Giriş

Orijinalini görmek için tıklayınız : Hele bi bakın :) Ford Fiesta vs Fiat Punto

oz.frkn
29/01/2012, 17:11
neden punto? (yada) neden fiesta ? :gatherin:

Ford Fiesta - Teknik Özellikler (https://www.ford.com.tr/otomobiller/fiesta/teknik-ozellikler)

FIAT - fiat.com.tr (https://www.fiat.com.tr/Pages/tr/otomobiller/puntoevo_tekniktablo.aspx) teknik özellik

hemen hemen

boyut
fiyat
tüketim
tork
emisyon
bagaj hacmi
ağırlıklar
immobilizer
follow me house
ısıtmalı ayna
yağmur sensör
abs-eba-esp
etac
ISOFIX vb gibi özellikleri aynı

fiestanın +

red dot tasarım ödülü (Maserati, Lamborghini vb.)
Euro NCAP Çarpışma Testlerinden 5 Yıldız en yüksek puan
anahtarsız giriş

puntonun +

Skydome açılır tavan
Start&Stop
yokuş kalkış destek

punto daha iyi çünkü? fiesta daha iyi çünkü? :uhm00000:

https://img72.imageshack.us/img72/1668/fordfiestatrendsuyeilig.jpg (https://imageshack.us/photo/my-images/72/fordfiestatrendsuyeilig.jpg/)

Uploaded ImageShack.us (https://imageshack.us)

https://img828.imageshack.us/img828/1546/42425003.jpg (https://imageshack.us/photo/my-images/828/42425003.jpg/)

Uploaded ImageShack.us (https://imageshack.us)

tonymontana
29/01/2012, 17:26
evo'nun tipini sevmiyorum. gp'nin yerini tutmaz. sonuçta arabayı insanlar dışardan görüyor. fiesta evo'dan güzel. ama içine bakarsak da evo çok daha güzel bence.

gp ncap'ten zaten 5yıldız almıştı,onu fiestanın +'larına yazmak doğru olmaz.

performans olarak dizelini kullandım her ikisininde gp 75'lik her açıdan iyi. 90'lığı saymama gerek yok rakibi yok çünkü fiesta'da opsiyon olarak. (1.6yi saymıyorum)

ancak yoltutuş fiesta'da bariz daha iyi.

sıfır km alıcak olsam epey kararsız kalırdım. ancak yeni punto forumda 1-2haftadır konuştuğumuz en dolu paketiyle 42binTL'ye gelirse, hiç düşünmem onu alırdım.

oyumu evo-fiesta karşılaştırması olarak düşündüğüm için fiestaya verdim. ama 2araçtan1i daha iyi diyemem. b segmenti araçların çoğu aynı. bariz fark yok.

ykaya1983
29/01/2012, 17:36
Ben de 1-2 özellik açısından iki aracı değerlendireyim.

Tasarım-Yol tutuş =fiesta
Boyutları-iç mekan genişliği-motor seçenekleri=Grande punto=evo(fiesta bana palio kadar gözüküyor)

Fiyatlar da işin içine girdiğinde her türlü evo her türlü punto.

oz.frkn
29/01/2012, 18:04
evo'nun tipini sevmiyorum. gp'nin yerini tutmaz. sonuçta arabayı insanlar dışardan görüyor. fiesta evo'dan güzel. ama içine bakarsak da evo çok daha güzel bence.

gp ncap'ten zaten 5yıldız almıştı,onu fiestanın +'larına yazmak doğru olmaz.

performans olarak dizelini kullandım her ikisininde gp 75'lik her açıdan iyi. 90'lığı saymama gerek yok rakibi yok çünkü fiesta'da opsiyon olarak. (1.6yi saymıyorum)

ancak yoltutuş fiestata bariz daha iyi.

sıfır km alıcak olsam epey kararsız kalırdım. ancak yeni punto forumda 1-2haftadır konuştuğumuz en dolu paketiyle 42binTL'ye gelirse, hiç düşünmem onu alırdım.

oyumu evo-fiesta karşılaştırması olarak düşündüğüm için fiestaya verdim. ama 2araçtan1i daha iyi diyemem. b segmenti araçların çoğu aynı. bariz fark yok.

eywl. hangisinin ikinci el piyasası daha iyi fikrin var mı.

reddragon
29/01/2012, 18:08
Bence önemli olan hangi fiyata ne özelliklerde bir araç alındığı. Günümüzde temel markaların araçlarınının hepsi güvenli hepsi konforlu kendi çapında...

tonymontana
29/01/2012, 18:11
eywl. hangisinin ikinci el piyasası daha iyi fikrin var mı.

ford'u daha kolay satarsın hertürlü. fiat'a tofaş damgası yapıştırılmış bu ülkede bi kere maalesef.

srkaradag
29/01/2012, 19:19
Dizel otomatiği olsa fiesta düşünebilirdim, ancak aracımıda seviyorum nazar değmesin

izoci
29/01/2012, 19:24
Punto daha konforlu bence..

ABNEW
29/01/2012, 19:26
Sadece görsel olarak düşünürsek ben Fiestayı GP ve Punto Evo arasına koyarım,
İç mekan işçilik ve plastik kalitesinde Fiesta kesinlikle Evodan iyi değil,

Objektif olarak düşünürsek Fiesta sınıfının en güzel araçlarından kesinlikle,
Bir de bana göre bayanlara daha çok yakışan bir araç Fiesta...

FeyyazYavuz
29/01/2012, 20:07
bence fiesta çok daha iyi görünüyor bizim araçlara göre

takres
29/01/2012, 20:14
eğer dizeli 90 hp civarı olsa kesinlikle fiesta...

byspayn
29/01/2012, 20:21
Fiestayı da kullandım punto evo zaten bizim araç :) Bizim araç benzinli onun için tüketim açısından kıyaslayamam ama en son karışık (çoğunluğu şehir içi) 6.1 görmüştüm fiestada. Araç henüz 2200 kmde idi. Performans olarak turbonun devreye girdiği andan itibaren atikleşiyor araç keyifli bir sürüşe sahip ama abartılacak bir performansı yok. Kalkış avantajıyla da bizim evo alır gibi geliyor ama denemedim :) Titanium X pakette klimayı sesle kontrol gibi güzel özellikler var. Aracın sürüşü ve direksiyon sistemi konforlu.

Ama benim için çok önemli bir konu var ki o da iç mekan genişliği. Bence iç mekanda fiesta oldukça dar. Koltukları koltuk arası mesafe herşeyiyle dar yani fiesta. Öyle ki fiestadan inip puntoma bindiğimde C sınıfı araca geçmiş hissi uyandırdı bende genişlik açısından. İç malzeme kalitesi de aynı bence.

Tip olarak bence iki araçta çok hoş.. Fiesta biraz daha keskin hatlara sahip.

İkisi de ikinci elde kolay okutulacak araçlar... Değer kaybına fazla uğrayacağını düşünmüyorum.

Dipnot: Fiesta 1.4 TDCi Titanium X paket ile Punto Evo 1.4 FIRE Dynamic Manuel'i karşılaştırdım.

effect1903
29/01/2012, 20:24
Tasarım olarak nasıl fiseta daha iyi gibi gösteriliyor anlamış değilim, fiestanın kasası grande punto dan esinlenerek yapılmaya çalışılmış bir kasa zaten bence grande punto çok daha güzel görüntü açısından.. Ford da incelemiştim bir ara çok basık (tavanı alçak) ve içi çok dar puntoya göre bir araba bu yüzden çok küçük görünüyor, bayanlara daha hitap edebilir bu yüzden.. tasarımıda o kadar güzel değil çok süslenmiş dıştan o kadar, süspansiyon sistemide puntodan daha sert sanırım kullananlar yol sesi ve darbeleri çok hissettirdiğinden şikayetçi.. İkisini bir yanyana koyup bakmak lazım hangisi daha büyük ve gösterişli duruyor :) Bu iki araç daha bugün piyasaya çıkmış olsa ve ikisini yan yana koysalar ben kesinlikle grande punto yu alırdım..

Dentist_dr
29/01/2012, 20:44
ikisini de kullanıyorum..
GP- benım 90hp multijet emotion
Fiesta- ablamın 68hp tdci titanium x pak.

GP + Daha geniş, daha ferah, hele bide skydome tadından yenmez.. frenajı daha başarılı.. kalıbından ötürü güven veriyor.. yüksek süratlerde daha sessiz ve uzun yolda 110 uzerınde daha ekonomık..

fiesta+ iç mekan işçiliği daha kaliteli, daha dar, yüksekte oturma hissi veriyor.. motor gücü daha az olmasına rağmen sanki torku daha iyi gibi.. şehir içi tüketimi daha az oluyor.. otomatik klima denilen şey aslında tam otomatik değil.. yüksek süratlerde artan yakıt tüketimi ve motor sesi var.. ama titanium x paket (far, yağmur sensörü, otomatık katlanan yan aynalar,follow me home) hoş özellikler katıyor..

DoBLocU
29/01/2012, 20:52
Bence Punto evo güzel araç fakat evonun eksiklerini kronik problemlerini bilindigi halde buraya punto evo al demek bence aracı alacak arkadaşa haksızlık olur.En basit emniyet kemeri yükseklik ayarının olmadıgını geçen gün ögrendim.Eskiler daha iyi bilir kuş serisi araçlarda sag dikiz aynası paspas vs.yoktu.Malesef fiat punto modelinde hala bu mantığı güdüyor.Bütün bunları puntoyu kötülemek için degil alacak arkadaşın aaa bu yokmuş, aaa bu neden takılmamış diye sonradan şok olmaması için yazdım.Puntonun en büyük avantajı multijet motoru.
Gelelim fiestaya bu aracdan şirkette var.Sürüşü kullanışı zevkli.İçi biraz dar gibi puntoya göre.Kronik problemleri neler bilmiyorum..Dikkatimi çeken ses sistemi daha kaliteli.
Bence evoya bulaşmayın.

