PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Kaput lokal boya olmaz mı?

cihankardes
08/03/2012, 16:10
Arkadaşlar titanyum gri aracımda kaputta 15-20 cm'lik bir çizik var. tırnak giriyor ve rengi değişik duruyor. Geçen ay mini onarım için Autoking'e gittiğimde kaputa lokal boya olmaz, komple boyanacak dediler. Kaputu boyalı araç neredeyse 1500-2000 tl değer kaybediyor, haliyle istemedim. Bunun aslı astarı var mıdır? Çizik gitgide gözüme takılmaya başladı, bir çözümü var mıdır acaba?

GP Guigiaro
08/03/2012, 16:39
cizigin resmini cek ve boyat satarken en azindan neden boyandigini ispat edebilirsin. bu nasil oluyor yahu kaput boyali diye arabanin degeri 1500-2000 lira düsermi.yakin bir arkadasima opel yetkili bayisinden opel almistik o zamanlar arabanin ön kaputunda tas izleri vardi pazarligi tam bitirirken motor kaputunu boyatirsaniz okey dedik boyatmislardi. neden cirkin bir görüntüyle arabaya binilsin ki boyatilir tertemiz binilir.Türkiyedeki bu boya varmi boya isine hastayim.cok orjinal bir milletiz

cihankardes
08/03/2012, 16:47
cizigin resmini cek ve boyat satarken en azindan neden boyandigini ispat edebilirsin. bu nasil oluyor yahu kaput boyali diye arabanin degeri 1500-2000 lira düsermi.yakin bir arkadasima opel yetkili saticisindan opel almistik o zamanlar arabanin ön kaputunda tas izleri vardi pazarligi tam bitirirken motor kaputunu boyatirsaniz okey dedik boyatmislardi. neden cirkin bir görüntüyle arabaya binilsin ki boyatilir tertemiz binilir.Türkiyedeki bu boya varmi boya isine hastayim.

evet abi ne yazıkki özellikle kaputta böyle bir yaklaşım var. Sanki motor infilak etti veya üzerine füze düştü de ondan boyattık :)

effect1903
08/03/2012, 17:16
Cihan, Emrah bey'inde dediği gibi boyatmadan önce fotoğrafını çek belli olsun neden boyandığı. Bizim millette ki bu boya düşüncesini anlamak mümkün değil. Tamponda ki boyayı bile takıntı yapan orijinaller var ne yazık ki :)

rbcn
08/03/2012, 17:28
fotosu çekilip boyandımı tamamdır ama bende genel olarak kaput boyalı aracı almam insanlar artık çok yalancı

Ziyaretçi034
08/03/2012, 17:30
bir arkadaşımda benzer bir olay yaşamıştı ama o işlem yaptıracağı yerde önce boyanacak yerde daha önce boya v.s. olmadığına dair ekspertiz raporu almış, boyatmadan önce resmini felan çekmişti. hassas iş bu araba işi :D

fiery_hunter
08/03/2012, 18:10
çok saçma bi düşünce aracımın kaputu boyalı neden dolayı olduguna dair polis tutanagı ve resimleri var elimde boyalı olmus olmamıs pekde önemli deil

AYTEK AYDIN
08/03/2012, 19:37
benim aracımda titanyum gri ve 3-4 ay önce bende kapı boyatmak için çok dolaştım ama ne kadar araştırdıysam olmadı. bir boyacı buldum boyattım onunda rengi tutmadı.bizim renkler renk tonu konusunda sıkıntılıymış. o yüzden boyatacaksan işini bilen bir usta bul. yada hiç uğraşma öyle bin. ben boyatmadan öncede çizikli haline takılıyordum,şimdi boyattım bu seferde renk farkına takılıyorum.bu gidişle yaza arabanın sağ yanını komple boyatacağım.

SteinGP
08/03/2012, 20:39
cihan lokal olmaz abi ben bütün izmiri gezmiştim o üst kısımdaki göçük için.ya komple boyayacaksın ya da öyle kalacak malesef.....

Ayberk0616
08/03/2012, 20:42
Boyatmanıza gerek yok işi iyi bilen birine linkteki gibi yaptırabilirsiniz boyatmamış olursunuz hemde

1997 model toyota carina çizik giderme rutu? uygulamas? (https://www.forumboyakoruma.com/showthread.php?542-1997-model-toyota-carina-%E7izik-giderme-rutu%FE-uygulamas%FD)
Boya ?steyen Derin Çiziklerin Rötu?+Z?mpara+Polisaj ile Giderilmesi (https://www.forumboyakoruma.com/showthread.php?949-Boya-%DDsteyen-Derin-%C7iziklerin-R%F6tu%FE-Z%FDmpara-Polisaj-ile-Giderilmesi)

Ankarada olsan bu işlemi yaptırabileceğin 3 kişi biliyorum :)

tayfux
08/03/2012, 20:48
Arkadaşlar titanyum gri aracımda kaputta 15-20 cm'lik bir çizik var. tırnak giriyor ve rengi değişik duruyor. Geçen ay mini onarım için Autoking'e gittiğimde kaputa lokal boya olmaz, komple boyanacak dediler. Kaputu boyalı araç neredeyse 1500-2000 tl değer kaybediyor, haliyle istemedim. Bunun aslı astarı var mıdır? Çizik gitgide gözüme takılmaya başladı, bir çözümü var mıdır acaba?
benim aracımın da kaputu boyalıydı sattım hiç sorun da olmadı değeride düşmedi ama bence çizik için boyatma aracın boyasının aynısını al elinede kulak çöpü ve rütuş yap daha sonra da pasta cila..

ykaya1983
08/03/2012, 22:10
Benim aracımın da kaputunda tırnak geçecek dercede 20 cm çapında dairesel bir çizik var.Yana taraftan bakıldığında farkedilmiyor bile.Onun için asla boyatmayı düşünmedim.

alpimmm
09/03/2012, 01:23
Boyatmanıza gerek yok işi iyi bilen birine linkteki gibi yaptırabilirsiniz boyatmamış olursunuz hemde

1997 model toyota carina çizik giderme rutu? uygulamas? (https://www.forumboyakoruma.com/showthread.php?542-1997-model-toyota-carina-%E7izik-giderme-rutu%FE-uygulamas%FD)
Boya ?steyen Derin Çiziklerin Rötu?+Z?mpara+Polisaj ile Giderilmesi (https://www.forumboyakoruma.com/showthread.php?949-Boya-%DDsteyen-Derin-%C7iziklerin-R%F6tu%FE-Z%FDmpara-Polisaj-ile-Giderilmesi)

Ankarada olsan bu işlemi yaptırabileceğin 3 kişi biliyorum :)

bu çözüme bayıldım, denenebilir boyatmadan önce.

StrawBeeRy
09/03/2012, 01:30
benimde kaput boyalı hatta bel altı komple boyalı satarken değişip değişmemesi önemli orjinal kaputta pek sorun çıkmaz zaten eğer caz cuz edenler olursa dersiniz boya takıntısı olanlar aramasın çok temiz biniyoruz ya arabalara malımızın kıymetini çok iyi bilen milletiz o yüzden boya takıntısı çok olmaya başladı millet ne arabalara biniyor bir görseniz

cihankardes
09/03/2012, 01:34
Abiler hepinize fikirleriniz için çok teşekkür ederim. Büyük ihtimalle Ayberk'in verdiği linkteki işlemi uygulayacağım ya mükemmel olacak yada daha beter :)

Madem bu kadar sözünü ettik Autoking'e gitmeden çektiğim fotoğrafı ekleyeyim.
Tampon kısmını mükemmel yaptılar ama kaputa dokunmadılar işte :)

aykut_1914
09/03/2012, 02:02
o alt kısım nasıl oldu ya :S

cihankardes
09/03/2012, 02:08
Büyük ihtimalle kaput açıkken bakım yapan usta yanlışlıkla yapmıştır. Bende başka açıklama getiremedim açıkcası :D Neyse en azından o yok artık.
Can'dan bana gelene kadar iki yakın arkadaş kullanmışlar aracı. Bir iki yeri yemişler böylece :)