Orijinalini görmek için tıklayınız : Grande Punto Elektronik Arızalar
salih erdogan
27/01/2012, 01:03
2006 Grande Punto 1.3 Multijet 90 HP - 6 İleri Emotion aracım var. Şu aralar elektriksel mi yada elektronik mi bilemiyorum problem yaşıyorum. Yaklaşık 2 hafta önce araç sabah çalışmadı. Acil servisi çağırdım, geldi ve akü zayıf diye teşhis koydu. Aküyü Varta 60 Amper olarak değiştirdim. (Orijinali 50 Amper küçük) Ancak araç yine çalışmadı. Park ediyorum stop ediyorum. 1 dakka geçmeden çalıştırmak istiyorum garip bir şekilde bütün ışıklar yanıyor, sadece hararet ışığı yanmıyor ve marşa basmıyor. Tekrar farklı bir servis çağırdım ve söylediği şey sol ön çamurluk davlumbazı yırtık olduğundan akünün yanındaki sigorta kutusuna su girdiğini ve sigorta kutusunun değişmesi gerektiğini ve 2000TL civarı bir masrafı olduğunu söylediler. Ben sanayi de daha uygun bir fiyata sigorta kutusunu temizlettim. Neyse düzeldi diye düşünürken bir kaç gündür sürekli farları kısa modunda açıyorum. Kendi kendine uzunlar yanıyor ve farları komple kapatana kadar sönmüyor. Aynı şekilde sis farları da kapalı olmasına rağmen yanıyor. Böyle bir durumla daha önceden karşılaşan biri var mıdır? Yada bana yardımcı olabilecek kimse ? Şimdiden teşekkürler.
Çok enteresan bi durum muhtemelen aracının garantisi devam etmiyor.Bence Orjinal parça kullanarak bu sorunu gidermelisin ve bu tip elektronik sigorta parçaları önemli ve Allah korusun aracın yanmasına dahi sebep olan araçlar gördüm o yüzden konuya hassasiyetle yaklaş ve giden 1 yada 2 milyardan korkma ve fiyat araştırması yapmadan bu işe kalkışma servisler herşeyi doğru bilemiyor zaten elektronik teste sokarlarsa sorun ortaya çıkar diye düşünüyorum.... Dikkat et lütfen...
hilmiusta
27/01/2012, 01:16
cok gecmıs olsun ılgınc bı durum boyle seyler duydugumda arabayı satasım gelıyor her an ben de boyle seylerle karsılasırım dıye ınsallah en yakınzamanda sorunu gıderırsın
tonymontana
27/01/2012, 01:30
kaputun bitiminde menteşelere yakın yerde sağ ve solda süngerler var siyah, onlar yağmurlu havalarda suyu iyice emiyor. oradan sigorta kutusuna akması o kadar kolay ki... ona bi önlem bulunmalı. keza akü için de geçerli.
Konu biraz hortlamış gibi olucak ama .. Şu an aynı durum benim aracımda da söz konusu ..
Konuyu açan arkadaş nasıl bir çözüm buldu bu duruma merak ediyorum. 3 gün önceki yağmurdan beri arabayı kutup başını sökmeden bir yere bırakamıyorum .. Kontak açınca sisler otomatik yanıyor .. yolda giderken kendi kendine uzunları yakıyor kısaya geçiyor sellektör yapıyor o değil İstanbul trafiği milletle papaz olucaz biz derdimizi anlatana kadar yumruklar havalarda uçuşur İstanbul burası kimse karşısındakini dinlemiyor .. neyse Akşam kontak kapattım .. 2-3 saat sonra balkondan baktım aracın ışıkları kendi kendine yanmış aküyü bitirdi ben inene kadar.. İmmoblazer tanımıyor , devir saati düştü çalışıyor ama yanlış yeri gösteriyor .. ilk yağmurdan sonra kontak motoru kapatmamıştı şimdi o düzeldi .. Nedir bu arkadaş yağmur yağmayan memleketler içinmi üretmişler bu aracı
fatihsen67
05/11/2014, 14:33
2006 Grande Punto 1.3 Multijet 90 HP - 6 İleri Emotion aracım var. Şu aralar elektriksel mi yada elektronik mi bilemiyorum problem yaşıyorum. Yaklaşık 2 hafta önce araç sabah çalışmadı. Acil servisi çağırdım, geldi ve akü zayıf diye teşhis koydu. Aküyü Varta 60 Amper olarak değiştirdim. (Orijinali 50 Amper küçük) Ancak araç yine çalışmadı. Park ediyorum stop ediyorum. 1 dakka geçmeden çalıştırmak istiyorum garip bir şekilde bütün ışıklar yanıyor, sadece hararet ışığı yanmıyor ve marşa basmıyor. Tekrar farklı bir servis çağırdım ve söylediği şey sol ön çamurluk davlumbazı yırtık olduğundan akünün yanındaki sigorta kutusuna su girdiğini ve sigorta kutusunun değişmesi gerektiğini ve 2000TL civarı bir masrafı olduğunu söylediler. Ben sanayi de daha uygun bir fiyata sigorta kutusunu temizlettim. Neyse düzeldi diye düşünürken bir kaç gündür sürekli farları kısa modunda açıyorum. Kendi kendine uzunlar yanıyor ve farları komple kapatana kadar sönmüyor. Aynı şekilde sis farları da kapalı olmasına rağmen yanıyor. Böyle bir durumla daha önceden karşılaşan biri var mıdır? Yada bana yardımcı olabilecek kimse ? Şimdiden teşekkürler.
Benim davlumbazda kış ayında yırtılmıştı. Sigortada sorun oldu ve araba stop etti. Sigorta sorununu cüzi bir ücretle yetkili serviste yaptılar. Aynı sorunu bir daha yaşamadım.
Davlumbazdan kaynaklı sigorta kutusu ıslanabilir ya da nemlenebilir mi? Eğer böyleyse her kıştan sonra davlumbazlara da bakmak gerekir, hasarlıysa problem çıkartır.
kaputun bitiminde menteşelere yakın yerde sağ ve solda süngerler var siyah, onlar yağmurlu havalarda suyu iyice emiyor. oradan sigorta kutusuna akması o kadar kolay ki... ona bi önlem bulunmalı. keza akü için de geçerli.
abi evo var bendede o süngerler büyük dert valla gidecem kaput fitili alacağım uzunlamasına komple kapatacağım hem biraz eskilikten hafif yıltılmış bir çözüm olmalı orjinal parça yada ne yapılabilir
abi evo var bendede o süngerler büyük dert valla gidecem kaput fitili alacağım uzunlamasına komple kapatacağım hem biraz eskilikten hafif yıltılmış bir çözüm olmalı orjinal parça yada ne yapılabilir
Aynen,bende de sol taraf yırtık,oradan su giriyor.kesin bi çözüm bulmak lazım
Sent my iPhone using
60k ağır bakımı götürünce soracam servise olmadı onları söküp yeni uzun fitil alıp komple kapatacağım . birde benim motor çok tozlanıyor alt taraftan nasıl bir çözüm var