Orijinalini görmek için tıklayınız : Sesli komut - uzaktan kontrol
Selamlar;
Chevrolet araçlar için yaptığım bir çalışma var ve şimdi de bunu Fiat grubu için uygulamaya başlıyorum. Bu aşamada Fiat kullanıcılarından fikir almak istedim.
Cihaz şöyle:
* telefon üzerinden aracın camlarını aç kapat,kapıları kilitle aç,farlar,sisler,korna,bagaj,silecekler vb vb hemen hemen herşeyi uzaktan kumanda edebiliyorsunuz;
* araç içindeyken bu kontrolleri sesle yapabiliyorsunuz (şöför camı aç dediğinizde camın açılması gibi.)
*chevroletlerde aracın kumandasından kapıları kilitlediğinizde camlar otomatik kapanmıyordu, cihaz sayesinde artık kapanıyor.
kapıları kilitlediğinizde yolunuzu ışıtmak için farkları yakıyor
*aracın motor verilerini gösteriyor (telefon veya navigasyon ekranında)
*aracın arızalarını gösteriyor (telefon veya navi ekranından)
örnekler için videolar var ama kısıtlı görüntüler bunlar, buradakilerden daha fazlası var
https://www.youtube.com/watch?v=082yRgkh9PU&context=C314a429ADOEgsToPDskKHhj3z2gPM1x5pwfqPNwx-
https://www.youtube.com/watch?v=Rt8-wHukY6w&context=C3364fb2ADOEgsToPDskJubaxy7CimAmu_2b8axnei
https://www.youtube.com/watch?v=-IHB20xmZh0&context=C311b480ADOEgsToPDskKVBBi8OXSKy93gensHVa6t
https://www.youtube.com/watch?v=GkhyX-fm85k
Toyota
https://www.youtube.com/watch?v=ExPcOzcMlW4
https://www.youtube.com/watch?v=0g5apDGFUwk
montajı ise alışveriş merkezinden cihazı satın alıp otoparkta 30 saniyede kendiniz yapabileceğinişz kadar basit. araçta herhangi bir kablo vb kesilmiyor ve araç garantiden vb çıkmıyor
Şimdi asıl nokta şu;
siz olsanız arabanızda neler eklenmesini isterdiniz - sisteme neler eklenmesini istersiniz.
kumandadan aracın kapılarını kilitlediğinizde veya açtığınızda aracın otomatik olarak ne yapmasını isterdiniz (otomatik tüm camları kapat ac korna çal sinyal ver vb vb)
fikirleriniz için şimdiden teşekkür ederim
Burak
blackhawk
28/01/2012, 13:13
woswos thermalde olduğu gibi araç çalışıp motoru ve içini ısıtsa fena olmazdı.
woswos thermalde olduğu gibi araç çalışıp motoru ve içini ısıtsa fena olmazdı.
Çalıştırma ve durdurma kolay ama pek güvenli görmüyorum. Ülkemizde çalışan arabanın camını kırıp arabayı götürmeye çalışacak bir sürü insan var. Araba uzaktan çalıştırıldığında eğer hareket ettirilirse motor durdurularak güven altına alınabilir ama olan cama olur gibi. Eğer talep olursa eklerim yinede.
Burak
diesel32
28/01/2012, 17:27
valla yazdıklarınız bile süper... ztn puntoların dynamiclerinde camlar otomatik kapanıyor ama şahsen kapılar kapandığında farların açık kalmasını isterdim audiler gibi... fiyatları ne alemde peki?
saygin54
28/01/2012, 17:50
bu bahsettikleriniz çok güzel olur ama maliyette çok önemli maliyeti ne olur acaba ?
madenmaden
28/01/2012, 19:49
zaten araçlarımızda follow me home farlar var bence arabayı çalıştırsa ısıtsa ve camları kapıları kilitlediğimizde otomatik olarak kendi kapasa iyi olur bnm evo da dynamic ama kapatma tuşuna uzun basmam gerekio camların kapanması için bu süre içinde de arabanın yakınında olmam gerekio arabanın içinden o dediğiniz gibi sesle komutların hepsini yapsa bide far sensörü olsa gusel olur :)
Far sensoru enteresan olablir,
Çalıştırma işine bu kadr ihtiyaç varsa bir bakarım ama dediğim gibi kimsenin, arabası dışarıda çalışırken evinde kahvaltısına devam edebileceğini sanmıyorum.
