFİRULLAH ABİİ BEN TIRSARIM SENDEN YAA RİCA EDERİM......ÜZÜLÜYORUMM.......:umut:
Gonu gapansın gayrıg.....
katalizörü söküp vanalı egzoz takıldığında benzinli araçlar katkat daha fazla havayı kirletiyor. sırf motor benzinli diye dizelden daha az vergi verecek denemezki ölçüm yapılsın o ölçüme göre vergi belirlensin.
shellcininabisi
24/03/2012, 22:12
aslında bütün mesele talep. bu yüzden rafine ettiğimiz benzini çook ucuza yurt dışına satıp daha yüksek fiyattan dizel alıyoruz. sırf bu yüzden bile dizel fiyatı bir gün benzini geçecek. (kaynak : 30 senedir izmir tüpraşta çalışan babam)
birde biz bu forumda genelde binek araçlar bazında düşünüyoruz. ama bu ülkede ticaretin kalbi kamyonları, gerek yük gerekse de insan taşımacılığını unutuyoruz. bunların tamamı dizel. binek bazında baktığımızda ise şu anda türkiyede kullanılan araçların yaklaşık %65 e yakını dizel yakıt kullanmakta. gerçi çoğu ülkede de bu böyle aslında dizel kullanımı artmakta.
1995 - 2009 arası dizel araç artışı;
https://img193.imageshack.us/img193/4923/eudieselisation.jpg
sonuç olarak evet avrupada dizel ve dizel araçlar benzine göre daha pahalı çünkü benzinliye yöneltme amacı var. Türkiye adına bakarsam eğer mevcut hükümetin nasolsa oy kaygısı yok. YAĞMUR YAĞIYORKEN KAZANLARI DOLDURACAKLAR tabiki..
bir de ben bu haberlere inanmıyorum aslında.. sadece egsoz emisyonuna göre düzelenecek bir vergi sistemi gelebilir.
aslında bütün mesele talep. bu yüzden rafine ettiğimiz benzini çook ucuza yurt dışına satıp daha yüksek fiyattan dizel alıyoruz. sırf bu yüzden bile dizel fiyatı bir gün benzini geçecek. (kaynak : 30 senedir izmir tüpraşta çalışan babam)
birde biz bu forumda genelde binek araçlar bazında düşünüyoruz. ama bu ülkede ticaretin kalbi kamyonları, gerek yük gerekse de insan taşımacılığını unutuyoruz. bunların tamamı dizel. binek bazında baktığımızda ise şu anda türkiyede kullanılan araçların yaklaşık %65 e yakını dizel yakıt kullanmakta. gerçi çoğu ülkede de bu böyle aslında dizel kullanımı artmakta.
1995 - 2009 arası dizel araç artışı;
https://img193.imageshack.us/img193/4923/eudieselisation.jpg
sonuç olarak evet avrupada dizel ve dizel araçlar benzine göre daha pahalı çünkü benzinliye yöneltme amacı var. Türkiye adına bakarsam eğer mevcut hükümetin nasolsa oy kaygısı yok. YAĞMUR YAĞIYORKEN KAZANLARI DOLDURACAKLAR tabiki..
bir de ben bu haberlere inanmıyorum aslında.. sadece egsoz emisyonuna göre düzelenecek bir vergi sistemi gelebilir.
iyi uykular o zaman.....
shellcininabisi
24/03/2012, 22:22
aslında biraz hesap yapsan dizelin ortalama 100 km tüketimi ile benzin tüketimini hesaplasan şu anda benzinli araç ile dizel aracın eşit olabilmesi için
benzin : 4,61 iken dizelin 6,25 tl olması gerekir.
hesaplamalardaki rakamlar opet ve fiattan alınmıştır.
105 hp multiair karma da 5,7
1,3 mjet karmada 4,2 tüketmekte.
