Orijinalini görmek için tıklayınız : Soğuk havada tuhaflaşan puntom
uLTRa GP
18/01/2012, 20:38
Soğuk havalarda illaki bir sorun çıkarıyor en azından sorun çıkarmasa bile kısa süreleğine birşeyler oluyor bugüne kadar başıma gelenler sizce normalmi?
1-soğuk havada ilk çalışırken sıcakta çalıştığından birkaç saniye geç çalışıyor ki kuzende megane var marşa basar basmaz çalışıyor
2-1 veya 2 gün bekleyip soğukta çalışırsa sanki pistonlar sürtüyormuş gibi bir ses geliyor motordan ve bi kaç saniye içinde kesiliyor
3-(Daha bir kere geldi başıma) sabah karları temizledim ve bindim arabaya araba çalışmadı kadran tuhaf göstermeye başladı ve sesler geldi motordan bir kaç kez yaptı ve sonunda düzeldi sebebini bilmiyorum?
BUNLAR SİZCE NORMALMİ?
Ziyaretci046
18/01/2012, 20:51
o ilkte geln sürtünme sesine benzer ses yağ lambası söndükten sonra geçer hepsinde bu durum var yağlama zorlaştığı içinde ilkde sesli çalışıyor ben ilk çalıştığında bi de ısındığında içeri gelen sesi kıyaslıyorum massey ferguson gibi çalışıyo ilkde ısındı mı dikiş makinası :)
havalar çok soğuk bu aralar...çalıştığına şükrediyorum ben :)
geç çalışma da ise ısıtma bujilerini iki defa kullanırsan çözülür sanırım...
Budweiser
18/01/2012, 20:55
Kullandığınız yağ nedir? ne zaman değişti? soğuk havalara uygun mu?
uLTRa GP
18/01/2012, 21:01
o ilkte geln sürtünme sesine benzer ses yağ lambası söndükten sonra geçer hepsinde bu durum var yağlama zorlaştığı içinde ilkde sesli çalışıyor ben ilk çalıştığında bi de ısındığında içeri gelen sesi kıyaslıyorum massey ferguson gibi çalışıyo ilkde ısındı mı dikiş makinası :)
ilk çalıştığında traktör gibi :)
Kullandığınız yağ nedir? ne zaman değişti? soğuk havalara uygun mu?
selenia kullanıyorum servisin koyduğu daha değişeli 4 ay oldu ve 6000 km oldu
geç çalışması çokta sorun değil çalıştığı sürece :)
ilk çalıştığında traktör gibi :)
selenia kullanıyorum servisin koyduğu daha değişeli 4 ay oldu ve 6000 km oldu
geç çalışması çokta sorun değil çalıştığı sürece :)
göstergeler tuhaflaşıyor ve araç geç çalışıyorsa akünüz zayıflamıştır. ya akünüzü değiştirin ya da marş yapmadan; ısıtma bujisi lambası sönünce kontağı hızlıca açıp kapayın ve ışık sönünce marş yapın. böylece 2 defa ısıtma yapmış olursunuz ve kolay çalışır. en temizi biraz daha güçlü yeni bir akü almak. varta öneririm.
uLTRa GP
18/01/2012, 23:28
teşekkürler cevaplarınız için...
aküm 8 aylık ve mutlu marka amperinide yükselttim alırken biteceğini sanmıyorum bittiğini nasıl kesin olarak anlarız ? sadece soğukta oluyor bu dediklerim
geç çalışma çalışmama sorunları Allaha şükür bende yok
burhankutlu
18/01/2012, 23:50
bende soracaktım saolsun biri sormuş aynı sorunlar bugün bende de oldu ısınınca düzeldi sanırım soğuğu sevmiyor araç :)
soğukta benim bile sesim değişiyor...olur öyle şeyler normaldir...
engincantan33
19/01/2012, 00:12
mersının gözunu seveyım .D:D::D
mersının gözunu seveyım .D:D::D
güneye yerleşeceğim zaten emekli olunca...3 ay bahar 9ay yaz:)
paraddoxx
19/01/2012, 17:02
Gösterge bende de bazen sapıtıyor. Özellikle hararet göstergesi tavana yaslanıyo motor yanıyomuş gibi. Halbuki ben direksiyona dokunamıyorum soğuktan :)
Bu konuyu forumda sık sık gördüm. Akü değişecek en kısa zamanda.
Ama bu sabah biraz daha farklı bişeyler oldu. 3 defa marş yaptım çalışmadı. Hatta hararet sapıttığı için marşı bile kesiyor. Neyse 3. denemeden sonra kontağı hemen kapatmadım hiçbir şeye dokunmadığım halde motordan değişik bi ses geldi sanki bişey motoru ısıtmaya çalışan bir robot varmış gibi yani rahatsız edici değil de araba bişeyler yapmaya çalışıyo gibiydi. Bekledim ses kesildi kontağı kapadım tek marşla çalıştı. Arabamı takdir ettim :)