PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Asus mu Lenovo mu?

OzzY
05/03/2012, 05:42
5 senedir toshiba kullanıyorum hala sapasağlam. ancak amazon.com da 1000 dolar civarı bu 2 marka öne çıkıyor, 2si hakkındada pek bilgim yok. Türkiyeden alıcak olsam Samsung bakardım ama amazonda yok.

Ne önerirsiniz?

Du Hast
05/03/2012, 06:08
Lenovo diyorum :)

erdiyilmaz
05/03/2012, 10:19
monster notebook diyorum :)

Tayfun-E30
05/03/2012, 10:38
Lenovo ibm in diye biliyorum muhtemelen daha kaliteli olucaktir ama marka degilde model karsilastirmak gerekir bence...

BeCkS
05/03/2012, 11:33
5 senedir toshiba kullanıyorum hala sapasağlam. ancak amazon.com da 1000 dolar civarı bu 2 marka öne çıkıyor, 2si hakkındada pek bilgim yok. Türkiyeden alıcak olsam Samsung bakardım ama amazonda yok.

Ne önerirsiniz? ozan ikisinide kullanan biri olarak lenovo diyorum...

OzzY
05/03/2012, 11:37
monster notebook diyorum :)
o kadar canavarına gerek yok :)

Lenovo ibm in diye biliyorum muhtemelen daha kaliteli olucaktir ama marka degilde model karsilastirmak gerekir bence...

evet lenovo IBMin laptop kısmını alarak piyasaya girdi. Modeller çok yakın özelliklerde hem fiyat hem donanım olarak, o yüzden marka sordum.

Arkadaşım yazın almıştı bir lenovo y560 sanırım. sorunlu seriymiş ama 1 ayda 2 kere bozuldu o yüzden biraz soğudum lenovodan.

erdiyilmaz
05/03/2012, 11:41
o kadar canavarına gerek yok :)

bir modellerine 25 milyar fiyat cekmisler, haziran teslim. dedim arabayi satsak alamiyoruz :))

Ziyaretçi034
05/03/2012, 11:55
apple can'dır :D

ofiste kullandığım mac pro'nun sistemini geldiği gün kurmuştum (7 şubat 2009) halen sorunsuz çalışmakta, yaşlandığı için bu sene değiştiririz artık

nightblue_35
05/03/2012, 12:22
Kesinlikle Lenovo.Asus ta ne? :D İstersen istanbul bilişimdende bak bence en ucuz orası...

cemal arslan
05/03/2012, 13:12
anakartları belli markalardan oluşuyor
ramler yine öyle
ekran kartları yine öyle
dvd si yine öyle
hdd yine öyle
wifi adaptörü yine öyle
ses chipi yine öyle
lcd üretimi zaten dünyada 2 fabrika var...

geriye ne kaldı ???
malzeme kalitesi
ve marka....

ancak bana göre esas olan...teknik desteği...bir sorun olduğunda ne kadar destek çıkacaklar..baştan mı savacaklar yoksa sonuna kadar arkasında mı duracaklar...

işte burada...tek isim geçerim...ASUS...

takres
05/03/2012, 13:49
lenovo :)

Misafir047
05/03/2012, 14:03
bence casper gerek donanım fiyat olarak gerek yetkili servis olarak ve önemlisi türk malı

PuNTo
05/03/2012, 14:03
Merhaba,

Senelerdir ve halen IBM(Lenovo) dizüstü bilgisayar kullanıcısı olarak IBM markasını yaptığım işte tek geçerim (CAD-CAM) HP,DELL veya diğer markalar IBM kalitesine performansına sahip değil fakat IBM alırken de modeline dikkat etmelisin Lenovo USA sitesine girersen esas makineleri orada ve fiyatlar o kadar komik ki benim sana tavsiyem kesinlikle Thinkpad serisi olmalı ve bu seriden de T veya W sersini seçmelisin bunlar gerçek IBM makineleri diğerleri Lenovo nun çıkarttığı modeller inanın pişman olmazsınız şirkette kullanılan tüm mühendislik bilgisayarlarını IBM W serisine çevirttim ve kullananlar memnun, bende 3 senedir W700 makinesini kullanmaktayım.

PuNTo
05/03/2012, 14:06
bu arada yazmayı unuttum Lenovo USA sitesinden istediğin donanımları ekle çıkart yöntemi ile topluyorsun sonra bunu satın al dediğinde sana satın alma seçenekleri sunuyor Amazon vb. gibi bilgine.

ZAK1980
05/03/2012, 14:12
ramler yine öyle
ekran kartları yine öyle
dvd si yine öyle
hdd yine öyle
wifi adaptörü yine öyle
ses chipi yine öyle

geriye ne kaldı ???
malzeme kalitesi
ve marka....

ancak bana göre esas olan...teknik desteği...bir sorun olduğunda ne kadar destek çıkacaklar..baştan mı savacaklar yoksa sonuna kadar arkasında mı duracaklar...

Cemalınde belırttıgı gıbı donanımlar aynı fabrıkada uretılıyor vada aynı markalar malzeme kalıtesı ve servıs olayı oldukca onemlı Asus un servısı ıyıdır Ankarada bolge mudurlugu var ama IBM de ıyıdır senın olay bıraz gorsele dayanıyor Ozan ıkısıde ıyı marka ama IBM makınalarda makınanın ısınma soru vardı bır ara sımdı nasıl bılmıyorum ve ıbm note booklarda kronık sorum ekran kartının arızalanması makınanı kapatıp actıgında hıc bır goruntusu olmayan sımsıyah bır ekran gelen cok kısı tanıyorum ve forumlardada cıddı sıkayetı var ne hıkmetse garantı bıtınce olusan bır durum 5 yıldır Asus kullanıyorum tas gbı makına

rbcn
05/03/2012, 15:22
toshibadan şaşma derim evde 7 senelik toshiba var hala canavar gibi kullanıyoruz batarya 30 dk gidiyor

4 senelik asus şu an pert 1 senedir kullanmıyoruz ekran ve kasa darmadağın batarya %0 hiç dayanmıyor

birdaha laptop alacağımda mutlaka ama mutlaka toshiba alıcam

fiery_hunter
05/03/2012, 15:22
kullanıyorum lenovo kesinlikle

cemal arslan
05/03/2012, 16:01
ilk notebookum sony vaio idi...o zaman 3 bin tl para vermiştim ....salak gibi :)

klavyede silinmeler oldu...haricinde bir sorun yaşamadım.
notebookun tek güzel tarafı ekran görüntüsü idi...

eşim de toshiba vardı...onda da klavyede silinmeler oldu...2-3 kez adaptörü bozuldu...

şuan toschiba kullanıyorum...i3 13" ...yazın ciddi ısınma problemi yaşıyor..pili işimi görüyor...4-5 saat gidebiliyor...en az 3 saat kullanıyorum...
ancak bu notebookda 2 defa disk değiştirdim...orijinal diski plakaya kafa atıyordu...
şimdiki ise konumlanamıyor....

sorun hdd mi yoksa anakart mı bilmiyom ama toshibadan soğudum....

diğer taraftan....asla ve asla..sıfır notebook almam...ne gerek var...nette bir sürü temiz az kullanılmış yada sıfır ürünler var...
1500 liralık cihazlar 1000-1200 liraya satılıyor...

tavsiyem temiz sıfıra yakın 2ci el bir asus bak...1000-1200 liraya çok rahat alırsın

OzzY
05/03/2012, 16:03
öncelikle herkese teşekkürler :)

buydan bir tanede toshiba buldum :)
https://www.buy.com/site/Toshiba+-+15.6%22+Satellite+Laptop+-+6GB+Memory+-+750GB+Hard+Drive+-+Platinum/4756239.p?id=1218521114209&skuId=4756239
ekran kartı biraz daha kötü lenovoya göre
https://www.amazon.com/Lenovo-Ideapad-08626KU-15-6-Inch-Laptop/dp/B006M9ZVXE/ref=sr_1_4?m=ATVPDKIKX0DER&s=pc&ie=UTF8&qid=1330910011&sr=1-4
https://www.buy.com/site/Lenovo+-+15.6%22+IdeaPad+Laptop+-+6GB+Memory+-+500GB+Hard+Drive+-+Dusk+Black/4769367.p?id=1218523222308&skuId=4769367
(aynı kasa SSD yok)
buda asus:
https://www.amazon.com/ASUS-N53SM-ES71-15-6-Inch-Laptop-Black/dp/B00713DPME/ref=sr_1_5?m=ATVPDKIKX0DER&s=pc&ie=UTF8&qid=1330910011&sr=1-5

aslında düşününce yeni bir bilgisayara ne kadar ihtiyacım var bilmiyorum elimdeki gayet işimi görüyor, sadece oyun oynayamıyorum :)

apple can'dır :D

ofiste kullandığım mac pro'nun sistemini geldiği gün kurmuştum (7 şubat 2009) halen sorunsuz çalışmakta, yaşlandığı için bu sene değiştiririz artık
aynı özelliklerde bir apple 2000doları geçiyor :) 2 katı para vermeye gerek yok :)

Kesinlikle Lenovo.Asus ta ne? :D İstersen istanbul bilişimdende bak bence en ucuz orası...
amerikadan alıcam direk. vazgeçersem yada ertelersem exa tek adresimdir :)

ramler yine öyle
ekran kartları yine öyle
dvd si yine öyle
hdd yine öyle
wifi adaptörü yine öyle
ses chipi yine öyle

geriye ne kaldı ???
malzeme kalitesi
ve marka....

uluslar arası garantiye zaten güvenmiyorum normal garantiden farklı işliyor prosedür :) ancak lenovoda kötü değil dediğim gibi arkadaşımınki 1 ay içersinde 2 kere arıza yaptı 3günde tamir olup geri geldi 2sindede.

bence casper gerek donanım fiyat olarak gerek yetkili servis olarak ve önemlisi türk malı
amerikadan alıcam.

