Orijinalini görmek için tıklayınız : Gece 4 te dağda kaldım :(
SchweppeS
16/01/2012, 01:36
Arkadaşlar başıma çok kötü bir olay geldi. Geçen gün arkadaşla bir dağa gittik tam bilmiyorum ıssız biraz ama manzara süper ancak yol kenarı biraz araç geçebilir yani. Gece 4 te oturuyoz laflıyoz. Işıklarıda açtım kimse vurmasın gelip diye ama motor kapalı. Birde radyo açtık dinliyoz yarım saat oldu bir anda radyo kapandı. Sonra marşa basıyom araç çalışmıyo acaip bir ses geliyor, sanki eski teyplerdeki kasetin içindeki film sıkışır ya onun gibi. Sonra yol bilgisayarına bir baktım ABS , hillholder , ebd , airbag dolu hata veriyor. Ayrıca yakıt ibrem full e yakın olmasına rağmen low fuel hatası veriyor.
Baya denedim çalıştırmaya çalışmadı, sonra göstergelerde kapanmaya başladı. Yakıt ibresi bir aşağı bir yukarı oynamaya başladı kendi kendine radyo bir açılıp bir kapanıyo. Direksiyonda kitlendi sağa sola dönmüyor. Gece 4 te yol yardımı aradım geldi adam. Dedi sorun aküden. Ben dedim vurdursak olmuyormu yok dedi akü değişmek lazım iyi dedim değişelim. Değiştik 140 tl akü 60 tl hizmet bedeli dedi. Benim aküyüde aldı ee dedim zaten 140 tlye akü aldım yeni bneimkini niye alıyosun. Seninkini almak zorundayım öyle dedi. Ee marketten kendim akü alsam taksam benim eski akü durcak ya dedim orasını bilemem dedi. Verdim bende aküyü.
Şimdi aklıma takılan bazı sorular var.
1-) Sizce vurdurmakla düzelmezmiydi yarım saatte akümü bitiyor.
2-) Akü'mü alması normalmi yoksa bendemi kalmalıydı?
3-) Arabayı 30 kez falan çalıştırmayı denedim kontak anahtarını kapatıp paso denedim çalıştırmayı. Bir kerede 10 saniye falan marşta tuttum anahtarı çalışır diye ama hep aynı sesi verdi. Bu ne gibi zararlar verir araca?
mahhony06
16/01/2012, 01:42
Geçmiş olsun iyiki sorun aküden olmuş başka bişey olsa daha maliyetli olacaktı. Sorun akü olduğuna göre vurdurarak çalışırdı. Aküyü almasına bir anlam veremedim. Çalıştırmak için yaptığın işlemlerin bir zararı olmaz.
boşuna dememişler gündüzün şerri gecenin hayrından iyidir diye.ne işi n var 4 te dağda ya ayı gelseydi:D
ibrahim06
16/01/2012, 01:45
akücüler genelde eski aküyü ısrarla alıyor. galiba geri dönüşüm türü yerlere satıyorlar. sizinkisi biraz da korku filmi gibi olmuş o saatte.
SchweppeS
16/01/2012, 01:50
Benim OPAR marka akünün 2 yıl garantisi vardı gittim fiat servise dedim böyle böyle devlet yasaklıyo dedi eski akü bizde kalıyo dedi. Ne alakası var dedim ben kipadan 140 tlye akü alsam aracıma takcam eskisi bende kalcak ya dedim bilemiyom öyle dedi sinir oldum 2 yıl garantisi vardı birde. Ayrıca vurduralım dedim yok olmaz zarar verir yeni araçlara dedi vurdurma 200 tl bayıldım ya cebimde para kalmadı valla :(
fiery_hunter
16/01/2012, 02:04
ilginç..
kardeş geçmiş olsun.
boşuna dememişler gündüzün şerri gecenin hayrından iyidir diye.ne işi n var 4 te dağda ya ayı gelseydi:D
:D
SchweppeS
16/01/2012, 02:16
kardeş geçmiş olsun.
:D
Teşekkür ederim :(
Peki 30 kez marja kökledim çalışsın diye hep aynı sesi verdi. Bi kerede 10 saniye kadar marş sonda anahtar bkeledim çalışsın diye bu zarar vermişmidir ?
