PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : 2. El Araba Piyasası Düşermi !

BabyShee
24/02/2012, 14:18
Biliyorum Biraz Garip Bir Soru Olucak Ama Merak İşte Naparsın

2. El Araba Fiyatları Düşermi Son Haberlere Göre ÖTV Düşücekmiş Galiba

Araç Almak İçin Biraz Beklemek Gerekirmi Yoksa Fiyatlar İyi Almakmı Gerekir

tayfux
24/02/2012, 15:54
Biliyorum Biraz Garip Bir Soru Olucak Ama Merak İşte Naparsın

2. El Araba Fiyatları Düşermi Son Haberlere Göre ÖTV Düşücekmiş Galiba

Araç Almak İçin Biraz Beklemek Gerekirmi Yoksa Fiyatlar İyi Almakmı Gerekir
1.6 ve üstü araçlar için olan artışın bitirileceği söyleniyor ama dün bakan kesinlikle böyle birşeyin olmayacağını belirtti..

M@GIC
24/02/2012, 17:08
ötv indirimini bilmem ama mart ayı gelince firmalar kampanyalara başlıyor. sıfır araç fiyatları indirime girince 2.elde gerileme yaşanıyor.
Bu her sene mayısa kadar böyle oluyor.

BabyShee
24/02/2012, 17:17
Ozaman Mart - Mayıs Arası Almak Daha Mantıklı :)

rbcn
24/02/2012, 17:27
2. el düşünüyorsanız elinizi çabuk tutun bu yaz araç fiyatları tavan yapacak bu sezon uyanık esnaf sayısı artacak 2005 fiestaya 22 isteyen zihniyetten allah hepimizi korusun

byspayn
24/02/2012, 19:07
1.6 hacim altında otv indirimi söz konusu mu değil mi yani? :D

Sent my MT11i using

takres
24/02/2012, 20:02
genelde kış aylarında daha ucuz oluyor araçlar...

tayfux
24/02/2012, 23:08
ötv indirimini bilmem ama mart ayı gelince firmalar kampanyalara başlıyor. sıfır araç fiyatları indirime girince 2.elde gerileme yaşanıyor.
Bu her sene mayısa kadar böyle oluyor.

Ozaman Mart - Mayıs Arası Almak Daha Mantıklı :)
yapmayın arkadaşlar kaç senedir takip ederim hiç bu aylarda sıfır aracın düştüğünü görmedim..sıfır araba dediin aralık ayında alınır en düşük o zamandır..2. el de tam o dediğiniz aylarda tavan yapar milet tatile çıkacak bu yüzden araba alır dolayısı ile fiyatlar artar..

halils2
24/02/2012, 23:24
geçen sene 2007 aracımı 17500 e aldım 40binde bu yıl fiyatlar ortada benzer araçlar 2500tl yüksek nisandan sonra daha da çıkar

engincantan33
25/02/2012, 01:03
hiçççç sanmıyorum kı bende eger para bulabılırsem bıraz daha yenı aldım bravomdan kopabılırsem yazın satıp kasım gıbı guıletta almayı dusunurum...tabı arabamdan cokkkk memnunum o ayrı konu...

opexturk
27/02/2012, 03:54
hiçççç sanmıyorum kı bende eger para bulabılırsem bıraz daha yenı aldım bravomdan kopabılırsem yazın satıp kasım gıbı guıletta almayı dusunurum...tabı arabamdan cokkkk memnunum o ayrı konu...

dur abi biraz bravonun tadını çıkar :) senden kıskandım ben de yaza bravo niyeti içindeyim :)

engincantan33
27/02/2012, 22:11
dur abi biraz bravonun tadını çıkar :) senden kıskandım ben de yaza bravo niyeti içindeyim :)

bekle kardesım benım :))) cok temız var bende guıletta kadar param olursa kı o zamana kadar sıkılırım(sanmıyorum hergun asık oluyorum arabama)satarım sana :))) tabı uzun surecek gıbı bıraz:))

taret
28/02/2012, 23:27
bence asla düşmez . ben 2008 fire active gp mi 23 binden bi kuruş aşağı asla vermem. bütün araçlar zam yapmış. bizim gp.ler onlardan bin kat daha iyi.

Ayberk0616
28/02/2012, 23:29
ÖTV falan kalkmadan sıfır araçlarda fiyatlar inmez bi araba alıyosun bide araba parası kadar ötv kdv sini ödüyosun.Ne zaman gün gelir ötv kdv araçlardan kalkar yada insancıl seviyelere iner o zaman sıfır araçlar ucuzlar yoksa bu gidişle en ucuz arabalar bile 40 bin den başlıcak bi kaç yıla

BabyShee
29/02/2012, 11:59
Hayat Pahalı Maaşlar Hala Aynı :(

Ziyaretci036
29/02/2012, 12:16
şahsi fikrim önümüzdeki kurban bayramına kadar fiyatlar inmez. şuan önümüz bahar ve sonrası yaz otomatikmen araç ihtiyacı doğuyor. fiyatlar biraz daha artabilir.

celenlee
29/02/2012, 13:14
Hayat Pahalı Maaşlar Hala Aynı :(

Çok şükür maaşım her sene, "akmasa da damlar" şeklinde artıyor.
Sorması ayıp kaç yıldır maaşlı çalışıyorusun ? Eğer yeniysen ilk yıllarda çok artış beklenmemeli ;) Ama bayadır çalışıyorsan onu bilemicem.

Fiyatlar yaza doğru sürekli artar. Ramazan Bayramı öncesi tavan yapar. Bayram sonrası düşer.
Kurban bayramı öncesine kadar yeniden yavaş yavaş yükselir (Ama ramazan bayramı öncesi çıktığı noktadan düşük olur- havalar soğuk olduğu için), kurban bayramından sonra da bir düşer,Aralık sonuna kadar yavaş yavaş dip yapar. Ocak itibariyle döngü yeniden başlar...

Yukarda yazdıklarım Euro'nun normal seyrettiği zamanlar için geçerlidir ;)
Malum 2011 yılında yaz sonrası Euro fırladığı için, yaz sonrası beklediğimiz düşüşü TL bazında pek gölemleyemedik.

jrgakbulut
29/02/2012, 13:17
ilkbahar ve yaz 2.elde en yuksek fiyatların oldugu aylardır satıcılar toktur her zaman havalar guzel oldugu için pazarlarda dolu olur fakat buna ragmen fiyatlarda artiş olur

tayfux
29/02/2012, 18:38
bu genel geçer şeyler artık değişti farkında mıyız? artık kışın araba fiyatları düşer diye beklemiyorum çünkü ekonomi içinden çıkılmaz ve anlaşılmaz bir hal aldı yarın ne olacağı belli olmaz fakat en azından şu belli ki seneye kışa kadar bu fiyatlar düşmez aksine artar..corsa fiesta rio evo segment araçlar olmuş 40 lira pey pey pey...