Orijinalini görmek için tıklayınız : Lastik markası önerileriniz ve arabayı yere yakınlaştırma
madenmaden
10/01/2012, 23:59
205/45 R17 lik lastik almayı düşünüyorm ilkbaharın gelmesiyle birlikte ancak hangi markada en iyi performansı alırım onu bilmiorm. geçen gün bu lastik ebatındaki bi lastiğe baktım ancak yanak kalınlığının biraz daha ince olmasını istediğimi fark ettim bi de puntolarımıza en kalın ebat da olabilecek lastik ölçüsü 205 midir yoksa 215 de olabilir mi? son olarak bu lastiği taktıktan sonra arabayı yere yaklaştırmak istiorm sanırsam 3.5 cm lik olan iyi olacaktır ancak bunun da pek çok yöntemi varmış coilover vs vs bunlar hakkında da bilgi alabilrmiyim ya da bilgi alabileceğim bi katalog var mıdır?
tonymontana
12/01/2012, 10:36
205/45 lastik çok ince yanak gibi geldi bana. 45'in manası B/H'tır yani lastik genişliğinin yanak yüksekliğine oranı. Buradan yanak yüksekliğinin 205*0,45=92.25 olacağını bulabilirsin. Orijinal punto'da 175/65'ten bu değer 113.75 çıkıyor. Çapta 43mm fark var. Bir de yay ile aracı düşüreceğim diyorsun. Konfor'un sıfır olur ben sana söyleyeyim. Amortisörlerinde normal strok aralığında çalışmayacak yay yüzünden. Sağlıksız olur bence.
205/45 R17 lik lastik almayı düşünüyorm ilkbaharın gelmesiyle birlikte ancak hangi markada en iyi performansı alırım onu bilmiorm. geçen gün bu lastik ebatındaki bi lastiğe baktım ancak yanak kalınlığının biraz daha ince olmasını istediğimi fark ettim bi de puntolarımıza en kalın ebat da olabilecek lastik ölçüsü 205 midir yoksa 215 de olabilir mi? son olarak bu lastiği taktıktan sonra arabayı yere yaklaştırmak istiorm sanırsam 3.5 cm lik olan iyi olacaktır ancak bunun da pek çok yöntemi varmış coilover vs vs bunlar hakkında da bilgi alabilrmiyim ya da bilgi alabileceğim bi katalog var mıdır?
Bridgestone Potenza S001 kullaniyorum gayet memnunum. Performans için S001, konfor için RE002 öneririm ben. 205/45 ebat iyidir 17" jantta. Daha farkli birşey düşünmesen daha iyi olur. 205 yanak lastıkle de 5cm yay daha avantıjlıdır bu arada.
215 lastik aracini yorar, bilgin olsun..
Tabi bana kalırsa multıjet 75Ps için ben 16" jant tercih ederim o ayrı..
Birde bu durumla ilgili çok konu var forumda, arama yaparsan çokca konu bulursun
effect1903
12/01/2012, 14:08
Aracın dizel 75 hp, 205 45 r17 çok yorar aracını, konfor çok düşer.. En azından 195 55 r16 düşün. Ancak bana göre 55 yanak bile konfor açısından düşük, önceki aracımın lastikleri 55 yanaktı ve yolda ne var ne yok arabada hissediyordum :)
saygin54
12/01/2012, 14:29
Arkadaşların söylediklerine katılıyorum tamam ama bende 75lik var bende 17 tjet jantı kullandım tjet jantları ağır jantlardır 205/45 ile birlikte aracın performansında çok bi fark yoktu sadece ara hızlanmalar biraz yavaşladı konforda çok fazla düşmedi çukurları birazdaha hissediyosun ama çok fark olmuyor görüntü istiyosan bence hemen tak ben yine aracıma 17 jant alıp takıcam birde lastikte 215 deniycem ama olmazsa 205 dönüş yapıcam...:)
harikeyn
12/01/2012, 19:41
şiddetle continental tavsiye ederim üstüne tanımam kıslık yazlık farketmez contiyi tek geçerim
arabada modifiye vs yoksa 16 alın bence...
madenmaden
12/01/2012, 21:33
Arabada motifine yok da bı kaç bişeyler yapmak istiyorum 1 yıl icinde o yüzden 17 lik jant almayı düşünüyorum arabayı çok yere yaklaştırmak da istemiyorum 5 cm yay sürtme yapar diye düşündüm forum icinde arama yaptım ama istediğim konuyu bulamadığım icin konu actım aslında daha çok gorunusundeyim ben konforu ilk planımda değil açıkcası :)
---
I am here: https://maps.google.com/maps?ll=39.856304,32.643116
Arabada motifine yok da bı kaç bişeyler yapmak istiyorum 1 yıl icinde o yüzden 17 lik jant almayı düşünüyorum arabayı çok yere yaklaştırmak da istemiyorum 5 cm yay sürtme yapar diye düşündüm forum icinde arama yaptım ama istediğim konuyu bulamadığım icin konu actım aslında daha çok gorunusundeyim ben konforu ilk planımda değil açıkcası :)
---
I am here: https://maps.google.com/maps?ll=39.856304,32.643116
215 lastik takarsan surtme yapabilir.
205/45'le birsey olmaz.
Sent my GT-I9100 using
Lastik budur.
Bridgestone Potenza S001 Tires - YouTube
SchweppeS
13/01/2012, 01:23
---
I am here: Google Maps (https://maps.google.com/maps?ll=39.856304,32.643116)
Banada ilk zamanlar arabayı almadan önce görünüş olsunda konforudur, içindeki işçilik kalitesi plastikler vs. önemli değil demiştim :) Ama alınca öyle olmuyor. Şu an 205 / 45 / 17 lastiklerim var herşeyi hissediyorum yolda en ufak sesi yada en ufak tırtıklı yoldan geçeyim araba yaylanmıyo bile kütük kütük gidiyor. İnsan haliyle şahine binmiş gibi hissediyor kendini. Onu geçtim yanımda oturan insanların suratlarına bakıyorum hafif bozuk yolda giderken yada kasisten falan geçerken, sanki ne biçim araba bu külüstür der gibi oluyor suratları :)
Banada ilk zamanlar arabayı almadan önce görünüş olsunda konforudur, içindeki işçilik kalitesi plastikler vs. önemli değil demiştim :) Ama alınca öyle olmuyor. Şu an 205 / 45 / 17 lastiklerim var herşeyi hissediyorum yolda en ufak sesi yada en ufak tırtıklı yoldan geçeyim araba yaylanmıyo bile kütük kütük gidiyor. İnsan haliyle şahine binmiş gibi hissediyor kendini. Onu geçtim yanımda oturan insanların suratlarına bakıyorum hafif bozuk yolda giderken yada kasisten falan geçerken, sanki ne biçim araba bu külüstür der gibi oluyor suratları :)
Sportif kullanimda huzur olmaz. Huzur istiyorsan konfor arabasi alacaksin RE002 takacaksin jantlara olacak bitecek :D
Sent my GT-I9100 using
Spor arabaya da Sofor+1 kisiden fazlasi zarar zaten :D
Sent my GT-I9100 using
cihankardes
13/01/2012, 04:24
şiddetle continental tavsiye ederim üstüne tanımam kıslık yazlık farketmez contiyi tek geçerim
aynen continental iyidir
madenmaden
14/01/2012, 19:28
açıkçası bn pirelli ya da good year düşünüordm ama bridgestone ve continental e de bakmam gerekio galiba zaten arabayı aldığımda continental lastikler üzerindeydi continentali biliorm ama bridgestone u hiç bilmiorm