PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Renk farkı!!!

ares666
31/01/2012, 00:21
değerli forum arkadaşlarım aracım gövde rengi egzotik kırmızı fakat arka tamponumun rengi sanırım güneş matlaştırdı resmen egzotik pembe olmuş aynı durumla karşılaşan veya çözümünü bilen var mı boyattırmak istemiorum da. bazı oto kuaförler boyatmadan sorunu çözebileceğini söylüyor acaba olabilir mi... yardımcı olursanız sevinirim... saygılar...

siyahinci83
31/01/2012, 02:19
aracınız 2006-2007 modelse üretim hatası tamponlardaki renk farkı

StrawBeeRy
31/01/2012, 02:22
tamponlardaki boya aracın değerine eksi bir değer katmaz katmamalı zaten.çoğu kırmızı gpde oluyor tekrar boyanmaktan başka çaresi yok

ares666
31/01/2012, 02:26
aracınız 2006-2007 modelse üretim hatası tamponlardaki renk farkı
2006 model ustam mecbur boyataca yani. gerçi ekspertzde bile tamponlara bakmıyor... teşekkürler...

Punto_Can
31/01/2012, 04:29
garantin varsa serviste ücretsiz boyatabilirsin, birçok kırmızı gp de bizzat şahit oldum.
ekspertizde vs. hiçbir sorun çıkmaz, için rahat olsun...

ares666
31/01/2012, 10:26
madem herkes aynı fikirde bizde boyatalım o zman egzotik pembe kısmı çok çirkin duruyor ya:S

effect1903
31/01/2012, 10:59
Tampon boyanır bunda birşey yok ki.. Adı üzerinde "tampon" çizilir sürtülür taş gelir rengi solar vs.. Önce ki arabamda iki tamponda sürtük çizik vs vardı gittim güzelce boyattım tertemiz bindim :)

kadir07
31/01/2012, 11:48
aracının garantisi bitmiş olsa bile servisler ücretsiz boyarlar merak etme.ayrıca plastik aksamlardaki boya önemli değildir hatta ekspertizde bile bakmazlar.bende aynı problemi yaşadım antalyadaki birmotta ücretsiz boyatttım(ön-arka tamponlar,aynalar,kapı kolları,spoyler ve marşpiyerler)

ares666
31/01/2012, 12:02
aracının garantisi bitmiş olsa bile servisler ücretsiz boyarlar merak etme.ayrıca plastik aksamlardaki boya önemli değildir hatta ekspertizde bile bakmazlar.bende aynı problemi yaşadım antalyadaki birmotta ücretsiz boyatttım(ön-arka tamponlar,aynalar,kapı kolları,spoyler ve marşpiyerler)

hay maşallah. aracımın garantisi yok bakalım burdaki fiat servisine bi sorayım ne diyecekler. ücretsiz boyatmanın yasal bir dayanağı var mı peki?

kadir07
31/01/2012, 12:22
bu ton farkı özellikle egzotik kırmızı renkte olan 2006 ve 2007 modellerdeki araçlara yapılan boyadan kaynaklanıyor.sen önce aracını yetkili servise götür ve aracındaki ton farkını göster zaten onlar aracının fotoğraflarını falan çekip fiata gönderiyorlar birkaç gün içinde sana dönüş yapıp randevu verirler boyamak için.bu arada benim aracım yaklaşık 7-8 gün serviste kaldı boyanırken haberin olsun... eğer kapı kollarında ve aynalardada varsa aynı ton farkı onlarıda belirtmeyi unutma servise gidince..

takres
31/01/2012, 13:33
egzotiğin kronik sorunu maalesef...çok bariz fark varsa boyatın bence...

ares666
31/01/2012, 16:20
bu ton farkı özellikle egzotik kırmızı renkte olan 2006 ve 2007 modellerdeki araçlara yapılan boyadan kaynaklanıyor.sen önce aracını yetkili servise götür ve aracındaki ton farkını göster zaten onlar aracının fotoğraflarını falan çekip fiata gönderiyorlar birkaç gün içinde sana dönüş yapıp randevu verirler boyamak için.bu arada benim aracım yaklaşık 7-8 gün serviste kaldı boyanırken haberin olsun... eğer kapı kollarında ve aynalardada varsa aynı ton farkı onlarıda belirtmeyi unutma servise gidince..

ön tampon hariç her plastik kısım pembe ama bariz olarak arka tampon. yardmınız için teşekürler en kısa zmanda gidicem servisine saygılar...

oz.frkn
31/01/2012, 18:09
pasta cila işte yaramaz mı. boyanın yüzde beşlik kucuk bi kısmını kaldırıyor diye biliyorum belkı alttan cıkan renk egzotik kırmızı olur.. mu :g0000000:

ares666
31/01/2012, 18:19
denemekten zarar gelmez heralde bi bakmak lazım zaten renk pembe şu an daha ne kadar kötü olabilir ki...

