Orijinalini görmek için tıklayınız : Puntolarda hız arttıkça direksiyon ne olur???
Arkadaşlar punto evolarda yada grandelerde hız arttıkça direksiyon ağırlaşır mı??? Bakın dikkat city modunun devreden çıkmasını sormuyorum....................Direksiyon ağırlaştıran bi sistem var adı suan aklıma gelmedi Heralde '' E P S '' olması lazım yanılmıyosam tabi.
Sonuç olarak bu özellik var mı ????
Saygılar........
eexelanss
01/03/2012, 14:00
Eps tamamen farklı bir olay..
Evet grande puntolarda böyle bir özellik mevcut hızınız arttıkça direksiyonunuz ağırlaşır.. Amaç yüksek hızlarda daha kontrollü ve konforlu sürüş sağlamak.
Çok güzel bir özellik bence.. Hele ki uzun yolda çok rahat oluyor..
GP COSKUN
01/03/2012, 14:03
cıty modu açıkken
hızınız arttıkça kademeli olarak direksiyonunuz ağırlaşır
diesel32
01/03/2012, 14:06
cıty modu açıkken
hızınız arttıkça kademeli olarak direksiyonunuz ağırlaşır
coşkun abi bu direksiyon sertleşmesi baya oluyor mu?
hızım arttıkça benim çok sertleşmiyo... sadece city devrede değil gibi ekstra bir sertlik olmuyor... kuzenimde clio III var... onunla uzun yola çıkmıştım onunki daha çok ağırlaşmıştı...
GP COSKUN
01/03/2012, 14:08
serhat kademeli olarak ağırlaşıyor ama sen bunu sürüş sırasında hissetmen biraz zor
yalnız sadece cıty açıkken kademeli ağırlaşmavar cıtykapalı iken direksiyon her zamanki sertliğinde
clıo lardazaten direksiyon traktör direksiyonugibiağır hele birde 5 hava az olsun lastik basınçları sanarsın kamyon kullanıyorsuno kadar yani =)))
diesel32
01/03/2012, 14:11
serhat kademeli olarak ağırlaşıyor ama sen bunu sürüş sırasında hissetmen biraz zor
yalnız sadece cıty açıkken kademeli ağırlaşmavar cıtykapalı iken direksiyon her zamanki sertliğinde
clıo lardazaten direksiyon traktör direksiyonugibiağır hele birde 5 hava az olsun lastik basınçları sanarsın kamyon kullanıyorsuno kadar yani =)))
bilmem mi bizde sümbül vardı off off :D
ama clio hb yeni kasa kullandım otobanda 120-140 falan hıza çıktığında baya bir sertleşme vardı... düşük hızda iyidi gene (tabi city modunun yanından geçemez)
Cevabı ustalarımız vermiş bile :)
skystar37
01/03/2012, 17:20
Valla açık konuşmak gerekirse Clio3un direksiyon sistemi bana göre puntodan daha iyi, iki araçta mevcut clio3 kardeşimde punto bende. ikisiyle de uzun yol deneyimim oldu hatta clio3 ile 1 haftada 6000km yakın şehirler arası yol yaptım. Park etme esnasında evet city müthiş bir güzellik benim 21aylık kızım bile tam tur rahat rahat çeviriyor direksiyonu ancak 90i geçtikten sonra clio3 direksiyonu hem tepkilere verdiği cevap hemde sertlik olarak çok daha fazla güven veriyor.
Symboller bu ikilinin dışında onları kuş serisi ile kıyaslamak lazım.
since1453
01/03/2012, 17:28
Puntolarda hız arttıkça direkisyon ne olur???
Walla benim direksiyon olduğu yerde duruyor :)
Puntolarda hız arttıkça direkisyon ne olur???
Walla benim direksiyon olduğu yerde duruyor :)
O zaman sorun yok...................
direksiyon ağırlaşıyor evet. bu kasıtlı dizayn edilmiş bir sistemin ürünü diye biliyorum.
celenlee
01/03/2012, 18:37
Benimki hızını alamadan sertleşiveriyor :)
Durduğu yerde,düşük hızda gayet güzel,ama 0-20 derken ağırlaşıor, ondan sonra hep aynı gibi, Astra kadar sert olmasa da, MegII'lere çok daha ağır geliyor.
Ziyaretci037
01/03/2012, 19:02
City'nin güzel yanlarından biri bu da bence..
fıstık gibi direksiyon,pamuk gibi city fonksiyonu var maşallah nazar değmesin... daha iyisi yapılana kadar en iyisi bu...hem hızda hem yavaşta süper... bir konuda da falanca arabayla kıyas yapıp o daha iyi denilmeyen bir konumuz olsun...
SKELETER
01/03/2012, 20:14
City den çoğu arkadaşın canı yanmış ama benim için olmazsa olmaz özellik oldu kendisi.
reddragon
01/03/2012, 21:34
City ' nin değerini anlamak için uzun süre city modda kullanın. Normale aldığınızda kamyon direksiyonu hissi veriyor, dönüşlerde filan zorlanmaya başlıyorsunuz ve city'e alıyorsunuz dayanamayarak. Tecrübe ile sabittir...
bence yüksek hızlarda inanılmaz tehlikeli hele stock lastikler varsa izmir-bursa otobanında resmen yaylar uzayabıldıgıne uzuyor yercekımıne karsı ve direksiyon sapmaya çok müsait hiçbir arabada tofaşlarda dahil :D bu kadar yumusak olmamalı bence gercekten sehırıcı aracı olarak tasarlanmıs sahsi fikrim özellikle uzun yol için ideal araç değil.
bence yüksek hızlarda inanılmaz tehlikeli hele stock lastikler varsa izmir-bursa otobanında resmen yaylar uzayabıldıgıne uzuyor yercekımıne karsı ve direksiyon sapmaya çok müsait hiçbir arabada tofaşlarda dahil :D bu kadar yumusak olmamalı bence gercekten sehırıcı aracı olarak tasarlanmıs sahsi fikrim özellikle uzun yol için ideal araç değil.
arabamı ilk defa kullanan arkadaşıma 170 yaptırdım. sürekli ford, hyundai falan kullanıyor işi gereği. ilk defa puntoyla 170 yapınca direksiyon çok yumuşak tedirgin oluyorum viraja gireceğim hızı söyle diyordu. yol bildiğim yol olduğu için formula 1'de numaralı virajlar gibi bütün hızlar kafamda. terlete terlete döndürmüştüm adamı :D
kısacası sadece tedirgin eder hiç birşey olmaz.
city modu araç 40 km hızı geçtiğinde kapanır arkadaşlar ancak göstergelerde simgesi kaybolmaz araç tekrardan 40 km altına düşene kadar sertleşmeye gelince kademeli olarak evet sertleşiyor tek solukta 2000 km yapmış biri olaraktan yolda hiç sıkıntı yaşamadım hiç tedirgin olmadım gerçekten