Kapılar kilitlendiğinde camlar otomatik kapatılır,sorun yok.
Burak
linklerdeki adresleri yenilersen daha iyi olur
Selamlar,
linler yenilendi.
ne güzel yapmıslar adamlar ya kardesım ortalama ne kadara mal olur bı fıyat verebılırmısınız grande punto ıcın
madenmaden
28/01/2012, 23:40
zaten arabayı belli bir mesafede çalıştırsa yeterli mesela bi ara fiat stilo da kapılar aracın sahibi gelirken açılıodu arabanın çalıştırılması da o şekil olabilir.
madenmaden
29/01/2012, 00:12
bi de aynalar kendiliğinden kapansa çok gusel olacak mesela :)
selahattincevik01
29/01/2012, 00:28
gayet güzel.Peki araç sistemi üzerindeki orijinal yazılıma etkisi nedir?Birde bu uygulamanın herhangi bir handikapı var mı?Teknik sorulardan sonrada maliyeti ne olacak acaba
bluewhisper
29/01/2012, 00:48
uygun bi fiyat çıkarsa bravom için düşünebilirim.
selamlar;
ürün fiyatını 500 TL civarında düşünüyoruz.
ek olarak gps bağlanılabilecek ve araç takip gibi de kullanılabilecek ama bu extra.
aracın programına veya herhangi bir yerine müdahalede bulunulmuyor.
Burak
34ozkankurtuldu34
29/01/2012, 14:47
Burak böyle bişeyi yapta görelim valla bana anlattıkların mantıklı geliyorda uygulamadan inanası gelmior dogrusu sök tak kesme kablo ekleme yok nasıl bir sistem bu bu kadar basitse bu araç üretenler bzi salak yerine koyup bu araçları bomboş kakalıyorlar bize demekki yapta görelim hatta benim araca uygulayalım istersen...
34ozkankurtuldu34
29/01/2012, 14:51
Arkadaşlar bizim araçlarda bu bazı özellikler var aractan kontak anahtarını söküp aldıgınızda inerken sellektör yapın aracı kitleyin aracın farları belli br zaman yanıyor sonrada kendi sönüyor sanırım bunu bilmeyen birçok kişi var aramızda
Selamlar;
videolardaki arabalardan beyaz chevrolet cruze kendi aracım, istediğiniz zaman gelip uygulanmış halini görebilirsiniz. (Bostancıdayım)
Toyota land cruiser ise Toyota'nın kendi gönderdiği bir araçtır bu tarz bir proje için. Yani üreticilerde ilgilenmiyor değil.
34ozkankurtuldu34
29/01/2012, 15:47
Bir ara büyük bir bluşma oldugunda katılım saglarsanız herkezin inceleme şansı olabilir paylaşım için teşekkürler en kısa müsait bir zamanda sizinle iritabata geçip bu sistemi uygulamak isterim telefonunuzu özel msg olarak atarmısınız...
Selamlar;
Fiat araçlar ile ilgili çalışma henüz bitmedi o nedenle uygula hemen yapamıyorum. 15 gün sonra ilk testlere başlarım ondan sonra satışa başlayabilirim. Ama hem aracınızı incelemem hemde benim aracımı inceleyebilmeniz için istediğiniz zaman gelebilirsiniz.
0532 735 90 78
Burak
sercangoksu
29/01/2012, 17:36
vay anasını ya...
tmm abı mesala güzelde ıstedımız özelliklerı yapabılırmısınız mesala kapıları kılıtleyınce aynalar kendısı kapancak kapılar acılınca parklar yanacak ıstedıgımız camı telefonla kumanda edıp acabılmırmıyız mesala
diesel32
29/01/2012, 21:18
inceledim videoları... videoda gördüm ki aynaları kumanda edebiliyorsunuz... ben isterdim ki geri vitese taktığımda aynalar aşağıya dönsün... birde kumanda ile açılıp kapandığında farlar yansın... geri kalanı (bagaj ve camları açma) kumandadan yapabiliyorum...
acaba dediklerim mümkün olur mu?
Selamlar.
Fiat araçlarda ayna ayarı beyinler tarafından yapılan bir işlem değil dolayısıyla ayna ayarı fiatlarda olmuyor.
Kumandayla açılıp kapandığında farlar yansın - bu özellik hazır.
Peki sesli kontrol mü önemli yoksa aracı uzaktan cep telefonu ile yönetmek mi?
motor delisi
03/02/2012, 17:01
mesela ben evomda kapıları kitlemeyi unutuyorum kumandaya basmasam kendi kitlense yada uzaktan telefonla bastığımda kitlense ( anahtarın çekmediği kadar mesafe ) Birde park ettik camlar skydome farlar açık kapıdan indiğimizde anahtrın kilit düğmesine basıldığında hepsinin aynı anda kapanması
ilgimi çekti doğrusu fakat aklıma takılanlar,
1-Telefon ile araç bağlantıyı nasıl kuruyor (wireless, Bluetooth, GPRS) ?
2-Hangi işletim sistemine sahip telefonlar kullanılabilir (marka model)
3-şifreleme ne kadar güvenli. nasıl bir şifreleme kullanılıyor.
4-kablo kesilmesi yok demişsin peki cihaz nereye nasıl montaj yapılıyor.
5-Cihaz ne kadar güç tüketiyor. uzun süre çalışmayan bir araçta Aküyü bitirmesin :)
Selamlar;
cihazla telefon arası class1 bluetooth (100mt) fakat uydu kontrollüsünde gprs üzerinden de kullanılabilir.
*windows tabanlılar hazır, android ve iphone bitmek üzere.
*3 aşamalı bir şifreleme sistemi var. Fazlasıyla güvenli. (şifreleme methodlarımızı ve güvenlik sistemimizi anlatamıyorum doğal olarak ama bu şifreleme sistemini çözmekle uğraşmak için çok boş uğraşmak gerek, bunun yerine arabanın camını taşla kırmaları daha kolay bir çözüm.
*cihaz ,aracın ObdII soketine takılıyor. direksiyonun solunda,sigorta kutusunun içindeki bir sokete yani.
*max tüketim 50ma. sinek vızıltısı:)
madenmaden
05/02/2012, 02:07
peki aynalara modül yapıp otomatik kapanmasını sağlayabilir miyiz asıl merak ettiğim olay bu
WiSTaRiA
05/02/2012, 02:24
Çok güzzel bir sistem peki nasıl sahip olucaz bu sisteme :)
Selamlar;
cihazla telefon arası class1 bluetooth (100mt) fakat uydu kontrollüsünde gprs üzerinden de kullanılabilir.
*windows tabanlılar hazır, android ve iphone bitmek üzere.
*3 aşamalı bir şifreleme sistemi var. Fazlasıyla güvenli. (şifreleme methodlarımızı ve güvenlik sistemimizi anlatamıyorum doğal olarak ama bu şifreleme sistemini çözmekle uğraşmak için çok boş uğraşmak gerek, bunun yerine arabanın camını taşla kırmaları daha kolay bir çözüm.
*cihaz ,aracın ObdII soketine takılıyor. direksiyonun solunda,sigorta kutusunun içindeki bir sokete yani.
*max tüketim 50ma. sinek vızıltısı:)
Punto uygulamalarını merak ile bekliyoruz o zaman. kolay gelsin
selahattincevik01
05/02/2012, 15:00
punto evo sahibi biri olarak isteklerimi sıralayabilirim ama Ankara'dayım.Bu sorunu nasıl halledebiliriz???
benim için en önemli özellik inerken açık unuttuğum skydome :(
anahtardan kapatma tuşuna basınca skydome kapansa süper olur (aslında bu büyük bir eksiklik bence :)
onurgenc87
09/02/2012, 18:48
Abi çok başarılı en kısa zamanda bekliyoruz... Bu ayna olayıda iyi olur aslında arabayı kumandadan kilitleyince kapansın gerçekten muteşem...
