Orijinalini görmek için tıklayınız : Orjinal teyp ve amfi sorunu
tuncaycaner
12/01/2012, 01:25
merhaba arkadaşlar aracıma 2 gün önce sistem bağlattım aracın orjinalliği bozulmasın diye teybi değiştirmedim bağlayan arkadaş teybin amfi çıkışı olmadığını söledi ve direksiyonun altına bi tuş koydu amfiyi ordan açıp kapıyorum pek kullanışlı olmadığını farkettim amfiyi teyiple beraber açıp kapamak istiyorum ekstra tuş olmadan bu mümkün mü mümkünse maliyeti ne kadar arkdaşlar yardımcı olursanız sevinirim..
gurcan45
12/01/2012, 03:10
teyp arkasına takılan aux gırısı olarak nıtenledırılen bır kablo satılmakta eger o kabloyu alırsan uzerınde anfının acılıp kapanmasını saglayan cıkısıda elde edebılırsın bu sayede teyp ı actıgında acılır kapattıgında da anfı kapanır forumda arastırabılırsın aux baglantı kablosu dıye.
o baya bi saçma işlem olmuş orj. ana ünite arkasına sadece bir çevirici koyup işi bitiricek montajı yapan arkadaş baya bi işten anlıyomuş belli :unsure00:
Pardeleus
12/01/2012, 10:42
ya abicim öyle bi saçmalık yok senin sistemi yaptırdığın adam kusurabakma ama bi şeyden çakmıyormuş. Benim amfide orjinal teyp e bağlı tesisatı yaparken teypi kapatınca kapanmıyordu adam araya bir röle takıcaz dedi röle taktı canavar gibi oldu aynı şekilde bir punto daha var onuda başka bir tesisatçıda yaptırdık oda röle kullandı. Hangi devirden kalmış senin sistemi yapan adam doğan şahin de bile o dediğin yok yani adam arabanın anasını bellemiş yani kusurabakma git o adama adam gibi yapsın bence hatta döv yani azını burnunu kır öyle saçma bişey olamaz
Pardeleus
12/01/2012, 10:43
ayrıca teyp in arkasına dikdörtgen küçük bir kutu takıyorlar amfi çıkışı olmadığı için
Oyleşeylere hiç gerek yok birtane orjinal teyp dönüştürücü alıyorsunuz 25-30tl takıyorsunuz teybin arkasına anfi otomatik acılıp kapanıyoru buyrun buda alacağınız parça her teyp montajcısında vardır bende bunu kullanıyorum
https://hizliresimyukle.com/thumb-167423.jpg (https://hizliresimyukle.com/showpic-167423/oto_teyp_dek_deck_cevirici_orj_teybe_anfi_cikisi__ 42006964_0.jpeg)
Pardeleus
12/01/2012, 12:02
Oyleşeylere hiç gerek yok birtane orjinal teyp dönüştürücü alıyorsunuz 25-30tl takıyorsunuz teybin arkasına anfi otomatik acılıp kapanıyoru buyrun buda alacağınız parça her teyp montajcısında vardır bende bunu kullanıyorum
https://hizliresimyukle.com/thumb-167423.jpg (https://hizliresimyukle.com/showpic-167423/oto_teyp_dek_deck_cevirici_orj_teybe_anfi_cikisi__ 42006964_0.jpeg)
macman inde dediği gibi resimdeki parçayıda kullanmadıysa eğerki senin sistemi yapan gidip direk konuşmadan kafa atabilirsin o hatasını anlar zaten
arkadaşlar aynı fikirdeyim sistemcin saçma bir iş yapmış sana tavsiyem işi bilen bir yere yönlen bağladığı sistemde ne kadar sağlıklı tartışılır
erosistanbul
13/01/2012, 21:55
Valla ben o ustayı aracın 3m yakınına bile yaklaştırmam.
bi hata yaptın, başka hata yapma. git adam gibi bi ustaya, adam gibi bi iş yaptır. :)
Yoohhh artıkk.. Orjinal teybin arkasında amfi çıkışı olmadığından Oraya kutu şeklinde bir dönüştürücü kullanıyorlar.
