PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Kafayı yiyeceğim

Puntoalcaminsallah
09/03/2012, 02:12
Arkadaşlar abiler. Kaç aydır dynamic arıyorum kilometresi düşük ama bulamıyorum. Bu gidişle de bulamayacağım galiba.

Artık gp 1.3 active yönelesim var ne dersiniz?

yavuzselim
09/03/2012, 02:20
Arkadaşlar abiler. Kaç aydır dynamic arıyorum kilometresi düşük ama bulamıyorum. Bu gidişle de bulamayacağım galiba.

Artık gp 1.3 active yönelesim var ne dersiniz?

bence acele etme biraz daha bekle. Kesinlikle ve kesinlikle kilometresi düşük olsun. Ben bi hata yaptım 94binde aldım sende yapma :)

Puntoalcaminsallah
09/03/2012, 02:21
Ya da araba almaktan vazgeçeceğim valla...

fiery_hunter
09/03/2012, 02:52
multijette km neden bu kadar önemli sizin için anlamıyorum. bakımları düzenli yapıldıysa km o kadar farketmez. sattıgım aracın bakımları düzenliydi ve suanda bişey olmazsa 300 000 e kadar tık demeden gider o motor yanlışsam düzeltsin ..

since1453
09/03/2012, 10:09
multijette km neden bu kadar önemli sizin için anlamıyorum. bakımları düzenli yapıldıysa km o kadar farketmez. sattıgım aracın bakımları düzenliydi ve suanda bişey olmazsa 300 000 e kadar tık demeden gider o motor yanlışsam düzeltsin ..

eray bey kaç kişi sizin gibi düzenli yaptırıyor bakımını. ?
Kaç kişi sizin gibi güzel kullanıyor aracını?

Araba kullanmayı kurum aracında öğrendim.60000 kmde vites dişlilerine kadar gitmişti.Çok hor kullandım,sert kulllandım.altı yüksek diye kavislerde arabanın içindekilerin yerle temasını kesiyordum :)

Allah nazardan korusun kendi aracımda ise son derce yumuşak ve düzgün kullanıyorum.Km si fazla,kullanıcısı fazla(2,değilde 3-4,el araç) herzamn risklidir.

reddragon
09/03/2012, 11:51
Dizel araçlarda km' si düşük bulamassınız. Bunun sebebi dizel alan adamın uzun yol yapmak için almasıdır. Misal benimki benzinli ve evin önünde kış uykusuna yatıyor çoğu zaman. İşe arabayla gitsem ben de dizel alırdım...
İki durum hariç:
1. Adam araçtan memnun kalmamıştır.
2. Adam nakte sıkışmıştır.
Bu durumlarda da araç sağlamsa sıfırına yakın bir fiyat talebiyle karşılaşırsınız...
Son olaraksize tavsiyem active almamanız yönünde. Dijital klima olsun ekstra hava yastıkları olsun bunlar önemli.
Ayrıyetten sıfır alırken dinamik için baya fark ödüyorsunuz ama ikinci elde ekstralara ödenen fark çok fazla olmuyor.Naçizene başka marka ve modellere de bakmanızı öneririm.Hatta gücünüz yeterse C sınıfı bir araç düşünmenizi şiddetle tavsiye ederim...

M@GIC
09/03/2012, 12:42
hemen karamsarlığa kapılma. 2.el araç bulmak cidden zor. istediğin model,renk,donanım, temiz ve kmsi düşük için biraz beklemek ve her aracı incelemen gerek.
kolay gelsin. tavsiyem dinamik modele yoğunlaş. almışken donanımlı olsun.

izoci
09/03/2012, 14:32
122 binde satılık aracım var istersen görüşelim temizliğe gel bak şikayetin olursa yol yemek vs.benden :)

rbcn
09/03/2012, 14:35
şirket aracı olmasın aracını seven birisi olsun ilk sahibi olsun km e bakmadan gözün kapalı al ;)

fiery_hunter
09/03/2012, 16:54
eray bey kaç kişi sizin gibi düzenli yaptırıyor bakımını. ?
Kaç kişi sizin gibi güzel kullanıyor aracını?

Araba kullanmayı kurum aracında öğrendim.60000 kmde vites dişlilerine kadar gitmişti.Çok hor kullandım,sert kulllandım.altı yüksek diye kavislerde arabanın içindekilerin yerle temasını kesiyordum :)

Allah nazardan korusun kendi aracımda ise son derce yumuşak ve düzgün kullanıyorum.Km si fazla,kullanıcısı fazla(2,değilde 3-4,el araç) herzamn risklidir.
kullanıcının zaten aracına bindiginizde vites değiştirişinden bile anlarsınız aracını nasıl kullandıqını. o kadarda zor deil böyle kullanıcı bulmak

shams
09/03/2012, 16:58
2008 model 47binde buldum dizel aldım ben de ocak ayında. biraz sabretmek önemli. yalnız benimki active. ilk aracım olduğumdan mıdır bilmiyorum ama gayet yeterli geliyor bana. active olması ile ilgili bir sıkıntım yok.

