Orijinalini görmek için tıklayınız : Artık taş izlerine,Çizilmelere,Boya solmalarına Son.
ykaya1983
31/01/2012, 19:08
(https://forum.donanimhaber.com/m_57207319/tm.htm#)İki gün önce aracımı yıkadığımda ortaya çıkan manzara çok kötüydü.Malum asfalt yol (https://forum.donanimhaber.com/m_57207319/tm.htm#)larımızda araç kullanırken öndeki aracın taş bombardımanına maruz kaldığımız için aracta kaporta boya kalmıyor.Zaten rengide siyah olduğu için taş izlerinde direk alttan beyaz astar çıkıyor.Bir de yaz mevsiminde sıcakta güneş altında aracın rengi gün be gün soluyor.
ŞİMDİ BULDUĞUM ÇÖZÜME GELEYİM.Aslında herkes tarafından bilinen fakat masraflı olduğu için tercih edilmeyen bir yöntem.Ben bu masrafı nerdeyse 5 te 1 fiyatına indirdim.
Ama bu konuda bulduğum çözüme yazılacak mesajların birçoğunu şimdiden görür gibiyi (https://forum.donanimhaber.com/m_57207319/tm.htm#)m.Ama ben bildiğimi yapacağım.Aynen şunlar yazılacak
Sıradan bir reklam folyosu solar
Bu folyoyla araç kaplanmaz
Kaliteli bir ürün olan cast folyo tercih etmelisin
3m nin ürünlerini tercih et (https://forum.donanimhaber.com/m_57207319/tm.htm#)melisin.
Nasıl Kaplayacaksın.
Bu folyoyu sökemezsin altta yapışkan kalır(Bizzat kendim bu folyo ile daha (https://forum.donanimhaber.com/m_57207319/tm.htm#) önce kaplama yaptım ve yapışkan vs hiçbir problem yaşamadım)
Zaten türk milletinin yerleşmiş düşünce kalıplarını değiştirmek zordur.
Evet arkadaşlar yazıdan da anlaşıldığı gibi aracı reklam folyosu ile (https://forum.donanimhaber.com/m_57207319/tm.htm#) komple kaplamayı düşünüyorum.Şimdi esas önemli nok (https://forum.donanimhaber.com/m_57207319/tm.htm#)talardan bahsedeyim.Belki fikrime katılan olur.
Şimdi herhangi bir reklam folyocusuna veya araç kaplama yerine gidip aracı komple folyoyla kaplatacağım dediğinizde 800-1000-1200 tl gibi fiyatlar karşınıza çıkıyor.
Ama birçoğunun kullandığı malzemenin aynısını eğer küçük bir dükkan bulup metresini sorduğunuzda işin şaşırtıcı tarafı ortaya çıkyor.
Bugün bizim ilçede kaplama işini yapanların kullandığı malzemenin aynısını herhangi bir işime lazım okulda kullanacağım diyerek sordum.fiyat (https://forum.donanimhaber.com/m_57207319/tm.htm#)lar gerçekten şaşırtıcı:
10 metre uzunluğunda 1.25 metre genişliğinde folyonun fiyatı 100 tl(Bu benim aracıma hemen hemen yeter.)Üstelik bunu bana kendi karıyla söylüyor.
Aynı adama komple aracı kaplatacağım desem 800 ile 1000 arası fiyat söyleyecek.Aradaki farkı görüyormusunuz.İşte size esnaflık.Sabahtan öğleye kadar (https://forum.donanimhaber.com/m_57207319/tm.htm#) yapacağı bir iş için 700-800 tl arası el emeği istiyor düşünebiliyormusunuz.
Bizim burada ptt nin aracını saat akşam 4 gibi gelip 3 saat için (https://forum.donanimhaber.com/m_57207319/tm.htm#)de komple kapladılar.
Şimdi benim yapacağım şey 100-150 tl arası bir malzeme alıp bunu cüzzi bir el emeği karşılığı birisine yaptırmak.Hiç bulamazsam ptt nin aracını kaplayan adamları bulurum.Boya parlaklığı benim için hiç önemli değil.Dha önce bu folyoyu 1 sen (https://forum.donanimhaber.com/m_57207319/tm.htm#)e kullandım ve hiç problem yaşamadım.Önemli olan 1-2-3 yıl her ne zaman sonra çıkarırsam alttan yep yeni görünümüyle aracın kaportasının ortaya çıkması.Taş izlerinin verdiği sıkıntı sokak ortasındaki her an çizilme tehlikesi boya renginin solmaması da cabası.Kafama koydum kesin yapacağım.Gerekirse 3m folyo stılan yerden malzemem sipariş ettirip yaptıracağım.Çünkü adamlar araç kaplatacağım dediğinizde 10 liralık malzemeyi 70-80 liraya satıyorlar.
Ziyaretçi034
31/01/2012, 19:31
çok güzel düşünmüşsün, kaplama işinde başarılar ama ısı tabancası ve iyi bir rakleye ihtiyacın olacak.
el işçiliğine gelince;
fiyat pahallı mı pahallı ama işlem yaparken ortalama 2000 watt gücünde ısı tabancası kullanılıyor onun tüketimi, kaplama için ortalama 1500 lira'dan 2 eleman çalıştıracak, ssk'sı, yemeği, yol gideri, dükkan kirası, vergisi, alınacak malzemeler, ıvırı zıvırı derken adamında kar etmesi gerekiyor. fiyatlandırma konusunda haklısınız ama insanların esnaflığını yargılarken bu kadar acımasız olmayalım
ykaya1983
31/01/2012, 21:54
çok güzel düşünmüşsün, kaplama işinde başarılar ama ısı tabancası ve iyi bir rakleye ihtiyacın olacak.
el işçiliğine gelince;
fiyat pahallı mı pahallı ama işlem yaparken ortalama 2000 watt gücünde ısı tabancası kullanılıyor onun tüketimi, kaplama için ortalama 1500 lira'dan 2 eleman çalıştıracak, ssk'sı, yemeği, yol gideri, dükkan kirası, vergisi, alınacak malzemeler, ıvırı zıvırı derken adamında kar etmesi gerekiyor. fiyatlandırma konusunda haklısınız ama insanların esnaflığını yargılarken bu kadar acımasız olmayalım
Hocam bizim evdeki elektrik süpürgesi de 2000 watt gücünde.Koskoca ptt minübüsünü 3 saat içinde kaplayıp gittiler diyorum.Sizce bu kadar iş için bu kadar para almaları doğru bir şey mi.Ticaretinde bir ahlakı olmalı.Hakkından fazlasını almak helal olur mu?Benim itirazım buna.
Ayberk0616
31/01/2012, 22:03
Her işin bi bedeli var bu araç kaplamadada böyle,dişçidede böyle,psikiyatrda'da böyle o mantıkla düşünürsek adam senle muhabbet ediyo sana önerilerde bulunuyor 1 saatlik seans başına 200-300 tl para alıyor.Yada dişçi dolgu yapıyor 1 saatlik iş belki 200-300 para alıyor
Bi işe biçilmiş fiyat o işin ederidir.Madem vermem diyorsanız kendiniz yapıcaksınız yapabiliyorsanız eyv ama yapamıyorsanız paşa paşa yaptırıcaksınız nasıl dişiniz çürüdüğünde ya parmak kadar şey 300 neresi eder diye sorgulayamıyorsanız o işi siz yapamıyorsanız yaptırıp para veriyorsanız buda böyle.Yada sanayide bi triger değişiyor 2 saate adam 200 tl işçilik alıyor bunun gibi örnekleri çoğaltabiliriz
Buyrun folyonun malzeme parası ortada alın folyo kendiniz kaplayın aracınızı :)
Söylediklerimi kimse yanlış anlamasın ne dişçiyim ne psikyatr nede araç folyo kaplamacısı.Sadece kendi mantığım bi işi kendin yapabiliyorsan o işin ederini sorgulayabilirsin.Ama yapamıyorsan paşa paşa bedelini ödersin
100 lira folyo desek,100 lira da folyodan kâr etseler,100 lirada işçilik alsalar eder 300 lira,bu paraya da çok kişi aracını kaplatır,adamlar işten başlarını alamazlardı,iş yapmak istemeyen esnaf çok para isterki rahat rahat otursun işyerinde...:D
Budweiser
31/01/2012, 22:37
aynı dediğiniz gibi oracle marka kalın transparan folyo ile kendim kapladım kaputun yarısını. hatasız yaptım işlemi ama folyolu kısım mat görüntü aldı. Hani evo siyahı değilde daha ziyade rock siyah gibi oldu :) baharda boya koruma yaptıracagım kısmetse o zaman söküp daha kaliteli bi folyo ile yapmayı düşünüyorum. Sanırım siz arabayı komple kaplatmayı planlıyorsunuz. Aracınızı mutlaka boya koruma tarzı bir işlemden geçirin. Olabildiğincede ısı tabancası veya fön makinası kullanmamaya çalışın gereksiz çok ısı folyonun yüzeyini matlaştırıyor. Zaten kaput gibi kıvrımı çok olmayan bölgelerde hiç işinize yaramıyor.