5,7 * 4,61 (güncel benzin fiyatı) = 26,277
26,277 / 4,2 = 6,25 tl. (5 litre bile tüketse benzinli motor dizel 5,48 tl olmak zorunda.)
ki amaç ta bu zaten dizelle benzini eşitlemek değil dizeli pahalı yapabilmek.
e dizeli 6,25 yapamayacağına göre ek vergi koyacağız falan diyor ama çook zor.
aslında biraz hesap yapsan dizelin ortalama 100 km tüketimi ile benzin tüketimini hesaplasan şu anda benzinli araç ile dizel aracın eşit olabilmesi için
26,277 / 4,2 = 6,25 tl. (5 litre bile tüketse benzinli motor dizel 5,48 tl olmak zorunda.)
haklısın be kardeş ne diyelim. Sende doğruyu biliyosun. bu iş tercih meselesi...Konuyu uzatmaya gerek yok.
effect1903
24/03/2012, 22:53
Multiair karmada 5.7-6 lt. gibi rakamlarda gezer ama 1.3 m.jet 4.2 lt karma ile gezmesi çok zor, daha önce kullandım bende biliyorum. 5.5 ortalamadan aşağı gezmez. Uzun yolda görebilir 4 lt'leri ama karmada dediğim gibi.
Hayret ya :rolleyes: Sen git sinop gerze de kurulan kömür santrallerine bisi deme iş dizele gelince özel vergi düşün yok arkadaş amacını bu kadar açık belli etme bari :D
Sent my Xperia Neo V using
aykut_1914
25/03/2012, 02:27
Multiair karmada 5.7-6 lt. gibi rakamlarda gezer ama 1.3 m.jet 4.2 lt karma ile gezmesi çok zor, daha önce kullandım bende biliyorum. 5.5 ortalamadan aşağı gezmez. Uzun yolda görebilir 4 lt'leri ama karmada dediğim gibi.
mehmet abi bir gün izmire gelirsen,özelden sana telefonumu göndereyim. Seni geldiğinde havalimanından alıyım ve ordaki istaasyondan depoyu fulliyelim,ve yol bilgisayarımı sıfırlayalım. Önce konağa sonra sahil yolundan seni güzelyalıya götüreyim,bir sahil gör :) sonra çeşmeye gidelim yüzelim,güneşlenelim sonra tekrar alsancağa dönelim. Olur ki yol bilgisayarım yanlış hesapladı birde elle hesaplama yapmak için bir daha fulliyelim sonra gidelim güzel kordona aracı park edelim,5 in altında olursa biralarımız senden kabul mü?:)
Ziyaretci036
25/03/2012, 02:46
mehmet abi bir gün izmire gelirsen,özelden sana telefonumu göndereyim. Seni geldiğinde havalimanından alıyım ve ordaki istaasyondan depoyu fulliyelim,ve yol bilgisayarımı sıfırlayalım. Önce konağa sonra sahil yolundan seni güzelyalıya götüreyim,bir sahil gör :) sonra çeşmeye gidelim yüzelim,güneşlenelim sonra tekrar alsancağa dönelim. Olur ki yol bilgisayarım yanlış hesapladı birde elle hesaplama yapmak için bir daha fulliyelim sonra gidelim güzel kordona aracı park edelim,5 in altında olursa biralarımız senden kabul mü?:)
Aykutum benide gotur.
shellcininabisi
25/03/2012, 12:56
ben de katılabilirimiyim? :) havalar da ısındı hazır güzel olur. 4,7 den fazla yaksın söz biralar benden :)
aykut_1914
25/03/2012, 14:52
Aykutum benide gotur.
ben de katılabilirimiyim? :) havalar da ısındı hazır güzel olur. 4,7 den fazla yaksın söz biralar benden :)
başımın üstünde yeriniz var abiler :D
Konuyu silsek mi acep... Konu farklı noktalara gidiyoo :D
effect1903
26/03/2012, 00:14
Tamam kardeşim izmire gelirsem mesaj atarım sana ama dediğim gibi daha önce m.jet kullandım kasarsan tabi ki 3.5 leri de görürsün ama normal şartlar ve normal kullanım da ve trafik koşulların da karma tüketim 4 olmaz. Hadi şuna 5 diyelim :)
Tamam kardeşim izmire gelirsem mesaj atarım sana ama dediğim gibi daha önce m.jet kullandım kasarsan tabi ki 3.5 leri de görürsün ama normal şartlar ve normal kullanım da ve trafik koşulların da karma tüketim 4 olmaz. Hadi şuna 5 diyelim :)
abi arkadaş herşeyi bildiğini zannediyoo bırak boşver bunlar arabayı yola yığanlar yaaa.... Şunu bilir şunu söylerim... Ata arpayı arabaya hakkını verecen..... Ha fazlası zarar....
aykut_1914
26/03/2012, 01:10
abi arkadaş herşeyi bildiğini zannediyoo bırak boşver bunlar arabayı yola yığanlar yaaa.... Şunu bilir şunu söylerim... Ata arpayı arabaya hakkını verecen..... Ha fazlası zarar....
