PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : İstanbulda arabamızı kendimiz yıkayabileceğimiz müsait bir yer varmı?

effect1903
16/03/2012, 18:28
Evet arkadaşlar arabamı kendim özenle yıkamak istiyorum, yıkamacıya gidiyorum yıkatıyorum ama istediğim gibi yıkamıyorlar hep leke kalıyor arabamda, direkt kirli arabaya köpüğü sıkıp suyu basıyorlar ama kir tamamen çıkmıyor illaki önce basınçlı su ile kirin akıtılıp sonra el süngeri ile köpüğü silerek temizleyip sonra su olması gerekiyor ama yıkamacılar sanki biraz kolayına kaçıyor gibi arabama fırçada sürdürmüyorum. Düzgün yıkasalar parası neyse vereceğiz ama yıkamıyorlar ki. Bu yüzden kendim özenle yıkamak istiyorum böyle biryer varmı arkadaşlar bildiğiniz?

BeCkS
16/03/2012, 18:56
valla bende bugüne kadar hiç fırça sürdürmedim eski arabama dahil süngerle yıkıyorum ama evimin önünde yıkıyorum saatlerce hem zevk alarak yıkıyorum hemde tertemiz oluyo...

Ziyaretçi034
16/03/2012, 19:08
altunizade total'de self servis yıkama var, 1 liraya köpük 1 liraya su cihazını çalıştırabiliyorsunuz, yoğun saatlerde olmaz ama tenha saatlerde veya gece uğraşılarak temizlik yapılabilir. önce köpük sıkar sonra süngerle güzelce temizliğinizi yapabilirsiniz.

altunizade de marmara oto yıkama var biraz pahallı ama (23 tl) önce köpük sonra tazikli su sonra bir daha köpük, süngerle yıkama ve tekrar tazikli su şeklinde yıkama yapıyorlar. biraz pahallı ama çiçek gibi yapıyorlar :)

peter_tagtgren
16/03/2012, 19:16
Ben de parasında kesinlikle değilim. Aracım kapalı otoparkta ve kendim saatlerce uğraşıyorum yeri geliyor. Bütün stresimi atıyorum :)

effect1903
16/03/2012, 22:40
altunizade total'de self servis yıkama var, 1 liraya köpük 1 liraya su cihazını çalıştırabiliyorsunuz, yoğun saatlerde olmaz ama tenha saatlerde veya gece uğraşılarak temizlik yapılabilir. önce köpük sıkar sonra süngerle güzelce temizliğinizi yapabilirsiniz.

altunizade de marmara oto yıkama var biraz pahallı ama (23 tl) önce köpük sonra tazikli su sonra bir daha köpük, süngerle yıkama ve tekrar tazikli su şeklinde yıkama yapıyorlar. biraz pahallı ama çiçek gibi yapıyorlar :)

Teşekkürler ama avrupa yakasında olursa daha iyi olacak. Memlekette iken evin önünde yıkayabiliyorum heryer müsait ama malum istanbulda zor :( memlekette iken bende titizce istediğim gibi yıkayıp cilalıyordum.

armi
16/03/2012, 23:22

Tam aradığım şeyi söyledin dostum. Konuyu açan arkadaşa da teşekkürler :d

kara kız
17/03/2012, 00:20
araç yıkamak bir santtır..benım kendıme ait bahçem var kafama göre takılıp saatlerimi geçirebiliyorum..bu arada ben tam bir sanatçıyım...

Ziyaretçi034
17/03/2012, 00:40
Teşekkürler ama avrupa yakasında olursa daha iyi olacak. Memlekette iken evin önünde yıkayabiliyorum heryer müsait ama malum istanbulda zor :( memlekette iken bende titizce istediğim gibi yıkayıp cilalıyordum.

sanırım total istasyonlarının hepsinde self servis yıkama hizmeyi mevcut (1,5 sene önce fatsa'da total istasyonunda görmüştüm ilk defa) oturduğun semtin çevresindeki total istasyonlarına göz at derim, belki onlarda bu sisteme geçmiştir

berko
17/03/2012, 02:02
benim arabaya fırça sürülmedi bende yıkama konusunda sıkıntılar çekiyorum hafta sonları kullandığımdan genelde arabanın üstü sadece toz oluyor araba çok kirlenince mecburen yıkamacıya gidip başında durup böyle böyle yap diyorum onlarda soğolsunlar hallediyorlar

skystar37
17/03/2012, 02:35
Küçükçekmece Cennet mahallesi çevresine yakın iseniz Yeşilova BP istasyonunda akşam saat 19:00 dan sonra yıkamacılar geliyor genelde minibüs ve ticarilere yıkama yapıyorlar ama gelen herkese yine aynı ücrete yıkama hizmeti veriyorlar. Ben gidiyorum sadece su tutturuyorum sonra bir kovaya şampuanımı döküp süngerim ile bir güzel yıkıyorum sonra onlar duruluyor kurulama kısmında da yardımcı oluyor ortalama 45dk alıyor aracı yıkamam giderken 5 lira normal yıkama ücretini birde yardımcı olan arkadaşa 1-2 bahşiş veriyorum.

34ozkankurtuldu34
17/03/2012, 03:42
aynen bende o. bp.de. yikiyorum on numara oluyor. onlar yikiyor ben birami iciyorum benzinlikte birafa var on numara yikiyorlar birayi fazla kacirinca bahşişte fazla oluyor : ))

effect1903
18/03/2012, 03:14
Bugün arabamı yine mecburen yıkamacıya götürdüm, baktım diğer araçlarda fırça kullanıyor arkadaşa rica ettim ben fırça sürdürmüyorum bagajımda kendi yıkama pedim var onunla yaparmısın diye :) sağolsun kırmadı yaptı tam istediğim gibi omuyor tabi titizliğimden ama yinede gıcır gıcır oldu sayılır. Biryer keşfederim inşallah kendim yıkamak için.

effect1903
19/03/2012, 11:27
benzinlikte otomatik yıkamaya sokuyorum hep. Kendim yıkamayı hiç beceremiyorum. Otomatik yıkama boyaya çokmu zararlı ?

Yavuz ben fırça değdirmiyorum sen otomatik yıkamaya mı giriyorsun :) sakın girme zamanla kılcal çizikleri görmeye başlarsın, fırçada sürdürme mümkünse yıkama pedini al benim gibi yap...

BeCkS
19/03/2012, 13:29
benzinlikte otomatik yıkamaya sokuyorum hep. Kendim yıkamayı hiç beceremiyorum. Otomatik yıkama boyaya çokmu zararlı ? yavuz boyaya zarar veririsin arabanın boyası günden güne hem matlaşır hemde çizikleri yavaş yavaş ciddi şekilde farketmye başlarsın....

skystar37
19/03/2012, 16:23
aynen bende o. bp.de. yikiyorum on numara oluyor. onlar yikiyor ben birami iciyorum benzinlikte birafa var on numara yikiyorlar birayi fazla kacirinca bahşişte fazla oluyor : ))
Bir akşam buluşalım beraber yıkayıp çekerim kafaları :)

Mr.Freeze
19/03/2012, 16:52
Bir akşam buluşalım beraber yıkayıp çekerim kafaları :)

Bana da haber verin

Ziyaretci036
19/03/2012, 17:09
aynen bende o. Bp.de. Yikiyorum on numara oluyor. Onlar yikiyor ben birami iciyorum benzinlikte birafa var on numara yikiyorlar birayi fazla kacirinca bahşişte fazla oluyor : ))
bende gelirim :)

can-asan
19/03/2012, 20:47
full istasyonlarında yakıt alana köpüklü yıkamayı 1 tl yapıyorlar. köpüğü sıkıyor, öbür arabaya su veya köpük sıkarken hızlıca süngerimle kendim yıkıyorum, sonra su sıkıyor dışarda kuruluyorum. hem pratik hem ucuz :)

uraaal
19/03/2012, 22:03
Evet arkadaşlar arabamı kendim özenle yıkamak istiyorum, yıkamacıya gidiyorum yıkatıyorum ama istediğim gibi yıkamıyorlar hep leke kalıyor arabamda, direkt kirli arabaya köpüğü sıkıp suyu basıyorlar ama kir tamamen çıkmıyor illaki önce basınçlı su ile kirin akıtılıp sonra el süngeri ile köpüğü silerek temizleyip sonra su olması gerekiyor ama yıkamacılar sanki biraz kolayına kaçıyor gibi arabama fırçada sürdürmüyorum. Düzgün yıkasalar parası neyse vereceğiz ama yıkamıyorlar ki. Bu yüzden kendim özenle yıkamak istiyorum böyle biryer varmı arkadaşlar bildiğiniz?
bence maslak otosanayi içinde meguiars mevcut 20 tl olması lazımdı cilalı yıkama bir kere yıkatın daha sonra kendiniz elinizi vurmak istemeyeceksiniz tamamen pedlerle yıkıyorlar aracı yanlız soyle bir tüyo sabah erken randevu alırsanız aksam 5 gibi yıkatırsınız aracı ancak ama bir süre sonra tanısınca daha rahat olabiliyor :D

yavuzselim
19/03/2012, 23:22
Yavuz ben fırça değdirmiyorum sen otomatik yıkamaya mı giriyorsun :) sakın girme zamanla kılcal çizikleri görmeye başlarsın, fırçada sürdürme mümkünse yıkama pedini al benim gibi yap...

kendim çeşmeye gidip fırçayla yıkamaya çalışıyorum fırçayla bile yıkayamıyom araba kuruyunca kirler belli oluyor. Benim yıkama dersi almam lazım video filan olsa keşke :) önümüzdeki ay pasta cilaya sokucam aracımı. Ondan sonra bende fırçasız yıkama yapmaya başlarım.

acRep
19/03/2012, 23:51
Bp-Yücel petrol buluşması Heee :)

effect1903
19/03/2012, 23:58
Aslında forumumuza özel bir yer olsa keşke, her üye cüzi bir ücret karşılığnda aracını kendisi gönlüne göre yıkasa hem buluşma tanışmada olurdu... Misal; Grandepuntotr üyelerine özel buluşma ve araç temizlik merkezi :)

skystar37
20/03/2012, 00:22
Valla o konuda bir yer bulabilmek zor sonuçta bizler keyfe keder zaman harcayacağız ancak aynı zamanda orası işte yapabilmeli dolayısıyla en güzeli herkes elini cebine atsın kendimize yıkamacı açalım :)

skystar37
20/03/2012, 00:23
Bp-Yücel petrol buluşması Heee :)

Valla hafta içi yada haftasonu (cuma-ctesi) bir akşam yapalım ancak havaların yağmurludan güneşliye döndüğü zaman olmasın birde mümkün mertebe oldukça geç saatte olsun malum minibüsçülerden dolayı bize yer ayırmazlar..

acRep
20/03/2012, 00:30
Valla hafta içi yada haftasonu (cuma-ctesi) bir akşam yapalım ancak havaların yağmurludan güneşliye döndüğü zaman olmasın birde mümkün mertebe oldukça geç saatte olsun malum minibüsçülerden dolayı bize yer ayırmazlar..

Olur abi zaten bu mazot zamnlarından dolayı 15-20 günde bir anca aracım pisleniyor :D ayarlayıp bigün buluşalım Özkan abi , Kunt abi , Mitoo gökay , sen , ben yaparız bi yıkama yağlama :)

yavuzselim
20/03/2012, 01:59
istanbul beylikdüzünde yeşillik bir alanda çeşme var araçlarımızı yıkamaya hepinizi beklerim :D

izoci
20/03/2012, 22:25
Meguiars Wash&Wax alın yıkayın üstüne NXT atın buluşmada :)

skystar37
21/03/2012, 11:14
Meguiars Wash&Wax alın yıkayın üstüne NXT atın buluşmada :)

Oğuzum zaten onunla yıkıyorum eldivende var ama gel görki ben hala arabaya polish yapmadım havalar güzelleşsin senin verdiği reçeteyi yapacağım bakalım nasıl olacak.

effect1903
17/04/2012, 15:35
sanırım total istasyonlarının hepsinde self servis yıkama hizmeyi mevcut (1,5 sene önce fatsa'da total istasyonunda görmüştüm ilk defa) oturduğun semtin çevresindeki total istasyonlarına göz at derim, belki onlarda bu sisteme geçmiştir

Sonunda buldum :) bana yakın bir total istasyonunda kendim yıkayabiliyorum artık arabamı, yardım için teşekkürler.

pintogunes
17/04/2012, 18:02
biz burda 4-5 araç birleşiyoruz kuaförü olan bi arkadaşım var iç dış 20liraya yıkıyor..biz 15lira veriyoruz araç başı tabancasıydı süpürge makinesiydi şampunıydı kendi arabamızı kendimiz yıkıyoruz..gölge çıkıncada kuaför önüünde cila atıyoruz..1kat nxt sonra yıkatıp 2.kat nxt onun üstüne arexons hızlı cila oda çift kat hijyen :)

Budweiser
13/11/2012, 14:40
Sonunda buldum :) bana yakın bir total istasyonunda kendim yıkayabiliyorum artık arabamı, yardım için teşekkürler.

Nerde buldun abi banada söylesene :( Dün Libadiye Opetteki yıkamacılara tekme tokat giriyodum...

Sparco34
13/11/2012, 19:11
üsküdar da libadiyede caddesinde full istasyonu var istersen yıkabilirsin :d
veya arkadaşım yıkamacı gel bedava detaylı temiz yaptırım :)
veya 1 acık 1 kapalı otoparkım var :D birin sec

Ziyaretçi034
13/11/2012, 19:25
Nerde buldun abi banada söylesene :( Dün Libadiye Opetteki yıkamacılara tekme tokat giriyodum...

libadiyeye kadar geldiysen altunizade total'de makineler var, 1 lira köpük 1 lira tazikli su. taksiciler felan kendi yıkıyor hep, akşam ve sabah erken saatlerde genelde boş oluyor, rahat rahat yıkayabilirsin

fhmnl
13/11/2012, 20:31
kendim çeşmeye gidip fırçayla yıkamaya çalışıyorum fırçayla bile yıkayamıyom araba kuruyunca kirler belli oluyor. Benim yıkama dersi almam lazım video filan olsa keşke :) önümüzdeki ay pasta cilaya sokucam aracımı. Ondan sonra bende fırçasız yıkama yapmaya başlarım.

saati 50 tl ye ders verilir :)

effect1903
13/11/2012, 20:44

Ben avrupa yakasındayım Kaan, dolayısıyla gittiğim yerde burada ki bir total istasyonu. O taraflarda bilen arkadaşlar yazmışlar zaten, hadi kolay gelsin.

Budweiser
14/11/2012, 12:43

Ya kanka yıkatma değil oturup benim tazyikli su ve kendi şampuanımla oturup yıkamam lazım.
arkadaşının mekanıda olmaz ayıptır ben her hafta gelip yıkamam lazım :D

libadiyeye kadar geldiysen altunizade total'de makineler var, 1 lira köpük 1 lira tazikli su. taksiciler felan kendi yıkıyor hep, akşam ve sabah erken saatlerde genelde boş oluyor, rahat rahat yıkayabilirsin

İşte bu mantıklı ama daha yakınlarda var mı bu tarz yer tam aradığım şey bu. Şöyle kadıköy Bostancı arasında çünkü libadiyeden göztepeye gelene kadar araba epey kirlendi bide ona sövmüştüm.

Ziyaretçi034
14/11/2012, 12:54
Ya kanka yıkatma değil oturup benim tazyikli su ve kendi şampuanımla oturup yıkamam lazım.
arkadaşının mekanıda olmaz ayıptır ben her hafta gelip yıkamam lazım :D

İşte bu mantıklı ama daha yakınlarda var mı bu tarz yer tam aradığım şey bu. Şöyle kadıköy Bostancı arasında çünkü libadiyeden göztepeye gelene kadar araba epey kirlendi bide ona sövmüştüm.

sende bostancı civarında ki total istasyonlarına bi bak, bütün total istasyonlarında böyle bir hizmet var sanırım

Budweiser
14/11/2012, 13:04
Tamamdır teşekkür ettim bakayım.

Ziyaretci032
14/11/2012, 16:36

kanka kapalı otoparkta priz falan var mı? elektrik kullanılıyosa pasta cila için güzel bi mekan olabilir :D