tmac_fuat
31/01/2012, 22:42
100 lira folyo desek,100 lira da folyodan kâr etseler,100 lirada işçilik alsalar eder 300 lira,bu paraya da çok kişi aracını kaplatır,adamlar işten başlarını alamazlardı,iş yapmak istemeyen esnaf çok para isterki rahat rahat otursun işyerinde...:D
Mustafa abi bravo gerçekten bende tam olarak böyle düşünüyorum. Söylediğiniz fiyatları geçtim 500 tl civarı bile olsa ben kesinlikle düşünürdüm fakat şu an piyasa fiyatlarıyla kolay kolay yaptırmam böyle bir işlem. Keşke böyle bir ticari görüşe sahip birisi çıksa da rahatlasak biz de :D
ykaya1983
31/01/2012, 22:43
Her işin bi bedeli var bu araç kaplamadada böyle,dişçidede böyle,psikiyatrda'da böyle o mantıkla düşünürsek adam senle muhabbet ediyo sana önerilerde bulunuyor 1 saatlik seans başına 200-300 tl para alıyor.Yada dişçi dolgu yapıyor 1 saatlik iş belki 200-300 para alıyor
Bi işe biçilmiş fiyat o işin ederidir.Madem vermem diyorsanız kendiniz yapıcaksınız yapabiliyorsanız eyv ama yapamıyorsanız paşa paşa yaptırıcaksınız nasıl dişiniz çürüdüğünde ya parmak kadar şey 300 neresi eder diye sorgulayamıyorsanız o işi siz yapamıyorsanız yaptırıp para veriyorsanız buda böyle.Yada sanayide bi triger değişiyor 2 saate adam 200 tl işçilik alıyor bunun gibi örnekleri çoğaltabiliriz
Buyrun folyonun malzeme parası ortada alın folyo kendiniz kaplayın aracınızı :)
Söylediklerimi kimse yanlış anlamasın ne dişçiyim ne psikyatr nede araç folyo kaplamacısı.Sadece kendi mantığım bi işi kendin yapabiliyorsan o işin ederini sorgulayabilirsin.Ama yapamıyorsan paşa paşa bedelini ödersin
Arkadaşım benim herhangibir meslek erbabı ya da esnaflarla bir alıp veremediğim yok.Hemen aklınıza gelen bütün meslekleri sıralamışsınız.Benim demek istediğimi bir alt mesajda mustafa usta belirtmiş zaten.
ykaya1983
31/01/2012, 22:46
Mustafa abi bravo gerçekten bende tam olarak böyle düşünüyorum. Söylediğiniz fiyatları geçtim 500 tl civarı bile olsa ben kesinlikle düşünürdüm fakat şu an piyasa fiyatlarıyla kolay kolay yaptırmam böyle bir işlem. Keşke böyle bir ticari görüşe sahip birisi çıksa da rahatlasak biz de :D
+1
Bunları da yazdığımızda da esnaf düşmanı oluyoruz anlamıyorum gerçekten insanları.300 tl olsa inanın hiç bu işe hiç girmem.Para kolay kazanılmıyor kimse kusura bakmasın.
+1
Bunları da yazdığımızda da esnaf düşmanı oluyoruz anlamıyorum gerçekten insanları.300 tl olsa inanın hiç bu işe hiç girmem.Para kolay kazanılmıyor kimse kusura bakmasın.
Bende Esnafım,piyasadaki yeni yetme esnafları iyi bildiğimden ve kendimi aynı kategoride görmediğimden rahat rahat yazarım bunları...;)
effect1903
31/01/2012, 23:23
[QUOTE=ykaya1983;634094].Aynen şunlar yazılacak
3m nin ürünlerini tercih et (https://forum.donanimhaber.com/m_57207319/tm.htm#)melisin.
Nasıl Kaplayacaksın.
Bu folyoyu sökemezsin altta yapışkan kalır(Bizzat kendim bu folyo ile daha (https://forum.donanimhaber.com/m_57207319/tm.htm#) önce kaplama yaptım ve yapışkan vs hiçbir problem yaşamadım)
Yunus herşey iyi güzel tamam da daha sorduğun soruya buradaki arkadaşlarımız cevap vermeden kendin onların yerine cevaplamışsın. Belki öyle cevaplar almayacaksın nereden biliyorsun? Biraz farklı düşünce ve eleştrilere açık ol :) önce bir arkadaşların fikir ve düşüncelerini öğren ona göre yorum yap bence, konuyu açış amacın zaten fikir almak değil mi. Bende kendi düşüncemi yazayım kendin yapabiliyorsan elin yakışıyorsa yap ama bir profesyonel uygulama gibi olurmu bilmem.. Çünkü folyo kaplanırken bildiğim kadarıyla yüzeyde hava boşluğu kalmaması gerekiyor yani taş göçüğü vs.. bunlar kalırsa zamanla kalkarmı bilemem.. Aracının boya korumasını düzenli yaptırırsan yada kendin yaparsan boyan solmaz ayrıca :) kolay gelsin şimdiden..
Ayberk0616
31/01/2012, 23:57
Arkadaşım benim herhangibir meslek erbabı ya da esnaflarla bir alıp veremediğim yok.Hemen aklınıza gelen bütün meslekleri sıralamışsınız.Benim demek istediğimi bir alt mesajda mustafa usta belirtmiş zaten.
