PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Gp ve EVO dan dert yananlar bide diğer markalara bakın !

since1453
23/01/2012, 12:40
Arkadaşlar araclarımızla ilgili çok şikayetler oldu bende bugun ford da dolandım.çok ilginç yorumlar vardı sizinle paylaşmak istedim

1)En kronik sorunumuz city arzası sadece bizde değilmiş

Direksiyondan Gelen Ses - Ford Türkiye (https://www.fordclubtr.com/forum/topic/217622-direksiyondan-gelen-ses/)

2)yeni araç alan arkadaşın sitemleri

2012 Fiesta 1.4L Sohc-Di-Tc-Dizel Motor Titanyum X Paket Sorunlar - Ford Türkiye (https://www.fordclubtr.com/forum/topic/226651-2012-fiesta-14l-sohc-di-tc-dizel-motor-titanyum-x-paket-sorunlar/)

3)Fire motor ekonomik değil diyen çok yakıyor diğen arkadaşlar.(arkadaş 1 depo ile maximum 280 km yapıyorum yazmiş. 23lt/100 km diyenler var :)

2011 Fiesta 1.25 Yakıt Tükemi Yardım... - Ford Türkiye (https://www.fordclubtr.com/forum/topic/226245-2011-fiesta-125-yakit-tukemi-yardim/)

4)yazılım sorunlarından yakınan arakdaşlar

Rölanti Problemi.. - Ford Türkiye (https://www.fordclubtr.com/forum/topic/226286-rolanti-problemi/)

5)en absit dikiz aynası bile ses yapabiliyormuş :)

İç Dikiz Aynasındaki Zırıltı - Ford Türkiye (https://www.fordclubtr.com/forum/topic/221266-i-dikiz-aynasindaki-zirilti/)

6)Evo kronik seslerden yakınan arakdaşlar bakın elin aracında en basit göstergelerden bile ses gelebiliyormuş ve bu ses fiestanın kronik sorunuymuş :)

Göstergelerdeki Ses - Ford Türkiye (https://www.fordclubtr.com/forum/topic/225240-gostergelerdeki-ses/)

7)Fiestalardan kronik bir ses daha

Tıkırtı - Ford Türkiye (https://www.fordclubtr.com/forum/topic/199319-tikirti/)

8)Fiesta dan bir ses sorunu daha :)

Değişik Yerlerden Gelen Sesler - Ford Türkiye (https://www.fordclubtr.com/forum/topic/224447-degisik-yerlerden-gelen-sesler/)

9)Fiesta titanyum paketlerinde bile tutamaç yok muşşşşşş

Fiesta El Tutamağı - Ford Türkiye (https://www.fordclubtr.com/forum/topic/220868-fiesta-el-tutamagi/)

10)aa başka ses sorunlarıda varmiş camdan ön kıltuğa ordan torpidoya .....

Ön Yolcu Koltuğundan Gelen Ses - Ford Türkiye (https://www.fordclubtr.com/forum/topic/218235-n-yolcu-koltugundan-gelen-ses/)

arkadaşlar Formun 4 sayfasında gördüğüm sorunların bazılarını paylaştim.

Biz Gp ve Evoların en ufak çıkardığı ses için yeri göğü inlettiyoruz ama aslında Bütün araçlarda kronik ses sorunları mevcut belki bizim araçlarda olan dan kat ve kat fala fiestalarda emniyet kemerinden torpidoya camlardan bagaja aklınıza neresi gelirse

Yakıt tüketimimiz çok diyoruz ama fiestaların düz vitesleri bizm dualogiclerden çok daha fazla akıyorrrr

Kısacası arabalarımızı sevelim şunuda unutmayın GP kullanıcıları bilinçli ve arabalarını çok seven insanlar Ford kullananlar standart kullanıcı emin olun o araçları siz kullansanız çok daha fazla sorunu bulucaksınızzz

Ortalama titanyum paket+güvenlik paketli fiestalar bizim araçlarda 6-7 bin tl daha pahalı ama onlarda da tutamaç yok :)

ykaya1983
23/01/2012, 12:46
Güzel bir konu emeğinize sağlık.Valla ben başka marka kullanan kişileri de forumlarda takip ettiğim için aracımın kıymetini fazlasıyla biliyorum.İnsan bazen kendi aracında sorunlar çıktığında çevreden birkaç kişiden de olumsuz laflar duyunca direk kullandığı markaya karşı önyargı oluşuyor.

izoci
23/01/2012, 13:05
Sonunda Fiesta'ların sorunlu olduğunu paylaşan oldu yav..:)
Teşekkürler,Araçlarımızın maşallahı var..

since1453
23/01/2012, 13:19
Sonunda Fiesta'ların sorunlu olduğunu paylaşan oldu yav..:)
Teşekkürler,Araçlarımızın maşallahı var..

oğuz bey şuana kadar sadece 4 sayfasını okudum gerisini okudukça paylaşicam

Biz evoda kaloriferden gelen tıngırtı için kıyamet kopardik adamlarda kalorifer hariç heryer tıngırdıyormuş
:)))

since1453
23/01/2012, 13:31
11)bir direksiyon sorunu daha

Motor Kısmından Gelen Ses? - Ford Türkiye (https://www.fordclubtr.com/forum/topic/200178-motor-kismindan-gelen-ses/)

12)aaa arabalar içine suda alıyormuşşşş

1 Haftalık My Fiesta Sağ ön Paspası Su Doldu - Ford Türkiye (https://www.fordclubtr.com/forum/topic/199111-1-haftalik-my-fiesta-sag-246n-paspasi-su-doldu/)

13)Fiestalarda kumandanın kapama tuşu camları kapamiyormuşşş

14)eksik eksik yine eksik :)

2009 Yeni Fiesta'nın şaşırtan eksiklikleri - Ford Türkiye (https://www.fordclubtr.com/forum/topic/181612-2009-yeni-fiestanin-sasirtan-eksiklikleri/)

15)Meğer 10lt/100km ekonomik yakıt tüketimymiş 13 lt fazlaymış :)

https://www.fordclubtr.com/forum/topic/192423-2009-fiesta-titanium-otomatik-vites-yakit-sorunu/

cihankardes
23/01/2012, 13:32
en büyük dert yanmam arabamın sürekli beni yıka cilala ve bana keyfi masraf yap demesidir :)

meltdown
23/01/2012, 13:37
direksiyon konusunda fiestalarda kesinlikle hata var... arkadaşımın komple direksiyon kutusu değişti...

ozay06
23/01/2012, 13:41
Şikayet edilmeyen marka/model var mı? Yok Çünkü mümkün değil

since1453
23/01/2012, 13:42
16) AAA fiestaalrda da 2099 yılından sonra bagaj açma tuşunu iptal etmişler hatta bagajdan manuel olark ta açılmıyormuş kumandanın pili bittiyse vah halimizeeee :)

Yeni Fiesta Bagaj Düğmesi - Ford Türkiye (https://www.fordclubtr.com/forum/topic/184290-yeni-fiesta-bagaj-dgmesi/)

17)koltuk gıcırtısı kronikmiş

Sürücü Koltuğundan Gelen Gacır Gucur Ses - Ford Türkiye (https://www.fordclubtr.com/forum/topic/195477-src-koltugundan-gelen-gacir-gucur-ses/)

AYTEK AYDIN
23/01/2012, 13:51
sorunu olmayan araç yok ama daha az olan markalar da var tabi. bu birazda araca olan bakış açısıyla ilgili, özelliklede ön yargılı olmamak lazım.

motor delisi
23/01/2012, 14:26
2. puntom ama tövbe ettim birdaha fiat araba hayatta almam daha 2012 model olmalarına karşın iki puntodanda soğudum ve sanırım bunuda satacağım.

since1453
23/01/2012, 15:04
Kısaca bizim el emeği göz nuru puntolarımız gayet iyi araçlar
DYNAMIC Start & Stop 1.4 FIRE 77 HP DUALOGIC+evo kit 40,000 tl
Fiesta ( 5 Kapı - MyFiesta II - 1.4i 96PS - 4 ileri otomatik )+güvenlik paketi 42000 tl

Fiesta ( 5 Kapı - Titanium - 1.4i 96PS - 4 ileri otomatik )+titanyum x paketi+güvenlik paketi =47,705 tl

since1453
23/01/2012, 15:08
2. puntom ama tövbe ettim birdaha fiat araba hayatta almam daha 2012 model olmalarına karşın iki puntodanda soğudum ve sanırım bunuda satacağım.

hayırdır berk kardeş ne oldu yine sorun yoktu evon da ?

motor delisi
23/01/2012, 15:13
hayırdır berk kardeş ne oldu yine sorun yoktu evon da ?
moraller sıfır be kıvanç abi bıktım arabadan yaza doğru satıp 2003 2004 model eski bir araç almayı planlıyorum

since1453
23/01/2012, 15:15
moraller sıfır be kıvanç abi bıktım arabadan yaza doğru satıp 2003 2004 model eski bir araç almayı planlıyorum

sorun nedir ki berk biraz detaylı anlatsana merak ettim
sıkma canını canından kıymetli değil

motor delisi
23/01/2012, 15:17
sorun nedir ki berk biraz detaylı anlatsana merak ettim
sıkma canını canından kıymetli değil
araba 200 km değildi dün bi şileye akraba ziyaretine gidelim dedik annem babam ablam ben 4 kişiyiz ben sürüyorum kenara çekip tatlı alcaktık kontağı kapadım girdim çıktım arabayı çalıştırdım yukuş aşağı geri kaydık ne fren ne gaz ikisinede basmama rağmen tık yok gaz boşa atıyo motor susuyo ama kontak çalışıyordu el frenıyle durdum yolda rezil oldum 10 12 dk çalışmasını bekledim aracım eski olsa neysede 2012 model 300 kmde araç daha yoldak aldım bekledim bu soğukta bide yanımdan şahinler geçip duruyor bizim punto yolda kalıyor

since1453
23/01/2012, 15:24
araba 200 km değildi dün bi şileye akraba ziyaretine gidelim dedik annem babam ablam ben 4 kişiyiz ben sürüyorum kenara çekip tatlı alcaktık kontağı kapadım girdim çıktım arabayı çalıştırdım yukuş aşağı geri kaydık ne fren ne gaz ikisinede basmama rağmen tık yok gaz boşa atıyo motor susuyo ama kontak çalışıyordu el frenıyle durdum yolda rezil oldum 10 12 dk çalışmasını bekledim aracım eski olsa neysede 2012 model 300 kmde araç daha yoldak aldım bekledim bu soğukta bide yanımdan şahinler geçip duruyor bizim punto yolda kalıyor

kardeş aracı çaliştirdiğinda dualogicte boşa alıyor vitese takmadan boştayken gaz vermiş olma ben ilk aldiğimda yaptım aynısı oldu
hillholder da çalişmiyor vites N de iken
umarım dediğim gibidir üzldüm senin adına
çok şükür bende bir sıkıntı yok.inan geçen deneyim dedim 2.yada 3. vites te 80 i geçti.
1 kez sapıttı sadece oda çok soğuktu hava araç ısınmadan gittim 3.vitese takıldı araç 4 yapmıyor 6000devir oldu ayağimi gazdan çektim olmadı fren yaptım olmadı manuel vites yükselttim a/m ayarı ile manuele aldım sonra tekrar oto aldım teklemedi bidaha

motor delisi
23/01/2012, 15:27
kardeş aracı çaliştirdiğinda dualogicte boşa alıyor vitese takmadan boştayken gaz vermiş olma ben ilk aldiğimda yaptım aynısı oldu
hillholder da çalişmiyor vites N de iken
umarım dediğim gibidir üzldüm senin adına
çok şükür bende bir sıkıntı yok.inan geçen deneyim dedim 2.yada 3. vites te 80 i geçti.
1 kez sapıttı sadece oda çok soğuktu hava araç ısınmadan gittim 3.vitese takıldı araç 4 yapmıyor 6000devir oldu ayağimi gazdan çektim olmadı fren yaptım olmadı manuel vites yükselttim a/m ayarı ile manuele aldım sonra tekrar oto aldım teklemedi bidaha
yok boş a atsa bile motor bağırır 1 e atıyorum e atıyor araç ama gaza basıyorum ya abi sanki park halıned kontak kapalıyken basıyormuş gibi anlatabildimmi motordan ses seda çıkmadı devir 10 da durmuyordu 0 da duruyordu ve frende tutmadı nedense sanki start stop ta sorun var gibi start stop olduda devreyemi girmedi diye düşünüyorum

since1453
23/01/2012, 15:39
yok boş a atsa bile motor bağırır 1 e atıyorum e atıyor araç ama gaza basıyorum ya abi sanki park halıned kontak kapalıyken basıyormuş gibi anlatabildimmi motordan ses seda çıkmadı devir 10 da durmuyordu 0 da duruyordu ve frende tutmadı nedense sanki start stop ta sorun var gibi start stop olduda devreyemi girmedi diye düşünüyorum

ya hiç sinirini bozma ver servise geçsin a dan z ye çek up tan
şans ın kötü be kardeş aralık kampanyasından kaç kişi aldık araçları birtek sende çıktı sıkıntı ilkaracında ayıplı üründü iade ettin

ERDEM1907
23/01/2012, 16:09
2009 dan beri bu forumdayım. Bilenler bilir bilmeyenlerde geçmiş mesajlarıma bakabilir. GP savunmak için çok kişiyle papaz olmuşumdur. Geçen hafta ve bu hafta 2 kere aynı sorun yüzünden yolda kaldım. Bu araba başka bir marka araçta olabilirdi elbette. sonuç itibariyle bir daha fiat araba almayı düşünmüyorum.

motor delisi
23/01/2012, 16:18
ya hiç sinirini bozma ver servise geçsin a dan z ye çek up tan
şans ın kötü be kardeş aralık kampanyasından kaç kişi aldık araçları birtek sende çıktı sıkıntı ilkaracında ayıplı üründü iade ettin
bi sorun daha çıkartırsa bunuda geri iade talebinde bulunacağım bursadaki tanıdığım aracılıyla şikayet dilekcesi yazıcam inşallah geriye alırlar bidahada fiatla işim olmaz asla donanımına denecek yok ama sırf makyaja dünya para veriyoruz gibime geliyor

2009 dan beri bu forumdayım. Bilenler bilir bilmeyenlerde geçmiş mesajlarıma bakabilir. GP savunmak için çok kişiyle papaz olmuşumdur. Geçen hafta ve bu hafta 2 kere aynı sorun yüzünden yolda kaldım. Bu araba başka bir marka araçta olabilirdi elbette. sonuç itibariyle bir daha fiat araba almayı düşünmüyorum.
+1

mahhony06
23/01/2012, 18:53
Benim Punto harici birde Focusum var o nedenle ford forumada üyeyim ordada bir çok sorun yaşayan kişiler var. Renault, VW daha bir çok sitenin forumlarındada benzer şeyler var. Zaten forumların amacıda bu.

since1453
23/01/2012, 18:58
Benim Punto harici birde Focusum var o nedenle ford forumada üyeyim ordada bir çok sorun yaşayan kişiler var. Renault, VW daha bir çok sitenin forumlarındada benzer şeyler var. Zaten forumların amacıda bu.

Sorun sorunların olması değil ki formumuzdaki arkadaşların sadece puntolarda ses sorunu var sadece fiatın motorları verimsiz fiestalar mükemmel şeklindeki yorumları.Çok şükür evomda henüz bir ses sıkıntısı yaşamadım hatta 2011 oto fiesta dan sonra çok sessiz geldi.
Evo da bildiğim tek kronik ses sorunu kalorifer borularından kaynaklıolan ses oda bende yok.
Ama fiestaya br baktım
-ön koltuk
-bagaj
-emniyet kemeri-torpido
-ön konsol
.......

dexter
23/01/2012, 19:33
motor delisi sen sat arabayı, sen de kurtul bizde kurtulalım... :rolleyes:

1ocak2011
23/01/2012, 19:46

Kusura bakma ama bende bu yoruma katılıyorum.

levan34
23/01/2012, 20:36

kurtulmayın bence....arabada eğer sorun varsa ve eleştirel gözle bakamayan üyeler forumda çoğunluktaysa bu forum sıkıcı olur...arabalarınızla aşk yaşamayın,yeri gelir satar ayrılırsınız.

orkun09
23/01/2012, 21:07

Sevgili kardeşim senin Fiattan çektiğini, Şirinler Gargamel'den çekmedi vallahi :D
Konularını takip ediyorum ve hayretler içindeyim. Herşey resmen seni bulmuş. İnşallah başka da sorunla karşılaşmazsın.
2006 1,4 FİRE sahibiyim tık sesi yok, maşallah.

since1453
23/01/2012, 22:01
zamanım olursa diğer forumlarda ki araçlarla ilgili böyle bir çalişma yapıcam.....
gerçi hyundai forma girdim forum diye bir ortam yok :)

<bide fiestayı özellikle seçtim birtakım antipuntocular sürekli punto ile fiestayı kıyaslayıp puntoyu dibe vuruyor fiestayı göğe çıkarıyorduuu umarım işte size myfiesta 2 işte size fiesta 6 kronik sorunu evolardan kat ve kat fazla evoda stop buğusu çıldırtıyor adamların paspası göl olmuşşş

krm1983
23/01/2012, 22:31
bi sorun daha çıkartırsa bunuda geri iade talebinde bulunacağım bursadaki tanıdığım aracılıyla şikayet dilekcesi yazıcam inşallah geriye alırlar bidahada fiatla işim olmaz asla donanımına denecek yok ama sırf makyaja dünya para veriyoruz gibime geliyor

+1
fiesta alın onun yerine...

srkaradag
23/01/2012, 22:43
daha pahalı daha sorunlu? ancak nerdeyse punto+evonun 3 misli sattı fiesta arkadaşlar.Burda sorun evoda değil fiatta, markaya olan güvensizlik herşeyin önünde,fiesta başlıklarının bir kısmını okudum hiç birinde nalet olsun forda bir dahada almam yazmıyo,
peugeot forumlarına bakın sorunlar dağ gibi yok direksiyon soyulur,vites topuzu kırılır,camlar açılmaz,otomatiklerde baskıbalata çabuk biter,ordan burdan ses gelir vs...ancak çoğusu aracını sever çünkü firma aracının arkasındadır ve garantiden bu sorunları hepsini çözer, o çoklarının beğenmediği renault bile garantisi biten araçlardaki kronik sorunlarda iyi niyet garantisi uygular
Wv istediği kadar kazık olsun doğuş aracının arkasında durur
kısaca FİAT sattığı araçların arkasında layıkıyla durduğu zaman müşterilerde güven duygusu oluşur

ozay06
23/01/2012, 22:57
Ben böyle başlıkların çok anlamı olduğunu düşünmüyorum Şimdi fiat aracıyla sorun yaşayan kişiler başka markalarda da var diye kendini rahat mı hissedecek? Aracımdan sesler geliyor Olsun kafama takmayım ford araçlarda da var Aracımla yolda kaldım Olsun ford da yolda kalıyor Şurasında sorun var Olsun vw de de var
Neredeyse bazı arkadaşlar sorun yaşayanlara "suç senin bizim aracımızda yoksa sende de olmaması lazım" diyecek

Her araç her marka her modelde sorunlar vardır Bazı sorunlar gerçekten insanı aracından bezdirir Bazı sorunlar ise bazı kişilere sorun gelirken bazılarına sorun bile gelmeyeilir Hiçbir araç sorunsuz olmaz Sorun yaşayanlar da başka marka/modeller de sorun var diye kendini kandırmaz

krm1983
23/01/2012, 23:00
daha pahalı daha sorunlu? ancak nerdeyse punto+evonun 3 misli sattı fiesta arkadaşlar.Burda sorun evoda değil fiatta, markaya olan güvensizlik herşeyin önünde,fiesta başlıklarının bir kısmını okudum hiç birinde nalet olsun forda bir dahada almam yazmıyo,
peugeot forumlarına bakın sorunlar dağ gibi yok direksiyon soyulur,vites topuzu kırılır,camlar açılmaz,otomatiklerde baskıbalata çabuk biter,ordan burdan ses gelir vs...ancak çoğusu aracını sever çünkü firma aracının arkasındadır ve garantiden bu sorunları hepsini çözer, o çoklarının beğenmediği renault bile garantisi biten araçlardaki kronik sorunlarda iyi niyet garantisi uygular
Wv istediği kadar kazık olsun doğuş aracının arkasında durur
kısaca FİAT sattığı araçların arkasında layıkıyla durduğu zaman müşterilerde güven duygusu oluşur

+1111
Buna kesinlikle katılıyorum

motor delisi
23/01/2012, 23:01
Ok öyle yaparım sen dedim diye. Bir kusur paylaşıyoruz dediğniz laflara bak sende birgün aracınla yolda kalırsında o gün görürüm ben seni. Fiattan ötürü okadar şey geldiki başıma aracım benzinli olmasına rağmen herifler dizel kayıt etmiş bide başıma ruhsat işi açtılar daha ne olsun memnunmuyum diyim kalkmış bana sat bizde kurtulalım diyorsun.

Kusura bakma ama bende bu yoruma katılıyorum.

Fiestaya b*k atıyosun fakat türkiyede en çok satan otomobil şikayetlere bakın nette araştırın fiattan daha az şikayeti var ve puntodan 3 kat satmış araç nasıl bukadar küçümseyebiliyorsunuz fiestayı anlamış değilim.

reddragon
23/01/2012, 23:30
Diğer markaların malzeme kalitesi, yol tutuşu vs nasıldır bilmiyorum .. Dualogic Gp ile 1 yıldır en ufak bir sorun yaşamadım. Benim edindiğim izlenim bu aracı düzgün şekilde kullanır ve fazla zorlamazsanız yıllarca sorunsuz binersiniz oldu. Araç yıllar geçtikçe yıpranacaktır tabi ki kitapçıkta yazan bakımlarını yaptırmak kaydıyle..
Diğer yandan tek pişmanlığım C sınıfı astra ya da bravo almamak oldu ama para vardı da mı almadık :)

since1453
23/01/2012, 23:30
Ok öyle yaparım sen dedim diye. Bir kusur paylaşıyoruz dediğniz laflara bak sende birgün aracınla yolda kalırsında o gün görürüm ben seni. Fiattan ötürü okadar şey geldiki başıma aracım benzinli olmasına rağmen herifler dizel kayıt etmiş bide başıma ruhsat işi açtılar daha ne olsun memnunmuyum diyim kalkmış bana sat bizde kurtulalım diyorsun.

Fiestaya b*k atıyosun fakat türkiyede en çok satan otomobil şikayetlere bakın nette araştırın fiattan daha az şikayeti var ve puntodan 3 kat satmış araç nasıl bukadar küçümseyebiliyorsunuz fiestayı anlamış değilim.

fiesta kullananların çoğu evden işe gidip gelen aracın çoğu tuşunun ne işe yaradığını bilmeyen kulanıcılar emin ol berk o aracı sen kullansan forumda en 100-150 şikayet mesajı atardın.arcın yanlış kaydı dizel die fiatın değil satış temsilcinin mallığı bana aracı satan arkadaş 1 dosya içinde aracın bütün fatura ve gider makbuzlarını verdi(noter masrafından ödenen vergiere kadar.kaporayı verdiğimde bile aracın şasi numarasına kadar işli olduğu ön satış protokolünü yaptı.araç için park sensörü sözü verdi taktırınca arayıp sensörünüz takıldı diye bilgi verdi.senin şansızlığın berk kardeşim
seni çok severim ama bide şunu sor kendne aracı aldın ruhsatı açıp kontrol etmedinmi?etmen lazım değilmiydi.benim garanti belgesi onaylı değildi hemen mühürlettim faturalarımı aldım yarın bir sıkıntı olmasın.geçen bir arkadaş ayzmış ön konsolum yamuk çıktı ah be kardeşim pazardan karpuzmu alıyorsun bir incele aracı nasıl görmessin yamuk konsolu.aracın her kapısını 10 kez açtım kapadım ayarında sorun varmıbagajı 10 kez açtım kapadım. radyoyu kapadım 1 saat aracı dinledim ses varmı ,rampada durdum hillholder ı kontrol etti ss i kontrol ettim mekanik arza şans işi yarın hepimizde çıkabilir ama bazı şeyler sorumsuzluğumuzdan kaynaklı senin ruhsat,arkadaşın yamuk konsol,aracı aldıktan sonraki gün basbas bağiranlar kapı ayarım bozuk diye

yarın benim kapımda sorun yapabilir ama aaldığımda sağlamdı çünkü kontrol ettim.

sende artık üzme kendini aracın km artmadan sat yada babana ver motor aldır kendine

since1453
23/01/2012, 23:36
Ben böyle başlıkların çok anlamı olduğunu düşünmüyorum Şimdi fiat aracıyla sorun yaşayan kişiler başka markalarda da var diye kendini rahat mı hissedecek? Aracımdan sesler geliyor Olsun kafama takmayım ford araçlarda da var Aracımla yolda kaldım Olsun ford da yolda kalıyor Şurasında sorun var Olsun vw de de var
Neredeyse bazı arkadaşlar sorun yaşayanlara "suç senin bizim aracımızda yoksa sende de olmaması lazım" diyecek

Her araç her marka her modelde sorunlar vardır Bazı sorunlar gerçekten insanı aracından bezdirir Bazı sorunlar ise bazı kişilere sorun gelirken bazılarına sorun bile gelmeyeilir Hiçbir araç sorunsuz olmaz Sorun yaşayanlar da başka marka/modeller de sorun var diye kendini kandırmaz

özgür bey siz ne anlatıldığını bile anlamamişsiniz ki ?
bakın evo da bilinen tek kronik ses sorunu kalorifer borusundan kaynaklı onunda açözümü kolay.ama forum inliyor puntolar çok sesli içeri ço ses alıyor vb.
ford öyle mükemmel böyle harika vb.

bakın bence siz o linklere girip te okuma zahmetinde bile bulunmadınız(şahsi yorumum haksız olabilirim)
ort 7bin tl fazla verilen fiestalardaki ses sıkıntısı belki puntoların 10 misli.
her mekanik araçta sıkıntı vardır?bu sıkıntılar sadece puntoya özgü deği

evo stop buhusu yüzünden hepimizin huzuru kaçti fiesta 6 larda ön paspas ın su içinde kalması genel sıkıntıymış.emin olun fiesta stopları buhu yapsa kullanıcıların %99 u fark etmez bile en azından bir kıstas yapın

motor delisi
23/01/2012, 23:37
fiesta kullananların çoğu evden işe gidip gelen aracın çoğu tuşunun ne işe yaradığını bilmeyen kulanıcılar emin ol berk o aracı sen kullansan forumda en 100-150 şikayet mesajı atardın.arcın yanlış kaydı dizel die fiatın değil satış temsilcinin mallığı bana aracı satan arkadaş 1 dosya içinde aracın bütün fatura ve gider makbuzlarını verdi(noter masrafından ödenen vergiere kadar.kaporayı verdiğimde bile aracın şasi numarasına kadar işli olduğu ön satış protokolünü yaptı.araç için park sensörü sözü verdi taktırınca arayıp sensörünüz takıldı diye bilgi verdi.senin şansızlığın berk kardeşim
seni çok severim ama bide şunu sor kendne aracı aldın ruhsatı açıp kontrol etmedinmi?etmen lazım değilmiydi.benim garanti belgesi onaylı değildi hemen mühürlettim faturalarımı aldım yarın bir sıkıntı olmasın.geçen bir arkadaş ayzmış ön konsolum yamuk çıktı ah be kardeşim pazardan karpuzmu alıyorsun bir incele aracı nasıl görmessin yamuk konsolu.aracın her kapısını 10 kez açtım kapadım ayarında sorun varmıbagajı 10 kez açtım kapadım. radyoyu kapadım 1 saat aracı dinledim ses varmı ,rampada durdum hillholder ı kontrol etti ss i kontrol ettim mekanik arza şans işi yarın hepimizde çıkabilir ama bazı şeyler sorumsuzluğumuzdan kaynaklı senin ruhsat,arkadaşın yamuk konsol,aracı aldıktan sonraki gün basbas bağiranlar kapı ayarım bozuk diye

yarın benim kapımda sorun yapabilir ama aaldığımda sağlamdı çünkü kontrol ettim.

sende artık üzme kendini aracın km artmadan sat yada babana ver motor aldır kendine

bu tarz sorunlar audide bile yaşana bilir yaşanmaz değil ama fiatı bukadar el üstünde tutmanın bi anlamı yok sadece her marka gibi oda hata yapıyor ne yapıcam bilmiyorum ama işte son seçeneği babamla değilde ilanlardan yapıcam gibi biri çıkıp dese keşke sana motor veriyim evoyu bana ver anında veririm evo değil 520d bile olsa veririm :)) ilk aldğımda evoyu çok mutluydum hevesliydim hep dolaşıyordum ne güzel ama bu sorunlar oluşunca herkesde olacağı gibi bende soğudum puu kalıbına diyesim geliyor arabaya bakınca :)

since1453
23/01/2012, 23:43
bu tarz sorunlar audide bile yaşana bilir yaşanmaz değil ama fiatı bukadar el üstünde tutmanın bi anlamı yok sadece her marka gibi oda hata yapıyor ne yapıcam bilmiyorum ama işte son seçeneği babamla değilde ilanlardan yapıcam gibi biri çıkıp dese keşke sana motor veriyim evoyu bana ver anında veririm evo değil 520d bile olsa veririm :)) ilk aldğımda evoyu çok mutluydum hevesliydim hep dolaşıyordum ne güzel ama bu sorunlar oluşunca herkesde olacağı gibi bende soğudum puu kalıbına diyesim geliyor arabaya bakınca :)

kuzenim tam bir araba arzasıydı c4 dizel ilk aracıydı.kızı gibi bakardı tutturdu ön koltuk arzalı ses yapıyor 3-4 citeon servisine gitti ustalar test etti ses yok ben yanına biniyorum ses yok.başka bir sıkıntı oldu servis servis gezdi dediler sıkıntı yok o tutturdu var..baktı olmuyor sattı golf full+full deli bir araç aldı.bu sffer donanım eksik çıktı servisle uğraştı durdu araç iade edilecek lastik sensörü torpidonun mu konsolun mu ne içinde kalmiş öyle birşey sıkıntı bitti arabaya takmayı bıraktı gül gibi kullanıyor kardeşim

birde berk kardeşim ilk gp ni aldığından beri sürekli şikayet sitm eleştiri o yüzden insanlar sitem etti sana ya kullan ya sat bukadar bıkkınlık olmaz diye sen de kendince haklısın diğer arkadaşlarda

ozay06
23/01/2012, 23:56
özgür bey siz ne anlatıldığını bile anlamamişsiniz ki ?
bakın evo da bilinen tek kronik ses sorunu kalorifer borusundan kaynaklı onunda açözümü kolay.ama forum inliyor puntolar çok sesli içeri ço ses alıyor vb.
ford öyle mükemmel böyle harika vb.

bakın bence siz o linklere girip te okuma zahmetinde bile bulunmadınız(şahsi yorumum haksız olabilirim)
ort 7bin tl fazla verilen fiestalardaki ses sıkıntısı belki puntoların 10 misli.
her mekanik araçta sıkıntı vardır?bu sıkıntılar sadece puntoya özgü deği

evo stop buhusu yüzünden hepimizin huzuru kaçti fiesta 6 larda ön paspas ın su içinde kalması genel sıkıntıymış.emin olun fiesta stopları buhu yapsa kullanıcıların %99 u fark etmez bile en azından bir kıstas yapın

Siz benim ne demek istediğimi anlamamışsınız Demek istediğim şu Siz evo da başkalarının yaşadığı sorunları çok övülen bir aracın yani fiesta nın daha fazla sorunu olduğu ile yatıştırmaya çalışıyorsunuz Benim aracımda eğer sorun varsa ve bu sorun beni aracıma her binişimde rahatsız ediyor ve kafama takılıyorsa başka marka bir aracın sıkıntısı benim aracımdan değil 10 kat 10000 kat fazla olsa ne yazar Ben aracıma bindiğimde mutsuzmuyum Mutsuzum Başka araçta olsa ne olmasa ne Sonuçta aracım beni mutlu etmiyor (Bu arada benim evo ile ilgili gp ile ilgili bir sıkıntım yok) Birde birisi çok ses alıyor diye forumu inletebilir Başka araçta 10 kat fazla ses olmasıyla başka bir aracın daha sorunlu olmasıyla o kişinin rahatsızlıkları giderilmez Adam inletsin forumu ne sakıncası var Burası forum değil mi? Sonuçta sorunu abartabilir de abartmayabilirde Yarın birgün sizin aracınızda da problem başlayabilir ve çözüm üretilemeyebilir Siz böyle bir durumda çok dertyanmayın başka markalarda 10 kat fazla var diye cevap alsanız ne düşünürsünüz?

dexter
24/01/2012, 00:15
benim ford escort arabam vardı...motorla ilgili bir sıkıntı çıktı ve 2 ay araba yattı... ne servis ne özel servis çözüm getiremedi...en son arızalı bir şekilde çok düşük bir fiyata satmıştım,alan ne yaptı bilmiyorum... şimdi forda karşı bir önyargım mı oluşmalı benim... ya da samsung telefon aldım,dokunmatiği bozuldu gittim 100 tl verdim yaptırdım... kendi hatammış garantiye girmiyormuş... samsungdan uzak mı durmalıyım... insan yapımı herşey de hata çıkabilir,bu biraz da şans işi... bu fiyata bu özelliklerde bu tipte araba bulunmuyor...sorunlarıyla beraber aracımı seviyorum...umarım kimse de bir sorun çıkmaz diyorum ama çok ütopik bir yaklaşım olur...allah çözümü olmayan sorun vermesin...

aykut_1914
24/01/2012, 00:30
nasıl ses alıyor diye şikayet ediyorsunuz ben cidden anlamıyorum?
geçen gün otobanda geliyordum,baktım annem arıyor,benim arabada oldugumu bildiğinde kesinlikle aramaz,acil sandım ve açtım müziği vs de kapadım. Konusurken sen nerdesin dedi,dedim anne otobandayım hadi kapat eve geliyorum,niye yalan sölüyon bana hiç ses gelmiyo diyo :D
kapattıktan sonra hakkaten radyoda açmadım arabadan çıt sesi dahi çıkmıyodu. Sol camdan gelen seste uzun süre sürat yapmadıgım sürece gelmiyo,otobanın ışıklandırması güzeldi,yol boştu resmen huzurla yolculuk yaptım o gece :)
yazarken bile çıkıp bi gezesim geldi

motor delisi
24/01/2012, 00:36
Arkadaşlar sizde bagaj açıkken araç uyarı veriyormu kapı açıkmış gibi ?

since1453
24/01/2012, 00:49
Siz benim ne demek istediğimi anlamamışsınız Demek istediğim şu Siz evo da başkalarının yaşadığı sorunları çok övülen bir aracın yani fiesta nın daha fazla sorunu olduğu ile yatıştırmaya çalışıyorsunuz Benim aracımda eğer sorun varsa ve bu sorun beni aracıma her binişimde rahatsız ediyor ve kafama takılıyorsa başka marka bir aracın sıkıntısı benim aracımdan değil 10 kat 10000 kat fazla olsa ne yazar Ben aracıma bindiğimde mutsuzmuyum Mutsuzum Başka araçta olsa ne olmasa ne Sonuçta aracım beni mutlu etmiyor (Bu arada benim evo ile ilgili gp ile ilgili bir sıkıntım yok) Birde birisi çok ses alıyor diye forumu inletebilir Başka araçta 10 kat fazla ses olmasıyla başka bir aracın daha sorunlu olmasıyla o kişinin rahatsızlıkları giderilmez Adam inletsin forumu ne sakıncası var Burası forum değil mi? Sonuçta sorunu abartabilir de abartmayabilirde Yarın birgün sizin aracınızda da problem başlayabilir ve çözüm üretilemeyebilir Siz böyle bir durumda çok dertyanmayın başka markalarda 10 kat fazla var diye cevap alsanız ne düşünürsünüz?

peki 30bine yaKIN KİMSENİN üye olduğu bir platformda sürekli dert yanan 3-5 kişi olduğuna ne diyorsunuz ?

dexter
24/01/2012, 00:57
Arkadaşlar sizde bagaj açıkken araç uyarı veriyormu kapı açıkmış gibi ?

bagaj açıkken aynı kapı gibi uyarı veriyor,kapıları kitlemeye çalışsan kitlenmiyor,ekranda en altta kapı şeklinde bi simge var yanıyor

ozay06
24/01/2012, 01:34
peki 30bine yaKIN KİMSENİN üye olduğu bir platformda sürekli dert yanan 3-5 kişi olduğuna ne diyorsunuz ?

Sizinle aynı dili konuşmuyoruz
Binlerce kullanıcının içerisinden 3-4 tanesinin sürekli şikayette bulunması onların aracında sorun olmadığı anlamına gelmez Yaşadıkları sorunlarında başka bir aracın daha fazla sorun yaşamasıyla alakalı olmasıyla çözülmez Daha öncede bahsettiğim hatta sizinde bahsettiğiniz gibi bazı kullanıcılar araçta sorun bulmak için uğraşır Ufak sorunları dert eder büyütebilirler Bu bizim onlara aracınızda sorun yok deme hakkımızı vermez veya başka araçla karşılaştırma durumu ile çözülmez Kullanıcı dert yanar bir daha bu markayı kullanmayacağını belirtebilir Bunda sıkıntı nerede? Adam mutlu değilse zorla mutlu etmenin, bende yok sende de olamaz, olmamalı demenin manası yok Neden bu arkadaşları sindirmeye çalışıyoruz Bırakın adam istediği gibi sorununu yazsın şikayetini belirtsin Nasıl ki onlar şikayet belirtiyorsa diğer kullanıcılar da memnuniyetini belirtiyor Ayrıca karşımızdakinin aracını görmeden bilmeden şikayetlerini kendi gözümüzle görüp kulağımızla dinlemeden sanal alemden olmadığı kanısına nasıl varalım Belkide binde bir onbinde bir yüzbinde bir de olsa ona denk gelmiş bir sorun olabilir

takres
24/01/2012, 02:13
sorunsuz marka yoktur...

motor delisi
24/01/2012, 09:53
bagaj açıkken aynı kapı gibi uyarı veriyor,kapıları kitlemeye çalışsan kitlenmiyor,ekranda en altta kapı şeklinde bi simge var yanıyor
teşekkürler bunu duyduğum iyi oldu

since1453
24/01/2012, 09:54
Sizinle aynı dili konuşmuyoruz
Binlerce kullanıcının içerisinden 3-4 tanesinin sürekli şikayette bulunması onların aracında sorun olmadığı anlamına gelmez Yaşadıkları sorunlarında başka bir aracın daha fazla sorun yaşamasıyla alakalı olmasıyla çözülmez Daha öncede bahsettiğim hatta sizinde bahsettiğiniz gibi bazı kullanıcılar araçta sorun bulmak için uğraşır Ufak sorunları dert eder büyütebilirler Bu bizim onlara aracınızda sorun yok deme hakkımızı vermez veya başka araçla karşılaştırma durumu ile çözülmez Kullanıcı dert yanar bir daha bu markayı kullanmayacağını belirtebilir Bunda sıkıntı nerede? Adam mutlu değilse zorla mutlu etmenin, bende yok sende de olamaz, olmamalı demenin manası yok Neden bu arkadaşları sindirmeye çalışıyoruz Bırakın adam istediği gibi sorununu yazsın şikayetini belirtsin Nasıl ki onlar şikayet belirtiyorsa diğer kullanıcılar da memnuniyetini belirtiyor Ayrıca karşımızdakinin aracını görmeden bilmeden şikayetlerini kendi gözümüzle görüp kulağımızla dinlemeden sanal alemden olmadığı kanısına nasıl varalım Belkide binde bir onbinde bir yüzbinde bir de olsa ona denk gelmiş bir sorun olabilir

e sorun yoktur diyiyorum ne yazmasınlar.ama bir gerçek var elinde yara çıkar kesip ataamssın arabandan memnun olmazsın aldığın gibi satarsın.hergün sızlanmanın anlamı yok 2009 yılından beri hergün aracına saydıran ama gpsini satıp evo alan sonra onada saydıran var negerek avr 2 yıl saydırdığın yetmedi 3.yıl aynı markayı satın alıyorsun ?

Bu şasi fikrim herkez istediğini yapmakta özgür bu ne seni ilgilendirir nede beni
gereksiz diyolağa girmemize de gerek yok senin fikrin o benim ki bu ne kimseyi sindirmeye çaliştim ne çalişirim bundan sonra berk sevdiğim bir arkadaşım dost bir şekilde içimden geçeni söyledim.bu sindirmek değil.Berk ilk GP sin de de sürekli dert yanmişti yine dertli 1-2 yılsürede 2 FİAT araçtan bukadar canın yandıysa satıcaksın sağlığına yazık gönül ister BERK hergün neşe ile binsin aracına arkadaşın şansı sorunlu araç denk geldiii

Ruhsat konusunda sıkılıcak birşey yok aldiği yerin müdürüne gidip anlatıcak sıkıntısını en yakın noterden vekaleti vericek firmaya(parasını firma ödiyecek) bütün işlemleri yapıcak firma.bayinin yaptığı olay kepazelik

motor delisi
24/01/2012, 10:03
e sorun yoktur diyiyorum ne yazmasınlar.ama bir gerçek var elinde yara çıkar kesip ataamssın arabandan memnun olmazsın aldığın gibi satarsın.hergün sızlanmanın anlamı yok 2009 yılından beri hergün aracına saydıran ama gpsini satıp evo alan sonra onada saydıran var negerek avr 2 yıl saydırdığın yetmedi 3.yıl aynı markayı satın alıyorsun ?

Bu şasi fikrim herkez istediğini yapmakta özgür bu ne seni ilgilendirir nede beni
gereksiz diyolağa girmemize de gerek yok senin fikrin o benim ki bu ne kimseyi sindirmeye çaliştim ne çalişirim bundan sonra berk sevdiğim bir arkadaşım dost bir şekilde içimden geçeni söyledim.bu sindirmek değil.Berk ilk GP sin de de sürekli dert yanmişti yine dertli 1-2 yılsürede 2 FİAT araçtan bukadar canın yandıysa satıcaksın sağlığına yazık gönül ister BERK hergün neşe ile binsin aracına arkadaşın şansı sorunlu araç denk geldiii

Ruhsat konusunda sıkılıcak birşey yok aldiği yerin müdürüne gidip anlatıcak sıkıntısını en yakın noterden vekaleti vericek firmaya(parasını firma ödiyecek) bütün işlemleri yapıcak firma.bayinin yaptığı olay kepazelik
1-2 sene değil be abi 3 ay oldu olmadı toplam :) benim dert yanmamdaki problem gidipte illa arabada bi hata aramam olmadı ne yapayım 2012 gp aldım yukuşta durunca araba yağ yaktı 700 km deyken bu benim problemimmiydi kim olsa dert yanar kim derdi aman bişey olmaz birazda benim açımdan düşünseniz iyi olur, sizde şuan evo sahibisiniz bende 2012 model 400 km olmamış evomla ailemle gezmeye giderken yolda kalıyorum aileme babama rezil oluyorum babam aynen şöyle dedi ( bune olum git at 2003 model 206 al daha sağlam bidaha araba falan alma dedi, annem ise pert edelim sigortadan alalım bidaha fiat alma dedi ) 2. şoku yaşayınca bunları annenizden babanızdan duysanız hoşunuza gidermi ben sadece sorunlarımı yazdım o ruhsat işinide bu hafta halledeceğim onda bi sıkıntı yok her insan hata yapabilir bayi düzelticek ama fiatın tek yönünü sevdim arabanın arkasında duruyor gp im yağ yaktı ve 1 hafta sürmeden arabayı ayıplı mal olarak geri aldı ama o arabayı şuan 0 diye satıldığına eminim. başka markalardad bu sorun yaşanacaktı belki örneğin bi fiesta alsak yağ yaksa yolda kalsam geri almayacaktı arabayı fiatında bu özelliği güzel bence arkasında duruyo sattığı arabanın.

since1453
24/01/2012, 10:11
1-2 sene değil be abi 3 ay oldu olmadı toplam :) benim dert yanmamdaki problem gidipte illa arabada bi hata aramam olmadı ne yapayım 2012 gp aldım yukuşta durunca araba yağ yaktı 700 km deyken bu benim problemimmiydi kim olsa dert yanar kim derdi aman bişey olmaz birazda benim açımdan düşünseniz iyi olur, sizde şuan evo sahibisiniz bende 2012 model 400 km olmamış evomla ailemle gezmeye giderken yolda kalıyorum aileme babama rezil oluyorum babam aynen şöyle dedi ( bune olum git at 2003 model 206 al daha sağlam bidaha araba falan alma dedi, annem ise pert edelim sigortadan alalım bidaha fiat alma dedi ) 2. şoku yaşayınca bunları annenizden babanızdan duysanız hoşunuza gidermi ben sadece sorunlarımı yazdım o ruhsat işinide bu hafta halledeceğim onda bi sıkıntı yok her insan hata yapabilir bayi düzelticek ama fiatın tek yönünü sevdim arabanın arkasında duruyor gp im yağ yaktı ve 1 hafta sürmeden arabayı ayıplı mal olarak geri aldı ama o arabayı şuan 0 diye satıldığına eminim. başka markalardad bu sorun yaşanacaktı belki örneğin bi fiesta alsak yağ yaksa yolda kalsam geri almayacaktı arabayı fiatında bu özelliği güzel bence arkasında duruyo sattığı arabanın.

kardeşims sana bir lafım yok sen şanssızsın hakikaten inşallah iade edebilirsin aracını keşke evo nu aynı bayiden almasaydın :)

motor delisi
24/01/2012, 10:14
kardeşims sana bir lafım yok sen şanssızsın hakikaten inşallah iade edebilirsin aracını keşke evo nu aynı bayiden almasaydın :)
bayi ile alakası yok bursadaydı ordan çektirdik ben alırken kalmamıştı iskontolu almıştım siyahını alcakatım onda skydome yoktu onu o yüzden almamıştım, bu aracı satmıycamda dava açıcam bi sorun daha çıkartırsa geri iade edicem tekrardan mesela valla inanmazsınız polemik oldu diye söylemedi hadi şimdi söyleyeyim nasıl olduysa bagaj açılmış bi sürü yol geldim ve hiç uyarı vermedi kırmızıda kamyondan biri söyledi bagaj oynuyor açık sanırım diye o yüzden yukarda sormuştum ama kapıları uyarıyor :)

1ocak2011
24/01/2012, 10:35

Yorum yapmıyorum sana güzel kardeşim. Senin açtığın konulara bundan sonra girmeme ve bakmama kararı aldım.

Saygılarımla,

Tuncay Aydemir.

since1453
24/01/2012, 11:03
bayi ile alakası yok bursadaydı ordan çektirdik ben alırken kalmamıştı iskontolu almıştım siyahını alcakatım onda skydome yoktu onu o yüzden almamıştım, bu aracı satmıycamda dava açıcam bi sorun daha çıkartırsa geri iade edicem tekrardan mesela valla inanmazsınız polemik oldu diye söylemedi hadi şimdi söyleyeyim nasıl olduysa bagaj açılmış bi sürü yol geldim ve hiç uyarı vermedi kırmızıda kamyondan biri söyledi bagaj oynuyor açık sanırım diye o yüzden yukarda sormuştum ama kapıları uyarıyor :)

kardeşim en sonunda senin araç kanatlanıp uçacak uçan oto diye nam salıcan nedir senin kısmetin böyle :)

geçen bende kontağa anahtarı taktım elim kumandanın tuşuna değdi tık sesi duydum huylandım indim aşşaği baktım bagaj tuşuna değimişim allahtan çaliştirmadan fark ettim. yanlız bugun bagajı açıp haraket edicem bakalım uyarı sinyali veriyormu sana haber veriririm

motor delisi
24/01/2012, 11:13
kardeşim en sonunda senin araç kanatlanıp uçacak uçan oto diye nam salıcan nedir senin kısmetin böyle :)

geçen bende kontağa anahtarı taktım elim kumandanın tuşuna değdi tık sesi duydum huylandım indim aşşaği baktım bagaj tuşuna değimişim allahtan çaliştirmadan fark ettim. yanlız bugun bagajı açıp haraket edicem bakalım uyarı sinyali veriyormu sana haber veriririm
valla süper olur bende uyarı vermedi ama yolda kapıyı açarak gittim uyarı verdi problem yok birmota götürüp test ettiricem aracı bi rapor çıkarsa aldığım bayiye aynı şu ifadedeki gibi gidicem :boxin: :D

ozay06
24/01/2012, 14:06

Ok Kardeşim İnşallah seni kırmamışımdır

srkaradag
24/01/2012, 14:41
Report 2011, age of cars 2-3 years - reliability rating -- An used car - TÜV reports (https://www.anusedcar.com/index.php/tuv-report-year-age/2011-2-3/298)
araçların 2-3 yıllık arıza çıkarma oranları ;
B sınıfı olanlar sıralanırsa
1-mazda 2 %2.3
2-toyota yaris %3.4
3-ford fiesta%4.1
3-suzuki swift %4.1
4-skoda fabia %4.3
5-opel corsa %4.4
6-kia rio %4.5
7- mitsubishi colt %4.7
8-renault clio %5.2
9-Wv polo%6.1
10-hyundai getz %6.3
11-aveo %6.4
12-citroen c3 %7.9
13-FİAT PUNTO %8

14- seat ibiza %8.5
15- pejo 207 %8.7
15 gün önce paylamıştım, tabi burda evo yok 3yıl sonraki raporda evo ile ilgili daha gerçekçi fikre sahip olabiliriz.bugün için durum budur.
bu arada tartışalım ama kırmayalım birbirimizi..

since1453
24/01/2012, 14:57
Report 2011, age of cars 2-3 years - reliability rating -- An used car - TÜV reports (https://www.anusedcar.com/index.php/tuv-report-year-age/2011-2-3/298)
1-mazda 2 %2.3
2-toyota yaris %3.4
3-ford fiesta%4.1
3-suzuki swift %4.1
4-skoda fabia %4.3
5-opel corsa %4.4
6-kia rio %4.5
7- mitsubishi colt %4.7
8-renault clio %5.2
9-Wv polo%6.1
10-hyundai getz %6.3
11-aveo %6.4
12-citroen c3 %7.9
13-FİAT PUNTO %8

14- seat ibiza %8.5
15- pejo 207 %8.7
15 gün önce paylamıştım, tabi burda evo yok 3yıl sonraki raporda evo ile ilgili daha gerçekçi fikre sahip olabiliriz.bugün için durum budur.

yok kardeşim ne kırması :)
herkes senin gibi olsa zıt görüşler yorum yapsa saygı çerçevesin de hiçbir sıkıntı yok.formların güzelliği bu ama kendini bilmez 3 kuruşluk insanlar çıkıp abuk sabuk konuşunca kendini bilmez zibidiler tehdit fln edince sıkılıyor insan ne işim var diyor ne uğraşıyorum ki diyor

Semih Kurtulmus
24/01/2012, 15:01
nasıl ses alıyor diye şikayet ediyorsunuz ben cidden anlamıyorum?
geçen gün otobanda geliyordum,baktım annem arıyor,benim arabada oldugumu bildiğinde kesinlikle aramaz,acil sandım ve açtım müziği vs de kapadım. Konusurken sen nerdesin dedi,dedim anne otobandayım hadi kapat eve geliyorum,niye yalan sölüyon bana hiç ses gelmiyo diyo :D
kapattıktan sonra hakkaten radyoda açmadım arabadan çıt sesi dahi çıkmıyodu. Sol camdan gelen seste uzun süre sürat yapmadıgım sürece gelmiyo,otobanın ışıklandırması güzeldi,yol boştu resmen huzurla yolculuk yaptım o gece :)
yazarken bile çıkıp bi gezesim geldi

Ben durumu anlatayım yola göre değişiyor mesela dün uzun yola çıktım Bursa çıkışında (izmir yolu üzeri) asfaltta böyle garip bir ses hissettiriyor sanki lastiğin orada ufak bir demir var devamlı sürtüyor gibi ayağımlada hissedebiliyorum ondan sonra çıktıktan sonra bastım hiç ses olmadı böyle tuhaf yani

motor delisi
24/01/2012, 15:43
1-mazda 2 %2.3
2-toyota yaris %3.4
3-ford fiesta%4.1
3-suzuki swift %4.1
4-skoda fabia %4.3
5-opel corsa %4.4
6-kia rio %4.5
7- mitsubishi colt %4.7
8-renault clio %5.2
9-Wv polo%6.1
10-hyundai getz %6.3
11-aveo %6.4
12-citroen c3 %7.9
13-FİAT PUNTO %8

14- seat ibiza %8.5
15- pejo 207 %8.7
Fiestaya laf ediyorlar ama bizim arabalar 2 katı arıza vermiş, kore malı dediklerimiz bile bizden az ::p:

since1453
24/01/2012, 16:00
Fiestaya laf ediyorlar ama bizim arabalar 2 katı arıza vermiş, kore malı dediklerimiz bile bizden az ::p:

Berk seni severim biliyorsun ama kardeş hayatında fiesta kullandın mı?
ben kullandım kötü araba mı ? hayır değil
evo dan iyi arabamı ? hayır
arka koltuğa 2 tane adam zar zor oturuyor , 1,70 den uzun biri arkaya oturunca nefes alamıyor,yakıt tüketimi malum vitesi malum 4 ileri vites ........ dış görünüşüne hiçbir lafım yok alstikelri küçük güven vermiyorrr

sana tepki gelicek diye yazmak istemiyorum ama kusura bakma dayanamadım.

Evo nu aldın ilk gün belkide yazdığın ilk msj lanet olsun FİATA yine bozuk araç verdiler teybin menusunde AUX var içinde yazılımı yok gibi :)
kıyamet kopardın bayiye gittin iade etmek için !

Aslında dynmc evolarda evo kit yoksa o özellik de yok ya my life , ya evo kit sende ikiside yok.Bir süre kıyamet ama tek sıkıntı senin kendi aracının donanımını bilmemen

Tutturmuşsun fiesta kardeşim 7,50 /100 km yakan aracı ver 12-14 lt /100 kmyakan araç al her depoda 200 km az yol yap yılda 1500 tl fazla para ver 4 ileri otomatik şanzımanda araç 80 km yi geçtimi bağirmaya başalsın 100 kmden sonra içere duramıycak bir ses o iyi gelr hepimize

Kırıcı olmamak için isim nick bugune kadar hiç vermedim ama sana nasip oldu kardeşim.
sen hariç 2-3 kişi daha var resmen anti FİAT sana kızmıyorum 2 kere canın yandı ben senin yerinde olsam FİATIn CEOsuna kadar ulaşir ağzima geleni sayardım.

Ama bazı innsanlar var 1,4fire evo ... aldım diyorum.Adamın ilk mesaj geçmiş olsun,1 aysonra satarsın abuk sabuk msjlar
ya insan araç almiş saygı olur geçmiş olsun diyeceğine hayırlı olsun der

since1453
24/01/2012, 16:09
-Adamın biri rampada S&S devreye girince hill holder bozuk bu araç geri kaçıyor beş para etmez diyor.soruyoruz arkadaş kitapçığı okuma lütfunda bulunmamiş rampada vitese + , - yönünde dokunup motoru çaliştirin yoksa Hill holder devreye girmez diyor efendi aracımın hill holder ı bozuk diyor :)

-Adamın aracı düz vites hill holder ın olduğu paketi yok aracı active hill holder işe yaramıyor diyor kıyamet kopariyor.sonra google da punto otomatik vitesler geri kaydırırmı yaınca kabak gibi 2 tane mesaj çıkıyor şayet ben bu 2 mesaj yüzünden nerdeyse İ 20 alıcaktım :)
Çünkü istanbulda dualogic evo test aracı yok :)

motor delisi
24/01/2012, 17:19
Berk seni severim biliyorsun ama kardeş hayatında fiesta kullandın mı?
ben kullandım kötü araba mı ? hayır değil
evo dan iyi arabamı ? hayır
arka koltuğa 2 tane adam zar zor oturuyor , 1,70 den uzun biri arkaya oturunca nefes alamıyor,yakıt tüketimi malum vitesi malum 4 ileri vites ........ dış görünüşüne hiçbir lafım yok alstikelri küçük güven vermiyorrr

sana tepki gelicek diye yazmak istemiyorum ama kusura bakma dayanamadım.

Evo nu aldın ilk gün belkide yazdığın ilk msj lanet olsun FİATA yine bozuk araç verdiler teybin menusunde AUX var içinde yazılımı yok gibi :)
kıyamet kopardın bayiye gittin iade etmek için !

Aslında dynmc evolarda evo kit yoksa o özellik de yok ya my life , ya evo kit sende ikiside yok.Bir süre kıyamet ama tek sıkıntı senin kendi aracının donanımını bilmemen

Tutturmuşsun fiesta kardeşim 7,50 /100 km yakan aracı ver 12-14 lt /100 kmyakan araç al her depoda 200 km az yol yap yılda 1500 tl fazla para ver 4 ileri otomatik şanzımanda araç 80 km yi geçtimi bağirmaya başalsın 100 kmden sonra içere duramıycak bir ses o iyi gelr hepimize

Kırıcı olmamak için isim nick bugune kadar hiç vermedim ama sana nasip oldu kardeşim.
sen hariç 2-3 kişi daha var resmen anti FİAT sana kızmıyorum 2 kere canın yandı ben senin yerinde olsam FİATIn CEOsuna kadar ulaşir ağzima geleni sayardım.

Ama bazı innsanlar var 1,4fire evo ... aldım diyorum.Adamın ilk mesaj geçmiş olsun,1 aysonra satarsın abuk sabuk msjlar
ya insan araç almiş saygı olur geçmiş olsun diyeceğine hayırlı olsun der
Fiesta kullandım ben sürücü koltuğuna bile sığamadım boyum 1.80 içi dar torpido çok kabarık ama istatistiklere baktığımızda bazı arkadaşlar fiestayı kötülüyor onun için dedim onu yoksa almak istesem fiesta alırdım ama oldum olası ford sevmem, aux yazılımına gelince arkadaşlarada sorabilirsin aynı araba aynı özellik bazılarında aux var bazılarında yok ve bunu fiat kabullenmıyor benimki mylıfe değil yada evo kit yok diye değil aslında her evo da var sadece bazılarında yazılım yok bunuda istediğin yerde araştır bizzat 2 evo yan yana getirip dene abi :) Bende anti fiat değilim abi yanlış tanıltma beni bence eğer anti fiat olsaydım 2 tane aracından hayatta almazdım punto ve bravo lar çok hoşuma gidiyor bravoya param yetmediğinden onu alamadım bende puntoya yöneldim sadece bu yani aklımda hep fiat vardı

since1453
24/01/2012, 17:32
Fiesta kullandım ben sürücü koltuğuna bile sığamadım boyum 1.80 içi dar torpido çok kabarık ama istatistiklere baktığımızda bazı arkadaşlar fiestayı kötülüyor onun için dedim onu yoksa almak istesem fiesta alırdım ama oldum olası ford sevmem, aux yazılımına gelince arkadaşlarada sorabilirsin aynı araba aynı özellik bazılarında aux var bazılarında yok ve bunu fiat kabullenmıyor benimki mylıfe değil yada evo kit yok diye değil aslında her evo da var sadece bazılarında yazılım yok bunuda istediğin yerde araştır bizzat 2 evo yan yana getirip dene abi :) Bende anti fiat değilim abi yanlış tanıltma beni bence eğer anti fiat olsaydım 2 tane aracından hayatta almazdım punto ve bravo lar çok hoşuma gidiyor bravoya param yetmediğinden onu alamadım bende puntoya yöneldim sadece bu yani aklımda hep fiat vardı

berk kardeşim zaten seni ayırdım orda senin canın yanmış ben senden fazla tepki verirdim dedim !

kardeş birinde var birinde yok ama donanımda kit yoksa aux ta yok senden bişey çalmamişlar öbür şanslı arkadaşa fazlasını vermişler. :)
şimdi benim araçta Fiatın orjinal park sensörü var.bayi hediye etti.bayiden hediye alamayan yada yan sanayı sesör taktıran fiata kusur bulabilir mi ?

ben öbür örneklerde açıkladım anti FİAT çıarı onlar anlamiştir okudularsa :)

egzo-evo
24/01/2012, 17:46

kıvanç kardeşim aracın ikinci el mi acaba? eğer sıfırsa bu kadar kontrolü yapmaya izin veriyorlar mı gerçekten?

since1453
24/01/2012, 17:54
kıvanç kardeşim aracın ikinci el mi acaba? eğer sıfırsa bu kadar kontrolü yapmaya izin veriyorlar mı gerçekten?

aracım sıfır
sadece1 saat sehir halinde aracı dinlemeyi aldıktan sonra yaptım.sonuçta kapı bagaj gözle boya kontrolu gibi şeyleri yaparken satş ttemsilcisi bana müdehale etse kıyamet koparırırım. kartal medosa giden varsa servis kısmından dışarı çıkarken dik bir rampa var 2 kez dur kalk yaptım hill holder da orda test edildi aracın faturaları fln galerideydi teslim almamiştim henüz

demin dediğim gibi aldığımız şey karpuz değil 32000-40000 tl arası para verdik araçlarımıza hade bismillah diyip aracı alıralmaz çıkacak halimiz yok galariden.kuzen İ20 aldı leyla herif 2000 kapora veriyor 2 gün sonra gerisini havale ediyor.galaride araç yok hiç görmüyor,kaporadan sonra satış protokolü yapmıyor,havaleden sonra bayiden hiçbirşey almıyor.

Havale resmi işlem kazık atamaz ama kuzen metalik renk mode otomatik modeline anlaşti adam getirse team otomatik(en düşük donanım) ne ispatlayabilir mahkemede yada daha beteri düz vites 1,2 motor aracı kitlese bayi varmı elinde beelge İ20 1,4 mode otomatik ....renk
yani bayinin insafı kurumsal firma yapmaz fln d,yceksin
adamlar ayıpşı ürünü tamir edip sana bana sıfır diye kitliyor,nakil sırasında darbe alan araçları boyayıp sıfır diye kitliyorr

egzo-evo
24/01/2012, 18:00
aracım sıfır
sadece1 saat sehir halinde aracı dinlemeyi aldıktan sonra yaptım.sonuçta kapı bagaj gözle boya kontrolu gibi şeyleri yaparken satş ttemsilcisi bana müdehale etse kıyamet koparırırım. kartal medosa giden varsa servis kısmından dışarı çıkarken dik bir rampa var 2 kez dur kalk yaptım hill holder da orda test edildi aracın faturaları fln galerideydi teslim almamiştim henüz

faturaları teslim almamıştın ama ödemeyi yapmıştın değil mi? 1 saatlik denemeden sonra bir şeyler hissetseydin yapılabilecek bir şey varmı. çünkü arabayı satın almış oluyorsun.

since1453
24/01/2012, 18:04
faturaları teslim almamıştın ama ödemeyi yapmıştın değil mi? 1 saatlik denemeden sonra bir şeyler hissetseydin yapılabilecek bir şey varmı. çünkü arabayı satın almış oluyorsun.

ok sonuçta mekanik aksam akşam arabayı çaliştirdiğimda arza yapmıycağinin garantisi varmı tabiki yok ? akşam evime gideceğimin garantisi varmı? tabi ki yok

ama aracın ön konsolunun yamuk olduğunu ertesi gün fark ediyorsan ilginç , kapında bezbol topu kadar göçük olduğunu teslim aldıktan sonra fark ediyorsan ilginç,ruhsattaki haatyı aldıktan sonra bahsediyorsan ilginç ,iç döşemede yırtık olduğunu fark ediyorsan ilginç çünkü bunlar görsel tespitler

aslında ilginç değil dikkatsizlik+saflık+sorumsuzluk

since1453
24/01/2012, 18:16

berk kardeş bide sana birşey daha arkadaşlar stoplarda buhu var diyor ya inan formda okumasam buhu olsa farketmezdim.artık her yağmurdan sonra yokluyorum.
şimdi 1000 tane evo da bu sorun olsa hepsi servisten garantili değişim alıcak istatistikler coşucak.
emin ol punto hariç nerdeyse hiçbir markada çok fanatikler hariç fark bile edilmezdi mekanik bir soruna yol açmadiği sürece :)

egzo-evo
24/01/2012, 18:20
ok sonuçta mekanik aksam akşam arabayı çaliştirdiğimda arza yapmıycağinin garantisi varmı tabiki yok ? akşam evime gideceğimin garantisi varmı? tabi ki yok

ama aracın ön konsolunun yamuk olduğunu ertesi gün fark ediyorsan ilginç , kapında bezbol topu kadar göçük olduğunu teslim aldıktan sonra fark ediyorsan ilginç,ruhsattaki haatyı aldıktan sonra bahsediyorsan ilginç ,iç döşemede yırtık olduğunu fark ediyorsan ilginç çünkü bunlar görsel tespitler

aslında ilginç değil dikkatsizlik+saflık+sorumsuzluk

gözünün açık olmasında fayda var kesinlikle. neyle karşılaşacağın hiç belli olmuyor. sonra ispatlamak için uğraş dur. en azından gözle kontrol mutlaka yapılmalı, şu boya ölçen cihazlar var ya onunla etrafında bir tur atmalı (gerçi ben arabayı aldıktan sonra yaptım çünkü daha önceden bilgim yoktu), lastikleri kontrol etmekte fayda var (özellikle buradan öğrendiğim bilgiler ve paylaşılan tecrübeler ışığında ebatları üretim tarihleri gibi şeyleri kontrol ettim). en azından bu ve buna benzer kontroller yapılabilir ve yapılmalı.

motor delisi
24/01/2012, 18:40
berk kardeş bide sana birşey daha arkadaşlar stoplarda buhu var diyor ya inan formda okumasam buhu olsa farketmezdim.artık her yağmurdan sonra yokluyorum.
şimdi 1000 tane evo da bu sorun olsa hepsi servisten garantili değişim alıcak istatistikler coşucak.
Emin ol punto hariç nerdeyse hiçbir markada çok fanatikler hariç fark bile edilmezdi mekanik bir soruna yol açmadiği sürece :)
o buhuyu bende hep yokluyorum yağmur kar vs gördü hiç buhu falan yok yanlız dün bir çamur geldi ön fara bi anda karardı indim sildim hemen araba leş gibi oldu :)

fota
24/01/2012, 18:57
ben de forumdan öğrendim buğu sorununu , benim araçta da nadir de olsa oluyor. teşekkürler forumdaki arkadaşlara.

biz fiat kullanıcıları biraz daha temkinli , araştırmacıyız galiba diğerlerine göre :)

motor delisi
24/01/2012, 19:07
ben de forumdan öğrendim buğu sorununu , benim araçta da nadir de olsa oluyor. teşekkürler forumdaki arkadaşlara.

biz fiat kullanıcıları biraz daha temkinli , araştırmacıyız galiba diğerlerine göre :)
tabikide kim bizim gibi teybin yazılımına bakar kim bi kablo ile aux çıkışı yaratır tabiki biz :gatherin:

since1453
25/01/2012, 11:00
gözünün açık olmasında fayda var kesinlikle. neyle karşılaşacağın hiç belli olmuyor. sonra ispatlamak için uğraş dur. en azından gözle kontrol mutlaka yapılmalı, şu boya ölçen cihazlar var ya onunla etrafında bir tur atmalı (gerçi ben arabayı aldıktan sonra yaptım çünkü daha önceden bilgim yoktu), lastikleri kontrol etmekte fayda var (özellikle buradan öğrendiğim bilgiler ve paylaşılan tecrübeler ışığında ebatları üretim tarihleri gibi şeyleri kontrol ettim). en azından bu ve buna benzer kontroller yapılabilir ve yapılmalı.

Mehmet bey bir söz vardır tedbir sizden takdir ALLAHTAN

-Misal ben ilk olarak tekerleklere baktım gt3 tü yanılmıyorsam.bazı arakdaşlara bu lastikle verilmiş araçlar ve üretimi kalktığı için sıkıntılı ve pahalıymış temini/(tanesi 240 tl civarı)baktım continental iyi bir marka ok dedim inan gt3 olsa belki almazdım aracı yada fiyat kırdırırdım.
-araçta gözle görülür bir simetri bozukluğu varmı ona baktım
-nakliye sırasında kaporta hasarı varmı
-iç döşeme de bir haar varmı
-halı paspas orjinal evo paspasımı,o orjinaldı bide orj.kauçu paspas aldım zorla hediye :)
-tutamaç,iç aydınlatma,bagaj aydınlatmasında sorun varmı
-üst döşemede sıkıntı varmı
-kapı ayararları nasıl
-vb.

Bir arakdaşın arka camındaki seri no farklı çıkmış.nakliye esnasında kırılmış yan sanayi cam takılmış.benim bnöyle birşeyden haberim olmadiği için kontrol etmemiştim.evolarda e1 gibi bir kod vardı tüm camlarda aynı geçen kontrol ettim bende hepsi aynnı :)
Herşey bilinçli olmak la ilgili
:)
Hayatımda ilkez araç aldım inanın forumda okumasam anahtarı çaliştirir eve gelirdim.USTA,COSKUN ABİ ve adını yazmadığım Formumuzun emektarları sağolsun yazdıkları ile bilinçlendirdiler.

since1453
25/01/2012, 11:01
tabikide kim bizim gibi teybin yazılımına bakar kim bi kablo ile aux çıkışı yaratır tabiki biz :gatherin:

Berk kardeşim elalem kablo ile aux çıkışı yaratıyor sen kendine sürekli stres yaartıyorsun

:):blush000:

eastblood
25/01/2012, 13:22
Arkadaşlar tek bildiğim şey var arabanızı dinlemeyin.Ne kadar çok takarsak emin olun okdar çok insanın morali bozuluyor.Birde çok fazla şey bilmemek gerek:D,babamda focus vardı foruma girdim yazılanları okudum yol sesi motor sesi yakıt deposundan gelen çalkalanma sesi direksiyon kutusu sorunu vs vs..Focusa bindim bide ben deneyim dedim daha önce hissetmediğim şeleri forumda okuduğumdan dolayı takar oldum.Ciddende yol sesini içeri alıyor ama bu yazılarınları okumadan önce takmıyodum focusumla farkında bile değildim.Uzun lafın kısası arabada acaba şu sorun varmı bu böylemi yakıtı nasıl gözünüz yol bilgisarında olmasın hastalık haline geliyor.Bazen az şey bilmekde faydalıdır derdi okuldaki hocamız ciddende doğru:D,Sorun yaşayan arkadaşlar inşallah en kısa zamanda hallederler arızaları;kafanız herzaman rahat olsun önemli olan bu..

demirçekirdek
25/01/2012, 14:13
aracı sıfır aldım şu an 13000km de ben gayet memnunum ve araca bindikçe binesim geliyor. önceki aracım 98 tipo 1.6 idi , hiç şaşmaz arabaya 3-4 ayda bir en az 250 tl civarında masrafım oluyordu( rot balans, lastik yenileme, fren balatası, kapı ayarı, aracın içinden gelen sesler, gaz ayarı...vs) ona rağmen yaptığım en fazla 2000 km idi. evo 1.3 mj active alalı 10 ay oldu bir anda bu sıkıntılar kesildi şimdiye kadar 160 tl 10000 km bakımını yaptım. aracımda ön konsolda kalorifer borularında n oluşan bi ses var onuda bazen duyuyorum. verdiğim paranın fazlasını hak ediyor fiat. BRAVO param olursa sıra sende .

aykut_1914
25/01/2012, 14:15
kıvanç abi bu e1 kodu ne oluyo camlardaki?
gözle görülür biyerdeyse bakalım bizde?

uraaal
25/01/2012, 14:55
avrupa üretim standartlarına olan uygunluğu belirtir.her camın kenarında gozle gorulur bıcımde yazılmadan tofaş şahin bir araç bile satılamaz.hepsinin standart aynı koda sahip olması diye bir geyik var yani ön camında e1 yazıyorsa butun camlarda e1 yazması lazım benım hepsinde e1 yazıyor ancak arka camda farklı bır kod bırmottan taa ıtalyaya kadar arastırıldı camın degısmesı gıbı bır durum yok diye bilgi verildi.bır arkadas sıfır opel astra aldı yenı kasa onun camlarında 3 tane farklı code var cozemedım acıkcası.

aykut_1914
25/01/2012, 15:06
avrupa üretim standartlarına olan uygunluğu belirtir.her camın kenarında gozle gorulur bıcımde yazılmadan tofaş şahin bir araç bile satılamaz.hepsinin standart aynı koda sahip olması diye bir geyik var yani ön camında e1 yazıyorsa butun camlarda e1 yazması lazım benım hepsinde e1 yazıyor ancak arka camda farklı bır kod bırmottan taa ıtalyaya kadar arastırıldı camın degısmesı gıbı bır durum yok diye bilgi verildi.bır arkadas sıfır opel astra aldı yenı kasa onun camlarında 3 tane farklı code var cozemedım acıkcası.
oha hem farklı cam koy,hemde öle bir durum yok de.
başka kod olunca orjinal olmadıgı anlamını mı çıkartıcaz peki biz?

uraaal
25/01/2012, 15:13
oha hem farklı cam koy,hemde öle bir durum yok de.
başka kod olunca orjinal olmadıgı anlamını mı çıkartıcaz peki biz?
onu bilemiorum aracı ılk aldıgım zamanlardada burda bır konus acmıstım yanlıs hatırlamıyorsam ama kesın bılgı yok kımsede.

since1453
25/01/2012, 15:16

e1 mi tam emn değilim ama e harfi ile başlıyor :)

aracın içine oturduğunda şöför tarafı cama bakarsan görürsün tüm camlarda var bende forumda okudum benim de haberim yoktu :)