BU KUTU NE İŞE YARAR ?
çıkışlar direk hoparlör çıkış olduğu için dbleri yüksektir. Bu da amfiye yüksek db vermesini sağlar. Ancak Amfi bunu bi süre sonra kaldıramaz. Amfi düşük frekans ister. O yüzden o kutu ses frekansını dengeler öyle amfiye gönderiri. Ayrıca bu kutunun amfinin teyple açılıp kapanmasıyla hiç bi alaksı yok.
Bende artık 3 yaşında bir grande punto sahibi oldum çok şükür.
Şimdi Orjinal teyp için dönüştürücü aldım bende amfim herşeyim hazır bir süre böyle takılcam. Daha sonra "dın double dvd player for punto" diye arattığınzda çıkar. onlardan alcam. 900 tl. bunun içinde (arka görüş kamerası navigasyon bluetooth herşey var)
hemen ustanı değiştir yazık etme arabana :)
hamdi1905
18/12/2014, 13:52
Abi teybi sokun otomatik anten cikisi var ama arabanin soketindeki o cikista kablo yok.3 tl ye erkek iso soket al mavi kabloyu cikar arabanin soketine tak o kabloyuda amfiye bagla.ben oyle yaptim gayet orjinal ve tertemiz.bu sorun diger arkadaslardada var bi arkadasin puntosunada yapmistik.teyp acilinca acilir kapaninca kapatir.en ucuz ve en duzgun yolu bu.kolay gelsin.dileyene resimli anlatim yaparim.
merhaba
2011 punto evo ya orjinal teyp sökmeden ön kapılara Sony XS-GS1621C PREMIUM (Üst Seviye ) GS Serisi 16 cm , 350 Watt 2-yollu Mid Takımı taktırmak istiyorum sadece on kapılara taksam yeterli olurmu ön kapıdan çıkan orjin hoparlorlerıde arka kapıya taktırsam bas olarak Sony XSGTX121LS Orijinal Kutulu Ultra Slim 30 Cm''1000W Subwoofer birde uygun anfi bulsam olurmu uyum sorunu varmı bunlarda anfi tavsiyeniz ile bekliyorum
ecuadorm
22/07/2015, 14:03
merhaba
2011 punto evo ya orjinal teyp sökmeden ön kapılara Sony XS-GS1621C PREMIUM (Üst Seviye ) GS Serisi 16 cm , 350 Watt 2-yollu Mid Takımı taktırmak istiyorum sadece on kapılara taksam yeterli olurmu ön kapıdan çıkan orjin hoparlorlerıde arka kapıya taktırsam bas olarak Sony XSGTX121LS Orijinal Kutulu Ultra Slim 30 Cm''1000W Subwoofer birde uygun anfi bulsam olurmu uyum sorunu varmı bunlarda anfi tavsiyeniz ile bekliyorum
Benim on kapilar 1620c anfi xm n 1004 sony ve gtx121ls slim bass mevcut. Arka kapilar pioneer 132 ci komponent. Ses kalitesi yuksek olsun diye pioneer teyp ile kullaniyorum. Orjinal teyple kullanan arkadaslarim benim aldigim bass performansinin yarisi kadar verim alabiliyorlar basstan. Kaliteli basslar icin sub çıkışı olan bir teyp almanizi öneririm.
Ilave olarak teyp deh x 8650 bt
teyp e dokunmak istemiyorum zaten o kadar bütçem de yok Sony XS-GS1621C PREMIUM (Üst Seviye ) GS Serisi 16 cm , 350 Watt 2-yollu Mid Takımı iki kapya alsam bunu anfi ve bass ile yeter mi yoksa 4 kapıyada bundan tqaksammı ben cok anlamıyorum bu ısten ama rms kuvvetli bunda baya