Orijinalini görmek için tıklayınız : Skoda Fabia
Denizalp
02/03/2012, 00:59
Anlaşılan istediğim gibi bir GP bulamayacağım.
Hangi arabaya baksam birşeyi çıkıyor. City arızası da soğutmaya başladı beni.
Skoda - Fabia'lara bakıyorum.
2005 - 2006 model 1.4 TDI motor olanlardan...
Nasıl bilirsiniz?
skystar37
02/03/2012, 02:08
Bildiğim kadarı ile seat corboda ibiza 1.4 leri ile aynı motoru kullanıyor. 3 silindirli biraz sesli bir motor ama ömür ve tüketim değerleri bakımında güzeller. Skoda tank gibi araçtır bakımlı düzgün bir araç bulursanız gönül rahatlığıyla alınıp binilebilir. B segmentinde zaten iç hacım vs belli o yüzden aslında 2006-2008 arası seat ibizalarada bakabilirsiniz en donanımlı versiyonu s-rider diye kalmış aklımda sürüşü keyifli bir araçtır geniş bagaj hacmi isterseniz de seat cordobalar var bagajina yatak at uyu...
Burçin, bir önceki kasa Fabiaları ben tavsiye ederim.Platform, motor, birçok kumanda elemanı Polo ile birebir aynı.Hatta iç mekan plastik ve işçilik kalitesi Polodan kesinlikle daha iyi.Güncel model için bunu söylemiyorum ama,
3 silindirli dizel ünite biraz titreşimli ve sesli çalışabilir.Temiz, düşük kmde bir Fabia tercih edilebilir kesinlikle...
3 silindirli bir motor ve acaip sesli - titreşimli çalışıyor..okulda kullanan arkadaşım vardı o da bayan..tır tır gidip geliyor bir sıkıntı yaşadığını görmedim..
3 silindirli bir motor ve acaip sesli - titreşimli çalışıyor..okulda kullanan arkadaşım vardı o da bayan..tır tır gidip geliyor bir sıkıntı yaşadığını görmedim..
aynen öyle hocam...ama başka bir sıkıntısını duymadım yakıt tüketimi de iyi alınır yani...
DeepFear
05/03/2012, 01:09
Kesinlikle alınabilecek bir araç kalitesi segment'e göre çok iyi
aynen öyle hocam...ama başka bir sıkıntısını duymadım yakıt tüketimi de iyi alınır yani...
2.eli düşünmüyorsan sıkıntı yok kesinlikle alınır ama bence bu model yerine seat ibiza daha mantıklı..
Denizalp
07/03/2012, 18:27
Skoda Fabia 1.4 TDi Classic 2005 Model 19.499 TL Sahibinden satılık ikinci el Kırmızı renk - Pasif İlan - 75509532 (https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-skoda-sahibinden-ekonomik-dizel-75509532/pasif-ilan/)
Bu aracı aldım, teşekkürler arkadaşlar.
Misafir047
07/03/2012, 18:33
Skoda Fabia 1.4 TDi Classic 2005 Model 19.499 TL Sahibinden satılık ikinci el Kırmızı renk - Pasif İlan - 75509532 (https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-skoda-sahibinden-ekonomik-dizel-75509532/pasif-ilan/)
Bu aracı aldım, teşekkürler arkadaşlar.
hayırlı olsun tüketmi nasıl??
Denizalp
07/03/2012, 18:40
hayırlı olsun tüketmi nasıl??
20 krş'un altında diyor sahibi ama herhalde 3-4 gün kullandıktan sonra net rakam verebileceğim.
Güzel bir tercih, fotolar da iyi.Hayırlı olsun Burçin, kazasız sürüşler...
Denizalp
07/03/2013, 01:24
Selamlar arkadaşlar.
Araç ile 1 yılı doldurdum.
Öncelikle temiz bir araç bulmuşum gerçekten. Bakımlarında plansız sürpriz masraflar çıkmadı hiç.
Arabanın sağlamlığı güven veriyor. Bu aracı kullandıktan sonra şirket aracı olarak kullandığım Fluence'den pek keyif alamamaya başladım ve kendimi pek güvende de hissedemedim.
77 HP olmasına rağmen tork o kadar yüksek ki, gaza dokunmamla aracın fırlaması bir oluyor. normalde otomatik vites kullanmayı severim ama düz vites böyle bir araçta keyifli oluyormuş.
Araçta yapılı 4-5 kişi yolculuk yaparken, düşük devirde bile yokuşları çatır çatır çıkıyorsunuz, bu beni ilk başlarda çok şaşırtmıştı.
Mazot tüketimi çok iyi. Bir depo mazotla 900-950 km yol yapabiliyorum (Opet'ten alıyorum). km başına 20 kr gibi bir hesap çıkıyor.
Aracın malzemesi gerçekten kaliteli, özellikle renault kullandıktan sonra Skoda'da o kalite net hissediliyor.
Olumsuz yanları, motoru çok titreşimli, ilk kalkışlarda direksiyon biraz titriyor. Aracı çalıştırdıktan sonraki ilk 3-4 dk, yani motor sıcaklığı 90C'ye çıkana kadar kaba sesler duyabiliyorsunuz, sonra sesler kesiliyor.
Turbonun yaptığı fısır fısır sesi (2 ve 3. viteslerde duyuluyor) ilkin garipsemiştim ama o performansa o ses çekilir kesinlikle.
Arka koltuk biraz küçük, 3 kişiyi almıyor ama bu zaten belli birşeydi.
Sonuç olarak, iyi ki almışım.
Tavsiye ederim.
Selamlar arkadaşlar.
Araç ile 1 yılı doldurdum.
Öncelikle temiz bir araç bulmuşum gerçekten. Bakımlarında plansız sürpriz masraflar çıkmadı hiç.
Arabanın sağlamlığı güven veriyor. Bu aracı kullandıktan sonra şirket aracı olarak kullandığım Fluence'den pek keyif alamamaya başladım ve kendimi pek güvende de hissedemedim.
77 HP olmasına rağmen tork o kadar yüksek ki, gaza dokunmamla aracın fırlaması bir oluyor. normalde otomatik vites kullanmayı severim ama düz vites böyle bir araçta keyifli oluyormuş.
Araçta yapılı 4-5 kişi yolculuk yaparken, düşük devirde bile yokuşları çatır çatır çıkıyorsunuz, bu beni ilk başlarda çok şaşırtmıştı.
Mazot tüketimi çok iyi. Bir depo mazotla 900-950 km yol yapabiliyorum (Opet'ten alıyorum). km başına 20 kr gibi bir hesap çıkıyor.
Aracın malzemesi gerçekten kaliteli, özellikle renault kullandıktan sonra Skoda'da o kalite net hissediliyor.
Olumsuz yanları, motoru çok titreşimli, ilk kalkışlarda direksiyon biraz titriyor. Aracı çalıştırdıktan sonraki ilk 3-4 dk, yani motor sıcaklığı 90C'ye çıkana kadar kaba sesler duyabiliyorsunuz, sonra sesler kesiliyor.
Turbonun yaptığı fısır fısır sesi (2 ve 3. viteslerde duyuluyor) ilkin garipsemiştim ama o performansa o ses çekilir kesinlikle.
Arka koltuk biraz küçük, 3 kişiyi almıyor ama bu zaten belli birşeydi.
Sonuç olarak, iyi ki almışım.
Tavsiye ederim.
hayırlı uğurlu olsun memnun olmanız bizimde mutlu olmamız için yeterlidir :)
lektonstar17
07/03/2013, 01:52
İyi bir tercih. Kesinlikle pişman olmazsınız.Sonuçta o da bir vw. Kalitesini ordan alıyor.Bu da yeni fabia.
https://imgim.com/2013-skoda-fabia-21.jpg
https://imgim.com/2013-skoda-fabia-31.jpg
Fabia'nın fiyatlarına bakayım derken Fabia RS'e denk geldim. Gelmez olaydım :)
İyi bir tercih. Kesinlikle pişman olmazsınız.Sonuçta o da bir vw. Kalitesini ordan alıyor.Bu da yeni fabia.
https://imgim.com/2013-skoda-fabia-21.jpg
https://imgim.com/2013-skoda-fabia-31.jpg
Ümit, fotolar doğruysa çok güzel bir Fabia geliyor demektir :)
lektonstar17
08/03/2013, 01:26
Ümit, fotolar doğruysa çok güzel bir Fabia geliyor demektir :)
Evet doğru.Polo , Golf arası bi araç. Rapid in de hb si var. Bize hangisi gelir belli değil. Skodanın altı ayda bir yeni model sloganı var. Yakında bir listeye yeni bir hb eklenebilir.