oxite
29/01/2012, 21:52
Araçtan Profesyonel olarak anlamayan biri olarak cebime hazırladım paramı çaldım bütün markaların kapısını.Birçok markayı gezdim dolaştım birçok aracın test sürüşüne katıldım,araştırma sonuçlarını ve teknik verileri inceledim punto evo aldım..Bgun ikinci bir şans daha verilse yine punto evo alırdım o segmentte..Konunun başlığındaki ilk mesajda verilen veriler yeni fiestanın özellikleri ele alınmış,2011 fiesta ele alındıgında bu özelliklerden eser yok dolayısı ile seçimim kolay oldu evoyu seçerken çünkü yol biligisayarı küçük benim kolumdaki saat daha detaylı fiestadan,ses sistemi sony kim sorarsa ama hiç şaaşalı ve kaliteli hİ-Fİ gibi değil artı koltuk design ve direksiyon rahatlıgı ve yol tutuş hiç vaad edildiği gibi değil.Ne yaptı fiesta evoya göre 5.000 lira daha harcayarak biraz daha farklı özellikler ekletti 2012 konseptine bu tamamen dersini çalışmış ama geçen yıl sınıfta kalmış bir konseptin reform hareketidir..Dış tasarım ve marka lansmanı olarak daha karizma bir görüntüye sahio olmasına karşılık aynı trend duruşu araç içinde gösterememiştir kanımca,2012 konseptle henüz tanışmadım ama 2011 model fiestalarından daha iyidir evo..profesyonel olmayan biri eger ikisi arasındaki farklılıkları bu kadar çabuk farkedebiliyorsa demekki bir farklılık var aralarında..saygılar

fota
29/01/2012, 22:52
Araçtan Profesyonel olarak anlamayan biri olarak cebime hazırladım paramı çaldım bütün markaların kapısını.Birçok markayı gezdim dolaştım birçok aracın test sürüşüne katıldım,araştırma sonuçlarını ve teknik verileri inceledim punto evo aldım..Bgun ikinci bir şans daha verilse yine punto evo alırdım o segmentte..Konunun başlığındaki ilk mesajda verilen veriler yeni fiestanın özellikleri ele alınmış,2011 fiesta ele alındıgında bu özelliklerden eser yok dolayısı ile seçimim kolay oldu evoyu seçerken çünkü yol biligisayarı küçük benim kolumdaki saat daha detaylı fiestadan,ses sistemi sony kim sorarsa ama hiç şaaşalı ve kaliteli hİ-Fİ gibi değil artı koltuk design ve direksiyon rahatlıgı ve yol tutuş hiç vaad edildiği gibi değil.Ne yaptı fiesta evoya göre 5.000 lira daha harcayarak biraz daha farklı özellikler ekletti 2012 konseptine bu tamamen dersini çalışmış ama geçen yıl sınıfta kalmış bir konseptin reform hareketidir..Dış tasarım ve marka lansmanı olarak daha karizma bir görüntüye sahio olmasına karşılık aynı trend duruşu araç içinde gösterememiştir kanımca,2012 konseptle henüz tanışmadım ama 2011 model fiestalarından daha iyidir evo..profesyonel olmayan biri eger ikisi arasındaki farklılıkları bu kadar çabuk farkedebiliyorsa demekki bir farklılık var aralarında..saygılar
aynen ktiliyorum ki ben eşime aldm araci ve o bile içine oturdugunda fiesta diye diretiyordu aninda vazgeçti :):) şimdi yolda golf bile görse evo dio :):) ben golf diyorum o ayri :):)

Bolu_Beyi
30/01/2012, 02:43
Punto aşığına bu soru sorulurmu :P Diğer seçenek Ferrari'de olsa elim onu işaretlemeye gitmez.. İnadına GP ;)

SteinGP
30/01/2012, 02:58
amca 47.000 TL istiyor.
Ford Fiesta 1.4 TDCi Titanium 2012 Model 47.000 TL Sahibinden satılık sıfır Mavi renk - 71600895 (https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-ford-bir-haftalik-sifir-kilometre-ford-fiesta-titanium-x-plus-71600895/detay)

he canım he...

dexter
30/01/2012, 04:44
Fiestanın eski kasasının üstüne bu yeni kasa uzay mekiği gibi hoş bir kasa... Ama evo daha bir spor duruyor yanında...

since1453
30/01/2012, 10:17
Ben de 1-2 özellik açısından iki aracı değerlendireyim.

Tasarım-Yol tutuş =fiesta
Boyutları-iç mekan genişliği-motor seçenekleri=Grande punto=evo(fiesta bana palio kadar gözüküyor)

Fiyatlar da işin içine girdiğinde her türlü evo her türlü punto.

Yunus bey merak ediyorum Yeni Fiesta kullandınızmı hiç?
neye dayanarak yol tutuşu kesinlikle Fiesta

ya kullandım ve kötü bir araba yol tutuşunda hiçbir özellik yok.virajlarda araç savruluyor...kullandiğim 1,4 otomatik ti ESP si fln yoktu.eğer fiestaya titanyum paket + Güvenlik paketi eklerseniz fiyatı cooşuyor kesinlikle değmez evo nun üsütüne okadar farka

motor delisi
30/01/2012, 11:36
ikisinede bindim

konfor + skydome + iç tasarım, Evo derim.

dış tasarım, içide fena değil, bana içi ufacık geldi boyum 1.81 sığamadım rahat edemedim. Ford ve Fiat yan yana gelince % 80 ford der ama ben gidip evo aldım,

Çünkü daha konforlu, daha rahat, bulunmayan skydome özelliği var, birde anahtarsız giriş olsa tadından yenmez iç tasarımı müthiş ve daha uygun fiyat dedim neden fiesta alayımki amblememi para vericem :)
Bu arada unutmadan söyleyeyim fiestada anahtarsız girişli araçlarda otomatik katlanan aynalarda var bu evo larımızda yok oda bi ayrıntı ama öyle fiesta alırsanız fiyatı kabartıyorlar ;)

faku
30/01/2012, 12:33
Önceki aracım Dizel fiestaydı. Punto Evoya göre daha az yakıyor. Diş görünüş olarak ta Fiesta daha hoş görünüyor. Diğer özelliklerde şimdiki aracım yani punto evo daha iyi.

since1453
30/01/2012, 12:36
Önceki aracım Dizel fiestaydı. Punto Evoya göre daha az yakıyor. Diş görünüş olarak ta Fiesta daha hoş görünüyor. Diğer özelliklerde şimdiki aracım yani punto evo daha iyi.

Fatih bey aracınız otomatikmiydi düz vites mi _? dizel yada düz kullanmadım yorum yapamam
otomatikleri 4 ileri vites 80 kmden sonra 3000-3500 devire geliyor

1,4 otomatik fiesta ile şehir içi 10lt/100 km ortalamanın altına gelicek baba yiğit varmı acaba..

disconnected
30/01/2012, 13:09
fiesta dedim cunku tek kapi secenegini getirmiyor fiat artik puntoda

oxite
30/01/2012, 13:16

ecodrive verilerine göre ve kendi tespitlerime göre aracım kilometrede 16 - 18 kuruşu arası birşey yakıyor 1.3 multijet 75 mylife paket..siz 15 kurus der iseniz elinizi öpecem..:D

faku
30/01/2012, 13:37
Fatih bey aracınız otomatikmiydi düz vites mi _? dizel yada düz kullanmadım yorum yapamam
otomatikleri 4 ileri vites 80 kmden sonra 3000-3500 devire geliyor

1,4 otomatik fiesta ile şehir içi 10lt/100 km ortalamanın altına gelicek baba yiğit varmı acaba..
Oda şimdiki aracımla aynı vitese sahipti.Yani yarı otomatik (tiptironik) vites.

since1453
30/01/2012, 13:38
ecodrive verilerine göre ve kendi tespitlerime göre aracım kilometrede 16 - 18 kuruşu arası birşey yakıyor 1.3 multijet 75 mylife paket..siz 15 kurus der iseniz elinizi öpecem..:D

forumdaki yazılardan sonra ecodrive programını yüklemedima raca sizde bir sorun oldumu kurunca?
memnunmusunuz?

oz.frkn
30/01/2012, 15:41
fiesta biraz daha geniş olsa hak ettiğinden çok daha fazla ilgi görürdü. ama küçük kücüçük miniminnacık :) direkten dönmüş resmen:)

ares666
31/01/2012, 13:32
arkadaşlar fiesta tasarım olarak güzel donanım olarakta titanyum x paketi gayet iyi. ama iç mekan genişliği deyince işler değişiyo daracık resmen gösteriş olarakta bana göre punto daha iyi. çalıştığım kurumda iki araçtan da var benim aracım gp emotion arkadaşımınki fiesta yan yana fotolarını çekeyim birde öle bakın. yakında yüklerim. ama önce arabamı yıkatmam lazım.:D unutmadan fiestanın benzinli motoru yakıtı çok yüksek artı yol tutuşu biraz direksiyon hakimiyeti ile ilgili olduğunu düşünüyorum. arabaya alışıp sınırlarını bildikten sonra puntonun yol tutuşunun gayet başarılı olduğunu görürsünüz. devam olarak puntonun artıları yedek parçası daha ucuz servis maliyeti daha ucuz yeni 120000 bakımına soktum arabayı 270 tl ağır bakım birde ford aracı sokun bakalım ne çıkacak siz düşünün artık. reel manada bakıldığında puntonun artılarının daha fazla olacağını göreceksiniz diye düşünüyorum...

since1453
31/01/2012, 13:59
arkadaşlar fiesta tasarım olarak güzel donanım olarakta titanyum x paketi gayet iyi. ama iç mekan genişliği deyince işler değişiyo daracık resmen gösteriş olarakta bana göre punto daha iyi. çalıştığım kurumda iki araçtan da var benim aracım gp emotion arkadaşımınki fiesta yan yana fotolarını çekeyim birde öle bakın. yakında yüklerim. ama önce arabamı yıkatmam lazım.:D unutmadan fiestanın benzinli motoru yakıtı çok yüksek artı yol tutuşu biraz direksiyon hakimiyeti ile ilgili olduğunu düşünüyorum. arabaya alışıp sınırlarını bildikten sonra puntonun yol tutuşunun gayet başarılı olduğunu görürsünüz. devam olarak puntonun artıları yedek parçası daha ucuz servis maliyeti daha ucuz yeni 120000 bakımına soktum arabayı 270 tl ağır bakım birde ford aracı sokun bakalım ne çıkacak siz düşünün artık. reel manada bakıldığında puntonun artılarının daha fazla olacağını göreceksiniz diye düşünüyorum...

DYNAMIC Start & Stop 1.4 FIRE 77 HP DUALOGIC + evo kit 38,270 + 2100 =40370 TL

Fiesta ( 5 Kapı - Titanium - 1.4i 96PS - 4 ileri otomatik )+Titanium X Paketi+Güvenlik Paketi = 48000 TL

-7500 Tl den fazla fiyat farkı
-100 km de 4-8 lt arası fazla yakıt tüketimi
-4 ileri şanzıman olması
-çok dar iç hacim

eğer şu 4 faktör olmasaydı tercihim Fiesta olurdu.aracımı severek aldım fakat FİAT yüzünden pişmanımç.Keşke yakıt tasaufuna bakmasaydım LPG takardım.
Ya Fiesta kasasını yenliledi yeni fiesta oldu.titanyum vb paketler çıkardı.
Bizim gerzek FİAT

-Punto
-Grande Punto
-Evo
-Punto

Böyle aptallık olurmu ? 25 günlük araçlarımızın üretimi dursa şaşmiycam.gereksiz yere değer kaybı.

ares666
31/01/2012, 15:48

Fiesta ( 5 Kapı - Titanium - 1.4i 96PS - 4 ileri otomatik )+Titanium X Paketi+Güvenlik Paketi = 48000 TL

-4 ileri şanzıman olması
-çok dar iç hacim

eğer şu 4 faktör olmasaydı tercihim Fiesta olurdu.aracımı severek aldım fakat FİAT yüzünden pişmanımç.Keşke yakıt tasaufuna bakmasaydım LPG takardım.
Bizim gerzek FİAT

-Punto
-Grande Punto
-Evo
-Punto

Böyle aptallık olurmu ? 25 günlük araçlarımızın üretimi dursa şaşmiycam.gereksiz yere değer kaybı.

ben dış tasarımın çook önemli olduğunu düşünmüyorum.dış görünüş açısından baktığımızda fiesta ya stock haricinde pek birşey yapılacağını düşünmüyorum görsel modifikasyon adına. fakat bu durum gp ler için geçerli değil forumda da gördüğümüz gibi gp ye hatta eskisinden yenisine her puntoya görsel modifikasyon süper oluyor. gp ye nerdeyse yaptığımız herşey çok yakışıyor ve modifikasyona müsade ediyor araçlarımız. yanlışsam düzeltin. fiestanın dış görünüşünden sıkıldığınızda aracı değiştirmekten başka çareniz yok gibi... fakat aynı şey putolar için geçerli değil birkaç değişklikle gp eski halinden çok farklı hale gelebiliyor ki forumda bunu yapan arkadaşlar var. ayrıca iki aracında full modllerindeki donanım farkı abartılacak seviyede değil bana göre sırf anahtar cebimdeyken kapılar açılacak. aynalar otomatik kapanacak diye 8-10 milyar fazladan veremem. şahsi düşüncem. herkesin düşüncesine de saygım sonsuzdur...

since1453
31/01/2012, 15:52
ben dış tasarımın çook önemli olduğunu düşünmüyorum.dış görünüş açısından baktığımızda fiesta ya stock haricinde pek birşey yapılacağını düşünmüyorum görsel modifikasyon adına. fakat bu durum gp ler için geçerli değil forumda da gördüğümüz gibi gp ye hatta eskisinden yenisine her puntoya görsel modifikasyon süper oluyor. gp ye nerdeyse yaptığımız herşey çok yakışıyor ve modifikasyona müsade ediyor araçlarımız. yanlışsam düzeltin. fiestanın dış görünüşünden sıkıldığınızda aracı değiştirmekten başka çareniz yok gibi... fakat aynı şey putolar için geçerli değil birkaç değişklikle gp eski halinden çok farklı hale gelebiliyor ki forumda bunu yapan arkadaşlar var. ayrıca iki aracında full modllerindeki donanım farkı abartılacak seviyede değil bana göre sırf anahtar cebimdeyken kapılar açılacak. aynalar otomatik kapanacak diye 8-10 milyar fazladan veremem. şahsi düşüncem. herkesin düşüncesine de saygım sonsuzdur...

emrah bey tabi ki o fark değmez. aracımı severek aldım ama 2 yılda bir isim değiştirmenin mantiğini çözemedim.2.el piyasası düşüyor.
evo aldık
punto oldu
3 yıl sonra satsak kesin başka adda yine çıkar
bizim araç otomatik olarak 3 nesil öncesi oluyor :)
böyle pazarlama mantiği olmaz

ares666
31/01/2012, 16:05
emrah bey tabi ki o fark değmez. aracımı severek aldım ama 2 yılda bir isim değiştirmenin mantiğini çözemedim.2.el piyasası düşüyor.
evo aldık
punto oldu
3 yıl sonra satsak kesin başka adda yine çıkar
bizim araç otomatik olarak 3 nesil öncesi oluyor :)
böyle pazarlama mantiği olmaz

dediğinize yerden göğe kadar katılıyorum üstadım. bi satış stratejisi yapacaklar kendi satışlarını baltalıyorlar resmen fakat bundan sonra böyle bir isimdeğişkliği olacağını sanmıyorum punto adı altında devam eder tahminim. keza kendileri de göreceklerdir gp ve evo satışlarındaki düşmeyi umarım böyle bişi yapmazlar. ama bir taraftan da çok takılmmak lazım isme. örneğim wolksvogen passat kırk çeşidi var ama passat yine passat. hatta modelleri arasında ciddi farklıklıklarda var bizimki gibi sadece kasa makyajından ibaret değil. aslında değerli arkadaşım bence araçların değerlerinde yüksek meblada düşüş olacağını zannetmiyorum. biz ne kadar donanım görsellik desekte Türkiye de yaşıyoruz ve Türkiye şartlarında herşeyden önce ekonomi hatta ekonomiyi ucuza alma geliyor. haliyle bizim araçlarıız ekonomi yönünden dünya çapında kendini ispatlamış motorlara sahip oldğundan fiyatlarınd da çok bariz düşüş olacağını sanmıyorum. hatta yeni puntonun beğenilme derecesine göre artış bile olabilir. saygılar...

oz.frkn
31/01/2012, 16:07

gözlemleriniz ve yorumlarınız için teşekkürler yardımcı oldunuz :) iki aracın yanyana fotoğrafını bekliyoruz boyut kıyaslaması yaparken daha net fikirler oluşur. =) araçların yerden yüksekliklerini merak ediyorum açıkcası ya fiesta alçak yada tekerler kucuk oldugu icin göz yanılması var :):toot0000:

oz.frkn
31/01/2012, 16:10

-4 ileri şanzıman olması
-çok dar iç hacim

Bizim gerzek FİAT

-Punto
-Grande Punto
-Evo
-Punto

katılıyorum çok gereksiz yere değer kaybıdır bu. piyasada fiyat öldürüyor resmen :g0000000:

ares666
31/01/2012, 16:12
gözlemleriniz ve yorumlarınız için teşekkürler yardımcı oldunuz :) iki aracın yanyana fotoğrafını bekliyoruz boyut kıyaslaması yaparken daha net fikirler oluşur. =) araçların yerden yüksekliklerini merak ediyorum açıkcası ya fiesta alçak yada tekerler kucuk oldugu icin göz yanılması var :):toot0000:

fotoları en kısa zmanda çekip koyacağım mutlaka farkı göreceksiniz:D

Semih Kurtulmus
31/01/2012, 19:03
Bu arada fiestanın trendini koymuşsunuz .. Benim görüşüm fiestanın kasasının hatları birazcık daha güzel ama arada fiyat farkı var he evo alacak arkadaşlar için aynı para ve ben gider 1.4 x titanium fiesta alırdım jantları o kadar tatlı duruyor ki bir spor yay tadından yenmez :)

Ama gp ile fiesta kıyaslanırsa modiye düşünen birisi için gp çok daha iyi bir seçenek çünkü herşeyi uygun fakat fiesta için öyle değil biraz daha kısıtlı kalıyor..

NOT: Vişne çürüğü rengine bayılıyorum ben :)

Semih Kurtulmus
31/01/2012, 19:06
amca 47.000 TL istiyor.
Ford Fiesta 1.4 TDCi Titanium 2012 Model 47.000 TL Sahibinden satılık sıfır Mavi renk - 71600895 (https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-ford-bir-haftalik-sifir-kilometre-ford-fiesta-titanium-x-plus-71600895/detay)

he canım he...

utanmasa uzan diyecek :D

uraaal
31/01/2012, 22:10
kimse anlamıyor yada anlamak istemiyor arkadaşlar araç işinin kralı italyanlardır zaten fiat maalesef turkıyede tofaş ve koç grubunun kurbanı oluyor.işin perde arkası cok cok farklı maalesef.

since1453
01/02/2012, 10:36
Bu arada fiestanın trendini koymuşsunuz .. Benim görüşüm fiestanın kasasının hatları birazcık daha güzel ama arada fiyat farkı var he evo alacak arkadaşlar için aynı para ve ben gider 1.4 x titanium fiesta alırdım jantları o kadar tatlı duruyor ki bir spor yay tadından yenmez :)

Ama gp ile fiesta kıyaslanırsa modiye düşünen birisi için gp çok daha iyi bir seçenek çünkü herşeyi uygun fakat fiesta için öyle değil biraz daha kısıtlı kalıyor..

NOT: Vişne çürüğü rengine bayılıyorum ben :)

semih bey kıyaslama yaparken ; 2 aracın en donaımlı paketlerini kıyasladım

DYNAMIC Start & Stop 1.4 FIRE 77 HP DUALOGIC + evo kit 38,270 + 2100 =40370 T

bende vişne çürüğünü çok seviyordum ama beni forddan caydıran bir nedende oydu 2000 TL ye yakın fiyat farkı :)

since1453
01/02/2012, 11:29
araba işi enterasan bir iş yeni astra HB ler süper araçlar fakat 60 bin tl ye dayanıyor(otomataikleri)

50-53 bin tl arası bmw 1 serisi 1,6 otomatika araçların 2.eli 4bin-15bin km arası.en az 2binde pazarlık payı olsa en temiz 1 serisi otomatika aracı 50bin tl ye alırız belki daha düşüğe

şayet tercihim bmw olur...

ben aracımı 33 bin tl ye aldım 16bin tl ye 0 faiz ile benim için şartları en uygun araç evo ydu ve aldım en önemlisi mutluyum.

aynı dönem ford da 0 fazi kampanyası yaptı titanyum serisi alıcaktım ama kayınpederimin aracını uzun süre kullandiğim için yanaşmadım.(dar iç hacm 4 ileri şanzıman ve anormal yakıt tüketimi)

şayet daha önce kullanmiş olmasam kesinlikle ilk tercihim ford olurdu.özellikle titanyumların dış görünüşü ben burdayım diyor.......
Puntoların fiyatına bile bakmamiştim.FİAT ın ürettiğinden ne olur ön yargısı ile.kuzen zorladı medosa gittima araca sadece 1 kez oturdum kaporayı verdim ve çıktım :)
acaba yanlış mı yaptım demedim ve inşallah demem de......33 bin tl ye bu konforda araç rüyada olur anca.

Ama fanatikliğinde anlamı yok opel corsa mı Evo mu deseler tabi ki evo derim ama astra ile kıyasa bile girmem çünkü bravo ile evo kıyasından farklı olmaz her türlü üstün araç.

Diycek kimilerimz bndede abs,asr,msr,4 hava aystığı,ESP ..... var onda da ne üstünlüğü var ....
ama unutmayın evo dynmc +evo kit+skydom ile bravo arasında da nerdeyse donanım farkı yok.ama içine oturduğunuzda farkı tadıyorsunuz.....

oz.frkn
06/02/2012, 03:32
güncel

Serbay
06/02/2012, 04:07
ford'u daha kolay satarsın hertürlü. fiat'a tofaş damgası yapıştırılmış bu ülkede bi kere maalesef.

Bu işler kısmet işi arkadaşım 3 günde 5. bakana sattı hemde istediği fiyata.

hfguler
06/02/2012, 13:40
vw, opel , ford bunlar alman genleri taşıyan araçlar sağlamlık konusu en önde geliyor... bu da ikinci elde tercih sebebi oluyor... aracımı götürdüğüm fiat servisi bile paran varsa alman al diyor... italyan araçlar daha şık daha güzel gözüküyorlar... ama çok nazik araçlar kibar kullanmak çok dikkat etmek gerekiyor... alman sanayisi güven veriyor... avrupada en çok satan ilk 10 modelde 1.golf 2.polo 3. fiesta ilk 10 da herhangi bir italyan model hatırlamıyorum... sadece Türkiye'de değil tüm avrupada insanlardaki algı bu şekilde... Türkiye'de bozuk yollar kötü yakıt vs... derken alman araçlara tapılır noktasına geldi... alttakımları çok daha sağlam kötü yakıtı çok daha iyi tolore edebilen motorlara sahipler... herhangi bir italyan markasını kullanıyorsanız onu hiç üzmemeniz gerekir... yoksa o da sizi baya üzer..( italyan markaların özellikle fiat pahalı kronik sorunlara yaklaşımı çok kötü) eğer aracımı almadan önce city sorunundan haberim olsaydı büyük ihtimal almazdım.. diğer markalarda olsa bu araçlar geri çağırılıp sorun çözülür... fiat sadece Türkiye'de değil hiçbiryerde bunu yapmıyor... onun yerine durmadan yeni model üretiyorlar... bu da ikinci elde bak kötüydü üretimden kalktı şeklinde yorumlanıyor.. aracınız ne kadar temiz olursa olsun aynı fiyata 1 alman 1 italyan aracı alıp ikinci elde satmaya kalkın alman olan çok daha yüksek fiyata satılacaktır...

ares666
06/02/2012, 15:39
vw, opel , ford bunlar alman genleri taşıyan araçlar sağlamlık konusu en önde geliyor... bu da ikinci elde tercih sebebi oluyor... aracımı götürdüğüm fiat servisi bile paran varsa alman al diyor... italyan araçlar daha şık daha güzel gözüküyorlar... ama çok nazik araçlar kibar kullanmak çok dikkat etmek gerekiyor... alman sanayisi güven veriyor... avrupada en çok satan ilk 10 modelde 1.golf 2.polo 3. fiesta ilk 10 da herhangi bir italyan model hatırlamıyorum... sadece Türkiye'de değil tüm avrupada insanlardaki algı bu şekilde... Türkiye'de bozuk yollar kötü yakıt vs... derken alman araçlara tapılır noktasına geldi... alttakımları çok daha sağlam kötü yakıtı çok daha iyi tolore edebilen motorlara sahipler... herhangi bir italyan markasını kullanıyorsanız onu hiç üzmemeniz gerekir... yoksa o da sizi baya üzer..( italyan markaların özellikle fiat pahalı kronik sorunlara yaklaşımı çok kötü) eğer aracımı almadan önce city sorunundan haberim olsaydı büyük ihtimal almazdım.. diğer markalarda olsa bu araçlar geri çağırılıp sorun çözülür... fiat sadece Türkiye'de değil hiçbiryerde bunu yapmıyor... onun yerine durmadan yeni model üretiyorlar... bu da ikinci elde bak kötüydü üretimden kalktı şeklinde yorumlanıyor.. aracınız ne kadar temiz olursa olsun aynı fiyata 1 alman 1 italyan aracı alıp ikinci elde satmaya kalkın alman olan çok daha yüksek fiyata satılacaktır...

ne yazık ki haklılık payı var. ama yollar bozuk yakıt kötü ise bizde birazcık dikkat ederiz yolda nasıl kullandığımıza yakıtı nerden aldığımıza . ayrıca fiat kronik problemleri de servislerinde ücretsiz yapıyor diye biliyorum city arzası olsun boya hatası olsun. forumda örnekleri var hatta bende haber bekliyorum şu an aracımın arka tamponunda boya hatası var ücretsiz yapacaklarını söylediler beklemedeyin yapılırsa foruma yazarım. hala ön yargı diyorum ben fiata karşı... benim fikrim.

tayfux
06/02/2012, 18:56
Hasan Fehmi beye yüzde yüz katılıyorum...fiat gerçekten ülkemizde kendine yıllarca iyi bir yer edindi şu zamanda çıkan araçları fena değil özellikle gp,evo,bravo,fiat 500 bunlar gerçekten güzel araçlar multijet teknolojisini GM ile birlikte üretmesi dehem yakıt azlığı hemde sağlamlık demek fakat bu sağlamlığını mekanik aksama ve kaportaya koyamıyor yada koymak istemiyor çünkü koyarsa Alman fiyatına araç satmak zorunda kalacak...hoş bugünlerde fiat ın araçları baya bir yüksek ama...

ykaya1983
06/02/2012, 19:58

Benim eniştenin babası da geçen hafta aynen sizin gibi Alman araçlarının sağlamlığından dem vuruyordu.Hatta fıat sa birşey beklemem ben o araçtan diyordu.Halbuki kendi aracında sorun çıkar diye lpg bile taktıramıyor.Halbuki kendi aracıyla yılda 10000 km bile yapmıyor.Halbuki kendinin aracının ön tarafı o kadar yere yakın ki bizim ara sokaklarda kullanırken altı bir yere değerde başıma bir iş açarım diye kullandım aracını.Ben 1 yıl 3 ayda lpg ile 35000 km ile sorunsuz bir şekilde yol yaptım.Karadeniz kıyıları iç anadolu adana osmaniye k.maraş çevre illerde gitmediğim yer kalmadı tık demedi çok şükür.Gerektiğinde tarlaya girip 200-300 kg karpuz yükledim banamısın demedi.(Sitede fotoları var)
Ama aynen sizin gibi söyleyen eniştemin babası geçen hafta bir uzun yola çıkayım dedi.Dönüşünde çekici üzerinde aracıyla geldi.Araç yolda giderken aniden abs esp gibi sistemhataları vererek stop ediyor ve bir daha çalışmıyor.Vw servisinde cihaza bağlanıp akü bitmiş diyerek yeni akü takılıp gönderiliyor fakat yolda tekrar arıza veriyor.Araç yine çalışmıyor.Geçen hafta servise giren araç arıza tespit edilemediği için bir haftada servisten çıkamadı.Forumda birimizin başına bu olay gelse aracı da markayı da yerden yere vurup kıyameti koparırız.Ama o adama sorsam aynen yine vw her zaman sağlamdır diyor.Vw de opel de öyle yere göğe sığdıralamayacak dercede kesinlikle sorunsuz araçlar değillerdir.Size golf le ilgili link vereyim oraya bir girinde görün sorunları.Turbo arızası yaşayan yeni tsı lerimi sıfır araçta değişen dsg şanzımanı mı kaportası paslanan jetta yı mı ne ararsanız var.Ama işin garip tarafı bu sorunları açan kişiler bile hala nerdeyse Vw toz konduramayacak derecede bir üslupla konu açmışlar.İşte fıat servislerinde çalışanların da mantalitesi aynen Vw araçlarını kullananlar gibidir.Serviste çalışan bir personel sürekli arızalı ya da bakımlarla uğraştığı için fıat araçlarını sürekli eleştirip durur.
Bana Fıat ın araçları beş para etmez diyen albea sahibi kaportacı aracındaki yol bilgisayarındaki özellikten haberi yok.Opel deki motorun multijet motor olduğunu bile bilmiyor.Ben ne soracağım ki bu adamlara hangi markanın iyi olduğunu.

Böyle birşey Fıat ta olsa ne derdik acaba?

2011 Model yeni kasa VW Jetta'da Paslanma Problemi (https://www.opelx.com/opelx-hakkinda/25868-2011-model-yeni-kasa-vw-jettada-paslanma-problemi.html)

karamurat4141
06/02/2012, 20:05
ooo kuzen iyi bi karşılaştırma ama evo derim. bence bi kirala sen fiestayı 1 gunlgune ızmıte gel bende 1 gun sana benim evoyu veriyim al bi test yap derim sana o zaman aradaki farkı anlarsın ;);)

tayfux
06/02/2012, 20:08
Benim eniştenin babası da geçen hafta aynen sizin gibi Alman araçlarının sağlamlığından dem vuruyordu.Hatta fıat sa birşey beklemem ben o araçtan diyordu.Halbuki kendi aracında sorun çıkar diye lpg bile taktıramıyor.Halbuki kendi aracıyla yılda 10000 km bile yapmıyor.Halbuki kendinin aracının ön tarafı o kadar yere yakın ki bizim ara sokaklarda kullanırken altı bir yere değerde başıma bir iş açarım diye kullandım aracını.Ben 1 yıl 3 ayda lpg ile 35000 km ile sorunsuz bir şekilde yol yaptım.Karadeniz kıyıları iç anadolu adana osmaniye k.maraş çevre illerde gitmediğim yer kalmadı tık demedi çok şükür.Gerektiğinde tarlaya girip 200-300 kg karpuz yükledim banamısın demedi.(Sitede fotoları var)
Ama aynen sizin gibi söyleyen eniştemin babası geçen hafta bir uzun yola çıkayım dedi.Dönüşünde çekici üzerinde aracıyla geldi.Araç yolda giderken aniden abs esp gibi sistemhataları vererek stop ediyor ve bir daha çalışmıyor.Vw servisinde cihaza bağlanıp akü bitmiş diyerek yeni akü takılıp gönderiliyor fakat yolda tekrar arıza veriyor.Araç yine çalışmıyor.Geçen hafta servise giren araç arıza tespit edilemediği için bir haftada servisten çıkamadı.Forumda birimizin başına bu olay gelse aracı da markayı da yerden yere vurup kıyameti koparırız.Ama o adama sorsam aynen yine vw her zaman sağlamdır diyor.Vw de opel de öyle yere göğe sığdıralamayacak dercede kesinlikle sorunsuz araçlar değillerdir.Size golf le ilgili link vereyim oraya bir girinde görün sorunları.Turbo arızası yaşayan yeni tsı lerimi sıfır araçta değişen dsg şanzımanı mı kaportası paslanan jetta yı mı ne ararsanız var.Ama işin garip tarafı bu sorunları açan kişiler bile hala nerdeyse Vw toz konduramayacak derecede bir üslupla konu açmışlar.İşte fıat servislerinde çalışanların da mantalitesi aynen Vw araçlarını kullananlar gibidir.Serviste çalışan bir personel sürekli arızalı ya da bakımlarla uğraştığı için fıat araçlarını sürekli eleştirip durur.
Bana Fıat ın araçları beş para etmez diyen albea sahibi kaportacı aracındaki yol bilgisayarındaki özellikten haberi yok.Opel deki motorun multijet motor olduğunu bile bilmiyor.Ben ne soracağım ki bu adamlara hangi markanın iyi olduğunu.

Böyle birşey Fıat ta olsa ne derdik acaba?

2011 Model yeni kasa VW Jetta'da Paslanma Problemi (https://www.opelx.com/opelx-hakkinda/25868-2011-model-yeni-kasa-vw-jettada-paslanma-problemi.html)
Motor konusunda yüzde yüz haklısınız..GM VE FİAT ortak teknolojisi olan multijet mükemmel sağlamlıkta olan bir motor..ayrıca önyargılar çok kötü insanlar araçlarını bilmeden düzgün kullanmadan ve önyargılar ile hareket ediyorlar fakat bu önyargılar neden oluştu? hep o önyargıyı düşünende mi suç? Yunus bey tabikide her aracın problemleri olacaktır çünkü bunlar kul yapısı..kendinizin de söylediği gibi adam yolda kalmış çekici ile aracı gelmiş ve hatta arabası birsüre serviste yatmış fakat halen daha wv diyor neden acaba????? işte bu soru çok önemli neden hala wv diyor? bunu ona dedirten şey ne acaba? bu noktaları düşünmek gerekli bence..Alman arabasının kaportası gerçekten sağlam aklına gelebilecek çoğu arabayı kullandım ki eminim siz de bir çok arabayı kullanmışsınızdır..bütün bunları süzgeçten geçirdiğimde kalite olayını genele yaymak gerektiğini düşünüyorum yani wv passatta gösterdiği kaporta sağlamlığını en alt segment aracı olan polo da hatta yan firmaları olan seat skoda gibi firmalarda bile gösterebiliyor fakat bazı firmalar alt segmentlerde kalitesini gösteremiyor...fiat gerçekten gp,evo,bravo gibi araçlarında çok itinalı,kaliteli çalışmış fakat gel gelelim Türkiyedeki çoğu servisi, ve alt segment arabalarında bu kaliteyi göremiyoruz..geçenlerde 55 milyara alınmış sıfır corolla bindim inanın bana bırakın segmentindeki araçlardaki opel corsadaki, polo daki sağlamlığı hissedemedim ve bu olay benim aklımdaki "Alman aracı genelde sağlamdır" imajını daha da kuvvetlendirdi...

ykaya1983
06/02/2012, 20:33
Motor konusunda yüzde yüz haklısınız..GM VE FİAT ortak teknolojisi olan multijet mükemmel sağlamlıkta olan bir motor..ayrıca önyargılar çok kötü insanlar araçlarını bilmeden düzgün kullanmadan ve önyargılar ile hareket ediyorlar fakat bu önyargılar neden oluştu? hep o önyargıyı düşünende mi suç? Yunus bey tabikide her aracın problemleri olacaktır çünkü bunlar kul yapısı..kendinizin de söylediği gibi adam yolda kalmış çekici ile aracı gelmiş ve hatta arabası birsüre serviste yatmış fakat halen daha wv diyor neden acaba????? işte bu soru çok önemli neden hala wv diyor? bunu ona dedirten şey ne acaba? bu noktaları düşünmek gerekli bence..Alman arabasının kaportası gerçekten sağlam aklına gelebilecek çoğu arabayı kullandım ki eminim siz de bir çok arabayı kullanmışsınızdır..bütün bunları süzgeçten geçirdiğimde kalite olayını genele yaymak gerektiğini düşünüyorum yani wv passatta gösterdiği kaporta sağlamlığını en alt segment aracı olan polo da hatta yan firmaları olan seat skoda gibi firmalarda bile gösterebiliyor fakat bazı firmalar alt segmentlerde kalitesini gösteremiyor...fiat gerçekten gp,evo,bravo gibi araçlarında çok itinalı,kaliteli çalışmış fakat gel gelelim Türkiyedeki çoğu servisi, ve alt segment arabalarında bu kaliteyi göremiyoruz..geçenlerde 55 milyara alınmış sıfır corolla bindim inanın bana bırakın segmentindeki araçlardaki opel corsadaki, polo daki sağlamlığı hissedemedim ve bu olay benim aklımdaki "Alman aracı genelde sağlamdır" imajını daha da kuvvetlendirdi...

Aynen dediğiniz gibi fıatın alt segment araçlarında gp evo ya da bravo gibi kaporta sağlamlığı yok ancak bir aracın sadece kaportasının sağlam olması aracın genelinin sağlam olduğunu göstermez.Vw turk forum sitesine girip teknik sorunlar kısmını bir göz gezdirin bana hak vereceksiniz.Tabi burada eski modellerde bulunuyor ama sadece golf 6 için açılan bir forumda bizim forumdan daha fazla daha ağır sorunlar mevcut.Kaporta sağlamlığında da zaten gp evo ve bravonun alman araçlarından aşağı kalır yanı yok.Benim için bir aracın sağlamlığı sadece kaportasının sağlamlığı değildir.Aracın motor şanzıman ya da diğer aksamlar yönünden de sağlam olduğudur.Bi ara sırf adı için Vw alıyordum ama o 2000 model aracı usta lifte kaldırıp alt takımlarını ve motoru gösterip durumlarını söylediğinde Vw nin 10 yaşındaki aracının sağlamlığının o gün zaten anlamıştım.Sadece bu araca göre yorum yapmak doğru olmaz ama ben kaportacıya ya da galericiye sorarak alman aracı alan biri olmadığım için Vw araçlarının da ne olduğunu iyi biliyorum.

tayfux
06/02/2012, 20:48
Aynen dediğiniz gibi fıatın alt segment araçlarında gp evo ya da bravo gibi kaporta sağlamlığı yok ancak bir aracın sadece kaportasının sağlam olması aracın genelinin sağlam olduğunu göstermez.Vw turk forum sitesine girip teknik sorunlar kısmını bir göz gezdirin bana hak vereceksiniz.Tabi burada eski modellerde bulunuyor ama sadece golf 6 için açılan bir forumda bizim forumdan daha fazla daha ağır sorunlar mevcut.Kaporta sağlamlığında da zaten gp evo ve bravonun alman araçlarından aşağı kalır yanı yok.Benim için bir aracın sağlamlığı sadece kaportasının sağlamlığı değildir.Aracın motor şanzıman ya da diğer aksamlar yönünden de sağlam olduğudur.Bi ara sırf adı için Vw alıyordum ama o 2000 model aracı usta lifte kaldırıp alt takımlarını ve motoru gösterip durumlarını söylediğinde Vw nin 10 yaşındaki aracının sağlamlığının o gün zaten anlamıştım.Sadece bu araca göre yorum yapmak doğru olmaz ama ben kaportacıya ya da galericiye sorarak alman aracı alan biri olmadığım için Vw araçlarının da ne olduğunu iyi biliyorum.
doğru söylüyorsunuz sağlamlık sadece kaporta değil..Alman araçlarında da bir çok sıkıntı var mesela airbag meselesi ilk defa çıktığında Opellerin araçlarında airbag açmadığı söyleniyordu ve doğruydu da..fakat opel ne yaptı? o araçlarını çağırdı bakımını yaptı kaza yapanlara tazminatını ödedi ve yeni araçlarında bu sıkıntılar mevcut değil..şimdi artık herkezin gına getirdiği city modu sorununa bakalım ilk gp 2006 da çıktı halen üretiliyor fakat insanlar nerdeyse 3. 4. arızasını yaşıyor fakat sorun hep aynı yani fiat olayı kabullenmiyor ne koparırsam kar olarak görüyor..sinek ufak ama mide bulandırır hesabı var birazda...amacım wv yada opeli savunmak değil ama Alman arabaları bence kaliteli..elbette arızası çıkacak sorunları çıkacak alan kişiyi üzmeden sinirlendirmeden bu sorunları halletmek var birde o sorunu kabul etmemek ve müşteriden para koparmaya çalışmak var...ben ilk gp mi servise götürdüğümde Yemin ediyorum yarım saat servisin içinde aracımın başında aptal gibi bekledim bir Allahın kulu gelipte siz ne yapıyorsunuz burada , burada durmak yasak yada hayırdır sorun ne demedi ki ben randevulu müşteriydim aracımı servise bile ben soktum yukarı evo bakmaya çıktım ki gerçekten niyetim vardı alabilirdim. adama aracın fiyatını özelliklerini sorduğumda bana sanane lan! dermiş gibi bir bakış attı ve boş olduğu halde başkasına yönlendirdi..fakat Opele arkadaşımın aracını götürdük adamlar daha servis kapısında aldılar arabayı koltuğu poşetlediler direksiyonu poşetlediler ve bizi kayıt bürosuna yönlendirdiler oradaki bayana arkadaşım ruhsatı attı ve bir süre opeli azarladı nasıl araba yapıyorsunuz falan filan diye( azarlama nedeni araçta korna bozukluğu) çalışan bayan istifini bozmadan özür diledi ve bizi bekleme salonuna yada showroom da araç bakmaya yönlendirdi bekleme salonu sanki bir lokanta yada bir otel lobisi gibiydi..yemeğine kadar kaşılıyorlardı vs vs vs.....biraz önce dediğim gibi sinek ufak ama mide bulandırır. bunlar uzaktan önemli değil gibi dursa da insanın onurunu gururunu okşayan hareketler.. Servis var servis var, tabikide fiat ında özel ve güzel servisleri vardır fakat ben hiç denk gelmedim.Opelin berbat servisleri de vardır eminim fakat ben sanırım hep iyilerine denk geldim.

Budweiser
06/02/2012, 22:34
Fanatiklik olarak sayılmasında 2 aracıda kullanan birisi olarak. İçide dışıda konforuda Punto bana göre daha üstün. Motor konusunda 1.2 benzinli Fiat motoru zaten dizel motorda multijet zaten kendini kanıtlamış bir motor.

ykaya1983
06/02/2012, 22:42
doğru söylüyorsunuz sağlamlık sadece kaporta değil..Alman araçlarında da bir çok sıkıntı var mesela airbag meselesi ilk defa çıktığında Opellerin araçlarında airbag açmadığı söyleniyordu ve doğruydu da..fakat opel ne yaptı? o araçlarını çağırdı bakımını yaptı kaza yapanlara tazminatını ödedi ve yeni araçlarında bu sıkıntılar mevcut değil..şimdi artık herkezin gına getirdiği city modu sorununa bakalım ilk gp 2006 da çıktı halen üretiliyor fakat insanlar nerdeyse 3. 4. arızasını yaşıyor fakat sorun hep aynı yani fiat olayı kabullenmiyor ne koparırsam kar olarak görüyor..sinek ufak ama mide bulandırır hesabı var birazda...amacım wv yada opeli savunmak değil ama Alman arabaları bence kaliteli..elbette arızası çıkacak sorunları çıkacak alan kişiyi üzmeden sinirlendirmeden bu sorunları halletmek var birde o sorunu kabul etmemek ve müşteriden para koparmaya çalışmak var...ben ilk gp mi servise götürdüğümde Yemin ediyorum yarım saat servisin içinde aracımın başında aptal gibi bekledim bir Allahın kulu gelipte siz ne yapıyorsunuz burada , burada durmak yasak yada hayırdır sorun ne demedi ki ben randevulu müşteriydim aracımı servise bile ben soktum yukarı evo bakmaya çıktım ki gerçekten niyetim vardı alabilirdim. adama aracın fiyatını özelliklerini sorduğumda bana sanane lan! dermiş gibi bir bakış attı ve boş olduğu halde başkasına yönlendirdi..fakat Opele arkadaşımın aracını götürdük adamlar daha servis kapısında aldılar arabayı koltuğu poşetlediler direksiyonu poşetlediler ve bizi kayıt bürosuna yönlendirdiler oradaki bayana arkadaşım ruhsatı attı ve bir süre opeli azarladı nasıl araba yapıyorsunuz falan filan diye( azarlama nedeni araçta korna bozukluğu) çalışan bayan istifini bozmadan özür diledi ve bizi bekleme salonuna yada showroom da araç bakmaya yönlendirdi bekleme salonu sanki bir lokanta yada bir otel lobisi gibiydi..yemeğine kadar kaşılıyorlardı vs vs vs.....biraz önce dediğim gibi sinek ufak ama mide bulandırır. bunlar uzaktan önemli değil gibi dursa da insanın onurunu gururunu okşayan hareketler.. Servis var servis var, tabikide fiat ında özel ve güzel servisleri vardır fakat ben hiç denk gelmedim.Opelin berbat servisleri de vardır eminim fakat ben sanırım hep iyilerine denk geldim.

Servis ve cıty konusunda size katılıyorum.

since1453
07/02/2012, 10:45
bazı arakdaşlar tutturmuşlar ford fiestanın 2.eli süper araç değer kaybetmiyor.

Fiesta ( 5 Kapı - Titanium - 1.4i 96PS - 4 ileri otomatik )Titanium X Plus Paketi 47.775 TL

2.eli 33-35 bin TL arası değer kaybı 12-15 bin TL arası

ben 2012 punto evo 1,4 fire mylife dualogic aracımı 1 ay önce 33 bin TL ye aldım şuan 29-30 bin tl ye rahat elden çıkar
Yeni zamlı fiyatlarla ;
DYNAMIC Start & Stop 1.4 FIRE 77 HP DUALOGIC 37460
MY LIFE Start & Stop 1.4 FIRE 77 HP DUALOGIC 35530

Fordun üstün 2.el satışı bumu demek.Bazen yorum yaparken araştırmak gerekir.2,elde 2011-2012 model dualogic dynmcler 30 bin tlden aşşaği değil.

since1453
07/02/2012, 10:55

vw de kuzunina racında sorun çıktı(golf ) bayi ilgilenmedi sorun yok dediler serviste 2-3 git gel sonunda anahtarı adamın kafasına fırlattı birbirlerine girdiler .Almanyaya Vw ye mail attı.durumun anlattı 4 kişilik teknik ekip evine kadar gelip otoparkta aracı incelediler aracı servise götürüp depoyu fulleyerek ertesi gün sorunu çözüp teslim ettiler.ama iş almanyaya kadar uzamasa sorun çözülmüycekti.vw müşteri memnuniyeti konusunda üstün bir firmadır.uzen bayiin denyosuna denk geldi

Yani her bayiyi bir tutmamak lazım.Medosun servisi çok kalitel ilgilenyorlar.aracı aldim park sensörü gece geri vitese takınca ötmeye başladı sürekli sabah geri gittim servise.aracı servis girişinde teslim aldılar.ben kahvemi içim ikram puaçalarla kahvaltımı ederken aracımı bekleme salonunun önüne kadar getirip teslim ettiler.

1 kez fiattürkiyeye mail attım 2 saat sonra aradılar ve ilgilendiler.dün medosa kızdım fiata şikayet maili attım az sonra geri dönüş yaparlar(aracı aldığımda yedek anahtar yoktu müşteri temsilcisi fabriakdan spariş verdim dedi 5 haftadır ses seda yok.meğer adam işten ayrılmış işleri boşlamiş.karambole gitmiş anahtar.medostan başka bir yetkili 2gün-1hafta süre zarfında temine tçem dedi ama benim için iş işten geçti ve şikayet ettim)

Fiattürkiye bence vaşarılı ama bayi ve servisleri işleten kurum değil şahıslar

lektonstar17
07/02/2012, 12:37
Ben evomun şu anki 2. el piyasasından bahsedicem.Aracımı 2011 mart ayında 32000 tl ye aldım 1.3 dynamic esp + asist kit metalik boya 32000 tl. Az önce fiatın sitesinden fiyatlara gözattım ve şok oldum benim aracın Anahtar teslim fiyatı 44000 tl ye dayanmış.Bu en boş fiyatı. Sözüm evoların piyasasının düşük olduğunu düşünenlere ! Benim aracım 10 aylık ve 8900 km de tertemiz gıpgıcır.Netten evoların 2. el fiyatlarına bir bakın ve bana söyleyin hangi bonkör,eli bol,paraya doymuş babayiit bu aracı 30000 e satar. Ben şuan satıcak olsam yazıcam fiyat en az 34500.( tok satıcıyım :) ) .Şimdi evo zarar ediyor diyenler yorum yapsın bakalım benim zararım nerde.İyiki zamanında almışım .EVO MU ÇOK SEVİYORUM !

cenge
07/02/2012, 12:40
zevkler cok göreceli bir kavramdır herkes in zevkine saygım var.. ben fiestanın ne tipini ne iç tasarımını beğenmedim.bir kere ön konsolu arabanın içini cok daraltıyor.donanım olarak punto nun ustunlugunu konusmaya bile gerek yok bence..kalite olarak ta fiattan hiç bir şikayetim yok..6 senedir fiat kullanıyorum(2006-2010 grande punto,2010-2011 arasında doblo,2012 ocaktan beride punto evo) grande puntoda yasadıgım ufak sorunlar dısında hiç şikayetim olmadı ve olmazda insallah..ayrıyeten eşimde 2 sene panda kullandı ondada hiç şikayetimiz yoktu arac biraz daha geniş olsa kesinliklede pandayı satmazdım..sonuc olarak fiesta yı elbetten beğenenler vardır ama bence punto fiestaya göre her konuda çok üstün bir araç..

birde anlayamadığım birsey var grande punto kullananların evo yu beğenmemesi? ben 2 aracıda kullanan biri olarak olarak grande puntomda beğenmediğim tek özellik iç tasarımı idi..ama evonun iç tasarımı bence fiatın en güzel iç tasarımı..sanırım evonun dış kasası beğenilmiyor ama bence oda guzel..son arac almaya gittiğimde grandeye bakınca evonun dış kasası daha çok hosuma gitti evo aldım...

Semih Kurtulmus
07/02/2012, 15:49
semih bey kıyaslama yaparken ; 2 aracın en donaımlı paketlerini kıyasladım

DYNAMIC Start & Stop 1.4 FIRE 77 HP DUALOGIC + evo kit 38,270 + 2100 =40370 T

bende vişne çürüğünü çok seviyordum ama beni forddan caydıran bir nedende oydu 2000 TL ye yakın fiyat farkı :)

ford fiyat bakımından uçtu gitti zaten tamam beğeniyorum binmekte isterim fakat şuan olan paraları vermem açıkçası , yazık yani

since1453
07/02/2012, 15:54
ford fiyat bakımından uçtu gitti zaten tamam beğeniyorum binmekte isterim fakat şuan olan paraları vermem açıkçası , yazık yani

semih bey kayınpederimde olmasa daha doğrusu ben zun sre kullanma fırsatı bulmasaydım bende sizinle aynı görüşte olurum ama kullandıkta sonra kesinlikle hayır

optech
15/02/2012, 15:50
Uzun süredir araştırıyorum grande punto almaya niyetim vardı bu araç hakkındaki yorumları okuyunca vazgeçtim

Bence ford fiesta 2. eldeki zararı çok minimum seviyede oysa bir fiat puntoyu 2007 model 17 bine bile alabiliyorsun

Fiesta daha sağlam kullananları diyorum ben kullanmadım sadece gözlemlediklerim bu yönde, mekanik ve alttakım olarakta sağlam

Fiat sürekli hatalarını tekrarlayarak istikrar sağlayamıyor ve bu politikası fiat araçlara cüzzamlıymış gibi bakan insanları çoğaltıyor

Bir model düşünün mesela albea o kadar çok tutulduki heryerde var palio desen öyle hatta bu iki aracın ön takımlarıda bozuk yollarda kolay deforme olmuyormuş diye söylüyorlar iyide madem istikrar sağlamış model neden üretimini sonlandırıyorsun be adam, geçen sene bu araçları alanlar şimdi araçlarının sıfırları üretilmiyor diye psiko moduna girdiler hali ile bu arabalar ele ayağa düşecek... fiestaya gelelim bu model ta 80 lerin sonundan beri piyasada istikrar sağlamış bir model ve ford marka ve modeli fiat gibi iki günde sıkıp atmıyor....

oz.frkn
15/02/2012, 16:07
Uzun süredir araştırıyorum grande punto almaya niyetim vardı bu araç hakkındaki yorumları okuyunca vazgeçtim

Bence ford fiesta 2. eldeki zararı çok minimum seviyede oysa bir fiat puntoyu 2007 model 17 bine bile alabiliyorsun

Fiesta daha sağlam kullananları diyorum ben kullanmadım sadece gözlemlediklerim bu yönde, mekanik ve alttakım olarakta sağlam

Fiat sürekli hatalarını tekrarlayarak istikrar sağlayamıyor ve bu politikası fiat araçlara cüzzamlıymış gibi bakan insanları çoğaltıyor

Bir model düşünün mesela albea o kadar çok tutulduki heryerde var palio desen öyle hatta bu iki aracın ön takımlarıda bozuk yollarda kolay deforme olmuyormuş diye söylüyorlar iyide madem istikrar sağlamış model neden üretimini sonlandırıyorsun be adam, geçen sene bu araçları alanlar şimdi araçlarının sıfırları üretilmiyor diye psiko moduna girdiler hali ile bu arabalar ele ayağa düşecek... fiestaya gelelim bu model ta 80 lerin sonundan beri piyasada istikrar sağlamış bir model ve ford marka ve modeli fiat gibi iki günde sıkıp atmıyor....

çok net. teşekkürler

blackhawk
16/02/2012, 13:13
Güzel yazıyorsunuz da arkadaşlar punto mu sattım araç arıyorum.Çok marka baktım özellikle yeni fiesta da çok patlak araç çıktı. Kiminle konuşsam dizel punto daha iyi yol tutuşa sahip diyor ki bencede öyle. Donanım olarak kesinlikle punto tek derdi ikinci elde değeri diğer markalara göre daha fazla düşüyor. Kesinlikle punto....

faku
16/02/2012, 13:28
Güzel yazıyorsunuz da arkadaşlar punto mu sattım araç arıyorum.Çok marka baktım özellikle yeni fiesta da çok patlak araç çıktı. Kiminle konuşsam dizel punto daha iyi yol tutuşa sahip diyor ki bencede öyle. Donanım olarak kesinlikle punto tek derdi ikinci elde değeri diğer markalara göre daha fazla düşüyor. Kesinlikle punto....
Her ikisini de kullanan birisi olarak punto diyorum.

ayaman
16/02/2012, 15:33
arkadaşlar onu bunu bilmem ama size bir anektot anlatayım : benim kuzende focus 2009 var bugüne kadar fıat arabalarını kullanmamıştı aracı aldım ve benim gp kullandı tek kelimeyle hayran kladı veeee sonuna keşkeyi ekledi ben de alsaymışım dedi . kesinlikle yazdıklarım harfiyen doğrudur. focus tan inip gp binenin gözlemledikleri.

rbcn
16/02/2012, 17:12
fiestayı karlı yollarda gördük tırt :)

uraaal
16/02/2012, 17:23
tavsiyem seat ibiza 3p :D

frkan54
16/02/2012, 22:23
Abi bana sorarsanda punto :D

ultraslan33
17/02/2012, 16:40
bence punto çok güzel tabii tercih meselesi..bazı ufak tefek ayrıntılarda fiesta daha kaliteli gibi ama genede punto yu tercih ederim iç mekan ferahlığı sebebiyle

since1453
17/02/2012, 17:57
[QUOTE=ultraslan33;642479]bence punto çok güzel tabii tercih meselesi..bazı ufak tefek ayrıntılarda fiesta daha kaliteli gibi ama genede punto yu tercih ederim iç mekan ferahlığı sebebiyle[/QUOT

fiesta otomatikten 10 lt ortalama yakarsın
evo otomatikte 7-8 lt anlıycağin bir depoda 10 lt tasarudun olur.az para değil 40-50 tl her depoda.

2 depo kullansan heray 1000 tl den fazla yılda yakıt farkı çıkar

burhankutlu
17/02/2012, 18:04
bi kez bindim fiesta ya punto ona bakarak mercedes. okadar para verip traktör sesini ben dinlemem kaldı bizdeki araçlardan gelen sesler nedir ki birde onda görmek lazım aman Allah'ım. parasının arabası değil bence..

frowot
19/05/2013, 14:37
Konuyu hortlatayım :)

1 hafta once Fiat Punto 2013 model 1.4 FIRE 77 HP DUALOGIC S&S LOUNGE aldım ve bu arabayı almadan yaklaşık 2 ay karar verme aşamam oldu ve aşağıdaki araçlar arasından hangisini alsam diye kararsız kaldım.
Fiat Punto 1.4 FIRE 77 HP DUALOGIC S&S LOUNGE 37,600
Ford Fiesta Titanium 1.6i 105PS PowerShift otomatik 39,250

Opel Corsa Enjoy Active 1.4 i Twinport, Otomatik 37,401
Volkswagen Polo 1.4 85 PS Tiptr. DSG Chrome Edition 42,600

Aşağı yukarı fiyatları birbirlerine yakın bu araçlar içinden nedenmi punto yu aldım?
Polo gözüme hoş gelen bir araç değil türkiyede bu araç sırf volkswagen diye çok abartıldığını düşünüyorum, araç belki sağlam olabilir ama donanım olarak punto nun yanına bile yaklaşamıyor o yok bu yok diye saymaktansa en başta araçta esp yok esp pkat isterseniz ekstra 800tl veriyorsunuz aracın fiyatı oldu 43400 dediğim gibi puntoda olan donanım bu aracta yok bu araba benim gozumde 43,500 etmez o yuzden pas geçtim.
Opel Corsa iç donanım benim eski h kasa astra ile birebir aynı desem yalan olmaz bir firma ön konsolda hiçmi değişiklik yapmaz ne dijital, klima ne dijital ekranlı radyo olmazmı en dolu olan model enjoy active diye geçiyor donanım listesi 10 satır bile değil donanım olarak zaten puntonun yanına hiç yanaşamaz gösteriş ve estetik olarakta yanaşamaz bana corsa lar pek cazip gelmiyor bayan arabası gibi duruyor, ve bu parayı hak etmediğini düşünüyorum.
Ford Fiesta bu aracı neden almadım? Aracın titanium otomatik fiyatı fiyatı 39,250 gel gelelim dolu arac alıyorsunuz ama ne esp var ne hildholder ne kararan iç dikiz aynası firmanın en dolu aracını alıyorsunuız ama bu özellikler olsun diyorsanız evvela güvenlik paketi ekliyorsunuz 630tl fark vererek, daha sonra X paketi ekliyorsunuz malum dolu araç alacaksınızya x paketi içinde 1570tl fark ödüyoruz arabanın fiyatı oldu 41,450 puntodan 3850 tl daha fazla edermi? Bence etmez iç mekan çok dar ve saymış olduğum 3 markanında yakıt sarfiyatı, servis ücreti puntoya göre daha fazla neden daha fazla para verip düşük donanımlı araç alacağım? Bu sebeble tercihim punto oldu daha yazacak çok sebebim varda kısaca özetlersek budur :)
Ayrıca 2010 model grande puntom vardı benim gozumde her zaman farklı bir araçtı punto evo gozume grande punto kadar guzel gelmiyordu.Ama yeni punto grandde punto mu tasarım olarak aratmıyor.Aynı donemlerde bir arkadaşımda 2010 model fiesta titanium x otomatik arac vardı ikimizde birbirimizin aracını kullandık arkadaşım bile puntodan daha memnun kaldı iç mekan daha ferah farklı bir sınıf gibi dedi ayrıca fiesta nın aşırı benzin yaktığını soyluyordu.

frowot
19/05/2013, 14:47

2. el durumuna katılmıyorum 2010 grande punto mu 1 yıl sonra otomatik punto almak için sattım ve aldığım fiyattan 1 milyar daha pahalıya verdim.Ayrıca 2. el temiz puntolar yok satıyor gibi bişe araç piyasada bulunmuyor diye kimse burnundan kıl aldırıp ikinci elde doğru duzgun indirim bile yapmıyorlar.

biancoangelo
19/05/2013, 23:42
Özür dileyerek.....Fiesta bana kötü şeyler hatırlatıyor.... Bişey markası gibi....... Anlayan anladı. :D

ecosi26
20/05/2013, 08:46
Bu karşılaştırmayı evo mu alırken kendi kendime yapmış ve malum evo almıştım...iki araçta kendi içinde iyi almayı etkileyen unsurlar herkese göre değişiyor ben memnunum seviyorum evo yu...

outlife
20/05/2013, 09:57
Konuyu hortlatayım :)

1 hafta once Fiat Punto 2013 model 1.4 FIRE 77 HP DUALOGIC S&S LOUNGE aldım ve bu arabayı almadan yaklaşık 2 ay karar verme aşamam oldu ve aşağıdaki araçlar arasından hangisini alsam diye kararsız kaldım.
Fiat Punto 1.4 FIRE 77 HP DUALOGIC S&S LOUNGE 37,600
Ford Fiesta Titanium 1.6i 105PS PowerShift otomatik 39,250

Opel Corsa Enjoy Active 1.4 i Twinport, Otomatik 37,401
Volkswagen Polo 1.4 85 PS Tiptr. DSG Chrome Edition 42,600

Aşağı yukarı fiyatları birbirlerine yakın bu araçlar içinden nedenmi punto yu aldım?
Polo gözüme hoş gelen bir araç değil türkiyede bu araç sırf volkswagen diye çok abartıldığını düşünüyorum, araç belki sağlam olabilir ama donanım olarak punto nun yanına bile yaklaşamıyor o yok bu yok diye saymaktansa en başta araçta esp yok esp pkat isterseniz ekstra 800tl veriyorsunuz aracın fiyatı oldu 43400 dediğim gibi puntoda olan donanım bu aracta yok bu araba benim gozumde 43,500 etmez o yuzden pas geçtim.
Opel Corsa iç donanım benim eski h kasa astra ile birebir aynı desem yalan olmaz bir firma ön konsolda hiçmi değişiklik yapmaz ne dijital, klima ne dijital ekranlı radyo olmazmı en dolu olan model enjoy active diye geçiyor donanım listesi 10 satır bile değil donanım olarak zaten puntonun yanına hiç yanaşamaz gösteriş ve estetik olarakta yanaşamaz bana corsa lar pek cazip gelmiyor bayan arabası gibi duruyor, ve bu parayı hak etmediğini düşünüyorum.
Ford Fiesta bu aracı neden almadım? Aracın titanium otomatik fiyatı fiyatı 39,250 gel gelelim dolu arac alıyorsunuz ama ne esp var ne hildholder ne kararan iç dikiz aynası firmanın en dolu aracını alıyorsunuız ama bu özellikler olsun diyorsanız evvela güvenlik paketi ekliyorsunuz 630tl fark vererek, daha sonra X paketi ekliyorsunuz malum dolu araç alacaksınızya x paketi içinde 1570tl fark ödüyoruz arabanın fiyatı oldu 41,450 puntodan 3850 tl daha fazla edermi? Bence etmez iç mekan çok dar ve saymış olduğum 3 markanında yakıt sarfiyatı, servis ücreti puntoya göre daha fazla neden daha fazla para verip düşük donanımlı araç alacağım? Bu sebeble tercihim punto oldu daha yazacak çok sebebim varda kısaca özetlersek budur :)
Ayrıca 2010 model grande puntom vardı benim gozumde her zaman farklı bir araçtı punto evo gozume grande punto kadar guzel gelmiyordu.Ama yeni punto grandde punto mu tasarım olarak aratmıyor.Aynı donemlerde bir arkadaşımda 2010 model fiesta titanium x otomatik arac vardı ikimizde birbirimizin aracını kullandık arkadaşım bile puntodan daha memnun kaldı iç mekan daha ferah farklı bir sınıf gibi dedi ayrıca fiesta nın aşırı benzin yaktığını soyluyordu.

sonuna kadar katılıyorum aynı karşılaştırmaları birebir bende yaptım. ve aynı tespitler aynı değerlendirmeler. bir kere donanım sizi cezbediyor. ikincisi bunca donanıma fiyatı sizi cezbediyor... yakıt sizi ccezbediyor. polonun tasarımı iğrenç, fiesta eh bir nebze corsayı saymıyorum bile... punto bence de en doğru tercih olmuş... ben alalı 1 ay oldu. ilk arabam... ve çok memnunum. her gün yeni bir özelliğini keşfediyorum.

rafetkurt
20/05/2013, 10:33
Bir punto kullanıcısı olarak fiesta tavsiye ederim daha tarz duruyor artı yakıt düşük ..

frowot
20/05/2013, 10:58
Bir punto kullanıcısı olarak fiesta tavsiye ederim daha tarz duruyor artı yakıt düşük ..
Hocam yakıt tüketimi hangisinde daha fazla puntonun hangi paketinde? 1.4 Fire 77HP Dualogic s&s sınıfının en düşük benzinli yakıt tuketimi yapan araçlardan biridir.Tarz konusuda goreceli bir kavram

hyzanki
20/05/2013, 11:47
fiesta otomatiği benzini adeta içiyor. bunu araştırırsanız görürsünüz. ayrıca fiesta otomatiklerin lpg uyumları da pek iyi değil. ayrıca aracın içi çok dar. bunaltıyor insanı.

punto içi geniş ve otomatiği az yakıyor hele bir de lpg olunca tadından yenmiyor :)

dandun
20/05/2013, 12:07
hem fiat hem fort kullanıcısı olarak granda puntoyu fiastaya yegelerim ancak her daim fokus hacback hayali krmaktanda geri kalmam (bir gün benim olacaksın nihahahah)

frowot
20/05/2013, 12:16
sonuna kadar katılıyorum aynı karşılaştırmaları birebir bende yaptım. ve aynı tespitler aynı değerlendirmeler. bir kere donanım sizi cezbediyor. ikincisi bunca donanıma fiyatı sizi cezbediyor... yakıt sizi ccezbediyor. polonun tasarımı iğrenç, fiesta eh bir nebze corsayı saymıyorum bile... punto bence de en doğru tercih olmuş... ben alalı 1 ay oldu. ilk arabam... ve çok memnunum. her gün yeni bir özelliğini keşfediyorum.

Hatta şöyle bir göz ucu ile ibiza yada baktım cx dedim buda yaramaz :) arabanın en dolu modelini alıyorsunuz opsiyonlu donanım fiyatlarının toplamı arabadan fazla

erenemre
20/05/2013, 12:19
tartışmasız punto yu alırdım fieste şirkette en çok kullandığım araçlardan biridir o traktör sesinin haricinde o kaliteli dediğiniz iç plastik aksam emin olun punto dan daha fazla ses yapıyor hemdev en ufak pürüzlü bir yolda.

outlife
20/05/2013, 12:29
bence ben ilk araba olarak gp fire dyanmic s2 dualogic almakla iyi etmedim... onca donanıma alışınca aracı ilerde değiştirmek istediğimde her bir donanımı ayrı ayrı arayacağım. ve deli fiyat verecekler... alıştırmayacaktın beni kendine gp... yanlış yaptın :) :)

motor delisi
20/05/2013, 23:29
araba alırken ikisinin arasında kaldım sadece evo beni skydome sayesınde cezbetti yoksa asla fıat almam diyodum ama skydome gorunce zıpladım :) fiestada skydome olsa gider fiest alırdım o ayrı konu

biancoangelo
21/05/2013, 00:47
araba alırken ikisinin arasında kaldım sadece evo beni skydome sayesınde cezbetti yoksa asla fıat almam diyodum ama skydome gorunce zıpladım :) fiestada skydome olsa gider fiest alırdım o ayrı konu

Peki punto kadar memnun kalırmıydınız. Bu arada ilan linki eskimiş güncellemenizi tavsiye ederim. Berk bey.

erenemre
21/05/2013, 01:13

ford un çoğu arabası 5 para etmez fiesta tam bir ucube ve dandik plastik kullanılan bir araç emin ol punto dan çok daha fazla ses çıkıyor en ufak bir kasiste focus desen eskiden çok güzeldi ama son kasayı berbat ettiler bitek mondeo su var ford un onada o kadar para verene kadar mercedes yada bmw alınabilir b sınıfında f/p olarak en başarılı punto bence ondan sonrada ibiza gelir

tunalent
21/05/2013, 01:24
2013 Türkiye satış adetlerini vereyim (ocak -nisan)
renault clio 7234 adet
vw polo 6509
hyundai i20 4864
opel corsa 4651
fiesta 4454
punto 1925 adet

tunalent
21/05/2013, 01:30
JATO dan alıntıdır ;; Dünyanın lider otomotiv bilgi sağlayıcısı JATO Dynamics* verilerine göre Ford Fiesta, Mart ayında ve 2013 yılının ilk üç ayı toplamında Avrupa’nın segmentinde en çok satılan otomobili oldu. 2013 yılının ilk çeyreğindeher 100 saniyede bir Fiesta satın alındı. Yakıt verimliliği, yüksek kalitesi, zengin donanımı ve keyifli sürüş özelliklerinin eşsiz bileşimiyle göz dolduran Fiesta, aynı zamanda Avrupa genelinde en çok satılan ikinci otomobil oldu.

erenemre
21/05/2013, 02:20
JATO dan alıntıdır ;; Dünyanın lider otomotiv bilgi sağlayıcısı JATO Dynamics* verilerine göre Ford Fiesta, Mart ayında ve 2013 yılının ilk üç ayı toplamında Avrupa’nın segmentinde en çok satılan otomobili oldu. 2013 yılının ilk çeyreğindeher 100 saniyede bir Fiesta satın alındı. Yakıt verimliliği, yüksek kalitesi, zengin donanımı ve keyifli sürüş özelliklerinin eşsiz bileşimiyle göz dolduran Fiesta, aynı zamanda Avrupa genelinde en çok satılan ikinci otomobil oldu.

aracın çok satılması iyi olduğu anlamına gelirmi sizce ? palio da punto dan daha çok satılıyordu ama punto nun yanında pazar arabası gibi kalıyordu

not: eski aracım palio idi.

frowot
21/05/2013, 03:11
Hocam dünyada hangi arac ne kadar satıyor türkiye pazarını pek ilgilendirmiyor.Misal türkiyede yerden yere vurulan chevrolet amerikada tutulan bir arac yada türkiyede herkesin övdüğü volkswagen jetta yurt dışında pek tutulmuyor aşağıdaki video da bbc nin yapmış olduğu topgear isimli programda bizim öve öve bitiremediğimiz jetta yı sunucu yerden yere vuruyor
Jeremy on the Volkswagen Jetta - Top Gear - BBC - YouTube (https://www.youtube.com/watch?v=Zm7nlMHess8)
Ben fiesta kötü bir araba demiyorum kesinlikle ama şunu kimse inkar edemez Puntonun en dolusu olan lounge paket s&s dualogic liste fiyatı 37600 bu donanım seviyesini bu paraya veren araç yok. fiesta 4-5 milyar fazla verilip alınabilecek bir araç değil benim gözümde

erenemre
21/05/2013, 03:31
bence fiesta nın punto dan 4-5 bin tl ucuz olması gerekiyor ama sırf üzerinde ford logosu olduğu için o fiyatları çekiyorlar avrupa da çekemezler ama maalesef TR gibi ülkelerde bu fiyatlara o araçlar peynir ekmek giib satılıyor.

tunalent
21/05/2013, 09:25
Hocam dünyada hangi arac ne kadar satıyor türkiye pazarını pek ilgilendirmiyor.Misal türkiyede yerden yere vurulan chevrolet amerikada tutulan bir arac yada türkiyede herkesin övdüğü volkswagen jetta yurt dışında pek tutulmuyor aşağıdaki video da bbc nin yapmış olduğu topgear isimli programda bizim öve öve bitiremediğimiz jetta yı sunucu yerden yere vuruyor
Jeremy on the Volkswagen Jetta - Top Gear - BBC - YouTube (https://www.youtube.com/watch?v=Zm7nlMHess8)
Ben fiesta kötü bir araba demiyorum kesinlikle ama şunu kimse inkar edemez Puntonun en dolusu olan lounge paket s&s dualogic liste fiyatı 37600 bu donanım seviyesini bu paraya veren araç yok. fiesta 4-5 milyar fazla verilip alınabilecek bir araç değil benim gözümde

sevgili kardeşim zaten verdiğim satış rakamları Türkiyenin satış rakamlarıydı .

motor delisi
21/05/2013, 10:26
Peki punto kadar memnun kalırmıydınız. Bu arada ilan linki eskimiş güncellemenizi tavsiye ederim. Berk bey.
puntoyu zaten memnun kalmadığım için satıyorum :) he fiestadan kalırmıydım orası bilinmez belki oda habire sorun çıkaran bir araçtır. puntodan nedense çok soğudum

frowot
21/05/2013, 11:56
sevgili kardeşim zaten verdiğim satış rakamları Türkiyenin satış rakamlarıydı .
Dediğim gibi 4-5 milyar fazla para verilip alınacak arac değil

ametist
21/05/2013, 14:16
benim anlamadığım, aynı alt yapıyı ve motoru kullanan corsa'ya nasıl oluyor da puntodan daha iyi araba muamelesi yapıldığı... yav arkadaş, arabanın motoru yürüyeni , yani kalbi , organları, kolları , bacakları puntodan alınma; elbisesiyle makyajı farklı... ... yeni Adam yaptılar, o da fiat 500 den alınma.. bir de söyleyince inanmıyorlar ya, ona da şaşıp kalıyorum.

ABNEW
21/05/2013, 15:04
Arkadaşlar, kim ne derse desin Fiesta ve Punto birbirine çok çok yakın olan iki araç.Malzeme kalitesi, boyutlar, donanım, güvenlik...Tüm kriterlerde (objektif karşılaştırmada) neredeyse aynı puanları alabilirler.Bizler araç alırken doğal olarak beğenilerimizi ve marka değerini (İmajını) dikkate aldığımız için bu araçları birbirinden (abartılı olarak) farklılaştırıyoruz,

Günümüz teknolojisinde ve pazarında zaten bir segmentteki aracın markadan markaya farklılık göstermesi çok çok zor.Tabiki ufak tefek farklılıklar olacaktır.Boyut, donanım, motor, tasarım vb. Bunların toplamını alınca sonuç yine birbirine yakın çıkar...

hknpal
22/05/2013, 00:07
Aynı karşılaştırmayı bende 5 ay once yapıp PUNTO aldım, aracımı çok az kullanıyorum daha 800 km oldu, malum aile arabası, ilk arabam, ancak gezip tozmaya.. Bu yüzden de dizel değil benzinli almıştım. Multiair de artık gelmiyor 5 ayda klasik oldu bizimkisi :)

Aracı almadan önce fuara gidip B sınıfı tüm arabaların içine oturdum clio almak için gittim hayal kırıklığı yaşadım, FIAT sevmezdim hastası oldum :)

outlife
22/05/2013, 10:20
Aynı karşılaştırmayı bende 5 ay once yapıp PUNTO aldım, aracımı çok az kullanıyorum daha 800 km oldu, malum aile arabası, ilk arabam, ancak gezip tozmaya.. Bu yüzden de dizel değil benzinli almıştım. Multiair de artık gelmiyor 5 ayda klasik oldu bizimkisi :)

Aracı almadan önce fuara gidip B sınıfı tüm arabaların içine oturdum clio almak için gittim hayal kırıklığı yaşadım, FIAT sevmezdim hastası oldum :)

aynen aylarca araba baktım... polo, fiesta, corsa, ibiza, hatchback ne kadar araç varsa baktım... ne fiata hiç bakmamıştım. son ay punto falan dedi arkadaşın bir yok la dedim fiat arabamı alınır... sonra bi bakayım falan derken sadece punto bakarken buldum kendimi ve ilk arabamı da punto olarak aldım. çok memnunum ve içime sine sine biniyorum valla... araba da yok yok... sağolsun eski sahibi tüp te taktırmış 2 ay kullanmış. baya işime geldi... şimdi gönül rahatlığı ile biniyorum. allah nazardan saklasın uzun sürede satmam sanırım... almadan önce de punto kullanan ve kullanmış 3-5 kişi ile görüştüm hepsi tavsiye etti. fiesta ve corsa için aynı şeyi söyleyemem... tavsiye eden bile çıkmadı... hatta arkadaşım ısrarla corsa ile takas edelim diyor...

PALA1
22/05/2013, 10:25
b segmentinde adamlar işi isminte bitirmiş punto(nokta)iyiki varsın punto

waffen
22/05/2013, 11:26
Grandepunto almayı kafama koymuştum zaten ve çoooookk memnunum. Diger segmentlerde güçlü araçlar kullandım veya yolculuk yapma fırsatım oldu inanın bana bunu Grandepunto kullanmadan anlayamazsınız; direksiyonu, geniş, ferah içhacmini ve özellikle sürüş zevkini hiç bir araçla kıyaslamam...tabiiki araçlardan alınan zevler farklı olabilir kişilere göre değişir...fiestaya girince ruhumun sıkıldığını farkettim araçtan o an soğumuştum.