PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Hangisi daha hızlı ?

Misafir047
07/03/2012, 00:58
iyi akşamlar arkadaşlar.. Hızlı bir işlemcinin saat hızı mı daha fazla olmalıdır yoksa çekirdek sayısı mı? örneğin i5 3.1 ghz ile i7 2.2 ghz karşılaştırsak hangisi daha hızlıdır?

kukart
07/03/2012, 02:09
biri dar yolda 3.1 hız yaparken
diğeri otobanda rahat ve konforlu keyfli bi okadarda parasıyla sürüş yapıyo (aslında bassa diğerini geçer) :)

bilmem anlatabildimmi ;)

eexelanss
07/03/2012, 11:23
İ5 ve i7 işlemcilerde intel bost özelliği var.. örnek vermek gerekirse İ7 640-M numaralı işlemcinin clock speedi 2.80 ghzdir..Ama intelbost sayesinde 3.2ghz lere kadar çıkmaktadır hızı..
Bence önce pc nin amacı belirlenmeli ve ona göre bir tercih yapılmalı..
Şahsi fikrimi söylemem gerekirsede i7 işlemciyi seçerdim ben..

Misafir047
07/03/2012, 12:37
teşekkür ederiiz arkadaşlarım ben özellikle oyun için kullanacam zaten aldım aklıma takıldı i5 2,80 ghz mi alsaydım diye çünkü yavaş geldi bana bilgisayar geç açılıyor yani anlamadım acaba durum 2,20 ghz den kaynaklanabilirmi diye düşündüm

eexelanss
07/03/2012, 13:04
Bigisayarın açılışına takılma.. Benim bilgisayarım toshibanın qosmio serisi yukarda yazdığım i7 işlemciden.. Açılışı biraz zaman alıyor hele birde kaspersky yüklü ki iyice cozutuyor açılırken.. Ama ben gayet normal karşılıyorum bunu çünki açılışta okadar çok program başlatılıyorki geri planda hepside işe yarar şeyler iptalde edemiyorum o yüzden varsın biraz geç açılsın..
Ama şimdiye kadar en ufak problem yaşamadım ne oyunlarda nede uygulamalarda.. performansından ve hızından memnunum..

tayfux
07/03/2012, 13:08
:) şafak senin makine her oyunu oynar merak etme :)

Misafir047
07/03/2012, 13:29
:) şafak senin makine her oyunu oynar merak etme :)

tayfun her oyunu oynarda biliyorumda işte ghz ye takıldım acaba dedim 2,20 değilde 3,10 olsa çokmu farkeder diye düşündüm:)

iphonecu
07/03/2012, 13:51
Bence i7 islemciye gerek yok al i5 islemci hizli acilmasini istiyosan ssd alirsin bide 10 numara olur

Saygilar...

Misafir047
07/03/2012, 14:09
Bence i7 islemciye gerek yok al i5 islemci hizli acilmasini istiyosan ssd alirsin bide 10 numara olur

Saygilar...

ssd nedir biraz açarmısın

iphonecu
07/03/2012, 14:50
Solid state disk olarak gecer
Hard disktir fakat suan kullandigimiz sata lardan asiri hizlidir daha hizli islem yaptigi icin pc hizina tavan yaptirir en basiti 1 dk acilan bir pc 15 sn civarinda acilir

Ama yeni bir teknoloji oldugundan dolayi pahalidir misal 120 gb lik olani bile 250 $ civari

Tavsiyem sirf isletim sistemi kullanmak icin 80-120 gb yada butceniz neye uygunsa bir ssd alin icinden cikarttiginiz satayida kutulayip e-sataya cevirin verilerinizi onda depolayin

Suan musait olmadigimdan dolayi detayli anlatamadim netten biraz arastirin videolarini izleyin tam olarak anlarsiniz

Saygilar...

Misafir047
07/03/2012, 15:15
Solid state disk olarak gecer
Hard disktir fakat suan kullandigimiz sata lardan asiri hizlidir daha hizli islem yaptigi icin pc hizina tavan yaptirir en basiti 1 dk acilan bir pc 15 sn civarinda acilir

Ama yeni bir teknoloji oldugundan dolayi pahalidir misal 120 gb lik olani bile 250 $ civari

Tavsiyem sirf isletim sistemi kullanmak icin 80-120 gb yada butceniz neye uygunsa bir ssd alin icinden cikarttiginiz satayida kutulayip e-sataya cevirin verilerinizi onda depolayin

Suan musait olmadigimdan dolayi detayli anlatamadim netten biraz arastirin videolarini izleyin tam olarak anlarsiniz

Saygilar...

hakan çok teşekkür ederim gayet güzel açıkladın

eexelanss
07/03/2012, 16:38
Evet hakanın söylediği gibi Solid state diskler acaip aşırı derecede hızlılar inanamazsınız o dere. Eğer bütceniz el veriyorsa bundan birtane alıp vindowsunuzu kuruyorsunuz ozaman uçmaya başlıyorsun. çekirdekti işlemciydi inanın hepsi bir yere kadar..
Benim çalıştığım kurumun bilgi işlem birimindeki arkadaşımın sistem bilgisayarında var. İlkdefa onda gördüm ve ağzım açık kaldı.. Düşünün şuan bilgisayarlarımızdaki disklerin en babası 15-50 mb arası okuyup yazıyordur heralde ama bu disklerin sıkı durun 250 mb ten tutunda bütcenize göre 950 mb te kadar okuma ve yazma hızları var..
Bundan al bitane koy pc ye bak nasıl açılıyor gör ozaman.. Hızına yetişemezsin.. Uygulamalarda aynı şekilde. Kopyala yapıştırlar felan şaka gibi :)

Misafir047
07/03/2012, 16:42
Evet hakanın söylediği gibi Solid state diskler acaip aşırı derecede hızlılar inanamazsınız o dere. Eğer bütceniz el veriyorsa bundan birtane alıp vindowsunuzu kuruyorsunuz ozaman uçmaya başlıyorsun. çekirdekti işlemciydi inanın hepsi bir yere kadar..
Benim çalıştığım kurumun bilgi işlem birimindeki arkadaşımın sistem bilgisayarında var. İlkdefa onda gördüm ve ağzım açık kaldı.. Düşünün şuan bilgisayarlarımızdaki disklerin en babası 15-50 mb arası okuyup yazıyordur heralde ama bu disklerin sıkı durun 250 mb ten tutunda bütcenize göre 950 mb te kadar okuma ve yazma hızları var..
Bundan al bitane koy pc ye bak nasıl açılıyor gör ozaman.. Hızına yetişemezsin.. Uygulamalarda aynı şekilde. Kopyala yapıştırlar felan şaka gibi :)

peki yeni aldığim bilgisayardaki hardiski soküp onu mu takmam lazım yoksa monte edilebiliyormu

OzzY
07/03/2012, 17:21
işlemci hızı çekirdek sayısı ve saat hızından çok daha öte birşey aslında. yıllarca saat hızına göre işlemci sattılar. AMD ürünleri saat hızı düşük olmasına rağmen muadil modellerden daha hızlı çalışıyordu mesela. saat hızını arttırdıkça artan güç tüketimi ve ısı nedeniyle geri dönüp çekirdek sayısını arttırmaya başladılar, bununla birlikte bazı tasarım unsurlarıda değişti o yüzden performans için test sonuçlarına veya markanın sınıflandırmasına bakmak lazım. yani i7 i5ten iyidir.

harddisk konusu ise; klasik harddisklerin içinde CD gibi metal plakalar bulunur ve bunlar yine CD gibi döner kafa manyetik olarak bu disklere okur ve yazar, dönme gecikmesi okuma yazma hızı vs derken epey yavaştır. SSD ise mantık olarak kullandığımız flashdiskle aynıdır. içersinde hiç bir mekanik parça yoktur içindeki chipe yazar okur bu yüzden hızlıdır ve düşük güçle çalışır. ancak pahalıdır.
Ve bir çok sistemde klasik harddisk darboğaz oluşturur.
biraz daha zamanı var ama tamamen ram üzerinde çalışan sistemler çok uzak değil bence :)
artık yeni makinaların çoğunda hem SSD hem HDD bulunuyor.

Misafir047
07/03/2012, 17:23
işlemci hızı çekirdek sayısı ve saat hızından çok daha öte birşey aslında. yıllarca saat hızına göre işlemci sattılar. AMD ürünleri saat hızı düşük olmasına rağmen muadil modellerden daha hızlı çalışıyordu mesela. saat hızını arttırdıkça artan güç tüketimi ve ısı nedeniyle geri dönüp çekirdek sayısını arttırmaya başladılar, bununla birlikte bazı tasarım unsurlarıda değişti o yüzden performans için test sonuçlarına veya markanın sınıflandırmasına bakmak lazım. yani i7 i5ten iyidir.

harddisk konusu ise; klasik harddisklerin içinde CD gibi metal plakalar bulunur ve bunlar yine CD gibi döner kafa manyetik olarak bu disklere okur ve yazar, dönme gecikmesi okuma yazma hızı vs derken epey yavaştır. SSD ise mantık olarak kullandığımız flashdiskle aynıdır. içersinde hiç bir mekanik parça yoktur içindeki chipe yazar okur bu yüzden hızlıdır ve düşük güçle çalışır. ancak pahalıdır.

artık yeni makinaların çoğunda hem SSD hem HDD bulunuyor.

şimdi yeni aldım casper nirvana ya monte edilirmi i7 2.20 ghz 8 gb ram için en uygun ssd nedir

OzzY
07/03/2012, 19:19
edilir, en uygunu diye birşey yok. flash disklerde olduğu gibi çeşitli kapasite ve hızlarda var fiyatıda ona göre değişiyor. Yalnız muhtemelen bilgisayarınızda tek yuva vardır ve içindeki diski çıkarmanız gerekir. Fiyatınında çok fazla olduğu düşünülürse bence çok gerekli bir donanım değil. Hepsiburadadan fiyata göre sıralayınca en alınabilir olanı bu gibi geldi bana:
Corsair Force 60GB Sata3 SSD CSSD-F60GB3A-BK - Bilgisayar - Hepsiburada.com (https://www.hepsiburada.com/Liste/corsair-force-60gb-sata3-ssd-cssd-f60gb3a-bk/productDetails.aspx?productId=bd101287&categoryId=114814)