Ziyaretci046
16/01/2012, 02:17
100 liraya 55 amper akü almayanı hemde delphı marka dövüyolar :)
SchweppeS
16/01/2012, 02:19
Haklısın kardeş ama dağdayız işte saat gece 4 o saatte arabayı oraya bıraksam geldiğimde bulamam geri :D başka napcaktımki :( ?
Bana taktığı akü fiat marka akü orjinal aküymüş iyimi değilmi bilmiyorum :)
Tayfun-E30
16/01/2012, 02:22
vurdursan çalışırdı, benzinli araba çok zorda kaldırıp vurdurulunca bişey olmaz..
aküler soğukta daha zor sarj tutuar, üstündeki akünün durumunu tahmin edemeyecem ama idare edebilicekmiş gibi duruyor..
aküler depozitoludur 15-20 tl gibi bir depozito degeri vardır.. bundan ötürü alması tembihlenmiş olabilir..
ayrıca bir daha akün boşalırsa öyle çalıştırmaya çalışma, çalışan herşeyi kapat vurdurup çalıştırdıktan sonra redresörü olan bir tamirciye bırakıp akünü 5-10 tlye düzgün sarj ettirmeni öneririm..
can sıkıcak bişey yok yeni akü iyidir kafan rahat olur en azından..
beyaz evo80
16/01/2012, 02:23
Benim OPAR marka akünün 2 yıl garantisi vardı gittim fiat servise dedim böyle böyle devlet yasaklıyo dedi eski akü bizde kalıyo dedi. Ne alakası var dedim ben kipadan 140 tlye akü alsam aracıma takcam eskisi bende kalcak ya dedim bilemiyom öyle dedi sinir oldum 2 yıl garantisi vardı birde. Ayrıca vurduralım dedim yok olmaz zarar verir yeni araçlara dedi vurdurma 200 tl bayıldım ya cebimde para kalmadı valla :(
kardeşim geçmiş olsun fakat aracı vurdurarak çalıştırmak olmaz cunku bu araçla yanı yenı model tum araçlar bu sekılde calıştırılırsa ılerkı gunlerde buyuk problemlere yol acabılır sebebı ıse yenı nesıl motorların bır coğu ust den eksantırklı oldugu ıçın vurdurarak çalıstırma esnasında aracın sentesının kaymasına ve buda kısmen supabları eyılmesıne sebeb olabılır 2.bir husuda devlet artık akü,yağ,plastk vb. urunlerı gerı donusumu oldugu için bu tarz ısletmelerde gerı donusum olarak makbuz karsılıgında atık toplama merkezlerine gönderılme zorunluğu koşmustur.
Tayfun-E30
16/01/2012, 02:23
t-jet ten 55 amper akümü çıkıyor?
Ziyaretci046
16/01/2012, 02:25
Haklısın kardeş ama dağdayız işte saat gece 4 o saatte arabayı oraya bıraksam geldiğimde bulamam geri :D başka napcaktımki :( ?
Bana taktığı akü fiat marka akü orjinal aküymüş iyimi değilmi bilmiyorum :)
benim arabada o aküden var iyidir herhalde serviste takılmış
Ziyaretci046
16/01/2012, 02:26
t-jet ten 55 amper akümü çıkıyor?
orjinali linea da puntoda 50 amperdir servis 60 amper takıyo 55 de 60 amperde olur
burhankutlu
16/01/2012, 02:37
halen gülüyorum :))) bu arada geçmiş olsun geçen gün iç aydınlatma lambası açık kalmış arabanın 1 gün boyunca bizim aküde zayıf basmaya başladı bi kez bekleyince o durumda demekki zayıflıyor ..
Tayfun-E30
16/01/2012, 02:41
benim 1.3 mj 90hp akü tablam geniş o yüzden 50 amper garibime gitti biraz..
vurdursan çalışırdı, benzinli araba çok zorda kaldırıp vurdurulunca bişey olmaz..
aküler soğukta daha zor sarj tutuar, üstündeki akünün durumunu tahmin edemeyecem ama idare edebilicekmiş gibi duruyor..
aküler depozitoludur 15-20 tl gibi bir depozito degeri vardır.. bundan ötürü alması tembihlenmiş olabilir..
ayrıca bir daha akün boşalırsa öyle çalıştırmaya çalışma, çalışan herşeyi kapat vurdurup çalıştırdıktan sonra redresörü olan bir tamirciye bırakıp akünü 5-10 tlye düzgün sarj ettirmeni öneririm..
can sıkıcak bişey yok yeni akü iyidir kafan rahat olur en azından..
