Giriş

Orijinalini görmek için tıklayınız : 55TL pasta-cila

tonymontana
24/01/2012, 11:58
BOYA KORUMA - PASTA CİLA - WAX - ÇİZİK VE HARE GİDERME KAMPANYA - İlan ve alışverişte ilk adres sahibinden.com'da - 67330700 (https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-aksesuar-tuning-otomobil-arazi-araci-boya-koruma-wax-pasta-cila-hare-giderme-kampanya-67330700/detay)

ne dersiniz?

ilanla alakam yoktur.

effect1903
24/01/2012, 12:39
55 liraya gerçekten bunları yapıyorsa (işçiliğide iyiyse tabi) eğer süper ötesi.. Ama bu paraya bence sadece cila atar gibime geliyor..

asil
24/01/2012, 12:42
ben inanmıyorum bir tüp kaliteli cila bile 40 tl.daha dün yaptım...

tonymontana
24/01/2012, 13:41
kötü yapılırsa boyaya zarar verir diye de cesaret edemiyorum açıkcası.

takres
24/01/2012, 13:45
çok ucuz olunca kıllanıyor insan...

asil
24/01/2012, 13:48

yiğit senin arabanın rengi çok hassas ama sana tavsiyem gaz yağı ile işlem yapman bende panda varken gaz yağı ardından würt oto şampunı ile yıkıyordum pasta ciladan daha iyi oluyordu...(gaz yağı boyayı acayip parlatıyo ve hiç bir zararı yok)

effect1903
24/01/2012, 13:55

Aynen öyle o paraya üstünkörü yapma ihtimali yüksek o nedenle arabanıza da yazık olur.. Ben pahalı olsa bile işçiliğini bilmediğim yere götürmem arabamı açıkçası.. Mequiars takım var bende (nxt wax, vs..) geçen gün yıkadıktan sonra öylesine yaptım çok özenmeden bile arabam parladı :) havalar düzelsin özenle bir gün uğraşacağım bakalım..

effect1903
24/01/2012, 14:00
yiğit senin arabanın rengi çok hassas ama sana tavsiyem gaz yağı ile işlem yapman bende panda varken gaz yağı ardından würt oto şampunı ile yıkıyordum pasta ciladan daha iyi oluyordu...(gaz yağı boyayı acayip parlatıyo ve hiç bir zararı yok)

Gaz yağı kullanmayın, bildiğim kadarıyla aşındırıcı özelliği var ve boyayı hafiften inceltiyor bu nedenlede sürdükten hemen sonra parlaklık oluyor ama bir müddet sonra aracınızın boyası matlaşmaya başlayabilir.. Ben şahsen arabama kesinlikle sürmem...

izoci
24/01/2012, 14:01
Mavi renkte kötü yapılan polish,bölgenin boyanmasına neden olabilir..

asil
24/01/2012, 14:28
Gaz yağı kullanmayın, bildiğim kadarıyla aşındırıcı özelliği var ve boyayı hafiften inceltiyor bu nedenlede sürdükten hemen sonra parlaklık oluyor ama bir müddet sonra aracınızın boyası matlaşmaya başlayabilir.. Ben şahsen arabama kesinlikle sürmem...

ben 2 yıl yaptım hiç bir sıkıntı olmadı pasta ciladan daha kalıcı.benim düşüncem.

tonymontana
24/01/2012, 15:45
arabam gri olsa beyaz olsa gider yaptırırdım kesin ama şimdi tereddütteyim renk çok hassas azıcık ışıkta bile her hatayı gösteriyor, tozu da gösterdiği gibi. Bilmediğim şampuanla bile yıkatmamaya çalışıyorum ama işte... zaten kış mevsimi için pasta cila mantıklı mı?

effect1903
24/01/2012, 15:52
arabam gri olsa beyaz olsa gider yaptırırdım kesin ama şimdi tereddütteyim renk çok hassas azıcık ışıkta bile her hatayı gösteriyor, tozu da gösterdiği gibi. Bilmediğim şampuanla bile yıkatmamaya çalışıyorum ama işte... zaten kış mevsimi için pasta cila mantıklı mı?

Havalar düzelmeye başlayınca yani ilkbahar gelince yaptır bende öyle yapacağım..

tonymontana
24/01/2012, 15:57
polisaj bile alabilirim 49TL makinası :)

asil
24/01/2012, 16:03
ben cilaladım kendim dün çok güzel oldu ama yağmur yağdı :D

izoci
24/01/2012, 18:27
49 liralık makineyle 3 kere cila atarsın sonra at çöpe :)
Isparta'ya gelirsen ben yaparım mavi renkte tecrübem var ;)

tonymontana
24/01/2012, 18:44
hocam ıspartaya gelene kadar sonaxa giderim :D

aykut_1914
24/01/2012, 20:39

valla mı ya?
griye zarar verir mi asil peki?

asil
24/01/2012, 20:46
valla mı ya?
griye zarar verir mi asil peki?

bende titanyum gri punto varken yaptım bir şey olmadı neden olsun ki hem onu anlamış değilim...

coll34
25/01/2012, 18:21
dikkatli yapıldıktan sonra zararı olmaz polijas makinası aldım würth ürünlerinide aldım kapalı mekanda kendim yapıyorum hem daha iyi özeniyorsun hemde içine siniyor

asil
25/01/2012, 20:45
dikkatli yapıldıktan sonra zararı olmaz polijas makinası aldım würth ürünlerinide aldım kapalı mekanda kendim yapıyorum hem daha iyi özeniyorsun hemde içine siniyor

würt ün ürünlerini bende başarılı buluyorum...

coll34
26/01/2012, 12:23
kalın pastasını aldım daha kullanma fırsatım olmadı ama daha önceden aldığım parlatıcı cilası gayet güzel ve başarılı poliaj ile uygulandığında güzel sonuçlar veriyor en azından daha dikkatli oluyorsun kendi aracın olduğu için daha fazla özeniyorsun

kxlylmz
26/01/2012, 19:46
polisaj bile alabilirim 49TL makinası :)

o fiyata alınacak polisaj makinesi işinize yaramaz. ancak cila atılır, onu da elle rahatça atarsınız zaten.

istanbulda olsanız kullanılan ürünlere göre size fiyat çıkarabilirdim.

örn. yıkama+kil+auto gylm radiant wax+collinite 476, 80 tl gibi. isteyene nano koruma bile mevcut aquartz marka. uygulama yaptıracaksanız ürünlerin markasını sormayı ihmal etmeyin, meguiars bidonlarında merdiven altı kullanan çok memlekette.

coll34
27/01/2012, 02:10
49 tl olan makinaya bakma bile arkadaşım aldı 2.kullanımda çöp :)

anily
28/01/2012, 18:03
bu işler bu kadar basit değil arkadaşlar
yeri geliyor tek araç üzerinde 8 10 saat ilgilendiğiniz oluyor
bunun detaylı yıkaması var kili var duruma göre bi kaç kat polish uygulayıp yüzeyi alkolle temizleyip glaze ve wax için uygun duruma getiriyorsunuz
uyguladığınız malzemeler bile bu fiyatı geçer bide işçilik var
sizce mantıklı mı?
üstübüyle çbs pasta atmak kadar kolay değil yapılan işlemlere canlı olarak şahit olmanız lazım
dışardan bakan olayın içinde olmayan herkes verilen paraları çok çok fazla bulur ama değil

coll34
29/01/2012, 04:15
eskidende bu işler için ücret ödemiyordum gerçi uğraşınca gerçekten verilen parayı hak ediyorlar kendim uğraşmayı sevdiğim için ve elimin altında kapalı mekan olduğu için zevkle kendi aracıma yapıyorum doğru ürünler kullanıldığı zaman ve ürünleri kullanmayı bildiğin zaman gayet güzel işler ortaya çıkartıyorsun iyi markada pasta ve parlatıcı cila alıyosun ve pasta sonrası hare giderici uyguladığın zaman gayet güzel oluyor

ultraslan33
29/01/2012, 14:16
allahınıızı severseniz ya pasta diye bişi mi kaldı artık sene 2012 hala pasta diyosunuz pasta boyayı inceltir bunun yerine boya koruma öneririm...saygılar

anily
29/01/2012, 14:39
allahınıızı severseniz ya pasta diye bişi mi kaldı artık sene 2012 hala pasta diyosunuz pasta boyayı inceltir bunun yerine boya koruma öneririm...saygılar

aynen pasta nedir cila nedir polish neye denir
toplum olarak ağzımıza yerleşmiş pasta attım polish attım
bide bazı *****lar var ki bi kutu wax a 80tl verilir mi bi arabaya 6 kat uygulama yapılır mı akıl var mantık var deyip akıl hocalığı yapanlar
zamanla hepsi oturacak bilinçleneceğiz ama zaman lazım işte..