Orijinalini görmek için tıklayınız : Alfa romeo 156 nasıl bilirsiniz?
SchweppeS
10/02/2012, 19:37
Arkadaşlar kafam çok karışık tjetimi satıp alfa romeo 156 mı alsam diye. Alfalar hoşuma gidiyor. Sizce 156 nasıl tjete göre performansı belki daha kötü ama diğer yönlerden hep + avantajlı sanırsam.
Alfa Romeo 156 1.6 TS 16V Distinctive 2004 Model 23.000 TL Sahibinden satılık ikinci el Bordo renk - 71682038 (https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-alfa-romeo-ozel-alfa-romeo-1-6-ts-sunroof-deri-doseme-gormeye-deger-71682038/detay)
bu ilandaki hoşuma gitti.
tjet sport satılıp bu araba alınmaz bence...aracınız kaç model bilmiyorm ama arada 4-5 yaş var...
SchweppeS
10/02/2012, 19:49
Aracım 2008 model şimdi tjet ve alfanın artılarına bakarsak
Tjet + lar
- Daha performanslı ancak yüksek hızlarda alfa daha iyidir sanki
- Modeli daha yeni
- Kmsi daha düşük
Alfa 156 + lar
-12 airbag sunroof cruise kontrol
-İçi geniş rahat konforlu deri koltuk
-Bagaj geniş
-D segmenti araç yol tutuşu dana iyi tank gibi
-Marka değeri kişilerin gözünde daha iyi daha bir prestijli alfaya binmek
-Görünümü daha iyi asi bakıyo farları
-Yol sesini daha az alıyodur
-Göstergeleri daha iyi spor
aklıma gelen artılar bunlar şimdilik kararsız kaldım
Bir arkadaşım kullanıyor Çok iyi çok donanımlı bir araç fakat 3 yıldır her satmayı düşündüğünde arayan sayısı 3 ü geçmiyor ve satamayıp binmeye devam ediyor
SchweppeS
10/02/2012, 20:11
Gidişi nasıl iyi gider demi 1.6 120 beygir yani iyidir ? Birde tjette zaten kolay satılmıyo ben şimdi satılmaya kalksam kaç ayda gitcek kim bilir :) Ama alfanın bir artısı daha var unutmuşum yazmayı. Parçaları tjetten ucuz.
fiery_hunter
10/02/2012, 20:16
kamuran aracımı sattım daha yeni satma üzülürsün bende çok üzüldüm :(
SchweppeS
10/02/2012, 20:24
kamuran aracımı sattım daha yeni satma üzülürsün bende çok üzüldüm :(
tabi üzülür insan özler aracınıda biri gider biri gelir hayat boyu aynı araçlada olmaz :) birde yeni araç aldığında üzüntün geçer aynen sevgili gibi biri gider biri gelir :D
türkiyede pek piyasası olmayan yedek parçası pahalı bir araç diye bilirim. alfa romeoda denince aklıma gelen tek şey 159
:)
SchweppeS
10/02/2012, 20:27
türkiyede pek piyasası olmayan yedek parçası pahalı bir araç diye bilirim. alfa romeoda denince aklıma gelen tek şey 159
:)
İzmirde alfa teknik serviste tanıdığım var akraba aslında 3. sanayide. Yedek parçasının benim tjetten ucuz olduğunu söyledi :) Çünkü tjetlerin parçaları normal puntolardan pahalı.
Tutulmama satamama konusunda haklısınız satışı kolay olmaz alınca ama tjetinde ondan farkı yok tek kapı tjette kolay satılmıyor bi honda civic gibi gitmiyo ikiside
Ziyaretçi051
10/02/2012, 20:46
benim bu araçtan önceki aracım 2003 model alfa 156 2000 motor idi.Performans olarak birkere puntonun hiçbir modeli başedemez konfor ve direksiyon hakimiyeti puntodan çok çok üstün yalnız yakıt olarak lpg de bile puntonun benzininden fazla yakıyordu.sırf yakıttan dolayı sattım şıklığı,performans ve konforunu hala arıyorum ama parçaları puntodan pahalı bir yere gittiğinde aracı kapıda karşılarlardı şimdi nerdeee.He birde puntonun trigerini değiştirirsin 350 tl verirsin alfanın 1000 tl verirsin puntonun 120000 km veya 5 yıldır alfanın 40000 km veya 5 yıldır
SchweppeS
10/02/2012, 20:53
benim bu araçtan önceki aracım 2003 model alfa 156 2000 motor idi.Performans olarak birkere puntonun hiçbir modeli başedemez konfor ve direksiyon hakimiyeti puntodan çok çok üstün yalnız yakıt olarak lpg de bile puntonun benzininden fazla yakıyordu.sırf yakıttan dolayı sattım şıklığı,performans ve konforunu hala arıyorum ama parçaları puntodan pahalı bir yere gittiğinde aracı kapıda karşılarlardı şimdi nerdeee.He birde puntonun trigerini değiştirirsin 350 tl verirsin alfanın 1000 tl verirsin puntonun 120000 km veya 5 yıldır alfanın 40000 km veya 5 yıldır
Lpg de ne kadar yiyoduki benimkinin benzinlisinden azdır. 50 kuruş yiyo benimki kmde ? Birde alfa teknik servisi olan tanıdık parçaları tjetten ucuz demişti normal puntodan pahalı olabilir. Bizim tjetlerinki normal puntoların 2-3 katı kadar.
elektronik ve beyin arızasını çok veriyor diye duymuştum aynı zamanda çok da fena yakıyormuş ve lpg uyumlu değilmiş..tabi bunlar birer duyum...
Ziyaretçi051
10/02/2012, 21:05
Lpg de ne kadar yiyoduki benimkinin benzinlisinden azdır. 50 kuruş yiyo benimki kmde ? Birde alfa teknik servisi olan tanıdık parçaları tjetten ucuz demişti normal puntodan pahalı olabilir. Bizim tjetlerinki normal puntoların 2-3 katı kadar.
30 kuruş km de lpg de yakıyordu sattığım zaman 2011 in 5 ayında sattım.Bende fiat bayisiyim ama parça fiyatları ucuz değil.Ve yan sanayisi yok ama italyada yan sanayisi varmış oradan getirenler oluyor.bir kere motor sesine kanıp gaza basarsanız işte o zaman yandınız demektir insanı çok çabuk gaza getirir.;)
SchweppeS
10/02/2012, 21:07
benim baktığım yanlız 1.6 olanı 2000 motorlu olan değil :) daha az yakar herhalde lpg ile. Ama her yönden kendine çekiyor araba beni bir çok yönden üstün tjetten en önemli yanıda marka prestiji havası :D
Ziyaretçi051
10/02/2012, 21:09
elektronik ve beyin arızasını çok veriyor diye duymuştum aynı zamanda çok da fena yakıyormuş ve lpg uyumlu değilmiş..tabi bunlar birer duyum...
yok lpg de hiç bir sorunu yoktu lpg yi kendim bağlamıştım BRC 30000 km kullandım hiç bir problem yaratmadı.Kronik arızası varyatördür.Varyatör çok sık arıza yapar ön takımı çok naziktir.Ama kronik elektronik arızası yoktur.
uzuncocuk
10/02/2012, 21:11
alfanın 2000 motor benzınlılerı bıldıgım kadarı ıle 6 sılındır???? ve bıldıgım kadarı ıle lpg ıle uyumsuz... ama 1.6 lpg ıle sorunsuz ... ayrıcada artık tum markalarda parca ve bakım fıyatları arası baya azaldı.. fıat grubundan bır arac ve bence kesınlıkle hıcbır punto ıle kıyaslamaya bıle gerek yok( mutlaka temızı olmalı ki alfaya bınen musterı profılınden genelde ıyı arastırırsanız aracta sorun yasamazsınız... zor satılacagı dogru. ama tjet ve bravo ıle yarısır satıs hızında:) ancak ben kalıtelı oturaklı sekıllı bır araca 23000 tl ye bıneyım dıyorsanız o zaman kapatın gozunuzu alın... ıcınıze sınıyorsa alın ufak tefek masrafları hepımız bır sekılde yapıyoruz... (örn: 1.6 hdı 4 adet enjektor 1800 tl)
SchweppeS
10/02/2012, 21:36
Bakalım aracımı tjeti satabilirsem güzel bir fiyata alıcam o kadarda masraf yaptım aracıma 3 ayda 2000 tlye yakın masraf yaptım tjetime :( satcağımı bilsem yapmazdım.
emreonur
10/02/2012, 23:04
sinan alfa 156 güzel araç, efsane, ama
sadece 12 hava yastığı ile güvenlik olmaz, çarpışma testlerine bir göz at.
1997 yılının tasarımı ve güvenlik anlayışı...
bir de beygir gücü aynı olsa da turbo ile twin sparkı karşılaştıramazsın.
twin spark 3 bin devirden sonra biraz canlanır ama turbonun her zaman yarattığı canlılık yanında pek bir anlamı yok, yakıtı tam anlamıyla iki kat daha fazladır.
SchweppeS
10/02/2012, 23:18
Puntonun güvenlikte alfadan iyi oldugunu sanmıyorum sonuçta araç 97 model değil 2004 model :) 2003 aşağısı modelleri daha farklı kasaydı. Birde 1.6 120 beygir araç sonuçta aşırı fark olmaz yani aralarında. Ayrıca tjette aşırı performanslı bir araç değil sonuçta 1.6 turbo 170 beygir gibi bişey değil :) sadece 0-100 arası biraz iyi yükske hızlarda ölüyor 1.4 motor. Hız biryere kadar sonuçta alfada 1.3 motor 77 bg değil :)
Yani bence her yönden tjetten iyi tek eksileri modeli eski km yüksek ama aşırı eskide değil modeli :) bakalım tjetim satılırsa almaıy düşünüyorum
çarpışma testlerinde punto net şekilde alfa 156 dan başarılı.. alfaları bende çok beğenirim çok tarz arabalar.. piyasası olmasa da alfa bir başka hakikaten.. zevk işi araba.. ama şu 156 ve 147 de ki teypler palio teybinin aynısı ya ona acayip derecede uyuz oluyorum.. gerçi teyp değiştirilebilir bir şey..
can-asan
10/02/2012, 23:42
puntodan önce almak için can attığım bir arabaydı 156. görüntü, karizma, kalite süper:D ama ararken dayımın bi lafı gelir aklıma. alfa alan 2 kere sevinir. 1. aldığında, 2. sattığında :) ama bu eksisi sizi alfadan vazgeçirmemeli...
SchweppeS
10/02/2012, 23:50
Doğru söz söylemiş dayın ama tjet içinde geçerli sanırım aynısı :D hem mutlaka atılır eninde sonunda olmadı galeriye veririm :D
Ayberk0616
11/02/2012, 01:05
Alfa alan 2 kere sevinir. 1. aldığında, 2. sattığında :)
Bu sözü daha önceleride çok duydum :)
StrawBeeRy
11/02/2012, 01:31
alfayı herkes bilmez alfaya herkes binemez alfayı çok iyi tanırım sadece test edin ve N/A motorun nasıl böyle bir güce sahip olduğunu anlayın başka türlü anlamak çok zor
cihankardes
11/02/2012, 01:46
Alfaya binmemiş birine onu satmanız ve binmiş birine de başka araba satmanız imkansızdır :)
Arkadaşımda 156 vardı çok bindim. Bende puntodan önce 156 alayım dedim ama dizel yok ve punto daha güvenli.
156 iki nesil önceki bir araç ne yazıkki :)
bence tjet satılıp alfaya gecilmez sahsi fikrim 4 yas az degil
emrahisilti
11/02/2012, 02:29
puntocuların çoğu sanırım daha önce 156 almak istemiş ama sonradan vazgeçmiş.Bende yaklaşık 1 sene kadar 156 hayali kurdum ama sonra vazgeçtim.Bakım masrafı parçası puntodan çok daha pahalı.Yakıtı ayrıca sorun.Klasik varyatör problemi var.Sanırım bikaçbin km 'de bir varyatör yenilemesi istiyor.Sinan sen hergün farklı bişeyler arıyorsun :) Daha 1 hafta önce aracın problemleriyle uğraşıyordun dün egzost işi bugün satma işi.
SchweppeS
11/02/2012, 02:32
Evet bir türlü araba işi düzene girmedi. Bi diyom kullanayım modifiye edeyim yavaştan janttı yaydı fardı bi diyom satayım bu arabaya para harcamak anlamsız aklım gidip geliyo :)
Ama parçaları normal puntodan pahalı olabilir ama tjetten ucuzdur. Tjetin bi hava filtresi serviste 40 tl normal puntonun 10 tl :)
Yakıtta ise lpg takınca tjetten az yiceğine eminim. Tjete lpg taksan uymuyo diyo çoğu kişi takan var ama problemsiz takmak zor.
siyahinci83
11/02/2012, 02:57
bir arkadaşımda alfa 156 vardı bende kullandım motoru çok canlı anında tepki veriyor zavolli lpg vardı araçta bugünün şartları baz alındığında lpg ile 30kuruştan aşağı yakmaz kullanım tarzınızla da alakalı elbette yakıtın haricinde 1 kez direksiyon pompası bozuldu, 1 kez benzin pompası bozuldu, 1 kez gaz pedalı düştü ,varyatör problemi yüzünden araç dizel gibi çalışıyordu vs vs daha aklıma gelmeyen bir çok sıkıntı yaşadık araç biraz şans işi ama internetten iyice araştırın derim
punto yanında bir alfa 156 kullanıcısı olarak yazayım birşeyler
öncelikle alacağınız aracın yorulmamış bir araba olduğuna dikkat edin.
bizde 2000 model 2.0 twin spark 150 hp olanı var
şunu söyleyeyim günümüzdeki bir çok c sınıfı araçtan yol tutuşu çok daha iyidir. direksiyon turu az, spor kullanıma, kontra vermeye çok yatkın, direksiyon hissi mükemmel. koltuğa oturup ilk kalkışı yaptığınızda direksiyonu garipsiyorsunuz ancak 1 km gidince olay budur adamlar yapmışlar diyorsunuz.
1.6 olanını kullanmadım ancak 2.0 t.spark motor çok canlıdır. alt devirlerde gerekeni yapıyor. şöyle biraz devri yükselteyim dediğinizde 4500 devirden sonra gaza daha çok abanıyorsunuz çünkü o ses resmen sizi tahrik ediyor. 6000 deki motor sesi mükemmel.
vites geçişleri güzel, debriyaj balatası aşınmamışsa puntonunkine benzer kavramaya sahip.
2004 den sonra makyaj yedi ön tarafta baya değişiklikler oldu.
klima kontrol düğmeleri çok hoşuma gidiyor.
hararet, benzin göstergeleri size dönük ve çok güzel bir hava katıyor.
varyatör problemi kalıcı olarak çözülüyor. eğer sahibi gerçek bir alfacı ise zaten yaptırmıştır :)
son olarak alfa romeo sahibi olmak, sıradan bir araç sahibi olmaktan farklıdır. sırf araba olsun diye alfa almaya kalkarsanız sizi üzer gerçek konuşayım. masrafı oluyor mu oluyor ama yerini bulduğunuzda sıkıntı yok. 2 yıldır beyin arızası falan olmadı. direksiyon pompası yağ kaçırıyor özel serviste yaptırdık, alt takımda bir kaç boşluk oldu onlarıda özelde yaptırdık.
dediğim gibi alfa sahibi olmak ayrıcalıktır ancak sırf araba olsun diye almayın. alfalar özel araçlardır, sahipleride. alfistlere bakın tarzları bile farklıdır :)
alfa ile puntoyu karşılaştırmak olmaz zaten birisi C birisi B sınıf araçtır. her ne kadar punto kullansam da punto, alfanın konforuna, yol tutuşuna, yüksek hızlardaki stabilitesine hiç bir şekilde ulaşamaz.
ibrahim06
11/02/2012, 03:38
Fiatın 5-6 yaşından eski arabaları her türlü arızayı vermeye hazırdır.Özellikle beyin ve elektronik. Palio albea hariç. Kastettiğim İtalyadan gelen araçları.
Diyeceksinizki ben Alfa Romeodan bahsediyorum sen Fiat diyorsun. Olsun abicim üretim mühendislik elektronik aksam aynı adamların işi ben güvenmem.Herşey performans konfor değil. Size arıza vermese bile masraflı olur bence.
Ferrari de onların denilebilir.Olsun o çok yukarda bir araç
SchweppeS
11/02/2012, 04:42
Alfa teknik serviste tanıdığım var demiştim her türül arızaya karşı uygun bir şekilde hallederiz yaparız zaten alırken aracı ona baktırcam :) Birde 156 C sınıfı değil bildiğim kadarıyla D sınıfı bir araç
Alfa teknik serviste tanıdığım var demiştim her türül arızaya karşı uygun bir şekilde hallederiz yaparız zaten alırken aracı ona baktırcam :) Birde 156 C sınıfı değil bildiğim kadarıyla D sınıfı bir araç
d sınıfı bi üst sınıf passat klasmanı! 156 c kategorisinde
SchweppeS
11/02/2012, 05:46
156 D segmenti diye biliyom.
D segmenti Upper Medium - Üst orta sınıf otomobil Opel Insignia - Volkswagen Passat - Opel Vectra - Alfa Romeo 156 - Renault Laguna - Ford Mondeo - Toyota Avensis - Honda Accord- Seat Exeo - Mazda 6 - Alfa Romeo 159 - Nissan ra-Skoda Superb
sahibinden.com daki tüm 156 lardada D segmenti yazıyor ?
156 D segmenti diye biliyom.
D segmenti Upper Medium - Üst orta sınıf otomobil Opel Insignia - Volkswagen Passat - Opel Vectra - Alfa Romeo 156 - Renault Laguna - Ford Mondeo - Toyota Avensis - Honda Accord- Seat Exeo - Mazda 6 - Alfa Romeo 159 - Nissan ra-Skoda Superb
sahibinden.com daki tüm 156 lardada D segmenti yazıyor ?
aslında 156 ebat açısından compact sedan kategorisine girer diye düşünmüştüm kaldı ki jetta dahil birçok o ebatta araç compact sedan sınıfında ancak araştırdım evet 156 compact executive car sınıfında imiş buda d sınıfının başlangıç seviyesi oluyor! sanıyorum marka imajı ile ilgili yoksa 156 jetta focus veya onun döneminde bora klasmanında bir araç...
temiz bulursanız ,bakımlı bulursanız alınacak arabadır.yol tutuşu,performansı ,estetik çizgileri çok farklıdır.yakıtı şehir içi 10 lt/100 km civarindadır
lpg ile 25-30 kuruş arası tüketir.parçası pahalı değildir.triger seti 220 tl civarındadır.debriyaj seti de hemen hemen aynı.
alırken iyi araştırma yapın.bakımları zamanında yapılmış,az km li tercih edin.
ben yaklaşık 12 senedir alfa kullanıyorum.keyfi bi başkadır
bende 1 sene öncesine kadar alfa romeo 147(2004) kullanıcısydım
LPG kitle şuan altımda olan dualogic dizel punto ile aynı yakıyor diyorum kimse inanmıyor ama öyle ne yazıkki
kısaca özeleyim sana alfa yı
performans açısından devir ibresini son haneye kadar zorlayıp vites deiştirebilirsin ve araç o son rakama kadar ivmelenmeye devam eder.. sanırım bu yeterli olmuştur...
yakıt konusunda yukarda belirttiğim gibi 1.6 120 beygir LPG li herhangi bir başka araç ne yakıyorsa buda onu yakıyor TABİKİ alfanın 8bujiyle ateşlenen o muhteşem sesi seni gıdıklayıp; gazı köklemessen .)
konfor sen söylemişsin zaten ses koltuk özellikle direksiyonun yolu hissettmesi son derece güzel..
satış.. değeri sınıfının en düşüğü.. yani ben bekliyorum imkansız ama 20in tl ye 3-5 sene içinde bi guilietta ya binmeyi :))
şaka biyana hastası varsa satılır arac temizse satılı- satmak için alıyorsan alfa alma.!
sorun:
alt takımları : çok parçalı en çok sıkıntı yaşanan kısımları... (yan sanayii si bol hiçde parçası bahalı falan değil)
ustasını bulursan sıkıntısız binersin
ama söküp te takamayan alfa acemisine yanaşırsan birken bin olur sorunun...
kısacası sana nacizane bir alfistiden son bi öneri
Aman sakın bulaşma arabada yatmak isteyebilirsin-
ve birdaha arabanı deiştirmek istediğinde hep aklında alfa kalacaktır... ama vazgeçmek içinde bisürü sebep yaratabilir buda büyük olasılık...
işin zor kolay gele (ben alırken 3 gün test etmek için gittim galeriye 50 tl lik benzin yakmıştım :)