Olayı yasayan arkadasım 200 Tl para vermıssın bence hiçte geçmiş olmamıs sana ıyı yapmıssın yol yardımı aramak ıle nedenını sorar ısen arkadaslar daha önce konusuldu ve ben bır yorum yazmıstım '' ASLA VE ASLA ARACINIZI VURDURARAK ÇALISTIRMAYINIZ '' evet Tayfun kardesım ve dıger arkadaslar bızım araclarımız toros,dogan,şahın degıl GRANDE PUNTO ve araclarımızda ECU denılen bur beyın var aracınıza yanlıs ampul takarsan bıle o beyın hata verıyor sız boyle akıllı arabayı vurdurma gafletınde bulunmayınız sakın ıster LPG,BENZIN,MAZOT ne olursa olsun araclarımızı vurdurarak çalıstırma gıbı bır sey yapmayınız çünkü ARACINIZIN (ECU) BEYNINE ZARAR VERME OLASILIGINIZ OLDUKÇA FAZLA OLASILIK OLARAK %80-90 dıye hatırlıyorum ama % de den emın degılım ama su kesın beyıne verecegınız zarar mınımum 1.000 TL artık servıs kdv mı ekler yoksa 2.000 mı der bılmem
operatormurat
16/01/2012, 02:54
geçmiş olsun,gecenin 4 ünde adamcağız gelip akünü değiştirmiş daha ne istiyorsun,iyiki 300,500 tl dememiş dua et,hem eskiyi napacaksın ekmeğini yemiş zati,alsın götürsün,belkide eskiyi getir yenisini götür kampanyası vardır adamcağızın...
Tayfun-E30
16/01/2012, 02:56
Olayı yasayan arkadasım 200 Tl para vermıssın bence hiçte geçmiş olmamıs sana ıyı yapmıssın yol yardımı aramak ıle nedenını sorar ısen arkadaslar daha önce konusuldu ve ben bır yorum yazmıstım '' ASLA VE ASLA ARACINIZI VURDURARAK ÇALISTIRMAYINIZ '' evet Tayfun kardesım ve dıger arkadaslar bızım araclarımız toros,dogan,şahın degıl GRANDE PUNTO ve araclarımızda ECU denılen bur beyın var aracınıza yanlıs ampul takarsan bıle o beyın hata verıyor sız boyle akıllı arabayı vurdurma gafletınde bulunmayınız sakın ıster LPG,BENZIN,MAZOT ne olursa olsun araclarımızı vurdurarak çalıstırma gıbı bır sey yapmayınız çünkü ARACINIZIN (ECU) BEYNINE ZARAR VERME OLASILIGINIZ OLDUKÇA FAZLA OLASILIK OLARAK %80-90 dıye hatırlıyorum ama % de den emın degılım ama su kesın beyıne verecegınız zarar mınımum 1.000 TL artık servıs kdv mı ekler yoksa 2.000 mı der bılmem
araba vurdurarak beynine birşey olmaz, zararlı bir işlemdir bir kere vuruntu oluyor ama ayda yılda bir vurdurulursa bişey olmaz dedim arabanın sahin doğan olmadığını bende biliyorum ama sahine doğanada araba vurdurmanın zararı aynıdır.. o yüzdeyi neye göre hesapladın bilmiyorum ama bir tanıdığım aküsü bitik doblosunu evin yanındaki yokusa park ederek 6 ay vurdurarak çalıştırdı.. yani öyle çok korkucak bir durum yok..
araba vurdurarak beynine birşey olmaz, zararlı bir işlemdir bir kere vuruntu oluyor ama ayda yılda bir vurdurulursa bişey olmaz dedim arabanın sahin doğan olmadığını bende biliyorum ama sahine doğanada araba vurdurmanın zararı aynıdır.. o yüzdeyi neye göre hesapladın bilmiyorum ama bir tanıdığım aküsü bitik doblosunu evin yanındaki yokusa park ederek 6 ay vurdurarak çalıştırdı.. yani öyle çok korkucak bir durum yok..
Arkadasım 6 ay vurdurarak calıstırmıs tanıdıgın cıdden sanslıymıy araca bırsey olmamıs verdgım yuzdeyı hesaplamadım bılımsel veya ısın ehlı olan ınsanların makale veya hayat tecrubelerını okuyarak ogrendım vurdurarak calıstırma hem elektronık hemde motor konusunda baslı basına rısktır ve yuksek bır rısktır sahsen ben almamda gırmemde bu rıske sızlerınde aracınada zarar vermesını ıstemem yıllarca alınterı ıle bırıktırıp arac alıyoruz kımsenın aracının zarar gormesınıde ıstemem bundan dolayı rıske gırmeyın derım yınede karar sızlerın ben sadece uyarmak ıstedım.
Opel,skoda,toyota forumlarına baktım ınsanların bır cogu elektrıksel arıza cıktıgını,trıgeron sıyırdıgını bundan dolayı üç kurusluk aküyü almayıp 50 kurusluk cıddı masraf ettıklerını ve pıstonların kırılmasından dolayı canlarının ve ceplerının yandıgını yazmıs ve sakın vurdurmayın demıs bu olurmu olmazmı bılmem senınde degıgın gıbı 6 aydır bırsey olmuyormus ya olursa ?
Tayfun-E30
16/01/2012, 03:25
Ecuya ne gibi zararı var ben o kısmını anlayamadım? bir kere araba vurdurup triger sıyırmış canlı örnek varmı? pistonlar araba vurdururken kırılmaz zaten... ben kimseye 6 ay araba vurdursun demiyorum çarpıtmanın manası yok.. zor durumda vurdurulursa hiçbirşey olmaz..
ben cidden merak ediyorum araba vurdurup ecu nasıl yakılıyor bana detaylı bir şekilde anlatırsanız sevinirim...
Ecuya ne gibi zararı var ben o kısmını anlayamadım? bir kere araba vurdurup triger sıyırmış canlı örnek varmı? pistonlar araba vurdururken kırılmaz zaten... ben kimseye 6 ay araba vurdursun demiyorum çarpıtmanın manası yok.. zor durumda vurdurulursa hiçbirşey olmaz..
ben cidden merak ediyorum araba vurdurup ecu nasıl yakılıyor bana detaylı bir şekilde anlatırsanız sevinirim...
Tayfun googleda arama yaparsan örneklerı gorursun canlı ornek ıstıyorsan eger kendı aracında test edebılırsın zarar gorurse ben haklıyım gormezse sen haklısın ben konuyu carpıtmıyorum sadece ınsanların yasadıklarını forum ıle paylasıyorum okadar ısteyen rısk alır ısteyen almaz herkesın kendı kararı sadece uyarmak ıstedım okadar konudakı paylasımda ıkımız arasında tartısmaya dogru gıttıgını gordugumden bu konuyu kapatıyorum kendı acımdan ıyı geceler sana ve forumdakı dıger arkadaslara Allah araclarınıza zeval vermesın
Tayfun-E30
16/01/2012, 03:49
Tartışıcak birşey yok, forumun amacı bilgi paylaşıp doğruyu bulmak değilmi zaten? googledan veya x bir kaynaktan mantıklı bir açıklamasını bulsam zaten aksini idda etmem kaldıki açıklamasını soruyorum sadece.. 1-2 kere aracımı vurdurmak zorunda kaldım bende Allaha şükür ecum falan yanmadı.. Allah hepimize kaza bela vermesin sizde iyi geceler..
Sorun aküde de nedeni ne acaba yarım saatte akü bitmez araçta akü tarafında kaçak mı var acaba olsada çalışan araba aküsü kendi kendini şarj etmez mi ?
since1453
16/01/2012, 10:58
Arkadaşlar başıma çok kötü bir olay geldi. Geçen gün arkadaşla bir dağa gittik tam bilmiyorum ıssız biraz ama manzara süper ancak yol kenarı biraz araç geçebilir yani. Gece 4 te oturuyoz laflıyoz. Işıklarıda açtım kimse vurmasın gelip diye ama motor kapalı. Birde radyo açtık dinliyoz yarım saat oldu bir anda radyo kapandı. Sonra marşa basıyom araç çalışmıyo acaip bir ses geliyor, sanki eski teyplerdeki kasetin içindeki film sıkışır ya onun gibi. Sonra yol bilgisayarına bir baktım ABS , hillholder , ebd , airbag dolu hata veriyor. Ayrıca yakıt ibrem full e yakın olmasına rağmen low fuel hatası veriyor.
Baya denedim çalıştırmaya çalışmadı, sonra göstergelerde kapanmaya başladı. Yakıt ibresi bir aşağı bir yukarı oynamaya başladı kendi kendine radyo bir açılıp bir kapanıyo. Direksiyonda kitlendi sağa sola dönmüyor. Gece 4 te yol yardımı aradım geldi adam. Dedi sorun aküden. Ben dedim vurdursak olmuyormu yok dedi akü değişmek lazım iyi dedim değişelim. Değiştik 140 tl akü 60 tl hizmet bedeli dedi. Benim aküyüde aldı ee dedim zaten 140 tlye akü aldım yeni bneimkini niye alıyosun. Seninkini almak zorundayım öyle dedi. Ee marketten kendim akü alsam taksam benim eski akü durcak ya dedim orasını bilemem dedi. Verdim bende aküyü.
Şimdi aklıma takılan bazı sorular var.
1-) Sizce vurdurmakla düzelmezmiydi yarım saatte akümü bitiyor.
2-) Akü'mü alması normalmi yoksa bendemi kalmalıydı?
3-) Arabayı 30 kez falan çalıştırmayı denedim kontak anahtarını kapatıp paso denedim çalıştırmayı. Bir kerede 10 saniye falan marşta tuttum anahtarı çalışır diye ama hep aynı sesi verdi. Bu ne gibi zararlar verir araca?
Eski aracım clio 1.5 dizel di.Marşa bastım çalışmadı.Şansa çaprazımda benim komşu şehrin kahvesi vardı.önünde de tır duruyordu girdim tır sahibini buldum adam hemşerim çıktı rica ettim yardımcı olmak için çıktı.araç rampadaydı vurdurmak için epey uğraştık marş basmadı yine bir arakdaşini aradı bı araçlarda vurdurmayla çalişmaz uğraşmayın takviye kablosu yolluyorum dedi.
Takviye kablosu ile aküye takvye yaptık ve marş bastı bu durumdan sonra birdaha akü de sıkıntı olmadı. 60bin bakımında akü zayıf diye değiştiler
evomda sevdiğim bir özellik var. " farları açık unutsam bile kontaği kapadiğimda farları kapıyor.....
aklınızda bulunsun böyle durumlarda kasko varsa yol yardımı değil kaskoyu arayıp çekici isteyin yol yardımın yol masrafı cebinizde kalır.
Sen 200TL ile kurtulduğuna dua et. 30 kere marş bastım çalışmadı diyorsun. Aracın Turbo!
Chief_Engineer
16/01/2012, 13:09
arkadaşlar yeni nesil akülerin tamamen bitmesi gibi bir durum yok ancak bildiğiniz gibi aküler 4 ve ya 5 farklı kanaldan oluşuyor eğer ki bu kanallardan herhangi birinde bulunan plakalar arasında kopma oluşur ise siz göstergeleri yanar veya farlarınız yanabilir ancak eski tabirle akünüz bitmiş oluyor. bu saatten sonra o aküyle aracınız çalıştırmanız mümkün değil ecu denilen alet aracı çalıştırmak için akünün tüm gücünü kullanır aküde böyle bir kopma var ise tam güç alamadığı için aracı çalıştırmaz bunun bir sebebide 1 kanal koptuysa ve siz aracı çalıştırıp yola devam ederseniz akünüzün tamamen bitmesi durumunda ( yaşanmıştır ) tüm aksamlar kapanır ve motor stop eder göstergeler susar ve freniniz bile çalışmaz bu duruma düşmemeniz için yani sizin güvenliğiniz için yapılmış bir sistem. bence servis yerine kaskodan yaralanabilirdiniz ancak verdiğiniz paraya acımayın derim. biraz uzun oldu kusura bakmayın
Vurdurmanın veya uzun süre marşa basmanın katalitik konvertöre benzin kaçmasına ve daha sonra araç çalıştığında yanıp konvertörü bozmasına neden olabiliyor diye biliyorum.
ECU yanar mı? Hiç bilmiyorum ama herhalde ECU yanmasın diye tedbir almışlardır. ECU ya normal çalışma zamanına oranla daha yüksek bir akım gitmez tahminim.
Ama katalitik konvertörü bozma ihtimali (bozmasa da ömründen götürür herhalde) mantıklı geldi bana.
Konunun uzmanı değilim, kulaktan dolma bilgiyle konuşuyorum.
Zaten benim araç otomatik vites, akü biterse vurdurma ihtimalim bile yok, mecbur çekici çağıracağım.
Gelelim akü problemine; forumda daha önceden okuduğum kadarıyla (hatta yakın bir arkadaşımın da başına gelmişti, forumda vardır) 3 yılda aküsü biten araçlar olmuş. 3. yılı kritik olarak belirleyip akü çökmeden önce değiştirmeyi düşünüyorum. Önümüzdeki kışa girmeden değiştirebilirim. Hem yolda kalıp hem de daha fazla para vermekten iyidir.
Bu bazı yerler için 5 yıl da olabilir, ama araçlarımızı kışı soğuk geçen şehirlerde ve kısa mesafelerde kullanıyorsak 3 yılda bir değiştirmek uygun.
GP COSKUN
16/01/2012, 15:24
kamuran inşallah yine sarmıyosundur milleti
Chief_Engineer
16/01/2012, 15:27
kasko akü değiştirmezki.
evet kasko akü değiştirmez ama 60 tl. hizmet bedelinden yırtarsınız aracınızı servise kadar ücretisiz çektirir sadece akü bedeli ödersiniz :D
Aküde onlarda kalmış gece tarifesi olmuş :) Olacak o kadar :)Ama gece gece uğraşmak dağın başında en zoru olsa gerek
:clapping::clapping:
hocam boşver gece 4 de gelmesine say :D
egzo-evo
16/01/2012, 17:56
kullanıcı el kitabı sayfa 186:
OTOMOBİLİN İTEREK VB. ŞEKİLLERDE
ÇALIŞTIRILMASI
Otomobili kesinlikle, iterek, çekerek ve yokuş aşağı
bırakarak çalıştırmayınız, bu metod, katalitik egzoz sistemine
yakıt dolmasına ve tamir edilemeyecek biçimde zarar
görmesine sebep olabilir.
arkadaşlar zaten bunun açıklamasını yapmışlar. yol yardım yerine yine arkadaşların söylediği gibi kasko üzerinden de işlem yapılabilirdi. ancak bir km sınırı varmı onu sorgulamakta fayda olur diye düşünüyorum.
akünün geri alınması 31.08.2004 tarih ve 25569 sayılı resmi gazete ile yayınlanan "apak yönetmeliği (Atık Pil ve Akümülatörlerin Kontrolü Yönetmeliği)" gereğidir. içerisinde çevreyi etkileyen kimyasallar olduğu için atık akü geri alınır ilgili kurumlara iletilir ve uygun şartlarda geri dönüşümü veya imha edilir.
Ziyaretci046
16/01/2012, 18:04
multijetlerde kesinlikle iktirerek çalışmak tehlikeli çünkü zor bi ihtimal ama zincirin gergisi yağ basıncı olmadığı için zincirin boşluk yapıp senteden atlayıp diş atlayabilir ama benzinlilerde böyle birşey yok tabi katalizöre dolma falan az da olsa zararı olur.
ykaya1983
16/01/2012, 19:57
Benim anlayamadığım hemen direk neden akünüzü değiştirdiniz?Akünüz bitme aşamasındamıydı?Yol yardımı geldiğinde ara kablo ile takviye yapmayı denediniz mi?Aynı şey ben 1 ay önce radyoda teybi açık unuttuğum için başıma gelmişti.Başka araçtan ara kablo ile takviye yapınca hemen çalıştı.Şu an sorunsuz bir şekilde aynı aküyü kullanıyorum.
ykaya1983
16/01/2012, 20:01
kullanıcı el kitabı sayfa 186:
OTOMOBİLİN İTEREK VB. ŞEKİLLERDE
ÇALIŞTIRILMASI
Otomobili kesinlikle, iterek, çekerek ve yokuş aşağı
bırakarak çalıştırmayınız, bu metod, katalitik egzoz sistemine
yakıt dolmasına ve tamir edilemeyecek biçimde zarar
görmesine sebep olabilir.
arkadaşlar zaten bunun açıklamasını yapmışlar. yol yardım yerine yine arkadaşların söylediği gibi kasko üzerinden de işlem yapılabilirdi. ancak bir km sınırı varmı onu sorgulamakta fayda olur diye düşünüyorum.
akünün geri alınması 31.08.2004 tarih ve 25569 sayılı resmi gazete ile yayınlanan "apak yönetmeliği (Atık Pil ve Akümülatörlerin Kontrolü Yönetmeliği)" gereğidir. içerisinde çevreyi etkileyen kimyasallar olduğu için atık akü geri alınır ilgili kurumlara iletilir ve uygun şartlarda geri dönüşümü veya imha edilir.