armi
09/03/2012, 19:13
Benim aracımda Active ama deri direksiyon, kolçak, sis farı vs var. Sonradan kendim yaptırdım. Aracın km si de aldığımda 120 bindeydi. Bence km.'den ziyade aracın temizliğine bakmak lazım. Km. tabiiki de uçuk olmasın ama 4-5 yaşlarındaki araba için 100 bin normal bence.

halils2
09/03/2012, 19:45
kilometresi düşük diye araba temiz bakımlı olacak diye bir kural yok şuanki aracımı 40binde olduğu için aldım içerisinde çizikler, dışında vuruklar ezikler vs hala mevcuttur. üsküdardan aldım aracımı, yağa bakmak aklıma gelmedi soğukken,expertize soktum boya bile yok dediler tamam dedim aldım. evegeldim ertesi gün yağ çubuğunu çektiğimde gözlerim açıldı yağ, çubuğun ucuna değiyordu maalesef. yani araç 40binde idi ama bakım sıfır. triger baskı lastik ne varsa değiştirdim. aldığımda araba benzinde anırıyor gitmiyordu şimdi ise 1.4 astraya kafa dikiyor :) oyüzden 2.el alınan arabanın km ne olursa olsun bakımı yoksa cebinizden bakım için çıkacak masraf ne olur bilinmez ben 1750 tl bakım masrafı yaptım aracıma ilk aldığımda hesabını siz yapın

halils2
09/03/2012, 20:16
forumun ilan bölümünde 61binde dinamik bir araç var isterseniz bir göz atın aracın ilk sahibiymiş.

StrawBeeRy
09/03/2012, 22:57
2006 72.500 de satılık dynamic puntomuz var isterseniz görüşebiliriz

Puntoalcaminsallah
09/03/2012, 23:31
Herkese tek tek teşekkür ederim. Bugün mobilden yazdım ama yazılarım çıkmamış. Tabi ki temizlik önemlidir benim için bakım vs ama şöyle bir olay var ki şu an km'yi benim gibi dert eden kişi sayısı yüzlerce. Ben ileride aracımı satarken fazla km'si var diye satamayabilirim düşüncesindeyim. Araçların hor kullanılmasından yana değilim. Bu yüzden kilometreyi sıkıntı yapıyorum satarken sorun çıkmasın diye. Ek olarak dikkatimi çeken şey herkes 100 bin km geçirip aracım km'si çoğaldı satayım! modunda. Bunun farkına vardıkça düşük km arıyorum tabiri caizse nakite sıkış olan veya ev alacak vb durumda ki kişilerin satacağı arabalara yöneliyorum.

Öneriler ve yorumlar için teşekkürler.

@halils2 hocam dizel araç arıyorum yorumlarda belirtmemişim ama burdan yazayım teşekkürler.
@StrawBeeRy önereceğin aracı gördüm ama sade bir araç bakıyorum sağol :)

StrawBeeRy
09/03/2012, 23:47
düşük km arıyorsanız ve temizlik açısından istanbul dışına bakmanızı öneririm istanbulda hem düşük km hemde temiz olanların fiyatları biraz tuzlu gelebilir ayrıca km yi çok dert etmenize gerek yok en fazla aldığınız fiyatın 3-4 aşağısına verirsiniz babamda daha önceden hyundai era vardı 78.000 de almıştık 185.000 de sattık arabanın piyasa değeri 22-23 lira biz kaza yaptık 12.500 liralık hasar vardı bel altı komple boyandığı halde 18.500e sattık şuanda kullandığımız başka bir era var onuda 80.000 de aldık şuanda 115.000 de 25.500e aldık şuan piyasası 26-27 lira yani adamını yakalarsak aldığımız paraya bile satma şansımız var yani her malın bir alıcısı vardır hayırlısı kimeyse ona gider siz alırken kaza-boya-motor durumuna bakın birde km orjinalmi ona bakın forumda 136.000 de punto alıp 148.000 binde satan kişi biliyorum ve bunun gibi bir çok arkadaşlarımız var

Puntoalcaminsallah
10/03/2012, 01:23
İstanbul dışına gitmem çok zor + aracı tek kişiye göstereceği uzun yıllar fırat otoda çalışmış şu an kendi yeri olan bir abimiz var mahallede. Zaten punto alacağım dediğim anda kesin bana getir görmem lazım dedi. Hadi ben gitsem bile istanbul dışında a'dan z'ye tam anlamıyla gösterebileceğim kişiyi zor bulurum sanırım. O yüzden istanbul içi arıyorum.

muratefeli
11/03/2012, 02:22
İzmirde olsan sana henüz 6000 km dinamik tam paket mltijet önerim olurdu ama neyse hadi hayırlısı.:Çistanbulda bulursun umarım.