Orijinalini görmek için tıklayınız : Fiestada abs yok mu?
Haberdeki fiestanın abs leri ya çalışmıyor yada hassasiyet sıfır. özellikle arkalar. kilitliyor.
Bizim Puntolar çok çok iyi buzda.
https://webtv.hurriyet.com.tr/2/27638/0/1/araclarin-buzda-dansi.aspx
motor delisi
01/02/2012, 00:47
Nedir bu fiesta merakı anlamış değilim :) ama punto daha iyi bir araç aralarında tek bir + sı var dışardan bakıldığında Biri ford biri fiat dışardan insanlar ford daha sağlam diyip fiesta daha kötü olsada onu alıyorlar. Karda bizim araçların daha iyi olmasının sebebi abs falan değil ön çeker olması motor önde olduğundan çekişlere daha çok kuvvet uygulanıyor fiestada arkada hafif kalıyor.
Fiesta boş bir makyaj arabası aslında. Ama o da önden çekişli Berk.Bence fiesta da ağırlık denge merkezi öne kaymış. arka çok hafif. Asıl dikkatimi çeken frenlerin başarısızlığı.
motor delisi
01/02/2012, 00:57
ben fiestayı arka çeker biliyordum abi :)
EvoKoray
01/02/2012, 01:30
fiesta kullanan önce el freni çekmiş sonra frene basmış o yüzden arkalar kitli , sümbüle dicek yok direk kızaklıyor :D
FeyyazYavuz
01/02/2012, 01:39
abs olmaz olurmu koray arkadaşımızın söylediği gibi orda el frenini çekmiş frene basmıyor frene bassa ön tarafıda kitlerdi
fiestalar önden cekıslıdır fiestanın 2004 de kadar olan modellerınde abs guvenlık paketınde satılıyordu daha sonrada standart oldu
mahhony06
01/02/2012, 02:03
Nedir bu fiesta merakı anlamış değilim :) ama punto daha iyi bir araç aralarında tek bir + sı var dışardan bakıldığında Biri ford biri fiat dışardan insanlar ford daha sağlam diyip fiesta daha kötü olsada onu alıyorlar. Karda bizim araçların daha iyi olmasının sebebi abs falan değil ön çeker olması motor önde olduğundan çekişlere daha çok kuvvet uygulanıyor fiestada arkada hafif kalıyor.
Fiestada önden çekişli
güncel kasa da standart...
fiesta kullanan önce el freni çekmiş sonra frene basmış o yüzden arkalar kitli , sümbüle dicek yok direk kızaklıyor :D
Symbol kaymaya başladığında içinde sürücü yok,sürücü sonradan kapıyı açıp bindi araca,o esnada yapabileceği birşey yok maalesef,ayrıca yola dikkat ederseniz araçlar yanlamasınada kayıyor yani o yolda abs de işe yaramaz...
buzun üstünde jaguarda ferraride land rover de kayıyor zincir şart veya toplu taşıma..
Bizim araçların frenleri daha sağlam ama fiesta da başarılı bir frenaja sahip buz üstünde. Bencede el frenini çekmiş arkadaş...
GP COSKUN
01/02/2012, 02:38
arkadaşlar fiestanın ön tekerleklerine dikkatlice bakarsanız abs nin devreye girdiğini görürsünüz
ayrıca aracın el freni çekilmemiş fren lambaları yanıyor çünki
frene basılıyor bu yüzden arka kayıyor
arkaları kampanalı olan absli araçlarda abs devreye sadece ön tekerleklerde devreye girer
arka frenler sadece bir limitör yardımıyla fren basıncı düşürülerek frenleme yapılır
burada sürücü fren pedalına uyguladığı basıncı biraz azaltsa arka tekerleri açardı
sürat düşük olduğu için frene basıldığında arka sensörlerin beyne mesaj gönderip
limitörün basıncı düşürüp frenleri açmasına zaman kalmamış
arka kampanalı sistemlerde mekanizma biraz ağır kalıyor maalesef disk sistemine göre
aynı yerde aynı şekilde punto olsaydı ve aynı şekilde kullanılsaydı sonuç tamamen aynı olacaktı
Evo ların arkalar kampana,bu durumda ABS sadece önlerdemi var Coşkun...?
abs li araçlarda limitör yoktur olan sadece birkaç model vardır ama puntoda ve fiestada kesinlikle yoktur videodaki fiestanında mantık olarak arkada hiç yuk olmadıgından ve zemin çok kaygan ve sürat çok düşük olduğundan bloke olması çok normaldir yoksa abs arka tekerdede surat oldugu surece blokajı önler ayrıca mantık olarak burada el frenininde çekili olmadığını ispat edemeyiz
ben fiestayı arka çeker biliyordum abi :)
ilahi berk noktalama işaretleri olmayınca ifade öyle durmuş..
alemsin ya.
