Orijinalini görmek için tıklayınız : Yeni Punto'da Kararan Ayna ve Yağmur Sensörü yok Evoların Kıymetini Bilelim
1ocak2011
05/02/2012, 19:44
Bugün 3 bayi gezdim bir yanlışlıkmı var acaba diye maalesef yeni Punto'larda kararan ayna ve yağmur sensörü yok! Koltuklar iğrenç ve kalitesiz, Evo kalitesi yok Lounge modelde Zaten yurtdışındaki koltukları getirmiyorlar. TOFAŞ apar topar kendine göre model ürettirmiş ve kısa kısa ne hale getirtmiş, Baktığım araçların birisi depoda gördüm ve Barkodunda üretim tarihi 11 Kasım 2011 tarihi vardı. Lütfen yeni araçlarda buna dikkat edin eski kaliteyi tamamen kaldırmışlar, Bagajlarda 12V tesisatı ve soketi bazılarında yok. Elde ne kadar Blu&Me ve navigasyon hazırlık varsa çakmışlar, yakındır yeni bir model çıkartmları...
Saygılarımla,
Tuncay Aydemir
diesel32
05/02/2012, 19:56
Evolar en donanımlı ve en güzel iç mekanı olan punto olarak kalacak sanırım türkiyede :)
madenmaden
05/02/2012, 20:10
evet öyle kalır şöyle süper kaliteli segmentindeki bütün araçları ezecek bi araba yapılana kadar öyle kalır. Ama biraz olsun TOFAŞ tan bi yetkili bu foruma baksa ne eksik olduğunu görür anlar diye umuyorum yapcakları çok bişey değil aslında motor iyi bişey getirtecek ses yalıtımını iyi yapacak renklerde çok seçenek olacak satılmıyor diye kaldırmayacak aksesuar olanakları fazla olacak bi de şu 12V artık çoğu arabada standart onu eklese ses sistemi HI-FI iyi ama daha da iyi olabilir bide aynalara sinyal ile otomatik kapanma koysa nasıl olsa bu teknoloji bravo 2011 den sonrakilerde mevcut bide şu yeni süspansiyonu sport kit ile birlikte veriyolar açaltılmış şasi olayını da yapsa süper olacak başka da bişey istemiyoruz TOFAŞ ondan sonra satışları gör sen :))
SKELETER
05/02/2012, 20:15
Evo'nun tanıtımını italyan uçak gemisinde yapmışlardı hatırlarsanız. Evo'ya ne kadar özendiklerinin kanıtıdır bu. Tabi ister istemez sonraki modellerde kısıtlamaya gittiler
bu nedir ya neden apar topar makyajladılar anlamadık zaten..
sehzadeamasya
05/02/2012, 20:27
becede neden hemen böyle bir model anlam veremedim
punto'nun kasa değiştireceğini düşünüyorum. makyaj falan değil komple yeni bir değişiklik.
Arkadaşlar tabi diğer Puntolar ile fark olacak, daha kaliteli malzeme ve konfor olacak çünkü o EVO !!!
tonymontana
05/02/2012, 23:28
Ben kararan ayna ve yağmur sensörünün olmayışını, kara plastik görünümlü tamponlara tercih ederim. Zevk meselesi bunlar, evo'yu yeni puntodan daha üstün yapmaz kanımca.
ben kararan ayna ve yağmur sensörünün olmayışını, kara plastik görünümlü tamponlara tercih ederim. Zevk meselesi bunlar, evo'yu yeni puntodan daha üstün yapmaz kanımca.
+1905...
Ben kararan ayna ve yağmur sensörünün olmayışını, kara plastik görünümlü tamponlara tercih ederim. Zevk meselesi bunlar, evo'yu yeni puntodan daha üstün yapmaz kanımca.
kesinlikle....
tamponu gidip gövde rengine boyatsam gayet kolay yapılabilecek bir işlem değil mi? Ama gidipte yağmur sensörünü nasıl sonradan monte ettirmeyi düşünüyorsunuz? :play_bal:
yağmur sensörü sonradan takılabiliyor.
Basit bir şekilde yapılabiliyor mu peki? Tampon boyatmakla kıyaslandığında özellikle?
Ya da orjinal gibi randıman veriyor mu? Ben zannetmiyorum..
diesel32
06/02/2012, 00:39
tamponu taktırmak daha kolay bence kararan dikiz aynası ve yağmur sensörüne nazaran...
tonymontana
06/02/2012, 00:54
Niye boya olsun ki aracımda?
Eskiden gövde rengi tamponlar diye donanım seçeneği vardı araçlarda, o geliyor aklıma her evo gördüğümde.
Ben evo'yu ilk yolda gördüğümde, (o zamanlar GP sahibi değildim. Ama 2006'dan beri GP'ye özenirdim) açıkcası ilk tepkim "bu ne lan?" oldu. Ucuz görünüyor bence kara plastik.
Ayrıca kara plastiğin üzerine renk tutturmak öyle çok basit değil. Mesela benim aracın renginde bir arkadaş kapı kollarını boyattı forumda arayın, sırıtıyor işte.
Sonuçta boyattığımız yer tampon herhalde kimse niye tamponu boyattın diye sorun etmez :) Ayrıca sanki bu olayı bi punto evoda var 206 gibi araçların tamponlarında da boyasız plastik kısımlar bulunuyor. Deseniz ki aynalar ya da kapı kolları boyalı değil anlıcam ama tampon bu yahu estetik bir görünüm verdikten sonra bi kısmı boyalı olmasa ne olacak. Yağmur sensörü ve karartmalı aynaya boyalı tampon tercih edilmez bence... Savunduğum budur..
diesel32
06/02/2012, 01:02
Niye boya olsun ki aracımda?
Eskiden gövde rengi tamponlar diye donanım seçeneği vardı araçlarda, o geliyor aklıma her evo gördüğümde.
Ben evo'yu ilk yolda gördüğümde, (o zamanlar GP sahibi değildim. Ama 2006'dan beri GP'ye özenirdim) açıkcası ilk tepkim "bu ne lan?" oldu. Ucuz görünüyor bence kara plastik.
Ayrıca kara plastiğin üzerine renk tutturmak öyle çok basit değil. Mesela benim aracın renginde bir arkadaş kapı kollarını boyattı forumda arayın, sırıtıyor işte.
bende boyatma taraftarı deilim ama yeni puntonun tamponları alınıp takılabilir diğer eksik (iç kırmızı döşeme, yağmur sensörü ve kararan iç dikiz aynası) donanımlar yerine daha kolay olur bence...
Basit bir şekilde yapılabiliyor mu peki? Tampon boyatmakla kıyaslandığında özellikle?
Ya da orjinal gibi randıman veriyor mu? Ben zannetmiyorum..
Sıkıntılı iş.Cam sökülüyor uğraştırıyor.Zaten bana yağmur sensörü çok sağlıklı gelmiyor.Kafasına göre algılıyor.
Opsiyonel ozellikler bunlar. Sifir arac alirken customize edilir. Yurt disinda da ayni. Girip fiat.co.uk'e car configde gorebilirsiniz.
Sent my GT-I9100 using
tonymontana
06/02/2012, 01:31
Sıkıntılı iş.Cam sökülüyor uğraştırıyor.Zaten bana yağmur sensörü çok sağlıklı gelmiyor.Kafasına göre algılıyor.
Aynı fikirdeyim Golf 6 kullandım 2.5ay boyunca o da abuk subuk davranıyordu. Kararan aynayı da durmadan kapatarak kullandım o 2.5 ay boyunca.
Aynı fikirdeyim Golf 6 kullandım 2.5ay boyunca o da abuk subuk davranıyordu. Kararan aynayı da durmadan kapatarak kullandım o 2.5 ay boyunca.
selamün aleyküm
yağmur sensörünün arada yağmur yoğunluğu yada hızdan farklı çalıştığı söyleniyor. eğer öyle ise bişey diyemem ancak otomatik kararan dikiz aynaları uzun gece yolculuklarında çok faydalı oluyor. eski araçlarımda yoktu, punto evonun cruise controlü ve kararan dikiz aynaları ile daha keyifli ve daha güvenli bir gece yolculuğu yaptım.
sağlıcakla kalın...
1ocak2011
06/02/2012, 11:51
Opsiyonel ozellikler bunlar. Sifir arac alirken customize edilir. Yurt disinda da ayni. Girip fiat.co.uk'e car configde gorebilirsiniz.
Sent my GT-I9100 using
Tr'de donanım paketlerine baktınızmı? Yurtdışında gibi Tr'de configure edildiğini ben göremedim.
ben ne tamponu takıyorum nede yağmur sensörünü benim yeni puntoda en çok kıskandığım nokta renk şeçeneği çok fazla vişne kırmızısı, rock siyahı gibi ama ben döşememi çok seviyorum (bordo) buda yeni puntoda yok.
Tr'de donanım paketlerine baktınızmı? Yurtdışında gibi Tr'de configure edildiğini ben göremedim.
Abi neden öyle diyorsun, öncelikle böyle bir konu açtığın için teşekkür ederim, ikinci olarak niye böyle dedin anlam veremedim, ben aracımı alana kadar Fiat ile o kadar çok konfigüre konusunda tel trafiği yaşadım ki, gidip İtalya dan alsaydım uçakla gidip daha ucuza malederdim :)
Hem bizim araçlarımızda bagajda 12 v soket mevcut dimi 30 TL ye standart oldu hehe
1ocak2011
06/02/2012, 12:11
Abi neden öyle diyorsun, öncelikle böyle bir konu açtığın için teşekkür ederim, ikinci olarak niye böyle dedin anlam veremedim, ben aracımı alana kadar Fiat ile o kadar çok konfigüre konusunda tel trafiği yaşadım ki, gidip İtalya dan alsaydım uçakla gidip daha ucuza malederdim :)
Hem bizim araçlarımızda bagajda 12 v soket mevcut dimi 30 TL ye standart oldu hehe
Dün bayileri gezerken bir görseydin her şeye yok deyip kestirip atıyorlar, Yeni Punto satmak istemiyorlar kesin:)
Bu arada 6 araç baktım 1 tanesinde bagajda tesisatı hazırdı.
1ocak2011
06/02/2012, 15:11
Bu resimlerde Kararan Ayna gözüküyor ama donanımlarda yok. Yağmur sensörü meçhul.
Bu resimlerde Kararan Ayna gözüküyor ama donanımlarda yok. Yağmur sensörü meçhul.
tuncay abi bırak olmasın yenilerde,bizim arabalar daha kıymetli hale gelir belki:D döşemesiyle ekstralarıyla:Ç
Gözüm alışmaya başladı, beyaz hariç gördüğüm diğer renkleri güzel.
Beyaz basit görünüyor bana göre.
Ama hepsinde de bordo döşeme eksikliği var :Ç
Tamponlardaki parçalar için özellikle siyah almıştım, şimdi daha iyi olmuş bence . Ama bıyığı seviyordum ben.
Opsiyon listesinde ;
SPORT KIT (KARARTILMIŞ ARKA CAMLAR, SPOİLER, MARŞPİYE, ALUMİNYUM KAPI EŞİĞİ ÇITASI, GÖVDE RENGİ YAN ÇITALAR, ALÇALTILMIŞ ŞASİ VE ÖZEL AMORTİSÖRLER) 1.025 TL
belirtilmiş.
Bunları alamaz mıyız peki Evo larımıza?
Mugen_punto
06/02/2012, 17:12
Ben bu aracı hiç beğenmedim grande punto yu aynen kopyalayıp koymuşlar.. ne salakça bir stratejisi var bu fiatın anlayamıyorum.. bravo gibi süper bir aracı bile bitirdiler ya bu fiattan bir cacık olmaz.. şuan kullandığım araç benim fiat marka adında ilk ve son aracım inş. onuda hakkıyla binip elden çıkarıcam..
mfnserim
06/02/2012, 22:35
Kararan iç dikiz aynası çok işe yarıyor özellikle uzun gece yolculuklarında..Yağmur sensörü de hep devrede, bence o da yararlı bir özellik, silecekler tam zamanında ve gayet düzgün çalışıyor..
2bin km oldu, çok şükür evodan çok memnunum şu ana kadar.Tasarım zevk meselesidir, yeni Punto da fena değil, ama donanım seçenekleri Evo'da daha iyi bence..
Tayfun-E30
07/02/2012, 00:55
nasıl sipariş edilirse öyle gelir sizin gördüklerinizde yok diye hiçbirinde olmayacak diye birley yok ayrıca yamur sensörü retrofiti kolay tampon boyamaktan ucuz ve bana göre fuzuli bir dınanım =)
motor delisi
07/02/2012, 09:59
bende tamponda siyah seviyorum çünkü kullanış acısından ufak dokunuşlarda koruyor ama bunu geçmek gerek mesela farlar siyah tampon siyah tavan siyah aracım beyaz güzel duruyor :)
1ocak2011
07/02/2012, 15:39
nasıl sipariş edilirse öyle gelir sizin gördüklerinizde yok diye hiçbirinde olmayacak diye birley yok ayrıca yamur sensörü retrofiti kolay tampon boyamaktan ucuz ve bana göre fuzuli bir dınanım =)
Donanım listesine FIAT sitesinden baktınızmı? İlk defa araç bakıp sipariş vermeye çalışmıyoruz...