Merhaba,

Senelerdir ve halen IBM(Lenovo) dizüstü bilgisayar kullanıcısı olarak IBM markasını yaptığım işte tek geçerim (CAD-CAM) HP,DELL veya diğer markalar IBM kalitesine performansına sahip değil fakat IBM alırken de modeline dikkat etmelisin Lenovo USA sitesine girersen esas makineleri orada ve fiyatlar o kadar komik ki benim sana tavsiyem kesinlikle Thinkpad serisi olmalı ve bu seriden de T veya W sersini seçmelisin bunlar gerçek IBM makineleri diğerleri Lenovo nun çıkarttığı modeller inanın pişman olmazsınız şirkette kullanılan tüm mühendislik bilgisayarlarını IBM W serisine çevirttim ve kullananlar memnun, bende 3 senedir W700 makinesini kullanmaktayım.

Thinkpad hoşuma gitmiyor şekil ve thinpad nedeniyle, ideapad Y570 düşünüyorum. Ancak amazonda bulduğum alet lenovonun sitesinde yok. hatta SSDli hiç bir model yok

erdiyilmaz
05/03/2012, 16:19
yurtdisindan laptop alinca turkce klavye sikintisi olabiliyor. gerci insan alisir bir sure sonra

OzzY
05/03/2012, 16:43
ilk notebookum sony vaio idi...o zaman 3 bin tl para vermiştim ....salak gibi :)

klavyede silinmeler oldu...haricinde bir sorun yaşamadım.
notebookun tek güzel tarafı ekran görüntüsü idi...

eşim de toshiba vardı...onda da klavyede silinmeler oldu...2-3 kez adaptörü bozuldu...

şuan toschiba kullanıyorum...i3 13" ...yazın ciddi ısınma problemi yaşıyor..pili işimi görüyor...4-5 saat gidebiliyor...en az 3 saat kullanıyorum...
ancak bu notebookda 2 defa disk değiştirdim...orijinal diski plakaya kafa atıyordu...
şimdiki ise konumlanamıyor....

sorun hdd mi yoksa anakart mı bilmiyom ama toshibadan soğudum....

diğer taraftan....asla ve asla..sıfır notebook almam...ne gerek var...nette bir sürü temiz az kullanılmış yada sıfır ürünler var...
1500 liralık cihazlar 1000-1200 liraya satılıyor...

tavsiyem temiz sıfıra yakın 2ci el bir asus bak...1000-1200 liraya çok rahat alırsın

benim ilk toshibayı 2 sene kullandım sonra halama verdim bir 4 senede o kullandı sanırım en ufak bir sorunu olmadı sigara yanığı dışında en ufak birşeyi yok gıcır gıcır duruyor :)
şimdiki 5 sene oldu sökerken menteşelerden birinin yuvası kırıldı(tamamen benim hatam :)) ekranı açarken kasayı tutmak gerekiyor sadece. 2 kerede adaptörü bozuldu 1 haftada geldi yenisi.
birde ben çok kullanıyorum bilgisayarı yani günde ortalama 12 saat başında oturuyorum. bazen günlerce hiç kapanmıyor.
birde unuttuğum bir toshiba var oda 8-9 yıllık sanırım netbookların atası :) az kullanılıyor ancak en ufak birşeyi olmadı :)

birde benim kullandığım bilgisayarların pili bitiyor ama kullanımdan dolayı olduğunu düşünüyorum(sürekli şarjda)

bu işlerde araba gibi hem tercih hem şans olayı :) 2.el bana göre değil.

yurtdisindan laptop alinca turkce klavye sikintisi olabiliyor. gerci insan alisir bir sure sonra

bazı arkadaşlarım US klavyenin kod yazarken çok daha kolay olduğunu savunuyor ancak ben hiç denemedim. ama normal yazarken zaten harflere bakmadığımız için sıkıntı olmuyor :) hem türkçe(günlük) hem ingilizce(kod) kullanmak istersem sıkıntı olabilir başta.

cemal arslan
05/03/2012, 16:49
sony den benim de bir şikayetim yoktu....hala sorunsuz arızasız çalışıyor...

