PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Heryerde noktasal beyazlıklar var acil yardım

evoBRS
13/02/2012, 19:28
arakdaşlar aracımı yıkarken farkettim bugün ve ufak ufak nokta nokta beyazlıklarla kaplı aracımın heryeri boya damlamış olsa heryere nasıl gidicek netten araştırdım kireç lekesi olablir diyorlar ama nasıl kurtulucam varmı başına gelen duyumu olan tavsiyesi olan ?

BabyShee
13/02/2012, 20:14
Kireç Lekesi Olsa Büyük İhtimal Yıkarken Çıkması Lazım Yanlış Bilmiyorsam Degilsede Sonax Gibi Yerler Var Orda Detaylı Dış Temizlikle Çıkarırlar....

selahattincevik01
13/02/2012, 20:41
Daha öncesinde boya koruma yaptırdınız mı??????

tonymontana
13/02/2012, 21:50
finish restorer ürünün al tüm araca uygula. marka olarak turtlewax yada carpex öneririm. ciddiyim bu arada, denediğim için biliyorum. üstelik arabanız da parlamış olur. cila gibi polisajla vs yapmanıza da gerek yok. kesin çözüm olacağını iddia ediyorum.

izoci
13/02/2012, 21:56
Polisaj

takres
13/02/2012, 21:59
boya koruma pasta cila vs ile geçer sanırım...

USTA
13/02/2012, 22:07
Gaz en iyi çözüm,penye tarzı bir kumaşı gazla ıslatarak fazla bastırmadan ovalarsan kireç lekeleri çıkar,daha sonra cila atarsın...

jagar
15/02/2012, 10:58
benim aracımda bina boyanırken uçan boyalardan dediğiniz gibi resmen puantiyeli olmuştu :D gaz yağıyla temizlemeyi deneyin olmazsa iyi bi firmaya gidip boya koruma yaptırmanızı öneririm

eye of the tiger
15/02/2012, 20:22
Muhtemelen araçınıza boya uçmuştur.kireç lekesi olsa asla çıkmaz boyaya işler.işini ehili bir ustaya gidip olayli halledebilirsiniz.damlacıkların miktarına göre pasta ile çıkabilir çıkmazsada kazınıp komple pasta geçilir.daha önce linea marka araçımda başıma gelmişti.sıkıntı edilecek bir durum değil.halledilebir.bunu bir boya cı olarak rahatlıkla söyleyebilir.

tonymontana
15/02/2012, 20:39
kireç de harç'da çıkıyor gökhan bizzat denedim yukarıda bahsettiğim ürünle.

evoBRS
15/02/2012, 20:45
finish restorer ürünün al tüm araca uygula. marka olarak turtlewax yada carpex öneririm. ciddiyim bu arada, denediğim için biliyorum. üstelik arabanız da parlamış olur. cila gibi polisajla vs yapmanıza da gerek yok. kesin çözüm olacağını iddia ediyorum.

arkadaşlar elimle kazıyınca bile zor çkıyo gaz döktüm bir beze sobadan alıp onla sildim çıkmadı sirke denedim olmadı bu nedir tam olarak çözemedim ama plastiklere kadar heryerde var eşit bir şekilde boya olsa heryere nası geliyor anlamadım bu işi ben :S Kardeşim bu ürün tam olarak nedir markası adı nerde satılır bana tarif edermisin deniyeyim..ama yukarda dedğim gibi .

evoBRS
15/02/2012, 20:47
Daha öncesinde boya koruma yaptırdınız mı??????

boya koruma felan yok araçta .

tonymontana
15/02/2012, 20:50
hocam diyorum bak çimento harcı zift filan çıkarıyor. marka olarak da söyledim. zaten 10-20tl bişey denemekten zarar gelmez.

eye of the tiger
15/02/2012, 22:08
yiğit özkan arkadşım dediğin ürünler hiçde kullanıma uygun ürünler değil içerisinde asit içerikli kostik denen madde var.araçınızın üzerindeki 35 mikronluk vernik tabakasını her seferinde inceltiyor.ben hiç tavsiye etmiyorum.Bu arada ben tofaş ta boya bölümünde çalıştığm için bunları söylüyorum önermiyorum ve kullanmıyorum.en iyisi bir boyacıya gidip işi kökten halletmek bu sorunu araça zarar vermeden en kolay bir boyacı halleder.benimde daha önce başıma geldi.1200 lük zımpara ile boya taneciklerini alıp üzerine pasta cila işlemi uygulamak en zararsız yöntem.tahmini 150 tl civarı tutuyor.ama araçı uzman bi boyacının görmesi şart.

tonymontana
15/02/2012, 22:34
pasta hiç boya kaldırmıyor tabi...

