Orijinalini görmek için tıklayınız : Halojen ampül seçimi
Arkadaşlar selamlar. Şu anda aracımda orjinal halojen ampüller takılı. Farlarım da orjinal. Yani angel beya mercek gibi bir durum söz konusu değil. Bu durumdayken de asla xenon ampül takıp kimseyi kör etmek istemiyorum. Kaldı ki artık far yıkama sistemi olmadan xenon takılmış araçlar vize alamayacaklar. Neyse çok uzattım. Ben şu anda kullandığım halojen ampüllerin aydınlatmasından memnun değilim. Daha fazla ışık veren bizim araçlara uyumlu halojen ampüller var mıdır? Yoksa tüm halojen ampüller aynı ışık şiddetine mi sahiptir.
Teşekkür ederim
Forumda kullanan arkadaşlar daha iyi açıklıcaktır ama Osram Nighbreaker veya Philips Extreme Vision alabilirsiniz..
Forumda kullanan arkadaşlar daha iyi açıklıcaktır ama Osram Nighbreaker veya Philips Extreme Vision alabilirsiniz..
Bunların adını çok duydum. Ben bu ampülleri xenon sanıyordum. Açıkçası benim bilgisizliğim ve araştırmadan konuşmam sebebiyle hata yapmışım sanırım.
Hemen hemen herkes bu ampüllerden memnundu zaten
Ziyaretçi034
24/02/2012, 14:28
daha önce başlık açmıştım, philips x-treme vision hakkında yeterli kanıya ulaşabilirsin sanırım.
https://forum.grandepuntotr.com/modifiye/33327-philips-x-treme-vision-vs-osram-blux.html
breaker alacaksanız plus olmasına dikkat edin. eskilerin ömrü çok kısa.
tonymontana
24/02/2012, 15:20
Takipteyim, güzel soru sormuşsun.
kara kız
24/02/2012, 15:25
osram niğht breaker plus bauhause da tane fiyatı 14 lira 28 liraya dusunmeden al tak gercekten cok farklı yolu aydınlatmasındakı performansı mukemmel.ama yağmurlu ve karanlık yolda performansı bıraz dusuyor gecen hafta yağmurlu yolda istanbulda yasayanlar bılır bahcekoy kılyos yolu vardır zifiri karanlık ormanlık yolda gorus mesafesı bıraz dustu ama aynı yolda kuru havada performansı ınanılmaz gercekten aaltak kullan..farların açıkken marsa basmamaya deıkkat et.
daha önce başlık açmıştım, philips x-treme vision hakkında yeterli kanıya ulaşabilirsin sanırım.
https://forum.grandepuntotr.com/modifiye/33327-philips-x-treme-vision-vs-osram-blux.html
Bir yanlışlık olmaması açısından tekrar sormak istiyorum. Bu bahsettiğiniz ampüller halojen değil mi? Yani bizim ampül çıkacak yerine direk bu takılacak. Resimlerde ışık beyaz gibi çıkmış. Kimsenin gözünü alsın istemem farlarım.
Bir yanlışlık olmaması açısından tekrar sormak istiyorum. Bu bahsettiğiniz ampüller halojen değil mi? Yani bizim ampül çıkacak yerine direk bu takılacak. Resimlerde ışık beyaz gibi çıkmış. Kimsenin gözünü alsın istemem farlarım.
evet halojen. breakerda yola düşmeyen kısımda mavi boya var biraz daha beyaz görünür.
her ikiside standartlara uygun ampuller fotoğraftada ışık gücünden dolayı beyaz görünüyor. farlarınız ayarlı olduktan sonra göz almaz. keşke herkes sizin gibi olsa da gece rahat rahat yolculuk yapabilsek...
tonymontana
24/02/2012, 15:37
karakız hocam, karanlıkta ve yağmurda performans düşüyo demiş. Hutne'nin konusuna da baktım gayet başarılı ama hepsiburada.com'da 76TL 2ampul. Çok pahalı geldi bana. Bunların ömürleri ne kadar? Ve bana karanlık yolda yağmurda iyi sonuç veren bir ampul lazım. breaker deneyen varmı uzun süre?
Osram breaker plus kullanıyorum çok memnunum. Praktiker'den aldım tanesi 15 tl.
evet halojen. breakerda yola düşmeyen kısımda mavi boya var biraz daha beyaz görünür.
her ikiside standartlara uygun ampuller fotoğraftada ışık gücünden dolayı beyaz görünüyor. farlarınız ayarlı olduktan sonra göz almaz. keşke herkes sizin gibi olsa da gece rahat rahat yolculuk yapabilsek...
Teşekkür ederim. Biraz araştırayım sanırım Philips alırım. Kendim ızdırap çektiğim bir durumdan dolayı başkalarına ızdırap çektirmemek için uğraşıyorum.
Ziyaretçi034
24/02/2012, 15:50
karakız hocam, karanlıkta ve yağmurda performans düşüyo demiş. Hutne'nin konusuna da baktım gayet başarılı ama hepsiburada.com'da 76TL 2ampul. Çok pahalı geldi bana. Bunların ömürleri ne kadar? Ve bana karanlık yolda yağmurda iyi sonuç veren bir ampul lazım. breaker deneyen varmı uzun süre?
ben çiftini 46 liraya almıştım, eski aracımın forumuna sponsordu aldığım firma, 1 yıl garanti verdi, ampül ömrünü günde 2-3 saat kullansam 2,5 sene gider diye hesaplamıştım. normal breaker'dan çok daha uzun kullanma süresi, nb plus için bişey diyemeyeceğim
Sırasıyla Philips ve osram breaker kullanım. ikiside fena değil ama philips daha net ve parlak aydınlatıyordu.
xenon gibi bi aydınlatma beklersen hayal kırıklığına uğrarsın (mercekli olanından bahsediyorum)
philips tavsiye ederim. kesinlikle memnun kalırsın.
Bizim ampüller H4 olacak doğru mu?
peki bizim park lambaları ne tip oluyor.
Philips X-treme Vision sipariş ettim. Umarım iyi bir ampüldür. Gerçi şu anda kullandığımdan daha iyi aydınlatma alacağımdan eminim. Herkese teşekkür ederim.
Ziyaretçi034
24/02/2012, 18:36
peki bizim park lambaları ne tip oluyor.
T10 dipsiz park ampülü diye geçiyor
Philips X-treme Vision sipariş ettim. Umarım iyi bir ampüldür. Gerçi şu anda kullandığımdan daha iyi aydınlatma alacağımdan eminim. Herkese teşekkür ederim.
halojen ampulde daha iyisi yok :)
ancak malum farlar H4 ve fiat, aşırı bir beklentiniz olmasın...
Arkadaşlar ampüllerim bugün geldi. Fakat taktırmadan önce birşey sormak istiyorum. Yağmurlu havalarda şu an üzerinde bulunan ampüllere(standart halojen ampül) göre performansı nasıl olur. Beyaza yakın renk olduğu için daha kötü olur diyenler var. Kafam karıştı.
emrahisilti
27/02/2012, 21:19
halojen ampüller yağmurlu havada hiçbirşey göstermez.İstediğiniz markayı modeli alın takın sonuç hep aynı olacaktır.Hatta şuan eski ampüllerinizi arayacaksınız.Bunun çaresi xenon.Ben eski aracımda merceksiz kullanıyordum.Farların yükseklik ayarı çalıştığı için hiçbir problem yaşamadım karşımdakinin gözlerinide almadı.
lektonstar17
27/02/2012, 21:26
Peki arkadaşlar evo gündüz farı için seçenek varmı.Normal far için braker kullanıyorum.
Ziyaretçi034
27/02/2012, 22:40
karıştırmayalım philips x-treme vision osram coolblue tarzı mavi ampüllerden değildir, alacağınız ışık gene sarı ama daha fazla ışık verdiğinden ve daha canlı yandığından tonu normal ampüle göre daha açıktır ama beyaz değildir. ayrıca yağmurlu havada performansı standart halojen ampüllere göre daha iyidir
Peki arkadaşlar evo gündüz farı için seçenek varmı.Normal far için braker kullanıyorum.
Gündüz farları için MTEC T 20 beyaz ampul alabilirsiniz fakat gündüz yandığı pek belli olmuyor, veya araya direnç koyarak 21W beyaz ledlerden takabilirsiniz..
lektonstar17
28/02/2012, 14:48
Gündüz farları için MTEC T 20 beyaz ampul alabilirsiniz fakat gündüz yandığı pek belli olmuyor, veya araya direnç koyarak 21W beyaz ledlerden takabilirsiniz..
Evet t 20 yi denedim ve gündüz hiç belli olmuyor,dirençlede iş yapmak istemiyorum.biraz daha araştırıcam.
Arkadaşlar Philips X-Treme Vision ampüllerimi taktırdım. Bana göre harika oldu. Ben akşamları önümü görmüyormuşum bunu farkettim. Fikir veren tüm arkadaşlara teşekkür ediyorum.
Ziyaretçi034
05/03/2012, 11:21
Arkadaşlar Philips X-Treme Vision ampüllerimi taktırdım. Bana göre harika oldu. Ben akşamları önümü görmüyormuşum bunu farkettim. Fikir veren tüm arkadaşlara teşekkür ediyorum.
güzel günlerde kullan, h11'i olsa sis farınada alacaktım ama sadece osram nb plus'ın üretimi var, ona bakacağız artık