Giriş

Orijinalini görmek için tıklayınız : 1.4 fire'ı kötüleyenler

Sayfa : 1 [2]

krm1983
13/02/2013, 16:24
hafta sonu 195 gördüm
aracın bakımıyla çok alakalı son hız.... Benim araç Stock vaziyette.... en ufak bişey yok....

Bakım konusuna katılıyorum. Ben de periyodik bakımları aksatmam.en sağlıklısı aynı koşullarda kaç devir çevirdiğine bakmak aslında.Benim 17 inç lastikler şuanda fazla gösteriyor hatta çap değiştiği için.

Sent my iPhone 5 using

biancoangelo
13/02/2013, 16:27
Bakım konusuna katılıyorum. Ben de periyodik bakımları aksatmam.en sağlıklısı aynı koşullarda kaç devir çevirdiğine bakmak aslında.Benim 17 inç lastikler şuanda fazla gösteriyor hatta çap değiştiği için.

Sent my iPhone 5 using

doğrudur... 17 inç olunca durum değişir..... 15 likle kaç km yapar hesaplamak lazım.... Ayrıca ibrahim abininde sürekli 190-200 km hızla yol aldığını düşünmüyorum. Kafa dayanmaz motor sesine hadi 140- 150 km bi nebze...

celenlee
13/02/2013, 17:18
Bu söylediğinizin kusura bakmayın sadece şehir efsanesi olduğu teknik tabloda açıkça görünüyor...

Bu tablolara bakınca ne gördünüz Allah aşkına :) ??
Bu anlattıklarımız efsaneden ziyade teknik bilgilerdir.

Bulabiliyorsanız dişi oranlarını bulun ordan daha detaylı durumu ortaya koyayım ;)

Dişli oranalının hızlanmada ve son hızdaki etkilerini de bir çok siteden inceleyebilirsiniz. Bu aşağıdaki linkde herkesin anlayabileceği şekilde ifade edilmiş, bir göz atarsanız ne demek istediğimizi siz de anlarsınız.

ŞANZIMAN DİŞLİ ORANLARI NASIL OKUNMALI? (https://forum.donanimhaber.com/m_24360203/tm.htm)

Yani aynı motora 2 farklı şanzıman takarsanız araçların aynı viteste farklı tepkiler verir, son hızları değişebilir.

ki bu araçlar 5. Viteste 3000 devirde 1.4 Fire
G.Punto şanzımanıylar: 94KMH yaparken
Albea şanzımanıyla: 105KMH hıza ulaşır.

Buyrun bunlar da kanıtları(Devir hız ilişkisine bakacaksınız) :

09'1.4 Fire Albea Top Speed 195km/H - YouTube (https://www.youtube.com/watch?v=xQ92-BFSrFI) Albea
175km/h Fiat Grande Punto 1.4 8v - YouTube (https://www.youtube.com/watch?v=Qgcv2s05-iI) Punto

biancoangelo
13/02/2013, 17:24
Bu tablolara bakınca ne gördünüz Allah aşkına :) ??
Bu anlattıklarımız efsaneden ziyade teknik bilgilerdir.

Bulabiliyorsanız dişi oranlarını bulun ordan daha detaylı durumu ortaya koyayım ;)

Dişli oranalının hızlanmada ve son hızdaki etkilerini de bir çok siteden inceleyebilirsiniz. Bu aşağıdaki linkde herkesin anlayabileceği şekilde ifade edilmiş, bir göz atarsanız ne demek istediğimizi siz de anlarsınız.

ŞANZIMAN DİŞLİ ORANLARI NASIL OKUNMALI? (https://forum.donanimhaber.com/m_24360203/tm.htm)

Yani aynı motora 2 farklı şanzıman takarsanız araçların aynı viteste farklı tepkiler verir, son hızları değişebilir.

ki bu araçlar 5. Viteste 3000 devirde 1.4 Fire
G.Punto şanzımanıylar: 94KMH yaparken
Albea şanzımanıyla: 105KMH hıza ulaşır.

