PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Evomda eksiklikler mi var? yardım!

iyte
24/02/2012, 19:54
arkadaşlar evomu yeni yeni keşfediyorum ama bazı eksikliklermi var yardımcı olun lütfen...

araç 2011 dynamic versiyonu ve assist kit mevcut (yani alırken öyle sölemişlerdi)

1-araçta yağmur sensörü varmı yokmu hala anlayabilmiş değilim? yol bilgisayarındaki ayarlarda mevcut gözüküyor fakat yağmur yagarken çalışmıyor ayarlarında mı bi problem var anlayamadım?

2-torpido gözünün üst kısmında yolcu tarafında kırmızı ambiyans ışığın olması gerekmiyormu? (kataloglarda gördüğüm kadarıyla) öezellikle akşamları dikkat ettim benim aracımda öle bir şey yok

3-aynı şekilde ön kapı kollarında kırmızı iç aydınlatmayı da görebilmiş değilim?

arkadaşlar yardımlarınızı bekliyorum...

teşekkürler

unreal123
24/02/2012, 20:01
1 inci seçenege yorum yapamıcam ama 2 ve 3 ün olması gerekiyor adıda estetik iç aydınlatma diye biliyorum yoksada şaşırman FİAT politikası bu forumda ne eksikler gördük. Dedigim gibi dynamic lerde standart o iç aydınlatmalar.

aykut_1914
24/02/2012, 20:11
çağatay emin olmamakla birlikte sensörün aktif olması için kolu 1kere iktirmen gerekli diye forumda okumustum. Bende olmadıgı için çok dikkat etmedim ama tekrar söliyim emin değilim.
Yine forumdan okumayla :) 3 numarada yok diye biliyorum,ama 2 bende bile var :D
hatta tuncay abi kapı iç aydınlatma yapıp forumda paylaşmıştı

iyte
24/02/2012, 20:22
çağatay emin olmamakla birlikte sensörün aktif olması için kolu 1kere iktirmen gerekli diye forumda okumustum. Bende olmadıgı için çok dikkat etmedim ama tekrar söliyim emin değilim.
Yine forumdan okumayla :) 3 numarada yok diye biliyorum,ama 2 bende bile var :D
hatta tuncay abi kapı iç aydınlatma yapıp forumda paylaşmıştı

ya tuncay abi arka kapılara yapmıştı bende öndekilerde bile yok :D deli olmamak elde değil soğudum gibi biraz

aykut_1914
24/02/2012, 20:30
hııı bak onu bilemedim şimdi,görür başlığı yazar kesin

ervatan
24/02/2012, 20:44
dinamiklerde ön kapılarda farlar açıkken kırmızı aydınlatma torpido yolcu tarafında kırmızı iç aydınlatma standart benim aracımda var 1 numara için bi yurum yapamam diyerleri için servise gidin tamamlasınlar

unreal123
24/02/2012, 20:51
vall sevdim bu servise gidin tamalasınlar lafını :) bence aracı eksik donanım sattıkları gereçesiyle geri iade etme yoluna gidin. ha bi lamba olsada olur olmasada olur diyede düşüne bilirsiniz yine fiat kazanır

shellcininabisi
24/02/2012, 21:01
hocam (elbette öyle yapıyorsundur ama yine söyleyeyim dedim) farları tam yakınca yanıyor o estetik iç aydınlatma.. dynamiklerde kapı kollarında ve ön göğüslükte var. ama ben de dikkat ettim geçen parklar açıkken yanmıyor. sadece farlar tam açıkken yanıyor.

Ardevo
24/02/2012, 21:06
Sensör devamlı aktif değil. Yagmur sensőrűnű açmak için silecek kolunu bir kademe çevirip ardından silecekleri bir kez calistirmak gerekiyor. Hassasiyeti için seviye ayarı var.

iyte
24/02/2012, 21:32
dinamiklerde ön kapılarda farlar açıkken kırmızı aydınlatma torpido yolcu tarafında kırmızı iç aydınlatma standart benim aracımda var 1 numara için bi yurum yapamam diyerleri için servise gidin tamamlasınlar

aynen farları dediğiniz gibi yapıorum ama bi tık yok. acaba lambalarda bi arıza mı var diye de düşünmüyor değilim?

vall sevdim bu servise gidin tamalasınlar lafını :) bence aracı eksik donanım sattıkları gereçesiyle geri iade etme yoluna gidin. ha bi lamba olsada olur olmasada olur diyede düşüne bilirsiniz yine fiat kazanır

aynen :) aracı showroomdan aldım fakatsıfır değil test araçlarıymış geri iade etme de aklımdan geçiyor. dediğiniz gibi ufak bir ayrıntı ama can sıkıcı bi durum

hocam (elbette öyle yapıyorsundur ama yine söyleyeyim dedim) farları tam yakınca yanıyor o estetik iç aydınlatma.. dynamiklerde kapı kollarında ve ön göğüslükte var. ama ben de dikkat ettim geçen parklar açıkken yanmıyor. sadece farlar tam açıkken yanıyor.

yok hocam tık yok malesef :(

Sensör devamlı aktif değil. Yagmur sensőrűnű açmak için silecek kolunu bir kademe çevirip ardından silecekleri bir kez calistirmak gerekiyor. Hassasiyeti için seviye ayarı var.

dediğiniz gibi yapıp tekrardan bi deneyim

puntor
24/02/2012, 22:29
Kesinlikle araban eksik donanımda o zaman kardeş.hemen servise yada aracı aldığın bayiiye git ve göster yada bişey eksikk.....Bu iş önemli.......

srkaradag
24/02/2012, 23:47
Size yapılan büyük bir ayıp.Fiatın yağmur sensörü ve cruse control kullanımı bence çok pratik değil, belki yağmur sensörünü devreye alamamış olabilirsiniz, arkadaşlarda belirtmiş dinamiklerde aydınlatmalar standart, assist kit varsa cruse control ve kararan dikiz aynası mevcuttur umarım? Hakkınızı arayın, çok geçmiş olsun...

1ocak2011
24/02/2012, 23:58
Öncelikle hayırlı olsun. Aracınız yeni Punto 2012 mu? Yoksa Evo'mu ?

Çünkü Yeni Puntoda Estetik iç aydınlatma diye bir olay yok... FIAT bunuda çaldı.

Eğerki sinyal kolu altında bir kol daha varsa o Cruise kontroldür, Ve yağmur sensörü vardır.

Estetik iç aydınlatma farlar yada parklar ile devreye girer ve yanar

Kapı kollarındaki aydınlatma kontak çevrilince sürekli yanar

Ben arka kapılarada cam açmadan çektirdim oradada sürekli yanıyor.

puntor
25/02/2012, 00:30

Çünkü Yeni Puntoda Estetik iç aydınlatma diye bir olay yok... FIAT bunuda çaldı.

Eğerki sinyal kolu altında bir kol daha varsa o Cruise kontroldür, Ve yağmur sensörü vardır.

hatta kontağı kapattığınızdada yanıyor taki kapıyı açıp dışarı çıkana kadar. kapıyı açtığınızda estetik iç aydınlatma sönüp yol bilgisayarınınoradaki ışıklandırma yanıyor.Bu detay beni kudurttu kim düşündüyse iyi düşünmüş mükemmel olmuşş.... Bu evolar harbi üstüne kattı yaaa...

kartal3520
25/02/2012, 00:49
2011 EVO da yağmur sensörü ve cruse kontroll bir paket dahilinde.Ben aracı alırken ESP paketini ve bu paketi ekletmiştim.Araçta kapı kollarında ve gögüslüğünde estetik aydınlatma var.Aracınızın modelinden ve donanımından emin misiniz,bana biraz garip geldi.....

USTA
25/02/2012, 01:21
Araçlar yırtdışından gelirken uyku modunda geliyor,birçok özellik çalışmıyor,satışa sunulmadan önce veya teslimat sırasında bilgisayara bağlayıp bazı özellikleri açıyorlar,estetik aydınlatma gibi ilave donanımlarda bunun içinde,ben aracı alırken bayideki aracı almıştım,bu özellikler çalışmıyordu,aracı teslim etmeden önce bütün donanımları aktif hale getirip verdiler,servise bu şekilde söyleyin,bilgisayara bağlayıp test yapsınlar...

iyte
25/02/2012, 14:01
Size yapılan büyük bir ayıp.Fiatın yağmur sensörü ve cruse control kullanımı bence çok pratik değil, belki yağmur sensörünü devreye alamamış olabilirsiniz, arkadaşlarda belirtmiş dinamiklerde aydınlatmalar standart, assist kit varsa cruse control ve kararan dikiz aynası mevcuttur umarım? Hakkınızı arayın, çok geçmiş olsun...

dediğiniz gibi cruise control kararan dikiz aynası mevcut. ama aydınlatmalarda tık yok malesef

yok araç evo 2011 cruise control var. ama dediğim gibi tuncay abi aydınlatmalarda ne kapı kolunda ne de torpido üstünde hiç bişey yanmıyor. bunlar ufak şeyler aslında ama henüz 2 haftalık aracımdan soğudum

2011 EVO da yağmur sensörü ve cruse kontroll bir paket dahilinde.Ben aracı alırken ESP paketini ve bu paketi ekletmiştim.Araçta kapı kollarında ve gögüslüğünde estetik aydınlatma var.Aracınızın modelinden ve donanımından emin misiniz,bana biraz garip geldi.....

Araçlar yırtdışından gelirken uyku modunda geliyor,birçok özellik çalışmıyor,satışa sunulmadan önce veya teslimat sırasında bilgisayara bağlayıp bazı özellikleri açıyorlar,estetik aydınlatma gibi ilave donanımlarda bunun içinde,ben aracı alırken bayideki aracı almıştım,bu özellikler çalışmıyordu,aracı teslim etmeden önce bütün donanımları aktif hale getirip verdiler,servise bu şekilde söyleyin,bilgisayara bağlayıp test yapsınlar...

belkide dediğiniz gibidir bilmiyorum ama vaktim olduğu ilk zaman servisle bu işi görüşeceğim

lektonstar17
25/02/2012, 15:29
Aracın aynasına da bakın, üzerine açma kapama düğmesi olması lazım.Ben olsam böyle bir durumu asla kabul etmem.Dynamic diye active veriyolar.Sonuna kadar gidin ve aracı değiştirin.

iyte
27/02/2012, 16:04
evet arkadaşlar uzun bir uğraştan sonra birazda şansıma, nasıl yaptığımı anlayamadan orasını burasını kurcalayarak ışıkları hallettim sonunda :D