PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Yeri burası mıdır bilmiyorum ama ÇOK ACİL bir şekilde yardıma ihtiyacım var

aykut_1914
13/03/2012, 01:47
Abiler,ablalar kardeşler, çok ama çok acil yardım ve öneri ihtiyacım var.
Konuyu kısaca şöle açıklamam gerekirse : Çok yakın bir arkadaşımın telefon numarası ile , başka bir insana ağza alınmıycak kelimeler ile birlikte birine mesaj atılmış ve bu insan bizim yüz yüze baktıgımız bir insan. Bize sürekli gelip siz attınız demekte,ama attıgını iddaa ettiği kişiye sordugumuzda (benim yakın arkadaşım olan) yemin billah ediyor bu mesajı ben atmadım diye. Kendisine çok güvenirim dinine bağlı insanlar ailecek. Hatta mesaj atmayı bırakın,mesaj attıgı iddaa edilen kişinin telefon numarasını bile 1 kere dahi tuşlamadıgını belirtiyor.

Kafamızda kendisine bir oyun planlandıgı düşüncesi var. Böyle bir olayı inetrnetten yapmak mümkün müdür??? Mesela gönderen kısmına "ahmet " yazıp bu ahmetin numarasını kullanıp mesaj atmış gibi göstertebilir miyiz????
çok acil yardım ve önerilere ihtiyacım var arkadaşlar çok

Misafir047
13/03/2012, 01:48
boyle bişey olması imkansız bence

aykut_1914
13/03/2012, 01:50
şölede birşeye tanık oldum bugün. Bu yakın arkadşımın abisi kardeşine iftira atıldıgını iddaa ediyor. Kendisi amerikada bilgisayar mühendisi ve internetten bir program kullandıgını söledi benim numaramı aldı bak simdi dedi kardeşimin telefonunu eline al ve sadece izle dedi. 5 dakika sonra gözlerime inanamadım,tüylerim diken diken oldu,çünkü arkadaşımın telefonunun ekranında resmen "Aykut BODUR" arıyor yazıyordu ama o sırada telefonum benim önümde masamda ölece duruyordu.. Böle birşeyler mümkün mü arkadaşlar nasıl oluyor,noluyor?

GP COSKUN
13/03/2012, 01:50
bencede internet üzerinden böyle bir şey yapılması zor

SteinGP
13/03/2012, 01:53
abi o dediğin iş biraz zor sanki aykut.hani senin arkadaş tuvaletteyken filan biri alıp atmış olmasın?

StrawBeeRy
13/03/2012, 01:54
vay arkadaş teknolojiyi art niyetli kullananlardan çekiceğimiz var adamı tribe sokuyorlar

aykut_1914
13/03/2012, 02:08
abi o dediğin iş biraz zor sanki aykut.hani senin arkadaş tuvaletteyken filan biri alıp atmış olmasın?

düşündük,düşünmedik değil,mesajlar kasım aralık arası sürekli halde atılmış

tayfux
13/03/2012, 02:08
bence mümkün olabilir teknoloji o kadar gelişti ki hiç şaşırmam..şöyle bir durum var firmalar kamanyalarını bizlere bildirmek için mesaj gönderiyorlar telefon numaraları kayıtlı olmadığı halde ekranda isimleri çıkıyor bu nasıl oluyor?

rbcn
13/03/2012, 02:09
internet üzerinden 10 sene önce yapardık böyle birşey istediğin isimle istediğin numaraya mesaj atabiliyorsun ister ahmet yaz ister EGM ister POLİS 140 karakter hakkın var mesaj orjinal olarak gidiyor

aykut_1914
13/03/2012, 02:09
vay arkadaş teknolojiyi art niyetli kullananlardan çekiceğimiz var adamı tribe sokuyorlar

2.yazdıgım mesaj ne demek biliyor musun dostum??? telefon numarımızı 1 kere gören adam hayatımızı karartabilir demek

aykut_1914
13/03/2012, 02:10
peki şöle birşey okudum az önce bu mümkün müdür?
yaptık diyenler var çünkü..
Atıyorum öle bir yazıyor ki telefon numarası değilde,mesela mesajın gönderen kısmında "il emniyet müdürlüğü " yazıp alt kısmında mesajı yazmak?

yani alıcı telefonuna baktıgında,gönderen ibaresinde orda yazılanı yani il emniyet i görücek

SteinGP
13/03/2012, 02:15
abi nedir nasıldır bilmemne,millet işi gücü bırakmış böyle şeylerlemi uğraşıyor ya?aykut yapanı bulursanız giderken benide götürün be abi lütfen..

takres
13/03/2012, 02:20
bence mümkün olabilir teknoloji o kadar gelişti ki hiç şaşırmam..şöyle bir durum var firmalar kamanyalarını bizlere bildirmek için mesaj gönderiyorlar telefon numaraları kayıtlı olmadığı halde ekranda isimleri çıkıyor bu nasıl oluyor?

ama onlar mesaj attığında numara çıkmıyor hocam...

aykut_1914
13/03/2012, 02:22
internet üzerinden 10 sene önce yapardık böyle birşey istediğin isimle istediğin numaraya mesaj atabiliyorsun ister ahmet yaz ister EGM ister POLİS 140 karakter hakkın var mesaj orjinal olarak gidiyor

abi bununla ilgili beni detaylı bilgilendirebilir misin??

aykut_1914
13/03/2012, 02:24
abi nedir nasıldır bilmemne,millet işi gücü bırakmış böyle şeylerlemi uğraşıyor ya?aykut yapanı bulursanız giderken benide götürün be abi lütfen..

sen birde bize sor:S
2gecedir gözüme 1 dakika uyku girdiyse allah b....ı versin

cemal arslan
13/03/2012, 02:24
madem öyle bir şey var...gidin savcıya dilekçe verin...araştırılsın...davacı olun...gerçek ortaya çıkacaktır...

rbcn
13/03/2012, 02:26
dostum bu bir programdı programa üye oluyorduk yurt dışı çalışan bir program fakat türkiyeyede mesaj gönderebiliyorduk günde 10 adet sms atabiliyorduk sms gonderen kişinin numarası yerine istediğimiz isimi yazabiliyorduk alt kısmada 140 karakterlik mesajımızı yazıp gonderiyorduk fakat dediğim gibi 10 seneden fazla olmuştur programın adını bile unuttum

lektonstar17
13/03/2012, 02:27
Arkadaşım öncelikle geçmiş olsun.Artık böyle şeyler çoğalmaya başladı malesef.Bence Gayrettepe Asayiş Şube Müdürlüğü Bilişim Suçları Amirliğine müracat etseniz yada enazından derdinizi anlatsanız hiç fena olmaz.Tabi onlar önce savcılıktan izin bekler soruşturma için ama siz bi görüşün faydası olucaktır.Size yol göstereceklerdir.

diesel32
13/03/2012, 02:29
arkadaşlar böyle bişi MÜMKÜN malesef... biz lisedeyken bi sitenin açığından yararlanarak yapmıştık kendi aramızda ister kişi adı ''ahmet, mehmet, evo, punto'' istersek telefon numarası yazabiliyorduk... ve karşı taraf inanmak zorunda kalıyordu... artık öyle bi hal almıştı ki kimsenin mesaja inanmaz olmuştuk ta ki o site kapanana kadar...

aykut_1914
13/03/2012, 02:35
madem öyle bir şey var...gidin savcıya dilekçe verin...araştırılsın...davacı olun...gerçek ortaya çıkacaktır...

yapıcaz,yarın 3buçuk gibi dilekçeyi vermeyi planlıyoruz. En azından onun hattının incelenmesi için,şöle bir mantık yürüttük internettense eğer bu mesajlar,dökümanlarda gözükmücek ve buda arkadaaşımın haklı oldugunu çıkarıcak. Ancak dostum olan kişi yaşça küçük ve 20 gün sonra ygs sınavı var psikolojisi alt üst olmuş durumda,babası sınavdan sonraya ertelememizi istedi şimdilik

Ha şölede birşey var,birkaç sitede savcılıga basvurdugun bu dilekçeyle sadece aramalara ulaşabilirsin yazıyor,yani bizim derdimiz mesaj...

aykut_1914
13/03/2012, 02:51
dostum bu bir programdı programa üye oluyorduk yurt dışı çalışan bir program fakat türkiyeyede mesaj gönderebiliyorduk günde 10 adet sms atabiliyorduk sms gonderen kişinin numarası yerine istediğimiz isimi yazabiliyorduk alt kısmada 140 karakterlik mesajımızı yazıp gonderiyorduk fakat dediğim gibi 10 seneden fazla olmuştur programın adını bile unuttum

Heh abi bugün bizde böyle birsey bulduk ama net sıkıntısından dolayı inceleyemdik,yarın detaylı denicez inşallah. Hatta ilk mesajda uzun tutmak istemedim,ancak bahsettiğim bu arkadasım +44 ile baslayn no lardan gecen hafta 2 kere tehdit mesajı aldı (+44 48 408 810). Netten baktık +44 ingiltere,ne alaka olduk. Sonra arastrınca bu,adını hatrlamıyorum su an,programı bulduk ve kayıt olduktan sonra bize gelen onay kodu +44 lü bi no dan geldi!!
Abi inan somut bir örnek sunabilirsen önüme çok makbule geçer çok

fiery_hunter
13/03/2012, 02:53
geçmiş olsun Aykut savcılıktan mesaj dökümlerinede ulasılabiliyor

disconnected
13/03/2012, 03:59
Gecmis olsun Aykut.. eger isin icine tehdit vs girdiyse savcilik en mantiklisi..
sms mevzusuna gelince internet uzerinden veya telefon hatlari uzerinden bazi yazilimlarla mesaj gondermek mumkun.. yillar once vardi bende bir program gonderici numarasi kismina istedigimi yaziyordum. ister ismimi istersem de herhangi bir telefon numarasini.. ne yazarsam telefon ekraninda o gorunuyordu..
ama savciliga basvurursaniz olay cok kolay cozulur..

barisunye
13/03/2012, 20:14
kullandığınız gsm şirketine de başvurun..sonuçda sızın hattınızdan mesaj çıktıysa bunların saatı zamnı kıme gıttıgı ücretlendırmesı bellıdır kayıtlıdır..hatta vodafone dan ben onlıne ıslemlere gırdıgımde tum dokumlerıme kendım ulasıyorum..aramalarım mesajlarım ucretler vs vs...sızden boyle bı çıkış ucretlendırme yoksa o zaman adınıza başkası atmıştır....ancak varsa ozaman telefonunuzu birisi kullanmış olabilir..

aykut_1914
13/03/2012, 21:57
kullandığınız gsm şirketine de başvurun..sonuçda sızın hattınızdan mesaj çıktıysa bunların saatı zamnı kıme gıttıgı ücretlendırmesı bellıdır kayıtlıdır..hatta vodafone dan ben onlıne ıslemlere gırdıgımde tum dokumlerıme kendım ulasıyorum..aramalarım mesajlarım ucretler vs vs...sızden boyle bı çıkış ucretlendırme yoksa o zaman adınıza başkası atmıştır....ancak varsa ozaman telefonunuzu birisi kullanmış olabilir..

netten dediğiniz gibi baktık ocak ayına kadar gösteriyor,ancak bizim öğrenmek istediklerimiz kasım*aralık ayı.
Avea ya gitmişler,ancak savcılıktan gelen kagıt ile bu dökümanları size verebiliriz demişler.
Bugün dilekçeyi verdi onun çıkmasıda çok çok uzun sürüyomuş,allah sonunu hayır etsin

aykut_1914
24/03/2012, 04:02
bugün avea dan belgeler geldi,o numaraya yollanmış 1 mesaj bile yok.
içimiz rahatladı :)
hani derler ya,şimdi onlar düşünsün

M@GIC
24/03/2012, 11:33
Aykut senin ve arkadaşın adına sevindim. malesef kötü niyetli kişilerin elleride teknoloji oyuncak oluyor.