Bu sayfa 186 daki uyarı, benim eski aracım olan palioda da yazıyordu.Aslında ustanın dediği gibi her katalitik konvektörlü araçta bir miktar zarar veriyor demek ki.
SchweppeS
16/01/2012, 20:58
Arkadaşlar ben yanlış yazmışım demek istediğim vurdurmak değilki kablo ile akü takviyesi idi :)
Adam kendi arabasından bir akü çıkardı ve o aküyü benim aküye bağladı sonra marşı çevirince araç çalıştı. AMa yinede aküyü değiştirmek lazım dedi bana ve aküyü değişti. Yani benim sormak istediğim akü takviyesi ile olmazmıydı bu işlem düzeltemezmiydik takviye ile çünkü sadece yarım saat açık kaldı radyo ve far :(
Adama dediğim takviye yapsak akü takviyesi olmazmı. Adam takviye yapmak iyi değil yeni araçlarda aküyü değişmek daha iyi dedi. Takviyede zararmı veriyoki ?
ykaya1983
16/01/2012, 21:09
Arkadaşlar ben yanlış yazmışım demek istediğim vurdurmak değilki kablo ile akü takviyesi idi :)
Adam kendi arabasından bir akü çıkardı ve o aküyü benim aküye bağladı sonra marşı çevirince araç çalıştı. AMa yinede aküyü değiştirmek lazım dedi bana ve aküyü değişti. Yani benim sormak istediğim akü takviyesi ile olmazmıydı bu işlem düzeltemezmiydik takviye ile çünkü sadece yarım saat açık kaldı radyo ve far :(
Adama dediğim takviye yapsak akü takviyesi olmazmı. Adam takviye yapmak iyi değil yeni araçlarda aküyü değişmek daha iyi dedi. Takviyede zararmı veriyoki ?
İşte ben de bunu sordum sinan.Aküyü takviye ile çaıştırmayı denemediniz mi?Bütün akülerde yarım saat farlar açık radyo dinlerseniz akü boşalır zaten.Benim aküde radyoyu açık bıraktığım için boşalmıştı.Aynen sizin araçta olduğu gibi göstergeler afallamıştı.Biraz çevirince tık bile etmeyip ekran bile çalışmamaıştı.Ben takviye ile aracı çalıştırmıştım.O gün bu gün aküyü sorunsuz kullanıyorum.Eğer akünüz sağlamsa yol yardımı akü satmak için değiştirmiş olabilir diye düşünüyorum.
SchweppeS
16/01/2012, 21:13
Adama işte bende dedim takviye olsa nolur olmaz dedi zarar verir araca dedi akü değişmesi lazım dedi. Çok moralim bozuldu 200 tl verince hiç yoktan. Bu saatten sonra birşey yapamam herhalde sağlam akümü aldılar sadece boşalmıştı desem ne çıkarki ? :(
aykut_1914
17/01/2012, 02:15
adam demiştir "la gece 4 te kaldırdı getirdi beni buraya ne kitlesem kardır",yanlış anlamazsın umarım :) geçmiş olsun,önceki durumu zayıftı heralde akünün o kadar çabuk bitmiş, 3 arkadaş sabaha kadar radyo dinlediğimi biliyorum geçen ay
Chief_Engineer
17/01/2012, 02:22
Adama işte bende dedim takviye olsa nolur olmaz dedi zarar verir araca dedi akü değişmesi lazım dedi. Çok moralim bozuldu 200 tl verince hiç yoktan. Bu saatten sonra birşey yapamam herhalde sağlam akümü aldılar sadece boşalmıştı desem ne çıkarki ? :(
kardeşim eğer aracın kontagını cevirdiğinde motordan ses geliyor ise hani çalışmak istiyor ama çalışamıyor şeklinde (nasıl bir tabirse artık) yani marş sesi geliyor ama araç çalışmıyorsa akü hasarlı demek değiştirdiğin iyi olmuş ama bence canını hiç sıkma oluyor böyle şeyler. arabaya biniyorsan malesef arada bu tür problemler yaşanacak allah beterinden saklasın kardeşim.