1.si kostik asit değil bazdır.
2.si turtlewax'ın data sheetlerine bakarsanız, hidrojenlenmiş petrol bazlı solvent ve izomer hidrokarbonlardan yapıldığını görebilirsiniz bu tip ürünlerin.

eye of the tiger
15/02/2012, 22:55
pasta boya inceltmez demiyorum.sadece kullanılacak kimyasallar verniğin yapısını bozacağından matlaşmalara ve vernik yanıklarına neden olabilir.pastadan daha zararlı demek istedim.mesela oto ykamalarda kullanılan fırçasız süngersiz köpüklü yıkama olayı.o köpüğün içerisindeki etken madde zamanla verniğin deliklenerek kabarmasına neden oluyor.ben kendi arabalarımı sadece su ile yıkıyorum.mümkün olduğunca az pasta işlemi uygulatıyorum.ama 3 ayda bir boya koruma veya cila işlemi mutlaka olması gerek.sadece bilgi amaçlı söylüyorum.kimsenin aklını çelmek ve içine kuşku düşürmek gibi niyetim yok.sonuçta barış özdemir arkadışımız hangi yöntemi kullanmak isterse kullanır.bu ona kalmış.benimki sadece bir boya uzmanı tavsiyesidir.

tonymontana
15/02/2012, 23:01
peki bu zamanla oluşmuş dairesel çizikler için ne önerirsiniz?

eye of the tiger
15/02/2012, 23:09
arabanız temiz iken güneşli havalaarda belirginleşen çiziklerden bahs ediyorsunuz sanırım.kılcal çizikleri beyaz pasta ile giderebilirsiniz.maguiars 3M ın ve ürünlerini tavsiye ederim.ama her yıkamdan sonra kılcal çizikler tekrar olacaktır.kaçısı yok malesef.ufak çiziklere fazla takılmayın derim. maguiars VE 3 M ÜRÜNLERİ TAVSİYE ederim arkadaşım

tonymontana
15/02/2012, 23:13
meguiars'ın da paint restorer ürünü var mesela o da mı dediğiniz gibi?

eye of the tiger
15/02/2012, 23:35
paint restorer ürününden sonra Meguiars glaze 07 bu ürünü kullanırsan dediğim etkenleri azaltmış olursn.bu işlemlerin sonunda wax uygulatırsan extra parlaklık alır verniği beslemiş olur ve kimyasal etkileri en aza indirmiş olursun.saygılarımla.ayrıca araça yapılan her pasta ve kimyasal uygulaması ne yazıkki vernik katmanını inceltir.elinizden geldiği kaadar bu işlemleri az yapmanızı öneririm ve kalite malzeme kullanmak en az etkiyi verir.araçınızın üzrindeki vernik kalınlığı ortalama 35-45 mikron arasıdır.1 mikron (μ)
= 1 μm
= 1/1 000 000 m dir.ne kadar ince ve hassas olduğu rakamlardan belli. saygılarımla.

ersan16
16/02/2012, 01:00
bahsedilen boyalar yoldan sıçramış olan şerit boyaları ise. aynısı benimde başıma geldi. tırnağımla kaldırabiliyordum ama boyayı mahvedersin dediler. bende araç temizleme kili, clay bar aldım hepsi buradadan. onla temizledim. başka hiçbir müdahaleye gerek kalmadan çözdüm.
fakat sizin bahsettiiniz her yede noktasal beyaz leke tarifi daha çok taş izlerine benziyor. rötüş boyası şart. anlamam ve bulaşmam o işe profesyonel uygulama gerektirir.

