Orijinalini görmek için tıklayınız : Ankara'da Araç Alt Yıkama Yapan Yer?
Malum yollarda tuzlama kar derken araç altını korumak için yıkatmak gerek,
Bize normal lifti olan alt yıkamacı lazım yada kanallı alt yıkama yapan bir yer lazım ve sıcak suyla adam gibi ilaçlayan bir yer lazım.. şu ortadan kalkan takoz koyulan liftler olmaz normal sanayideki liftlerden olması şart.Ankara böyle bir yıkamacı var mı acaba...
samsun istikametinde akköprüyü inince hemen sağ tarafta BP benzinlik var, köprünün hemen inişinde kalıyor ilerden dönüp gelmek gerekebilir. oranın arkasına doğru olan yerde (benzinlik içi) sıcak suyla alt yıkama yaparlar ancak bu havada bırakın altını hiç bir yerini yıkatmayın arabanın. sonra vitesim dondu, el frenim dondu, kapım dondu diyebilirsiniz.
alt yıkamayı bende yaptırıcam nisan mayıs gibi leş oldu arabanın altı, can sadece tazyikli su mu tutuyorlar orda fırçayla yada herhangi kimyasalla temizlemede varmı?
samsun istikametinde akköprüyü inince hemen sağ tarafta BP benzinlik var, köprünün hemen inişinde kalıyor ilerden dönüp gelmek gerekebilir. oranın arkasına doğru olan yerde (benzinlik içi) sıcak suyla alt yıkama yaparlar ancak bu havada bırakın altını hiç bir yerini yıkatmayın arabanın. sonra vitesim dondu, el frenim dondu, kapım dondu diyebilirsiniz.
Peki bunu lifte kaldırıp mı yapıyorlar,köpük sıkılmıyor sadece su uyguluyorlar galiba,sıcak suysa hemen donmaz kapalı bir yere gider bir süre beklerim hava da tutulabilir.
SKELETER
05/02/2012, 02:30
Ben pek anlamadım. Dalga geçmek için vs söylemiyorum. Arabanın altını niye yıkatmak istiyorsunuz? Yada şöyle söyleyim arabanın altını yıkatsanız da ne kadar temiz kadacak ki?
Not: Cidden şaka yapmıyorum.
Ben pek anlamadım. Dalga geçmek için vs söylemiyorum. Arabanın altını niye yıkatmak istiyorsunuz? Yada şöyle söyleyim arabanın altını yıkatsanız da ne kadar temiz kadacak ki?
ilk başta komik gelebilir abi :) şahsen ben görmediğim yerde olsa kirli olduğunu bilince rahatsız oluyorum, aracın altı, motoru, halı döşemesinin altı gibi yerleri temizlemek vaktim oldukça sevdiğim iştir. tabi birde işin yollara atılan tuzlardan, dökülen solüsyonlardan kaynaklı çürüme gibi hasarlara yol açmasını önlemekte var. aracın altını yaz aylarında yıkatıp pütür attırarak taban hasarının önüne geçmekte bir alternatif. yılda 1-2 kez yıkatmak iyi olur diye düşünüyorum
Tabi ki nedeni var boşa yıkatmıyoruz ama amaç temizlik değil, aracın altının kış aylarında bir iki kez yıkatılması tavsiye edilir, özellikle yollara atılan tuz ve kimyasal solisyonlar aracın altında metal aksamlarında paslanma,çürüme ve kolozyona neden olabilir,bir çok firma kullanım kitapçığında aracın altının yıkatılmasını tavsiye eder örneğin ford'un kitapçığında yazar aracınızın altını kış aylarının sonuna doğru bir iki kez yıkatınız diye.
SKELETER
06/02/2012, 00:05
Cevaplar için teşekkürler arkadaşlar. Yeni bir şey daha öğrenmiş oldum. Bakalım daha neler öğreneceğiz. Yazın arabanın altına malum yol yapım çalışmaları nedeni ile zift yapışıyor. Acaba bu zifti de arabanın altından temizletmek gerekir mi aklıma direk bu soru geldi şimdi
Cevaplar için teşekkürler arkadaşlar. Yeni bir şey daha öğrenmiş oldum. Bakalım daha neler öğreneceğiz. Yazın arabanın altına malum yol yapım çalışmaları nedeni ile zift yapışıyor. Acaba bu zifti de arabanın altından temizletmek gerekir mi aklıma direk bu soru geldi şimdi
Görüntü olarak zaten görünmediği için buna gerek yok boyalı kısımlara yapışan ziftler temizlenebilir,ayrıca altına yapışan ziftin zararı değil faydası olur çürüme ve paslanmaya karşı.
cevapları geç gördüm k. bakmayın
lifte kaldırıp yıkıyorlar. basınçlı su ve köpük kullanıyorlar
cevapları geç gördüm k. bakmayın
lifte kaldırıp yıkıyorlar. basınçlı su ve köpük kullanıyorlar
Peki bu kamyon lifti mi normal otomobil kaldıran servisteki liftlerden mi...
Peki bu kamyon lifti mi normal otomobil kaldıran servisteki liftlerden mi...
tam hatırlamıyorum ancak kamyon lifti şeklinde olması lazım. farkı olmaz zaten normal liftle.
Budweiser
08/02/2012, 19:06
şu yıkama olayını yapan yerin tarifini biraz daha detaylı yazabilirmisin dostum.
Ziyaretçi051
08/02/2012, 20:28
şu yıkama olayını yapan yerin tarifini biraz daha detaylı yazabilirmisin dostum.
Kaan bir cumartesi 15:30 dan sonra gel ben hallederim.
tam hatırlamıyorum ancak kamyon lifti şeklinde olması lazım. farkı olmaz zaten normal liftle.
Ben de henüz gidemiyorum çünkü yağışlar devam ediyor,o büyük kamyon kaldıran liftler takoz koyarak kaldırıyor,normal liftten farkı bu,ama biraz da eğilir mi bükülür mü,kayar mı diye bakınıyorsun ister istemez.....:)
Budweiser
09/02/2012, 16:50
Kaan bir cumartesi 15:30 dan sonra gel ben hallederim.
Pazar dönücem abim ankaraya. Geldiğimde ankaraya yanına gelicem zaten :)
Artık gitme zamanım geldi yıkamaya umarım burayı bulabilirim bp nin yıkama yeri değil mi burası......:)
Bu sene yeni bir yer denedim ama tam bir fiyasko oldu tavsiye etmiyeceğim, bir saate yakın bekletildim ve aracın altı sıcak su ile yıkanacak derken makine bozuk diye soğuk suyla yıkanıp ve makine tamir olsun diye bir saat bekleyip aynı ücret alındı...ve 30 tl gibi fazla bir ücreti var...
Adres: Alınteri Bulvarı (Total Petrol İçi) No:47 Konyalı Hacı Usta Lokantası Arkası A&J yıkama
Örnek San. Sitesi Karşısı Ostim Batıkent Yenimahalle - Ankara