PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Hız canımızdan önemli değil

since1453
27/02/2012, 11:24
Pazar sabahı E5 te maltepe kadıkoy istikametinde giderken bir kaza gördüm.bir anlık dikkatsizlik ve yüksek hızın nelere yol açtiğina birkez daha şahit oldum.

2 araç birbirini yakın mesafeden yüksek hızda takip ediyordu.Aptal bir araç bir anda sol şeride önlerine kırdı.öndeki araç resmen 2 kapısının ortasına o hızda bindirdi.aracı bir süre sürükeldikten sonra bariyerlere sıkıştırarak durdu arkadan gelen 3. araç mercedes vito idi odaortadaki aracın üstüne çıktı lafın gelişi değil 2 tekeri öbür aracın üstüne çıktı.

ortadaki araçtaki içinden sağ çıktımı bilmiyorum
Adrinalin iyidir,gençlik hoştur,ama değmez 3 kuruşluk zevk için değmez.
Heyacan istiyosan ;

1)Git belgrada paintball oyna
2)çık bir tepeye bangijumping yap
3)rafting yap
4)yamaç paraşütü
5)avcılık
........

okadar çok şey varki bu hayatta zevkn alıncak yada heycan sağliycak.Hız yanlama bunlar gereksiz tabi bence sonuçta

KİM AĞLARSA YALAN AĞLAR AĞLARSA ANAM AĞLAR

puntor
27/02/2012, 13:54
Anlatamazsın hocam anlamaz kimse o koltuğa oturunca bizim Türk milletinin nevli dönüyo....

faku
27/02/2012, 15:21
Ben boşuna söylemiyorum. Forumda hız muhabbetlerine bir sınırlama getirelim diye.

since1453
27/02/2012, 15:39
Ben boşuna söylemiyorum. Forumda hız muhabbetlerine bir sınırlama getirelim diye.

Sansur hoş birşey değiliönemli olan bilçli olmak yada bilinçsiz birini bilinçlendirmek.Ama herkezin kendi hayatı

Du Hast
27/02/2012, 18:03
sürat yapılacak yer yapılmayacak yer var ancak apaçilik hiç bir zaman yapılmamalı, yakın takip, makas v.s.
makas yaparken arkadaki aniden hızlanır arabanın arkasını takarsınız feleğiniz şaşar Allah korusun.

tayfux
27/02/2012, 18:15
sürat için de pistler var go kart var miss gibi..

since1453
27/02/2012, 18:26
sürat yapılacak yer yapılmayacak yer var ancak apaçilik hiç bir zaman yapılmamalı, yakın takip, makas v.s.
makas yaparken arkadaki aniden hızlanır arabanın arkasını takarsınız feleğiniz şaşar Allah korusun.

can bey çok kazaya şait oldum ama pazar günü gördüğüm bambaşkaydı.
bir zibidi öbürünü sıkıştırıyor.sıkıştırılan delikanlı orta şeride geçmeyip delikanlılık yapıyor.beyinsizin tekide 2 sinin önüne tak diye zıplıyor.koca vito şahlandı ön tekerleri kaputun üstüne çıkardı

Du Hast
27/02/2012, 18:35
can bey çok kazaya şait oldum ama pazar günü gördüğüm bambaşkaydı.
bir zibidi öbürünü sıkıştırıyor.sıkıştırılan delikanlı orta şeride geçmeyip delikanlılık yapıyor.beyinsizin tekide 2 sinin önüne tak diye zıplıyor.koca vito şahlandı ön tekerleri kaputun üstüne çıkardı
ben ilk kazamı 7 yaşında ankara -samsun karayolunca şahit oldum. merzifon civarlarında şehir içi sayılacak bir yerde yanımızdan ışıklarda bir minibüs tam gaz kalktı gitti. 2 km sonra yolda 2 tane cansız çocuğun bedeni kafaları ayrılmış şekilde yatıyordu. o gün aklımdan çıkmaz. bedeninden ayrılmış çocukların kafaları resmen bize bakıyordu yolun ortasında. rahmetli babam durmadı hemen gazladı ben olduğum için arabada. ilerde yolun ortasında yanımızdan fırlayan minibüs terk edilmiş şekilde duruyordu. elbette şöförü böyle birşey yapmak istemez ve eminim ki kafasını duvarlara vurmuştur neden o kadar bastım diye. pişman olmamak için tedbiri almak gerekiyor.