Ben zaten biriyle alıp veremediğinz vardır diye bişey demedim tabiki para kolay kazanılmıyor tabiki araçlar bedavaya alınmıyor bende çok sakınırdım eski aracımda boyayı aman parlasın aman cilalı olsun aman toz olmasın aman taş izi olmasın ama ne kadar sakınırsak sakınalım kendini bilmezler çıkıyor pasta cila yapıldı akşamına adamın biri sol arka çamurluğa sürtmüş kaçmış.5 ay geçti gene pasta cila yapıldı Sonax'ta ertesi günü sürücü kapısına sürttüler üstünden 3 ay geçti sürücü kapısını anahtarla boydan boya çizdiler o yüzden bu kadar detaylara takılmamak lazım aracınız kaskolu olsun yeter.Taş izi olursa rahatsız ediyorsa boyatırsınız biri çizerse boyatırsınız olur biter boya solmasını folyo engellemez aksine boya rahat hava alamadığı için zaten folyoyu söktüğünüzde aracınızın yüzeyi kötü olur pasta ile temizlenip wax ile koruma altına almanız gerekir.Bu sebeple bu kadar detaya takılmak iyi değil. siz önleminizi alın gerisi kısmet.
ykaya1983
01/02/2012, 00:47
[QUOTE=ykaya1983;634094].Aynen şunlar yazılacak
Nasıl Kaplayacaksın.
Yunus herşey iyi güzel tamam da daha sorduğun soruya buradaki arkadaşlarımız cevap vermeden kendin onların yerine cevaplamışsın. Belki öyle cevaplar almayacaksın nereden biliyorsun? Biraz farklı düşünce ve eleştrilere açık ol :) önce bir arkadaşların fikir ve düşüncelerini öğren ona göre yorum yap bence, konuyu açış amacın zaten fikir almak değil mi. Bende kendi düşüncemi yazayım kendin yapabiliyorsan elin yakışıyorsa yap ama bir profesyonel uygulama gibi olurmu bilmem.. Çünkü folyo kaplanırken bildiğim kadarıyla yüzeyde hava boşluğu kalmaması gerekiyor yani taş göçüğü vs.. bunlar kalırsa zamanla kalkarmı bilemem.. Aracının boya korumasını düzenli yaptırırsan yada kendin yaparsan boyan solmaz ayrıca :) kolay gelsin şimdiden..,,
Hayır mehmet bey fikir almak için açtım bu konuyu aslında.Fikir almak gibi bir amacım olmasaydı açmazdım zaten.Fakat daha önce de kaputu kaplatırken konu açtığım için bliyorum.İnsanlar bazen siyaha direk beyaz deyince olmaz böyle birşey deyince yapasın kalmıyor o amaçla yazdım.Olmaz diye birşey yok yeter ki uğraşılsın.Zaten kendim yapmayacağım bilen birine yaptıracağım.Diğer bir konu folyo sökülürken asla boya kötü bir şekilde ortaya çıkmaz.Bu bilgi araç kaplama sitelerinde yazar ve kendim uyguladığım için de bliyorum.Verdiğin bilgiler için teşekkür ederim.
bence folyo gereksiz. iyi bir boya koruma aracınıza güzel güzel binmenize yeter. hem de seyretmesi güzel zaten puntişi.Sütaşın tırlarına döner bence folyo ile. renk solması çatlama ucuz malzeme ve zaten folyo olayı bence yanlış.
ykaya1983
01/02/2012, 00:55
bence folyo gereksiz. iyi bir boya koruma aracınıza güzel güzel binmenize yeter. hem de seyretmesi güzel zaten puntişi.Sütaşın tırlarına döner bence folyo ile. renk solması çatlama ucuz malzeme ve zaten folyo olayı bence yanlış.
Boya koruma malesef ne taş izlerine ne de çizilmelere engel oluyor.Aracı parlak göstermek için olabilir ama bizim buralarda parlak aracın akıbeti iyi olmuyor.Alacağım malzeme 3m ile eşdeğer düzeyde olan oracal markası.Gereksiz olsaydı insanlar 80-90000 liralık araçlarını folyo kaplamazlardı.Son yıllarda folyo kaplama işi giderek artıyor.
ykaya1983
01/02/2012, 00:58
Ben zaten biriyle alıp veremediğinz vardır diye bişey demedim tabiki para kolay kazanılmıyor tabiki araçlar bedavaya alınmıyor bende çok sakınırdım eski aracımda boyayı aman parlasın aman cilalı olsun aman toz olmasın aman taş izi olmasın ama ne kadar sakınırsak sakınalım kendini bilmezler çıkıyor pasta cila yapıldı akşamına adamın biri sol arka çamurluğa sürtmüş kaçmış.5 ay geçti gene pasta cila yapıldı Sonax'ta ertesi günü sürücü kapısına sürttüler üstünden 3 ay geçti sürücü kapısını anahtarla boydan boya çizdiler o yüzden bu kadar detaylara takılmamak lazım aracınız kaskolu olsun yeter.Taş izi olursa rahatsız ediyorsa boyatırsınız biri çizerse boyatırsınız olur biter boya solmasını folyo engellemez aksine boya rahat hava alamadığı için zaten folyoyu söktüğünüzde aracınızın yüzeyi kötü olur pasta ile temizlenip wax ile koruma altına almanız gerekir.Bu sebeple bu kadar detaya takılmak iyi değil. siz önleminizi alın gerisi kısmet.
Doğru söylüyorsunuz da her boyatmada aracın fiyatı değer kaybediyor.En iyisi bu diye düşünüyorum.
shellcininabisi
01/02/2012, 01:46
bence folyo gereksiz değildir aksine güzel de duruyor. gördüğümüz taksilerin % 99,9 u folyo kaplama.
bu arada USTA mız çok güzel anlatmış. Biz Türklerde 400 den 3 kere iş yaparım güzel yaparım müşterim artar mantığı yok malesef... AMAAAAANNN 1200 TL DİYEYİM NASOLSA BİR TANE YAPARIM MANTIĞI VAR malesef. ondan sonra da oturup ağlaşıyorlar işler kesat diye..
konuyla alakasız olabilir ama siyah bir yatak odası takımımız var beyaza boyatmak için sormadığım yer kalmadı... 900 tl ile 1500 tl arası fiyat verdiler. gittim koçtaşa 1 tane zımpara makinesi, boya, vernik ve fırçalarıyla 370 tlye mal ettim. 2 gün uğraştım ve sonuç : süper oldu..
ykaya1983 dostum eğer varsa el yatkınlığın kendin yap. hem emin ol kimse senin arabana senin kadar İLGİ GÖSTERMEZ, ÖZENLİ YAPMAZ..
Ziyaretçi034
01/02/2012, 02:17
Hocam bizim evdeki elektrik süpürgesi de 2000 watt gücünde.Koskoca ptt minübüsünü 3 saat içinde kaplayıp gittiler diyorum.Sizce bu kadar iş için bu kadar para almaları doğru bir şey mi.Ticaretinde bir ahlakı olmalı.Hakkından fazlasını almak helal olur mu?Benim itirazım buna.
o zaman bütün ticaret ahlakından yoksun insanlar araç kaplama işine merak salmış :D
koskoca minibüsü 3 saatte kapladılar diyorsun 750 lira işçilik yazsın, benim atölyem olsa o 3 saatte 2 kişiye tabela yaptırmayı tercih eder, 1500 lira işçilikte yazabilirdim.
birde şöyle bir düz mantık var araba başına 750 lira desek günde 2 araba kaplar, çarp 30'la 22.500 tl, uuu güzel para diye sadece türklerin aklından geçiyordur herhalde. düşünmeyiz o atölyeye kaç tane araç gelir ayda kaplama için. de ki 10 tane, sen diyorsunki işçiliği az yazsın, çok gelen olsun. hadi yazdı 250 lira işçilik diyelim. 1 eleman daha aldı, günde 3 tane araç kapladılar. e gene 750 lira kazanacak. başka iş alamayacak öteki türlü yarım günde başka işler yaptırıp cirosunu arttırabilme seçeneğide var.
bu iş pırlanta işine benziyor, ederi o kadar olmayan bişeye çok para ödüyorsun. işimize gelir veya gelmez. bu böyle
sen işime gelmiyor, kendim kaplayacağım demişsin, sana başarılar. uygulamayı kapalı yerde yapmayı unutma, altında küçük bir toz zerreciği kalınca iz yapıp can sıkıyor :)
bi araç kaplama atelyesi falan mı açsam ne 500 600 tl ye yapayım bari de herkesin gönlü olsun :))
yunus hocam seni takipteyim,ben de düşünüyorum yaptırmayı... ayrıca bir öğretmen bir saatte 7 tl ders ücreti kazanabiliyorsa esnafın da % 200 300 kar yapma hakkı kusura bakmayın yoktur...
srknsrkn
01/02/2012, 04:32
Boya koruma malesef ne taş izlerine ne de çizilmelere engel oluyor.Aracı parlak göstermek için olabilir ama bizim buralarda parlak aracın akıbeti iyi olmuyor.Alacağım malzeme 3m ile eşdeğer düzeyde olan oracal markası.Gereksiz olsaydı insanlar 80-90000 liralık araçlarını folyo kaplamazlardı.Son yıllarda folyo kaplama işi giderek artıyor.
Bende tabelacıdan yarım metre mat siyah folyo aldım 3.50 lira.yani metresi 7 lira bedava valla markası aynı oracle dı.yan camların arasındaki çıtaları kapladım gayet güzel oldu.malzeme ucuz zaten tavanı bile kaplarım diye düşündümde şu ruhsata işleme işi olmasaydı keşke.Dediğiniz gibi 300 lira malzeme tutsa 300 de işçilik alsın yine eywallah ama bi işten yüzde 1500 kâr etmekte ayıptır, fırsatçılıktır.fiyatı düşük tut sürümden kazan:shifty:
ykaya1983
01/02/2012, 10:51
Bende tabelacıdan yarım metre mat siyah folyo aldım 3.50 lira.yani metresi 7 lira bedava valla markası aynı oracle dı.yan camların arasındaki çıtaları kapladım gayet güzel oldu.malzeme ucuz zaten tavanı bile kaplarım diye düşündümde şu ruhsata işleme işi olmasaydı keşke.Dediğiniz gibi 300 lira malzeme tutsa 300 de işçilik alsın yine eywallah ama bi işten yüzde 1500 kâr etmekte ayıptır, fırsatçılıktır.fiyatı düşük tut sürümden kazan:shifty:
Zaten benim demek de istediğim aynen bu.Sonuçta esnaf uygun yapsın daha çok kazansın.Bence bu iş ilerde çok revaçta olacak.Şimdi iki gündür malzeme için tel no:ları topluyorum.İnternette araştırdım da bayağı kaplama dükkanı varmış antepte.Ne yapıp edip bu işi 400-500 tl ye yaptırmaya çalışacağım.Israr ederlerse seçeneğim çok.Malzeme fiyatlarını kendilerine söylerim.İnanın valla şöyle iyi bir reklam yapan firma çıkıp gazede veya televizyonda 400-500 tl ye aracınızı uygun fiyata kaplarız dese reklamını iyi yapsa ben inanıyorum çok fazla insan aracını kaplama yaptırır.Bunlarda iş yetiştiremez.Ben kaputu folyoyla kaplayıp 1 seneye yakın kullanmıştım.İnanın sökünce alttan boya yeyeni çiziksiz çıkıyor.Eğer kaplama yapmasaydım o süre zarfında kaputu okulda karalama defterine çevirirdiler.Hatta folyodan sonra aracın kaputuna keçi çıkmıştı.Folyo bayağı çizilmişti.Eğer folyo olmasaydı kaputun halini düşünemiyorum bile.
arkadaslar bu kaplama ısı gercekten cok basıt bır ıs degıl , gorundugu kadr aracın cızgılerıne o folyoyu oydurmak daha sonra yerı gelecek falcata vs ıle kesmek zorunda kalacaksın buda tekrar arabayı cızecek ve gene sıkıntı yasayacaksınız , benım tavsıyem on kaputu ve camurlukları seffaf kalıtelı folyo ıle kaplamanız yada kaplatmanız yaz geldıgınde bıraz solma yapıp kotu goruntu olusturabılır fakat malıyetı ucuz olacagından sık sık yenıleyebılırsınız
hutne ısımlı arkadasa katılıyorum bır ısyerını ıdare etmek o kadar basıt degıl bızde esnaflık yapıyoruz tamam soyledıklerı fıyatlar bıraz fazla abes ama cok fazla surum yakalayamadıgından olabılır , cnku dukkanın belırlı bır demırbas gıderlerı var eleman paraqsı+dukkan kırası+elektrık+su vsvs, ondan dolayı
sahıbınden.com da gecen gun bır ılan gormustum 380 tl ye kaplıyorlardı sanırım ıstersenız bır bakın belkıde ugrasmanıza gerek kalmayacaktır
since1453
01/02/2012, 15:51
Zaten benim demek de istediğim aynen bu.Sonuçta esnaf uygun yapsın daha çok kazansın.Bence bu iş ilerde çok revaçta olacak.Şimdi iki gündür malzeme için tel no:ları topluyorum.İnternette araştırdım da bayağı kaplama dükkanı varmış antepte.Ne yapıp edip bu işi 400-500 tl ye yaptırmaya çalışacağım.Israr ederlerse seçeneğim çok.Malzeme fiyatlarını kendilerine söylerim.İnanın valla şöyle iyi bir reklam yapan firma çıkıp gazede veya televizyonda 400-500 tl ye aracınızı uygun fiyata kaplarız dese reklamını iyi yapsa ben inanıyorum çok fazla insan aracını kaplama yaptırır.Bunlarda iş yetiştiremez.Ben kaputu folyoyla kaplayıp 1 seneye yakın kullanmıştım.İnanın sökünce alttan boya yeyeni çiziksiz çıkıyor.Eğer kaplama yapmasaydım o süre zarfında kaputu okulda karalama defterine çevirirdiler.Hatta folyodan sonra aracın kaputuna keçi çıkmıştı.Folyo bayağı çizilmişti.Eğer folyo olmasaydı kaputun halini düşünemiyorum bile.
Yunus bey güzelde aracın yan çıtalarına servis 1000 tl para istiyor.yan sanayi ürünleri boyası hariç 150-200 tl işöilikle birlikte 250-300.baktığınız zaman malzemesi 30-40 tl etmez.işçiliğe gelince slikon+çift tarflı bant en fazla 10 dak.
ne yazıkkı araba modifikasyonu çok pahalı.
unutmamak lazım kötü bir işçilik araçta geri dönüşü olmayan hasarlar verir.
Ziyaretçi034
01/02/2012, 16:00
İnanın valla şöyle iyi bir reklam yapan firma çıkıp gazede veya televizyonda 400-500 tl ye aracınızı uygun fiyata kaplarız dese reklamını iyi yapsa ben inanıyorum çok fazla insan aracını kaplama yaptırır.
ortalama bir sayfa gazete ilanının (Türkiye baskısı için söylüyorum) 20-30 bin tl, tv'lerde ortalama reklam fiyatının saniyesinin 30-40 tl olduğundan haberin yok sanırım. ses getirecek bir reklam kampanyasının bütçesi ortalama 1,5-2 milyon tl'dir. hala diyorum fiyat pahallı kaplama için evet, ama herşey bahsettiğiniz kadar kolay değil.
kara kız
01/02/2012, 16:16
(https://forum.donanimhaber.com/m_57207319/tm.htm#)İki gün önce aracımı yıkadığımda ortaya çıkan manzara çok kötüydü.Malum asfalt yol (https://forum.donanimhaber.com/m_57207319/tm.htm#)larımızda araç kullanırken öndeki aracın taş bombardımanına maruz kaldığımız için aracta kaporta boya kalmıyor.Zaten rengide siyah olduğu için taş izlerinde direk alttan beyaz astar çıkıyor.Bir de yaz mevsiminde sıcakta güneş altında aracın rengi gün be gün soluyor.
ŞİMDİ BULDUĞUM ÇÖZÜME GELEYİM.Aslında herkes tarafından bilinen fakat masraflı olduğu için tercih edilmeyen bir yöntem.Ben bu masrafı nerdeyse 5 te 1 fiyatına indirdim.
Ama bu konuda bulduğum çözüme yazılacak mesajların birçoğunu şimdiden görür gibiyi (https://forum.donanimhaber.com/m_57207319/tm.htm#)m.Ama ben bildiğimi yapacağım.Aynen şunlar yazılacak
Nasıl Kaplayacaksın.
Evet arkadaşlar yazıdan da anlaşıldığı gibi aracı reklam folyosu ile (https://forum.donanimhaber.com/m_57207319/tm.htm#) komple kaplamayı düşünüyorum.Şimdi esas önemli nok (https://forum.donanimhaber.com/m_57207319/tm.htm#)talardan bahsedeyim.Belki fikrime katılan olur.
Şimdi herhangi bir reklam folyocusuna veya araç kaplama yerine gidip aracı komple folyoyla kaplatacağım dediğinizde 800-1000-1200 tl gibi fiyatlar karşınıza çıkıyor.
Ama birçoğunun kullandığı malzemenin aynısını eğer küçük bir dükkan bulup metresini sorduğunuzda işin şaşırtıcı tarafı ortaya çıkyor.
Bugün bizim ilçede kaplama işini yapanların kullandığı malzemenin aynısını herhangi bir işime lazım okulda kullanacağım diyerek sordum.fiyat (https://forum.donanimhaber.com/m_57207319/tm.htm#)lar gerçekten şaşırtıcı:
10 metre uzunluğunda 1.25 metre genişliğinde folyonun fiyatı 100 tl(Bu benim aracıma hemen hemen yeter.)Üstelik bunu bana kendi karıyla söylüyor.
Aynı adama komple aracı kaplatacağım desem 800 ile 1000 arası fiyat söyleyecek.Aradaki farkı görüyormusunuz.İşte size esnaflık.Sabahtan öğleye kadar (https://forum.donanimhaber.com/m_57207319/tm.htm#) yapacağı bir iş için 700-800 tl arası el emeği istiyor düşünebiliyormusunuz.
Bizim burada ptt nin aracını saat akşam 4 gibi gelip 3 saat için (https://forum.donanimhaber.com/m_57207319/tm.htm#)de komple kapladılar.
Şimdi benim yapacağım şey 100-150 tl arası bir malzeme alıp bunu cüzzi bir el emeği karşılığı birisine yaptırmak.Hiç bulamazsam ptt nin aracını kaplayan adamları bulurum.Boya parlaklığı benim için hiç önemli değil.Dha önce bu folyoyu 1 sen (https://forum.donanimhaber.com/m_57207319/tm.htm#)e kullandım ve hiç problem yaşamadım.Önemli olan 1-2-3 yıl her ne zaman sonra çıkarırsam alttan yep yeni görünümüyle aracın kaportasının ortaya çıkması.Taş izlerinin verdiği sıkıntı sokak ortasındaki her an çizilme tehlikesi boya renginin solmaması da cabası.Kafama koydum kesin yapacağım.Gerekirse 3m folyo stılan yerden malzemem sipariş ettirip yaptıracağım.Çünkü adamlar araç kaplatacağım dediğinizde 10 liralık malzemeyi 70-80 liraya satıyorlar.
madem böyle bir işe giriştin bunu tavsiye ediyorum ben kendi morotumu kapladım mat sıyaha..1 senedir kuulanıyorum hıc bir sıkıntı yok..
PlastiDip - Masking, Lines and Stripes on Your Car - How to PlastiDip in Sections - YouTube (https://www.youtube.com/watch?v=2kBWaSDmj0g)
Plasti Dip Removal - YouTube (https://www.youtube.com/watch?v=m5H69eMjUXk)
buarada her işin bir emeği vardır..bende uzun yıllar sonax boya koruma ustası olorak çalıştım özel olorakta çok iş yaptım..bahsettığınız olay çok basıt bır olay değil.okadar basıt olsa zaten kendiniz yarparsınız....
ykaya1983
01/02/2012, 16:51
Şu an gaziantepte bir reklamcıyla görüştüm komple aracımın araç kaplamasını 400 tl ye yapacağını söyledi.Dün 3m nin internet sitesindeki istanbul ve Ankara distrübütörlerini aradım.Hepsi de elden satış yapmadıklarını ürünlerini ancak bayilerinden satın alabileceğimi söyledi.Daha bir de nereden aradığımı telefon numaramı sordu.Artık numaramı ne yapacaksa...400 tl ye yapacak reklamcı elinde 3 tür folyo olduğunu hepsinin fiyatlarının ayrı olduğunu söyledi.Ha şunu da inkar etmeden söyleyeyim esas iyi olan tam cast folyonun fiyatı benim almak istediğm folyodan biraz pahalı.Ama 641 folyoyla da araç kapladığını 6 ayda atma yapan da olduğunu 2 yıl sorunsuz kullanan da olduğunu söylüyor.Daha önce 641 le yaptırdığım folyo çok iyi olmuştu.Hiçbir sorun yaşamamıştım.Hatta fotoğraflarını da bir ara bulup ekleyim buraya.Mesela benim yaptıracağım aracal 641 folyonun metresine 15 dolar diyor.Ama daha bugün sitenin birisinde 5 metresinin 30 tl olduğunu gördüm.Bunu kendine söylediğimde de olmaz öyle şey diyor.Neyse dükkanına gittiimde fiyatları kendisine zaten söyleyeceğim.Şimdi esas yapmak istediğim şey iki üç gün geniş bir piyasa araştırması yaparak 400-450 tl ye geçmeyecek derecede komple güzel bir uygulama yaptırmak.Bakalım inşallah yapabilirim.
ykaya1983
01/02/2012, 16:58
Yunus bey güzelde aracın yan çıtalarına servis 1000 tl para istiyor.yan sanayi ürünleri boyası hariç 150-200 tl işöilikle birlikte 250-300.baktığınız zaman malzemesi 30-40 tl etmez.işçiliğe gelince slikon+çift tarflı bant en fazla 10 dak.
ne yazıkkı araba modifikasyonu çok pahalı.
unutmamak lazım kötü bir işçilik araçta geri dönüşü olmayan hasarlar verir.
İşte aynen öyle.Mesela ben dediğniz çıtaları servise 5-6 ay önce sormuştum.Ve dediğiniz gibi aynen 1000 tl civarı bir meblağ çıkarttılar.Sağolsun sitede bir arkadaştan 95 tl ye kapı çıtası satın alıp kaportacının birine taktırdım.İşçilik yönünden hiçbir sıkıntı olmadı.Tek sıkıntım çıtaların yapışkanının iyi olmaması sonucu kenarlerından atma yapması oldu.Ben de şu an çıtaları çıkarttım.Ama kaliteli 3 m çift taraflı bir bantla o da olmayacak bir iş değil yani.1000 tl nere 95 tl nere.Verdiğiniz bu güzel örneği birçok konuda düşünmek lazım aslında.
ahmet4646
27/11/2012, 17:52
PlastiDip a WHOLE CAR - How-to by DipYourCar.com - YouTube (https://www.youtube.com/watch?v=rNY9Dx617N8&feature=related)
yeni konu açmak istemedim konu biraz eski ama burdan devam edeyim dedim bu videodaki işlemle ilgili bilginiz varmı çok güzel bir şey türkiyede yapanlar varmıdır acaba
Ziyaretçi034
27/11/2012, 17:57
ben bi şişe alıp evomun ön krom çıtasını kaplamıştım, fena bi malzeme değil ama taş izine karşı ne kadar mukavemeti olur bilemiyorum, pekte güven verici bi malzeme değil o anlamda
ykaya1983
27/11/2012, 19:52
PlastiDip a WHOLE CAR - How-to by DipYourCar.com - YouTube (https://www.youtube.com/watch?v=rNY9Dx617N8&feature=related)
yeni konu açmak istemedim konu biraz eski ama burdan devam edeyim dedim bu videodaki işlemle ilgili bilginiz varmı çok güzel bir şey türkiyede yapanlar varmıdır acaba
Ben bi ara bununla da ilgilendim.Sitedeki iletişim adresinden direk pazarlayan arkadaş çıkmıştı.Parası punto için 7-800 tl civarı tutuyordu.You tube de ürünün kullanım videosu var.Pazarlayan arkadaş boya makinası ile daha iyi olacağını söylemişti.Ben bi ara alıp aracın bir bölümüne uygalayım diye düşünmüştüm ama kullanılan malzeme balondan biraz daha ince zayıf bir madde gibi göründüğü için vazgeçtim.Ama alıp aracın bir böülümüne uygulamak gerek.