Orijinalini görmek için tıklayınız : "Punto Evo Üretimden Kalktı" Dedi Bayii
karizmatik_boy
25/02/2012, 20:22
Arkadaşlar merhaba,
Uzun zamandır araç almak istediğimi ve çeşitli paylaşımlarda bulunduğumu biliyorsunuz. Bugün bayii nin birisi Punto Evo 1.3 mjet için üretimi durdu. Bayiilerin ellerinde 1-2 tane kalmış olabilir dedi. Çok şaşırdım. Onun yerine 40-42 bin aralığında değişen yeni Punto yu önerdi.
Eğer bayiinin dediği doğru ise Punto Evo yu seçeneklerden kaldırmak gerek,
Yeni seçeneklerim;
Opel Corsa 1.3 CDTİ euro5 Esentia
Chevrolet Aveo 1.3 Dizel
Aveo daha donanımlı ama 2. el ve servis ağı vs. düşündürüyor.
Benzinli için
Hyundai i20 Troy mode,
Opel Corsa 1.2 Esentia
Ford fiesta 1.25
uzuncocuk
25/02/2012, 20:49
Arkadaşlar merhaba,
Uzun zamandır araç almak istediğimi ve çeşitli paylaşımlarda bulunduğumu biliyorsunuz. Bugün bayii nin birisi Punto Evo 1.3 mjet için üretimi durdu. Bayiilerin ellerinde 1-2 tane kalmış olabilir dedi. Çok şaşırdım. Onun yerine 40-42 bin aralığında değişen yeni Punto yu önerdi.
Eğer bayiinin dediği doğru ise Punto Evo yu seçeneklerden kaldırmak gerek,
Yeni seçeneklerim;
Opel Corsa 1.3 CDTİ euro5 Esentia
Chevrolet Aveo 1.3 Dizel
Aveo daha donanımlı ama 2. el ve servis ağı vs. düşündürüyor.
Benzinli için
Hyundai i20 Troy mode,
Opel Corsa 1.2 Esentia
Ford fiesta 1.25
kardes ne yap ne et benzınlının ıcıne astra cllassıc3 honda jazz ve otm mıtsubıshı coltu koy.. colt da yukardakı bos benzınlılerın tamamına verdıgın para ıle otomatık ve dolu opsıyonla alabılırsın... aveo servıs agı senı neden dusunduruyor bu arada ... tum opel servısler bakıyor...
uzuncocuk
25/02/2012, 20:52
bu arada aveo nun benzınlısını de dusunebılırsın... gıt bı test et
karizmatik_boy
25/02/2012, 21:16
kardes ne yap ne et benzınlının ıcıne astra cllassıc3 honda jazz ve otm mıtsubıshı coltu koy.. colt da yukardakı bos benzınlılerın tamamına verdıgın para ıle otomatık ve dolu opsıyonla alabılırsın... aveo servıs agı senı neden dusunduruyor bu arada ... tum opel servısler bakıyor...
Aslında honda jazz gönlümden geçmiyor değil ama benzinli araç ve 37.ooo TL hani bu fiyatı vereceksem dizel bi araca veririm diye düşünüyorum. Hem benzinli hem dizele göre çok yakacak hemde 37.000 verecem. aklıma türlü türlü hileler geliyor. yukarı da yazdıklarım max 30-31 Bin TL... Donanım olarak bana standart 2 airbag,Klima,abs,yükseklik ayarlı sürücü koltuğu, vergi avantajı ki çok önemli, az yakıt ucuz parça olsun yeterli... yoksa blue me, direksiyon kumandalı mp3, yok ne bilim lastik basınç sensörü, sis lambası, gövde rengi kapı kolu ayna gibi afedersin yarar sağlamayan özellikler(bana göre gösterişten ibaret kullanım amacı ile örtüşmeyen) olmasa da olur... isteyenlere saygım sonsuz ancak bence araç için olmazsa olmaz 3-4 şey var;
ABS
Klima
Hava yastıkları
Opsiyonel ESP
gerisi tırı vırı özellikler... ben mesela uzun yolda radyoyu çok severim. Aç TRT yi dağ bayır her yerde çeker dinle git :=)) yoksa mp3 olmuş olmamış çok umursamıyorum...
Ama dediklerin doğru.Mesela 1.4 Honda Jazz süper aile otomobili, opel astra benzinli classic III de ama neticede benzinli oluyor vergisi çok yakıtı çok fiyatı da vergi ve yakıtı çok olduğu için çok :=))
Uzun çocuk dostum inan bana aklımdan o kadar çok şeyler geçiyor ki... hani her türlü olasılıkla düşünüyom...
MEsela benzinli araç çok yakıyor alternatifi LPG ama dizelin alternatifi yok... Ama tüpün de motoru bitiriyor,performansı yok ediyor, 10.000 bakımları, patlama vs tehlikeleri, bagajdan yer çalması vs vs.
Dizel için mazot sorunu, turbo sorunu, fiyatı, bakımı vs vs.
Yani çok karışık düşüncelere giriyom... :=))
uzuncocuk
25/02/2012, 21:38
Aslında honda jazz gönlümden geçmiyor değil ama benzinli araç ve 37.ooo TL hani bu fiyatı vereceksem dizel bi araca veririm diye düşünüyorum. Hem benzinli hem dizele göre çok yakacak hemde 37.000 verecem. aklıma türlü türlü hileler geliyor. yukarı da yazdıklarım max 30-31 Bin TL... Donanım olarak bana standart 2 airbag,Klima,abs,yükseklik ayarlı sürücü koltuğu, vergi avantajı ki çok önemli, az yakıt ucuz parça olsun yeterli... yoksa blue me, direksiyon kumandalı mp3, yok ne bilim lastik basınç sensörü, sis lambası, gövde rengi kapı kolu ayna gibi afedersin yarar sağlamayan özellikler(bana göre gösterişten ibaret kullanım amacı ile örtüşmeyen) olmasa da olur... isteyenlere saygım sonsuz ancak bence araç için olmazsa olmaz 3-4 şey var;
ABS
Klima
Hava yastıkları
Opsiyonel ESP
gerisi tırı vırı özellikler... ben mesela uzun yolda radyoyu çok severim. Aç TRT yi dağ bayır her yerde çeker dinle git :=)) yoksa mp3 olmuş olmamış çok umursamıyorum...
Ama dediklerin doğru.Mesela 1.4 Honda Jazz süper aile otomobili, opel astra benzinli classic III de ama neticede benzinli oluyor vergisi çok yakıtı çok fiyatı da vergi ve yakıtı çok olduğu için çok :=))
Uzun çocuk dostum inan bana aklımdan o kadar çok şeyler geçiyor ki... hani her türlü olasılıkla düşünüyom...
MEsela benzinli araç çok yakıyor alternatifi LPG ama dizelin alternatifi yok... Ama tüpün de motoru bitiriyor,performansı yok ediyor, 10.000 bakımları, patlama vs tehlikeleri, bagajdan yer çalması vs vs.
Dizel için mazot sorunu, turbo sorunu, fiyatı, bakımı vs vs.
Yani çok karışık düşüncelere giriyom... :=))
hocam hamılesın, dogurmaktan korkuyorsun:) bu ne yaw lpg konusunda cooooook yalnıs dusunuyorsun bence. 32000 tl ye al bı sıfır colt bın 5 yıl rahat rahat madem 30000 cıvarı bısey arıyon lpg de ıstemez az yakar otomatık vıtes .. her ops mevcut.. zaten o fıyatlara dızel bulman ımkansız sıfırda... barı lpg sız az yakarsınız .... yada madem bu kadar osıyon lazım degıl al bı evo benzınlı ne dıyeyım( fıre onerdım ya kahretsın :))))))...)
aykut_1914
25/02/2012, 23:51
colt bende öneririm muazzam bir araba kuzenimde var :)
ayrıca aveonun hb i çok hoşuma gidiyor son zamanlarda trafikte baya gördüm,sedan ı da alabildiğine itici
34ozkankurtuldu34
26/02/2012, 12:30
Yeni kasa polo yu tavsiye ederim 1.6 dizel on numara bizzat kullandım ve 40.500 lira bence bu paraya alıcak süper bir makina test sürüşünü tavsiye ederim...
Adamlar yapmış araştır istersen..
DeepFear
26/02/2012, 15:08
Honda jazz'a bakmanı öneririm bence fiyatın hak edicek çok rahat ve güzel bir araç.
gunaykarakas
26/02/2012, 15:25
Punto evonun üretimden kalkması dışında hangi aracı tercih etmeliyim konusu var bence başlığı değiştirmelisiniz
Punto evonun üretimden kalkması dışında hangi aracı tercih etmeliyim konusu var bence başlığı değiştirmelisiniz
:) bencede..bu arada evo niye üretimden kalktı ki? ben anlamıyorum bu fiatı araç çıkalı daha 2-3 sene oldu yahu destur..müşterini koru biraz..
:) bencede..bu arada evo niye üretimden kalktı ki? ben anlamıyorum bu fiatı araç çıkalı daha 2-3 sene oldu yahu destur..müşterini koru biraz..
Evoya, Grandeye dikkat etmemek gerekli.Sonuçta Punto 1994 ten beri yollarda...
Bence de Arda abi haklı... Punto evo kalktı fakat Fiat punto yollarda boy göstermeye başladı seçenekler arasına onu koyabilirsiniz. 37 bin benzinli araca çok diyorsanız biraz daha zorlayın astra classic 1.3 cdti alın derim çok fazla fark yok...
Seçenekler arasına Yeni Rio da eklenmeli bence.Görünüş olarak birçok aracın önünde...
Opel Corsa 1.3 CDTİ euro5 çok iyi bi seçenek :)
aveo ya olumlu olumsuz yorum yapmak için çok erken gibi geliyo bana. ilk izlenimlerim koltuklar rahat değil digital ibre emanet gibi durmuş. onun dışında iç tasarım çok iyi :)
Opel Corsa 1.3 CDTİ euro5 çok iyi bi seçenek :)
aveo ya olumlu olumsuz yorum yapmak için çok erken gibi geliyo bana. ilk izlenimlerim koltuklar rahat değil digital ibre emanet gibi durmuş. onun dışında iç tasarım çok iyi :)
corsa cam tavan olursa süper olur :)
corsalarda donanım cok düşük..arabanın en dolu modeli olan enjoy da bile arka camlar manuel.. bence yeni aveo her durumda çok daha üstün bir araç..ikinci eli zamanla gelişecektir..
aynı şekilde bende arabamı alırken ankara tan oto daki bayan grande puntoların üretimden kaldırıldığını bayilerin ellerinde kalanları sattıklarını söylemişlerdi ama ne derece doğrudur bilmiyorum
corsalarda donanım cok düşük..arabanın en dolu modeli olan enjoy da bile arka camlar manuel.. bence yeni aveo her durumda çok daha üstün bir araç..ikinci eli zamanla gelişecektir..
Can bugün biraz daha baktım alıcı gözü ile de aveo özellik bakımından tamam da arkası berbat bea..
uzuncocuk
27/02/2012, 21:05
Can bugün biraz daha baktım alıcı gözü ile de aveo özellik bakımından tamam da arkası berbat bea..
sedanı ıcın mı dedın ustad... bence o aracın sedanının kırmızı ve sıyahı kesınlıkle guzel.... allah askına b sınıfı sedanların hangısının arkası guzel:) chevy de alamak guc su an dızel aveo da sıra var adamlar aracı cıkardı ama arkasını getıremedı... ltz 95 ps turkıyeye sayılı geldı sımdı yok bayılerde ne zaman gelır bılmıyoruz gıbı garıp garıp konusuyorlar... bızden gızlıyorlar aracı:)
SERDAR ALGAN
28/02/2012, 15:12
arkadaşım git 1,2 motor polo al mis gibi 28000 tl sıfır yada 1,2 dizel blumotion paran varsa bir depoyla 1300 km g.diyor.ben puntoyu satarsam ilk işim vosvos almak sonucta bi marka ya boş ver kiamış aveomuş hiç girme al vosvosu ömür boyu kullan bi tane şikayet duymadım daha
Ziyaretçi034
28/02/2012, 15:25
arkadaşım git 1,2 motor polo al mis gibi 28000 tl sıfır yada 1,2 dizel blumotion paran varsa bir depoyla 1300 km g.diyor.ben puntoyu satarsam ilk işim vosvos almak sonucta bi marka ya boş ver kiamış aveomuş hiç girme al vosvosu ömür boyu kullan bi tane şikayet duymadım daha
çok uzun süreli kullanmadım ama bir hafta sonu 1,2 dizel polo kullanma şansım olmuştu, arabayı ilk çalıştırdığımda aldığım titreşimle traktör kullanıyormuş hissi yaşadım ve araç her rolantide kaldığında bariz bir şekilde aracın her tarafında titreşim oluyordu, hatt arkadaşım şu motorun bi kulağına ip bağlayıp babannemin yayığına bağlayalım, güzel tereyağı yapar diye makaraya sarmıştı :D araç en düz versiyondu, hiç bir şeye lafım yok ama o 3 silindir motorun titreşimine kabin 5 sene sonra ne gibi tepkiler verecek merak ediyorum
sedanı ıcın mı dedın ustad... bence o aracın sedanının kırmızı ve sıyahı kesınlıkle guzel.... allah askına b sınıfı sedanların hangısının arkası guzel:) chevy de alamak guc su an dızel aveo da sıra var adamlar aracı cıkardı ama arkasını getıremedı... ltz 95 ps turkıyeye sayılı geldı sımdı yok bayılerde ne zaman gelır bılmıyoruz gıbı garıp garıp konusuyorlar... bızden gızlıyorlar aracı:)
Ümit hocam hb için konuştum..arkası hiç hoşuma gitmiyor önü süper ama...ne bileyim özellikler falan filan herşey güzel ama içime sinmiyor..c4 misali aslında c4 ilk çıktığında özellikleri ve fiyatı ile gerçekten süper bir araçtı hatta halen öle en düşük modelinde bile 1.6 dizel motor hız sabitleyici falan filan full araba ama bugün galericiye git adam kapımın önüne koymam diyor..
uzuncocuk
28/02/2012, 20:03
Ümit hocam hb için konuştum..arkası hiç hoşuma gitmiyor önü süper ama...ne bileyim özellikler falan filan herşey güzel ama içime sinmiyor..c4 misali aslında c4 ilk çıktığında özellikleri ve fiyatı ile gerçekten süper bir araçtı hatta halen öle en düşük modelinde bile 1.6 dizel motor hız sabitleyici falan filan full araba ama bugün galericiye git adam kapımın önüne koymam diyor..
aveo nun hb versıyonu ıcın bende aynı dusunuyorum... benım favorım sedanı
BabyShee
28/02/2012, 22:16
1.2 Polo Gidiyormu Deneyen Bilgi Verirse Güzel Olur :)
aykut_1914
28/02/2012, 23:46
28bine polo mu veriyolar?
BabyShee
29/02/2012, 12:01
Bir Sorum Olucak Acaba 2. El Olarak Punto Evo Alınırmı Üretimden Kalkmış Ya Alınırsa Satımında Sorun Olurmu ???
Bir Sorum Olucak Acaba 2. El Olarak Punto Evo Alınırmı Üretimden Kalkmış Ya Alınırsa Satımında Sorun Olurmu ???
Halil, bir modele üretimden kalktı diyebilmek için o aracın karoseriyle, platformuyla artık bandlardan çekilmesi gerekir.Öyle bile olsa yedek parça temini en azından 10 yıl daha devam eder ki Puntoda öyle bir durum söz konusu değil.
Önceden de belirttiğim gibi üretimden kalkan bir Punto yok.Hala üretiliyor; tahminim Fiat varoldukça da üretilmeye devam edecek.Kalkan tek şey ''Evo İbaresi'' Fiat her makyajlı modeline bir isim takmayı çok seviyor :) Ancak şuanda özüne döndü yani 1994 yılında ilk çıktığı gibi sadece ''Punto'' var.
Uzun lafın kısası istediğin bir ikinci el Punto, Grande, Evo.... alabilirsin, çekinmene gerek yok kesinlikle ;)
BabyShee
29/02/2012, 17:48
Teşekkürler Abi Rahatladım Şimdi Çünkü Uzun Süredir Araştırdım En İyi Donanım Görsel Güzellik Olarak Evo yu Buldum Alternatiflere Kayınca Güzel Araba Pek Yok İnşallah Kısa Sürede Bende Arabamı Alıcam...
hiçbir sıkıntı olmaz..
Evet bende sedanın arkasını pek beğenmiorum ama arabanın içi ve genel özellikleri gerçekten çok iyi..Ben corsa kullanıcısıyım..bütçem aşağı yukarı sizin ki kadar..sıfır almak yerine 2011 1.3 dizel dynamic 10-15 bin km civarında punto evo düsünüyorum. Opel parça ve işçilik olarak gerçekten gereksiz pahalı..
Evet bende sedanın arkasını pek beğenmiorum ama arabanın içi ve genel özellikleri gerçekten çok iyi..Ben corsa kullanıcısıyım..bütçem aşağı yukarı sizin ki kadar..sıfır almak yerine 2011 1.3 dizel dynamic 10-15 bin km civarında punto evo düsünüyorum. Opel parça ve işçilik olarak gerçekten gereksiz pahalı..
ikinci el evo bulabilirsin o kilometrelere ama 34-35 lira para isterler..ikinci ele o kadar gıcık oldum ki gittim sıfır astra aldım..yahu adam göz göre göre seni yemeye çalışıyor böyle birşey yok yahu..tamam dilin kemiği yok araç senin istediğin parayı istersin de kardeşim sıfırı 40 milyar olan arabaya 41 istemek nerden çıktı?
BabyShee
01/03/2012, 15:30
ikinci el evo bulabilirsin o kilometrelere ama 34-35 lira para isterler..ikinci ele o kadar gıcık oldum ki gittim sıfır astra aldım..yahu adam göz göre göre seni yemeye çalışıyor böyle birşey yok yahu..tamam dilin kemiği yok araç senin istediğin parayı istersin de kardeşim sıfırı 40 milyar olan arabaya 41 istemek nerden çıktı?
Aynı Durum İlanlara Bakarkende Görüyorum Adam 2010 Model Dynamic Evo Sadece Asist Kit Var 30 Bin Fiyat Çekmiş
Öbür Adam İse 2011 Dynamic Evo Skydomlu Evo Kitli 31 Bin Lira Fiyat Çekmiş
Bazıları Gerçekten Çok Abartıyor...
Öyleleri de var ama 31-32 bin civarına da var.. Sıfır astra da iyi bir seçim hayırlı olsun diyelim :)