Buyrun bunlar da kanıtları(Devir hız ilişkisine bakacaksınız) :

09'1.4 Fire Albea Top Speed 195km/H - YouTube (https://www.youtube.com/watch?v=xQ92-BFSrFI) Albea
175km/h Fiat Grande Punto 1.4 8v - YouTube (https://www.youtube.com/watch?v=Qgcv2s05-iI) Punto

Siz sadece son hızları bana yazarmısınız..... Tabloda okuduğunuz değerleri..... Bırakın şimdi videoyu bende 210 km yapan punto resmi koyarım bu kanıt değil. Teknik veriyi baz alıcaksınız... Hayır bu aracı fiat değilde dişli fabrikasımı yapıyo adam yapmış birleştirmiş. Son hız 162 demiş puntoyada 165 demiş ötesi yok bence...

İki tane video atmışsınız tüm şartlar aynımı siz nerden bileceksiniz ben nerden bilecem. Aynı yağ ayını filtremi takılı sonra araçların km değerleri nedir doğrumudur motorlar hırpalanmışmıdır. Sağırmıdır nerden bileceksiniz. Dişli oranları farklıdır ona zaten itirazım yoktu ki sadece son hızları teknik tabloda sizin dediğinizin tam aksini söylüyo. Umumi bi forum sitesinden falancanın yazdığı değerlere göre araç değerlendirmesi yapmak. İki videoyu karşılaştırıp test etmek hiç doğru değil. Bırakın rüzgarı hız testi yapılan yerin denizden yüksekliği bile aracın son hızına etkilidir. O yüzden bu konuda çok iddialı olmamanızı tavsiye ederim. Bakın yanlış anlamyın itirazım dişli oranına değil son hızaa. Punto albeadan hızlı bi araç... Bi kere ağırlık olarak daha hafif.... İsterseniz fırsat bulduğumda kayın pederin grandesiyle size 195 km yapayım mail verin videosunu atayım....

celenlee
13/02/2013, 18:30
İki tane video atmışsınız tüm şartlar aynımı siz nerden bileceksiniz ben nerden bilecem.
Arkadaşım ben ordaki oranlara bakman için koydum onları :)

Buradan vites oranlarının farklı olduğunu görebiliyoruz.
Her iki motor birbirinin aynı olduğuna göre ikisi de atıyorum maksimum 6300 devre kadar çıkacaktır.

TEORİK OLARAK:
6300 devirde
Albea 225kmh a çıkar. (ki vites oranı küçük olduğu için bu hızı pratikte görmek imkansıza yakındır.)
Punto 200kmh a çıkar.

AMA: Albeanın 5. vites çapı küçük olduğu için vites uzundur, son hızı bulması için ciddi mesafelere ihtiyaç duyar. Punto ise daha büyük yarıçapı olduğu için, son devrine Albeadan daha hızlı çıkar.

Sonuç 1 şudur:
Her iki araçla 180kmh hızla seyretmek için:
Albea:5000rpm
Punto ise 5700rpm'de seyretmesi gerekir.

Ki bu durumda albe bu hızlarda puntoya göre çok daha uzun süre seyredebilir.

**Sağlıklı iki araç için son sürat işi tamamen yol durumuna bağlıdır.

Sonuç 2:

Aynı sağlık durumundaki iki araç 0'dan kalkışa başlarsa Punto daha erken son süratine ulaşır, devri sabitlenir.(Yani daha atak diyebiliriz.) Ancak o noktada albeanın biraz daha devirlenmeye yeri vardır, yeter ki yol olsun.

Tablolardaki son sürat hiç bir marka, model araç için gerçeği yansıtığını bu güne kadar görmedik, bu noktaya neden ısrarlıca işaret ettiğinizi algılayamıyoruz.

celenlee
13/02/2013, 18:40
Punto albeadan hızlı bi araç... Bi kere ağırlık olarak daha hafif.... İsterseniz fırsat bulduğumda kayın pederin grandesiyle size 195 km yapayım mail verin videosunu atayım....

*Bu arada Punto 1.4 Fire ile 200 yapan da var, yani birşey paylaşmanıza gerek yok :) , o hızı yaptığını ve yapabileceğini biliyoruz.

*Ayrıca Albea ile punto neredeyse aynı ağırlıkta (Hatta Albea 20kg daha hafif)

*Son olarak yukarda da bahsettiğim gibi, 1.4 Fire motora sahip olan puntomuz, albeadan daha hızlı demek doğru olmaz ama DAHA ATİK demek kesinlikle doğrdur (yine oranlar yüzünden), çünkü son hız olayında yeterli düzlük olduğu takdirde ne yazık ki albeanın hız kapasitesi daha yüksek bizimkinden, ama kapasitesini her yolda gösteremez (son vitesi uzun olduğu için)

biancoangelo
13/02/2013, 18:42
Arkadaşım ben ordaki oranlara bakman için koydum onları :)

Buradan vites oranlarının farklı olduğunu görebiliyoruz.
Her iki motor birbirinin aynı olduğuna göre ikisi de atıyorum maksimum 6300 devre kadar çıkacaktır.