since1453
27/02/2012, 18:49
ben ilk kazamı 7 yaşında ankara -samsun karayolunca şahit oldum. merzifon civarlarında şehir içi sayılacak bir yerde yanımızdan ışıklarda bir minibüs tam gaz kalktı gitti. 2 km sonra yolda 2 tane cansız çocuğun bedeni kafaları ayrılmış şekilde yatıyordu. o gün aklımdan çıkmaz. bedeninden ayrılmış çocukların kafaları resmen bize bakıyordu yolun ortasında. rahmetli babam durmadı hemen gazladı ben olduğum için arabada. ilerde yolun ortasında yanımızdan fırlayan minibüs terk edilmiş şekilde duruyordu. elbette şöförü böyle birşey yapmak istemez ve eminim ki kafasını duvarlara vurmuştur neden o kadar bastım diye. pişman olmamak için tedbiri almak gerekiyor.

Ölen pisi pisine ölüyor kalanda bedelini ödüyor

ykaya1983
27/02/2012, 18:58

Vay be ben okurken bile tüylerim diken diken oldu.Gerçekten hiç karşılaşılmaması gereken feci bir olay.Bu görüntü insanın hayatı boyunca aklından çıkmaz.Allah böyle felaket kimsenin başına vermesin.

Oflu
27/02/2012, 21:52
Ben itfaiyeciyim. Ve sürekli bu tür kazaların içerisindeyim.Anlatılmaz yaşanır gerçekten bir anlık dikkatsizlik, bir cana mal olabiliyor..Dikkatli olmak sakin olmak şart

SchweppeS
27/02/2012, 21:57
Hız yapılır ama yol boşsa yaparsın ama yapcaksanda otobanda 1 saat boyunca 200 ile gitmicen 200 e çık 1 dk git yeter in sonra. Sonra yine çık :) Yakın takip birde tehlikeli dediğiniz gibi. Arada bende yapıyorum ama öndeki araç selektör çaktığım halde orta şerit boş olduğu halde geçmezse giriyorum dibine kadar uzunlarımı açıyorum bazen sinirleniyorum. Yaptığım yanlış ama onunkide yanlış orta boşken niye arkadan geleni kesiyosun :)

ozay06
28/02/2012, 00:40
Hız yapılacak hiçbir yer yoktur Birilerinin keyfi yerine gelsin kendi hayatıdır istediğini yapar gibi bir durum olamaz çünkü her zaman karşısındakilere zarar verme ihtimali vardır Ben hız sonucu veya alkol sonucu kazaya karışan hiç bir kimseye en ufak bir üzüntü duymam Birileri heyecan yapacak diye başkasının hayatını riske atma hakkını elde edemez Her sürücü kendinin çok iyi araç kullandığını ve hız yapılacak veya heyecan yapılacak yeri bildiğini zanneder Trafikte hiç kimse 1 sn sonra ne olacağını kesinlikle bilemez Otobanda hız yaparım diye kendini iyi sürücü zannedenlerin karşı şeride geçip nelere sebep olduğu açık
Trafik kazalarında hız sınırlarını aşıp ölüme sebebiyet verenler vatan hainlerinden daha az ceza almamalı Başkasının hayatını hiçe sayanlar terörist sıfatıyla yargılanmalı

SKELETER
28/02/2012, 01:30
Kesinlikle hızın anlamı yok. Bizim Türk Halkında hızlı gitmek marifet gibi yanlış bir anlayış var. Eminim herkes benim gibi şehirlerarası yoldan sonra duyuyordur. İşte Ankara İstanbul'u 3.5 saatte gittim vs gibisinden laflar. İyi halt ettin. Arabada bir makina işte belli hızdan sonra olabilecek kazada hiç şansın yok. O riske deydi mi bari.

engincantan33
28/02/2012, 01:50
yorum yapan arkadaşların aracları dıkkatımı cektı ılgınc cogunda fıre motor var...evet kesınlıkle haklısınız ama egrı oturalım dogru konusalım ben dayanamıyorum...yapıyorum..ama dedıgınız gıbı mutlaka sınırlama getırılmelı herkes kendıne hız konusunda...

erdiyilmaz
28/02/2012, 02:01
ben arada bir su konuya bakiyorum: kazalı puntolar (https://forum.grandepuntotr.com/genel/32716-kazali-puntolar.html)

SchweppeS
28/02/2012, 02:34
yorum yapan arkadaşların aracları dıkkatımı cektı ılgınc cogunda fıre motor var...evet kesınlıkle haklısınız ama egrı oturalım dogru konusalım ben dayanamıyorum...yapıyorum..ama dedıgınız gıbı mutlaka sınırlama getırılmelı herkes kendıne hız konusunda...

Fire motor var derken :D millette fire var isteselerde hız yapamıyolar ondan hıza karşılarmı diyosun :) Yani güçlü arabaları olsa hız yapmam diyenlerde yapar diyosun :D

Bence doğru bi konu. Burda hıza karşıyım diyen adamın altına ver bakalım ferrariyi 200 den aşağı iniyomu :)

engincantan33
28/02/2012, 03:09
Fire motor var derken :D millette fire var isteselerde hız yapamıyolar ondan hıza karşılarmı diyosun :) Yani güçlü arabaları olsa hız yapmam diyenlerde yapar diyosun :D

Bence doğru bi konu. Burda hıza karşıyım diyen adamın altına ver bakalım ferrariyi 200 den aşağı iniyomu :)

bingooo hocam:)))) fıre motor babam halen kullanıyor ona bınınce yakıt ekonomısı ıcın ugrasıyorum ve yapısı geregı sehırıcı arabası gıbı kullanıyorum :)

since1453
28/02/2012, 10:10

Kamuran zorla konuştrurucan fire motorla gelip tarfikte seni madara edicem:)
araç kullanmayı tam bir öğren sonra sağa sola laf yetiştir :)

Sonra yazarlar forumda ne şehittir ne gazi ... Yolunu gitti bizim KAMURAN abi :)

SchweppeS
28/02/2012, 10:15
Kamuran zorla konuştrurucan fire motorla gelip tarfikte seni madara edicem:)
atraç kullanmayı tam bir öğren sonra sağa sola laf yetiştir :)

Sonra yazarlar forumda ne şehittir ne gazi ... Yolunu gitti bizim KAMURAN abi :)

Yok fire motorla değil ikimizdede aynı araç olsun herşeyleri aynı ağırlık jant beygir alınan benzin. Çıkalım bir yola bakalım ? :) Madara et nası etcen merak ettim ? :)

since1453
28/02/2012, 10:16

Engin bey 1,4 170 beygir araçta kullandım,3,00 araçta.yinede bazı kriterleri zorlamadımEngin bey ;

-Usta şöför olabilirsin fakat bir çaylak önüne kırar
-aracın süperdir ama sonuçta mekanik.
-otobanda sehir halinde orta şeritte kamyon tekeri çukur vb bir çok şey görebilirsin :)
-sadece 1 kez dalginlik yaşarsın ama oda belki son olur.

Hareketi seven biriyim.Konu başliğinda saydığım birçok şeyi yaptım.Onlardada risk var ama trafikteki kadar değil.diyorum ya 200 km ile giderken biri aniden önüne kırsa biter iş

since1453
28/02/2012, 10:18
Hız yapılır ama yol boşsa yaparsın ama yapcaksanda otobanda 1 saat boyunca 200 ile gitmicen 200 e çık 1 dk git yeter in sonra. Sonra yine çık :) Yakın takip birde tehlikeli dediğiniz gibi. Arada bende yapıyorum ama öndeki araç selektör çaktığım halde orta şerit boş olduğu halde geçmezse giriyorum dibine kadar uzunlarımı açıyorum bazen sinirleniyorum. Yaptığım yanlış ama onunkide yanlış orta boşken niye arkadan geleni kesiyosun :)

KAMURAN kardeş senin yakın takip-selektör hareketini bana yaptılar sinirden ani bi fren yapıp gaz verdim arkamdaki dangalak son anda sağa kırdı yolun ortsında 8 çizdi resmen.ben sinirle yaptım amnyağin biri sana 8 takla attırır akıllı dur :)

peter_tagtgren
28/02/2012, 11:49
Bu tür kazaların nasıl olduğunu görmeniz için:

Aşağıdaki videoda acemi sürücü, sol şeritte hızla giden motorsiklet önüne bir anda çıkıyor... Araba olsa durabilir mi bu sorunu cevabını siz düşünün artık...

1000rr kazadan kıl payı kurtuluş. - YouTube (https://youtu.be/SMWrMIIRu2w?t=1m33s)

akca37
28/02/2012, 11:50
Dostlar ben eski bir adalet bakanlığı zabıt katibi çalışanıyım, bir keresinde nöbetçi olduğum bir zamanda gün içinde 3 tane birbirinin işlemleri biterken otopsiye denk geldim, ömrümdeki ilk yoğun otopsi günümdü yani ard arda 3 kez giden ildeki tek katip ünvanını almıştım o gün iiçin, o günkü ilk gittiğim otopside yani ölü muayenede, yaşlı bir teyzem hayvanlarını yolun karşısına geçirmek isterken bir kamyonun altında kalması idi, olay yerine savcı bey ve biz vardığımızda oradaki halk ve jandarmalar kollarını kaldırır vaziyette ceset görünmesin diye brandayı gerdiklerini gördük, olay yerine geldiğimizde ise brandanın arkasında ortada yığılı birşeyler vardı ancak onun insan mı yoksa herhangi bir et yığını mı olup olmadığına ben inanamadım, sadece üç beş tutam bir saç vardı birde lastik ayakkabılarını hatırlıyorum, kamyonun yerdeki fren izi herhalde 25 mt falan vardı altına aldığı andan itibaren sürüklemiş ve rahmetli teyzemizi paramparça etmiş bırakmıştı, aslında o gün ben süratli gitmemeye ve trafikte daha dikkatli olmaya söz vermiştim kendime ancak zaman zaman gerek çevrenizdekilerden gerekse şeytanın vesvesesinden gerekse araçlarımızın performanslı oluşu da aklımıza gelerek hata yapıyor, şehir içi hız yapabiliyor veya şehirler arası uzun yolculuk yorgunluk vs de olaraktan hız yapabiliyoruz, cidden hız yapmamak lazım ve bir türlü başaramadım şehir içi emniyet kemerini de takmayı ihmal etmemek lazım :(

since1453
28/02/2012, 11:54
Yok fire motorla değil ikimizdede aynı araç olsun herşeyleri aynı ağırlık jant beygir alınan benzin. Çıkalım bir yola bakalım ? :) Madara et nası etcen merak ettim ? :)

ben arakdaşın şahini alıp geliyorum :)
şaka biryana üstüne para verseler trafikte kimseyle kapişmam

akca37
28/02/2012, 11:54
Bu tür kazaların nasıl olduğunu görmeniz için:

Aşağıdaki videoda acemi sürücü, sol şeritte hızla giden motorsiklet önüne bir anda çıkıyor... Araba olsa durabilir mi bu sorunu cevabını siz düşünün artık...

1000rr kazadan kıl payı kurtuluş. - YouTube (https://youtu.be/SMWrMIIRu2w?t=1m33s)

Üstad iyi hoş güzel doblocu hatalı ancak motorcunn yaptığı yenilir yutulur bişi mi, sağ sol makas ata ata gidiyor, şehirler arası motor neyse ne de, kastamonu gibi minnacık sokakları olan trafiği şehre göre yoğun olan bir memlekette zırt pırt aralara dalmaları kör noktalarımıza girmelerine uyuz oluyorum, kaç tanesini camımı açıp uyardım, Allah ım beni ve tüm cümlemizi öncelikle motor ile çarpışmaktan muhafaza buyursun, sonrada her türlü kazadan beladan korusun...

GP COSKUN
28/02/2012, 11:59
türk milleti olarak
direksiyon başına geçtiğimizde kendimizden geçiyoruz
ama bunu istisnasız hepimiz yapıyoruz
yollara bakıyoruzda gayet alelade aracıyla bmw peşine takılanmı ararsın
sahil yollarında sanki ondan iyi şöför yok gören alonso sanar makas üstüne makas atanmı arasın üstelik her attığı makasta yandaki araçların gaz kesmesi yol vermesi sonucunda makası hatasız tamamlayabildiğini aklının ucundan bile geçirmeyen piskopatlarmı ararsın
yada son sürat giderken sol şerit boş olmasına rağmen sırfhava ve korkutmak amacıyla arabanın sağından üstelik yanına sıfır yanaşarak geçip gidenmi
hepsi var yollarımızda ve bunun sebebi hepimiziz
çünki hepimiz bu işin aktörleriyiz
bana ister kızın ister darılın hepimizde sorun var

peter_tagtgren
28/02/2012, 12:01
Üstad iyi hoş güzel doblocu hatalı ancak motorcunn yaptığı yenilir yutulur bişi mi, sağ sol makas ata ata gidiyor, şehirler arası motor neyse ne de, kastamonu gibi minnacık sokakları olan trafiği şehre göre yoğun olan bir memlekette zırt pırt aralara dalmaları kör noktalarımıza girmelerine uyuz oluyorum, kaç tanesini camımı açıp uyardım, Allah ım beni ve tüm cümlemizi öncelikle motor ile çarpışmaktan muhafaza buyursun, sonrada her türlü kazadan beladan korusun...

Amacım hatayı yanlışı göstermek değil, aracınızla hızla giderken birisi önünüze çıktığında yaşayacaklarınız içindi...

Amin! Allah hepimizi korusun, herkes ana baba evladı...

akca37
28/02/2012, 12:35
Amacım hatayı yanlışı göstermek değil, aracınızla hızla giderken birisi önünüze çıktığında yaşayacaklarınız içindi...

Amin! Allah hepimizi korusun, herkes ana baba evladı...

Gökhan için rahat olsun , ben zaten seni motorcuyu haklı buluyor diye söylemedim, sadece motorcuların ne kadar riskli gittiğini belirtmek istedim, nedense motorsiklet üzerine çıkan tüm kişiler ister push (eski bir bildiğim motor) olsun ister kawasaki olsun deli gibi makas ata ata sağ sol gidiyorlar, bigün birisini fena hırpalıycam araçtan inip,

engincantan33
28/02/2012, 17:41
Engin bey 1,4 170 beygir araçta kullandım,3,00 araçta.yinede bazı kriterleri zorlamadımEngin bey ;

-Usta şöför olabilirsin fakat bir çaylak önüne kırar
-aracın süperdir ama sonuçta mekanik.
-otobanda sehir halinde orta şeritte kamyon tekeri çukur vb bir çok şey görebilirsin :)
-sadece 1 kez dalginlik yaşarsın ama oda belki son olur.

Hareketi seven biriyim.Konu başliğinda saydığım birçok şeyi yaptım.Onlardada risk var ama trafikteki kadar değil.diyorum ya 200 km ile giderken biri aniden önüne kırsa biter iş

Hocam ben zaten dediklerimizi doğru buldum sadece fire motor kullananlar çoğunlukta dedim...usta şoför oldugumada inanmıyorum sadece kendimi dizginleyemiyorum keşke yapabilsem...(bu arada telden yazıyorum umarım yanlış yazmamisimdir)

since1453
28/02/2012, 17:49
Hocam ben zaten dediklerimizi doğru buldum sadece fire motor kullananlar çoğunlukta dedim...usta şoför oldugumada inanmıyorum sadece kendimi dizginleyemiyorum keşke yapabilsem...(bu arada telden yazıyorum umarım yanlış yazmamisimdir)

FİRE motor kullanıcıların çoğu fire motorun neolduğunu anlamadan bilmeden hatta araç alırken kullanım amacını bile bilmeyen arkadaşlar.100 beygir üstü 1,4lerle hatta 1,6-2 motorlarla araçlarını kıyaslamaya çalişan sonra gitmoyor diyen arkadaşlar.Ön yargı konsunda haklısınız ama hız riski konusunda yorum yazan arakdaşlar mantık çerçevesinde yazıyorlar.

Ben fire i kendi kriterlerim çerçevesinde uygun görüp aldım.aynı fiyat araliğinda opsiyonum çoktu.

fiesta 1,4 86byg otm.
i20 1,4 100 byg otm.
ufak bir farkla 1,4 jazz otm.

faku
28/02/2012, 17:55
Sansur hoş birşey değiliönemli olan bilçli olmak yada bilinçsiz birini bilinçlendirmek.Ama herkezin kendi hayatı
Eğer kötü örnek oluşturacak ve birileri zarar görecekse sansür olmalı. Dünyada hiç bir şey insan hayatından daha önemli değildir. Kendi hayatıdır deyip boş vermek olmaz. Gücünün yettiğince , dilinin döndüğünce gerekli müdahaleyi yapmak bence hepimizin görevi olmalı.

SKELETER
28/02/2012, 20:26
KAMURAN kardeş senin yakın takip-selektör hareketini bana yaptılar sinirden ani bi fren yapıp gaz verdim arkamdaki dangalak son anda sağa kırdı yolun ortsında 8 çizdi resmen.ben sinirle yaptım amnyağin biri sana 8 takla attırır akıllı dur :)

Çok kaşınırsa ben sis farını açıp gaz veriyorum. O bile yetiyor o kadar yakına girdiyse zaten en ufak kırmızı ışık artışı frene asılmasına yetiyor.

engincantan33
28/02/2012, 22:34
FİRE motor kullanıcıların çoğu fire motorun neolduğunu anlamadan bilmeden hatta araç alırken kullanım amacını bile bilmeyen arkadaşlar.100 beygir üstü 1,4lerle hatta 1,6-2 motorlarla araçlarını kıyaslamaya çalişan sonra gitmoyor diyen arkadaşlar.Ön yargı konsunda haklısınız ama hız riski konusunda yorum yazan arakdaşlar mantık çerçevesinde yazıyorlar.

Ben fire i kendi kriterlerim çerçevesinde uygun görüp aldım.aynı fiyat araliğinda opsiyonum çoktu.

fiesta 1,4 86byg otm.
i20 1,4 100 byg otm.
ufak bir farkla 1,4 jazz otm.

halen bızdede 2007 fıre gp var ve aldıgımız gunden berı bu aracı neden 90 beygır yapmamıslar dıye dusunurum...starjet kullanmadım bılmıyorum nasıldır ama madem starjet uretmıyor neden fıre motoru 90 beygır yapmıyor garıp gercekten...tabı muhendısler benden ıyı bılıyorda benımkı klasık turk zıhnıyetı ıste...

fatihhhh
01/03/2012, 12:16
"AKILLI İNSANLAR, BAŞLARINA GELENLERDEN DERS ALIR.
DAHA DAHA AKILLI İNSANLAR, BAŞKALARININ BAŞLARINA GELENLERDEN DERS ALIR."
yazılan çizilen bunca gerçek olaylara rağmen, haala hız yapanlara, ben, nasıl gözle baktığmı yazsam hakaret olur, ceza alırım.