PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Ses ve izalasyon ?

motor delisi
13/03/2012, 10:12
Arkadaşlar günaydın herkese :)

Dün gece saat gece 10-11 arası fatihten başak şehire ordanda tekrar fatihe dönuyordum bilerek çıktım öylesine yağışlı havalarda hız yapılmaz biliyorum tabiki fakat puntişimle eco tuşu açıkken dönüşte başakşehir aksaray çevreyolundan gelıyordum ve 160 km hızı hatta daha fazlasını gördüm araçta maşallah ne kayma ne savrulma hiç bişey yok fakat klimayı kapadım müziği kıstım motor standart sesinde fakat rüzgar sesinin her geçen gün arttığını hissettim 5 ay önce grande puntom vardı şuanki evo dan daha sessizdi ondada 140 150 km hıza ulaşmıştım benimkinde biraz abartı gibi geldi ve gece inanın uyuyamadım resmen tribe girdim uzun yola gitsek kafa bırakmaz bu araba diye :) Size asıl sorum şu biliyorum herkesde var bu sorun ama bendeki biraz fazla gibi sanki ve ben dışarda veya yetkili serviste ses izalasyonu yaptırarak bu sesi azaltamazmıyım yada yok edemezmiyim rüzgar alsın istemiyorum çünkü hep hızlı gidiyorum ve sesten yana problemim var sanki cam aralık içeri rüzgar giriyor cam açıkmı kapalımı belli değil, birde bu izalasyon olayı sizce nekadara patlar ücreti nedir yaptıran varmı aramızda bilgilendirirseniz sevinirim.

Bu arada 1.4 fire ( üstelik dualogıc ) gitmiyor diyenlere bidakine video çekeceğim yanıma birini daha alıp sol şeritte audi a4 den yol isteyen bir puntomuz var audiyi selektör manyağı yaptım :D ve klasik kasa astra ile kapıştım resmen parçaladım :kewlpics:

fiatgoztepeoto
13/03/2012, 12:15
Fıat servisi olarak biz size izolasyon hizmeti(alt) sunabilriz. ücretini de telefonla alabilrisiniz.216 566 91 50 BEYZA

lektonstar17
13/03/2012, 12:18
Fıat servisi olarak biz size izolasyon hizmeti(alt) sunabilriz. ücretini de telefonla alabilrisiniz.216 566 91 50 BEYZA

Ses izolasyonu için yapılan işlemler nelerdir yazabilir misiniz ?

motor delisi
13/03/2012, 12:22
Ses izolasyonu için yapılan işlemler nelerdir yazabilir misiniz ?
hocam bide senin araç dizel seninki kesin ister :) izalasyonlu tadından yenmez valla bravo gibi evo muz olur.

lektonstar17
13/03/2012, 12:31
Valla harika olur .Bazen benimde kulağım gidiyo rüzgar ve motor sesine , az daha sessiz olsa süper olur.Ama şimdi yaptıralım desek dünya para isticekler. Gerçi Göztepe servis iyi bi servis, bir kere gittim memnun kaldım,sağolsunlar ilgileniyolar.Ama fiyat ne isterler bilemiyorum.

armi
13/03/2012, 12:32
Aynı dertten bende muzdaribim dostum ama profesyonel anlamda böyle uygulama yapan bir yer bulamadım maalesef. Olsa direk yaptıracam aslında.

Zibart'ta var buna benzer bir uygulama ama çok verimli olacağını sanmıyorum çünküaracın dış kısmından zift benzeri bir uygulama yapılıyor. Yaptıran arkadaşlarımız çok da memnun değiller açıkçası.

Belki oto döşemeciler bu işe girerler ama onlarda ne kadar başarılı olur, paramızı çöpe mi atarız tam bir muamma. İşimiz zor yani.

Eğer uygulama yapacak yer bulursanız bana da haber verin beraber gidelim.

motor delisi
13/03/2012, 12:40
Fiat Göztepe servisi 369 TL fiyat verdi Göztepeservisi yada herhangi bi servis bize şöyle bir kıyak yapsa hem forum üyesi hem kalabalık 5 6 kişi bi grup indirimi sağlasa süper olurdu dimi arkadaşlar :) Grup indirimi lafına şimdi espri yapanlar olmasın sakın :ban?: :D

lektonstar17
13/03/2012, 12:54
Grup olarak gidilebilir ,belki inerler fiyattan.

lektonstar17
13/03/2012, 12:54
Fiat Göztepe servisi 369 TL fiyat verdi Göztepeservisi yada herhangi bi servis bize şöyle bir kıyak yapsa hem forum üyesi hem kalabalık 5 6 kişi bi grup indirimi sağlasa süper olurdu dimi arkadaşlar :) Grup indirimi lafına şimdi espri yapanlar olmasın sakın :ban?: :D

Peki ne işlemler yapılıyormuş anlattılar mı ?

motor delisi
13/03/2012, 12:58
Peki ne işlemler yapılıyormuş anlattılar mı ?
SES SEVİYESİNİ DÜŞÜREN ARACI DARBE VE PASLANMAYA KARŞI KORUYAN BİR YÖNTEM .SU BAZLI BİR ÜRÜNLE YAPILIYOR. DAVLUMBAZLAR SÖKÜLÜYOR ARAÇ ALTI YIKANIYOR KURULANIYOR İZOLASYON MASKELEME YAPILIYOR.

Aynen bana söyledikleri bu eğer güzel bi indirim olursa neden yaptırmayalım :)

effect1903
13/03/2012, 13:06
Bu sistem zaten hemen hemen bütün firmaların uyguladığı standart sistem, ses konusunda ciddi bir iyileşme olacağını sanmıyorum genelde aracın altını darbelere ve paslanmaya karşı koruyan bir sistem. Ciddi anlamda iyileşme sağlanabilmesi için komple koltukların sökülerek aracın tüm tabanına, bagaj kapağı dahil bagaj havuzuna, direklere, lastikler sökülerek davlumbazlara, motor bölümüne ve mümkün olabilirse tavan dahil bir izolasyon yapılmadıkça istediğiniz oranda bir iyileşme olmaz. ama bu tam bir izolasyon tabi yinede araç altına ve davlumbazlara yapılacak işlem ilede bir miktar fayda sağlanabilir. Ama asıl şikayet rüzgar ve motor sesi ise motor bölümü ve kapi içi ve kapi fitillerine yapılacak işlem ilede sonuç alınabilir.. Benimde uzun süredir aklımda olan bir proje ama bakalım ne zaman yaparım yada yaptırırım :)

lektonstar17
13/03/2012, 13:08
Bu işlemi yaptırıp pek bi fark görmeyenler var. yaptırma konusunda pek emin değilim.

motor delisi
13/03/2012, 13:09
Bu sistem zaten hemen hemen bütün firmaların uyguladığı standart sistem, ses konusunda ciddi bir iyileşme olacağını sanmıyorum genelde aracın altını darbelere ve paslanmaya karşı koruyan bir sistem. Ciddi anlamda iyileşme sağlanabilmesi için komple koltukların sökülerek aracın tüm tabanına, bagaj kapağı dahil bagaj havuzuna, direklere, lastikler sökülerek davlumbazlara, motor bölümüne ve mümkün olabilirse tavan dahil bir izolasyon yapılmadıkça istediğiniz oranda bir iyileşme olmaz. ama bu tam bir izolasyon tabi yinede araç altına ve davlumbazlara yapılacak işlem ilede bir miktar fayda sağlanabilir. Ama asıl şikayet rüzgar ve motor sesi ise motor bölümü ve kapi içi ve kapi fitillerine yapılacak işlem ilede sonuç alınabilir.. Benimde uzun süredir aklımda olan bir proje ama bakalım ne zaman yaparım yada yaptırırım :)

Bu işlemi yaptırıp pek bi fark görmeyenler var. yaptırma konusunda pek emin değilim.
Cumartesi bursaya gitmezsem eğer sabahtan fırat otoda olacağım ve birde ordakilere bu durumu anlatıcam eğer böyle bi sistem yapabilirlerse buraya yazarım ve sizi bilgilendiririm

lektonstar17
13/03/2012, 13:16
Mehmet arkadaşımıza katılıyorum.Asıl önemli olan motordan ve kapılardan gelen sesi kesmek . Bunun için bazı yerler kapı içlerine izolasyon malzemesi koyuyor ayrıca koltukları söküp zemine ısıtılarak yapıştırılan bi malzeme yerleştiriyolar.Bu işlem çok daha etkili oluyor ama fiyat artıyor tabiki.

motor delisi
13/03/2012, 13:20
Mehmet arkadaşımıza katılıyorum.Asıl önemli olan motordan ve kapılardan gelen sesi kesmek . Bunun için bazı yerler kapı içlerine izolasyon malzemesi koyuyor ayrıca koltukları söküp zemine ısıtılarak yapıştırılan bi malzeme yerleştiriyolar.Bu işlem çok daha etkili oluyor ama fiyat artıyor tabiki.
Bu işlemin fiyatını alıcam bu hafta buraya açıklarım
baktıkki servisler yapmyıor arabamı böyle yaparım bende :D
https://img530.imageshack.us/img530/4042/24gc4.jpg (https://imageshack.us/photo/my-images/530/24gc4.jpg/)

effect1903
13/03/2012, 14:19
Bu yazdığım işlemleri kendim yapmayı planlıyorum, evet zor bir işlem el yatkınlığı isteyen bir iş, boş vakit gerekiyor bu işlemi yapabilmek için ama ciddi olarak düşünüyorum yapmayı. Sen bir sor bakalım Berk senden haber bekliyoruz :)

armi
13/03/2012, 14:34
SES SEVİYESİNİ DÜŞÜREN ARACI DARBE VE PASLANMAYA KARŞI KORUYAN BİR YÖNTEM .SU BAZLI BİR ÜRÜNLE YAPILIYOR. DAVLUMBAZLAR SÖKÜLÜYOR ARAÇ ALTI YIKANIYOR KURULANIYOR İZOLASYON MASKELEME YAPILIYOR.

Aynen bana söyledikleri bu eğer güzel bi indirim olursa neden yaptırmayalım :)

Dostum Ziebart'ta falan yapılan işleme benzer bir işlem bu da. Fakat benim istediğim bu değil.

Bizim araçların gürültülü olmasının asıl nedeni, araçta hiç yalıtım malzemesinin olmaması. Keçe tarzı bir malzeme bizim araçlarda fabrika çıkışı pek kullanılmamış. Bu yüzden araçlarımızın çamurluk, tekerlek ve kapı kısımlarından oldukça fazla ses alıyor.

Dikkat ederseniz araçlarımızdaki motor sesi çok rahatsız edici değil, rahatsız edici olan kısım yol sesi ve uğultusu.

Dolayısıyla bu dediğim keçe tarzı bir uygulama sonrası Fırat Oto'da yapılan uygulama da eklenirse fayda getireceğini ama tek başına çok fazla bir işe yarayacağını düşünmüyorum.

motor delisi
13/03/2012, 18:04
ziebart bu sistem için 600tl dedi altına kaucuk kaplyolar sadece hiç gerek yok buna :) birebir konuşup motor kapı ve bagaj kısmını kaplamaları şart

xvlkn
13/03/2012, 18:13
Bende ses konusunda oldukca hassas bırı olarak aracın altını onların tabırıyle alt koruma olayını yaptırdım. Tabıkı cok fark yok ama yuzde 10-20 falan tesır edıyo en azından yo ltıtresımını kesıyo dıyebılırım

motor delisi
13/03/2012, 18:17
Bende ses konusunda oldukca hassas bırı olarak aracın altını onların tabırıyle alt koruma olayını yaptırdım. Tabıkı cok fark yok ama yuzde 10-20 falan tesır edıyo en azından yo ltıtresımını kesıyo dıyebılırım
nekadara ve nerde yaptırdınız acaba ?

xvlkn
13/03/2012, 22:08
nekadara ve nerde yaptırdınız acaba ?

200 liraya birmot-zincirlikuyuda

Ziyaretçi034
13/03/2012, 22:32
kapı içlerine yapıştırılabilen yalıtım malzemesi var, opel forumundan takip ettiğim kadarıyla yapıştırılabilen ( kapı içleri, bagaj v.s.) her yere uygulanabiliyor muazzam bir yalıtım kabiliyetine sahipmiş. biraz araştırdım bituself denen bir malzeme, google'da araştırma yapınca uygulama yapan herkesin memnun kaldığını gördüm

srkaradag
13/03/2012, 22:55
D sınıfı araç almak lazım

motor delisi
13/03/2012, 23:24
kapı içlerine yapıştırılabilen yalıtım malzemesi var, opel forumundan takip ettiğim kadarıyla yapıştırılabilen ( kapı içleri, bagaj v.s.) her yere uygulanabiliyor muazzam bir yalıtım kabiliyetine sahipmiş. biraz araştırdım bituself denen bir malzeme, google'da araştırma yapınca uygulama yapan herkesin memnun kaldığını gördüm
vaay süper bilgi bu peki bu işlemi yapan biyer varmı ? bu malzemeleri ben alsamdakendi arabamı sökemem asla :D

D sınıfı araç almak lazım
para :)

The End
14/03/2012, 00:58
Çok güzel bir konu. Takipteyim. Teşekkürler Mert

kartal3520
14/03/2012, 03:32
ImageShack® - Online Photo and Video Hosting (https://imageshack.us/photo/my-images/819/img1473lt.jpg/)
Şu siteye bir bakın; vatandaş aracını komple yalıtım yapmış,ama aracın her tarafı sökülmüş.Yeni bir araç için açıkçası ben cesaret edemem.

motor delisi
14/03/2012, 10:13
ImageShack® - Online Photo and Video Hosting (https://imageshack.us/photo/my-images/819/img1473lt.jpg/)
Şu siteye bir bakın; vatandaş aracını komple yalıtım yapmış,ama aracın her tarafı sökülmüş.Yeni bir araç için açıkçası ben cesaret edemem.
bukadar detaylı bir yalıtıma gerek yok alt kısımları dıştan arabanın altını kaucuk nemli birşeyle kaplıyolar koltukları sökmuyorlar artık 150 200 tl arası masrafı var ve puntolar için motor kısmı ve kapılar önemli kapıları bende kımseye söktürmem fakat yetkili servis bu işi garanti dışı kalmadan yapacağına eminim

motor delisi
14/03/2012, 12:33
Göztepe fiat bayi nin verdiği fiyat 320 TL arkadaşlar,

YAPILAN ALT İZOLASYON İÇERİ GİREN SESİ 3 DESİBEL ORANINDA AZALTIYORMUŞ VE BİRDE KOZMETİK SETİ HEDİYE EDİYORLARMIŞ. :)

Yagmuradam
14/03/2012, 12:53
Ben kendim eski aracımda yapmıştım. Sadece kapılara uygulamam bile ciddi oranda fark etmişti. Kapı içlerindeki kapağı kaldırıp keçe yapıştırmıştım. Açmışken kolonları da güncelledim o ayrı..

Linea için o tarz bir işlem yapmadım. Belki havalar ısınınca el atarım.
Ayrıca cila aldım baya miktar. Yakında araca uygulayacağım. Buluşma tarzında bir organizasyonda isteyen arkadaşlarla cila (autoglym express wax , srp ve Radiant Wax) uygulayabiliriz.

gorkem kaan
14/03/2012, 12:53
ben birmotta yaptırmıştım alt izolasyon diye geçiyor içeriye seste bariz bi değişiklik olmaz öyle büyük şeyler beklemeyin derim.

emrahisilti
14/03/2012, 15:49
ben olsam yaptırmam, göztepe otodan hiç yaptırmam.

fatihhhh
14/03/2012, 15:56
ilk arabam broadway dı.
2. ve şimdiye kadar kullandığım en iyi araç grande punto idi.
aracı kullanır kullanmaz 2 şey dikkatimi çekmişti.
bunların bir yol sesiydi.
modern bir araç kullanıyordum ve bu kadar fazla yol sesi alması beni müthiç hayal kırıklığına uğratmıştı.
2007 den beri yol sesinden nefret ederim.
etkili bir yöntem olduğuna inanmadığımdan bu konuda hiç bir şey yapmadım.
etkili bir yöntem bulunursa parası mühim değil hemen yaptırırım.
camlar mesela, pimapen camları gibi çift tabakalı olsa çok faydası olurdu.
üreticiler bu açıdan düşünmüşlermidir acaba?
bi video izlemiştim.
bir amerikan arabası camı çaık şekilde rock mizk yapan bir grubun etrafında dolaşıyordu.
camları kapattığı anda o müthiş gürültü bıçak gibi kesilmişti.
internettte hala vardıır bu video.
o tarz bi izolasyon çok etkili olurdu.

kara kız
14/03/2012, 16:03
ben kendi aracımın tüm kapı içlerini,bagaj havuzunu,bagaj kapagını,bagaj duvarlarını,arka camurluk boşluklarını,stepne yuvasını, arka koltuk altını,orta direklerin ve kapı eşiklerinin altını kece ile kapladım...müzik sesisnde mukemmel bır kalıte artısı kapı içi zırıltılar,depo doluyken gelen lakur lukur ses ve en onemlısı asfalt sesinde buyuk oranda azalma oldu..alt tarafında yapılması gerekıyor ama zaman bulum koltukları sokme işine giremiyorum işin gerceği.ben bu işlemi yapalı 2 seneye yaklasmakta..sunuda soylemekte fayda var yuksek hızlardakı ruzgar sesinin %80nini kapı ayarları ile halledebilirsiniz.aracınızın arka kısmından kapılara baktığınızda merdiven seklınde olması gerekmekte..yani ön camurluğun bitimi on kapınızın başlangıç yerinin ustunde olmak zorunda.aynı sekılde de on kapınızın bitim yerinin arka kapı başlangıç yerinin uzerinde olması gerekmekteki yuksek hızlarda ruzgaın kapı boşluklarına girip ses yapmaması lazım..yol sesine gelirsek ön davlumbaz altına yanı camurluk boşluğuna köpuk sıkılmadıkca sesi kesmenızin imkanı yok..davlumbaz malzemesini halı flex tarzı bır seyle kaplayabılırsenız ornek ford mondeo ve eskı kasa focuslarda olduğu gibi yol sesinin buyuk bır kısmını kesmıs olursunuz..son olorakta dikiz aynasının çok buyuk ve airodinamık olmayısı ruzgar sesini surucu tarafından cok duyulmasına neden olmakta..bu arada benım kendı aracım en sessiz puntolardan birisi baska bır puntoya bındığımde aradakı farkı anlayabılıyorum..ama zamanla kulak onada alışıyor ve sesler duymaya başlıyor insan..

egesengun
14/03/2012, 19:11
Ben aracımın ön kapılarına yaptırdım Würth izolasyon. Kendiniz de yapabilirsiniz eliniz yatkınsa. 150 ile gece TEM orta şeritte giderkenki ses oranında 6.4 dB azalma sağladım. Şimdi arka kapılara ve tabana uygulama yapacağım. Biraz tuzlu, ön kapıların sadece yalıtım malzemesi 260 lira. Ön kapıların fotolarını koyuyorum...

egesengun
14/03/2012, 19:13
İzolasyon hem iç hem dış yapılmıştır. Yani 2 kat Würth var. Kapıların kapanmasının ve tokluğunun Mercedes'ten farkı kalmadı. (2010 E320 ile kıyaslıyorum kullandığım için). Devam fotolarını da koyacağım yaptıkça.

motor delisi
14/03/2012, 19:26
Bunları yetkili serviste yaptıramazmıyım herkes kendi yapıyorda ben yapamam gibi :)

effect1903
14/03/2012, 20:51
Böyle bir uygulamayı ileride müsait bir zamanda bende yapmayı düşünüyorum bakalım yaparsam burada paylaşacağım sizlerle :)