TEORİK OLARAK:
6300 devirde
Albea 225kmh a çıkar. (ki vites oranı küçük olduğu için bu hızı pratikte görmek imkansıza yakındır.)
Punto 200kmh a çıkar.

AMA: Albeanın 5. vites çapı küçük olduğu için vites uzundur, son hızı bulması için ciddi mesafelere ihtiyaç duyar. Punto ise daha büyük yarıçapı olduğu için, son devrine Albeadan daha hızlı çıkar.

Sonuç 1 şudur:
Her iki araçla 180kmh hızla seyretmek için:
Albea:5000rpm
Punto ise 5700rpm'de seyretmesi gerekir.

Ki bu durumda albe bu hızlarda puntoya göre çok daha uzun süre seyredebilir.

**Sağlıklı iki araç için son sürat işi tamamen yol durumuna bağlıdır.

Sonuç 2:

Aynı sağlık durumundaki iki araç 0'dan kalkışa başlarsa Punto daha erken son süratine ulaşır, devri sabitlenir.(Yani daha atak diyebiliriz.) Ancak o noktada albeanın biraz daha devirlenmeye yeri vardır, yeter ki yol olsun.

Tablolardaki son sürat hiç bir marka, model araç için gerçeği yansıtığını bu güne kadar görmedik, bu noktaya neden ısrarlıca işaret ettiğinizi algılayamıyoruz.

Tekrar tekrar yazmıcam bi önceki mesajım geçerlidir... Zamanla mesajın tamamını kabul edersiniz eminim hayırlı forumlar.... :D

celenlee
13/02/2013, 19:24
Tekrar tekrar yazmıcam bi önceki mesajım geçerlidir... Zamanla mesajın tamamını kabul edersiniz eminim hayırlı forumlar.... :D

Sizin güvenebileceğiniz, Makine/otomotiv mühendisi bir tanıdığınız,arkadaşınız varsa eğer, şu yazıları okutup değerlendirmesini rica ederseniz şu anlamsız tartışma son bulacak emin olun ;)

biancoangelo
13/02/2013, 20:02
Sizin güvenebileceğiniz, Makine/otomotiv mühendisi bir tanıdığınız,arkadaşınız varsa eğer, şu yazıları okutup değerlendirmesini rica ederseniz şu anlamsız tartışma son bulacak emin olun ;)

Mühendise ne hacet siz cebinizden 10 tane mühendis çıkartırcasına yazınca bi gariban Türk genci olarak cahil kalırız. Tek bildiğimiz teknik tablolara bakmaktır kiiiii onlarıda hangi mühendisler hazırladıysa alıp kafalarına çalmak lazım herhalde... :D

Saygılar abicim. Fikirlerine saygı duyarım... Hayırlı forumlar....

blackhawk
13/02/2013, 20:43
tabi punto albea arasında dış tasarım sebebiyle rüzgar katsayı farkıda var. punto biraz daha avantajlı ama yine de doblo şanzumanının binek araçta işi olmamalı.:(

ibrahim06
14/02/2013, 23:57
"5 vites dişlisi/Son dişli" oranı bizimkinden daha küçük ;)
Yani bu sayede daha fazla hız yapabiliyor.

**Yani biz 3000rpm'de 94kmh giderken albelar 105km gibi bir hıza ulaşıyor.
Yani motorun çıkacağı maks devirde o daha hızlı gidebiliyor.

Evet 3000 devirde 105-110 arası hıza çıkıyor. yarın kameraya çekerim.

celenlee
15/02/2013, 02:05
Evet 3000 devirde 105-110 arası hıza çıkıyor. yarın kameraya çekerim.

Hocam uğraştığına değmez :)

Zaten ortada olan şeyleri konuşuyoruz. Teknik altyapısı olmayan bir şey yazmadık ki yukarda ;)

**Yukarda verdiğim bir videoda var 5. vites verisi, ama pek net değil, daha net bir video daha iyi olabilir.

ibrahim06
17/02/2013, 00:46
Hocam uğraştığına değmez :)

Zaten ortada olan şeyleri konuşuyoruz. Teknik altyapısı olmayan bir şey yazmadık ki yukarda ;)

**Yukarda verdiğim bir videoda var 5. vites verisi, ama pek net değil, daha net bir video daha iyi olabilir.

dün çektimbenim albea.İbre tam 3000deyken 110-112 gösteriyor

serkannn
24/02/2013, 04:45
herkese meraba.2007 model 1.4 fire active ile aranıza katılmış bulunmaktayım.öncelikle şunu söylemeyi bir borç olarak görüyorum ki, forum sitesi gerçekten bir harika.emeği geçen,paylaşımları olan herkesin eline koluna sağlık.Aracımla ilgili ne kafama takıldıysa forumda buldum.Aracımı alalı 20 gün oldu.İlk hafta aracımı benzinli olarak kulladım.Anladığım kadarıyla eğer vites değiştirme işini 4000 devirler civarında yapınca araç bağırmasının dışında beklentileri karşılıyor diyeblirim.ama tasarruf için alınmış bir araçta da 4000 devirde vites dğiştirmek ne denli mantıklı o da tartışılır doğrusu.Gelelim forumun bu kısmında yapılan tartışmaya.aracımı alır almaz ilk kullanımda (tabi vtes değştirme devri 2500 civarı) şunu söyledim bu araç gitmiyor,ben bu aracı çok kullanmam satarım.:)))) ilk haftasonu tatilimde adanadan mersine gittim.şehirler arası yolda 5.viteste 2300 devirde anlık tüketim 4.2 gösteriyordu.Sanırım işin sırrı bu.Bu aracı asıl çekici kılan bu.Aracımı şimdi lpg li olarak kullanıyorum.Lpg de daha da hantallaştı araç.Ama bariz bir şekilde az yakıyor araç.Hemde yeni lpg kiti ile.1000 km olmadı daha.inşallah daha da azalacak yakıt tüketimim.Işıklarda solda duruyorsam kalkışta hemen sağa geçiyorum evet ama olsun.az yaksın da ışıklarda sağa geçeyim.şimdilik ben işin bu yönüyle ilgileniyorum.ne zaman ki bu durumdan muzdarip olurum işte o zaman aracımı satar performansı daha iyi olan bir araç alırım.burada bu aracı kötüleyenlere de karşıyım.aracın yeterli performansa sahip olduğunu söyleyenlerede.Araç gitmiyor arkadaşlar.:))) ama az yakıyor.:))))

biancoangelo
24/02/2013, 13:33
herkese meraba.2007 model 1.4 fire active ile aranıza katılmış bulunmaktayım.öncelikle şunu söylemeyi bir borç olarak görüyorum ki, forum sitesi gerçekten bir harika.emeği geçen,paylaşımları olan herkesin eline koluna sağlık.Aracımla ilgili ne kafama takıldıysa forumda buldum.Aracımı alalı 20 gün oldu.İlk hafta aracımı benzinli olarak kulladım.Anladığım kadarıyla eğer vites değiştirme işini 4000 devirler civarında yapınca araç bağırmasının dışında beklentileri karşılıyor diyeblirim.ama tasarruf için alınmış bir araçta da 4000 devirde vites dğiştirmek ne denli mantıklı o da tartışılır doğrusu.Gelelim forumun bu kısmında yapılan tartışmaya.aracımı alır almaz ilk kullanımda (tabi vtes değştirme devri 2500 civarı) şunu söyledim bu araç gitmiyor,ben bu aracı çok kullanmam satarım.:)))) ilk haftasonu tatilimde adanadan mersine gittim.şehirler arası yolda 5.viteste 2300 devirde anlık tüketim 4.2 gösteriyordu.Sanırım işin sırrı bu.Bu aracı asıl çekici kılan bu.Aracımı şimdi lpg li olarak kullanıyorum.Lpg de daha da hantallaştı araç.Ama bariz bir şekilde az yakıyor araç.Hemde yeni lpg kiti ile.1000 km olmadı daha.inşallah daha da azalacak yakıt tüketimim.Işıklarda solda duruyorsam kalkışta hemen sağa geçiyorum evet ama olsun.az yaksın da ışıklarda sağa geçeyim.şimdilik ben işin bu yönüyle ilgileniyorum.ne zaman ki bu durumdan muzdarip olurum işte o zaman aracımı satar performansı daha iyi olan bir araç alırım.burada bu aracı kötüleyenlere de karşıyım.aracın yeterli performansa sahip olduğunu söyleyenlerede.Araç gitmiyor arkadaşlar.:))) ama az yakıyor.:))))

4000 devirdede kullan aman aman bi tüketim yok motoruda gayet sağlam bişey olmaz.

erenemre
25/02/2013, 03:20
polis ler ne anlar ya polisim diyene he gülüm tamam diyip geçeceksin

akca37
25/02/2013, 11:59
175km/h Fiat Grande Punto 1.4 8v - YouTube (https://www.youtube.com/watch?v=Qgcv2s05-iI) Punto[/QUOTE]

Puntonın videosundaki araç dualogic bilginiz var mı, diğeri albea manuel vitesli bir araç !

Konuya girmek istemedim sadece bu dikkatimi çekti

cannawaro
25/02/2013, 12:17
Bende 1.4 8v Fire kullanıcısyım.Uzun yıllar mjet te kullandım.İki motor farklı kategorilerin motoru.Dizel motor turbo beslemesi ile kendini toparlıyor. Dizel motor size kısa devir aralığında yuksek tork verirken benzinli motor daha uzun aralıkta size tork sağlar ve gerçek gücünü 5000 devirlerde verir.Bu nedenle 0-100 hızlanmaları ve son süratler benzinlide daha fazladır.Mjet daha atak gözüksede fire motor yüksek devir ve süratlerde performansını daha iyi yansıtır.Bu nedenle Fire motoru kötülemenin bir manası yok.Performans olarak beklentimden yukarda bir motor.

celenlee
25/02/2013, 13:34
Puntonın videosundaki araç dualogic bilginiz var mı, diğeri albea manuel vitesli bir araç !

Konuya girmek istemedim sadece bu dikkatimi çekti

G.Puntolardaki manuel vites ile dualogic vites aynı orana sahip zaten. Birbiriyle eş dişliler sahipler. Ama albea ile punto dişli oranları birbirinden farklı.

Bu vidoların gösterilmesindeki amaç ise:
1.4 Fire motora sahip olan;
G.P ile Albeanın vites oranlarının farklı olduğunu göstermek.
Ve bu yüzden aralarında top speed ve ivmelenme farkları olabileceğini ortaya koymak. Başka bir amacı yok ;)

comanchee
25/02/2013, 16:59
dizel motor yurdum şoförüne jet motoru gibi geliyor.bakın zaten çap*strok oranı büyük bu nedenle tork yüksek ama biri zamanda çevirdiği devirde o derece düşük.o zamanda ne yapıyorlar araba devir çevirebilsin diye dişli oranlarını benzinli araca nazaran daha düşürüyorlar.burada da fizik kanunları geçerli.hızdan kazanmak istersen güçten kaybetmek zorundasın.hele birde düşük devir söz konusu ise.dizellerde1.,2. ve 3. vitesden sonra tork dişlilerde heba olur gider.devir çevirebilen her zaman avantajlıdır.

Castell
02/02/2015, 10:38
Olay mjet fire yarışına dönmüş ama çoğu arkadaşın dediği gibi hız ve tork önemli son hızının yüksek olmasını istiyorsan torktan ödün verirsin..... Fire motor yabana atılacak motor değil.....

biancoangelo
03/02/2015, 21:41
Fire Candır.
Fire Aşktır.
Fire Sevdadır.
Fire Ekonomidir.
Fire Canavardır.
Fire Cep dostudur.
Fire Zibidi değildir.
Fire Dinamiktir.
Fire Ataktır.
Fire Hayattır.
Fire ateşdir ama size dost bi ateştir....

makko58
03/02/2015, 22:55
ben onu bunu bilmem yakıtını bilirim. çok yakan arabam olup gezememektense . az yaksın çok gitsin . elazı sivas otobüs 40 lira. gece otobüsten inersem eve kadar taksi 10 lira otobüs şehir içine girmezse 15 lira taksi. 50-55 e gidiyorum 6 saat sürüyor yolculuk.
oysa ki puntom la 330 km lpg ile 45 liraya 5 saate gidiyorum istediğim yola girip istediğim gibi geziyorum. arabama biniyorum yakıtından korkmuyorum.
zengin birisi 200-300bin liraya araba alıyor 10-20 hava yastığı şöyle güvenliği böyle güvenliği var diyor eee şimdi şehirler arası bu adam sürekli 150-160 la mı gidiyor yok sebepleri
yakıtı çok yakar(zengindin ne oldu)
kaza yaparım(ee kaskon var o kadar dü güvenli araban övüyordun)
radara girerim(para çok hacı abi)
yani boş lafa karnımız tok ...