Bunlar?
Arabayı yola yıganlar?
At gözlüğünü bi çıkartsana sen?
ALLAH KİTAP AŞKINA NE BENİMLE İLGİLİ NEDE DİZELLE İLGİLİ BİŞİ YAZMA YOKSA ATILMA SEBEBİM OLUCAKSIN ŞU FORUMDAN!
bi benim mehmet abime yazdıgım birde onun bana yazdığı uslüba bak,birde kendi yazdıgını tart,bıkkınlık geldi senin yazdıklarını okumaktan son 1 haftadır
fiery_hunter
26/03/2012, 01:18
Kamurana razıydık biz ..
Ulan kamuranın bu forumda aranacagı günleride gördük ya :D :D :D helal olsun sana Pantur :D
effect1903
26/03/2012, 09:30
Kubilay burada benim yazdığım Aykut'a karşı birşeyi ispat etmek için yazılmış birşey değildi sadece kendi düşüncemi yazdım ama onun dediği tüketimede katılıyorum doğrudur öyle de yakıyordur ben inanıyorum ama bende kendi fikrimi yazdım. Neyse artık konu daha fazla dağılmasın ve saygı sınırlarını aşmayalım birbirimize karşı, herkesin düşüncesine saygı duymak lazım.
Kubilay burada benim yazdığım Aykut'a karşı birşeyi ispat etmek için yazılmış birşey değildi sadece kendi düşüncemi yazdım ama onun dediği tüketimede katılıyorum doğrudur öyle de yakıyordur ben inanıyorum ama bende kendi fikrimi yazdım. Neyse artık konu daha fazla dağılmasın ve saygı sınırlarını aşmayalım birbirimize karşı, herkesin düşüncesine saygı duymak lazım.
Herkesin düşüncesine ben saygı duyuyorum hocam ancak 2-3 kişi benim düşünceme saygı duymuyo. Konulara şöyle bi bakarsak.
fiery_hunter
26/03/2012, 17:15
şakacı şey seni :)
şakacı şey seni :)
izmirli iki ......... gerisini sen tahmin et. şaka yapıyorum şakacıyım yaa :D hahaha
izmirli iki ......... gerisini sen tahmin et. şaka yapıyorum şakacıyım yaa :D hahaha
son şakasını yaptı ve gitti :laugh000::laugh000::laugh000:
son şakasını yaptı ve gitti :laugh000::laugh000::laugh000:
Haketti ama hakkaten :D
ben dedim ama daha önce Kamuran sakal gibidir kestikçe daha gür çıkar diye :d
fiery_hunter
26/03/2012, 23:56
Can Murat bu Kamuran deildi ya :D ama daha korkunçtu bu gerçek :)
daha GÜR dü işte bu abi :D
engincantan33
27/03/2012, 00:14
ne kamuranı ya o gene ıyıydı... ben boyle ınsan gormedım hayatım boyunca yok boylesı...ama bu kesın gelır ben dıyım...
ben olsam kovulduğum yere bir daha gelmezdim :D
aykut_1914
27/03/2012, 01:58
ah ben şu yorumunu görmeden atılmasaydın keşke
ben olsam kovulduğum yere bir daha gelmezdim :D
o sensin abicim :)
fiery_hunter
27/03/2012, 02:18
boşver Aykut boşver :)
since1453
27/03/2012, 09:19
ilk başlarda bukadar agresif değildi son 2 gün coştu 2 kez uyardım arkadaşı boşu boşuna ban yiycen kapa konuyu dinlemedi
__???__
fiery_hunter
27/03/2012, 14:44
ilk başlarda daha kötüydü ilk msjlarına baksana aracı daha gelmemişken actıgı konuya milleti nasıl tersliyodu