:sapsal:
arkadaşlar bariz el frenini çektiğini düşünüyorum. hatta eminim. keza fiesta kullanım titanyum model fren sistemi gayet hassas ve başarılı. ama benim puntom her koşulda daha iyi:D:D
abs de bir yere kadar.. sürtünmenin neredeyse hiç olmadığı bir koşulda abs devreye giremez, ayrıca beni 2006 makyajlı fiesta kullandım abs si yoktu, arkadaşım 2012 titanium X paketli fiesta aldı esp yok araçta, yani güvenlik paketi fiestalarda donanım olarak sunuluyor
uzuncocuk
01/02/2012, 21:58
bu mesajda anlatılmak ıstenen nedır:) ıkısıde onden cekıstır... bıde buzda abs falan hıkaye buzda yapılacak cok sey yok zaten ...
Fiesta dahil Ford'un cogu modeli onden cekiskilidir..
Sent my GT-I9100 using
tmac_fuat
01/02/2012, 22:26
Durumun abs ile ilgili olmadığını düşünüyorum, ayrıca konu fiestayı kötülemeye kadar gitmiş de aynı durumda punto da olsa audi de olsa bmw de olsa birşey değişmezdi bence, çünkü tamamen buzlu bir yol ve araçlar yan dururken bile kayıyor, bu videodaki durumda aracın lastiklerinin, abs sinin, markasının çok da birşey değiştirmeyeceğini düşünüyorum...
GP COSKUN
01/02/2012, 22:56
abs li araçlarda limitör yoktur olan sadece birkaç model vardır ama puntoda ve fiestada kesinlikle yoktur videodaki fiestanında mantık olarak arkada hiç yuk olmadıgından ve zemin çok kaygan ve sürat çok düşük olduğundan bloke olması çok normaldir yoksa abs arka tekerdede surat oldugu surece blokajı önler ayrıca mantık olarak burada el frenininde çekili olmadığını ispat edemeyiz
sevgili kardeşim limitör yoksa ventil var aslında detaylı anlatmam gerek bu yüzden sıkıntı çıkıyor
aracın frenleri birbirinden ön arka diye değil ön sol sağ arka ve ön sağ arka sol şeklinde ayrılır sen sert fren yaptığında ön abs devreye girince eğer arka tekerlerden birinde
kayma mevcut ise arka kampanadaki abs sensörü bunu beyne bildirir arkaya giden fren gücünü tamamen keser ve arkanın kilitlemesini def eder ama bunu yaparken tıpkı önlerde ki gibi vuruntu yaparak kesik kesik yapmaz sadece kayan tekere giden fren basıncını ventil yardımıyla keser ve tekerin boş dönmesini sağlar
önemli olan önlerin kaymamasıdır zaten arka frenler dengeleyeci önler durdurucu güce göre ayarlıdırlar
bu sadece fiat araçları için geçerli bir durum değil 4 tekerlekten abs li olmayan ve esp sistemi bulunmayan araçlarda bu sistem böyle çalışır bu bir eksiklik değildir
arka tekerler ön tekerler gibi saniyede 18 defa pompalama yapamaz anlıycağın zaten abs nin mantık olarak icat edilmesi aracın kontrolünün kaybolmaması için ön tekerlerindeki blokajın önlenmesi teorisine dayanır
mantık olarak el freninin çekili olmadığını bal gibi ispat ederim körmüsün fren lambaları yanıyor arabanın
bir de daha önce can arkadaşımızın bir konusu vardı bununla ilgili okuyabilirsiniz
https://forum.grandepuntotr.com/teknik-yardim/20030-arka-fren-abs-sensorunu-neden-koymuslar-ki.html
aracın el freni çekili ikende frene bastğınızda fren lambası yanar bende hangi araçta limitör hangi araçta ventil, t valfi vs. olduğunu biliyorum abs nin nasıl çalıştığınıda çok iyi biliyorum herhangi bir sıkıntı çıkmıyor sadece doğru olarak tabir edersek doğru olarak öğretmiş oluruz bunu siz biliyor ben biliyor olabilirim ama bilmeyenlerde mevcut buradaki videodaki olay üzerinden konuşuyoruz ve kesinlikle orada el freni çekili değil diye bir yorum yapılamaz
fiestalar önden cekıslıdır fiestanın 2004 de kadar olan modellerınde abs guvenlık paketınde satılıyordu daha sonrada standart oldu
2006 şubatta(biz gpyi alırken) opsiyondu abi
GP COSKUN
02/02/2012, 02:12
aracın el freni çekili ikende frene bastğınızda fren lambası yanar bende hangi araçta limitör hangi araçta ventil, t valfi vs. olduğunu biliyorum abs nin nasıl çalıştığınıda çok iyi biliyorum herhangi bir sıkıntı çıkmıyor sadece doğru olarak tabir edersek doğru olarak öğretmiş oluruz bunu siz biliyor ben biliyor olabilirim ama bilmeyenlerde mevcut buradaki videodaki olay üzerinden konuşuyoruz ve kesinlikle orada el freni çekili değil diye bir yorum yapılamaz
anladın sen onu ama işte
kelime oyunu yapmak istiyorsun:siritma: