Orijinalini görmek için tıklayınız : Kışlık lastikler
N-ciniir
21/03/2012, 12:01
merhaba arkadaşlar. Malum Türkiye genelinde havalar ısınmaya başladı. Gerçi hala kar altında olan yerler var ama Ankara'da güneşi görmeye başladık. Acaba kışlıkları çıkarmanın vakti gelmiş midir? yoksa beklemeli miyiz? 7 derecenin üstünde kışlık kullanmayın deniyor, gündüzleri 7 nin üstünü gösteriyor hep.
Ne dersiniz?
Ziyaretçi034
21/03/2012, 12:45
gün içerisinde kullanıyorsanız çıkarmanız daha iyi olur sanki, ben sadece sabah ve akşam kullanıyorum. kullandığım saatlerde hava 4-5 derece civarında gezdiği için 1-2 hafta daha bekleyeceğim. nisan başında hava durumuna bakarım artık :)
merhaba arkadaşlar. Malum Türkiye genelinde havalar ısınmaya başladı. Gerçi hala kar altında olan yerler var ama Ankara'da güneşi görmeye başladık. Acaba kışlıkları çıkarmanın vakti gelmiş midir? yoksa beklemeli miyiz? 7 derecenin üstünde kışlık kullanmayın deniyor, gündüzleri 7 nin üstünü gösteriyor hep.
Ne dersiniz?
gün içerisinde kullanıyorsanız çıkarmanız daha iyi olur sanki, ben sadece sabah ve akşam kullanıyorum. kullandığım saatlerde hava 4-5 derece civarında gezdiği için 1-2 hafta daha bekleyeceğim. nisan başında hava durumuna bakarım artık :)
arkadaşlar teknik olarak 7 derece ancak zaman zaman gittiğiniz yerlere yolculuk süresi ve tuzlamadan dolayı bozulan yolları göz önünde bulundurursak.Bence kışlık lastikleri biraz daha bekletelim derim en azından Nisan 15 ' e kadar... Çünkü baharın başındayız ve inanın ben Ankarada bu mevsimde lapa lapa kar yağdığını bilirim. Bence İŞİNİZİ SAĞLAMA ALIN... 20 gün kadar daha sabredin....
bahat yağmurları nedeniyle kış lastikleri yağışlı havalarda kızıklamaya düşmediğinden daha emniyetlidir.
nisanın 2 haftasından itibaren yazlıklara geçmek gerekir.
evet ya bugun öğlen gp yu kullandığımda acayıp bir uğultu sesi yapıyordu lastikler bende bi kaç arkadaşa sordum biraz önce onlar değiştirmişler bile. ama arkadaşların dediği gibi ankarada mart ayının bu günlerinde lapa lapa kar yadığını bende bilirim o yüzden bi kaç hafta daha beleyeceğim.
ben güneşi görünce dayanamadım değiştirdim :)
Ayberk0616
21/03/2012, 17:35
Ben ankaradayım 10 gündür yaz lastiklerimi kullanıyorum hiç bi sıkıntı yok bence yazlıkları takma vakti geldi.Kar yağsa bile kıştaki gibi yerler tutup yollar kapanmaz yağar erir gider
AYTEK AYDIN
21/03/2012, 18:05
ben de hafta başında değiştirdim. artık zamanı geldi.
uLTRa GP
21/03/2012, 18:28
kesinlikle aynı şeyi düşünüyordum ama istanbul 20 derece olduğu için kesin değişiceğim ben az önce gidiyordum üşendim yarın değiştirtcem çünkü hem havalar ısında zaten kar lastikleri arabayı fazla yaktırıyor ve sert olduğu için hem konfor düşük hem sesi normal lasitğime göre daha fazla o yüzden yarın değişicek :thumbs_up2::thumbs_up2:
değiştirdiğim gün kar yağdı araba yerinden zor kalktı :) ama artık kar yağmaz diye umud ediyorum.
N-ciniir
22/03/2012, 11:22
geçen yol üstündeki lastikçinin önünde kuyruk vardı ama sanırım bir 10 gün daha beklemek lazım..