OzzY
05/03/2012, 16:52
sony den benim de bir şikayetim yoktu....hala sorunsuz arızasız çalışıyor...

sony zaten tartışmasız çok iyi bir marka bence :) ama o kadar para verdikten sonra mac alırım :)

siyahinci83
05/03/2012, 17:04
yıllardır bu işlerin içinde (notebook sektörü) olan biri olarak ASUS derim

sedini
05/03/2012, 18:02
Sony alamıyorsan ASUS u tek geçerim.. Tecrübeyle sabit..

sonytech
05/03/2012, 18:26
Benimde ASUS çok memnunum Üzeri Alüminyum kaplama , bazen gece gündüz açık bırakıyorum download falan yaptığımda BUZZZ BUZZZZ

Hp alanlar ağlıyor bacaklarım yanıyo diye:) Ben laptop soğutucusu bile almadım çünkü gerek yok

Tabi markadan çok MODEL de önemli....

tayfux
05/03/2012, 20:36
kesinlikle lenovo..asus hiç eskisi gibi değil..

ykaya1983
05/03/2012, 21:22
Ben bilgisayarın başında fazla kalıyorum diyordum.12 Saat bilgisayar başında kalan arkadaşlar da varmış maşaallah:D10 saat uyku desek geriye sadece 2 saat kalıyor.O da yemek,ihtiyaç giderme vs...Eee araba sürmeye vakit bile kalmadı.:D

OzzY
05/03/2012, 23:43
kesinlikle lenovo..asus hiç eskisi gibi değil..
az önce bi arkadaşıma sordum bilgisayar dükkanları var kendiside asus kullanıyor. oda tam tersini söyledi :) eskiden menteşe sistemi farklıymış ve dandik bir kapak tutuyormuş oda zırt pırt bozuluyormuş tek sorunu oydu şimdi onuda düzelttiler dedi. birde yazıldığı gibi türkiyede sırf bilgisayar değil her alanda daha iyi teknik servis yok diyor.
benimde şu aliminyum kasalar çok hoşuma gitti :)

Ben bilgisayarın başında fazla kalıyorum diyordum.12 Saat bilgisayar başında kalan arkadaşlar da varmış maşaallah:D10 saat uyku desek geriye sadece 2 saat kalıyor.O da yemek,ihtiyaç giderme vs...Eee araba sürmeye vakit bile kalmadı.:D

12 saat ortalama tabii gün geliyor 3-4 saat oturuyorum gün geliyor 23-24 saat. 10 saat uykuyu kim kaybetmişte ben bulayım :D 8 saat uyusam çok uyudum diye seviniyorum :) fırsat olursa hafta sonları anca :D (36 saat sıfır uykuyu normal görüyorum artık. 54 saat rekorum var :D).

uraaal
06/03/2012, 00:09
[QUOTE=OzzY;650915]az önce bi arkadaşıma sordum bilgisayar dükkanları var kendiside asus kullanıyor. oda tam tersini söyledi :) eskiden menteşe sistemi farklıymış ve dandik bir kapak tutuyormuş oda zırt pırt bozuluyormuş tek sorunu oydu şimdi onuda düzelttiler dedi. birde yazıldığı gibi türkiyede sırf bilgisayar değil her alanda daha iyi teknik servis yok diyor.
o eski dandik kasanın madurlarından biride benim :D şaka bir yana sony,mac,toshiba bazı modelleri hariç alınacak tek marka kesinlikle asustur bence.ama şimdi bakıyorumda şaka gibi bir fiyatlandırma politikası içine girmişler maalesef

takres
06/03/2012, 00:20
az önce bi arkadaşıma sordum bilgisayar dükkanları var kendiside asus kullanıyor. oda tam tersini söyledi :) eskiden menteşe sistemi farklıymış ve dandik bir kapak tutuyormuş oda zırt pırt bozuluyormuş tek sorunu oydu şimdi onuda düzelttiler dedi. birde yazıldığı gibi türkiyede sırf bilgisayar değil her alanda daha iyi teknik servis yok diyor.

12 saat ortalama tabii gün geliyor 3-4 saat oturuyorum gün geliyor 23-24 saat. 10 saat uykuyu kim kaybetmişte ben bulayım :D 8 saat uyusam çok uyudum diye seviniyorum :) fırsat olursa hafta sonları anca :D (36 saat sıfır uykuyu normal görüyorum artık. 54 saat rekorum var :D).

bu kadar yorma kendini ozan :) fırsat varken bol bol uyu :D
mesela ben günde ortalama 15-16 saat uyuyorum :D devam zorunluluğu olmaması beni mest ediyor :D

OzzY
06/03/2012, 06:49
bu kadar yorma kendini ozan :) fırsat varken bol bol uyu :D
mesela ben günde ortalama 15-16 saat uyuyorum :D devam zorunluluğu olmaması beni mest ediyor :D

artık alıştım ya :D yetişmiyor başka türlü, dersi gidip dinlemezsem daha sonra anlamak için daha büyük çaba gerekiyor :)