güneş altında beliren , dairesel çizikler için. autoglym srp, ya da auto glym radiant wax kullanbabilirisiniz. makineyle iyi sonuç verir. ellede uygulanabilir.
srp 500 ml : 28 tl, radatn wax 1 lt : 32 tl dir. elle uygulamada wax/polish pedine fındık tanesi kadar döküp 30*30 luk bir alanda hafifi bastırarak uygulayabilirsiniz.
aşınıdırıcı özelliği yok denecek kadar azdır. dolgu özelliği ile çizikleri maskeler. amatör kullanıımda zarar vermez

tirit
16/02/2012, 03:00
Beyaz noktalar tümsek değilde çukur şeklindeyse çok geçmiş olsun. Aracınızın boya verniği bozulmuş demektir. Daha önce ford marka aracımda da benim başıma gelmişti. Bize aracı en baştan boyatmak gerektiğini söylemişlerdi. Gerçi ben o haliyle çok uzun süre kullandım ve bir sorun görmedim. Yakın zamanda da sattım. Boya servisine gösterip boyanın zarar görüp görmediğini öğrenin bence.

evoBRS
16/02/2012, 22:33
bahsedilen boyalar yoldan sıçramış olan şerit boyaları ise. aynısı benimde başıma geldi. tırnağımla kaldırabiliyordum ama boyayı mahvedersin dediler. bende araç temizleme kili, clay bar aldım hepsi buradadan. onla temizledim. başka hiçbir müdahaleye gerek kalmadan çözdüm.
fakat sizin bahsettiiniz her yede noktasal beyaz leke tarifi daha çok taş izlerine benziyor. rötüş boyası şart. anlamam ve bulaşmam o işe profesyonel uygulama gerektirir.

güneş altında beliren , dairesel çizikler için. autoglym srp, ya da auto glym radiant wax kullanbabilirisiniz. makineyle iyi sonuç verir. ellede uygulanabilir.
srp 500 ml : 28 tl, radatn wax 1 lt : 32 tl dir. elle uygulamada wax/polish pedine fındık tanesi kadar döküp 30*30 luk bir alanda hafifi bastırarak uygulayabilirsiniz.
aşınıdırıcı özelliği yok denecek kadar azdır. dolgu özelliği ile çizikleri maskeler. amatör kullanıımda zarar vermez

Bilgileriniz çok faydalı sağolun diger arkadaşlarda öyle ama tümseklikler pütürlükler var çukur değil yani ama çok ilginç o kadar küçükki nokta ve aracın heryerinde plastiklerde dahi var boya olsa bi yerine gelmez mesela ama bunda heryerde var..acaba kardan mı oldu ? birde bunu farkettiğim gün aracımı benzinlikte 1 tl atıp köpük fışkırtmada yıkadım ondan olma ihtimali varmıdır ? orda yıkayıp eve geldikten sonra dikkatmi çekti ama geri gidip başka araçlara baktım yoktu sanki yeni yıkıyorlarken acana sonradan mı çıktı o köpükle alakası olablirmi acaba..heryerde olması aklıma sadece bunu getiriyor..suyun kireci olsa bu elimle bile zor çıkıcak halde olmazdı heralde

ersan16
17/02/2012, 00:00
benim problemimde aracım kapılarının hepsinde bolca beyaz nokta ve çizik şeklinde şeklinde beyaz lekeler oluşmuştu. araç boyasının zarar görmesi değildi.araç boyası üzerine yapışmış dışardan bir madde(boya) idi.

yıkamacıada yıkattım çıkmadı.kendim araç yıkama süngeriyle yıkadım yine çıkmadı. oto kaporta-boya işimiz vardı. boyacı pasta(polish) denedi çıkmadı. araç temizleme kilini denedim. aracı temizce yıkıyorsunuz önce. sonra kil uygulaması yapacağınız yere ıslaklık verip kille ovuyorsunuz. çok basit bir uygulama. elbezi ile masa silmek gibi.

uygulama videosu:
https://www.youtube.com/watch?v=s9kcqo5kYpY
How to Clay Bar - YouTube (https://www.youtube.com/watch?v=yfEfLGL59GI)

kili internette bulabilirsiniz; :Meguiars Kıymetli Araç Boya Temizleme Kili 851001 - Oto Aksesuar - Hepsiburada.com (https://www.hepsiburada.com/Liste/meguiars-kiymetli-arac-boya-temizleme-kili-851001/productDetails.aspx?productId=otm851001&categoryId=20035740&SKU=OTM851001) serd/hard kil daha çok işinize yarayabilir.

ıslaklık vermek içinde 3-4 liraya yine hepsi buradadan araç yıkama şampuanı almıştım.bir kova şampuanlı su yaptım. kil ve araç yüzeyi kuruyunca, uygulamayapacağım yüzey üzerine. süngerle şampuanlı sudan sıktım. siz hızlı cila ile yada sprey kolonya şişsesine yapacağınız araç şampuanı ile de kullanabilirsiniz.

kili önce alıp biraz yoğuruyorsunuz sonra yassı hale getirip,yüzeye bir fıs ıslaklık verip arabanın yüzeyini siliyorsunuz. uygulama yaparken ara sıra kili yoğurmakta fayda var.
ben biraz bastırarak yaptım çıkması için. kili yere düşürmemeye gayret edin yere düşürdüğünüz kili araç kopartası üzerinde bir daha kullanmayın.

ucuz, basit ve az kişinin bildiği bir uygulama araç boyasına yapışmış boya leke gibi partikülleri almak için bire bir.

kili plastikte kullanmadım.plastik yüzeyde kullanmak uygun olmayabilir.

denemekte fayda var. ben kille tanıştığıma çok memnunum. arabaya detaylı temizlik yaptığımda kullanıyorum.

evoBRS
17/02/2012, 03:39
benim problemimde aracım kapılarının hepsinde bolca beyaz nokta ve çizik şeklinde şeklinde beyaz lekeler oluşmuştu. araç boyasının zarar görmesi değildi.araç boyası üzerine yapışmış dışardan bir madde(boya) idi.

yıkamacıada yıkattım çıkmadı.kendim araç yıkama süngeriyle yıkadım yine çıkmadı. oto kaporta-boya işimiz vardı. boyacı pasta(polish) denedi çıkmadı. araç temizleme kilini denedim. aracı temizce yıkıyorsunuz önce. sonra kil uygulaması yapacağınız yere ıslaklık verip kille ovuyorsunuz. çok basit bir uygulama. elbezi ile masa silmek gibi.

uygulama videosu:
Clay Bar Paint Cleansing by Car care Products - YouTube (https://www.youtube.com/watch?v=s9kcqo5kYpY)
How to Clay Bar - YouTube (https://www.youtube.com/watch?v=yfEfLGL59GI)

kili internette bulabilirsiniz; :Meguiars Kıymetli Araç Boya Temizleme Kili 851001 - Oto Aksesuar - Hepsiburada.com (https://www.hepsiburada.com/Liste/meguiars-kiymetli-arac-boya-temizleme-kili-851001/productDetails.aspx?productId=otm851001&categoryId=20035740&SKU=OTM851001) serd/hard kil daha çok işinize yarayabilir.

ıslaklık vermek içinde 3-4 liraya yine hepsi buradadan araç yıkama şampuanı almıştım.bir kova şampuanlı su yaptım. kil ve araç yüzeyi kuruyunca, uygulamayapacağım yüzey üzerine. süngerle şampuanlı sudan sıktım. siz hızlı cila ile yada sprey kolonya şişsesine yapacağınız araç şampuanı ile de kullanabilirsiniz.

kili önce alıp biraz yoğuruyorsunuz sonra yassı hale getirip,yüzeye bir fıs ıslaklık verip arabanın yüzeyini siliyorsunuz. uygulama yaparken ara sıra kili yoğurmakta fayda var.
ben biraz bastırarak yaptım çıkması için. kili yere düşürmemeye gayret edin yere düşürdüğünüz kili araç kopartası üzerinde bir daha kullanmayın.

ucuz, basit ve az kişinin bildiği bir uygulama araç boyasına yapışmış boya leke gibi partikülleri almak için bire bir.

kili plastikte kullanmadım.plastik yüzeyde kullanmak uygun olmayabilir.

denemekte fayda var. ben kille tanıştığıma çok memnunum. arabaya detaylı temizlik yaptığımda kullanıyorum.

aracın komple heryerine yapmak çok zahmetli olurmu yapablrmyız bi tane yetermi acaba ? yada çıkarmı acaba tırnakla bile zor çkıyo sanki .

ersan16
17/02/2012, 11:56
ben 1,5-2 saat uğraşmıştım.sadece boyalı bölgeler için. ama millet normalinde yarım saate tüm aracı rahat rahat bitiriyor(çamaşır yıkar gibi çitilemedikleri için). benim amacım leke çıkarmak olduğu için biraz uzun sürdü.

bir tanesi fazlasıyla yeter. yeter ki yere düşürmeyin. 200gr kille 150-200 araba yapıldığını iddaa ediyorlar. çıkar mı denemeden bilemezsiniz. ben çıkardım, sizinkini bilemem.
karar sizin.