PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Mercekli Far

burak6230
26/01/2012, 19:13
arkadaşlar acaba şu mercekli far nasıldır kullanan arkadaşlar varmı almayı düşünüyorum da bide 2 çeşit var biri siyah biri beyaz aracımda beyaz renk hangisi güzel acaba
beyaz tabanlı:
Fiat Grande Punto 05 Sonrası Krom Taban Type II Ledli Far Seti - eliftuning (https://www.eliftuning.com/ELiFTUNiNG-Fiat-Grande-Punto-05-Sonrasi-Krom-Taban-Type-II-Ledli-Far-Seti_23087.html#0)

siyah tabanlı:
Fiat Grande Punto Siyah Zemin Ledli Far - eliftuning (https://www.eliftuning.com/ELiFTUNiNG-Fiat-Grande-Punto-Siyah-Zemin-Ledli-Far_30039.html#0)

blackhawk
26/01/2012, 19:18
Bence siyah almalısın beyaz makine de kendini belli eder. Beyaz bu kadar gösterişli olmaz.

krm1983
26/01/2012, 19:18
Kemal Oto'da (femoli) de bu farlardan mevcut.
Siyah tabanlı daha güzel durur bence.

asil
26/01/2012, 19:20
Dostum kemal oto aksesuara bak bencede...

kadir07
26/01/2012, 19:26
krom olanlar çok basit duruyor siyah zemin al hatta bulabilirsen sonar marka al.kemal otoda vardı..

burak6230
26/01/2012, 20:02
arkadaşlar kemal oto sitesinde bulamadım bu farları ben

krm1983
26/01/2012, 20:03
Kemal Oto Aksesuar Modifiye Tuning (https://www.kemaloto.com/main/products.asp?cat_ID=23&sub_cat_ID=17)

burak6230
26/01/2012, 20:21
yanlız dikkatli bakın arkadaşlar bunlar daha başka aynı degil

SchweppeS
26/01/2012, 23:53
Evet ikisi farklı farlar ikiside hoş ama bence bu resimdeki daha güzel

https://www.kemaloto.com/pictures/grandepunto%20s%C4%B1ral%C4%B1%20led%20angel%20far %20www.kemaloto.com.jpg

burak6230
27/01/2012, 19:42
Evet çok güzel fakat mercek kalitesi nasıl arkadaşlar

cakalsari
27/01/2012, 21:35
Mercekli fara zenon sart zenonda artik muaynede yasak.bence hicbiri :)

burak6230
30/01/2012, 18:12
:D halojen ampul takim dedim ama oda kötü olcak snuçta

femoli
30/01/2012, 20:31
Grande Punto Day Light Sıralı Ledli Sonar Angel Far Kemal Oto Aksesuar Modifiye Tuning (https://www.kemaloto.com/main/grande_punto_day_light_sirali_ledli_sonar_angel_fa r-563-17-23.html)

sonarın kalitesi ışıtma gücü junyan ledliden daha güclü ve kalitelidir, tüm ürünlerden sattım en kaliteli ürün (mercek büyüklüğü ve öne çıkıntı olması sebeiyle )sonar dayline en iyi si ..

mercekli farda her türlü xenon geçiyor merceksizler yasak ..

ares666
30/01/2012, 20:54
sayın femoli internet sitenizden ben bu farlardan almak istiyoorum tabi yanında xenon da ama indirim sadece peşin satışlar için mi saygılar....

femoli
31/01/2012, 11:45
evet indirim nakit yada havale ile olabiliyor , bankanın kesintisini nakit indirim olarak müşteriye yansıtıyoruz .

angel yada dayline alana xenonda extra indirim oluyor..

ares666
31/01/2012, 13:11
acaba fu farları taktırmak maharet ister mi yani alsam burada normal bi oto elektirkçiye taktırabilir miyin sıkıntı olur mu. olmadı yakında ankaraya gelmeyi düşünüyorum orda mı taktırsam tavsiyeniz ne olur mehmet bey. biraz aceleciyim hemen olsun istiyorum aslında hemen gelicem ankaraya da hava muhalefetinden dolayı gelemiyorum bi türlü...

femoli
31/01/2012, 13:23
emrah sonuçta far montajı extra bir ustalık istemiyor istediğin kaportacı elektrikciye taktırabilirsin .. hakkariye kadar gönderdik taktılar :)

burak6230
31/01/2012, 15:47
evet sizdeki farlarda güzel düşünücem :D

skystar37
31/01/2012, 17:04
Valla bu tarz farlarda önemli olan iki unsur var bence;
1) Mercek kalitesi ve kesilme çizgisi
2) Yükseklik motoru ayarı

Alacağınız fardaki mercekler kalitesiz ise kesilme çizgisi net değilse ve arka reflektörü parlak değilse görüntü kaliteniz çok düşer haa görselde güzel görünebilir ama farlara ihtiyaç duyulduğu zamanlarda işlevi yetersiz gelebilir.

Yükseklik motoru yük durumuna göre gerekli olabilen bir özellik birde sisli havalarda farları en alt kademeye alıp görüşü artırmada faydasıda oluyor.

ESH
31/01/2012, 17:44
Mercekli fara zenon sart zenonda artik muaynede yasak.bence hicbiri :)

xenon muaynede yasak degıl , sadece cakma xenon dedıklerı beyaz ampul yasak ,yoksa motoru olduktan sonra 10000k ya kadar sıkıntı yok , saygılar

Semih Kurtulmus
31/01/2012, 18:26
Bence siyah almalısın beyaz makine de kendini belli eder. Beyaz bu kadar gösterişli olmaz.

katılıyorum

burak6230
31/01/2012, 19:20
hmm o zaman femoli abinin sattıkları 10 numara öylemi :D

denizhamamcioglu
01/02/2012, 07:56
Kemal Oto'dan Sonar Dayline far aldım. Birinci sayfada resimleri olan siyah tabanlı, merceği geride duran ürün. Almadan önce bir çok dezavantaj okudum ancak "zaten mercekleri değiştireceğim" diyerek aldım. Orjinal mercekleri ve uzunları tatminkar. Tabii ki Valeo-Bosch-Hella mercekler gibi kaliteli aydınlatmaya sahip değil. Ancak Junyan'lardaki gibi kör gitmiyorsunuz. Mercek değiştirmek isterseniz Valeo H7 mercekler cuk oturuyormuş. Ancak "kör gitmeyeyim yeter" gibi bir düşünceye sahipseniz mercekleri değiştirmenize kesinlikle gerek yok. Yalnız dikkat edilmesi gereken bir nokta var. Farlar kutudan çıktığında ayarlı olacak diye bir şart yok. Dolayısıyla taktıktan sonra muhakkak far ayarı yaptırın. Piyasada bu tarz far taktıran insanların %95'i ayarsız geziyor. Sonra da aydınlatmıyor bu diye şikayet ediyor. Ayar çok çok önemli.

Yurtdışından bi-xenon mercek siparişi verdim. Yakın zamanda elimde olacak ve bir çok kişinin işine yarayacak bir projeyle karşınızda olacağım inşallah :) Farlardan birinin içini açtım. Her LED'in bağımsız merceği var, kablolama fena değil. Farın camı kaliteli ve kasayla kaliteli birleştirilmiş. Hatta açarken bazı kısımları biraz uğraştırdı diyebilirim. Yani genel olarak kaliteli yapılmış bir ürün. Tavsiye ediyorum :)

Mercek değiştirmeye karar verirseniz, alacağınız merceğin markasına karar vermeden önce kesilme çizgisinin netliğinden çok aydınlatmanın homojenliğine, hotspot (ışığın en parlak olduğu nokta. Kesilme çizgisinin hemen altında ortadan başlıyor.) adı verilen bölgenin genişliğine-dağılımına bakmanızı öneririm. Sonar farların mercekleri clear lens adı verilen mercekler. Dolayısıyla kesilme çizgisi inanılmaz keskin ve net. Ancak aydınlatması frosted veya fresnel lensli OEM merceklerden çok daha kötü. Dolayısıyla asıl önemli olan aydınlatma gücü-dağılımı. Artı olarak clear lensli merceklerin bir dezavantajı da aşırı net kesilme çizgisine sahip oldukları için çizginin ötesinde kalan tarafın zifiri karanlık olması. Yani farın aydınlattığı kısım normal, aydınlatmadığı kısım tamamen karanlık oluyor. Bu sebeple de şehirlerarası yollarda ya da karanlık yollarda karşınıza birden çıkan sürprizlere (çukur-hayvan vb) daha geç tepki verebiliyorsunuz. Zaten dikkat edilirse OEM merceklerde ve OEM halojen farlarda kesilme çizgisinin üzerinde birazcık kaçak ışığa bu sebeple izin verilir.

ares666
01/02/2012, 12:47
Kemal Oto'dan Sonar Dayline far aldım. Birinci sayfada resimleri olan siyah tabanlı, merceği geride duran ürün. Almadan önce bir çok dezavantaj okudum ancak "zaten mercekleri değiştireceğim" diyerek aldım. Orjinal mercekleri ve uzunları tatminkar. Tabii ki Valeo-Bosch-Hella mercekler gibi kaliteli aydınlatmaya sahip değil. Ancak Junyan'lardaki gibi kör gitmiyorsunuz. Mercek değiştirmek isterseniz Valeo H7 mercekler cuk oturuyormuş. Ancak "kör gitmeyeyim yeter" gibi bir düşünceye sahipseniz mercekleri değiştirmenize kesinlikle gerek yok. Yalnız dikkat edilmesi gereken bir nokta var. Farlar kutudan çıktığında ayarlı olacak diye bir şart yok. Dolayısıyla taktıktan sonra muhakkak far ayarı yaptırın. Piyasada bu tarz far taktıran insanların %95'i ayarsız geziyor. Sonra da aydınlatmıyor bu diye şikayet ediyor. Ayar çok çok önemli.

Yurtdışından bi-xenon mercek siparişi verdim. Yakın zamanda elimde olacak ve bir çok kişinin işine yarayacak bir projeyle karşınızda olacağım inşallah :) Farlardan birinin içini açtım. Her LED'in bağımsız merceği var, kablolama fena değil. Farın camı kaliteli ve kasayla kaliteli birleştirilmiş. Hatta açarken bazı kısımları biraz uğraştırdı diyebilirim. Yani genel olarak kaliteli yapılmış bir ürün. Tavsiye ediyorum :)

Mercek değiştirmeye karar verirseniz, alacağınız merceğin markasına karar vermeden önce kesilme çizgisinin netliğinden çok aydınlatmanın homojenliğine, hotspot (ışığın en parlak olduğu nokta. Kesilme çizgisinin hemen altında ortadan başlıyor.) adı verilen bölgenin genişliğine-dağılımına bakmanızı öneririm. Sonar farların mercekleri clear lens adı verilen mercekler. Dolayısıyla kesilme çizgisi inanılmaz keskin ve net. Ancak aydınlatması frosted veya fresnel lensli OEM merceklerden çok daha kötü. Dolayısıyla asıl önemli olan aydınlatma gücü-dağılımı. Artı olarak clear lensli merceklerin bir dezavantajı da aşırı net kesilme çizgisine sahip oldukları için çizginin ötesinde kalan tarafın zifiri karanlık olması. Yani farın aydınlattığı kısım normal, aydınlatmadığı kısım tamamen karanlık oluyor. Bu sebeple de şehirlerarası yollarda ya da karanlık yollarda karşınıza birden çıkan sürprizlere (çukur-hayvan vb) daha geç tepki verebiliyorsunuz. Zaten dikkat edilirse OEM merceklerde ve OEM halojen farlarda kesilme çizgisinin üzerinde birazcık kaçak ışığa bu sebeple izin verilir.

şimdi ben bu mercekli farlardan düşünüyodum. fakat ben gece çok iyi görebilen biri değilim aydınlatmanın iyi olması gerekiyor. bu durumu göz önüne alarak bana bu farlardan önerebilir misin??

denizhamamcioglu
01/02/2012, 17:56
Hayır :) Orjinal farlara Osram breaker Plus takmanızı öneririm. Benim orjinal farlarda breaker ampuller var, tek kelimeyle şaka gibiler :)

Eğer illa alacağım diyorsanız merceğini değiştirmenizi ve xenon takmanızı öneririm. Dediğim gibi, Sonar farların üzerinde gelen mercekler Junyan'lara göre daha iyi. Ancak hala tam anlamıyla yeterli değil. Özellikle yağmurlu havalarda büyük sıkıntı.

ares666
01/02/2012, 18:15
Hayır :) Orjinal farlara Osram breaker Plus takmanızı öneririm. Benim orjinal farlarda breaker ampuller var, tek kelimeyle şaka gibiler :)

Eğer illa alacağım diyorsanız merceğini değiştirmenizi ve xenon takmanızı öneririm. Dediğim gibi, Sonar farların üzerinde gelen mercekler Junyan'lara göre daha iyi. Ancak hala tam anlamıyla yeterli değil. Özellikle yağmurlu havalarda büyük sıkıntı.

teşekkür ederim hazır almaktansa dıaşrıdan mercek uygulaması yaptırmak daha mantıklı demekki... sağlıklı olması açısından...

denizhamamcioglu
01/02/2012, 21:09
Aydınlatma sağlığı açısından evet. Yalnız mercek uygulaması yapan kişi hizalamayı, ayarı ve montajı çok kaliteli ve düzgün yapmalı. Aynı şekilde far açıldıktan sonra çok düzgün kapatılması da çok önemli. Aksi takdirde far buğu yapabilir, su alabilir. Mercek düzgün sabitlenmezse bir çukura girdiğinizde mercek aşağı kayabilir. Düzeltmek için farı tekrar açmak gerekir. Gördüğüm kadarıyla İlker Kemal ve Ahmet Kasapoğlu bu işi düzgün yapanlardan. Mercek modifiyesi düşünüyorsanız bu kişilerle görüşün derim.

Ya da benim gibi yapabilirsiniz. Sonar Dayline far alırsınız. Yurtdışından boyutu uyan bi-xenon merceklerden getirtirsiniz. Hem görünüşü güzel olan, hem de çok kaliteli aydınlatmaya sahip bir farınız olur. Ancak maliyeti daha yüksek tabii ki...

OzzY
01/02/2012, 23:07
muayenede kusurlar değişti. bazı yerlerde xenonlu farlarda far yıkama ve otomatik yükseklik ayarı olmadan geçirmiyorlar değişiklikler oturmadan karar vermeyin yada orjinal farlarınızı elinizde tutun.

denizhamamcioglu
01/02/2012, 23:47
Evet bunu söylemeyi unutmamak lâzımdı. Mercek modifiyesi yapacaksanız çıkma bir takım far alıp onda yapmak daha mantıklı. Çünkü OEM farlara yapılan mercek modifiyesinin geri dönüşü yok. Yani muayeneye gireceğim çıkartın şunu diyemiyorsunuz.

burak6230
03/02/2012, 22:30
evet zenon takmak artık başa bela oluyo ya