Giriş

Orijinalini görmek için tıklayınız : Acilll yardım lazımmm

punto alsam
24/01/2012, 20:58
Merhaba arkadaşlar. 2011 grande punto metalik renkli aracımla kaza yaptım yandan park halinden cıkan araç sağ ön kapının alt taraf yarısından arka çamurluğa kadar sıyırdı. kapıda ufak tefek dalgalanmalar var boyada çok hafif sıyrık var. biraz da arka kapının alt kısmı içe doğru hafif göçme var ve çamurlukta biraz ezilme var ve arka teker cant kapağının bi parçası kırık.

trafiğe bildirip karşı tarafın sigortasından mı ödettirsem ( bu durumda plakaya "hasarlı araç" işlemesi yapılır. )

kendim dışarda sadece çamurluğu kaportacıya mı yaptırsam? ki bu durumda 100 tl civarı masraf çıkıyor. çünkü kapıya çekiç vurulursa boya atma ihtimalinin olduğu ve tekrar boyanması gerekebileceği söylendi.

ya da kaskomu mu kullansam ki bu ufak bir kaza için kaskomu hiç kullanmak bile istemiyorum.

yardımcı olursanız sevinirim. iyi akşamlar.

tonymontana
24/01/2012, 21:08
ben karşı tarafın trafik sigortasından yaptırırım.

diğer türlü kaskoyu bozacaksın para kaybedeceksin, kaportacıya yine para vereceksin.

satarken fiyat düşer diye endişe ediyorsun sanırım ama zaten diğer yollarla da para kaybediyorsun ki?

punto alsam
24/01/2012, 21:57
ilgilendiğin için teşekkür ederim hocam. zaten ben kaskoyu kullanmayı düşünmüyorum. kaportacıya götürdüm aracı sadece çamurluğu yaptırmayı düşündüğüm için en fazla 100tl masraf çıkacağını söyledi. %100 ben haklıyım ama adam ifadesinde suçu kabul etmediği için ekspertin %50-%50 ihtimal verme durumu da var sağları solları belli olmadığı için kararsız kaldım

mahhony06
25/01/2012, 21:28
Arabayı boyattıktan sonra hasarlı kaydı olsa ne olur olmasa ne olur. 500-1000 tl gibi hasar kayıtları arabanın değerini düşürmez. Ya karşı tarafın kaskosunu yada kendi kaskonu kullan. Millet kaskosunu kullanmasın diye sigorta şirketlerinin yapacağı 100 tl indirip çok büyük bişey zannediliyor.

fotobelit
26/01/2012, 13:34
Öncelikle geçmiş olsun..
Eğerki karşı taraf suçlu ise,karşı tarafın sigortasını kullanın..Ve aracın kazası satıştada çıksın bir zahmet..Böyle biraz aracı satarken alıcı tarafa haksızlık yapılmış oluyor..Saygılar..(Not:Kendine yapılmasını istemediğini,başkasına yapma)..

eroltunakocer
26/01/2012, 13:38
Eğer suçlu karşı taraf ise kaskodan yapılması kaskonuzun delinmesi anlamına gelmez. Eğer sizde suçlu bulunursanız kaskonuz delinir. Kaskodan aracınız yaptırmak aslında bi kolaylıktır. Siz hiçbirşeyi ile uğraşmayacaksınız. eksper gelecek aracınıza bakacak tramer raporunda %100 karşı taraf suçlu bulunursa kaskonuz delinmeden aracınız tamir edilecek. daha sonra kasko karşı tarafın trafik sigortasından parasını alacak. sizde gönül rahatlığı içerisinde aracınızı kullanmaya devam edeceksiniz.

fota
26/01/2012, 13:42
karşı tarafın kaskosunda yaptırın gitsin.

eroltunakocer
26/01/2012, 13:45
karşı tarafın kaskosunda yaptırın gitsin.

karşı tarafın kaskosundan yaptıramaz karşı tarafın trafik sigortasını kullanabilir sadece

kasko kendi aracının hasarlarında devreye girer
trafik karşı tarafın hasarlarında devreye girer

bilginize

hakandurak
26/01/2012, 13:49
Tutanak tutulduysa evraklarınızla birlikte servise gidin aracı kendi kaskonuzdan yaptırın daha sonra eğer siz haklıysanız kasko firmanız hasarı karşı tarafa rücu edecektir hasarsızlığınız bozulmayacaktır. Birde kaskoyu yaptırdığınız acentenize sorun ilk hasar hasarsızlığı poliçenizde varsa hiç uğraşmayın yine kaskodan yaptırın başınız ağrımasın hemde yetkili serviste yaptırmış olursunuz aracınızı satarken boya kalınlığı vs.. derdinden uzak kalmış olursunuz...