Orijinalini görmek için tıklayınız : Arabamı seviyorum :)
Yaklaşık 2 haftadır yurt dışındaydım. Evin önünde boş yer olmadığı için yolun kenarına bırakıp gitmek zorunda kaldım, normalde evin önünde olunca soğuktan daha az etkileniyor.
Aküm orijinal, 2 yaşında. Son iki haftadır Eskişehir -15 dereceleri bile görmüş.
Aklım hep arabadaydı, gelirken aklımda bir sürü hesap yaptım. Araba neredeyse 20 gündür hiç çalışmıyor, rüzgar alan bir yerde, -15 leri gördü. Kesin akü bitmiştir, komşunun arabasından kablo ile mi çalıştırsam, acaba ECU zarar görür mü, yoksa direk yeni akü alıp gelsem mi, teyibin kod kartını nereye koymuştum gibi düşüncelerle Eskişehire geldim.
Beklediğim gibi, arabam kar yığınının altındaydı.
Kapıların kumandayla bile açılmasını beklemezken açıldı, ve araba marşa bastığımda 1 sn. bile geçmeden tek seferde çalıştı.
Forumda çoğunlukla problemlerimizi paylaştığımız için GP problemli bir arabaymış gibi algılanabiliyor ama değil.
2 yıldır kullanıyorum, ciddi bir problem yaşamadım.
Özellikle kışı soğuk geçen şehirler için benzinli GP uygun bir seçim. Kar ve buzda kullanımı rahat, kaysa bile kontrolü kaybetmiyorsunuz. 5 dk içinde arabanın içi sıcacık oluyor. Uzun süre çalıştırmasanız bile problem çıkarmıyor.
Mutlu oldum yav :)
İnsanın arabasını severek kullanması gibisi yok...:)
ykaya1983
28/01/2012, 12:57
İşte yorum budur.Bundan sonra fire ile ilgili olumsuz yorumlar beni ilgilendirmez.
eroltunakocer
28/01/2012, 18:16
hangi erkek arabasına aşık olmazki
clubber_style
28/01/2012, 19:32
bende arabamı severek kullanıyorum hatta markete girip cıktıgımda arabama hayranlıkla bakıyorum :) ufak tefek sorun tabiki yasatacak bakmazsan olmaz her araba sorun cıkarır.
degerini bilelım bence
İnsanın arabasını severek kullanması gibisi yok...:)
aynen öyle abi...ama insanın hayalinde ki arabayı alamaması kadar kötü birşey yok...
vergileri güncelleyenler sağolsun...
mahhony06
28/01/2012, 23:56
Son günlerde hemen hergün kar yağıyor ankarada. Hergün üşenmeden hatta mutlu bir şekilde puntomu temizliyorum :)
Mükemmel bi ARAÇ İÇİN 10 ADIM.........OKUYUN LÜTFEN
1-Ford Fiesta = Denge sorunu!!!!
2-Renault Clio = Yedek parça çook pahalı..!!!
3-Toyota = Çok basit ve biçimsiz.!!!Yedek parça pahalı bakım sıkıntısı var.
4-Opel Corsa,Astra Class 3= Eşşek ölüsü gibi ağır ve yakıt düşmanı.
5-peugeot 207-307= Mekanik çok zayof 30000 de motoru kucakla.!!!
6-Honda Jazz ve city = Türkiyede tutulmayan bi araç.
7-Hyundai İ20-İ30= Boya problemi çok fazla boya atması asşırı derece yaşanıyor!!!
8- Skoda fabia= Vestel-Regal, Arçelik-Altus gibi Buda yan sanayi bi araba!!!
9-mercedes-bmw = Çok pahalı baba arabası...
10 numara Fiat Grande Punto, Punto Evo, Punto YUKARIDAKİ SORUNLAR YAŞANMAZ... :D
sehzadeamasya
30/01/2012, 21:29
evet bende arabamı seviyorum
since1453
30/01/2012, 21:37
Mükemmel bi ARAÇ İÇİN 10 ADIM.........OKUYUN LÜTFEN
1-Ford Fiesta = Denge sorunu!!!!
2-Renault Clio = Yedek parça çook pahalı..!!!
3-Toyota = Çok basit ve biçimsiz.!!!Yedek parça pahalı bakım sıkıntısı var.
4-Opel Corsa,Astra Class 3= Eşşek ölüsü gibi ağır ve yakıt düşmanı.
5-peugeot 207-307= Mekanik çok zayof 30000 de motoru kucakla.!!!
6-Honda Jazz ve city = Türkiyede tutulmayan bi araç.
7-Hyundai İ20-İ30= Boya problemi çok fazla boya atması asşırı derece yaşanıyor!!!
8- Skoda fabia= Vestel-Regal, Arçelik-Altus gibi Buda yan sanayi bi araba!!!
9-mercedes-bmw = Çok pahalı baba arabası...
10 numara Fiat Grande Punto, Punto Evo, Punto YUKARIDAKİ SORUNLAR YAŞANMAZ... :D
1)puntodan iyi bir araç değil ama denge sorunu ?
2)clio yedek parçası puntolardan çok daha ekonomik
3)toyata biçimsiz ve bakım sıkıntısı ilkkez sizden duydum son kez olucağina da eminim
4)opel çok yakar astra <c segment ağir olması normal
5)pazardan karpuz almadınız hiç bir motor 30binde bitmez ufak sallayın lütfen
6)honda jazz 2.eli en güçlü 3-4 arabadan biridir.piyasası değer
kaybetmez.50binde bir jazzı anında değerine satarsınız.jazz tututlmayan
aracını ilk ve son kez sizden duydum
8)fabia puntodan kaliteli değil fasn dandik bir araçta değil.
10)size katıldığım tek konu büyük ihtimal son ortak noktamız.sadece benim değil formda ki hemen hemen herkezin.
mahhony06
30/01/2012, 22:37
1. 5 sene 270.000 km fiesta kullandım hiç bir dengesizlik görmedim başkasındanda duymadım
2. Renault yedek parçası en ucuz olan markalardan
3. Toyotanın biçimsiz olduğu bakış açısından diyelim ama bakım sorunu olduğu doğru değil.
4. Corsa bugüne kadar kullandığım en ekonomik benzinli motora sahipti. 100.000 km Astra kullandım asla ağır değil.
5. Peugeot ve Fordun bir çok motoru ortak bu tarz bir sorun yaşamdım duymadım.
6. Jazz ikinci eli en güçlü B sınıfı araçlardandır.
7. Sonradan takılma yan sanayi tamponlarda astarsız boyandığı için boya atıyor.
8. Skoda volksvagen standartlarında oldukça kaliteli araçlar üretir.
9. Premium markalar pahalı haliyle
10. Her markada olduğu gibi Fiat tada sorunlar olabilir. Segmentinin en güzel tasarımına sahip arabadır Punto.
bende arabamı çok seviyorum o kadar çok seviyorumki ve aileme bunu o kadar yansıtıyorumki arabada yat istersen tepkileri bile alıyorum :D