PeterPAN
09/02/2012, 20:12
İLginç bir sistem, merak ettim doğrusu... İstanbul da nerede görebiliriz bu uygulamayı Burak bey.. Kendi stilo aracım için düşünebilirim...
Bostancı'nın neresinde yeriniz?
onurgenc87
12/02/2012, 16:12
Ne zaman kesinlik kazanır bu mevzu acaba ???
Bu konuyu takip ediyorum da sanki bir şeyler havada kalıyor gibi. ARkadaş ara ara giriyor gerci ama
onurgenc87
12/02/2012, 20:40
valla ya böyle şeyler ihmale uzatmaya gelmez demi ama :D
:rolleyes2: telefonu kaybedince arabada gitmiş olcak ozaman
Sanırım arkadaşın bahsettiği bu ürüne benzer bir donanım
Mini Gelişmiş OBD-II ELM 327 V1.5a vgate(Mavi) Bluetooth (https://www.dmsmarket.com/index.php?route=product/product&product_id=95)
Birkaçta video buldum,
Torque on Android / HTC EVO 4G + OBDII/ELM327 Bluetooth Dongle - YouTube (https://youtu.be/bbJMHZv7OEA)
Torque Android App Review & OBDII Bluetooth Adapter - YouTube (https://youtu.be/Ay-ZvTn3fLo)
ScanMaster-PPC OBD-2 ScanTool for ELM327 BlueTooth - YouTube (https://www.youtube.com/watch?v=bgblBggTce0)
OBD (OBDKey WLAN/WiFi) Unit the iPod Touch / iPhone in Car - YouTube (https://www.youtube.com/watch?v=prCTsUPXLGs&feature=related)
Torque on Android + ELM327 - YouTube (https://www.youtube.com/watch?v=twMzNtPiasg)
Selamlar
İletişime geçmek isteyenler pm atarsa sistemin örneğini görebilecekleri adresi verebilirim.
Elm, biraz daha farklı sadece belirli motor verilerini okuyabileceğiniz bir sistem. Bu onu da içeren fakat tamamen farklı bir sistem. sadece belirli motor verilerini göstermiyor, o sadece içindeki özelliklerden en küçüğü.
Bu foruma bu başlığı açmamın asıl amacı, fiat araçlarla ilgili talep edilen özellikler için fikir almak. Cihaz şu an 3 farklı markada çalışıyor fakat fiat için özelliklere karar verdikten sonra yazılıma başlayacağım ve 1 ay içinde bitireceğim. fakat önce özellik listesi tamamlanmalı. Bu nedenle aklınızdaki yazarsanız çok daha hızlı başlayabilirim projeye
Burak
PeterPAN
16/02/2012, 14:55
Sesle cam indirme kaldırma,
SKYdome yada SKYWINDOW yani sunroof açayaıp kapatabilme..
Motor start, stop..
Kapı kilidi açıp kapama olabilir, (güvenlik açısından doğrumu bilmiyorum :) )
Motor suyu, sıcaklığı ve yükseldiğinde sesle uyarı sistemi olabilir...
özellikle lamda sesörü değerleri gibi bazı sensör değerleri...
onurgenc87
26/02/2012, 15:26
Biran önce bitmeli :)
bizim bu Sesli komut - uzaktan kontrol sistemi ne durumda acaba?
schizophrenic__
09/05/2012, 07:55
Arkadaşlar bizim araçlarda bu bazı özellikler var aractan kontak anahtarını söküp aldıgınızda inerken sellektör yapın aracı kitleyin aracın farları belli br zaman yanıyor sonrada kendi sönüyor sanırım bunu bilmeyen birçok kişi var aramızda
katılıyorum hatta suresını bıle ayarlayabılırsunuz :ryb: