Orijinalini görmek için tıklayınız : Kaza sonucu celiski, yardim lutfen!!!
Bir kac gun once babam kaza yapti olayi kisaca anlatayim. En sag seritten giderken soldan biri babami sikistirmis ( onune ani kirmis ) kurtarmak icin zaten en sagda oldugundan emniyet seridine kirmis. Gelen oldugunu dusunmemis. Emniyet seridinden hizli bi sekilde servis araci gidiyormus duramayip vurmus arkadan. Simdi boyle bi durumda sizce kim sucludur??
Babam eksperle konustugunda emniyet seridinden geldigi icin suc sizde degil denmis fakat suan yuzde yuz kusurlu olarak babami gostermisler. Ben sahsen rusvet donmus olabilecegini dusunuyorum. Sonucta eksperlerin kararina bakiyor. En azindan yuzde yuz suclu oldugumuzu dusunmuyorum. Babam itiraz etti bakalim sonuc cikar mi? Sizce ne yapmaliyiz ve kim suclu?
Mustafa geçmiş olsun öncelikle.Umarım babanda ve diğer araç içindekilerde herhangi bir yaralanma yoktur.
Bence suç büyük orana babana ait.Tabi polis değilim bu sadece benim yorumum.Sonuçta şerit değiştirmeden aynayla kontrol etmek gerekir.Emniyet şeridinde yetkisiz gitmek de suç tabiki ama bu sadece emniyet şeridi ihlal suçu bence.Kaza sol şeritte de olabilirdi, baban sağdan sıkıştırılınca sola kaçmış soldan hızlı gelen bir araca vurmuş olabilirdi aynı şekilde ya da emniyet şeridindeki polis aracı da olabilirdi.Dediğim gibi yanılıyor da olabilirim,
Geçmiş olsun önemli olan cana birşey olmaması...
Eğer ki tutanak tutarken servis şöförüne sürücü görüşleri kısmına 'arkadan vurdum' ibaresi yazdırılmış olsaydı o zaman bence işler değişirdi diye düşünüyorum.Büyük ihtimal görüşlerde önüme kırdı şeklinde ifade yazılmış ve şerit değiştirirken ayna kontrolü yapılmadığı için suçu vermiş olabilirler ama her ne olursa olsun yüzde yüz vermeleri (8/8) bence anlamsız.
BabyShee
01/03/2012, 15:27
Öncelikle Geçmiş Olsun Cana Gelicegine Mala Gelsin Arkadan Ne Olursa Olsun Vuran Suçlu Diye Biliyorum Ama Emniyet Şeridinde Olunca İşler Degişirmi Bilmem Baban Emniyet Şeridine Kaza Olmasın Diye Geçmiş Peki Servis Soförü Niye Emniyet Şeridinden Kaptırmış Geliyor Acil Bir Durumuda Yok Bunuda Göze Alırsak Bence Baban Haklı...
Tesekkurler hocam, cok ciddi bi kaza olmamis allahtan. Cana gelen hic bir sey yok=) kaza olmasinin sebebi emniyet seridi ihlali ama, babam hep bakar seritlere en sagda olmasa bakmadan gecmezdi zaten. Yuzde yuz suclu olmasi beni boyle dusunmeye yoneltti cunku eksperin babama dedigi seyle sonuc farkli. Hizla emniyet seridinden gelirken yavaslayamayip arkadan vurmus. Bana gore yuzde yuz olmamasi lazim durumun.
Sizlerin de dedigi gibi benim kanaatim de eger babam sucluysa yuzde yuz olmamaliydi. Bakalim simdi itiraz etti gerekirse dava acarim diyor sinirlenmis biraz.
Dosyayı tramerden kontrol edin, eğer sigorta şirketleri onayladı yazıyorsa bir dilekçe ile itiraz edebilirsiniz, bunun için sigortanın bölge müdürlüğündeki ilgili kişi ile konuşun onlar sizi yönlendirir. Bu durumda dosya komisyona gider.
Eğer komisyon onayladı yazıyorsa (sigorta şirketleri ortak karar verememiştir) itiraz için tek yol dava açmak.
Bu arada eksper kusur oranına karışmaz hatta anlamaz. Kusur oranı sigorta şirketleri arasında veya, polis ve sigorta şirketi yetkililerinden oluşan bir komisyon tarafından belirleniyor.
BabyShee
01/03/2012, 16:43
Ben Hala Anlamış Degilim Zaten Emniyet Şeridi Adı Üstünde Baban Sıkıştırma Sonucu Emniyet Şeridine Geçmiş Servis Soförünü Niye Suçlamıyolar Sonuçta Oda Emniyet Şeridinden Kaptırmış Geliryor Normalde Yasak Baban Bence Kurallar İçerisinde Emniyet Şeridini Kullanmış Servis Soförünü %100 Hatalı Olması Lazım Emniyet Şeridini İşgalden...
Çünkü Arıza Yapmış Biride Girebilirdi Adamın Önüne...
GP COSKUN
01/03/2012, 19:59
burada tutulan tutanakta bir oynama var
her ne şekilde olursa olsun emniyet şeridinde ilerlerken bir araca çarparsanız
hele ki arkadan çarpma gerçekleşirse suçlu duruma düşersiniz
bu olayda tutanak ne şekilde tutulmuş
servis şöförü aracım arızalandı emniyet şeridine girdimmi demiş yada arkadan çarptığı bariz şekilde raporda yazılmamışmı
bek internette sizin olaya benzeyen bir kaza bilirkişi raporu buldum oku istersen faydalı olabilir
birde mutlaka kaza tespit tutanağını isteyip inceleyin tutanağın ne şekilde tutulduğu babanızın kusur derecesini direk olarak etkiliyor kanaatindeyim
Tanımlamalar; A-Şehiriçi çalışan minibüs, B-Şehiriçi çalışan minibüs, C-Ticari kamyonet, D-Müvekkil, E- D-100 Karayolu üzerinde bulunan ve altında durak olan köprü
Olay; İstanbul ili D-100 karayolu yanındaki yanyolda çalışma olması sebebiyle trafiğe kapalıdır, tüm araçlar D-100 karayolunu kullanmaktadır. Müvekkil ise A’da yolcu olarak bulunmaktadır. A; normalde yan yolda kendisi için ayrılmış olan E köprüsü altındaki yolcu indirme-bindirme yerini kullanamadığı için D-100 karayolunda aynı köprünün altında emniyet şeridinde durakladıktan sonra, köprünün 7 metre ilerisinde ve yine emniyet şeridinde yolcu almak için durakladığı sırada E köprüsünün altında emniyet şeridinde aynı amaçla duraklayan B'ye arkadan C'nin çarpması sonucu B'de müvekkilin içinde olduğu A'ya çarpmış ve müvekkil yaralanmıştır.
Yapılan yargılama da kusur bilirkişisi raporunda; yan yolun kapalı olması sebebiyle kaza anında B'nin mecburen D-100 karayolu üzerinde emniyet şeridinde E köprüsü altında, A'nın ise yine mecburen E Köprüsünün biraz ilerisinde emniyet şeridinde durakladığından bahisle kusursuz olduğunu; ve C'nin 2918 s.y. nın m. 52/c ve m. 82 4 nolu sıra kaideleri mucibince %100 kusurlu olduğunu beyan etmiştir.
Cok tesekkurler arkadaslar artik bakalim hakkimizi arayacagiz. Coskun abi sagolasin bu ornek iyi oldu, adamin da direk gunahini almak istemiyorum ama bi olaylar donmus gibi. Babam zaten avukat gerekirse dava da acar orasi ona kalmis..
Tekrar sagolun yardimlariniz icin. Gelisme olursa yazarim tekrar.
geçmiş olsun. sizde bi şey olmaması bu olayın sevindirici tarafı. arkadaşlar gayet güzel açıklamışlar.
fiery_hunter
02/03/2012, 02:28
tramer bakmıstır dosyaya ve muhtemelen sizde kusur gözükür servis sürücüsünede 52/1a maddesinden 2/8 kusur vermişlerdir itiraz hakkınız vardır bunda tutanagınızıda tramer sayfasından görüntüleyebilirsiniz ekpser yüklemişse kaza fotolarına dahi ulaşabilirsiniz geçmiş olsn
Siz de sigortacisiniz sanirim, peki rusvet vs seylerle suclu orani degistirilebilir mi?
fiery_hunter
02/03/2012, 02:55
pm attım
Merhaba arkadaslar, sorunum halloldu. Sanirim olay soyle gelisti; arkadan carpan servisci aciklamasina emniyet seridinden gittigini yazmamis. Onume kirdi carptim seklinde yazilmis. Ama hemen yaninda babam en sagdan gidiyordum emniyet seridine kirdim arkadan carpti demis. Sanirim servisci aglandi biraz sonuc oyle belirlendi. Babam sinirlenince eksperleri aramis avukatim deyince isler degismis. 5 dk da nasil yaptilarsa duzelttiler. Konusmadan sonra babam servisi aramis az once aradilar degistirdiler kusurlu oranini dedi.
Tekrar tesekkurler yardimlariniz icin=)
GP COSKUN
02/03/2012, 14:42
çok sevindim mustafa
aynen dediğim gibi tutanakta eksiklik yada bir oynama söz konusu
fiery_hunter
02/03/2012, 14:58
çok sevindim hallolmasına mustafa :)
Cok tesekkurler yardimlariniz icin=)
Powered by vBulletin® Version 4.2.5 Copyright © 2025 vBulletin Solutions, Inc. All rights reserved.