tellilizm
03/02/2015, 23:07
Fire motora gitmiyor diye kotu demek kaleci gol atmiyor diye kötü kaleci demekle ayni. Biz bu arabayı az yaksin diye aldık. Ve gerçekten çoook az yakıyor :)

mrbleeeed
03/02/2015, 23:27
aracımı seviyorum ancak fire motora sahip kişiler sakın ola arkadaşının 95bg mjet aracını denemesin :D
sonra elindekini ister istemez sorguluyor.

mavilerrr
04/02/2015, 19:56
Önceki aracimla fire motorlu puntoydu. Müthiş tasarruflu eğer basmazsan..ama performans beklemeyin..

ethemyigit
04/02/2015, 20:31
bence motor işi tamamen kişisel tercih kimi performans keyif ister kimi sadece ulaşım işini görsün yeter der
ben hayatımın hatasını unıversite yıllarında 10 dakikalıgınada olsa v8 charger hemi kullanarak yaptım (arkadaşımda uyarmıştı bınme bırdaha bındıgın hıc bır arabadan zevk almazsın hayatının hatası olur dıye ) daha sonrasında ise türkiyedeki bindiğim binebilecegım tum arabaların sadece ulaşım amaçlı olabıleceğininı zevk verecek bır araca bınemeyecegımı anlayınca sadece ulaşım yanı fıre da kaldım :)
aslına ne bakarsanız bızım turkıyede bındıgımız araçlar araba değil sadece ulaşım aracı :)

Congo
07/02/2015, 17:38
Bazı yorumlar gerçekten ya araç ile ilgili yeterli bilgi olmadan yada yeterli tecrübeye sahip olunmadan yazılmış. "120km hıza çıkıncaya kadar 4000 devire çıkıyorsun" diyen arkadaşlar olmuş ki fire motor max tork'a zaten 4000 d/dk da ulaşır. Max hp de 6000d/dk da.Yani aslında bu araca, performanstan kasıt ne bilmiyorum ama performanssız diyebilmek için önce 4000 - 6000 devir arası bi kullanmak lazım. Bu devir aralığında bağırmayan bir araç var mıdır bilmiyorum ama olsa da zaten en azından bana zevk vermez.4000 devir den sonraki o eksoz sesini duymayalı çok zaman oldu gerçi =) ama ben seviyorum şahsen. Benzer bir konuda daha önce de yazmıştım, bu araç, vitesi 5'e takıp gaza basarak performans ölçenlere göre bir araç değil.

Zaten grup her zevke ve bütçeye göre araç üretiyor. Fiat - Lancia - Alfa Romeo - Maserati - Ferrari. Çok aşırı performans bekleyen arkadaşlar 1.4 TB 170 HP Giulietta nın altındaki araçlara bakmamalı bence. 0-100'ü 7.7 saniye ama onu yapabilmek için de vitesi ve devri uygun şekilde ayarlamak lazım. Yada TCT şanzıman...

erenemre
07/02/2015, 17:45
Bazı yorumlar gerçekten ya araç ile ilgili yeterli bilgi olmadan yada yeterli tecrübeye sahip olunmadan yazılmış. "120km hıza çıkıncaya kadar 4000 devire çıkıyorsun" diyen arkadaşlar olmuş ki fire motor max tork'a zaten 4000 d/dk da ulaşır. Max hp de 6000d/dk da.Yani aslında bu araca, performanstan kasıt ne bilmiyorum ama performanssız diyebilmek için önce 4000 - 6000 devir arası bi kullanmak lazım. Bu devir aralığında bağırmayan bir araç var mıdır bilmiyorum ama olsa da zaten en azından bana zevk vermez.4000 devir den sonraki o eksoz sesini duymayalı çok zaman oldu gerçi =) ama ben seviyorum şahsen. Benzer bir konuda daha önce de yazmıştım, bu araç, vitesi 5'e takıp gaza basarak performans ölçenlere göre bir araç değil.

Zaten grup her zevke ve bütçeye göre araç üretiyor. Fiat - Lancia - Alfa Romeo - Maserati - Ferrari. Çok aşırı performans bekleyen arkadaşlar 1.4 TB 170 HP Giulietta nın altındaki araçlara bakmamalı bence. 0-100'ü 7.7 saniye ama onu yapabilmek için de vitesi ve devri uygun şekilde ayarlamak lazım. Yada TCT şanzıman...

+1 çok güzel özetlemişsiniz tebrik ederim maalesef forumda bazı arkadaşlar 1,4 fire motorun hangi amaçla üretildiğini unutup saçma sapan araçlarla karşılaştırıyorlar madem performans bu kadar önemli gider tjet alırsın olay bu kadar basit ekonomi ve lgp ile uyumlu uzun km lerde bile sorun çıkarmayan başarılı bir motor bence fire lar.

emretepelioglu
08/02/2015, 00:14
Sanırsın buda otomobil dünyasının üvey evladı, herkes söz birliği etmişçesine kötülüyor bu otomobili. Lakin ben ve bu forumdaki çoğu kişi mutlu mesut puntoları ile.

Castell
20/02/2015, 00:12
Sanırsın buda otomobil dünyasının üvey evladı, herkes söz birliği etmişçesine kötülüyor bu otomobili. Lakin ben ve bu forumdaki çoğu kişi mutlu mesut puntoları ile.

Özellikle son günlerde bilinçli bir karalama kampanyası var..........

feyzullah
20/02/2015, 00:40
Punto 1.4 fire dynamic 2008 model (lpgsiz) 50.000 kmde aldım 7.500 km kullandım. Uzun yol yaptım istanbul içinde de kullandım. Aracımdan her anlamda memnunum. Iyi ve kötü gibi kavramlar görecelidir, subjektiftir. Bundan dolayı araç alacak arkadaşlar ilk önce beklentilerini çok iyi bilmeli bütçesine göre değil beklentilerine göre araç almalı. 2 model eski olur ama performansı yüksek olur aradığını bulur. Son dönemde üretilen araçların büyük çoğunluğu ödenen paranın hakkını veriyor. Buradaki asıl sorun ne istediğini tam olarak tayin edemeyen kullanıcılar. Marka ve model kötülemek yerine istenilen performansı sunan araçlara yönelmek lazım. Temiz ve yıpranmamış bir 1.4 fire motor üzmez temkinli ve sakin kullanıcılar için oldukça tatminkar. Gönül rahatlığıyla alınır kullanılır 1.4 punto bana göre.

sentier
24/11/2015, 02:41
İlk aracim 2000 model kartal sonrasi 2007 Gp simdi ise 0 punto 1.4 neden 1.4 aldim uzun yol yapmadigim icin dizel almadim fire motor saglam oldugu icin vazgecmedim
Seri degil biliyorum ama yuksek devir de hizlaniyor
Makas dir yarismak istesem ibiza cubra alirdim 180hp 1.4
Simdiki aracim devri geldimi vitez degustir diyor 2500de vites degisiminde hiz normal yakitta az daha sessiz star stop guvenlik full asr vs daha ne istenir ki ben cogunlukta sehir ici kullaniyorum
Memnun olan alir olmayan almaz.

onure
24/11/2015, 22:31
1.4 fire motor dualogic aracımla Kocaeli'den Elazığ'a gidip geldim. Eğimi nispeten fazla olan yokuş yollar haricinde performansının tatmin edici olduğunu düşünüyorum. Bu husus görecelidir: Uzun yolda (yol uygunsa) sollama yapmayacaksam maksimum 3.500 rpm ve yaklaşık 110 km/h hız benim için yeterlidir. Kimine yeterli gelmeyebilir veya fazla bile gelebilir: Buna göre araç tercih edilmeli. Şehir içi kullanımda ise (Kocaeli ve İstanbul'da kullanıyorum) çoğunlukla trafiğin yoğun olduğu zamanlarda yola çıktığımdan hangi araç olursa olsun herhangi bir performanstan bahsetmek ve karşılaştırma yapmak için yeterli veri elde edilebileceğini düşünmüyorum. Saygılarımla.

gspunto
26/11/2015, 21:53
hız limitlerini zorlama niyetinde değilseniz, kaliteyi ve birçok fonksiyonel özelliği ucuza almak istiyorsanız, uygun fiyatlı bakım ve yedek parça isterseniz PUNTO ilk tercihiniz olmalı..
2012 yeni kasa astrada bile olmayan yokuş kalkış desteği, start stop özelliği, city mode direksiyon özelliği var araçta.