Coskun abı bu ,Kerem İstanbul'dan iZMİR Kamuran forumdan ihraç edildi karıstırdık galıba ılk baslar bende nickten dolayı karıstırıyordum
adam demiştir "la gece 4 te kaldırdı getirdi beni buraya ne kitlesem kardır",yanlış anlamazsın umarım :) geçmiş olsun,önceki durumu zayıftı heralde akünün o kadar çabuk bitmiş, 3 arkadaş sabaha kadar radyo dinlediğimi biliyorum geçen ay
Fiyat normal akü sanayıde 120-140 tl arası yapı marketlerınde 140-150 tl sadece 60 tl servıs ucretı rakam cokta artabılırdı bırde merak ettıgım dagın basında servıs nasıl buldu navıgasyon ıle korrdınatmı verıldı ? rakam daha fazlada cıkabılırdı 200 tl alsaydı sesınıız cıkartamazdınız dagda kalmıssınız elınız mahkum
kasko akü değiştirmezki.
değiştirmez ama servise çeker. serviste akü değişir 60 tl yol yardımın yol parası cepte kalır. poliçeyi okumak lazım tabii. benim poliçe arıza durumundada çekiciyi karşılıyor.
since1453
17/01/2012, 11:52
Sigortacaı bir arkadaşimin dediğine göre kaskonun kapsamı dışında teminat miktarlarıda çok önemi imiş.Aynı şekilde tarfk sigortasında da
Örneğin bir araca çarptık kusur bizde çarptiğimiz araç reno olucak diye bir kaide yok mercedes de olabilir.eğer poliçe üst limiti az ise geri kalan fark cebimizden gidiyormuş.
ama bu sadece duyduğum birşey emin değilim gerçekliğin den
GP COSKUN
17/01/2012, 12:45
Coskun abı bu ,Kerem İstanbul'dan iZMİR Kamuran forumdan ihraç edildi karıstırdık galıba ılk baslar bende nickten dolayı karıstırıyordum
konuyu açan kişiyi kastettim
zeynel bir şey karıştırmadım yani :play_bal:
fiery_hunter
17/01/2012, 14:28
Sigortacaı bir arkadaşimin dediğine göre kaskonun kapsamı dışında teminat miktarlarıda çok önemi imiş.Aynı şekilde tarfk sigortasında da
Örneğin bir araca çarptık kusur bizde çarptiğimiz araç reno olucak diye bir kaide yok mercedes de olabilir.eğer poliçe üst limiti az ise geri kalan fark cebimizden gidiyormuş.
ama bu sadece duyduğum birşey emin değilim gerçekliğin den
trafik sigortası teminatları heryerde aynıdır. suanda 22.500 tl karsı tarafın zararı karsılanır. ama bunu ekstra ücret vererek yükseltmek mümkün. ayrıca kasko varsa ordada imm teminatı olarak gecen bi teminat var buda trafık sıgortasının yetmedıqı durumlarda devreye girer ve zararı karsılar..
SchweppeS
17/01/2012, 19:40
Fiyat normal akü sanayıde 120-140 tl arası yapı marketlerınde 140-150 tl sadece 60 tl servıs ucretı rakam cokta artabılırdı bırde merak ettıgım dagın basında servıs nasıl buldu navıgasyon ıle korrdınatmı verıldı ? rakam daha fazlada cıkabılırdı 200 tl alsaydı sesınıız cıkartamazdınız dagda kalmıssınız elınız mahkum
Navigasyon yoktu galiba araçta yanında post makinası bile yoktu nakit verdim mecbur. Tarif ettim buldu zor buluncak biryer değil zaten :) Aslında 200 tlyi takmıyorum olan oldu ama 30 kez falan marşa basıp belki çalışır belki çalışır umuduyla denemem canımı sıkan. Acaba bu zarar verdimi vermedimi diye düşünüyorum. Bir arkadaşın dediği gibi araç sanki çalışcak ama çalışmak istemiyor gibi ses geliyordu :) Neyse olan oldu yorumlarınız için teşekkürler arkadaşlar inş birşey olmamıştır aracıma :rolleyes: