Orijinalini görmek için tıklayınız : Küçük bir kaza yaptım
ERDEM1907
29/01/2012, 22:51
Bu akşam İstenye Parktan gelirken Levent girişinde(Opetin önünde) önümdeki araba aniden durunca bende durmak zorunda kaldım.Yaklaşık 80 km hızla gidiyordum arkamdaki takip mesafesi bırakmadan geldiği için arkadan çarptı. Güm diye bir ses gelince arkada taraf göçtü sandım inip bakınca tamponda sadece 2 cmlik bir yırtık var civata girmiş onun dışında birşey yoktu. Çarpan araba 95-96 model eski kasa peugeot 407 arabanın ön taraf dağıldı radyatörden dumanlar çıkıyordu epey bir maddi hasar oluştu.Sağda kaldı öylece.Tutanak tutacak bir hasar oluşmadığı için devam ettim.Ufak yırtık olmasa çizik bile yoktu. Neyse hasar olmamasında bizim puntonun arkasının yüksek olması peugeot un önün tarafının alçak olması ve tamponun sert plastik yapısında kaynaklandı sanırım. Bu havalarda tavsiyem öndeki kadar arkadakini sürekli kontrol edin çok yakın takip ediyorsan hız kesin.Çok şükür ki minik bir hasrla kurtulduk.
geçmiş olsun. nedense bizim şoförlerimiz yaz kış takip mesafesi olmadan seyrediyorlar ve bu nedenle senin yaşadığına benzer kazalar çok oluyor. az önce eve gelmeden denk geldi 2 kişi tamponumda geliyor adam sanki üstümden geçip gidecek .... tekrar geçmiş olsun
geçmiş olsun ,siz yinede aracinizi müsait bi yerde kontrol edin derim.
çok geçmiş olsun bende bugun sarı ışıkta aniden duran bir toyota avensise arkadan çarpıyordum frenlerim çok güzel olduğu için hemen durdu araç. sarıda duran bayan şöfördü :D
Geçmiş olsun ucuz kurtarmışsınız.
effect1903
29/01/2012, 23:03
Geçmiş olsun, malesef arkadaki bazı araçlar tampona yapışıp takip ediyor sanki yol kaçıyormuş gibi..
lionT-JET
29/01/2012, 23:15
gecmis olsun erdem.ucuz atlatmissin.size bir sey olmamasina sevindim.
geçmiş olsun allah beterinden korusun..
ERDEM1907
29/01/2012, 23:32
Sağolun beyler. Yaklaşık 18 yıllık şöförüm ilk kazam oldu. Arkadaki takip mesafesi bırakmış olsaydı kaza da olmazdı. Benim önümdeki arabanın önüne bir araba kırdı öndeki durdu ben durdum arkamdaki duramadı onun arkasındaki durdu. Bu ülkede herkesin ehliyeti var 20 yaşında dökülen arabalar yolda. Nerde bu türvak nerde bu trafik polisi?
Erdem geçmiş olsun, Allahtan önemli birşey olmamış.Sen yine de servise bir göster bence.Bagaj içine bakmışsındır gerçi ama belki birşeyler olabilir...
geçmiş olsun. bizim araçlarn arka tamponları cidden dayanıklı. Şiddeti darbeler emmiyor
siz yine de bi kontrol ettirin. Şaşi bağlantı noktasın darbe emici kuşakta eğilme
var mı? frenle çarptığı için aracın altına doğru girdiğinden eksozu yamultabilir.
Aslında her koşulda tutanak tutmak gerek.
ERDEM1907
30/01/2012, 00:09
geçmiş olsun. bizim araçlarn arka tamponları cidden dayanıklı. Şiddeti darbeler emmiyor
siz yine de bi kontrol ettirin. Şaşi bağlantı noktasın darbe emici kuşakta eğilme
var mı? frenle çarptığı için aracın altına doğru girdiğinden eksozu yamultabilir.
Aslında her koşulda tutanak tutmak gerek.
Çok doğru söylüyorsun orda tutanak tutmam gerekirdi ne olursa olsun.Eve gelince keşke tutsaydım dedim ama iş işten geçti. İlk kazam acemiliğime geldi ve kontrol ettim zaman gözüme birşey çarpmadTamponda o minik delik dışında çizilme eğilme yamulma hiçbişey yok. Gündüz gözüyle tekrar bakıcam. Çarpanın otosanayide dükkanı varmış bana kartını verdi.
geçmiş olsun, ALLAH beterinden saklasın.
can-asan
30/01/2012, 00:20
geçmiş olsun.. Allah beterinden korusun..
Erdem geçmiş olsun, Allah beterinden korusun.
aykut_1914
30/01/2012, 01:46
erdem abi bi ugursuzluk var senin üstüne su ara hayırlısı valla..
bagajın içten havuzuna bak bi yamulma vs olmuş mu,80 yüksek bir hız çünkü. Banada son 3 ayda 2 kez arkadan vurdular bu şekil şükür bizim arkalar çok sağlam cidden
Allah beterinden saklasın..
geçmiş olsun keşke bi tutanak tutsaydınız ben anlamıyorum bu sürücüleri öndeki aracın tamponuna yapışmış şekilde araç kullanmanın ne gibi bi artısı oluyo acaba :D dez avantajı malum
geçmiş olsun! kesinlikle takip mesafesi çok önemli ama çarpana kadar anlamıyor birçok insan...
Solitude
30/01/2012, 04:15
geçmiş olsun..
ERDEM1907
30/01/2012, 13:00
erdem abi bi ugursuzluk var senin üstüne su ara hayırlısı valla..
bagajın içten havuzuna bak bi yamulma vs olmuş mu,80 yüksek bir hız çünkü. Banada son 3 ayda 2 kez arkadan vurdular bu şekil şükür bizim arkalar çok sağlam cidden
Aynen kardeşim bir uğursuzluk vardır gidiyor. Herşeyde bir hayır vardır diyorum cana geleceğine mala gelsin. Eşim 4 aylık hamile böyle durumlar tehlikeye yaratıyor.Bu gidişle binmeyeceğim arabaya.
dogus618
30/01/2012, 13:19
çok geçmiş olsun allah daha beterlerinden saklasın hepimizi arkadaşlar
fotobelit
30/01/2012, 13:28
Geçmiş olsun..
geçmiş olsun aynı şey bu gün benim başımada geldi.
arka tampon yırtıldı8-10 cm civarı. birazda çizik var tutanağı filan sonradan tuttuk yalnız bu tampon yırtıkları tamir oluyormu bir de çizikler için mutlaka tampon boyanmalı mı
reddragon
30/01/2012, 14:45
Grande Punto'nun arka tamponu çok sağlam. Ben de bir iki defa arka tamponu çarptım çizik bile olmadı.