Barisince
24/02/2012, 13:57
Bu konudan boyama işleminin ücretsiz yapıldığını okuyup Kartal Kırmak yetkili servise aracımı götürdüm. Forumda böyle bir konu okudum doğru mudur diye sordum. Hatta ve hatta bilgisayardan açıp konuyu okuttum. SAYIN YETKİLİ SERVİSİN O MUHTEREM YETKİLİ ARKADAŞI BİZDE BÖYLE BİR SİSTEM YOK DEDİ. Eyvallah teşekkür ederim deyip kaçar gibi çıktım oradan. Sevgili Antalyadan Kadir kardeşim. Şimdi Antalyaya mı gelmem gerekiyor bir tamponun ücretsiz boyatayım diye. Senden ricam bu yaptıkları işlemin bütün Fiat yetkili servislerinde olup olmadığını öğrenebilir misin ?

kadir07
24/02/2012, 14:47
Bu konudan boyama işleminin ücretsiz yapıldığını okuyup Kartal Kırmak yetkili servise aracımı götürdüm. Forumda böyle bir konu okudum doğru mudur diye sordum. Hatta ve hatta bilgisayardan açıp konuyu okuttum. SAYIN YETKİLİ SERVİSİN O MUHTEREM YETKİLİ ARKADAŞI BİZDE BÖYLE BİR SİSTEM YOK DEDİ. Eyvallah teşekkür ederim deyip kaçar gibi çıktım oradan. Sevgili Antalyadan Kadir kardeşim. Şimdi Antalyaya mı gelmem gerekiyor bir tamponun ücretsiz boyatayım diye. Senden ricam bu yaptıkları işlemin bütün Fiat yetkili servislerinde olup olmadığını öğrenebilir misin ?ben öyle servisin .......... ama neyse...:@ .bence siz aracınızı ya başka bi servise götürün yada direk fiat müşteri hizmetlerini arayıp durumu bildirin...
(sürekli gittiğiniz yada tanıdık birilerinin olduğu bi servis varsa daha iyi olur)
forumadan tolga arkadaşımız(confida) aracını YAKUP OTO'da boyatmış 2010 yılında en kötü ihtimal oraya götürürsünüz...
aşağıda linkini verdiğim konuyuda okursanız daha geniş bilgi alabilirsiniz...
https://forum.grandepuntotr.com/teknik-yardim/17538-tampon-rengi-ile-govde-arasinda-1-ton-renk-farki-olmasi.html
yine aklınıza takılan bişey olursa arayıp sorabilirsiniz bana 0505 9 329 329

orhflz
04/03/2012, 01:13
Bu konudan boyama işleminin ücretsiz yapıldığını okuyup Kartal Kırmak yetkili servise aracımı götürdüm. Forumda böyle bir konu okudum doğru mudur diye sordum. Hatta ve hatta bilgisayardan açıp konuyu okuttum. SAYIN YETKİLİ SERVİSİN O MUHTEREM YETKİLİ ARKADAŞI BİZDE BÖYLE BİR SİSTEM YOK DEDİ. Eyvallah teşekkür ederim deyip kaçar gibi çıktım oradan. Sevgili Antalyadan Kadir kardeşim. Şimdi Antalyaya mı gelmem gerekiyor bir tamponun ücretsiz boyatayım diye. Senden ricam bu yaptıkları işlemin bütün Fiat yetkili servislerinde olup olmadığını öğrenebilir misin ?

Öncelikle servisten önce fiat çağrı merkezine mail atın, durumu bildirin. Onlar size servis yönlendiriler. Bende garantisi bitmiş aracım için başvuruda bulunmuştum, arka tampon ve kapı kolları için, saolsun servis aynaları da ücretsiz boyamıştı. Çağrı merkezine mail atın, pembe kapı kolları kırmızı arabada ne de güzel fiat reklamı yapıyor vs vs :) gibi yazmıştım. Sizden servisin bununla ilgili iş kabul açmasını isteyecekler, servisteki usta da onaylarsa sorununuz hallederler, en azından benim öyle olmuştu. Kendiniz boyattığınızda ilerde satarken sorun yaşayacağınızdan mutlaka serviste renk kusurundan gibi bir kayıt açtırmak en mantıklısı.

gunay1987
14/08/2012, 17:35
Bende bugun fiat cagri merkezini arayip antalya birmot servisine gittim..servis müdürü kendi arabasini gösterip bunun olabilecegini söyledi.Bende kirmizi araclarda bunun kronik oldugunu ve ücretsiz boyattirilfigini soyledim,hatta burda birmotta dahi yapildigindan bahsettim sonra beni kaporta bolumune yonlendirdiler.orda bi bayan geldi aracin fotograflarini cekti ve dosya actilar elime bi ornegini verdiler..Ama aracin resimlerini nizam beymi bi isim soyledi tam hatirlayamiyorum simdi o resimleri inceleyip onay verirse iyi niyet cercevesinde yapicaklarmis..X sahista 15-20 gunde bir gelip bakip onayliyomus araclari onaylarsa benim aracimida ücretsiz boyuyacaklar..Ben dosyaya ön,arka tampon,aynalar,kapi kollarini yazdirdim.Marspiyeller aklima gelmedi bakalim insallah bizimkide onaylanir ücretsiz halledebiliriz..

not:arac 2006 egzotik kirmizi

volume23
14/08/2012, 17:44
Benim 2009 da dahi var arka tampon güneşte ayırıyor.Aynı şekilde kapı kollarıda dahil.

GT-I9100 cihazımdan 2 ile gönderildi

gunay1987
14/08/2012, 19:41
fiat cagri merkezini arayip söyle hemn

Kablonet
14/08/2012, 21:05
Merhaba benim aracimda da ayni problem vardi 2006 gp. Gecen yil Tokatta dinc otoya goturdm burdaki arkadaslarin islemlerini referans gosterdim servisin verdigi yanit edirneden karsa boyle bisey olsa biz duyariz :) ama ne hikmetse musteri memnuniyeti acisindan ucretsiz boyadilar :)

gunay1987
14/08/2012, 22:43
bakalim simdi haber beklioz bizde insallah yaparlar..Bide ben araci yeni aldim 4-5 aliyo servise filan hic bakima gitmedim ama bnden onceki sahibinde servis bakimli arac bide 6 yasinda arac olunca nolur nolmaz haber beklioz iste

Una Italiana Rossa
15/08/2012, 06:01
benim puntomda 2007 üretim egzotik kırmızı aynı sorun bende de vardı iki ay önce aldım, araba kan kırmızı tamponlarım şeker pembeydi:) alırken dikkat ettim expertiz araçta boya yok dedi.. gözle görülür farklı tamponları sorduğumda onlar plastik önemli değil dedi.. yani boyatsanız da satarken boyalı parçaya girmiyo tamponlar. boyatmanızı tavsiye ederim:)

Ziyaretci040
15/08/2012, 08:55
Hocam boyat gitsin. Arabaya sen biniceksin satarkende extra bir durum olmadığı sürece istediğin fiyatı yazarsın parayı veren alır gider. Bu kadar basit.Kendi adıma vernik atığı var diye üstünüde çizdiler diye 1 dk. düşünmedim gittim boyattım kaskodan...

gunay1987
15/08/2012, 10:23
benim puntomda 2007 üretim egzotik kırmızı aynı sorun bende de vardı iki ay önce aldım, araba kan kırmızı tamponlarım şeker pembeydi:) alırken dikkat ettim expertiz araçta boya yok dedi.. gözle görülür farklı tamponları sorduğumda onlar plastik önemli değil dedi.. yani boyatsanız da satarken boyalı parçaya girmiyo tamponlar. boyatmanızı tavsiye ederim:)

sen boyattinmi serviste ücretsiz olarak

gunay1987
15/08/2012, 10:24
zaten götürdüm servise boyasinlar diye garantiden sonucu bekliyoz simdi..Bencede ole pembe pembe bincegime boyatirim:) ama beles olursa..icimden bi his kabul etceklerini söylüyo:)

SYG
16/08/2012, 21:57
Benimde aracım 2007 egzotik kırmızı renginde ön tamponum önceden boyanmış onda sorun yok ama arka tampon kapı kolları yan marşpiyeller ve arka spoiler bildiğin pembe:) bende bayramdan sonra boyatıcağım.

Una Italiana Rossa
17/08/2012, 03:03
sen boyattinmi serviste ücretsiz olarak
boyattım bi hafta önce.. garajımda resimleri var görebilirsiniz ön plakasız olan fotolar son hali.. aynalar kaldı onlar içinde aklımda bikaç bişey var kaput rengi olmasına gerek yok.. ama serviste boyatmadım, para isterlermi bilemiyorum..

gunay1987
17/08/2012, 18:26
Az oncede beni aradilar servisin numarasini verip ücretsiz olarak boyatabilecegimi söyledir:)

gunay1987
17/08/2012, 18:28
Bu kadar cabuk olmasini beklemiyodum servisi aradim ama 5 te mesaileri bitiyo galiba tele kimse bakmadi randevu vermek icin.

kadir07
17/08/2012, 19:27
Bu kadar cabuk olmasini beklemiyodum servisi aradim ama 5 te mesaileri bitiyo galiba tele kimse bakmadi randevu vermek icin.birmotta yalçın ustayı bulursan yardımcı olacaktır...:wink:

gunay1987
18/08/2012, 01:10
saol kadir arayim randevuyu aliyim bi ondan sora bulmaa calisirim senin arac kac gunde cikmisti acaba?

kadir07
18/08/2012, 10:39
yanlış hatırlamıyorsam 1hafta kalmıştı...
bu arada belirtmeyi unutmuşum yalçın usta kaporta-boya bölümünde...

gunay1987
18/08/2012, 11:55
sagol kadir bende az önce aradım 27 agustosa tarih verdiler bakalım ne kadar sürecek bizim işlem.

dumanss11
03/09/2012, 17:32
aynı dert bendede var boyanmada sıkıntı olmaz duzgun ve ısını bılen usta bul boyat derım

gunay1987
03/09/2012, 17:44
su anda arac serviste ücretsiz olarak boyaniyo 2 gün sonra teslim alicam araci.